راه جلوگیری از سرطان ریه

راه جلوگیری از سرطان ریه
راه جلوگیری از سرطان ریه

مشخصه اصلی سرطان ریه، رشد کنترل نشده سلول ها در بافت‌های ریه است. اگر این بیماری درمان نشود، رشد سلولی می‌تواند در یک فرایند به نام متاستاز به بیرون از ریه گسترش پیدا کند و به بافت‌های اطراف یا سایر اعضای بدن برسد

 

دلیل 90 درصد از سرطان‌های ریه قرار گرفتن در معرض دود دخانیات برای یک مدت طولانی است. این در حالی است که بنا به آمارهای انجمن ریه آمریکا، مردانی که سیگار می‌کشند، 23 برابر بیشتر احتمال دارد به سرطان ریه مبتلا شوند. خطر ابتلا به این سرطان در زنان سیگاری نیز 13 برابر است. با این حال آمارها نشان داده‌اند افرادی که در سنین 25 تا 35 سالگی سیگار را ترک می‌کنند، 10 سال به طول عمر خود افزوده‌اند. به هر حال در هر سنی و هر زمانی که سیگار را ترک کنید، خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش داده‌اید.

 

تحقیقات نشان داده که حتی استنشاق دود سیگار و قرار گیری در معرض دود دست دوم نیز می‌تواند خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده تخمین می زند افرادی که دود سیگار را استنشاق می‌کنند، شانس ابتلا به سرطان ریه را 20 تا 30 درصد در خود افزایش داده‌اند.راه جلوگیری از سرطان ریه

 

موادی چون آزبست (پنبه نسوز)، گاز رادون، اورانیوم و نیکل عامل مستعد کننده و پیشتاز در ابتلا به سرطان ریه در محیط‌های کاری هستند. استفاده از پوشش‌های محافظتی در محیط‌های کارگری و غربالگری کارگران در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه، برای پیشگیری از این سرطان توصیه شده است.

 

اگرچه رژیم غذایی خاصی برای جلوگیری از سرطان ریه پیشنهاد نشده است اما در پیش گرفتن یک رژیم غذایی سالم برای مبارزه با پیشرفت این سرطان سودمند است. خوردن غذاهای غنی از ویتامین E مانند بادام، آووکادو، انبه، مصرف چربی و قند در حد اعتدال و نوشیدن مقادیر زیادی آب، می‌تواند در جلوگیری از پیشرفت سرطان ریه مؤثر باشد.

 

سوای در پیش گرفتن رژیم غذایی مناسب و اجتناب از سیگار، انجام ورزش و تمرینات بدنی کافی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه ضروری است. توصیه کارشناسان، انجام حداقل سه بار در هفته ورزش‌های هوازی از جمله استفاده از تردمیل و دوچرخه است. در نظر داشته باشید که سرطان ریه از جمله قابل پیشگیری ترین سرطان‌ها با انجام ورزش منظم است.

 

سرطان ریه یکی از کشنده ترین سرطان ها در هر دو جنس زن و مرد است و 20 درصد از کسانی که جان خود را در اثر آن از دست می دهند، هرگز سیگاری نبوده اند. درد قفسه سینه بارزترین نشانه ابتلا به سرطان ریه است اما بسیاری از سیگنالهای خاموش دیگر در ارتباط با این بیماری وجود دارند که نباید از آنها غفلت کرد. 

 

برخی افراد مبتلا به سرطان ریه که بیماری ‌شان تشخیص داده شده است به یاد می‌ آورند که در گذشته دچار تغییر در صدا یا سرفه ‌های مکرر طولانی چند ماهه یا بیشتر بودند. در این موارد فرد مرتب به صاف کردن صدا نیاز پیدا می‌ کند، تولید بزاق افزایش پیدا می‌کند، صدا کمی خشن می‌ شود، سرفه‌ ها خشک یا مانند هنگام سرماخوردگی است، رنگ خلط ممکن است کمی قهوه‌ ای باشد، گاهی در بزاق دهان کمی خون مشاهده می ‌شود. تومورهای ریه ممکن است روی تارهای صوتی و حنجره ها فشار وارد کنند. در صورت مشاهده سرفه‌ های مزمن یا خونی حتما باید به پزشک مراجعه شود.

 

بیماری‌ های مکرر مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا، برونشیت یا ذات‌ الریه به ویژه در زنان سیگاری می‌ تواند به علت ضعف سیستم دفاعی یا سرطان ریه باشد، این بیماری ‌ها در بیماران مبتلا به سرطان ریه پس از فروکش کردن علایم بیماری دوباره بروز می‌ کند. سرطان ریه با ساکن شدن در بافت ‌های ریه و لوله ‌های برونشیتی، علایم مشابه به سرماخوردگی یا آنفلوانزا ایجاد می ‌کند. این سرطان، ریه را به بیماری‌ ها و عفونت‌ ها مستعدتر می‌ سازد و سیستم دفاعی بدن که مشغول مقابله با سرطان است کمتر می ‌تواند خود را در برابر میکروب‌ ها محافظت کند و در نتیجه دچار عفونت ‌های جدی از جمله برونشیت و ذات‌ الریه می شود.

 

اگر بدون تغییر در شیوه زندگی دچار کاهش وزن شدید یا اینکه به غذاهایی که قبلا دوست داشتید تمایلی ندارید جای نگرانی دارد. سرطان ریه با علایمی مانند کاهش وزن و از دست دادن اشتها، سخت نفس کشیدن و کم اشتهایی خود را نشان می ‌دهد. درد معده باعث حالت تهوع می شود. از دست دادن اشتها هنگامی رخ می ‌دهد که سرطان به کبد سرایت کرده است. به علایم توجه کنید تا مطمئن شوید ناشی از ناراحتی روده‌ ای، مسمومیت غذایی، نفخ یا قاعدگی نیست؛ اگر بی ‌اشتهایی و کاهش وزن ادامه پیدا کند بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

 

اگر سرطان ریه به اندام های دیگر بدن نیز گسترش پیدا کند، شما ممکن است دچار درد عمیق در استخوان یا مفاصل شوید. علاوه بر این، ضخیم شدن نوک انگشتان دلایل زیادی دارد اما شایع ‌ترین آن سرطان ریه است. بیشتر مردم به اشتباه این علایم را به آرتریت ربط می‌ دهند. ناخن ‌ها متورم، قرمز یا کمی گرم می ‌شود و فرد در برداشتن اشیاء مشکل پیدا می‌ کند. علت این علایم، رهایی «سیتوکینز» یا ماده شیمیایی دیگری در خون است که باعث رشد بافت و استخوان در زیر ناخن می ‌شود.

 

علامت دیگر سرطان ریه، خستگی مفرط و ضعف بدون دلیل است، این احساس خستگی مانند زمانی است که به تب، سرماخوردگی یا آنفلوانزا مبتلا شده ‌اید و قادر به بلند شدن از جا نیستید. علت این خستگی رها شدن ماده ‌ای در خون است که از طریق تومورهای سرطانی روی میزان اکسیژن و سلامت گلبول‌ های قرمز و عملکرد غده فوق‌ کلیوی تاثیر می‌ گذارد. غده فوق کلیوی به طور مستقیم تحریک کورتیزول را کنترل می ‌کند. از آنجا که خستگی مفرط می‌ تواند به علت بی‌ خوابی و کار بیش از حد باشد، از علت آن مطمئن شوید و سپس به پزشک مراجعه کنید.

 

خستگی در هنگام انجام کارهای ساده مانند حمل خرید منزل یا کارهای فیزیکی می تواند علایم اولیه برخی انواع سرطان باشد؛ کارهایی مانند بالارفتن از پله‌ ها، انجام کارهای منزل سخت‌ تر یا غیر قابل انجام به نظر می ‌آید؛ ورزش‌ هایی را که قبلا خوب انجام می‌ دادید نمی ‌توانید کامل انجام دهید؛ سلول ‌های سرطانی ماده شیمیایی رها می‌ کند که در فعالیت طبیعی گلبول‌ ها اختلال ایجاد می ‌کند و باعث کم خونی یا کاهش میزان سدیم و افزایش میزان کلسیم خون می ‌شود. گسترش سرطان ریه به مغز می‌ تواند در یک طرف بدن ضعف ایجاد کند.

 

به تازگی محققان ارتباط شگفت ‌انگیزی بین اولین تشخیص افسردگی، اضطراب و علایم روانی با سرطان ریه پیدا کرده ‌اند؛ در موارد زیادی، افراد در مرحله اول پیشرفت سرطان ریه و بدون آگاهی از آن پس از ارجاع به بخش مراقبت‌ های روانی در می‌ یابند که تومور دارند؛ علایم روانی که در این افراد دیده می‌ شود شامل خستگی مفرط، خواب‌ آلودگی، افسردگی، بی‌قراری و حمله ‌های عصبی بی ‌دلیل است. اگر چه هنوز ارتباط بین اضطراب، افسردگی و سرطان ریه روشن نیست اما مشخص شده که مبتلایان به سرطان ریه بدون دلیل احساس غیرعادی پیدا می ‌کنند.گردآوری: گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthمنبع: salamaneh.com

نام (اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

تصویر امنیتی جدید

در واقع دلایل بسیاری دال بر این موضوع وجود دارند که، صبح را برای انجام رابطه جنسی در نظر گیریم.سرحال بودن در صبح حقیقتاً انجام رابطه جنسی را بهتر میسازد

زودانزالی یا انزال زودرس به حالتی گفته می‌شود که فرد زود‌تر از زمانی که می‌خواهد به انزال برسد و یا اینکه به حدی زود به انزال برسد که شریک جنسی‌اش از ارتباط جنسی لذت کافی نبرد

All Rights Reserved – © 2019 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

 

سرطان ریه در صنعت، و راه‌های پیشگیری از بروز آن

وحید عرفانی

 

راه جلوگیری از سرطان ریه

1- مقدمه

 واژه سرطان در فارسی به معنی چنگال یا خرچنگ است. کلمه سرطان تنها برای یک بیماری به کار نمی‌رود، بلکه این واژه همگانی به گروهی از بیماری‌ها گفته می‌شود که در آن برخی از بافت‌ها در اندام‌های گوناگون بدن رشد می‌كنند و تكثیر می‌شوند. هنگامی که این بافت‌ها خارج از کنترل رشد کردند، ایجاد توده‌ای می‌کنند که به آن غده (تومور) می‌گویند و ممکن است خوش خیم یا بد خیم (کشنده) باشد. همه تومورها سرطان‌زا و کشنده نیستند، زیرا بیشتر آنها خوش خیم‌اند.

سرطان دیگر یك بیماری ترسناک و مرگبار نیست. پیشرفت‌های اخیر در حوزه علم و تکنولوژی، سرطان را از بیماری لاعلاج و مرگ آور، به یک بیماری قابل درمان تبدیل كرده است. خوشبختانه بیشتر سرطان‌ها، از جمله سرطان ریه، در صورت شناخته شدن و انجام اقدامات بهداشتی درمانی ویژه، قابل کنترل و پیشگیری هستند. بنابراین فرد مبتلا می‌تواند با یاری پزشک، اولین نشانه‌های هشداردهنده سرطان را تشخیص داده و در برابر آن، عكس‌العمل مناسب نشان دهد. بهترین راه  مقابله با سرطان، پیشگیری از بروز این بیماری است. تقریبا حدود 80 درصد سرطان‌ها با رعایت موارد بهداشتی در محیط کار، قابل پیشگیری و درمان می‌باشند. لازم به ذكر است كه تشخیص بموقع بیماری می‌تواند شانس بهبود را به شدن افزایش دهد.

بیماری‌های شغلی تعداد زیادی از بیماری‌ها را شامل می‌شوند که از جمله آنها می‌توان سرطان ریه را برشمرد. امروزه در طب صنعتی، بیماری‌های شغلی ریه به ویژه سرطان ریه از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار است؛ زیرا ریه هم مدخلی است برای ورود مواد سمی و هم اندامی است که مورد تهاجم این مواد واقع می‌شود. سرطان‌های شغلی، به خصوص سرطان ریه، یکی از معضلات مهم صنعت هستند. معمولا سرطان‌های شغلی در اثر تماس بدن با مواد شیمیایی و پرتوها یا تنفس گرد و غبار و خوردن برخی ازمواد شیمیایی سرطان‌زا رخ می‌دهند.

با شناخت عوامل به وجود آورنده سرطان‌های شغلی به ویژه سرطان ریه در محیط كار می‌توان آنها را تحت کنترل درآورد. بدون شک موثرترین وسیله پیشگیری از بروز سرطان‌های شغلی، حذف مواد سرطان‌زا از فرآیندهای صنعتی می‌باشد. حساس‌ترین اندام بدن انسان که همواره در معرض عوامل زیان‌آور موجود در محیط‌های كار قرار می‌گیرد، دستگاه تنفسی است. به همین دلیل حفاظت کامل از این دستگاه حایز اهمیت فراوان می‌باشد. پژوهش‌های پزشکی نشان داده‌اند که اختلالات تنفسی گوناگون ناشی از قرارگرفتن افراد در معرض مواد مضر موجود در محیط کار هستند. به طور کلی یکی از مهم‌ترین راه‌های تماس بدن با مواد زیان آور سرطان‌زا در صنایع نفتی و شیمیایی، راه تنفسی است.

سرطان‌های دستگاه تنفسی از اهمیت زیادی برخوردارند، زیرا بسیار فروان هستند و درصد زیادی از مرگ و میرها را به خود اختصاص می‌دهند. عوامل محیطی (به ویژه عوامل آلوده کننده محیط وصنایع) در بروز آنها نقش موثر دارند. سرطان‌های دستگاه  تنفسی ممکن است در بینی، حلق، حنجره، نایژه‌ها، بافت‌های پوششی و اسفنجی ریه یا پرده جنب به وجود آید.

سرطان ریه در سراسر دنیا، یکی از شایع‌ترین علت مرگ و میر بیماران مبتلا به سرطان در هر دو جنس (مرد و زن) است. متاسفانه میزان بروز آن به طور مستمر در حال افزایش است. سرطان ریه، به عنوان خطری برای کارکنانی که در معرض گرد و غبارو گازهای شیمیایی قرار دارند، شناخته شده است. متاسفانه سرطان ریه در مراحل اولیه هیچ نشانه‌ای ندارد و بیماران بیشتر زمانی به پزشک مراجعه می‌کنند که بیماری در مراحل پیشرفته قرار دارد. شاید به همین علت باشد که سرطان ریه از کشنده‌ترین سرطان‌ها به شمار می‌رود. شایع‌ترین سرطان بدخیم در دستگاه تنفس، سرطان نایژه است.

برخی از منابعی که دارای خطر سرطان‌زایی، به ویژه در ریه‌ها می‌باشند عبارتند از: معادن آرسنیک، پنبه نسوز، اورانیوم، صنایع تولید پنبه نسوز، تولید کنندگان مواد نسوز عایق‌کاری، معادن مواد پرتوزا (مانند اورانیوم، گاز رادون، زغال سنگ)، کارخانه‌های آسیاب کردن آرسنیک، آبکاری کروم وکارخانجاتی که با ترکیبات کلرومتیل، متیل اترها و هیدروکربن‌های چند حلقوی کار می‌کنند. نکته مهم این است که اگرکارکنان این مراکز سیگار هم بکشند، احتمال ابتلای آنان به سرطان ریه بشدت افزایش می‌یابد. دراین مقاله راه‌های پیشگیری از بروز سرطان ریه در صنعت به زبان ساده بیان می‌شود.

 

2- هرگز سیگار نکشید

مصرف سیگار، یکی از مهمترین عوامل بروز سرطان و به ویژه سرطان ریه است. امروزه اثرات سرطان‌زایی دود سیگار با تجربیاتی بی‌شماری به اثبات رسیده است. زیان‌های ناشی از مصرف دخانیات به ویژه سیگار بر هیچ کس پوشیده نیست. مواد سرطان‌زای موجود در سیگار وارد بدن می‌شود و آسیب سرطانی ایجاد می‌کند.

انجمن سرطان آمریکا اعلام نموده است که مصرف سیگار عامل مرگ ناشی از سرطان ریه به میزان 90 درصد در مردان و 79 درصد در زنان است. تحقیقات نشان داده است که سیگار کشیدن در افزایش سرطان ریه، به ویژه در کارکنانی که در معرض مواد سرطان‌زا هستند، موثر می‌باشد.

چنانچه فردی سیگاری هستید باید هر چه سریع‌تر آن را ترک کنید. البته ترک سیگار کمی مشکل است، اما غیر ممکن نیست؛ بنابراین با انجام اقدام اساسی خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهید.

شانس ابتلا به سرطان ریه افراد سیگاری، تقریبا 13 برابر افراد غیرسیگاری است. به طور کلی یکی از اقدامات اساسی جهت پیشگیری از بروز سرطان‌ها، به ویژه سرطان ریه خودداری از مصرف سیگار است؛ به عبارت دیگر ترک سیگار و عدم مصرف مواد مخدر، یکی از بزرگترین عوامل پیشگیری از بروز سرطان است.

در صورت ترك سیگار، شانس ابتلای كاركنان به سرطان بلافاصله کاهش می‌یابد. سرطان ریه شایع‌ترین نوع سرطان در جهان است و بیشترین علت مرگ و میر دراثر سرطان درمردان و زنان را تشکیل می‌دهد.

انجمن صنایع داروسازی فرانسه اعلام کرده است که ترک سیگار همراه با مصرف بیشتر میوه‌ها و سبزی‌ها مانند زردآلوی تازه یا خشک شده، هندوانه، طالبی، کلم سبز و اسفناج، در پیشگیری از بروز سرطان ریه نقش عمده دارد؛ زیرا کاروتن موجود در سبزی‌ها و میوه‌های نامبرده به عنوان یک عامل بازدارنده در مقابل بروز غده سرطانی عمل می‌كند. از طرفی سیگار میزان ویتامین (ث) در بدن را کم می‌کند.

سرطان ریه به شدت با مصرف دخانیات، به ویژه سیگار همراه است. تقریبا بیش از 95 درصد تمام بیماران سرطان ریه سیگاری هستند. در واقع بیشتر بیماران مبتلا به سرطان که پزشکان آنان رامورد معاینه قرار داده‌اند، یا افراد سیگاری بوده‌اند یا کسانی هستند که قبلا به دخانیات اعتیاد داشته‌اند.

هر چه شخص دود سیگار را عمیق‌تر به داخل ریه‌ها بفرستد، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان ریه است. کارکنانی که با افراد سیگاری ارتباط پیوسته و مستقیم دارند (جریان‌های محیطی و تنفسی دود سیگار) آمادگی ابتلا به سرطان ریه را دارند، حتی اگر خودشان هم سیگاری نباشند. بنابراین حضور درمحیطی که دیگران در آن سیگار می‌کشند خطراتی برای افراد غیر سیگاری به همراه دارد. احتمال ابتلا به سرطان ریه در افرادی که سیگار  نمی‌کشند، ولی همنشین سیگاری‌ها هستند تقریبا 1.5 برابر است.

به طور کلی مهمترین روش پیشگیری از بروز سرطان ریه، خودداری از مصرف سیگار است. برای جلوگیری از بروز سرطان ریه در بین کارکنان مراکز صنعتی، نفتی و شیمیایی، خودداری از مصرف سیگار، به ویژه درمحیط کار توصیه می‌شود.

 

3- از وسایل ایمنی استفاده کنید

استفاده از تجهیزات حفاظت فردی مانند ماسک‌ها و پوشش‌های ایمنی مخصوص صورت می‌تواند تا حد زیادی از بروز سرطان ریه ممانعت نماید؛ بویژه در صورتی که با برنامه دقیقی در اختیار کارکنان قرار داده شود و آنان در حین کار با مواد شیمیایی و حلال‌های فرار از این وسایل استفاده کنند.

ماسک‌های ایمنی باید به خوبی بر روی صورت بنشینند و درز و منفذی به بیرون نداشته باشند. استفاده کارکنان از وسایل ایمنی فردی مانند ماسک‌های ایمنی (به ویژه کارکنان صنایع شیمیایی و گازی) به هنگام کار کردن، از  اقدام‌های اساسی در پیشگیری از بروز سرطان ریه درصنعت به شمار می‌رود. کارکنان مراکز صنعتی باید در محیط کار، با رعایت نکات ایمنی و بهداشتی و نیز استفاده از وسایل ایمنی فردی (مانند ماسک) خود را در مقابل مواد و حلال‌های شیمیایی فرار محافظت کنند.

به طور کلی وسایل حفاظتی تنفسی، در محیط‌هایی که گازها، بخارها، حلال‌های فرار، گرد وغبارهای سمی یا محرک وجود دارند، برای جلوگیری از ورود مواد زیان‌اور به دستگاه تنفسی مورد استفاده قرار می‌گیرند. هنگامی که استفاده از تجهیزات ایمنی تنفسی ضرورت دارد، باید با توجه به خستگی جسمانی ناشی از بكارگیری چنین وسایلی، زمان استراحت کافی و مناسب در نظر گرفته شود.

 

4- دوره‌های آموزشی را جدی بگیرید

برگزاری دوره‌های آموزشی، به ویژه آشنایی با اصول بهداشت و راه‌های پیشگیری از بروز سرطان‌های شغلی در صنعت، برای کارکنان شاغل در مراکز صنعتی لازم است. به طور کلی اجرای برنامه‌های تخصصی آموزش بهداشت و راه‌های پیشگیری از بروز بیماری‌ها و آسیب‌های شغلی، به خصوص سرطان‌های شغلی، بخش مهمی از آموزش‌های عملی و مستمر کارکنان را شامل می‌شود.

هرگونه توجه و اقدام برای پیشگیری از بروزسرطان‌های شغلی به ویژه سرطان ریه، بدون همکاری و آگاهی کارکنانی که در معرض خطر هستند، بی‌حاصل است از این رو اهمیت دادن به آموزش و آشنایی افرادی که در مراکز صنعتی کارمی کنند، بسیار مهم است.

 

5- از مصرف خودسرانه هرگونه دارو جدا خودداری نمایید

هنگام احساس درد و کسالت (به خصوص در دستگاه تنفس خود) به جای مصرف هر نوع دارو و به ویژه داروهای آرام بخش به پزشک مراجعه کنید و نباید درمان قطعی بیماری خود را به تاخیر بیندازید. بهتر است از مصرف خودسرانه انواع هورمون‌ها، شربت‌ها، قرص‌ها، خودداری شود؛ مگر آنکه بنابر نیاز، پزشک متخصص آنها را توصیه کرده باشد.

 

6- ورزش کنید

امروزه نقش ورزش در جلوگیری از بروز سرطان، از مسایل مطرح در بین پزشکان و مردم است. یکی از برنامه‌های موثر در درازمدت برای پیشگیری از بروز سرطان، به ویژه سرطان ریه، رواج ورزش در میان کارکنان مراکز صنعتی و عادت دادن آنها به انجام تمرین‌ها و فعالیت‌های ورزشی است. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که ورزش منظم و پیوسته از بروز انواع سرطان می‌کاهد.

تاثیر ورزش بر بیماری‌ها چشم‌گیر است و تعداد بیماری‌هایی که ورزش تاثیر مثبتی بر آنها ندارد، محدود است. بر اساس پژوهش‌های جدید دریافته‌اند بین سلامت جسمی و مرگ ناشی از بیماری‌ها به ویژه سرطان، رابطه‌ای مستحکم وجود دارد. ورزش بر پایداری بدن در برابر بیماری‌های صعب‌العلاج مانند سرطان می‌افزاید. پژوهش‌های اخیربه طور روز افزونی بر اهمیت و ضرورت فعالیت‌های ورزشی برای پیشگیری از بروز سرطان تاکید می‌ورزند.راه جلوگیری از سرطان ریه

افرادی که ورزش نمی‌کنند بیشتر دچار سرطان می‌شوند. بعضی مطالعات و تحقیقات نشان داده‌اند که ورزش از سرایت سلول‌های سرطانی بدخیم جلوگیری می‌کند. مطالعات اولیه نشان می‌دهد افرادی که به طور منظم ورزش می‌کنند و سیگار هم نمی‌کشند، کمتر از افرادی که ورزش منظم انجام نمی‌دهند در معرض ابتلا به سرطان ریه هستند.

 

7- محیط کار را به دستگاه‌های تهویه مناسب مجهز کنید

نصب دستگاه‌های تهویه و مکش قوی در سطح کارگاه‌ها برای خروج گرد و غبار، ذرات فلزات، بخارهای مواد سمی و نیز گازهای شیمیایی از درون محیط کار، بسیار سودمند می‌باشد و یکی از راه‌های اساسی در پیشگیری از ابتلای  کارکنان به سرطان‌ها، به ویژه سرطان ریه است.

گرد و غبار بر اثر تجزیه مواد گوناگون جامد، تشکیل می‌شود که این ذرات معمولا مدتی در هوا شناور می‌مانند. فعالیت‌های مکانیکی مانند خردکردن، اره کردن، شکستن، ترکاندن، مته کردن و ساییدن تولید گرد و غبار می‌کنند. ذرات آلاینده در محیط کار آثار گوناگونی بر کارکنان دارند و سلامت آنان را به خطر می‌اندازند. کنترل‌های مهندسی مانند تهویه و جداسازی یا محصور کردن فرآیند، می‌تواند برای کاهش مواجهه افراد با مواد سمی و سرطان‌زا به کار ‌رود. تهویه هوای داخل محیط‌های کاری و کارگاه‌ها، یکی از موثرترین روش‌های کنترل و پیشگیری از بروز سرطان ریه است. ضروری است تاسیسات و دستگاه‌های تهویه مطبوع به منظور کنترل گرد و غبار، مواد و حلال‌های شیمیایی فرار، به ویژه غبارهای آزبست در محیط کار به طور منظم مورد بررسی قرار گیرند تا از مناسب بودن وضعیت آنها اطمینان حاصل شود. همچنین از دستگاه‌ها و تجهیزات به گونه‌ای استفاده شود که از ایجاد و انتشار گرد و غبارات، گازها و بخارهای سمی و سرطان‌زا در محیط کار جلوگیری بعمل آید.

 

8- نظارت و بازرسی بهداشتی و ایمنی در محیط‌های کار جدی گرفته شود

نظارت و بازرسی دقیق کارشناسان بهداشت صنعتی و ایمنی از كارگاه‌ها، انبارهای نگهداری مواد شیمیایی، تاسیسات شیمیایی، نفتی و گازی و دیگر قسمت‌های مراکز صنعتی که با مواد و حلال‌های فرار شیمیایی سرطان‌زا کار می‌کنند، برای جلوگیری از بروز سرطان ریه بسیار مهم است. همچنین تهیه گزارش از موارد مبتلایان به سرطان ریه در مراکز صنعتی، برای انجام اقدام‌های پیشگیرانه ضروری است.

 

9- علایم هشدار دهنده را جدی بگیرید

شایع‌ترین نشانه سرطان ریه، سرفه است که در صورت تهاجم تومور به لایه پوشاننده مجاری تنفسی به وجود    می‌آید. با این حال، علایم زیر هم می‌توانند نشانه وجود یک توده در ریه باشند و در صورت بروز هر کدام باید حتما به پزشک مراجعه کنید:

ــ افزایش تعداد یا شدت سرفه، به ویژه در فرد سیگاری

ــ سرفه به همراه خلط خونی، حتی اگر میزان خون اندک باشد

ــ بروز خس‌خس سینه به صورت شدید

ــ درد مبهم یا مشخص در قفسه سینه

ــ عفونت‌های پی‌در‌پی ریه و راه‌های تنفسی

ــ گرفتگی یا تغییر صدا که بیشتر از2 هفته طول کشیده باشد

 

10- معاینه‌های دوره‌ای پزشکی را جدی بگیرید

یکی از نکات مهم در مورد سرطان، به ویژه سرطان ریه، توجه به معاینه‌های منظم پزشکی و انجام آزمایش‌های دوره‌ای طب صنعتی است. انجام معاینه‌های دوره‌ای منظم و پیوسته، به خصوص معاینه‌های دستگاه تنفس و تهیه گزارش از هرگونه آسیب مشکوک ناشی از کار، از سوی پزشک، در پیشگیری از بروز آنها بسیار مهم است. برای پیشگیری از بروز سرطان‌ها در مراکز صنعتی، نفتی و شیمیایی انجام معاینه‌های دوره‌ای پزشکی و ارزیابی از وضعیت بیماری‌ها در بین کارکنان ضروری است.

لازم است کارکنان مراکز صنعتی به طور منظم و پیوسته آزمایش‌های دوره‌ای، به خصوص آزمایش‌های تنفسی (مانند اسپیرومتری) را انجام دهند. کارکنان شاغل در مراکز صنعتی بایستی انجام منظم آزمایش‌های تشخیصی سرطان‌زا را جدی بگیرند. همچنین سعی کنند تحت معاینه‌های پزشکی قرار گیرند.

هرگز فراموش نشود که تشخیص و درمان هرچه زودتر سرطان‌ها، حایز اهمیت بسیار است.

 

11- مصرف سبزی‌ها و میوه‌ها فراموش نشود

امروزه اثر حفاظتی میوه‌ها و سبزی‌ها در پیشگیری از بروز سرطان‌ها به ویژه سرطان ریه به خوبی اثبات شده است. لذا بهتر است از میوه‌جات و سبزی‌ها بیشتر استفاده کنید.

مصرف متعادل و مناسب میوه‌ها و سبزی‌ها، مانند پرتقال، نارنگی، لیمو، سیب، هلو، گوجه فرنگی، هویج، کاهو، انواع کلم، سیر، پیاز، حبوبات (عدس، لوبیا، ماش) و هرگونه سبزی با برگ‌های پهن در جیره غذایی روزانه، از میزان پیدایش سرطان می‌کاهد.

برخی شواهد نشان می‌دهند که مصرف خوراکی‌های حاوی ویتامین ث (مانند مرکبات، خربزه، گوجه فرنگی) مانع از بروز انواع سرطان‌ها می‌گردد. استفاده سه بار یا بیشتر از سبزی‌ها و میوه‌ها در روز می‌توانند احتمال بروز سرطان را کاهش دهند. با ساندویچ خود، گوجه فرنگی، خیار، کاهو و جوانه غلات بخورید. بارها نتایج مثبت استفاده از انجیر در درمان موفق سرطان دیده شده است. از آب سبزی‌ها و میوه‌ها برای تصفیه بدن استفاده کنید.

 

12- درمصرف مواد شیمیایی دقت نمایید

دقت در مصرف مواد و حلال‌های فرار شیمیایی در محیط کار، به ویژه در سطح آزمایشگاه‌ها و مراکز صنعتی و نفتی در پیشگیری از بروز سرطان‌ها، (از جمله سرطان‌های ریه و خون) بسیارمهم است. تماس با مواد سرطان‌زا الزاما منجر به سرطان نمی شود، البته احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. همچنین ضروری است با اجرای برنامه‌های بهداشت صنعتی از انتشار و ورود برخی از حلال‌های شیمیایی فرار سرطان‌زا در مراکز صنعتی، شیمیایی و نفتی جلوگیری شود. پیشگیری از بروز سرطان ریه در مشاغلی که میزان خطر بالایی دارند، بستگی به کاهش تماس با مواد شیمیایی سرطان‌زا دارد. به طور کلی به کاربردن مواد و حلال‌های شیمیایی فرار بدون خاصیت سرطان‌زایی در مراکز صنعتی، شیمیایی و نفتی از اقدام‌های اساسی درپیشگیری ازبروز سرطان‌ها و از جمله سرطان ریه است. بنابراین یکی از موثرترین اقدامات اساسی در کنترل و کاهش عوامل خطرزای سرطان ریه در محیط کار، جایگزین کردن کردن مواد و حلال‌های شیمیایی فرار خطرناک و سرطان‌زا با مواد شیمیایی غیر سرطان‌زا است. همچنین استفاده از تجهیزات کم خطر در فرآیندها نیز روش خوبی برای پیشگیری از بروز سرطان‌های شایع در مراکز صنعتی می‌باشد.

ضروری است استفاده از مواد و حلال‌های فرار شیمیایی مشکوک به سرطان‌زا ب حداقل کاهش یابد و در عوض مواد شیمیایی که زیان‌آور نیستند، جانشین آنها شوند. استفاده از مواد و حلال‌های فرار شیمیایی زیان‌آور و سرطان‌زا در مراکز صنعتی و شیمیایی می‌تواند باعث وارد شدن آسیب‌های جسمی و ایجاد تحریک در دستگاه تنفسی شده و پس از جذب شدن در ریه‌ها، به دیگر اندام‌های بدن منتقل شوند.

 

13- با پزشکان طب صنعتی همکاری شود

نقش پزشکان طب صنعتی در تشخیص سرطان‌ها، به ویژه سرطان ریه در محیط‌های صنعتی و کنترل بیماری‌های شغلی، باید به طور جدی مد نظر قرار گیرد. حداقل تمام پزشکان طب صنعتی باید بتوانند بیماری‌هایی را که احتمالا منشا شغلی یا زیست محیطی دارند تشخیص دهند و برای پیشگیری از آنها، بیمار را به مراکز ذیصلاح معرفی کنند. پزشکان طب صنعتی در قبال بهبود بهداشت کارکنان مراکز صنعتی مسوولیت دارند و باید از طریق پیشگیری از بروز خطرات شغلی، به ویژه سرطان ریه و دیگر خطرات زیست محیطی که موجب آسیب دیدگی و ایجاد بیماری در کارکنان می‌شوند وظیفه خود را انجام دهند.

ضروری است پزشکان طب صنعتی نیاز کارکنان بیمار خود به مراقبت‌های بهداشتی شغلی را برآورده نمایند.

 

14- اصول بهداشت و ایمنی را رعایت کنید

شناسایی و کنترل خطرات در مراکز صنعتی جهت افزایش سطح بهره‌وری، در سایه دارا بودن محیط کاری سالم، ایمن و بهداشتی و نیز کارکنان سالم است. در پیشگیری از بروز سرطان ریه، رعایت اصول بهداشت و ایمنی در محیط کار به ویژه در هنگام کار با مواد و حلال‌های شیمیایی فرار، بسیار با اهمیت است. رعایت بهداشت دست، صورت، لب و شستشوی روزمره آنها، به ویژه پس از نوشیدن مایعات وغذا خوردن، از نکات سودمند در پیشگیری از بروز سرطان‌ها است.

تلاش برای تشویق بهداشت فردی در بین کارکنان مراکز صنعتی، به خصوص در مورد کارکنان مراکز صنعتی که به صورت نوبت کاری، مشغول به کار می‌باشد(مانند کارکنان نوبت کاری سکوهای نفتی)، یکی از با ارزش‌ترین روش‌های کاهش میزان خطرات وعوامل زیان‌آور و سرطان‌زا در بین آنان است. در برخی از موارد ممکن است کارفرما کارکنان را تشویق کند و یا آنها را ملزم کند که پس از پایان کار دوش بگیرند و لباس‌های کار خود را کاملا تعویض کنند؛ البته در چنین صورتی مسوولین مراکز صنعتی باید برای کارکنان خود امکاناتی مانند حمام، اتاق رختکن، لباس کار مورد نیاز، سرویس‌های بهداشتی (با توجه به تعداد کارکنان شاغل) را در محیط كار فراهم آورند.

 

15- آسیب‌های ناشی از آزبست را جدی بگیرید.

به مرور زمان، میزان مرگ و میر ناشی از سرطان‌های آزبست روبه افزایش است. آزبست ماده‌ای است که معمولا دارای بیشترین خطر سرطان‌زایی در کارکنان مراکز صنعتی است. مطالعات نشان می‌دهند که مواجهه با آزبست خطر بروز سرطان ریه را تقریبا 2 تا5 برابر افزایش می‌دهد و این خطر در افرادی که در حدود 20 سال به مقدار زیاد سیگار کشیده‌اند، به میزان 25 برابر افزایش می‌یابد. تحقیقات نشان داده است که تقریبا 20 درصد تمام مرگ‌ها و تا حدود 4 درصد همه سرطان‌های ریه در دنیا مربوط به تماس و مواجهه با آزبست است. تماس با آزبست چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم می‌تواند موجب ابتلای فرد به سرطان ریه شود. در کارکنانی که به نوعی با انواع آزبست سرو کار دارند احتمال ابتلا به بیماری‌های دیگر تشدید می‌شود. افرادی که با این ماده در تماس می‌باشند، بیشتر با نوعی ضعف ریوی دست به گریبان هستند که ابتلا به بیماری‌های ریوی دیگر ازجمله سل، برونشیت و سینه پهلو را تشدید می‌نماید. معدن‌چیان آزبست، کارگران چیت‌سازی که از رشه‌های آزبست استفاده می‌کنند، عایق‌کارها و کارگران کشتی‌سازی در معرض بیشترین خطر ابتلا به سرطان به ویژه سرطان ریه هستند.

ارزیابی افرادی که درمجاورت کارخانه‌های تولید کننده آزبست هستند نشان داده که با انجام کنترل‌های لازم به منظور جلوگیری از نشت و پراکندگی ذرات آزبست به محیط اطراف، درصد بروز بیماری‌های حاصله در آنها کاهش می‌یابد.

به منظور پیشگیری از بروز بیماری‌ها و آسیب‌های ناشی ازکار در رابطه با آزبست، لازم است اقدامات زیر در مورد تمام کارکنانی که در جریان کار در معرض آزبست قرار می‌گیرند انجام شوند:

 

16- گرد و غبار را در محیط کار از بین ببرید

محیط‌های کار طبق روش‌های ایمن و بهداشتی باید به دفعات منظم و پیوسته نظافت شوند. باید از انباشته شدن ذرات، بخارها، گازها و گرد و غبارها، به ویژه غبارهای آزبست و ذرات ریز فلزات در سطح کارگاه جلوگیری گردد.

تلفن : ۰۲۱۲۲۹۲۴۹۸۷

ایمیل :‌ info [@] safetymmesage [dot] com

فعاليت سايت پیام ایمنی از سال 1382 همزمان با انتشار نشریه پیام ایمنی آغاز گرديد. هدف ما از طراحی اين سايت، ايجاد مرجعی کامل و كارآمد از موضوعات ایمنی، بهداشت، محیط‏ زیست و آتش‏ نشانی، به منظور رفع نياز محققين و علاقمندان در كشور است.

طراحی سایت و طراحی گرافیک توسط استودیو طراحی حاشیه

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

اگر به تازگی شما یا یکی از عزیزان‌تان مبتلا به سرطان ریه شده باشید، احتمالا اطلاعات عمومی کمی درباره‌ی این بیماری و گزینه‌های درمانی آن، به شما ارائه شده است. اغلب افرادی که به تازگی مبتلا به سرطان ریه شده‌اند فرصت ارتباط با بیماران دیگر را ندارند. امیدواریم بتوانیم با این مقاله، اطلاعات کافی در مورد بیماری سرطان ریه به شما ارائه دهیم.راه جلوگیری از سرطان ریه

سرطان ریه نوعی سرطان است که از ریه‌ها آغاز می‌شود. ریه‌های شما دو عضو اسفنج‌ مانند در قفسه‌ی سینه هستند که هنگام دم، اکسیژن هوا را گرفته و هنگام بازدم، دی‌اکسید کربن آزاد می‌کنند.

در ایالات متحده، سرطان ریه علت اصلی مرگ‌ومیرهای ناشی از سرطان در میان زنان و مردان است. سرطان ریه هر ساله باعث مرگ افراد بیشتری نسبت به مجموع مرگ‌ومیرهای ناشی از سرطان‌های روده‌ی بزرگ، پروستات، تخمدان و پستان می‌شود.

افراد سیگاری بیشتر در خطر ابتلا به سرطان ریه هستند. خطر سرطان ریه در طول زمان و با تعداد سیگارهایی که می‌کشید افزایش می‌یابد. اگر سیگار را حتی پس از سال‌ها مصرف مداوم ترک کنید، احتمال ابتلا به سرطان ریه را به مقدار قابل توجهی کاهش داده‌اید.

سرطان ریه معمولا در مراحل اولیه‌ی خود علائم و نشانه‌ای ندارد. به طور معمول علائم و نشانه‌های سرطان ریه زمانی ظاهر می‌شوند که بیماری پیشرفت کرده است.

علائم و نشانه‌های سرطان ریه می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

اگر هر گونه نشانه یا علائمی دارید که شما را نگران می‌کند، از پزشک‌تان وقت ملاقات بگیرید.

اگر سیگار می‌کشید و نمی‌توانید آن را ترک کنید، با پزشک‌تان تماس بگیرید. پزشک شما می‌تواند برای ترک سیگار، راهکارهایی همچون مشاوره، دارو یا محصولات جایگزین نیکوتین را توصیه کند.

سیگار کشیدن علت اصلی سرطان‌های ریه، هم در سیگاری‌ها و هم در افراد در معرض دود سیگار، می‌باشد. اما سرطان ریه در میان افرادی که هرگز سیگار نکشیده‌اند و آنهایی که هرگز به مدت طولانی در معرض دود سیگار قرار نگرفته‌اند نیز دیده می‌شود. در این موارد، دلیل روشنی برای سرطان ریه وجود ندارد.

پزشکان معتقدند سیگار کشیدن از طریق آسیب به سلول‌های موجود در ریه باعث سرطان ریه می‌شود. زمانی که شما دود سیگار را که مملو از مواد سرطان‌زا (کارسینوژن) است استنشاق می‌کنید، تقریبا بلافاصله تغییرات در بافت ریه آغاز می‌شود.

در ابتدا بدن می‌تواند این آسیب را جبران کند، اما با هر بار قرار گرفتن در معرض دود سیگار، سلول‌های عادی ریه‌ها به صورت فزاینده‌ آسیب می‌بینند. در طول زمان این آسیب موجب می‌شود سلول‌ها به صورت غیر طبیعی عمل کنند و در نهایت ممکن است باعث سرطان شود.

پزشکان سرطان ریه را بر اساس ظاهر سلول‌های سرطانی ریه زیر میکروسکوپ، به دو گروه عمده تقسیم می‌کنند. پزشک شما بر اساس نوع سرطان ریه‌ای که دارید درمان را شروع می‌کند. دو نوع کلی سرطان ریه عبارتند از:

عوامل متعددی می‌تواند خطر ابتلای شما به سرطان ریه را افزایش دهد. بعضی از عوامل خطرساز (مانند ترک سیگار) قابل کنترل هستند و عوامل دیگر، هم‌چون سابقه‌ی خانوادگی شما، قابل کنترل نیستند.

عوامل خطرساز برای سرطان ریه عبارتند از:

سرطان ریه می‌تواند عوارضی داشته باشد، از جمله:

سرطان گسترش‌یافته بسته به عضو آسیب ‌دیده، می‌تواند موجب درد، تهوع، سردرد، یا نشانه‌ها و علائم دیگر شود. زمانی که سرطان ریه گسترش پیدا کند، عموما قابل درمان نیست. درمان‌هایی برای کاهش علائم و نشانه‌ها موجود می‌باشد که کمک می‌کند بیشتر زنده بمانید.

اگر علائم و نشانه‌هایی دارید که شما را نگران می‌کند، ابتدا به ملاقات پزشک خانوادگی‌تان بروید. اگر از نظر پزشک مشکوک به ابتلا به سرطان ریه باشید، احتمالا باید به یک متخصص معرفی شوید. متخصص درمان سرطان ریه می‌تواند یکی از این افراد باشد:

از آنجا که زمان ویزیت بیمار اغلب کوتاه است، و چون زمینه‌های زیادی برای پوشش وجود دارد، بهتر است از قبل به خوبی آماده شوید. برای کمک به آماده شدن برای ملاقات با پزشک، بهتر است این موارد را انجام دهید:

زمان ملاقات شما با پزشک کوتاه است، بنابراین تهیه‌ی لیستی از سؤالات به شما کمک می‌کند از زمان ملاقات بیشترین استفاده را ببرید. سؤالات‌تان را از پراهمیت‌ترین به کم اهمیت‌ترین فهرست کنید تا در صورت اتمام وقت سؤالات اصلی را پرسیده باشید. در مورد سرطان ریه، سؤالات مهمی که باید پرسیده شوند عبارتند از:

علاوه بر سؤال‌هایی که برای پرسیدن از دکتر آماده کرده‌اید، در زمان ملاقات تردیدی برای پرسیدن سؤالات بیشتر نداشته باشید.

پزشک احتمالا از شما سؤالاتی می‌پرسد. آمادگی برای پاسخ به آنها به شما زمان بیشتری برای صحبت درباره‌ی نکاتی که می‌خواهید بپرسید می‌دهد. ممکن است پزشک از شما سؤال کند:

سازمان‌های متعددی به افراد دارای ریسک بالای سرطان ریه توصیه می‌کنند تا انجام سالانه سی‌تی اسکن یا توموگرافی کامپیوتری را در نظر داشته باشند. اگر ۵۵ سال یا بیشتر دارید و سیگار می‌کشید و یا اینکه قبلا سیگار می‌کشیدید، با پزشک‌تان درباره‌ی مزایا و خطرات غربال‌گری سرطان ریه صحبت کنید.

بعضی مطالعات نشان می‌دهند غربال‌گری سرطان ریه با تشخیص سرطان در مراحل ابتدایی‌تر، باعث نجات جان بسیاری از افراد و درمان موفق‌تر بیماری می‌شود. اما مطالعات دیگر نشان می‌دهند که غربال‌گری سرطان ریه، اغلب بیماری‌های خوش‌‌خیم‌تری را نشان می‌دهد که ممکن است نیاز به آزمایش تهاجمی داشته باشد و همین امر موجب نگرانی افراد شده و خطرات غیرضروری خواهد داشت.

اگر دلیلی وجود دارد که فکر کنید ممکن است سرطان ریه داشته باشید، پزشک شما می‌تواند دستور انجام تعدادی آزمایش به منظور یافتن سلول‌های سرطانی و رد کردن شرایط دیگر را بدهد. برای تشخیص سرطان ریه، دکتر شما ممکن است یکی از روش‌های زیر را توصیه کند:

پزشک شما می‌تواند عمل بیوپسی را به شیوه‌های مختلف انجام دهد، از جمله از طریق برونکوسکوپی که در این روش پزشک شما نواحی غیرطبیعی ریه را با استفاده از یک لوله‌ی نورانی که تا گلوی شما ادامه دارد و به داخل ریه می‌رود بررسی کند؛ مدیاستینوسکوپی (mediastinoscopy)، که در آن یک برش در پایه گردن ایجاد شده و ابزارهای جراحی در پشت استخوان سینه قرار داده می‌شود تا نمونه‌های بافت از غدد لنفاوی برداشته شود؛ و بیوپسی سوزنی، که در آن پزشک از تصاویر اشعه X و سی‌تی اسکن برای هدایت سوزن درون دیواره‌ی قفسه‌ی سینه‌ و بافت ریه استفاده می‌کند تا سلول‌های مشکوک به سرطان را بردارد.

ممکن است نمونه بافت از غدد لنفاوی یا نواحی دیگری که سرطان در آن پخش شده از جمله کبد برداشته شود.راه جلوگیری از سرطان ریه

زمانی که سرطان ریه‌ی شما تشخیص داده شد، پزشک شما شروع به کار برای تشخیص میزان (مرحله) سرطان شما می‌کند. مرحله‌ی سرطان به شما و پزشک کمک می‌کند تا تصمیم بگیرید کدام درمان مناسب‌تر است.

آزمایش‌های مرحله‌بندی شامل روش‌های تصویربرداری می‌باشد که به پزشک اجازه می‌دهد به دنبال شواهدی باشد که نشان می‌دهند سرطان به خارج از ریه‌ها گسترش یافته است. این آزمایشات شامل سی تی اسکن، تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI)، برش‌نگاری با نشر پوزیترون (PET) و اسکن استخوان می‌باشد. هر آزمایشی برای هر کس مناسب نیست، بنابراین با پزشک‌تان صحبت کنید تا بفهمید کدام روش مناسب شما می‌باشد.

سرطان ریه سلول کوچک گاهی اوقات با عنوان محدود یا گسترده توصیف می‌شود. سرطان محدود به این معناست که سرطان محدود به یک ریه است. سرطان گسترده به این معناست که سرطان به خارج از یک ریه گسترش پیدا کرده است.

شما و پزشک‌تان بر اساس عواملی هم‌چون، وضعیت سلامت کلی‌تان، نوع و مرحله‌ی سرطان شما، و ترجیحات‌تان، یک برنامه‌ی درمانی مناسب انتخاب می‌کنید. گزینه‌ها معمولا شامل یک یا چند روش درمانی است که شامل جراحی، شیمی درمانی، پرتو درمانی یا هدف درمانی دارویی می‌باشد.

در بعضی نمونه‌ها ممکن است شما درمان را انتخاب نکنید. برای مثال، ممکن است احساس کنید عوارض جانبی درمان بیشتر از مزایای بالقوه‌ی آن باشد. در این موارد ممکن است پزشک شما، تنها پیشنهاد حفظ آسایش شما را بدهد یا تنها علائم ناشی از سرطان هم‌چون درد یا تنگی‌نفس را درمان کند.

در طول عمل جراحی، جراح سعی می‌کند سرطان ریه و یک حاشیه از بافت سالم را بردارد. مراحل برداشتن بافت سرطانی ریه عبارتند از:

اگر شما تحت عمل جراحی قرار بگیرید، ممکن است جراح شما غدد لنفاوی قفسه‌ی سینه‌ی شما را هم بردارد تا آنها را برای مشاهده‌ی علائم سرطان بررسی کند.

جراحی سرطان ریه دارای خطراتی هم‌چون خون‌ریزی و عفونت می‌باشد. پس از جراحی ریه انتظار تنگی‌نفس را داشته باشید. اگر بخشی از ریه‌ی شما برداشته شده است، بافت باقی‌مانده ریه در طول زمان گسترش پیدا خواهد کرد و نفس کشیدن آسان‌تر خواهد شد. ممکن است پزشک یک درمان‌گر تنفسی را به شما پیشنهاد کند که از طریق تمرین‌های تنفسی به بهبود شما کمک خواهد کرد.

در شیمی درمانی، با استفاده از دارو سلول‌های سرطانی کشته می‌شوند. داروهای شیمی درمانی یک بار یا بیشتر و از طریق یک رگ بازو (تزریق وریدی) و یا به صورت خوراکی به شما داده می‌شود. معمولا ترکیبی از داروها در یک سِیر درمانی برای چند هفته یا چند ماه تجویز می‌شود و فواصلی برای عدم مصرف در این دوره در نظر گرفته می‌شود تا بدن شما بهبود پیدا کند.

شیمی درمانی اغلب بعد از جراحی صورت می‌گیرد تا هر نوع سلول سرطانی که ممکن است در ریه باقی مانده باشد را از بین ببرد. این روش هم‌چنین قبل از جراحی هم انجام می‌شود تا بافت سرطانی را کوچک‌تر کرده و برداشتن آن را آسان کند. در بعضی نمونه‌ها می‌توان از شیمی درمانی برای تسکین درد و علائم سرطان‌های پیشرفته استفاده نمود.

پرتو درمانی از پرتوهای پرقدرت انرژی منابعی هم‌چون اشعه X و پروتون استفاده می‌کند تا سلول‌های سرطانی را از بین ببرد. پرتو درمانی می‌تواند از خارج بدن شما (تابش پرتو خارجی) به ریه‌ی سرطانی تابانده شود و یا اینکه داخل سوزن، دانه، یا کاتر گذاشته شود و درون بدن و نزدیک قسمت سرطانی (براکی تراپی) قرار گیرد.

می‌توان از پرتو درمانی بعد از جراحی استفاده کرد تا سلول‌های سرطانی باقی‌مانده را از میان برد. هم‌چنین می‌توان از این روش برای درمان اولیه‌ی سرطان‌هایی که از طریق جراحی قابل حذف نیستند، استفاده کرد. می‌توان از پرتو درمانی برای تسکین درد و علائم دیگر برای افرادی که دارای سرطان‌های پیشرفته‌ی ریه هستند، استفاده کرد.

در مورد افرادی که سرطان ریه‌ی بسیار جزئی دارند، یک گزینه‌ی درمان پرتو درمانی استریوتاکتیک بدن می‌باشد. این نوع پرتو درمانی از تابش پرتوهای بسیار از زوایای متفاوت بر سلول‌های سرطانی استفاده می‌کند. درمان پرتو درمانی استریوتاکتیک بدن، به طور معمول در یک یا چند مرحله‌ی درمان تکمیل می‌شود. در نمونه‌های خاص، می‌توان از این روش به جای جراحی تومورهای سرطانی کوچک استفاده نمود.

درمان‌های هدف‌دار، درمان‌های جدیدتر سرطان هستند که از طریق هدف قرار دادن ناهنجاری‌های خاص در سلول‌های سرطانی عمل می‌کنند. داروهای درمان هدفمند اغلب در ترکیب با داروهای شیمی درمانی استفاده می‌شوند.

 

گزینه‌های درمان هدفمند برای درمان سرطان ریه عبارتند از:

بعضی از درمان‌های هدفمند تنها روی بیمارانی اثر دارد که سلول‌های سرطانی آنها جهش‌های ژنتیکی خاصی داشته باشد. سلول‌های سرطانی شما در آزمایشگاه مورد آزمایش قرار می‌گیرند تا مشخص شود که آیا این داروها می‌تواند به شما کمک کند یا نه.

کارآزمایی بالینی مطالعه‌ی تجربی درمان‌های سرطان ریه می‌باشد. چنان‌‌چه درمان‌های سرطان ریه بی‌اثر باشند و یا گزینه‌های درمان شما محدود باشد می‌توانید در یک کارآزمایی بالینی ثبت‌نام کنید.

ممکن است مطالعات درمانی در یک کارآزمایی بالینی جزو جدیدترین نوآوری‌ها باشد، اما معالجه‌ی قطعی سرطان را تضمین نمی‌کند. گزینه‌های درمان خود را با دقت بسیار و با کمک پزشک‌تان بررسی کنید.

مشارکت شما در یک کارآزمایی بالینی می‌تواند به پزشکان کمک کند تا شناخت بهتری برای چگونگی درمان سرطان ریه در آینده پیدا کنند.

افراد مبتلا به سرطان ریه اغلب علائم و نشانه‌های سرطان و هم‌چنین عوارض جانبی درمان را تجربه می‌کنند. مراقبت‌ حمایتی که با نام مراقبت‌ تسکینی نیز شناخته می‌شود، یکی از حوزه‌ی تخصص پزشکی است که شامل کار با یک پزشک برای حداقل کردن علائم و نشانه‌های سرطان می‌باشد. ممکن است پزشک شما توصیه کند به محض تشخیص سرطان با یک تیم مراقبت تسکینی ملاقات کنید تا اطمینان حاصل کنید که در طول درمان سرطان و پس از آن راحت هستید.

در یک مطالعه، افراد مبتلا به سرطان ریه‌ی سلول غیر-کوچک پیشرفته که به محض تشخیص سرطان شروع به دریافت مراقبت‌های تسکینی کردند بیشتر از کسانی که به درمان‌هایی هم‌چون شیمی درمانی و پرتو درمانی ادامه می‌دادند عمر کردند. گزارش شد افرادی که مراقبت‌های تسکینی دریافت می‌کردند، روحیه و کیفیت زندگی بهتری داشتند. این افراد به طور متوسط سه ماه بیشتر از افرادی که مراقبت‌های استاندارد دریافت می‌کردند زنده ماندند.

ممکن است نگران شوید که دریافت مراقبت‌های تسکینی به این معنا است که نمی‌توانید تحت درمان‌های تهاجمی برای سرطان قرار بگیرید. اما به جای جایگزین کردن تغذیه درمانی، مراقبت‌های تسکینی مکمل درمان سرطان شما است و احتمال تکمیل روند درمان شما را بیشتر می‌کند.

بسیاری از افراد مبتلا به سرطان ریه در طول دوره‌ی بیماری، دچار تنگی‌نفس می‌شوند. درمان‌هایی مانند اکسیژن مکمل و داروهای دیگر در دسترس هستند که کمک می‌کنند احساس راحتی بیشتری داشته باشید، اما این داروها همیشه کافی نیستند.

این روش‌ها به مقابله با تنگی‌نفس کمک می‌کند:

اگر احساس تنگی‌نفس می‌کنید یا اگر علائم شما بدتر شده است به پزشک اطلاع بدهید، زیرا روش‌های درمانی دیگری نیز برای تسکین تنگی‌نفس موجود می‌باشد.

درمان‌های مکمل و جایگزین سرطان ریه نمی‌توانند سرطان شما را معالجه کنند. اما می‌توان تحت مراقبت پزشک از ترکیب درمان‌های مکمل و جایگزین برای کمک به تسکین علائم و نشانه‌های سرطان استفاده کرد.

پزشک‌تان می‌تواند به شما کمک کند تا مزایا و خطرات درمان‌های مکمل و جایگزین را بسنجید.

کالج آمریکایی پزشکان قفسه‌ی سینه به افراد مبتلا به سرطان ریه توصیه می‌کند تا درمان‌های زیر را هم در نظر بگیرند:

تشخیص سرطان می‌تواند طاقت‌فرسا باشد. در طول زمان شما راه‌هایی برای کنار آمدن با اضطراب و عدم اطمینان در مورد سرطان پیدا می‌کنید. تا آن زمان، این موارد به شما کمک می‌کند:

از پزشک‌تان در مورد گروه‌های حمایتی در محل زندگی‌تان بپرسید. یا از طریق دفترچه تلفن، کتابخانه یا یک سازمان سرطانی هم‌چون انستیوی ملی سرطان یا انجمن سرطان کشور در این‌باره جستجو کنید.

هیچ راه مطمئنی برای پیشگیری از سرطان وجود ندارد، اما شما می‌توانید با روش‌های زیر خطر ابتلا به آن را کاهش دهید:

اگر خواندن این مقاله وقت زیادی از شما می‌گیرد می‌توانید برای آشنایی با خلاصه‌ای از آن، ویدیوی زیر را ببینید.

برگرفته از: http://www.mayoclinic.org

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9000تومان

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

به نام خدا، سلام، به نظرم اگر این علایم دارید با یکی از دوستان واقعا دوست یا با خانواده درمیون بذارید تا تمام بار روی دوش شما نباشه، باور کنید خیلی سبک میشید، و بهتر می تونید تصمیم بگیرید چون این علایم خیلی شبیه علایم بیماریهای دیگه است ،حتی استرس هم باعث بروز این علایم میشه بهتره دفترچه بیمتون رو بردارید و خودتون رو به دکتر نشون بدید تا ان شاا… رفع شه مشکل و خیالتون راحت شه

خیلی مطلب خوب و جامعی بود. و نکته حالب برای من انتخاب عکسهای مفهومی بود. ادم هنگام مواجهه با مطالب سرطانی انتظار عکسهای تا حدودی چندش و غم انگیز داره. اما خوشبختانه عکسها چنین احساسی رو القا نمیکرد.
سپاسگزارم.

سلام ، مقاله پرمحتوا و کاملی است. ضمن تشکر می خواهم بدانم در طب سنتی اصیل ایرانی ، نظر بوعلی سینا یا بزرگان دیگر در مورد تنفس و ریه ، مطلبی که به این مقاله قابل اضافه کردن باشد یافت نمی شود و همچنین نقش حجامت عام در درمان بیماری های ریوی چگونه است؟ با تشکر

خواص خوراکی ها

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید


قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟

خواص گزنه؛ ۱۶ خاصیت گیاه گزنه که سرشار از ویتامین D است

مضرات سرکه سیب؛ ۱۱ خطر احتمالی مصرف بیش از حد سرکه سیب

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌

آخرین مطالب

انواع اعتماد به نفس؛ ۳ روش شکوفا کردن اعتماد به نفس

خواص آب برنج برای مو و پوست و نحوه استفاده از آن

جاهای دیدنی محلات؛ سفر به هلند ایران

معرفی کتاب سباستین؛ شناخت کوبا برای دوستداران سفرنامه‌خوانی

علت بزرگ شدن پروستات؛ علائم، داروها و روش های درمان آن

ترین های جهان

محبوب‌ ترین نژاد گربه؛ ۱۰ گربه پرطرفدار در سراسر دنیا

عجایب هفتگانه جهان؛ ۷ بنای حیرت‌انگیز تمدن‌های کهن

خوشمزه ترین غذاهای دنیا که هر گردشگری را شیفته خود خواهند کرد

باهوش ترین نژاد سگ ها در دنیا و ویژگی‌های منحصربه‌فرد آنها

بهترین کشورها برای مهاجرت از طریق سرمایه‌ گذاری کدام‌اند؟


ارزان ترین کشورهای جهان برای مهاجرت

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

راه جلوگیری از سرطان ریه
راه جلوگیری از سرطان ریه
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *