برای جلوگیری از جرم گرفتن دندان

برای جلوگیری از جرم گرفتن دندان
برای جلوگیری از جرم گرفتن دندان

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

از خندیدن در جمع می‌ترسید، چون با گشودن دهان مبارک ردیفی از دندان‌های زرد نمایان می‌شوند؟ دهان‌تان بوی چندان خوشایندی نمی‌دهد؟ خب، این مشکلِ خیلی‌هاست. متأسفانه افراد کمی دندان‌های سالم و تمیز دارند. سلامت دندان و جرم گیری آن، یکی از کلیدی‌ترین نکات در بهداشت و سلامت است. بهداشت دهان خیلی خیلی مهم است. سلامتی شما تا حد زیادی به رعایت بهداشت دهان و دندان‌تان وابسته است. اگر رسوب، جرم و پلاک‌های میکروبی روی دندان‌هایتان وجود دارد حتما باید فکری بکنید تا از بروز مشکلاتی نظیر تورم لثه‌ها، دندان درد و حساسیت‌های دندان و لثه جلوگیری کنید. در این مقاله به جرم گیری دندان در خانه می‌پردازیم و به شما می‌گوییم که چطور با جرم گیری دندان در خانه، رسوب و پلاک‌ها را از دهان‌تان دور کنید. برای حفظ سلامت و بهداشت دهان و دندان باید دندان‌ها را مرتب مسواک بزنید، از نخ دندان استفاده کنید و برای چکاپ به دندان‌پزشک مراجعه کنید. مسواک زدن اشتباه می‌تواند موجب شکل‌گیری پلاک میکروبی روی دندان شود. رسوب به تدریج دندان شما را می‌پوشاند و موجب بیماری‌های لثه و دندان می‌شود. پس باید بدانید که چگونه رسوب و جرم‌ها را از دندان بزدایید. جرم گیری دندان در خانه با مواد در دسترس کمک زیادی به سلامت دهان و دندان‌تان می‌کند. با ما همراه باشید.برای جلوگیری از جرم گرفتن دندان

روش‌های مختلفی برای رعایت بهداشت و دهان و دندان وجود دارد. جرم گیری دندان در خانه با استفاده از مواد طبیعی و چیزهایی که در منزل‌تان موجود است، شما را از پرداخت هزینه‌های گزاف دندان‌‌پزشکی خلاص می‌کند. به موارد زیر توجه کنید:

بعد از مصرف هر وعده‌ی غذایی دندان‌هایتان را خوب مسواک بزنید تا جرم‌ها روی آنها جا خوش نکنند. برس مسواک شما باید مناسب باشد؛ نه خیلی سفت و نه خیلی نرم. تمام زوایا و سطوح دندان را به دقت تمیز کنید و یادتان باشد مسواک را در زاویه ۴۵ درجه با لثه نگه دارید.

استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید بسیار مفید است. این ماده از ایجاد حفره‌ها در دندان جلوگیری می‌کند، موجب تقویت مینای دندان می‌شود و از دندان در برابر غذاهای اسیدی و نوشیدنی‌های مختلف حفاظت می‌کند. استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید از پوسیدگی بیشتر و رسوب گرفتن نواحی پوسیده جلوگیری می‌کند.

استفاده از خمیر دندان ضد جرم و رسوب به از بین بردن پلاک‌ها و جرم‌ها کمک شایانی می‌کند. مواد موجود در این خمیر دندان ازجمله پیروفسفات، زینک سیترات، فلوراید و جرم‌گیری را ممکن می‌سازد. این مواد از تشکیل جرم و رسوب روی دندان جلوگیری می‌کنند. بعضی از این خمیردندان‌ها ماده‌ی دیگری به تری‌کلوسان دارند که در واقع نوعی آنتی‌بیوتیک برای از بین بردن باکتری‌های موجود در دهان است.

مواد لازم:

طرز تهیه:

مدت زمان مصرف:

علت اثرگذاری:

مواد لازم:

طرز تهیه:

مدت زمان مصرف:

علت اثرگذاری:

طرز استفاده:

مدت مصرف:

علت اثرگذاری:

این روش جرم گیری دندان در خانه بسیار آسان است. فقط کافی است سیب، موز، خربزه، هویج یا ساقه‌ی کرفس را بجوید! جویدن میوه‌ها و سبزیجات به مدت یک ساعت پس از صرف غذا، دندان‌های شما را به‌شکل طبیعی پاک و تمیز می‌کند. جویدن میوه‌ها و سبزیجات نه‌تنها ذرات غذا بلکه پلاک‌ها و جرم‌ها را نیز از بین می‌برد و لثه‌ها را قوی و مقاوم می‌کند.

مواد لازم:

طرز استفاده:

مدت زمان مصرف:

علت اثرگذاری:

مواد لازم:

طرز مصرف:

مدت زمان مصرف:

علت اثرگذاری:

دندان‌پزشکان استفاده از مسواک برقی را توصیه می‌کنند. چون مسواک برقی با دقت بیشتر و عملکرد بهتری می‌تواند دندان‌های شما را پاک و تمیز کند.

استفاده از نخ دندان بهترین روش برای خارج کردن غذا از میان دندان‌هاست. استفاده از نخ دندان بعد از مصرف غذا از نشستن جرم‌ها روی دندان جلوگیری می‌کند و نقش مهمی در حفظ بهداشت دهان دارد. نخ دندان فضای بین لثه‌ها و دندان‌ها را پاک می‌کند و از بروز بیماری‌های دندان و لثه جلوگیری می‌کند.

سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA)، پراکسید هیدروژن را به‌عنوان ماده‌ی مؤثر در دهان‌شویه‌ها با خاصیت پاک‌کنندگی دندان و ضدالتهابات لثه تأیید کرده است.

مواد لازم:

طرز استفاده:

مدت مصرف:

برای جلوگیری از جرم گرفتن دندان

علت اثرگذاری:

دنتال پیک ابزاری است که جرم‌ها و ذرات غذا را از دهان پاک می‌کند و در داروخانه‌ها موجود است. به کمک آینه‌ی بزرگ‌نما می‌توانید مواد و جرم‌ها را از میان دندان‌ها بیرون بیاورید. سپس دهان‌تان را بشویید.

مواد لازم:

طرز استفاده:

مدت مصرف:

علت اثرگذاری:

استفاده از ادویه‌های تند و مصرف غذاهای این‌چنینی، روش دیگری برای جرم گیری دندان در خانه است که به از بین بردن جرم‌ها و پلاک‌ها کمک می‌کند. غذاهای پرادویه باعث ترشح بزاق و تحریک غدد بزاقی می‌شوند. بزاق اضافه در دهان به پاکسازی لثه و دندان‌ها کمک می‌کند.

مواد لازم:

طرز استفاده:

مدت زمان مصرف:

علت اثرگذاری:

مواد لازم:

طرز استفاده:

مدت مصرف:

علت اثرگذاری:

وقتی جرم روی دندان شکل گرفت، از بین بردن آن کمی دشوار می‌شود. روش‌های جرم گیری دندان در خانه، به زمان نیاز دارند. اما اگر صبر و حوصله به خرج بدهید قطعا نتایج مثبتی خواهید دید. قبل از اینکه پلاک‌ها و جرم دندان، بیماری‌های دهان و دندان ایجاد کنند فکری به حال‌شان کنید. ایجاد سوراخ و حفره در دندان از نتایج وجود و تجمع جرم و پلاک میکروبی در دهان و دندان است. برای جلوگیری از تشکیل جرم، در ادامه توصیه‌های بیشتری می‌خوانید.

اگر دندان جرم‌ گیری نشود، تجمع جرم و پلاک روی دندان موجب تولید باکتری در دهان می‌شود. لثه و دندان آسیب می‌بیند و بیماری‌هایی مانند ورم لثه، تخریب مینای دندان و ایجاد می‌شود. جرم دندان در حالت پیشرفته روی استخوان‌ها و عملکرد قلب تأثیرات منفی خواهد داشت.

تجمع باکتری‌ها موجب تشکیل پلاک روی دندان می‌شود. اگر این پلاک‌ها از سطح دندان پاک نشود، به جرم بدل می‌شوند. رژیم غذایی سرشار از قند و نشاسته و عدم رعایت بهداشت، امکان ایجاد جرم را بیشتر و بیشتر می‌کند.

به‌طور متوسط ۱۲ روز برای جرم‌گیری دندان کافی است.

پلاک لایه‌ای نازک و چسبناک است که روی دندان‌ها می‌چسبد و میلیون‌ها باکتری را در برمی‌گیرد. با رعایت بهداشت دهان و دندان به‌طور مرتب و روزانه می‌توان به‌راحتی پلاک‌ها را از بین برد. اگر این پلاک‌ها پاکسازی نشوند، غلیظ‌تر می‌شوند و به دندان و لثه می‌چسبند و از بین بردن‌شان دشوار می‌شود.

جرم دندان علاوه بر سلامتی، زیبایی‌ ظاهرتان را نیز تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. پس مسواک بزنید و نخ دندان را فراموش نکنید. بهداشت دهان و دندان را کاملا رعایت کنید تا دیگران از مصاحبت با شما لذت ببرند و جوری نباشد که صحبت با شما برای مخاطب بینوایتان به شکنجه تبدیل شود.

(function(a){function c(){try{return ===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return <=g.indexOf('category-')

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ” + now.getMonth() + ” + now.getDate() + ” + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ” + now.getMonth() + ” + now.getDate() + ” + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

نمیگم این روشا جواب نمیدن اما کاری که دندانپزشک میکنه به مراتب قوی تره. زغال تحویل بدید آینه تحویلتون میده. البته پول زیادیم میخواد

اره جیوه میذاره که سرطان بگیری!

ب خدا سلام تشکر از راهنمایی ارزنده شما

ممنون از شما

سلام من جوش شیرین رو امتحان کردم جواب داد، دم شما گرم!

سپاس دوست خوب.

مد و زیبایی

از بین بردن خط اخم ابرو با راهکارهای طبیعی و خانگی

۳ نوع ماسک سفیده تخم مرغ برای شادابی و زیبایی پوست

سفید کردن پوست دست و پا در ۳ مرحله آسان و کاربردی

خواص حنا؛ ۱۲ خاصیت درمانی گیاه هزار و یک خاصیت

لیفت مژه چیست؛ شیوه انجام، روش‌های جایگزین و عوارض لیفت مژه

آخرین مطالب

آموکسی سیلین؛ نحوه مصرف،‌ عوارض و تداخل دارویی

درمان سریع جوش صورت با ۸ روش خانگی مؤثر


علائم اولیه سرطان سینه چیست؟

کاربردی‌ترین اصطلاحات حسابداری مالی کدام‌اند و چه مفهومی دارند؟

خواص روکولا؛ نحوه استفاده و عوارض احتمالی آن

ترین های جهان

پرفروش ترین فیلم های جهان؛ ۲۵ فیلمی که گیشه را از آن خود کرده‌اند

زیباترین گلهای جهان که مبهوت زیبایی‌شان می‌شوید


پردرآمدترین ورزشکاران جهان را بشناسید

عجیب ترین شغل های دنیا که شما را در سرگرمی و لذت غرق می‌کنند

خاص ترین سواحل دنیا که زیبایی آن‌ها شما را خیره می‌کند


ارزانترین کشور برای تحصیل کدام است؟

علت جرم گرفتن دندان ها و راههای پیشگیری از آن

جرم گرفتن دندان ها , سفیدکردن دندان ها

جرم هایی که روی  دندان ماها جم میشود نقش مهمی در بروز و پیشرفت پوسیدگی و عفونت ها و بیماری های مربوط به لثه ها دارند.

به خاطر همین باید از تشکیل آنها روی دندان ها پیشگیری کنید.

اما همه ما روزانه عادت ها و خطاهایی داریم که به این مسئله دامن می زنند.برای جلوگیری از جرم گرفتن دندان

در این مطلب از دلبرانه شما را با هفت خطایی که باعث جرم گرفتن دندان ها می شوند، آشنا می کنیم.

 

خطای شماره یک: فقط یک بار در روز مسواک می زنید مسواک زدن باعث می شود که پلاک های دندانی که نرم و چسبنده بوده و از بزاق، باقیمانده مواد غذایی و باکتری ها تشکیل شده اند از بین بروند. اگر این پلاک ها به خوبی از سطح دندان پاک نشوند، کلسیفیه شده (رسوب املاح کلسیم) و به جرم دندان تبدیل می شوند.

 

اگر متوجه شده اید که دندان هایتان با سرعت بیشتری جرم می گیرد، باید به جای یکبار، دو بار در روز و هر بار به مدت حداقل دو دقیقه با مسواکی نرم مسواک بزنید. لازم است که این کار را با دقت انجام دهید. دندان های بالا و پایین را به طور جداگانه مسواک بزنید و همیشه از طرف لثه ها به سمت دندان ها پیش بروید. نباید مسواک زدن بخش داخلی دندان ها را فراموش کنید.

 

خطای شماره دو: مواد غذایی شیرین و چسبناک زیادی مصرف می کنید مواد غذایی چسبناک و شیرین مانند سوهان، گز و باعث تشکیل پلاک دندان می شوند، چون به سطح دندان ها می چسبند. هر چه میزان این پلاک ها بیشتر شود، به این معنی است که احتمال جرم گرفتن دندان ها نیز بالا می رود. برای داشتن دندان ها و لثه های سالم لازم است که هر شش ماه یکبار و در برخی موارد خاص، بیش از این دندان هایتان را جرمگیری کنید

 

برای پیشگیری از این مشکل باید از مصرف زیاد مواد غذایی شیرین و چسبناک مانند موز، میوه های خشک، پاستیل و غیره بپرهیزید و بعد از مصرف، دندان هایتان را مسواک بزنید. اگر امکانش نیست حداقل بعد از مصرف این مواد غذایی، دهانتان را با آب شستشو دهید تا بقایای مواد غذایی از روی دندان ها پاک شوند.

 

خطای شماره سه: از خمیردندان استفاده نمی کنید برخی افراد فکر می کنند مسواک زدن به معنای سابیدن دندان ها است.

اکثر افراد نیز بدون خمیردندان و با بی دقتی تمام مسواک می زنند.

درست است که استفاده از خمیردندان الزامی نیست،

اما این ماده به پیشگیری از جرم دندان ها کمک زیادی می کند.

همه خمیردندان ها حاوی ذرات سیلیس هستند که به عنوان یک ماده سابنده در فرمولاسیون آنها استفاده می شود و کار زدودن پلاک دندانی را ساده تر می سازد.

 

توصیه می کنیم به جای استفاده از خمیردندان های موسوم به ضدجرم، از خمیردندان های حاوی فلوئور استفاده کنید که در پیشگیری از پوسیدگی دندان ها نیز موثر هستند.

خمیردندان های ضدجرم به دلیل اینکه به دفع پلاک دندان ها و باکتری های تشکیل دهنده آن کمک می کنند، با این خوانده می شوند.

اگر شما دچار مشکلات دهانی مانند مشکلات مربوط به لثه ها یا حساسیت دندانی هستید،

برای انتخاب خمیردندان مناسب با دندانپزشک مشورت کنید.

خطای شماره چهار: جرمگیری نمی کنید خیلی از افراد از جرمگیری وحشت دارند و آن را عاملی برای خراب شدن دندان ها می دانند. اما جرمگیری که توسط دندانپزشک انجام می شود باعث رفع جرم های موجود روی دندان ها و زیر لثه می شود و تاثیر پیشگیرانه نیز دارد. در واقع مناطقی که دارای جرم باشند، راحت تر پلاک ها را نیز به خود جذب می کنند و دوباره جرم بیشتری روی هم انباشته می شود.

برای داشتن دندان ها و لثه های سالم لازم است که هر شش ماه یکبار و در برخی موارد خاص، بیش از این دندان هایتان را جرمگیری کنید. پزشک متخصص بیشتر راهنمایی تان خواهد کرد.

 

خطای شماره پنج: از نخ دندان استفاده نمی کنید باروهای رایج غلطی در خصوص نخ دندان وجود دارد و خیلی از افراد سراغ آن نمی روند. اما تمیز کردن فضای بین دندان ها با کمک نخ دندان برای تکمیل کار مسواک لازم و ضروری است. این کار باعث می شود که پلاک های دندانی فضای غیرقابل دسترس مسواک، یعنی بین دندان ها و زیر کناره های لثه ها که باعث تشکیل جرم در این مناطق می شوند از بین بروند.

 

متخصصان توصیه می کنند که روزانه یک بار و شب ها برای تکمیل تاثیر مسواک، فضای بین دندان ها را به کمک نخ دندان تمیز کنید. این کار به ویژه برای افرادی که از مشکلات مربوط به لثه رنج می برند لازم است. فضای باز بین دندان ها (که در برخی موارد به دلیل افتادن دندان ایجاد می شود) جزو مناطقی هستند که بیشترین پلاک را به خود می گیرند.

 

خطای شماره شش: سالانه حداقل یکبار به دندانپزشک مراجعه نمی کنید به خوبی می دانیم که هزینه های دندانپزشکی سرسام آور است. به همین دلیل هم اکثر مردم زمانی به دندانپزشک مراجعه می کنند که دندانشان در وضعیت ساعدی قرار دارد. اما این کار وضعیت را بدتر می کند.

 

یادتان باشد ترمیم دندانی که به درستی صورت نگرفته باشد، یعنی ماده آمالگام یا کامپوزیت که برای پرکردن دندان استفاده می شود و تاج دندان بالاتر یا پایین تر از سطح دندان قرار بگیرد باعث بیشتر شدن پلاک دندانی شده و به این ترتیب جرم دندان نیز بیشتر می شود. لازم است که هر سال برای کنترل وضعیت دندان ها به دندانپزشک مراجعه کنید.

 

خطای شماره هفت: ارتودنسی لازم را انجام نمی دهید اگر وضعیت قرارگیری دندان هایتان درست نیست و به اصلاح دندان ها روی هم سوار شده و جفت و جور نباشند، نیاز به ارتودنسی وجود دارد. افرادی که این کار را انجام نمی دهند، بیشتر در معرض جرم گرفتن دندان ها قرار می گیرند.

 

پلاک دندانی در مناطقی که مسواک به دندان ها نمی رسد، بیشتر شکل می گیرد. انجام ارتودنسی باعث ردیف و مرتب شدن دندان ها شده و روشی برای پیشگیری از پوسیدگی و جرم دندانی محسوب می شود.برای جلوگیری از جرم گرفتن دندان

روش ساده جرم گیری دندان در منزل

جرم دندان چیست؟

برای جواب دادن به سؤالات فوق ابتدا باید ببینیم جرم دندان چگونه تشکیل می شود،

از لحظه ای که مسواک زده می شود، حدوداً ۱۰ دقیقه بعد روی سطوح دندانی موادی شروع به تجمع می کنند که اصطلاحاً پلاک دندانی یده می شوند. پلاک دندانی از مواد غذایی مصرف شده یا مواد معدنی موجود در بزاق ایجاد میشود،

اگر کمی دقت کنیم بعد از مسواک زدن در شب و نخوردن چیزی هنگامی که از خواب بیدار می شویم چنانچه با زبان روی دندانها تماس برقرار کنیم زبری خاصی را احساس می کنیم که در واقع همان پلاک دندانی می باشد.

پلاک دندانی با مسواک زدن به سهولت پاک می شود.

یکی از دلایلی که دندانپزشکان توصیه می کنند که دفعات مسواک زدن زیاد باشد در واقع حذف پلاک دندانی که به سرعت روی سطوح دندانی تشکیل می گردد.

پلاک دندانی در صورتی که حذف نگردد در ابتدا باعث التهاب لثه می شود که به آن رُنزیوت می گویند.

رفته رفته پلاک از حالت نرم به حالت سخت تبدیل شده، که اصطلاحاً جرم یده می شوند.

علت جرم گرفتن دندان ها,دلایل جرم گرفتن دندان

تشکیل جرم دندان در واقع یک فرآیند مخرب می باشد.

جرم دندان باعث تخریب لثه و بافتهای نگه دارنده دندان می شود و لثه سالم را تبدیل به لثه بیمار و پرخون و ملتهب می نماید و باعث افزایش عمق شیار لثه شده و لثه چسبنده که باعث نگهداری دندان در حفرۀ استخوانی است را از بین برده، به دنبال آن تخریب استخوان حادث می شود که در نهایت لقی دندان ایجاد می شود که در اصطلاح به این حالت بیماری پریودنتیت می گویند.

در پریودنتیت از بین رفتن استخوان و متعاقب آن از دست رفتن دندانها بسیار اتفاق می افتد و تخریب استخوان گاهی آنقدر زیاد است که بعد از آنکه دندانها از دست رفتند امکان جایگزینی آنها را بسیار مشکل می کند.

بسیاری از مردم می پندارند جرم گیری برای دندانها ضرر دارد.

و توجیه آنها این است که بعد از جرم گیری دندانهای ما پوسیده شده یا لثه از بین رفته اند و بعضی حساس شدن دندانها را بهانه کرده،

از جرم گیری فرار می کنند و با همین تفکرات غلط به شدت از جرم گیری پرهیز می کنند،

باید به این افراد بگویم جرم گیری نه تنها باعث پوسیدگی دندانها نمی شود بلکه لثه ها را هم از بین نمی برد. تازه جرم گیری و حذف جرم مانع تخریب و از دست رفتن لثه ها می شود.

لثه ها شاداب و کاملاً صورتی رنگ و بدون خونریزی می شوند و بوی بد دهان که متعاقب التهاب لثه ها ایجاد می شود هم از بین می رود، برای تسریع رفع حساسیت استفاده از دهانشویه توصیه می شود.

علت تصور پوسیدگی بعد از جرم گیری هم در حقیقت این است که این دندانها پوسیدگی مختصری داشته اند و وقتی که جرم روی همان نواحی قرار گرفت عملاً هیچگونه مسواکی در آن نواحی زده نمیشود و این پوسیدگی های اندک در زیر جرم ها کم کم زیاد می شوند و وقتی که جرم گیری انجام می شود تازه وسعت پوسیدگی خود را نشان می دهد.

لازم به ذکر است که داشتن دندانهای پوسیده به مراتب وضعیت بهتری از داشتن لثه های پر از جرم است زیرا پوسیدگی را به سهولت می توان ترمیم کرد ولی عدم جرم گیری ممکن است علیرغم داشتن دندانهای سالم در زمان کوتاهی،

بی دندانی را به دنبال داشته باشد،

حال تصمیم با شماست می خواهید دندانهای ترمیم شده داشته باشیدیا بی دندان باشید،

می خواهید لثه های سالم و دهانی خوشبو داشته باشید یا لثه های ملتهب با دهانی بدبو و یا می خواهید موقع مسواک زدن از اینکه از لثه ها خون می چکد بنالید یا با لذت مسواک کنید .

دیدگاه

تصویر امنیتی *

بهینه سازی : دلبرانه

اللــهم صــل علــی محــمد و آل محــمد و عجل فرجهــم کلیه حقوق برای این سایت محفوظ است و کپی برداری فقط باذکر منبع با لینک مربوطه بلامانع است delbaraneh.com © 219- Allrights Reserved.

برای جلوگیری از جرم گرفتن دندان
برای جلوگیری از جرم گرفتن دندان
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *