کمبود خواب چه عوارضی دارد

کمبود خواب چه عوارضی دارد
کمبود خواب چه عوارضی دارد

کم خوابی چه عوارضی بدنبال دارد؟

ایران آنلاین / مطالعات حاکی از آن است که در سال ۱۹۴۲ میلادی متوسط ساعت خواب هشت ساعت بود، اما هم اکنون این میزان به ۶,۸ ساعت در هر شب رسیده است. میزان متوسط خواب ایده آل برای هر فرد بالغ در طول ۲۴ ساعت شبانه‌روز بین ۷ تا ۹ ساعت است.

در اینجا می‌توانید جدی‌ترین هشدارهای ناشی از کم خوابی و بی خوابی را دنبال کنید:

کاهش روحیه و افسردگی: با گذشت زمان، کمبود خواب و اختلالات خواب باعث بروز علائم افسردگی می‌شود. در یک نظرسنجی معلوم شد، افراد مبتلا به افسردگی و اضطراب به احتمال زیاد کمتر از ۶ ساعت در شب می‌خوابند. بی خوابی اغلب یکی از نخستین علائم افسردگی است. بی خوابی و افسردگی یکدیگر را تقویت می‌کنند، یعنی کم خوابی علائم افسردگی را بدتر می‌کند و افسردگی به خواب رفتن را سخت‌تر می کند. از طرفی درمان مشکلات خواب مثل کم خوابی به بهبود افسردگی و علائم آن کمک می‌کند و بالعکس.

اختلال در توانایی شناختی: به صراحت می‌توان گفت کمبود خواب تفکر و توانایی‌های یادگیری شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد و هشیاری، تمرکز، استدلال و قدرت حل مشکل را مختل می‌کند. این در حالی است که خواب کافی به شما در ذخیره سازی تجربیات و اطلاعات جدید در هارد دیسک مغز کمک می‌کند. چرخه خواب نقش مهمی در تقویت حافظه دارد.

کمبود خواب چه عوارضی دارد

پیری زودرس: در حالی که با افزایش سن و کاهش سطح تستوسترون در مردان، علائم پیری به خصوص در پوست خود را نشان می‌دهند، کمبود خواب نیز می‌تواند همین عارضه را داشته باشد و منجر به تیره شدن پوست و چین و چروک‌های زودرس شود. هنگام محرومیت از خواب، کورتیزول یا همان هورمون استرس، بیشتر آزاد می‌شود و در حجم‌های بالاتر می‌تواند کلاژن پوست را تجزیه کند و انعطاف پذیری و صافی پوست را از بین ببرد.

افزایش وزن: علم این نکته را تایید کرده است ساعات کم خواب بر وزن شما، سایز دور کمر و سایز شکم تاثیر می‌گذارد. بدخوابی و بی خوابی مغز شما را به مصرف مواد غذایی بیشتر ترغیب می‌کند و متابولیسم شما را نیز کاهش می‌دهد. گرلین، حس گرسنگی را تحریک می‌کند و لپتین پیام سیری را به مغز می‌فرستد و اشتها را سرکوب می‌کند. کاهش زمان خوابیدن باعث کاهش لپتین و افزایش گرلین می‌شود. کمبود خواب نه تنها اشتها را تحریک می‌کند، بلکه میل به مصرف مواد غذایی چرب و شیرین را افزایش می‌دهد.

خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن: اختلالات مربوط به خواب و کم خوابی طولانی مدت خطر ابتلا به بیماری‌های زیر را افزایش می‌دهند:

بیماری‌های قلبی
حمله قلبی
نارسایی قلبی
بی نظمی ضربان قلب
فشار خون بالا
سکته مغزی
دیابت

مشکلات سیستم گوارشی: از هر ۲۵۰ امریکایی یک نفر به بیماری التهاب روده مبتلا است و اختلالات خواب نیز علائم این بیماری را افزایش می‌دهد. در صورتی که کم خوابی بصورت مداوم تکرار شود، سندروم التهاب روده شدیدتر می‌شود، بطوریکه ۱۰ تا ۱۵ درصد از آمریکایی به علت بی خوابی با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند. همچنین باید به این نکته اشاره کرد افرادی که از بیماری کرون رنج می‌برند، در صورت بی خوابی دو برابر سایر افراد در معرض خطر عود کردن این سندرم در مقایسه با افراد عادی قرار دارند./ ایسنا

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.

پیام های که حاوی تهمت یا افترا باشد در سایت منتشر نخواهد شد.

پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبز با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

پر بازدیدها

آخرین اخبار

نقل و نشر مطالب با ذکر نام پایگاه خبری بلامانع است

در سال های اخیر، به دلیل وجود گجت های الکترونیک و تلفن های هوشمند، مردم زیادی ساعت های پیش از خواب خود را به چک کردن کانال های تلگرامی، شبکه های اجتماعی، فیس بوک یا اینستاگرام صرف می کنند و همین مساله موجب ایجاد اختلال در خواب آن ها شده است.

نورهای آبی نمایشگر این وسایل موجب بی خوابی می شوند. به طوری که بر اساس جدیدترین آماری که موسسه CDC اعلام کرده، حدود 50 تا 70 میلیون آمریکائی از مشکل بی خوابی یا بد خوابی رنج می برند.

حال برای اینکه بدانید نداشتن خواب کافی در طول شبانه روز موجب بروز چه مشکلاتی می شوند از شما درخواست می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.

اگر جزو کسانی هستید که در بیشتر مواقع بیمار هستید و خیلی سریع دچار سرماخوردگی می شوید، احتمال اینکه منشا این درد، بی خوابی یا کم خوابی باشد، زیاد است. در نتیجه تحقیقاتی که در این رابطه صورت گرفته، معلوم شده که یک گروه متشکل از 153 نفر که دچار سرماخوردگی بوده اند در دو هفته پیش از آن، کمتر از 7 ساعت در شب خوابیده اند.

همین کم خوابی، آن ها را سه مرتبه بیشتر از کسانی که 8 ساعت در شبانه روز خوابیده اند، در معرض ابتلا به سرماخوردگی قرار داده است.

کمبود خواب چه عوارضی دارد

البته کیفیت خواب هم در این مورد تاثیرگذار است؛ به طوری که مشخص شده کسانی که فقط 92 درصد از زمانی که در تختخواب هستند را می خوابند، 5٫5 برابر بیشتر از افرادی که 98 تا 100 درصد وقت خواب را می خوابند، دچار سرماخوردگی می شوند.

نخوابیدن می تواند باعث بروز مشکلاتی همانند بیماری التهابی روده و رفلاکس اسید معده شود که در حال حاضر، بر اساس آمار گفته می شود که یک از 250 نفر آمریکائی به این دردها مبتلاست.

بعلاوه، کسانی که بیماری کرون دارند وقتی خواب کافی نداشته باشند، دو مرتبه بیشتر از بقیه ممکن است دوباره به این التهاب ها دچار و مبتلا شوند.

محققان ثابت کرده اند، کسانی که خواب کافی در شب ندارند بیشتر از بقیه در معرض آسیب پذیری، حواس پرتی و ناآرامی روحی قرار دارند.

در آزمایشات اخیر مشخص شده افرادی که خواب کافی ندارند، در بسیاری مواقع از بی حوصلگی، زودرنجی و عصبی بودن شکایت دارند. بی خوابی و کم خوابی همچنین به حواس پرتی و نداشتن تمرکز کافی نیز منجر می شود که در انجام وظایف افراد خلل وارد کرده و در نهایت باعث استرس و سراسیمگی می شود.

وقتی یک یا چند شب نتوانید خواب کافی و باکیفیتی داشته باشید، در طول روز در محل کار نه تنها بدخلق، تحریک پذیر و زودرنج تر می شوید، بلکه ممکن است با دردهایی در ناحیه سر نیز مواجه شوید.

محققان هنوز دلیل اینکه چرا بدخوابی موجب سردرد می شود را کشف نکرده اند، اما ارتباط کم خوابی و سردرد چندین سال است که ثابت شده. همچنین گفته می شود که بی خوابی های شبانه موجب تشدید میگرن نیز می شود. به طوری که 36 تا 58 درصد از کسانی که دچار وقفه تنفسی در خواب (آپنه خواب) هستند، اغلب با سردردهای صبحگاهی که دلیل آن را نمی دانند، بیدار می شوند.

کمبود خواب در توانائی یادگیری اطلاعات جدید یا به خاطر سپردن آن ها اختلال ایجاد می کند. به همین خاطر دانشمندان تاکید دارند که ساعت کاری یا شروع کلاس های آموزشی در ساعت های ابتدایی صبح نباشد. به این صورت که مدرسه ای که در ساعت 7:30 کلاس های خود را آغاز می کند، اگر آن را به 8:30 منتقل کند، افزایش نمرات دانش آموزان تا 2 درصد در درس ریاضی و 1 درصد در دروس دیگر را شاهد خواهد بود.

کم خوابی و بی خوابی همچنین موجب ایجاد مشکلات بینائی همانند دید تونلی، تاری و دو بینی نیز می شود. هر چه میزان بی خوابی شما بیشتر باشد، مشکلات کم خوابی تان نیز افزایش خواهد یافت به طوری که حتی ممکن است دچار توهم نیز بشوید.

کسانی که خواب کافی ندارند، عموما تعادل هورمونی خود را از دست می دهند و این امر باعث می شود تا اشتهای کاذب یافته و به صرف غذاهای مملو از چربی و کربو هیدرات روی بیاورند. آن ها همچنین توان کنترل اشتهای خود را از دست خواهند داد.

شاید تصویر کنید که انسان در حالت بیداری، کالری بیشتری می سوزاند، اما باید بدانید که وقتی خسته باشید نمی توانید کالری های اضافه را بسوزانید و همین امر موجب افزایش وزن می شود. / روزیاتو


فال حافظ

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا به هر نحو غیر مجاز می باشد.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.
استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.

مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.

کمبود خواب چه عوارضی دارد
کمبود خواب چه عوارضی دارد
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *