درمان گرفتگی صدا قناری

خواص دارویی و گیاهی

186


“آینده در دستان شماست

زیبایی هایی که هنوز ندیده اید

میکس فوق العاده زیبا از آهنگ دل را ببین با صدای علیرضا افتخاری و سفر های مقام معظم رهبری به شهر های مخطلف کشور (زاهدان-زنجان-بم) که چیز پر مغز و قشنگی از آب در آمده حتماً ببینید

درمان گرفتگی صدا قناری

موسسه تدوین آثار و نشر اخلاقیات شهدای شهرستان زرند

مداحی مهدی اکبری کاش بودی کرببلا برادر بی حرمم حسن جان

سیکلید غول پیکر تانگانیا که با سیکلید امپراتور نیز شناخته می‌شود یکی از گونه های غول پیکر خانواده سیکلیدها است که بومی دریاچه تانگانیا در افریقا می‌باشد. این ماهی عظیم الجثه با حداکثر طول ۹۰ سانتیمتر جزو بزرگترین سیکلیدهای اب شیرین محسوب می شود.

به شکل ساده اصطلاح اب لب شور به این معنی است که اب نه شیرین مطلق باشد نه شور. به عبارت دیگر مابین شور و شیرین را لب شور میگویند. دقیقا همان ابی که به صورت طبیعی در تقابل اب شیرین رودخانه ها با اب شور دریاها به وجود می‌آید.

اکثر علاقه مندان به اکواریوم و ماهیان زینتی از بخاری مخصوص ضد آب برای گرم کردم اب اکواریوم و رساندن دما به اندازه مطلوب استفاده میکنند و کاملا با بخاری و گرم کننده های اکواریوم اشنایی کامل دارند. اما در روزهای گرم سال و افزایش دمای آب اکواریوم چه باید کرد؟ اگر با مشکل افزایش دمای اب مواجه هستید با ما در همراه باشید

با وجود اینکه همه ما می دانیم که تنگ کوچک بلورین برای نگهداری از ماهی قرمز مناسب نیست و انها نیاز به فضایی بسیار بزرگتر از تنگ های رایج بلورین دارند و شدیدا و اکیدا توصیه میکنیم کلا دور تنگ بلورین را برای ماهی قرمز خط بکشید با این حال با فرا رسیدن عید نوروز متاسفانه بسیاری از افراد این بی زبان ها را خواسته یا ناخواسته در این شرایط زجر اور قرار می دهند. پس حالا که ماهی قرمز محکوم به تحمل این شرایط است، حداقل سعی کنید با رعایت نکاتی ساده انها را در شرایط بهتری قرار دهید و از رنج انها بکاهید.

یک گربه ماهی کوچک با ظاهر و رفتار عجیب! کت فیش بانجو یک گونه اکواریومی نسبتا محبوب است که محبوبیت خود را از ظاهر نسبتا عجیب و غریب خود به دست اورده است و معمولا برای افرادی که به دنبال گربه ماهیان کوچک و خاص هستند، گربه ماهی ایده الی به شمار می رود.  

درمان گرفتگی صدا قناری

اصطلاح یا ترکه ای(شاخه درخت) به گروهی از کت فیش های مکنده(پلیکوها) تعلق دارد که این را به خاطر شباهت زیادشان به شاخه درختان به دست آورده اند. تعداد محدودی از کت فیش های ترکه ای از بیش از ۳۷ گونه شناخته شده در تجارت اکواریومی برای فروش عرضه می شوند که در ادامه به معرفی رایجترین آنها خواهیم پرداخت.

حتما اکواریوم هایی را دیده اید که با گیاهان طبیعی، دکورهای سنگی، بسترهای ماسه ای و سنگ ریزه های رنگی تزئین شده اند و به اندازه ای چشم نوازند که ببیننده را تا ساعت ها مجذوب خود می کنند. آیا این اکواریوم ها بدون هیچ دانش و تجربه ای پیاده سازی و دکوربندی شده اند؟ تا به حال به این نکته توجه کرده اید که تزئین و دکوربندی اکواریوم ها نیز نیازمند تحقیق و کسب دانش است؟ آکوا اسکیپینگ یا صحیح تر آکوا سکیپینگ همان هنر و علمی است که به شما در پیاده سازی یک اکواریوم خیره کننده و جذاب کمک خواهد کرد.

لوچ های کولی که در ایران به لوچ نواری یا نیم نوار یا اسامی مشابه معروفند از گونه های صلح طلب و ارام اب شیرین محسوب میشوند. اکثر اکواریوم دارهایی که از گونه های کوچک و صلح جو نگهداری میکنند یک گروه از این لوچ ها را نیز در ترکیب خود قرار میدهند. پیشتر در مورد این گونه از لوچ ها و شناخت و نگهداری از انواع لوچ ها در مطالب اصلی سایت و تالار گفتگو بحث شده بود و هم اکنون نیز میتوانید روش تولید مثل و تکثیر این گونه از لوچ ها(لوچ کولی) را در ادامه مطالعه نمایید.

دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی خانگی



باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

برخلاف تصور و باورهای اکثریت که قناری را یک پرنده بسیار ضعیف تلقی میکنند و از نگهداشتن قناری و از نگهداری قناری برای این باور که زود بیمار میشود صرف نظر میکنند جا دارد که متذکر شویم که این پرنده بسیار مقاوم بوده بطوری که میتوان گفت در مقایسه با دیگر پرندگان قفسی کمتر دچار بیماری شده و در صورت بروز بیماری اگر به ان رسیدگی شود بسیار سریع بهبود یافته و حالت عادی خود برمیگردد.بیماریهای این پرنده را اکثرا خود ما بصورت ناخواسته برای انها مهیا میکنیم بطوریکه تمام بیماریهای قناری را متشکل شده از سه عامل میباشند که سهل انگاری خود ما در زمینه نگهداری باعث بوجود امدن این عوامل شده است:

1-تغیر سریع دمای اتاق قناری و جریانات سریع هوا(باد)

2-غذای نا مناسب اهم از کپک زدگی ،فاسد ،فقر غذا از لحاظ ویتامینها و مواد مورد نیاز بدن

3-عدم رعایت نظافت اتاق،قفس و وسایل ان 

اگر ما خود در حفظ و نگهداری ،و رعایت نکات بهداشتی پرنده دقت کافی را داشته باشیم پرنده ما کمتر دچار بیماری میشود و یا اینکه با توجه دقیق و تشخیص بموقع بیماری میتوانید در اول بروز بیماری ان را شناسایی کرده و از سرایت ان به پرندگان دیگر جلوگیری نمایید .راههای تشخیص و از نشانه های بیماری پرنده را میتوان با کمی دقت در چند مورد یافت ک عبارتند:

درمان گرفتگی صدا قناری

1-اختلال در وضع ارایش پرها و پف الود شدن پرنده

2-خواب الودگی پرنده و قی رفتن چشمها

3-عدم تحرک و بی تفاوتی پرنده در قبال اطراف و دانه

4-ضعف پاها ،عدم تحمل وزن و دور نگه داشتن بالها

5-تغیر رنگ فظله و کثیف بودن پرهای اطراف مخرج

6-تغیر رنگ قسمت انتهای نوک پرنده 

پرنده نگهداری شده در قفس توسط شما ،حالا دیگر این شمایید که مسول سلامتی ان میباشید و شما باید حداکثر تلاش خود را برای سالم نگه داشتن پرنده خود داشته باشید شما میتوانید با رعایت و در نظر داشتن چند اصل پرنده خود را در طول سال از وجود بیماریها حفظ کرده تا همواه پرنده سالمی را داشته باشید :

1-خرید وسایل مورد نیاز پرنده از فروشگاهای تمیز و ضد عفونی کردن انها قبل استفاده

2-عدم تماس با پرنده الوده و تماس مجدد با پرندگان سالم 

3-ضد عفونی کردن مرتب محل نگهداری پرنده و وسایل قفس(شما میتوانید با تهیه مواد ضد عفونی از داروخانه ها بصورت کم و با یک اب پاش معمولی برای مدتها ضد عفونی را ادامه دهید)

4-عدم گذاشتن پرنده در محیط ازاد و تماس ان با پرندگان وحشی مخصوصا اواخر بهار 

5- چنانچه قناری نگهداری میکنید عدم نگهداری طوطی سانان در نزدیکی قناری .چون طوطی سانان خود ناقل بیماری میباشند و میتوانند ویروسها را تا مدتها درون بدن خود نگهداری کرده بدون انکه خود علائمی از بیماری را نشان دهند و در صورت تماس با پرنده دیگر ان را منتقل دهند.

 

باید در نظر داشت که به مراتب پیشگیری بهتر از درمان میباشد و شما میتوانید با رعایت یک سری از کارها تا در صد بالایی پرنده خود را از بروز بیماری و احتمالات دیگر حفظ نمایید .هیچ وقت در صورت مشاهده هر یک از علائم اولیه بیماری بی تفاوت از کنار ان رد نشوید .

 

 

تنفس صدا دار

 

اين بيماري به دو علت بوجود مي آيد: ۱- تغييرات شديد و ناگهاني دما ۲- تغذيه از دانه هاي كثيف و آلوده به گرد و فضولات خود يا قناري هاي ديگر.علامت اين بيماري تنفس با صدا و با منقار نيمه باز است . در عين حال نفس بريده بريده مي باشد.درمان: استفاده از شربتهاي سينه و داروهاي ضد سرفه و مخلوط كردن يك قاشق چايخوري الكل طبي رقيق با دو قطره گليسيرين در آب آشاميدني پرنده .و يا حل كردن يك قرص قابل حل ۵۰ ميليگرمي ترامايسين در يك فنجان آب و ريختن آن در جاي آب پرنده است. اين محلول براي برونشيت ، سرما خوردگي و اسهال پرنده نيز مفيد است. 

 

یبوست

 

علايم : در اين بيماري پرنده با پرهاي پف كرده به گونه اي بي تفاوت در قفس مي نشيند و سعي در دفع فضله مي كند بدون آن كه نتيجه اي بگيرد. پرنده رفتاري شبيه به بيماري گرفتگي مجراي تخم گذاري از خود نشان مي دهد. از ديگر علائم ميتوان به كمي اشتها و خشک بودن فظله همراه با دم زدن پرنده در موقع دفع ان اشاره کرد.علت بيماري: مصرف خوراك مانده و تغذيه از اشياء غير مجاز 

درمان:چکاندن دو قطره روغن کرچک در دهان پرنده و تکرار ان در 8 ساعت دیگر این عمل باید تا بهبودی کامل پرنده تکرار گردد.همچنین استفاده از  ميوه و سبزيجات ابدار مخصوصا کاهو. 

 

میلبه

 علايم : خواب ناآرام ، تمييز كردن و جستجوي دائم پرها ، ضعيف شدن پرنده.علت  بيماري : وجود جانور كوچكي به ميلبه قرمز (شپشك) . اين بيماري قابل انتقال از ساير پرندگان به يكديگر است. ميلبه به دو صورت است : ميلبه قرمز كه تنها شب ها به پرنده حمله مي كند و ميلبه كيسه هوا كه ساكن در پرهاي پرنده مي باشد.درمان :استفاده از اسپریهای مخصوص موجود بازار و اسپری کردن محل نگهداری و قفس بهمراه خود پرنده

کوکسیدن

علايم بيماري: سستي ، كم اشتهايي ، اسهال علت بيماري : اين بيماري ويروسي مي باشد. قدرت تكثير اين ويروس در تابستهاي گرم و مرطوب در محل نگهداري پرنده كه نظافت در آن رعايت نشود ، زياد است. وجود اين ويروس را با آزمايش فضله پرنده ميتوان دريافت.درمان: اضافه كردن سولفويد يا فوراسوليدون به آب آشاميدني پرنده بيمار. 

 

جذام پرنده 

 

علايم: تنگي نفس ، اسهال ، تب ، كم اشتهايي ، فلج ، گرفتگي عضلات ، تورم پلكها ، و در نهايت تلف شدن پرنده پس از چند روزعلت  بيماري: اين بيماري ويروسي مي باشد و قابل انتقال از ساير حيوانات خانگي و وحشيدرمان: دور كردن پرنده از ساير حيوانات  

 

اسهال 

درمان گرفتگی صدا قناری

 

علايم: فضله آبكي ، كثيف بودن اطراف مخرج ، كم اشتهايي و بي تفاوتي نسبت به محيط اطراف.علت بيماري: ترس و هيجان ، جريانات متغيير هوا ، تغييرات شديد دما ، خوراك فاسد.همچنين مصرف غذاهاي مانده و كثيف توسط پرنده مي باشد مانند دانه هاي كپك زده و مانده. آب كثيف و سبزيهاي ترشيده يا مرطوب. 

درمان:این بیماری سریع بهبود میبابد کافیست که به پرنده رسیدگی شود و تا بهبودی کامل غذاهای اضافی را از دسترس پرنده دور کنید.

 

زخم پا 

 

اين بيماري در اغلب موارد در پرندگان جوان به علت ساييده شدن كف پاي آنها كه داراي پوستي بسيار نازك است به چوبهاي نشيمن سفت و مدور بوجود مي آيد. بهتر است چوب نشيمن قناريهاي جوان داراي رويه اي مسطح بوده و از چوب نرم ساخته شود. در موارد بروز زخم پا بايد در وسط رويه چوب نشيمن شياري ايجاد كرد تا از تماس زخم پا با سطح چوب جلوگيري كرد. در صورت بي توجهي به اين بيماري ، زخم پاي پرنده به ميخچه تبديل شده و بتديرج اعصاب انگشتان پرنده از كار مي افتند .بعدها این زخم توسط قناریهای دیگر و یا خود قناری مورد نوک و کنجکاوی قرار میگیرد که باعث بدتر شدن زخم میشود.زخم پا گاه در اثر رعايت نكردن نظافت قفس قناري و گاه بر اثر برخورد پای قناری به شیئی بوجود میایددرمان:کافیست یک یا دوبار پای پرنده را با داروی ابی رنگ له شدگی دهان کودک اغشته کنید.

 

غش و بیهوشی

 

اين حالت بيشتر براي پرندگاني به وجود مي آيد كه عادت به زندگي با انسانها را ندارند و اغلب در موقع تغيير قفس از ترس مبتلا به غش مي شوند. بعضي اوقات نيز در اثر يك ضربه ناگهاني و شديد و يا بر اثر تابش مستقيم نور شديد و يا آفتابزدگي پيش مي آيد. اين حالت بيشتر در موقع تولك و يا در روزهاي خروج از تولك اتفاق مي افتد. بنابراين بهتر است پس از دوران تولك براي تعويض و جابجايي قفس قناري دقت زيادي شود.درمان: اگر حالت غش براي قناري اتفاق افتاد بايد به ملايمت آب سردي به روي سر و گردن قناري پاشيد و سپس اطراف قفس را پوشانيد و آنرا در جاي نسبتا گرمي قرار داد تا به تدريج قناري به حال عادي باز گردد. در بعضي موارد ممكن است غش موجب بروز آثاري چون فلج پا يا بال قناري گردد در اين موارد بايد فورا يك قطره الكل رقيق طبي در حلق قناري چكانيد كه اغلب نتيجه مطلوبي ميدهد. همواره بايد سعي كرد تا مانع بروز عواملي كه ميتواند موجب بروز غش در قناري شود را برطرف كرد زيرا تكرار غش در نوبتهاي بعدي بسيار خطرناك هستند. 

 

ورم زیر شکم

 

علت: اين بيماري در اثر مصرف غذاهاي تحريك كننده و يا خوردن غذاهاي فاسد و مانده توليد مي شود . در اين بيماري زير دل پرنده ورم مي كند و رنگ پوست موضع ورم كرده در موارد خفيف آن بي رنگ و در موارد سخت و شديد آن تيره مايل به سياهي است.درمان: قرار دادن پرنده در قفس تميز و گرم و دور از صداهاي مزاحم . بايد به قناري تريد شير با نان كه مقداري كربنات دوبيسموت در آن ريخته شده باشد داده شود. اگر اين بيماري همراه با يبوست نيز باشدبايد اول يك قطره روغن زيتون به حلق پرنده چكانده شود. همين كه آثار بهبودي در پرنده مشاهده شد بايد يك شربت مقوي مانند شربت هيپوفسفيت به آب آشاميدني پرنده اضافه كرد. در اين موقع دادن تخم كلم خيس كرده كه دانه خشخاش روي آن پاشيده شده باشد براي قناري بيمار غذاي مناسبي است .

 

 کچلی

 

این مورد که اکثر در اوایل زمستان و اواخر تولید مثل روی میدهد بر اثر فقر پرنده از لحاظ برخی از ویتامینها و نرسیدن مواد معدنی لازم به بدن پرنده بوجود میاید.

 درمان: ماليدن وازلين گليسيرين بر روي سر پرنده. اما بهترين دارو لوسيون پ.ث.ف مي باشد . اين دارو علاوه بر ضد عفوني داخلي پرنده براي سرعت رشد پرهاي قناري نيز بسيار مفيد است. از هويج رنده شده و سبزيجات تازه نيز بايد حداقل هفته اي دو بار به پرنده داده شود. 

 

رشد منقار و ناخن ها

 

این عارضه میتواند در اثر نا میزان بودن کلسیم در غذای پرنده باشد و یا بعلت ناسب بودن چوب نشیمن درون قفس باشد .

درمان: باید اضاف ناخن و یا منقار را با قیچی مخصوص یا ناخن گیر کوتاه کرد اما باید توجه داشت که به رگ ناخن اسیبی نرسانید که برای اینکار بهتر است انها را در نور بگیرید که و پس از دیدن این رگ قرمز رنگ شروع به چیدن ناخن با فاصله از ان بکنید .گذاشتن کف دریا در قفس نیز نباید غراموش شود. 

 

 

اسم در پرنده

 

علائم: اين بيماري تمامي علايم بيماري سرماخوردگي را دارد به اضافه تنفس سخت با دهان باز .گاهي نيز تنفس پرنده همراه با صدا مي باشد.درمان: دو قطره يد خوراكي را در ۲۸ گرم آب نوشيدني حل كرده و روزي سه مرتبه از آن به پرنده داده شود. جاي پرنده بايد گرم باشد همچنین استفاده از داروهای مخصوص اسم نیز موثر میباشد . به پرنده باید شیر و سبزیهای تازه داده شود.

  عفونت روده

 

علايم : پاشيده شدن فضله به بيرون در حاليكه به رنگ سبز مي باشد .درمان: گرما ي محيط نگهداري پرنده بيمار بين ۳۰ تا ۳۲درجه باشد. تاباندن نور مادون قرمز ، استفاده از چاي معمولي ، ذغال پرنده . در صورت وجود زخم هاي ويروسي ، استفاده از انتي بيوتيك ها يا سولفويد مؤثر است.

  بیماری چاقی

 

علايم: سنگيني ، عدم علاقه به پرواز ، تنفس شديد ، وجود مشكلاتي در موقع تولكعلت: تغذيه غلط ، وجود بيش از اندازه دانه هاي پر چربي مانند تخم آفتاب گردان ، شاهدانه و دانه كتان در رژيم غذايي قناريمداواي چاقي: تغذيه پرنده با خوراك هايي همچون ارزن ، ميوه و سبزي . پرواز دادن پرنده در محيطي همچون پاسيو يا اتاق به صورت روزانهتوجه : مبارزه با چاقي قناري توسط گرسنگي دادن با آن امري اشتباه است كه ميتواند مشكلات جدي اي را براي پرنده به همراه داشته باشد. 

 

تخم پیچ یا گیر کردن تخم در شکم 

 

علايم: قناري ماده با پرهاي پف كرده بي تحرك با چشمانی نیمه بسته  مي ماند و به سختی نفس میکشد و معمولا پس از چند ساعت تلف خواهد شد.علت :این عارضه به علت کمبود کلسیم و تشکیل نشدن پوسته تخم و گاه عفونتها و یا کمبود مواد معدنی در جیره غذایی پرنده میباشد.درمان: ماليدن دو یا سه قطره روغن کرچک و یا روغن خوراكي مايع در داخل و اطراف مخرج و گرم نگهداشتن پرنده. ماساژ نرم و با احتياط اطراف مخرج و واداشتن پرنده به حرکت میتواند به دفع تخم کمک کند این کار باید به ارامی صورت گیرد چون در صورت شکستن تخم پرنده بعلت عفونت از بین میرود.

چشم درد

علائم:قناری با چشمانی نیمه باز و پف الود همراه با ابریزش چشم مشاهده میشود.

علت:چشم درد در پرنده به دو نوع میباشد 1-گاه پرنده چشم خود را به میله های قفس و یا شئی دیگر زده و موجب چشم درد میشود و یا به دایلی موجب عفونت چشمی میشود.2-چون چشم رابطه مستقیم با تمامی اعضای بدن دارد گاه بر اثر یک عفونت داخلی بدن موجب چشم درد میشود.

درمان:چنانچه چشم درد از نوع اول باشد با استفاده از قطرهای استریل چشمی و پماد چشم درد Aموجود در داروخانه های انسانی رفع خواهد شد.اما اگر از نوع دوم باشد اول باید نوع عفونت را شناسایی کرد و بعد با استفاده از انتی بیوتیک ها در پی رفع ان کوشید.

 

پاهای پیله بسته

علائم:گاه پاهای پرنده کاملا پیله بسته و باعث ناراحتی پرنده از ناحیه پا میشود.

درمان:ضمن رعایت بهداشت قفس و تعویض چوب نشیمن پای پرنده را چندین بار با پماد ا+د موجود در داروخانه های انسانی اغشته نمایید و این کار را تا درست شدن کامل پای پرنده تکرار نمایید.

کندن پر

کندن پر:کندن پر گاه از روی عادت بجا مانده از دوران پر ریزی قبلی میباشد و گاه بعلتوجود انگلهای خارجی میتواند باشد  اما کندن پر در قنارهای ماده در فصل جفت گیری نشانه امادگی انها و کمبود مواد لانه سازی میباشد.

در مان:با استفاده از اسپریهای ضد شپش و ضد عفونی کردن قفس از بین میرود.

 

 

انگل های داخلی(کرم های گرد)

علائم:قناری با پرهای کاملا ژولیده و پف کرده نمایان میشود و بسیار لاغر و کم خون میشود و در موقع دفع فضله دم میزند.

درمان:برای درمان میتوان از داروهای مختلف موجود در بازار استفاده نمود که رایج ترین انها که در تمامی داروخانه های دامپزشکی یافت میشود لوامیزول میباشد.میزان مصرف ان برای قناری یک نوک چاقو بصورت حل در جا ابی پرنده بمدت 3 تا 5 روز و تکرار ان پس از 1 روز میباشد.

1-تغیر سریع دمای اتاق قناری و جریانات سریع هوا(باد)

2-غذای نا مناسب اهم از کپک زدگی ،فاسد ،فقر غذا از لحاظ ویتامینها و مواد مورد نیاز بدن

3-عدم رعایت نظافت اتاق،قفس و وسایل ان 

اگر ما خود در حفظ و نگهداری ،و رعایت نکات بهداشتی پرنده دقت کافی را داشته باشیم پرنده ما کمتر دچار بیماری میشود و یا اینکه با توجه دقیق و تشخیص بموقع بیماری میتوانید در اول بروز بیماری ان را شناسایی کرده و از سرایت ان به پرندگان دیگر جلوگیری نمایید .راههای تشخیص و از نشانه های بیماری پرنده را میتوان با کمی دقت در چند مورد یافت ک عبارتند:

1-اختلال در وضع ارایش پرها و پف الود شدن پرنده

2-خواب الودگی پرنده و قی رفتن چشمها

3-عدم تحرک و بی تفاوتی پرنده در قبال اطراف و دانه

4-ضعف پاها ،عدم تحمل وزن و دور نگه داشتن بالها

5-تغیر رنگ فظله و کثیف بودن پرهای اطراف مخرج

6-تغیر رنگ قسمت انتهای نوک پرنده 

پرنده نگهداری شده در قفس توسط شما ،حالا دیگر این شمایید که مسول سلامتی ان میباشید و شما باید حداکثر تلاش خود را برای سالم نگه داشتن پرنده خود داشته باشید شما میتوانید با رعایت و در نظر داشتن چند اصل پرنده خود را در طول سال از وجود بیماریها حفظ کرده تا همواه پرنده سالمی را داشته باشید :

1-خرید وسایل مورد نیاز پرنده از فروشگاهای تمیز و ضد عفونی کردن انها قبل استفاده

2-عدم تماس با پرنده الوده و تماس مجدد با پرندگان سالم 

3-ضد عفونی کردن مرتب محل نگهداری پرنده و وسایل قفس(شما میتوانید با تهیه مواد ضد عفونی از داروخانه ها بصورت کم و با یک اب پاش معمولی برای مدتها ضد عفونی را ادامه دهید)

4-عدم گذاشتن پرنده در محیط ازاد و تماس ان با پرندگان وحشی مخصوصا اواخر بهار 

5- چنانچه قناری نگهداری میکنید عدم نگهداری طوطی سانان در نزدیکی قناری .چون طوطی سانان خود ناقل بیماری میباشند و میتوانند ویروسها را تا مدتها درون بدن خود نگهداری کرده بدون انکه خود علائمی از بیماری را نشان دهند و در صورت تماس با پرنده دیگر ان را منتقل دهند.

 

باید در نظر داشت که به مراتب پیشگیری بهتر از درمان میباشد و شما میتوانید با رعایت یک سری از کارها تا در صد بالایی پرنده خود را از بروز بیماری و احتمالات دیگر حفظ نمایید .هیچ وقت در صورت مشاهده هر یک از علائم اولیه بیماری بی تفاوت از کنار ان رد نشوید .

 

 

تنفس صدا دار

 

اين بيماري به دو علت بوجود مي آيد: ۱- تغييرات شديد و ناگهاني دما ۲- تغذيه از دانه هاي كثيف و آلوده به گرد و فضولات خود يا قناري هاي ديگر.علامت اين بيماري تنفس با صدا و با منقار نيمه باز است . در عين حال نفس بريده بريده مي باشد.درمان: استفاده از شربتهاي سينه و داروهاي ضد سرفه و مخلوط كردن يك قاشق چايخوري الكل طبي رقيق با دو قطره گليسيرين در آب آشاميدني پرنده .و يا حل كردن يك قرص قابل حل ۵۰ ميليگرمي ترامايسين در يك فنجان آب و ريختن آن در جاي آب پرنده است. اين محلول براي برونشيت ، سرما خوردگي و اسهال پرنده نيز مفيد است. 

 

یبوست

 

علايم : در اين بيماري پرنده با پرهاي پف كرده به گونه اي بي تفاوت در قفس مي نشيند و سعي در دفع فضله مي كند بدون آن كه نتيجه اي بگيرد. پرنده رفتاري شبيه به بيماري گرفتگي مجراي تخم گذاري از خود نشان مي دهد. از ديگر علائم ميتوان به كمي اشتها و خشک بودن فظله همراه با دم زدن پرنده در موقع دفع ان اشاره کرد.علت بيماري: مصرف خوراك مانده و تغذيه از اشياء غير مجاز 

درمان:چکاندن دو قطره روغن کرچک در دهان پرنده و تکرار ان در 8 ساعت دیگر این عمل باید تا بهبودی کامل پرنده تکرار گردد.همچنین استفاده از  ميوه و سبزيجات ابدار مخصوصا کاهو. 

 

میلبه

 علايم : خواب ناآرام ، تمييز كردن و جستجوي دائم پرها ، ضعيف شدن پرنده.علت  بيماري : وجود جانور كوچكي به ميلبه قرمز (شپشك) . اين بيماري قابل انتقال از ساير پرندگان به يكديگر است. ميلبه به دو صورت است : ميلبه قرمز كه تنها شب ها به پرنده حمله مي كند و ميلبه كيسه هوا كه ساكن در پرهاي پرنده مي باشد.درمان :استفاده از اسپریهای مخصوص موجود بازار و اسپری کردن محل نگهداری و قفس بهمراه خود پرنده

کوکسیدن

علايم بيماري: سستي ، كم اشتهايي ، اسهال علت بيماري : اين بيماري ويروسي مي باشد. قدرت تكثير اين ويروس در تابستهاي گرم و مرطوب در محل نگهداري پرنده كه نظافت در آن رعايت نشود ، زياد است. وجود اين ويروس را با آزمايش فضله پرنده ميتوان دريافت.درمان: اضافه كردن سولفويد يا فوراسوليدون به آب آشاميدني پرنده بيمار. 

 

جذام پرنده 

 

علايم: تنگي نفس ، اسهال ، تب ، كم اشتهايي ، فلج ، گرفتگي عضلات ، تورم پلكها ، و در نهايت تلف شدن پرنده پس از چند روزعلت  بيماري: اين بيماري ويروسي مي باشد و قابل انتقال از ساير حيوانات خانگي و وحشيدرمان: دور كردن پرنده از ساير حيوانات  

 

اسهال 

 

علايم: فضله آبكي ، كثيف بودن اطراف مخرج ، كم اشتهايي و بي تفاوتي نسبت به محيط اطراف.علت بيماري: ترس و هيجان ، جريانات متغيير هوا ، تغييرات شديد دما ، خوراك فاسد.همچنين مصرف غذاهاي مانده و كثيف توسط پرنده مي باشد مانند دانه هاي كپك زده و مانده. آب كثيف و سبزيهاي ترشيده يا مرطوب. 

درمان:این بیماری سریع بهبود میبابد کافیست که به پرنده رسیدگی شود و تا بهبودی کامل غذاهای اضافی را از دسترس پرنده دور کنید.

 

زخم پا 

 

اين بيماري در اغلب موارد در پرندگان جوان به علت ساييده شدن كف پاي آنها كه داراي پوستي بسيار نازك است به چوبهاي نشيمن سفت و مدور بوجود مي آيد. بهتر است چوب نشيمن قناريهاي جوان داراي رويه اي مسطح بوده و از چوب نرم ساخته شود. در موارد بروز زخم پا بايد در وسط رويه چوب نشيمن شياري ايجاد كرد تا از تماس زخم پا با سطح چوب جلوگيري كرد. در صورت بي توجهي به اين بيماري ، زخم پاي پرنده به ميخچه تبديل شده و بتديرج اعصاب انگشتان پرنده از كار مي افتند .بعدها این زخم توسط قناریهای دیگر و یا خود قناری مورد نوک و کنجکاوی قرار میگیرد که باعث بدتر شدن زخم میشود.زخم پا گاه در اثر رعايت نكردن نظافت قفس قناري و گاه بر اثر برخورد پای قناری به شیئی بوجود میایددرمان:کافیست یک یا دوبار پای پرنده را با داروی ابی رنگ له شدگی دهان کودک اغشته کنید.

 

غش و بیهوشی

 

اين حالت بيشتر براي پرندگاني به وجود مي آيد كه عادت به زندگي با انسانها را ندارند و اغلب در موقع تغيير قفس از ترس مبتلا به غش مي شوند. بعضي اوقات نيز در اثر يك ضربه ناگهاني و شديد و يا بر اثر تابش مستقيم نور شديد و يا آفتابزدگي پيش مي آيد. اين حالت بيشتر در موقع تولك و يا در روزهاي خروج از تولك اتفاق مي افتد. بنابراين بهتر است پس از دوران تولك براي تعويض و جابجايي قفس قناري دقت زيادي شود.درمان: اگر حالت غش براي قناري اتفاق افتاد بايد به ملايمت آب سردي به روي سر و گردن قناري پاشيد و سپس اطراف قفس را پوشانيد و آنرا در جاي نسبتا گرمي قرار داد تا به تدريج قناري به حال عادي باز گردد. در بعضي موارد ممكن است غش موجب بروز آثاري چون فلج پا يا بال قناري گردد در اين موارد بايد فورا يك قطره الكل رقيق طبي در حلق قناري چكانيد كه اغلب نتيجه مطلوبي ميدهد. همواره بايد سعي كرد تا مانع بروز عواملي كه ميتواند موجب بروز غش در قناري شود را برطرف كرد زيرا تكرار غش در نوبتهاي بعدي بسيار خطرناك هستند. 

 

ورم زیر شکم

 

علت: اين بيماري در اثر مصرف غذاهاي تحريك كننده و يا خوردن غذاهاي فاسد و مانده توليد مي شود . در اين بيماري زير دل پرنده ورم مي كند و رنگ پوست موضع ورم كرده در موارد خفيف آن بي رنگ و در موارد سخت و شديد آن تيره مايل به سياهي است.درمان: قرار دادن پرنده در قفس تميز و گرم و دور از صداهاي مزاحم . بايد به قناري تريد شير با نان كه مقداري كربنات دوبيسموت در آن ريخته شده باشد داده شود. اگر اين بيماري همراه با يبوست نيز باشدبايد اول يك قطره روغن زيتون به حلق پرنده چكانده شود. همين كه آثار بهبودي در پرنده مشاهده شد بايد يك شربت مقوي مانند شربت هيپوفسفيت به آب آشاميدني پرنده اضافه كرد. در اين موقع دادن تخم كلم خيس كرده كه دانه خشخاش روي آن پاشيده شده باشد براي قناري بيمار غذاي مناسبي است .

 

 کچلی

 

این مورد که اکثر در اوایل زمستان و اواخر تولید مثل روی میدهد بر اثر فقر پرنده از لحاظ برخی از ویتامینها و نرسیدن مواد معدنی لازم به بدن پرنده بوجود میاید.

 درمان: ماليدن وازلين گليسيرين بر روي سر پرنده. اما بهترين دارو لوسيون پ.ث.ف مي باشد . اين دارو علاوه بر ضد عفوني داخلي پرنده براي سرعت رشد پرهاي قناري نيز بسيار مفيد است. از هويج رنده شده و سبزيجات تازه نيز بايد حداقل هفته اي دو بار به پرنده داده شود. 

 

رشد منقار و ناخن ها

 

این عارضه میتواند در اثر نا میزان بودن کلسیم در غذای پرنده باشد و یا بعلت ناسب بودن چوب نشیمن درون قفس باشد .

درمان: باید اضاف ناخن و یا منقار را با قیچی مخصوص یا ناخن گیر کوتاه کرد اما باید توجه داشت که به رگ ناخن اسیبی نرسانید که برای اینکار بهتر است انها را در نور بگیرید که و پس از دیدن این رگ قرمز رنگ شروع به چیدن ناخن با فاصله از ان بکنید .گذاشتن کف دریا در قفس نیز نباید غراموش شود. 

 

 

اسم در پرنده

 

علائم: اين بيماري تمامي علايم بيماري سرماخوردگي را دارد به اضافه تنفس سخت با دهان باز .گاهي نيز تنفس پرنده همراه با صدا مي باشد.درمان: دو قطره يد خوراكي را در ۲۸ گرم آب نوشيدني حل كرده و روزي سه مرتبه از آن به پرنده داده شود. جاي پرنده بايد گرم باشد همچنین استفاده از داروهای مخصوص اسم نیز موثر میباشد . به پرنده باید شیر و سبزیهای تازه داده شود.

  عفونت روده

 

علايم : پاشيده شدن فضله به بيرون در حاليكه به رنگ سبز مي باشد .درمان: گرما ي محيط نگهداري پرنده بيمار بين ۳۰ تا ۳۲درجه باشد. تاباندن نور مادون قرمز ، استفاده از چاي معمولي ، ذغال پرنده . در صورت وجود زخم هاي ويروسي ، استفاده از انتي بيوتيك ها يا سولفويد مؤثر است.

  بیماری چاقی

 

علايم: سنگيني ، عدم علاقه به پرواز ، تنفس شديد ، وجود مشكلاتي در موقع تولكعلت: تغذيه غلط ، وجود بيش از اندازه دانه هاي پر چربي مانند تخم آفتاب گردان ، شاهدانه و دانه كتان در رژيم غذايي قناريمداواي چاقي: تغذيه پرنده با خوراك هايي همچون ارزن ، ميوه و سبزي . پرواز دادن پرنده در محيطي همچون پاسيو يا اتاق به صورت روزانهتوجه : مبارزه با چاقي قناري توسط گرسنگي دادن با آن امري اشتباه است كه ميتواند مشكلات جدي اي را براي پرنده به همراه داشته باشد. 

 

تخم پیچ یا گیر کردن تخم در شکم 

 

علايم: قناري ماده با پرهاي پف كرده بي تحرك با چشمانی نیمه بسته  مي ماند و به سختی نفس میکشد و معمولا پس از چند ساعت تلف خواهد شد.علت :این عارضه به علت کمبود کلسیم و تشکیل نشدن پوسته تخم و گاه عفونتها و یا کمبود مواد معدنی در جیره غذایی پرنده میباشد.درمان: ماليدن دو یا سه قطره روغن کرچک و یا روغن خوراكي مايع در داخل و اطراف مخرج و گرم نگهداشتن پرنده. ماساژ نرم و با احتياط اطراف مخرج و واداشتن پرنده به حرکت میتواند به دفع تخم کمک کند این کار باید به ارامی صورت گیرد چون در صورت شکستن تخم پرنده بعلت عفونت از بین میرود.

چشم درد

علائم:قناری با چشمانی نیمه باز و پف الود همراه با ابریزش چشم مشاهده میشود.

علت:چشم درد در پرنده به دو نوع میباشد 1-گاه پرنده چشم خود را به میله های قفس و یا شئی دیگر زده و موجب چشم درد میشود و یا به دایلی موجب عفونت چشمی میشود.2-چون چشم رابطه مستقیم با تمامی اعضای بدن دارد گاه بر اثر یک عفونت داخلی بدن موجب چشم درد میشود.

درمان:چنانچه چشم درد از نوع اول باشد با استفاده از قطرهای استریل چشمی و پماد چشم درد Aموجود در داروخانه های انسانی رفع خواهد شد.اما اگر از نوع دوم باشد اول باید نوع عفونت را شناسایی کرد و بعد با استفاده از انتی بیوتیک ها در پی رفع ان کوشید.

 

پاهای پیله بسته

علائم:گاه پاهای پرنده کاملا پیله بسته و باعث ناراحتی پرنده از ناحیه پا میشود.

درمان:ضمن رعایت بهداشت قفس و تعویض چوب نشیمن پای پرنده را چندین بار با پماد ا+د موجود در داروخانه های انسانی اغشته نمایید و این کار را تا درست شدن کامل پای پرنده تکرار نمایید.

کندن پر

کندن پر:کندن پر گاه از روی عادت بجا مانده از دوران پر ریزی قبلی میباشد و گاه بعلتوجود انگلهای خارجی میتواند باشد  اما کندن پر در قنارهای ماده در فصل جفت گیری نشانه امادگی انها و کمبود مواد لانه سازی میباشد.

در مان:با استفاده از اسپریهای ضد شپش و ضد عفونی کردن قفس از بین میرود.

 

 

انگل های داخلی(کرم های گرد)

علائم:قناری با پرهای کاملا ژولیده و پف کرده نمایان میشود و بسیار لاغر و کم خون میشود و در موقع دفع فضله دم میزند.

درمان:برای درمان میتوان از داروهای مختلف موجود در بازار استفاده نمود که رایج ترین انها که در تمامی داروخانه های دامپزشکی یافت میشود لوامیزول میباشد.میزان مصرف ان برای قناری یک نوک چاقو بصورت حل در جا ابی پرنده بمدت 3 تا 5 روز و تکرار ان پس از 1 روز میباشد.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *