علل کم بودن چربی خون


اهساس گرسنگی و سرمای همیشگی، عدم تمرکز و پوست خشک از علائم کمبود چربی بدن محسوب می شوند.

آیا امروز چربی مصرف کرده اید؟ این سوال شاید برای بسیاری از ما خوشایند نباشد اما باور کنید همان گونه که بدن به سبزیجات، فیبر و مواد مغذی نیاز دارد، برای حفظ سلامت و وزن متعادل به چربی نیز نیاز دارد. امروزه مصرف نکردن چربی کافی روش نادرست کاهش وزن و بسیار خطرناک است.

چربی ها نقش مهمی در بدن ایفا می کند و ویتامین های E,D,A و K محلول در چربی است و دمای بدن را حفظ و از اعضای بدن محافظت می کند. اما چه زمان می توان متوجه شد بدن کمبود چربی دارد؟

*اگر همیشه احساس گرسنگی می کنید؛ اگر مدت کوتاهی پس از صرف صبحانه، شکمتان به صدا افتاد باید چربی بیشتری به بره غذایی روزانه خود بیفزایید.چربی غذایی احساس سیری ایجاد می کند و با تنظیم کردن بره غذایی، مانع از پرخوری می شود. حتی ایجاد یک تغییر کوچک در بره غذایی، می تواند تاثیر زیادی بر سلامت شما بگذارد. به عنوان مثال، به جای ماست و شیر کم چرب، از لبنیات پرچرب طبیعی استفاده کنید. میوه حاوی چربی مانند آواکادو و دانه های گیاهی مصرف کنید.

علل کم بودن چربی خون

*اگر همیشه احساس سرما می کنید: کمی مصرف چربی را در بره غذایی تان افزایش دهید. سلول های چربی در بدن گرما تولید می کند. افراد با چربی پایین که از رژیم غذایی شان چربی کافی دریافت نمی کنند، اغلب از احساس سرما گلایه می کنند.

*اگر مکمل های ویتامین مصرف می کنید و به سلامت استخوان، چشم و قلب اهمیت می دهید: اگر مکمل مصرف می کنید یا این که نیازهای روزانه بدن را از طریق غذا دریافت می کنید، باید بدانید ویتامین هایی مانند E,D,A و K محلول در چربی است، این یعنی که با چربی غذایی جذب می شود. از این رو کمبود چربی باعث کمبود ویتامین هم می شود. بادام که سرشار از اسید چرب امگا3 و آنتی اکسیدان است، میان وعده مفید به حساب می آید.

*اگر نمی توانید روی کاری تمرکز کنید: اگر در طول روز مشکل تمرکز کردن دارید، برای ناهار ماهی سالمون بخورید. نتایج تحقیقات نشان می دهد، اسید چرب امگا3 در غذاهایی مانند ماهی، برخی روغن ها و اسفناج، برای فعالیت ذهن و عملکرد شناختی مهم است. این مواد غذایی در پیشگیری از بیماری آلزایمر و افسردگی نیز موثر است.

*اگر پوست خشکی دارید: خشکی، پوسته پوسته شدن و خارش پوست نشانه کمبود چربی در بدن است. کمبود چربی لازم می تواند به بیماری پوستی منجر شود. دریافت میزان کافی امگا3، حساسیت پوست به نورخورشید را کاهش می دهد و التهاب های مربوط به آکنه را از بین می برد.

*اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید؛ شاید عجیب به نظر برسد اما بره غذایی کمی چرب و کم کربوهیدرات می تواند تاثیر خوبی در کاهش میزان قند خون داشته باشد. متخصصان استفاده از منابع سالم چربی از جمله گوشت بدون چربی، روغن زیتون و مغز میوه و پرهیز از مصرف آرد، برنج و شکر سفید را توصیه می کنند./ سلامت نیوز

روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال حافظ

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا به هر نحو غیر مجاز می باشد.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.
استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.

مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.

افزایش چربی خون می تواند مشکلات بسیار جدی برای شما ایجاد کند. اگر می خواهید علت افزایش چربی خون را بدانید این مطلب را بخوانید.

 چربی خون باید چقدر باشد؟

به گزارش سایت الودکتر، مهم‌ترین چربی‌های خون کلسترول و تری‌گلیسیرید است که فرمول شیمیایی این دو با هم فرق می‌کند. دو نوع کلسترول داریم؛ کلسترول خوب یا HDL و کلسترول بد یا LDL. ممکن است فردی کلسترول کلی خونش بالا باشد، پس باید نگاه کنیم کلسترول خوب خون بالاست یا کلسترول بد خون. چه‌بسا ممکن است HDL خون بالا باشد، البته نسبت LDL بر HDL هم مهم است. هر چه این نسبت بالاتر باشد بد است و هر چه این نسبت پایین‌تر باشد بهتر است، اما تری‌گلیسیرید میزان طبیعی‌اش زیر ۱۵۰ است. در مواردی که بیمار سو تغذیه یا سو جذب داشته باشد، میزان چربی‌های خون به خصوص تری‌گلیسیرید خون پایین می‌آید. تری‌گلیسیرید بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ در حد مرز است و اگر بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ باشد، بالا تلقی می‌شود. اگر میزان تری‌گلیسیرید بالای ۵۰۰ باشد خیلی بالا طبقه بندی می‌شود. اگر تری‌گلیسیرید خون از ۱۵۰ بالاتر برود می‌تواند نشان‌دهنده وجود یک علامت شروع بیماری کرونر قلب باشد، به خصوص اگر همراه با پایین بودن HDL خون باشد.

 
علل اولیه و ثانویه چربی خون

اگر علت چربی خون ، زمینه ژنتیک باشد فرد هر اقدامی کند مثلا در صورت داشتن اضافه وزن، وزن کم کند، ورزش کند یا رژیم غذایی را رعایت کند باز هم چربی خونش بالاست. برخی افراد سابقه یا زمینه فامیلی دارند یعنی سوخت و ساز یا متابولیسم چربی در بدن‌شان با مشکل انجام می‌شود. این افراد به مصرف دارو نیاز دارند و مستعد ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی هستند. داروهای چربی خون، هم چربی خون را اصلاح می‌کنند و هم خطر تصلب شرائین، بیماری‌های قلبی عروقی و سکته‌های قلبی را کاهش می‌دهند.

علل کم بودن چربی خون

علل ثانویه افزایش چربی خون برخی بیماری‌هاست؛ به عنوان مثال کم‌کاری تیروئید درمان نشده و دیابت کنترل نشده سردسته این بیماری‌ها هستند. برخی بیماری‌های کبدی و کلیوی باعث افزایش چربی خون می‌شوند. مصرف برخی داروها، ترکیبات استروژنی مانند قرص‌های جلوگیری از بارداری و داروهای کورتونی موجب افزایش چربی‌های خون می‌شوند. برای درمان فشارهای خون بالا، داروهای مُدر مصرف می‌شود. برخی داروهای مدر، باعث افزایش چربی‌های خون می‌شوند. مصرف الکل، چاقی، بی‌تحرکی، سیگار بین انواع دخانیات در اختلالات چربی خون نقش دارند.

 
علل چربی خون بالا

زمانی که درباره عوامل موثر در افزایش چربی‌های خون صحبت می‌شود، خوردن غذاهای چرب و پرخوری کردن معمولا اولین موضوعی است که مورد توجه قرار می‌گیرد.علل متعددی وجود دارد که در افزایش چربی خون موثر خواهد بود. بعضی از بیماری‌های کلیوی مانند مشکلاتی که منجر به دفع پروتئین از کلیه می‌شود، می‌تواند در افزایش چربی خون موثر باشد. کم‌کاری تیروئید هم باعث بالا رفتن چربی خون می‌شود و علاوه بر این موارد، سیگار کشیدن، بی‌تحرکی، چاقی، اضافه وزن، پرخوری و پیروی از رژیم غذایی ناسب نیز در بالا رفتن چربی خون اثرگذار خواهد بود. مصرف برخی از داروها هم در این زمینه نقش دارد و چربی خون را افزایش می‌دهد. همچنین گروهی از بیماری‌های ژنتیکی نیز می‌تواند چربی خون را بالا ببرد و در برخی موارد هم چربی خون بدون این که علت شناخته‌شده‌ای برای آن پیدا شود، افزایش خواهد یافت.

 
عوامل موثر در افزایش چربی خون

وراثت: احتمال افزایش چربی خون بصورت ژنتیکی در بعضی از نژادها وخانواده ها است.

عادات غذایی نادرست: عدم استفاده از گروههای مختلف غذایی به مقدار مناسب و متعادل.

عدم تحرک: کم تحرکی منجر به ذخیره انرژی در بدن بصورت چربی شده، در نهایت منجر به چاقی می شود.

افزایش مصرف چربی در رژیم غذایی: بخصوص در افرادپرخور و کم تحرک.

بیماریهای دیگر: مانند دیابت یا کم کاری تیروئید.

 
علایم افزایش چربی خون

به نظر می رسد که عمده علایم چربی خون ناشی از دو عامل است؛ یکی سنگین و غلیظ شدن خون که باعث کندی حرکت آن در عروق می شود ولذا باعث اختلال خونرسانی و کمبود نسبی اکسیژن در بافتها خواهد شد و دیگری، افزایش حرارت بدن در اثر افزایش صفرا. این علایم به طور خلاصه عبارتند از:

احساس سنگینی، خستگی یا کوفتگی در بد.

خواب آلودگی

سوزش و احساس افزایش حرارت نقاط مختلف بدن به خصوص کف پا که معمولاً در شب تشدید می شود و از علائم چربی خون است.

دردهای نسبتاً مقاوم به درمان در ناحیه ساق و کف پا(و گاهی هم در سایر نواحی بدن) از نشانه های چربی خون بالا بشمار می‌آید.

سردردهایی که معمولاً به صورت سنگینی سر خودنمایی می کند

خشکی و یا تلخی دهان

سرگیجه و گاهی وزوزگوش

سردرد، سرگیجه، سنگینی، خواب آلودگی، طپش قلب و علایمی از این دست، پس از مصرف غذاهای چرب؛ و این علایم با مصرف موادی مثل آبغوره، آبلیمو یا سرکه تسکین میابد.

افزایش تعریق بدن از دیگر علایم چربی خون بالا محسوب می شود.

ورم و پف کردن صورت

علائم ذکر شده در بالا ناشی از سنگین و غلیظ شدن خون در اثر افزایش چربی خون است که باعث کندی حرکت خون در عروق می‌شود و لذا باعث اختلال خون‌رسانی و کمبود نسبی اکسیژن در بافت‌ها خواهد شد و دیگری افزایش حرارت بدن در اثر افزایش صفرا است.

منبع:الودکتر

1394 | کلیه حقوق برای «اتاق خبر» محفوظ می باشد.
طراحی و تولید : عصر پایش اطلاعات

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *