عوارض مصرف قرص متفورمین در بارداری

خواص دارویی و گیاهی

عوارض مصرف قرص متفورمین در بارداری
عوارض مصرف قرص متفورمین در بارداری

اگر شما در انتظار اولین فرزند خانواده یا گسترش خانواده خود هستید، به هر حال داشتن یک بارداری سالم و ایمن بسیار مهم است به همین دلیل باید قبل و در دوران از بارداری احتیاط کنید تا نوزاد متولد نشده شما، سالم بماند و خطر ابتلا به نقص های زایمان کاهش پیدا کند.

برخی از نواقص زایمان قابل پیشگیری نیستند، اما شما میتوانید با مصرف ویتامین ها، حفظ وزن سالم و یک شیوه سالم زندگی، میزان ابتلا به آن را تا حد زیادی کاهش دهید.

شما همچنین میتوانید با مراقبت از دارو های که در طول بارداری مصرف میکنید، خطر خود را پایین بیاورید. این به این علت است که دارو های خاصی ممکن است که نواقص مادرزادی را ایجاد کند. اگر داروی متفورمین برای شما تجویز شده است، ممکن است دچار نگرانی درباره چگونگی مصرف دارو و تاثیر آن روی بارداری باشید.

متفورمین یک داروی خوراکی است که برای درمان دیابت نوع 2 مصرف میشود ( دیابت نوع 2 یک بیماری است که باعث افزایش سطح قند خون میشود. ) همچنین برای درمان سندروم تخمدان پلی کیستیک نیز مورد استفاده قرار میگیرد. (یک اختلال هورمونی است که برای زنان در سنین باروری اتفاق می افتد.)عوارض مصرف قرص متفورمین در بارداری

انسولین، هورمونی است که به کنترل میزان قند خون در بدن کمک می کند، مشکل اصلی مرتبط با دیابت نوع 2 وضعیتی است که مقاومت به انسولین نامیده می شود. چنانچه در نمناک توضیح داده ایم این، اشاره به عدم توانایی بدن برای استفاده درست از انسولین دارد، و معمولاً برای کاهش مقاومت به انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مورد استفاده قرار می گیرد، کمک می کند تا بدن شما از انسولین استفاده کند و بنابراین سطح قند خون را کنترل می کند.

همچنین نقش مشابهی در کمک به درمان سندروم تخمدان پلی کیستیک دارد، که به دلیل مقاومت انسولین با این سندروم میباشد و مشکلات مربوط به آن را کاهش می دهد.

سندروم تخمدان پلی کیستیک، باردار شدن را برای شما سخت تر می کند و می تواند باعث از دست رفتن برخی از دوره ها و یا نامنظم شدن آنها شود و باعث ایجاد کیست های کوچک در تخمدان شما می شود، همچنین ممکن است از از تخمک گذاری جلوگیری کند و اگر تخمک گذاری انجام نشود، پس بنابراین هیچ گونه باروری نیز وجود ندارد و حاملگی اتفاق نمی افتد.

متفورمین می تواند میزان تخمک گذاری را بهبود بخشد و شانس باردار شدن را افزایش دهد و حتی بعد از بارداری هم مزایایی دارد، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را به دلیل مشکلات قند خون ناشی از سندروم پلی کیستیک کاهش میدهد و به شما در کاهش اضافه وزن ایجاد شده در دوران بارداری نیز کمک میکند.

اکنون که می دانید چگونه برای دیابت نوع 2 و سندروم تخمدان پلی کیستیک مفید است، خوشحال میشوید اگر بدانید معمولا در دوران بارداری ایمن است. درست است که متفورمین از جفت عبور می کند، اما خطر افزایش نقص یا عوارض زایمان را ندارد. بنابراین اگر قبل از بارداری مصرف می کردید، پزشک ممکن است که به شما توصیه کند تا در دوران بارداری نیز آن را ادامه دهید، اما با این حال اولین درمان دیابت در دوران بارداری انسولین است.

پزشکتان بر اساس تاریخچه پزشکی شخصی تجویز خواهد کرد که کدام برای شما و کودکتان مناسب تر است. حتی اگر قبل از بارداری نیز متفورمین مصرف نکرده باشید، پزشک ممکن است برای دوران بارداری تجویز کند، به عنوان مثال اگر در حال حاضر انسولین را برای دیابت نوع 2 مصرف می کنید ممکن است آن را به همراه انسولین تجویز کند تا سطح قند خون خود را کنترل کنید. همچنین ممکن است برای پیشگیری از خطر ابتلا به دیابت بارداری نیز آن را تجویز کند.

خطرات ناشی از دیابت بارداری عبارتند از: اضافه وزن داشتن، پیش دیابت یا دیابت حاملگی در دوران بارداری قبلی.

یکی دیگر از چیزهایی که باید در مورد دوران بارداری بدانید، این است که برخی مطالعات نشان می دهد زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک که داروی متفورمین را در دوران بارداری مصرف می کنند، ممکن است که خطر سقط جنین کاهش دهند و همینطور زایمان و عوارض برای نوزاد شما را کاهش می دهد.

این دارو قبل از حاملگی و در دوران بارداری ایمن است، همچنین در هنگام شیردهی برای شما و فرزندتان نیز مناسب و ایمن می باشد، متفورمین درون شیر مادر تشخیص داده شده است اما به روز و پیشرفته نوزاد صدمه نمی زند.

اگر باردار هستید، یا در حال برنامه ریزی برای بارداری می باشید، قبل از استفاده از هر دارویی، از جمله متفورمین همیشه قبل از مصرف، به پزشک خود اطلاع دهید و مشورت کنید.

مطالعه ای در میان زنان بارداری که از دیابت نوع 2 رنج میبرند، انجام شد و متوجه شدند کسانی که متفورمین مصرف می کردند، نسبت به کسانی که انسولین مصرف کردند، وزن کمتری را اضافه نمودند.

همچنین یک مطالعه ای نشان داد نوزادانی متولد شده از زنانی که متفورمین مصرف می کنند، چربی کمتری دارند و باعث کاهش مقاومت انسولین در زندگی میشود، بدین معنی است، کودکانی که مادرانشان متفورمین مصرف کردند تا بزرگسالی نیز ممکن است در برابر این بیماری مقاوم باشند، این فقط یک فرضیه است که به مطالعات طولانی مدت نیاز دارد.

چنانچه در بخش بارداری و نوزاد در نمناک گفته شده است متفورمین زمانی که به درستی و به اندازه مصرف شود، خطرات و عوارض جانبی نسبتاً کمی دارد، بعضی از افراد ممکن است که عوارض جانبی را تجربه کنند که شایع ترین آنها عبارتند از:

برای زنان باردار این علائم ممکن است احساس بیماری صبحگاهی را بدتر کند، مهم است که آن را در پایین ترین دوز موثر برای کاهش و جلوگیری از عوارض جانبی مصرف کنید. متفورمین همچنین ممکن است باعث کاهش بیش از حد قند خون شود، که هیپوگلیسمی را ایجاد می کند.

علائم هیپوگلیسمی عبارتند از:

خطر بروز عوارض جدی مانند اسیدوز لاکتیک وجود دارد که در بافت ها ایجاد می شود و همچنین ممکن است باعث عوارضی شوند که عبارتند از:

اگر فرد احساس کند که علائم جدی این چنینی دارد، باید بلافاصله به پزشک خود مراجعه کند.

دوز ایمن متفورمین برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 از هر فردی به فرد دیگر متفاوت است، این بر اساس تاریخچه پزشکی، سطح حساسیت انسولین و حساسیت عوارض جانبی تعیین می شود.

زنان بارداری که دیابت نوع 2 دارند و انسولین مصرف می کنند، ممکن است برای علائمی که در دوران بارداری ایجاد می شود،متفورمین تجویز شود.

دوز برای زنان مبتلا به سندروم پلی کیستیک نیز بر اساس واکنش آنها نسبت به دارو متفاوت است، اگر نتوان عوارض جانبی را مدیریت کرد، اغلب پزشکان سعی می کنند دوز را کاهش دهند یا گزینه های دیگری را جایگزین نمایند.

برای به حداقل رساندن عوارض جانبی پزشکان دوز را از پایین ترین حد شروع میکنند و به تدریج با کنترل و بررسی علائم، دوز را افزایش میدهند و هنگامی که به درستی به میزان مناسب استفاده شود، کاملا ایمن خواهد بود.

 

مصرف متفورمین در بارداری اشتباهه.منم دکتر در بارداری بهم داد اما بند ناف جنین مشکل دار شد و جنین اصلا وزن نگرفت و وزن خودم هم 5 کیلو کم شد در بارداری اما دکتر از خدا بیخبرم گفت بازم بخور تا اینکه مجبور شدن بچه رو 35 هفته در بیارن با وزن 1800 .متفورمین واقعا ضرر داره در حاملگی چون بعد ار حاملگی به هر دکتری که گفتم گفت متفورمین در حاملگی اصلا نباید مصرف شه چون از جفت غبور میکنه.فقط انسولین باید زد.

ببخشید ولی اگر از جفت هم عبور کنه باعث مشکلات بند ناف نمیشه.مشکلات بند ناف کاملا یه مقوله جداست.شما دلیل کم وزنی جنینتون مشکل خونرسانی از طریق جفت بخاطر بندناف بوده.لطفا اطلاعات غلط ندید

سلام من قبل بارداریم تبلی تخمدان داشتم متفورمین میخوردم الان 2ماهه باردارم دکتر برام تجویز کرده بازم میخورم هیچ مشکلی نیست

اتفاقا عوارضش از انسولین کمتره

دعوا نکنید بده

مصرف متفورمین برای تبلی تخمدان عالیه نود درصد پزشکان همین تجویز را میکنند

توجه : ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.

سلام و ممنون از توجهتون

برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
زیر استفاده کنید

https://ninisoal.com/

سلام
و ممنون از توجهتون

برای
طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک زیر استفاده کنیدعوارض مصرف قرص متفورمین در بارداری

https://moshavere.niniban.com/


URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-353-fa.html

نشانی: بلوار کشاورز، خیابان قدس، خیابان ایتالیا، پلاک ۴۹، طبقه هفتم، مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تلفکس  ۳-۴۲۹۱۰۷۰۲

عوارض مصرف قرص متفورمین در بارداری

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Tehran University Medical Journal TUMS Publications

%PDF-1.4
%
10 0 obj
>
endobj
65 0 obj
>
stream
xb“0e“}1[HI4X>gmkƘPuU#+78M>p

زمينه و هدف: سندروم تخمدان پلي کيستيک (PCOS) در 20-2% زنان در سنين باروري ديده مي شود و از علايم باليني شايع آن مي توان به مقاومت به انسولين، عدم تخمک گذاري به دليل هيپرآندروژنيسم و در نتيجه ناباروري اشاره كرد. همچنين در صورت ايجاد بارداري احتمال بروز سقط خودبخودي افزايش مي يابد. اين مطالعه با هدف بررسي اثر تداوم مصرف متفورمين تا پايان سه ماهه اول بارداري بر روند بارداري انجام شد.روش بررسي: تعداد 76 زن با سابقه ناباروري به علت PCOS که در طي سال هاي 84-1383 تحت درمان هاي ناباروري همراه با مصرف متفورمين بوده و باردار شده بودند در سه کلينيک مجزا تحت پروتکل هاي خاص درماني به سه گروه A (مصرف متفورمين تا پايان هفته 8 بارداري)، گروه B (مصرف متفورمين تا پايان هفته 12 بارداري) و گروه C (قطع مصرف متفورمين بلافاصله پس از تشخيص بارداري يعني هفته 6-5 بارداري) قرار گرفته، پيامد و عوارض بارداري و جنيني تا انتهاي بارداري و زايمان مورد بررسي قرار گرفتند. پس از جمع آوري داده ها در نرم افزار آماري SPSS ويرايش 9 ذخيره و فرضيه هاي طرح از طريق آزمون هاي آماري X2، t، مک نمار، ANOVA و Kruskal Wallis بررسي شدند. p<0.05 به عنوان سطح معني داري در نظر گرفته شد.نتايج: ميانگين سني نمونه ها28.72±3.57  سال و مدت ناباروري 3.38±2.19 سال، نمايه توده بدني 25.7±5.28 kg.m2 و سابقه سقط 0.40±0.65 بود. رابطه آماري معني داري بين سابقه سقط قبلي و بروز سقط فعلي با کاهش سقط در گروه B از 40% به 8% با آزمون مك نمار(p<0.01)  و در گروه A از 32% به 4% (p=0.002) مشاهده شد. در گروه C عليرغم کاهش ميزان سقط از 23.1% به 4.2% اين تفاوت از نظر آماري معني دار نبود. همچنين هيچ مورد ناهنجاري جنيني در گروهها مشاهده نشد.نتيجه گيري: با توجه به مطالعه فعلي و مرور مطالعات قبلي به نظر مي رسد مصرف متفورمين علاوه بر اثرات درماني در ناباروري، در صورت تداوم مصرف در طول بارداري مي تواند اثرات مفيدي نيز بر روند بارداري داشته باشد. اثبات اثرات مفيد متفورمين در بارداري و بي ضرر بودن مصرف آن مستلزم انجام طرح هاي تحقيقاتي با ثبت اطلاعات دقيق در حجم نمونه زيادي از بيماران PCOS، با توجه به طول مدت مصرف متفورمين قبل از بارداري و ادامه آن در طول بارداري و ثبت دقيق پيامد بارداري مي باشد.

نشانی: تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1

کدپستی: 1461965381

تلفن و دورنگار: 4 الی 44265001

عوارض مصرف قرص متفورمین در بارداری

کارگاه های آموزشی

اخبار

JCR

خبرگزاری سیناپرس

پیوندهای مرتبط

به گزارش خبرنگار طبیب من در بخش «چی و چجوری»؛ متفورمین یک داروی معمول برای مدیریت دیابت نوع دو است. این دارو به کاهش قند خون کمک می‌کند و به عنوان بهترین درمان برای دیابت نوع دو شناخته شده است.

یک خانم باردار قبل از مصرف هرگونه دارو از جمله متفورمین باید کاملا مطمئن شود که داروی مورد نظر برای او یا نوزادش تأثیرات منفی ندارد.

متفورمین در دوران بارداری از جفت عبور کرده و به این معنی است که جنین هم درمعرض آن قرار می‌گیرد. با این حال مطالعات اندکی تا کنون در رابطه با اثرات متفورمین انجام شده و در مطالعاتی که در سال ۲۰۱۴ انجام شد محققان دریافتند این دارو هنگام تولد و در دوران باداری عوارض یا بیماری ایجاد نمی‌کند.

مطالعات اخیر محققان نشان می دهد زنانی که برای درمان دیابت بارداری از متفورمین به جای انسولین استفاده می‌کنند اضافه وزن کمتر و نوزادانشان نیز چربی کمتری در اطراف اندام‌های خود دارند که می‌تواند احتمال مقاومت به انسولین را در مراحل بعدی زندگی کاهش دهد.

عوارض احتمالی مصرف متفورمین بر باروری

عوارض مصرف قرص متفورمین در بارداری

کاربرد دیگر متفورمین در درمان PCOS یا سندرم تخمدان پلی‌کیستیک است. باتوجه به نتایجی که HUP منتشر شد زنان مبتلا به این عارضه مستعد مقاومت به انسولین هستند. همچنین این سندرم می‌تواند به ناباروری یا اختلال در بارداری منجر شود. متفورمین اثری مثبت بر باروری دارد و استفاده صحیح از این دارو بسیاری از بیماری خای زنانه  را برطرف می کند.

خطرات معمول و عوارض جانبی متفورمین

در صورت استفاده درست از متفورمین عوارض جانبی آن بسیار کم است اما از معمول‌ترین عوارض این دارو می توان به سوزش معده، اسهال، دل درد، حالت تهوع و تغییرات در کارکرد دستگاه گوارش اشاره کرد.

منبع: medicalnewstoday

انتهای پیام/

Sorry. No data so far.

عوارض مصرف قرص متفورمین در بارداری
عوارض مصرف قرص متفورمین در بارداری
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *