مزاج دموی

خواص دارویی و گیاهی

مزاج دموی
مزاج دموی

طبع :
گرم و مرطوب

عنصر :
هوا

فصل :
بهار

زمان شبانه روز :
صبح

دسته بندی :
صنعتگران

طعم :
شیرین

رنگ :
قرمز

فلز :
قلع

سیاره :
مشتری

سن شیوع :
کودکی – تا ۲۰ سالگی

برونگرا
اجتماعی
معاشرتی
خونگرم
صمیمی
مهربان
با محبت
خوش قلب
نوع دوست
خوشرو
خوش اخلاق
با حوصله
شاد
سرزنده
با نشاط
خوش مشرب
شوخ
بذله گو
اهل تفریح
خوشگذران
عیاش
پر سر و صدا
پرحرف
خوش صحبت
حاضر جواب
دوست داشتنی
دلنشین
محبوب
همه پسند
مشتاق
پر شور و اشتیاق
عاشق پیشه
دارای استعداد شاعری
بی خیال
آسان گیر
راحت
بی قید
مثبت اندیش
خوش بین
امیدوار
غیر قابل کنترل در هنگام عصبانیت
مستعد خشم دیررس اما خطرناک
بی دقت
بی نظم و ترتیب
تنوع طلب
بی علاقه به كارهای تكراری
متعادل
پرانرژی
قوی
چالاک
سریع
دست و دل باز
ولخرج
سخاوتمند
بخشنده
شجاع
جسور
ریسک پذیر
بلند پرواز
پر جرات
با اعتماد به نفس بالا
مبتکر
باهوش
پیشرو
رهبر


افرادی با روابط اجتماعی بالا هستند، طوری که خیلی زود با اطرافیان ارتباط برقرار می کنند
و در جمع به شوخی و بذله گویی می پردازند.
این افراد را به عنوان «خونگرم» می شناسیم.

دموی ها متعادلند و همه پسند.
هوش متعادل، اخلاق متعادل و اگر رعایت کنند بدنی سالم دارند.
در هنر، شعر، ادبیات، ورزش و پزشکی استعداد دارند.

بسیار خوش مشرب، شوخ طبع، اهل بگو و بخند و معاشرتی هستند
و در دیگران ایجاد نشاط می نمایند.
خوش اخلاق، خوشرو و مهربان بوده
و به طبیعت علاقمندند.
دست و دل باز و ولخرجند.

افراد دموی از
صفراوی ها
آرام ترند.
کینه‌ورز نیستند، باحوصله بوده و دیر عصبانی می شوند،
ولی باید مراقب باشید از آرامش و صبوری آنها سوء استفاده نکنید،
چرا که هنگام عصبانیت به سختی آرام می شوند
و ممکن است رفتارهای مخاطره آمیزی داشته باشند.
افراد دموی مزاج همانهایی هستند که زمان عصبانیت به اصطلاح خون جلوی چشمانشان را می گیرد
و ممکن است دست به کارهای خطرناک بزنند
یا حتی در یک حادثه اقدام به قتل کنند.

باهوشند و حافظه نسبتا خوبی دارند
اما به ویژه در صورت افزایش رطوبت بدن، مطالب جدید را خوب درک نمی کنند و زود فراموش می کنند.

عاشق پیشه بوده،
علاقه مند به ادبیات، شعر و موسیقی هستند و استعداد خوبی در آن دارند،
ولی باید مراقب باشند که این علاقه و استعداد باعث گرایشات انحرافی آنان نشود.

قوی، پرانرژی، پر حرارت، پر تحرک و در عین حال همراه با آرامش هستند.
اعتماد به نفس بالایی دارند و اهل ریسکند.
بلند پرواز، شجاع و جسور بوده و معمولا پیشرو و رهبر گروه می شوند.

دموی ها در ورزش کردن کمتر دچار آسیب استخوانی و مفصلی می شوند.
توان ورزشهای استقامتی مانند کوهنوردی را دارند.

افرادی خوش بین، بی خیال، راحت، بی حساب و کتاب و بی قیدند.
منظم نیستند و نظم و ترتیب خاصی ندارند.
تنوع طلبند و علاقه ای به انجام كارهای تكراری ندارند.
وضع موجود را برنمی تابند و به دنبال تغییر هستند.
این موضوع در کنار هوش بالا و شجاعت ریسک کردن،
از آنان افرادی مبتکر، مخترع و مکتشف به وجود می آورد.

اهل معنویت و دارای گرایشات عرفانی هستند،
اما اگر به سمت مسائل غیراخلاقی گرایش پیدا کنند
کلاهبرداران بزرگ یا دیکتاتورهای درجه یکی خواهند شد.


مزاج دموی

اگر غلبه دم به سمت صفرا پیش رود، فرد بیقرار می شود
و اگر غلبه دم به سمت بلغم رود، فرد پرخور و پرخواب می گردد.

امروزه که اکثر غذاها سرد یا خشک هستند،
اگر فردی دموی مزاج معتدل باشد خیلی خوش شانس است
و باید مراقب باشد مزاج اکتسابی دیگری در او غلبه نکند
و اجازه ندهد خوراکیهای امروزی طبع خوبش را از وی بگیرد.

برای شناخت مزاج خود به آزمون مزاج شناسی مراجعه کنید.


منابع

دموی مزاج ها دارای پوستی سرخ و سفید یا سبزه و گلگون هستند. در این افراد خلط دم بر همه غالب شده است. آنها معمولا پر مو بوده و نبضی سریع دارند. زیر ناخن دموی مزاج ها قرمز و رنگ زبانشان قرمز پر رنگ است. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب اطلاعاتی را درباره دموی مزاج ها تقدیم تان می کنیم.

به افرادی دموی مزاج گفته می شود که خلط دم در بدن آنها غالب تر از بقیه اخلاط باشد.

طبع : گرم و مرطوب عنصر : هوا فصل : بهار زمان شبانه روز : صبح دسته بندی : صنعتگران طعم : شیرین رنگ : قرمز فلز : قلع سیاره : مشتری سن شیوع : کودکی – تا ۲۰ سالگی

هیکل : دموی مزاج ها درشت اندام و تنومند هستند و بدنی عضلانی و ماهیچه ای دارند. چهارشانه بوده، قفسه سینه پهن و اندامی ماهیچه ای دارند. توپر بوده، استعداد نسبی چاقی دارند و آنان را نمی توان لاغر و کمر باریک کرد. قد متوسط تا بلندی دارند و کشیدگی اندامشان کمتر از صفراوی ها و سوداوی ها است. دست و پا و اندام درشتی دارند و کف دستشان پرگوشت است. در صورت افزایش وزن معمولا نواحی پایین تنه (ران و باسن) آنان چاق می شود.

پوست : دارای پوستی سرخ و سفید یا سبزه و گلگون هستند. پوست بدن ایشان گرم، مرطوب و نرم با منافذ درشت است. افراد پرخونی هستند و حجم خون در بدنشان بیش از حد معمول است و به همین دلیل به راحتی چهره شان سرخ و برافروخته می شود. در مواردی خصوصا در زمان استرس زیاد، آکنه های گرد و قرمز می زنند که بیشتر در کتف و سینه بروز می کند تا صورت.مزاج دموی

مو : معمولا پر مو هستند. موهای پرپشت، ضخیم و مُجعد یا حالت دار دارند. رنگ موها متغیر است، سیاه، خرمایی، تیره یا روشن. سرعت رشد موها زیاد است. موهای آنان ریزش زیاد ندارد و سفیدی زودرس هم ندارد، اما مثل همه گرم مزاجها استعداد ریزش مو و طاسی سر را، خصوصا در ازدیاد گرما و سنین بالا دارند که این ریزش معمولا در وسط سر اتفاق می افتد. موهای بدن زیاد بوده و به ویژه در قسمت شانه و سینه، موهای ضخیم و مشکی و درشتی دارند. در ناحیه پایین کمر و پاها هم موی زیادی دارند.

ناخن : زیر ناخنهایشان قرمز است.

تعریق : دموی مزاج ها منافذ پوستی درشتی دارند که از علائم منافذ درشت خوب عرق کردن است. گرمایی هستند، تعریق فراوان و عرق گرم دارند. حالت برافروختگی و کلافگی دارند.

رگها : رگهای بدن به خصوص در پشت دستان، گردن، روی پاها و گاه پیشانی واضح و برجسته است.

نبض : نبضی پر، وسیع، قوی، سریع و نرم دارند.

چشم : رنگ سفیدی چشم گرایش به قرمزی دارد و عروق چشم مشخص است. دموی مزاج ها رنگ چشم معمولا میشی تیره یا سیاه است. وضعیت چشم از نظر پف یا گودی زیر چشم معمولی است.

دهان : دموی مزاج ها مزه دهانشان خصوصا صبح زود شیرین است. دهانشان آبدار است، بزاق دهان زیاد و کشدار بوده و کم تشنه می شوند.

زبان : رنگ زبان قرمز پررنگ است.

خواب : غلبه دم باعث سنگینی سر و خواب آلودگی می شود. افراد دموی خوش خواب هستند. دموی مزاج ها زود به خواب می روند، خواب خوب و عمیقی دارند و اگر رطوبتشان متعادل باشد، تحمل بی خوابی را نیز دارند. ولی اگر رطوبتشان بالا رود، خواب زیاد و سنگین و غیر قابل کنترلی پیدا می کنند. به همین جهت زیاد پیش می آید که کسل هستند، به ویژه در فصل بهار این حالات تشدید می شود. خواب صبحگاهی سنگینی دارند. خمیازه، کش و قوس بدن و کشیدن دستها به اطراف جزء عادات آنان می باشد. در خواب، رؤیاهای سرخ و خونین می بینند.

گوارش : اشتهای زیاد و خوراک خوبی دارند، توان هضم غذا در آنان بالاست و نفخ معده و معمولا یبوست ندارند. دموی مزاج ها  رنگ ادرارشان متمایل به قرمزی است. علاقه به خوردن گوشت و شیرینی و ترشی دارند. تقریبا به تمام مزه ها تمایل دارند و همه نوع غذایی را می خورند. اگر رطوبت بدن آنها زیاد شود، بیشتر شیرینی می خورند و اگر رطوبت بدنشان کم شود، بیشتر به دنبال ترشی می روند. اگر فرد دموی همراه با غذای گرم مثل شیرینی جات از مواد و اغذیه سرد استفاده نکند، دچار خارش بدن، جوش و دمل در کتف و سینه خواهد شد.

میل جنسی : دموی مزاج ها میل و توان جنسی زیاد، فراوان و مداوم دارند.

دموی مزاج ها افرادی با روابط اجتماعی بالا هستند، طوری که خیلی زود با اطرافیان ارتباط برقرار می کنند و در جمع به شوخی و بذله گویی می پردازند. این افراد را به عنوان «خونگرم» می شناسیم. دموی ها متعادلند و همه پسند. هوش متعادل، اخلاق متعادل و اگر رعایت کنند بدنی سالم دارند. در هنر، شعر، ادبیات، ورزش و پزشکی استعداد دارند.

بسیار خوش مشرب، شوخ طبع، اهل بگو و بخند و معاشرتی هستند و در دیگران ایجاد نشاط می نمایند. خوش اخلاق، خوشرو و مهربان بوده و به طبیعت علاقمندند. دست و دل باز و ولخرجند.

به گزارش مجله پزشکی آسان طب افراد دموی از صفراوی ها  آرام ترند. کینه‌ورز نیستند، باحوصله بوده و دیر عصبانی می شوند، ولی باید مراقب باشید از آرامش و صبوری آنها سوء استفاده نکنید، چرا که هنگام عصبانیت به سختی آرام می شوند و ممکن است رفتارهای مخاطره آمیزی داشته باشند. افراد دموی مزاج همانهایی هستند که زمان عصبانیت به اصطلاح خون جلوی چشمانشان را می گیرد و ممکن است دست به کارهای خطرناک بزنند یا حتی در یک حادثه اقدام به قتل کنند.

دموی مزاج ها باهوشند و حافظه نسبتا خوبی دارند اما به ویژه در صورت افزایش رطوبت بدن، مطالب جدید را خوب درک نمی کنند و زود فراموش می کنند.

دموی مزاج ها عاشق پیشه بوده، علاقه مند به ادبیات، شعر و موسیقی هستند و استعداد خوبی در آن دارند، ولی باید مراقب باشند که این علاقه و استعداد باعث گرایشات انحرافی آنان نشود.

دموی مزاج ها قوی، پرانرژی، پر حرارت، پر تحرک و در عین حال همراه با آرامش هستند. اعتماد به نفس بالایی دارند و اهل ریسکند. بلند پرواز، شجاع و جسور بوده و معمولا پیشرو و رهبر گروه می شوند.

دموی مزاج ها  در ورزش کردن کمتر دچار آسیب استخوانی و مفصلی می شوند. توان ورزشهای استقامتی مانند کوهنوردی را دارند.

دموی مزاج ها افرادی خوش بین، بی خیال، راحت، بی حساب و کتاب و بی قیدند. منظم نیستند و نظم و ترتیب خاصی ندارند. تنوع طلبند و علاقه ای به انجام کارهای تکراری ندارند. وضع موجود را برنمی تابند و به دنبال تغییر هستند. این موضوع در کنار هوش بالا و شجاعت ریسک کردن، از آنان افرادی مبتکر، مخترع و مکتشف به وجود می آورد.

اهل معنویت و دارای گرایشات عرفانی هستند، اما اگر به سمت مسائل غیراخلاقی گرایش پیدا کنند کلاهبرداران بزرگ یا دیکتاتورهای درجه یکی خواهند شد.

منبع : خودشناس

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وب‌سایت

تصویر امنیتی *

سایت آسان طب یک مجله پزشکی آنلاین است که همه روزه مقالات مرتبط با سلامت و تندرستی، بررسی علل و راه های درمان انواع بیماری ها، معرفی انواع داروهای گیاهی و شیمیایی و همچنین مقالات مربوط به سبک زندگی و مراقبت از حیوانات خانگی را برای بهتر زیستن ایرانیان سراسر دنیا ارائه می کند.

اگر چنانچه پیرامون بخش های مختلف سایت پزشکی آسان طب نقطه نظرات یا مقالاتی دارید، آسان طب با کمال میل آماده همکاری با شما عزیزان می باشد. از طریق بخش تماس با ما می توانید مشخصات، درخواست و تجارب خود را به همراه اطلاعات تماس برای ما ارسال فرمائید.

دم: که به افرادی صاحب این مزاج، دموی گفته می‌شود. دم به معنای خون بوده و مزاج دموی بدین معناست که در بین اخلاط اربعه فرد، میزان دم غالب بر سایر اخلاط است.در یک انسان عادی و سالم میزان دم، باید 49 درصد باشد در روایات از مزاج دم به بهترین مزاج تعبیر شده و توصیه شده در یک انسان عادی و سالم میزان دم، باید 49 درصد باشد.

در روایات از مزاج دم به بهترین مزاج تعبیر شده و توصیه شده که زنان باردار در ماه پنجم و ششم دوران بارداری حجامت کنند تا فرزندانی با مزاج دموی داشته باشند. خون از آنجا که گرم و تر است افراد با مزاج دم غالباً بدنی با حرارت بالا و پوست مرطوب دارند. معمولاً بیماری‌های افراد دموی به علت کثرت خون و یا اصطلاحاً قلیان (جوشش) خون پیش می‌آید که حجامت در این افراد می‌تواند بهترین راه درمان بیماری‌ها، از جمله میگرن و سینوزیت باشد، ضمن این که بیشتر، گر گرفتگی در افراد دموی به علت گرمای خون پیش می‌آید. شاخص‌ترین علامت ظاهری افراد دموی برجسته بودن رگهای بدن به خصوص پشت دستان فرد می‌باشد.

افراد با مزاج دم معمولاً مشکلات جنسی دارند که باز بهترین درمان برای آنها حجامت و در صورت لزوم تجویز و ضماد و روغن‌های سرد مثل آفتابگردان به عنوان ضماد می‌تواند در درمان آنها مؤثر باشد.

 

 مشخصات افراد دموی:

مزاج دموی

بازتاب‌های روانی و رفتاری در افراد دموی:

1- علاقمند به ادبیات و موسیقی. 2- استعداد شاعری. 3- علاقمند به طبیعت . 4- اهل عشق و محبت. 5- بلندپرواز. 6- دوراندیش. 7- اهل خیر و معنویت. 8- خوش اخلاق و خوش رو. 9- شجاع و جسور. 10- دارای توان ریسک. 11- اعتماد به نفس بالا. 12- سخاوتمند. 13- تنوع طلب و بی علاقه به کار تکراری. 14- معمولاً بی نظم. 15- نوع دوست. 16- معمولاً بدحال در تابستان. 17- دارای هوش و حافظة قوی. 18- میل و توان جنسی فراوان. 19- چالاک و پرانرژی. 20- مستعد شقاوت آنی.

علایم پوستی افراد دموی:

پوست نرم، مرطوب و گرمی دارند، منافذ پوستی درشتی دارند که از علایم منافذ درشت خوب عرق کردن است. رگهای دست آشکار و برجسته است، رنگ پوست گندم‌گون یا گلگون است رنگ چشم (سفیدی) با گرایش قرمز است ،رنگ مردمک میشی تیره و سیاه است موی سر: درشت و قابل انعطاف و دارای پیچ درشت است، رنگ مو: سیاه خرمایی تیره و روشن و معمولاً پر مو هستند.

علایم گوارشی:

مزه دهان:‌ شیرینی صبحگاهی است، دهانشان کم رطوبت است و کم تشنه می‌شوند. اشتهای زیاد و خوراک خوبی دارند، توان هضم غذا بسیار بالاست نفخ معده ندارند، یبوست ندارند، گرایش به شیرینی کم دارند و گرایش به شوری هم بسیار اندک است. گرایش به ترشی کم دارند. بوی بد دهان ندارند، بوی بد مدفوع ندارند، قار و قور شکم ندارند تمایل به سردی‌ها ندارند ولی تمایل به گرمی‌ها اندکی دارند.

برنامه تغذیه ای افراد دموی:

افراد دموی باید غذاهای خنک و سردی مثل آش انار، آش آلو، آب زرشک خیار، مرکبات و ماست و… مصرف کننده تا حرارت بدن تعدیل شود.

اگر فرد دموی همراه با غذای گرم مثل شیرینی‌جات از مواد و اغذیه سرد استفاده نکند دچار جوش و خارش بدن، گر گرفتگی، بیقراری، کهیر، سوزش ادرار، سوزش سر دل، و آفت دهان خواهد شد.

معمولاً بیماری‌های افراد دموی در اثر افزایش حرارت و رطوبت و به طور کلی افزایش خود خون به وجود می‌آید که حجامت به عنوان مؤثرترین درمان برای دموی مزاج‌ها مطرح است. چون دم گرم‌ و تر است و رژیم غذایی مناسب برای دموی‌ها رژیم غذایی سرد و خشک است. مثل بادمجان و عدس که مزاج سرد و خشک دارند.

سردردهای دموی :

علائم سردردهای دموی عبارت است از : درد از پیشانی شروع و کل سر را فرا میگیرد و در شقیقه نبض

دارد ـ با گرما شدت می گیرد ـ عصبانیت و عطرهای گرم از دیگر عوامل تشدید کننده هستند ـ در مردان

بیشتر دیده می شود.

درمان : دو مرحله حجامت عام ماهی یکبار سپس یک مرحله حجامت سر  که دو هفته بعد از حجامت

عام دوم انجام می گردد.(بهتر است حجامت عام در نیمه دوم ماه قمری مخصوصا روزهای ۱۷ یا ۱۹ یا ۲۱

ماه قمری انجام گردد.) اگر شدت سردردها زیاد باشد حجامت عام باید سه مرحله انجام شود سپس

حجامت سر انجام گردد

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وبسایت

رکنا:انتخاب مواد غذایی بر اساس طبع و مزاج هر فرد مانع از ابتلای به انواع بیماری ها می شود.

رژیم غذایی مناسب برای افراد دموی‌مزاج/تدابیر طب سنتی برای اشخاص دموی‌مزاجبه گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ افراد با مزاج گرم و‌ تر (دموی) حجم خون بالا و اشتهای زیادی برای غذا خوردن دارند و به همین علت معمولاً دچار اضافه‌وزن و چاقی هستند. رنگ چهره آنها متمایل به قرمز است. این افراد از نظر شخصیتی، روحیه‌ای مهربان دارند و بسیار برونگرا و اجتماعی هستند. اشخاص دموی‌مزاج مستعد ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته‌های مغزی هستند بنابراین باید از غذا‌هایی با طبع لطیف برای کاهش غلظت خون استفاده کنند.

مصرف غذا‌های سرخ‌کرده و حجیم، انواع غذا‌های آماده، شیرینی‌جات، کره، غذا‌های نشاسته‌ای، دوغ، نوشابه، آب یخ برای اشخاص دموی‌مزاج مضر است همچنین این افراد باید از استفاده زیاد از گوشت و ادویه‌های گرم مثل هل، دارچین خودداری کنند.دموی‌مزاج‌ها باید مصرف آب‌یخ، نوشابه، تخم‌مرغ، بادنجان، نوشیدنی همراه با غذا، ترشی، سرکه، سیر و چای را محدود کنند.

اشخاص دموی‌مزاج باید آب زیاد بنوشند. نوشیدن آب زیاد سبب رقیق شدن خون می‌شود و حرارت بدن را متعادل می‌کند همچنین این افراد معمولاً پرخور هستند، بنابراین باید اعتدال را در خوردن رعایت کنند. آن‌ها باید غذا‌های سرد و خنک را بیشتر در برنامه غذایی خود بگنجانند. استفاده از محصولات حاوی جو مانند نان و سوپ جو، لیموترش، انار، غذا‌های خام به‌ویژه میوه‌ها و سبزیجات، زرشک، غذا‌های سبک و ساده و روغن زیتون برای افراد دموی‌مزاج مفید است.
همچنین این اشخاص باید خاکشیر، تخم ریحان، انجیر، برگ زردآلو و هلو نیز مصرف کنند.

رژیم غذایی مناسب برای افراد دموی‌مزاج/تدابیر طب سنتی برای اشخاص دموی‌مزاج

گشنیز، ریواس و ترشک
از غذا‌های با فیبر بالا استفاده کنند تا اجابت مزاج طبیعی داشته باشند.
انجام حجامت سالیانه ۲ تا سه بار برای اشخاص دموی‌مزاج بسیار مناسب است.
آن‌ها باید آب و چای را با چند قطره آب لیموشیرین‌ تازه بنوشند.
روزانه ۱۵ تا ۳۰ دقیقه پیاده‌روی کنند یا بدوند و 6 تا هفت ساعت در شبانه‌روز بخوابند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 


حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

مزاج دموی

رکنا:مطالعات جدید نشان می دهد برخی مواد غذایی در کاهش دردهای آرتریت موثر عمل می کنند و…

رکنا:با شروع فصل پاییز علائمی شبیه به سرماخوردگی به سراغ افراد می آید که در حقیقت بیماری…

رکنا: محققان جهش ژنی را شناسایی کرده اند که می تواند مرتبط با آغاز اولیه بیماری…

رکنا:برخی بیماران تصور می کنند بیماری شان با لیزر پزشکی درمان می شود در حالیکه استفاده…

موضوعات داغ

با اشتراک در خبرنامه رکنامهمترین و جدیدترین اخبار روز را در ایمیل خود داشته باشید:

سایت اینترنتی رکنا

کلیه حقوق متعلق به

سایت اینترنتی رکنا

است

مزاج دموی
مزاج دموی
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *