درمان استرس در دوران حاملگی

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

آیا استرس برای بچه ضرر دارد؟ تجربه نشان داده است که حتی اگر استرس داشته باشید، احتمالا فرزند سالمی به دنیا خواهید آورد. طبیعی است که کمی به‌خاطر تغییرات به‌وجودآمده در زندگی و بدن‌تان نگران باشید، ولی اگر در تمام طول روز و دائما در حال استرس هستید، از پزشک یا ماما کمک بخواهید. نگرانی زیاد ممکن است به جنین آسیب بزند. کورتیزول نوعی هورمون استرس است که می‌تواند از جفت عبور کند و بر تکامل ساختار احساسی جنین اثر بگذارد. البته عوامل پیچیده‌ی بسیاری توانایی یادیگیری و برقراری ارتباط را در فرزند شما شکل می‌دهند، اما منطقی است که برای حفظ سلامت خودتان و فرزندتان سعی کنید خودتان را از بند استرس رها کنید. این نوشته را بخوانید تا با روش‌های استرس در دوران بارداری آشنا شوید.درمان استرس در دوران حاملگی

استراحت برای شما و بچه خوب است، پس به‌خاطر استراحت‌کردن احساس گناه نکنید! برای بچه وقت بگذارید، با فرزندی که در شکم دارید حرف بزنید و برایش آواز بخوانید! حدود ۲۳ هفته بعد از تشکیل‌شدن جنین، او می‌تواند صدای شما را بشنود. این کار باعث می شود بعد از تولد هم بتوانید بهتر با او ارتباط برقرار کنید.

به بدن‌تان گوش کنید. اگر احساس بی‌ حوصلگی می‌کنید، شب زودتر به رختخواب بروید. بدن شما برای رشد و سلامت نوزادی که در درون‌تان رشد می‌کند، تمام تلاشش را به‌کار گرفته است. پس به هر مقدار خواب که لازم می‌دانید، واقعا نیاز دارید. اگر بچه‌های دیگری هم داشته باشید، می‌دانید که پیداکردن زمانی برای استراحت، کار راحتی نیست. اما شما به زمانی برای خودتان احتیاج دارید. از همسر، دوست یا پدربزرگ و مادربزرگ بخواهید یک بعدازظهر از بچه‌ها مراقبت کنند.

اگر نگران سلامت بچه یا مسائل شخصی هستید، همیشه می‌توانید با ماما یا پزشک‌تان درمورد آن صحبت کنید. از ابراز احساسات‌تان خجالت نکشید. اگر صادق باشید، راحت‌تر می‌توانید پشتیبانی‌ موردنیازتان را به‌دست آورید. با همسرتان هم صحبت کنید. شاید متوجه شوید که نگرانی‌های مشابهی دارید یا متوجه شوید همسرتان نگرانی‌هایی دارد که شما از آنها بی‌خبر بوده‌اید. صحبت‌کردن درمورد آنها باعث می‌شود هر دوِ شما احساس بهتری پیدا کنید. سعی کنید با مادران باردار دیگری که در مرحله‌ای مشابه شما هستند، ارتباط برقرار کنید. ممکن است آن‌ها را در کلاس‌های آموزشی یا ورزشی ملاقات کنید. احتمالا بعضی از آنها مشکلاتی مشابه شما دارند. درمیان‌گذاشتن نگرانی‌های‌تان به شما کمک می‌کند احساس سبکی کنید.

خوب غذاخوردن برای ذهن و بدن‌تان هر دو خوب است. بره‌ی غذایی سالمی شامل اسید‌های چرب امگا۳، ویتامین‌ها و مواد معدنیِ کافی می‌تواند اخلاق شما را از این رو به آن رو کند. اسیدهای چرب امگا۳ که در ماهی‌های روغنی و غذاهای دریایی یافت می‌شوند، می‌توانند به کاهش افسردگی کمک می‌کنند. سعی کنید هفته‌ای دو وعده‌ی غذایی شامل ماهی‌های روغنی ازجمله سالمون، ماهی تن، و قزل‌آلا مصرف کنید. گفته می‌شود اسیدآمینه‌ی ضروری تریپتوفان می‌تواند حال شما را بهبود ببخشد. تریپتوفان به افزایش ملاتونین و سروتونین در مغز کمک می‌کند. ملاتونین و سروتونین به خوابِ بهتر کمک می‌کنند و باعث می‌شوند احساس کنید حال‌تان بهتر است.

بدن شما نمی‌تواند تریپتوفان تولید کند. پس تنها راه رساندن این ماده به بدن از طریق خوردن است. تریپتوفان در دانه‌ها و مغزها وجود دارد که به‌راحتی به‌عنوان تنقلات قابل‌استفاده‌اند. همچنین در گوشت تازه‌ی مرغ و بوقلمون، ماهی، تخم‌مرغ، ماست و پنیر وجود دارد. مقدار آب مصرفی‌تان را هم در نظر داشته باشید. دهیدراته‌شدن (کمبود آب در بدن) ممکن است بر وضعیت روانی شما تأثیرگذار باشد. دهیدراته‌شدن همچنین باعث افزایش احتمال سردرد می‌شود. سعی کنید روزانه ۶ تا ۸ لیوان (۱/۵لیتر) مایعات مصرف کنید.

ورزش می‌تواند حال‌تان را بهتر کند. ورزش‌کردن در دوران بارداری کاملا بی‌خطر است. اگر قبل از باردارشدن ورزش نمی‌کرده‌اید، الان زمان خوبی برای شروع است. البته باید ورزش‌های ملایم را انتخاب کنید. شنا ورزشی اید‌ئال است، چون بدون اینکه بر مفصل‌هایتان فشار زیادی وارد کند، شما را سر حال می‌آورد. اگر نمی‌توانید به استخر بروید، سعی کنید برای بیست دقیقه پیاده‌روی در روز بره‌ریزی کنید. یوگا در دوران بارداری نه‌تنها انعطاف و سلامت لازم را به بدن‌تان می‌دهد، به شما تکنیک‌های ریلکسیشن، مدیتیشن و تنفس را می‌آموزد. سعی کنید ورزش را بخشی از بره‌ی روزانه‌ی زندگی‌تان کنید. در محل کار، به‌ویژه اگر پشت‌میزنشین هستید، هروقت فرصتی دارید، بلند شوید و کمی راه بروید. در ساعت نهار کمی بیرون بروید تا هوای آزاد بخورید. حتی اگر وقت کافی ندارید، فقط ۱۰ دقیقه از این فرصت استفاده کنید.

با شرکت در کلاس‌های آموزشی، اطلاعات بیشتری درمورد زایمان کسب کنید. همچنین می‌توانید به‌صورت آنلاین در این دوره‌ها شرکت کنید یا در این مورد مطالبی مطالعه کنید. اگر بره‌ی مشخصی برای سزارین دارید، با پزشک درمورد اتفاقات احتمالی آن روز صحبت کنید. با دانستن بره‌ی سزارین می‌توانید کنترل بیشتری به‌دست آورید و احساس آرامش و اطمینان کنید. اگر قرار است بچه را در بیمارستان به‌دنیا بیاورید، شاید بتوانید قبلا از زایشگاه بازدید کنید. اینکه بدانید در چه محلی قرار است بچه را به‌دنیا بیاورید، می‌تواند باعث آرامش ذهن‌تان شود. اگر آن‌قدر از زایمان می‌ترسید که ترجیح می‌دهید به‌جای زایمان طبیعی از سزارین استفاده کنید، حتما با پزشک یا ماما در این مورد مشورت کنید. راهنمایی‌های درست می‌تواند به برطرف‌کردن تردیدهایتان کمک کند.

همه می‌دانند که مادربودن را باید در مسیر یاد بگیرید. اگر دوست یا آشنایی دارید که نوزاد یا بچه‌ی کوچکی دارد، می‌توانید با گذراندن زمانی در کنار آنها چیزهایی یاد بگیرید. اگر درمورد مسائل اقتصادی، شغل، رابطه و کارهای خانه نگران هستید، بررسی کنید و ببینید از چه حمایت‌های اقتصادی‌ای می‌توانید بهره‌مند شوید یا چه سازمان‌هایی می‌توانند به شما مشاوره بدهند.

تغییرات معمولا از مهم‌ترین دلایل استرس هستند. هرچه از مدت بارداری شما بگذرد، این تغییرات می‌شوند. اگر کارمند هستید با کارفرمایتان صحبت کنید تا ساعت کاری‌تان را کمی زودتر از معمول شروع و تمام کنید. هنگام استفاده از وسایل نقلیه‌ی عمومی حتما بنشینید. اگر جای خالی پیدا نکردید، از کسی بخواهید جایش را به شما بدهد. خجالت نکشید. خیلی‌ها باکمال‌میل حاضرند جایشان را به شما بدهند، فقط باید به آنها یادآوری کنید.

اگر نگران خرید لباس و وسایل بچه هستید، فهرستی از لوازم موردنیاز تهیه کنید. ببینید کدام‌یک از موارد را از قبل دارید یا می‌توانید از خانواده یا دوستان بگیرید؛ احتمالا لازم نیست همه‌ی مواردِ یادداشتی را بخرید. بعضی موارد فقط یکی دو ماه مورد استفاده‌اند و بعضی را می‌توانید به‌صورت دست‌دوم تهیه کنید. اگر کارمندید، ممکن است تحت حمایت‌های مالی باشید. این موارد را بررسی کنید و اگر امکاناتی برای شما در نظر گرفته شده، آنها را از دست ندهید.

ماساژ روشی عالی برای ازبین‌بردن استرس است. اگر از روغن‌های مخصوص ماساژ استفاده می‌کنید، حتما از قبل بررسی کنید و ببینید آیا این مواد برای استفاده در دوران بارداری بی‌خطرند یا نه. مدیتیشن و تکنیک‌های دید مثبت هزینه‌ای ندارند و هرجا باشید، می‌توانید انجام‌شان دهید. این روش‌ها با تمرکز ذهن بر موضوعی خاص، شما را به آرامش می‌رسانند و معمولا در یوگا کاربرد دارند. مدیتیشن می‌تواند به کاهش سطح هورمون کورتیزول کمک کند. بگردید و کلاس یوگای بارداری پیدا کنید. اگر نتوانستید چنین کلاسی در نزدیکی محل زندگی‌تان پیدا کنید، یادگرفتن مدیتیشن کار سختی نیست. در محلی ساکت و آرام بنشینید و چشم‌های‌تان را ببندید. آرام و عمیق از طریق بینی نفس بکشید و شانه‌های‌تان را شل کنید. روی تنفس‌تان یا روی تصویری تمرکز کنید، مثلا تصویر یک شمع. بعد شروع کنید به تکرار کلمه یا عبارتی آرامش‌بخش در ذهن‌تان. سعی کنید روزانه ۲۰ دقیقه مدیتیشن در بره‌ی روزانه‌تان داشته باشید و پنج روز در هفته این کار را انجام دهید. صبح‌ها زمانی ایدئال برای انجام مدیتیشن است.

روش دیگری که ممکن است به شما کمک کند، رفلکسولوژی است. در این روش با اعمال فشار بر نقاط خاصی در پا، استرس شما از بین می‌رود. حتما مطمئن شوید که کسی که این روش درمان را برای شما انجام می‌دهد، مهارت و تجربه‌ی کار با افراد باردار را داشته باشد.

خنده یکی از بهترین راه‌ها برای به‌آرامش‌رساندن بدن است. پس دوستان‌تان را ملاقات کنید، با کسی به تماشای فیلم یا سریالی خنده‌دار بنشینید یا به سینما بروید. بارداری زمان خوبی است برای انجام کارهایی که قبلا انجام نمی‌دادید. برای زیبایی‌تان اهمیت قائل شوید. برای زیبایی‌تان هزینه کنید و اگر باید صرفه‌جویی کنید، سالن آرایش کوچکی برای خودتان در خانه بسازید. با خودتان مهربان باشید. شما استحقاقش را دارید.

اگر احساس می‌کنید میزان استرس‌ شما از حد تحمل‌تان خارج شده، با پزشک عمومی مشورت کنید. اگر افسرده باشید، کنارآمدن با نگرانی‌های بارداری واقعا برای شما مشکل می‌شود. اگر برای افسردگی دارو مصرف می‌کنید، نباید مصرف آن را به‌طور ناگهانی متوقف کنید. اگر نگران تأثیر داروها بر جنین هستید، با پزشک دراین‌مورد صحبت کنید. پزشک عمومی می‌تواند شما را به روان‌شناس یا مشاور معرفی کند. پزشک ممکن است برای شما بره‌‌ای رفتارشناختی (CBT) در نظر بگیرد. البته این بره همه‌جا در دسترس نیست. سی.بی‌.تی به شما راهکارهایی می‌آموزد که با آنها می‌توانید در زندگی روزمره با استرس کنار بیایید.

کمک‌گرفتن در دوران بارداری باعث می‌شود پشتیبانی و راه‌حل‌های موردنیاز را بعد از تولد بچه، آماده داشته باشید. درجه‌ی استرسِ خیلی شدید می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی شود، اما خوشبختانه این درجه از استرس به‌ندرت برای مادران باردار به‌وجود می‌آید.

برگرفته از: babycenter

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

استرس

انواع ماساژ؛ ۱۲ ماساژ برای تسکین درد و کاهش اضطراب

اسباب بازی های ضد استرس؛ ۱۸ اسباب بازی جذاب برای کاهش استرس


چطور استرس را به انرژی مثبت تبدیل کنیم؟

استرس و حالت تهوع؛ ۷ درمان حالت تهوع ناشی از اضطراب
درمان استرس در دوران حاملگی

استرس و سوزش معده؛ آیا استرس باعث سوزش معده می‌شود؟

سندرم سروتونین؛ علائم، دلایل و راه‌های درمان آن

تنگه واشی؛ تفرجگاهی تابستانه در حوالی تهران

آزمون GRE؛ هرآنچه باید درمورد این آزمون و موفقیت در آن بدانید

جاهای دیدنی کرمانشاه؛ دیدنی‌های دیار فرهاد

علائم دیابت در زنان؛ خطرات و راه‌های درمان آن

تمیزترین شهرهای جهان در کدام کشورها قرار دارند؟

بلندترین برج های جهان در کدام کشورها قرار دارند؟

محبوب‌ ترین نژاد گربه؛ ۱۰ گربه پرطرفدار در سراسر دنیا


با خاص ترین ماشین های دنیا آشنا شوید


برترین فوتبالیست های جهان در طول تاریخ

بهترین فیلم های ۲۰۱۷ که در ذهن شما ماندگار خواهند شد



درمان استرس در دوران حاملگی

آرایش

مدل مو

مدل لباس

کنترل استرس و اضطراب در دوران حاملگی

کنترل استرس و اضطراب در دوران حاملگی آیا اضطراب زیاد در دوران حاملگی طبیعی به شمار می رود؟ حاملگی از همه ما آدمهایی نگران می‌سازد و دلیلش این است که شما زندگی تازه ای را در درون خود پرورش می‌دهید

 کاملا ً طبیعی است که در مورد آنچه می‌خورید، می‌نوشید، فکر می‌کنید، احساس می‌کنید و انجام می‌دهید، نگران باشید. همچنین کاملاً طبیعی است که نگران این باشید که آیا نوزادتان سالم است، این فرد تازه وارد چگونه زندگی و روابط شما را تغییر خواهد داد و این که آیا آمادگی مادر شدن را دارید یا خیر. اما چنانچه اضطراب تمام انرژی تان را می‌گیرد و به طور منظم در عملکرد زندگی روزمره شما اختلال ایجاد می‌کند، زمان آن رسیده است که روش بهتری را برای تعامل با آن پیدا کنید. به تدریج ترس های خود را با همسرتان در میان بگذارید، حتی اگر این ترس‌ها به او ارتباط دارند. این عمل می‌تواند سودمند باشد چون که او نیز نگرانی های خود را دارد. آشکارا در مورد اضطراب خود صحبت کردن، می‌تواند به هر دوی شما کمک کند تا احساس بهتری داشته باشید. همچنین به دوستان و اعضای خانواده برای گرفتن حمایت رجوع کنید. دیگر زنان حامله می‌توانند منبع دیگری برای حمایت باشند زیرا آنها احتمالاً همان نگرانی های شما را تجربه می‌کنند. اگر بیش از اندازه مضطرب هستید یا دلیل خاصی برای نگران بودن در مورد سلامت نوزادتان دارید، نگرانی‌های خود را با پزشکتان در میان بگذارید. اگر پس از آن که نگرانی های خود را مطرح کرده و از سلامت نوزادتان مطمئن گشته‌ایدهنوز اضطراب رهایتان نمی‌کند، در آن صورت مشاوره حرفه ای می‌تواند‌ کمکتان کند تا به عمق مشکل خود پی ببرید.

در این لحظه در زندگیم استرس زیادی دارم. آیا این مسئله بر نوزادم تأثیر می‌گذارد؟ در حالی که فشار روزمره بخشی از زندگی مدرن شده است، مقدار زیاد استرس مزمن می‌تواند احتمال زایمان زودرس یا تولد نوزاد کم وزن را افزایش دهد. اگر به مراقبت کردن از دیگران یا تمام و کمال خود را وقف کار نمودن عادت کرده‌اید، خود را در اولیت قرار دادن ممکن است در نظرتان غیر طبیعی یا حتی خودخواهانه جلوه کند اما مراقبت از خود بخش ضروری مراقبت از نوزادتان محسوب می‌شود. کاستن استرس یا آموختن کنترل آن می‌تواند حاملگی سالم‌تری را در پی داشته باشد.

چگونه می توانم آرامش خود را حفظ کنم؟ در زیر چندین روش برای کنترل استرس و کاستن اضطراب در محل کار و در خانه ذکر می شود: سعی کنید “نه” گفتن را یاد بگیرید. همین لحظه زمان مناسبی است که این فکر را که شما می‌توانید همه کارها را انجام دهید رها کنید. اگر نمی‌توانید این کار را بکنید، یاد بگیرید که ایده های فوق زنانه خود را کنار بگذارید. تنها کارهایی را که ضروری هستند انجام دهید و سعی کنید به درخواست کمک از دوستان و خویشاوندان تان عادت کنید. • کارهای تکراری روزمره را کمتر انجام دهید و به جای آن با خیالی راحت استراحت کنید یا کتاب بخوانید. • از مرخصی استعلاجی یا تعطیلات هر وقت که امکان داشت، استفاده کنید. یک روز یا حتی یک بعد از ظهر استراحت در منزل به شما کمک خواهد کرد تا خستگی یک هفته سخت و دشوار از تن تان بیرون رود. • تمرین های مربوط به نتفس عمیق، یوگا یا حرکات کششی را انجام دهید. • به طور مرتب ورزش خاصی را مثل شنا یا پیاده روی انجام دهید. • تمام سعی خود را بکنید که رژیم غذایی سالم و متعادلی را داشته باشید تا بتوانید انرژی جسمانی و عاطفی مورد نیازتان را تأمین کنید. • زود به رختخواب بروید. بدن شما از حد معمول کار می‌کند تا بتواند غذای نوزاد در حال رشدتان را تأمین کند. بنابراین باید به اندازه کافی بخوابید. • « بمباران اطلاعات » را محدود کنید. خواندن کتاب های مربوط به حاملگی، گشتن در وب سایت های مربوط به حاملگی و گوش دادن به قصه حاملگی دوستانتان کار خوبی است اما سعی نکنید همه چیزهای ترسناک را که ممکن است در دوران حاملگی رخ دهند با تمام جزئیات مطالعه کنید. در عوض، بر این که هم اکنون چه احساسی دارید و چه چیزی برای شما رخ می دهد، تمرکز کنید. • به یک گروه حمایت‌گر بپیوندید (یا خودتان چنین گروهی را درست کنید). اگر دارید با یک وضعیت دشوار کنار می‌آیید، سپری کردن ساعاتی با کسانی که همان شرایط شما را دارند می‌تواند از فشاری که متحمل می‌شوید، بکاهد. زنان بسیاری شبکه‌های آن‌لاین حمایت گر را درست می‌کنند. از سایت ما استفاده کنید تا با زنان حامله ای که با همین مسائل درگیر هستد ارتباط برقرار کنید. • اگر تحت استرس غیر معمولی قرار دارید یا احساس می کنید در نقطه جدایی از همسرتان قرار دارید، از پزشکتان بخواهید شما را به یک درمانگر ارجاع دهد. درمانگر می‌تواند بهتر ارزیابی کند که اضطراب شما چقدر رشد کرده است و چه باید بکنید تا حالتان بهتر شود. کمک گرفتن در طی دوران حاملگی از شما و نوزادتان در برابر خطرات غیر ضروری محافظت کرده و احتمال ابتلا به اضطراب و افسردگی پس زایمانی را کاهش می‌دهد.

منبع:ninisite.comویرایش و تلخیص:آکاایران

سایت کودک ، بارداری ، زایمان ، تربیت کودک ، بیماری های کودک ، نی نی1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *