خواص خوردن آجیل سویا

لوبیا سویا که به آن دانه سویا یا آجیل سویا (سویا بو داده) هم گفته می شود یکی از انواع بقولات است که امروزه به یکی از رایج ترین مواد غذایی در دنیا تبدیل شده است.

سویا فواید زیادی برای بدن دارد که ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص سویا را برای سلامتی و لاغری، بارداری، بدنسازی، کودکان و پوست و مو شرح داده ایم.

توجه : پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل 2 دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.

لوبیا سویا به عنوان یک مرطوب کننده برای درمان پوست خشک عمل می کند، همچنین لوبیا سویا برای کاهش چربی پوست صورت صورت مفید است.

دانه سویا حاوی فیتواستروژن است که چین و چروک پوست را کاهش داده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود، همچنین دانه سویا برای درمان لکه های قهوه ای پوست که با افزایش سن ظاهر می شوند، مفید می باشد.خواص خوردن آجیل سویا

سویا حاوی ویتامین E است که می تواند باعث پاکسازی سلول های مرده پوست شود.

ماسک سویا برای پوست صورت

آرد لوبیا سویا را با آب کمی ترکیب کنید و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید 2 تا 25 دقیقه بماند و سپس با آب سرد خوب بشویید.

آرد دانه سویا به عنوان یکی نرم کننده طبیعی مو عمل کرده و موها را صاف و براق می کند.

طرز تهیه ماسک سویا

آرد دانه سویا را با آب مخلوط کنید و بر روی موها بمالید، بگذارید 3 دقیقه بماند و سپس با آب گرم و شامپو خوب بشویید.

اگر ناخن های شکننده دارید مصرف خوراکی لوبیا سویا باعث تقویت ناخن ها می شود، همچنین مالیدن سس سویا بر روی ناخن ها آن ها را مرطوب کرده و عفونت قارچی ناخن را درمان می کند.

دانه سویا حاوی مقادیر بالای ویتامین B و اسید فولیک است که برای زنان باردار مفید بوده و از نقص لوله عصبی در جنین پیشگیری می کند.

دانه سویا منبع غنی از ویتامین های C و E و K و همچنین مواد معدنی مانند کلسیم، منگنز، فسفر، منیزیم، آهن و مس است که برای رشد جنین در دوران بارداری ضروری می باشند.

لوبیا سویا منبع خوبی از ایزوفلاون هاست که از اجزای اساسی سیستم تولید مثل هستند، در طول دوره یائسگی که میزان استروژن به طور قابل توجهی کاهش می یابد ایزوفلاون ها قادر به اتصال به سلول های گیرنده استروژن هستند و می توانند علائم یائسگی مانند نوسانات خلقی، گرگرفتگی و گرسنگی را کاهش دهند.

سویا یک منبع غنی از فیتواستروژن است که مانع از تولید تستوسترون در مردان شده و خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد.

شیر سویا و توفو که از لوبیا سویا به دست می آیند حاوی اسید آمینه هایی هستند که باعث افزایش انرژی و استقامت در هنگام ورزش می شود.

دانه سویا حاوی مقادیر زیادی انواع ویتامین های B نی باشد که در بهبود متابولیسم موثر است و باعث تبدیل کربوهیدرات ها و چربی ها به انرژی شده و در نتیجه باعث بهبود استقامت در تمرینات بدنسازی می شوند.

لوبیا سویا پس از تمرینات بدنسازی از اکسیداسیون آنتی اکسیدان های بدن جلوگیری می کند.

پودر سویا حاوی مقادیر بالای آرژنین و پروتئین است و می تواند قبل و بعد از تمرینات بدنسازی استفاده شود تا باعث افزایش عضله سازی و تقویت عضلات شود.

لوبیا سویا حاوی مقادیر بالایی فیبر است که باعث کاهش اشتها شده و به لاغریو  کاهش وزن افراد کمک می کند.

همچنین شیر سویامقادیر قند کمتری از شیر گاو دارد و جذب چربی از روده را کاهش می دهد در نتیجه به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

دانه سویا حاوی مقادیر بالای فیبر و پروتئین است که اگر زیاد خورده شود به چاقی و افزایش وزن کمک می کند.

شیر سویا که از لوبیا سویا خام به دست می آید بهترین جایگزین شیر گاو در نوزادان و کودکان می باشد.

لوبیا سویا توانایی افزایش گیرنده های انسولین در بدن را دارد و در نتیجه به طور موثری باعث کاهش قند خون دیابتی ها و پیشگیری و درمان دیابت نوع دو می شود.

لوبیا سویا حاوی مقادیر بالای فیبر است که برای ببهبود هضم غذا، درمان معده درد و سلامت دستگاه گوارش مفید است.

مقادیر بالای فیبر موجود در دانه سویا باعث افزایش حرکات روده شده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید می باشد.

مطالعات نشان داده که ایزوفلاون های موجود در سویا عملکرد آنزیم تیروئید پراکسیداز را که برای تولید هورمون های تیروئید ضروری است، مهار می کند و می تواند باعث کم کاری تیروئید و بزرگ شدن تیروئید شود.

سویا منبع چربی های سالم و غیر اشباع از جمله اسید لینولئیک و اسید لینولنیک می باشد که باعث کاهش چربی و کلسترول بالای خون و همچنین فشار خون بالا شده و از ابتلا به بیماری های قلبی و آترواسکلروز جلوگیری می کند.

سویا حاوی مقادیر بالای فیبر و آنتی اکسیدان است که اثر رادیکال های آزاد در بدن را کاهش داده و به پیشگیری و درمان انواع سرطان های کولورکتال و کولون و سرطان پستان در زنان کمک می کند.

لوبیا سویا میزان قابل توجهی کلسیم، منیزیم، مس، سلنیوم و روی بوده که برای سلامتی استخوان ها مفید بوده و از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری می کند.

دانه سویا حاوی مقادیر زیادی مس و آهن می باشد که برای تولید گلبول های قرمز، بهبود جریان خون و اکسیژن رسانی به اندام ها مفید می باشد و کم خونی را درمان می کند.

سویا یک منبع بسیار مهم پروتئین است که برای عملکرد متابولیک بدن ضروری بوده و به سلامت کلی بدن کمک می کند.

لوبیا سویا یکی از بهترین منابع پروتئین و جایگزین گوشت و مخصولات لبنی برای گیاهخواران و خام گیاهخواران می باشد.

لوبیا سویا حاوی لسیتین و فیتواسترول هایی است که عملکرد سلول های عصبی در مغز را افزایش می دهند و برای پیشگیری از آلزایمر مفید هستند.

منیزیم موجود در دانه سویا می تواند خطر سردرد میگرنی را کاهش دهد.

دانه سویا غنی از اسید های چرب امگا 3 و فولات است که از آلزایمر پیشگیری کرده و علائم آن را کاهش می دهد.

روغن سویا یک روغن گیاهی است که از دانه سویا استخراج می شود. روغن سویا حاوی مقادیر بالای استرول و اسید های چرب ضروری است و از سایر روغن های گیاهی برای سلامتی بدن مفید است.

توجه داشته باشید که بهتر است روغن سویا را ارگانیک تهیه کنید که هیدروژنه و تصفیه نشده باشد و با روغن های دیگر ترکیب نشده باشد.

روغن سویا باعث کاهش کلسترول بالای خون شده و می تواند از ابتلا به آترواسکلروز و بیماری های قلبی پیشگیری کند.خواص خوردن آجیل سویا

روغن سویا حاوی میزان قابل توجهی ویتامین K می باشد که آسیب سلول های عصبی را کاهش داده و باعث بهبود علائم آلزایمر می شود.

مقادیر بالای ویتامین K و کلسیم موجود در روغن سویا رشد استخوان را بهبود می بخشد و برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان مفید است.

مقادیر بالای اسیدهای چرب امگا 3 موجود در روغن سویا برای بهبود بینایی و پیشگیری از بیماری های چشمی دژنراسیون ماکولا و آب مروارید مفید می باشد.

روغن سویا حاوی مقادیر بالای ویتامین E می باشد که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل می کند و به درمان جوش صورت، آفتاب سوختگی و درمان زخم کمک می کند.

سویا حاوی مقادیر بالای استروژن است که باعث عدم تعادل هورمونی در مردان می شود و می تواند منجر به ناباروری، اختلال عملکرد جنسی، کاهش تعداد اسپرم و حتی افزایش احتمال ابتلا به برخی سرطان ها در مردان شود.

کودکانی که به شیر گاو حساسیت دارند نباید لوبیا سویا و شیر سویا مصرف کنند.

لوبیا سویا حاوی مقادیر بالای اگزالات ایت و می تواند خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش دهد.

بیماران مبتلا به آسم  نباید لوبیا سویا مصرف کنند چون ممکن است باعث واکنش های آلرژیک شود.

طبع سویا گرم است.

لوبیا سویا حاوی مقادیر بالای فیبر رژیمی، پروتئین، ویتامین K، ریبوفلاوین، فولات، ویتامین B6، تیامین و ویتامین C و همچنین آهن، منگنز، فسفر، مس، پتاسیم، منیزیم، روی، سلنیوم و کلسیم می باشد.

لوبیا سویا را می توان به صورت دانه سویا خام برای تهیه شیر سویا، پنیر توفو، آرد سویا، سس سویا و پروتئین سویا استفاده کرد، همچنین دانه سویا بوداده را به عنوان آجیل مصرف می کنند.

سویا تراریخته نوعی سویاست که DNA آن را با استفاده از تکنیک های مهندسی ژنتیک تغییر داده اند تا بتوانند مقادیر بالاتر با کیفیت بهتر و مواد مغذی را تولید کنند.

یکی از مزایای سویا تراریخته این است که می توان از آن مقادیر بیشتری روغن سویا تولید کرد.

بهتر است بدانید که سویای تراریخته می تواند باعث آسیب کبد، واکنش های آلرژیک و افزایش مرگ و میر نوزادان شود.

اما اگر شما به سلامتی خود اهمیت می دهید و یا گیاهخوار هستید به شما پیشنهاد می کنیم که سویا و روغن سویا را ارگانیک تهیه کنید.

منابع : organicfacts – stylecraze – myfitfuel

روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال حافظ

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا به هر نحو غیر مجاز می باشد.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.
استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.

مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.

تحقیقات نشان داده است که مصرف بیش از اندازه سویا می تواند موجب از دست دادن حافظه و آلزایمر گردد.

در این تحقیق به افراد هر روز توفو (tofu) می دادند. لازم به ذکر است که توفو، یک غذای ژاپنی می باشد که با دانه سویا درست می شود. مشخص شد افرادی که از این رژیم استفاده می کردند، کم حافظه شده اند( مخصوصا افراد در رده سنی 65 سال).

سویا یکی از منابع پروتئینی در دنیا شناخته شده است، تا جایی که بعضی ها به جای گوشت از سویا استفاده می کنند.

محصولات سویا غنی از ماده ای به “فیتواستروژن” می باشد. فیتواستروژن اثراتی مشابه هورمون زنانه ی استروژن در بدن دارد. محققان به این نتیجه رسیده اند که فیتواستروژن نیز می تواند باعث نقصان در حافظه گردد. خواص خوردن آجیل سویا

استروژن و فیتواستروژن، رشد سلولی را افزایش می دهد. اما اگر بیش از اندازه در بدن وجود داشته باشند، موجب تخریب سلول ها می گردند.

البته اگر مقدار کافی فولات در بدنتان وجود دارد، هیچ نگران از دست دادن حافظه نباشید، زیرا فولات باعث افزایش قدرت حافظه می گردد.

در سال های اخیر، تعداد مصرف کنندگان سویا افزایش چشمگیری داشته است. زیرا سویا:

1- برای سلامتی مفید است.

2- به جلوگیری از بیماری های قلبی کمک می کند.

3- سرطان پروستات را دور می کند.

4- موجب کاهش عوارض یائسگی می گردد.

5- از بیماری پوکی استخوان و از دست دادن کلسیم استخوان ها جلوگیری می کند.

6- به عنوان آنتی اکسیدان نیز شناخته شده است.

7- تحقیقات دیگری نشان داده است که خوردن سویا در حد متعادل ممکن است از بیماری آلزایمر پیشگیری کند. همان طور که می دانید، هورمون استروژن در بدن باعث تاخیر در مراحل پیر شدن می شودد.

محققان می گویند که هنگامی که تولید هورمون استروژن در بدن کم شود، استروژن گیاهی موجود در سویا می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان، از تخریب مغز جلوگیری کند.

اما زیاد مصرف کردن سویا موجب بروز مشکلات جدی در سلامتی می گردد. غیر از فیتواستروژن، سایر ترکیبات موجود در سویا عبارتند از: فیتات و چند ترکیب ناشناخته.

* این ترکیبات مانع جذب آهن گیاهی می گردند. فیتات از جذب روی و دیگر عناصر مغذی جلوگیری می کند. پس می توان گفت که گیاهخوارانی که به مقدار زیاد سویا مصرف می کنند، به مرور زمان دچار کمبود عناصر مغذی می شوند.

* اگر سویا را به همراه گوشت مصرف کنید، مطمئن باشید که دچار کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن نخواهید شد، زیرا گوشت موجب جذب آهن می گردد.

* محققان گفته اند که اگر ویتامین C به مواد غذایی دارای سویا افزوده شود، ممکن است باعث جذب آهن گردد. به همین خاطر به گیاهخواران، مکمل عناصر معدنی و ویتامین ها می دهند.

* اخیرا گزارش شده است که سویا باعث تورم در غده تیروئید می شود. در نوزادانی که فقط با شیر سویا تغذیه می شدند، کم کاری غده تیروئید مشهود است.

مهم ترین دلیل بیماری آلزایمر، فراموشی می باشد که با عملکرد کم حافظه خود را نشان می دهد. این بیماری به علت جریان کم خون در مغز به وجود می آید، با وجود این هنوز عملکرد بیماری آلزایمر در افراد ناشناخته می باشد، اما محققان، علت وجود این بیماری را وجود یک پلاک یا توده ای در مغز می دانند که در اثر استرس، موجب تخریب سلول های مغزی و مرگ آن می شود.

مشخص شده که مصرف بیش از اندازه سویا موجب افزایش استروژن گیاهی در بدن می گردد و ممکن است این تخریب را به وجود آورد. برای جلوگیری از بیماری آلزایمر، مصرف کردن اسید فولیک بسیار مفید می باشد.

کاهش قدرت حافظه یکی از علامت های مهم در بیماری آلزایمر می باشد. در این بیماری صحبت کردن به سختی صورت می گیرد، شخص افسرده و عصبی می شود که این افسردگی به علت تغییرات و تعادل بودن عناصر در مغز روی می دهد. فرد توهم دارد و خیال بافی می کند، راحت به خواب نمی رود، در شخصیت فرد تغییر ایجاد می شود، فرد به سختی می تواند کارهای خود را انجام دهد و به یک فرد دیگر برای کمک نیاز دارد، مثلا: در هوای سرد، فرد لباس گرم نمی پوشد و یا کلید را درون فر قرار می دهد و غیره.

عواملی که موجب پیشرفت پدیده فراموشی می شوند:

* ضربات وارده به مغز( شامل، تخریب مغز به دلیل سکته)

* سوء تغذیه

* عفونت

* مسمومیت

* سرطان مغز

* واکنش و یا اثرات برخی داروها

* افسردگی

موارد زیر برای کمک به افزایش حافظه موثرند:

* مصرف ویتامین های گروه B

* مصرف غذاهایی که دارای آنتی اکسیدان می باشند، مانند: میوه جات و سبزیجات.

* ورزش منظم

*مطالعه و حل کردن جدول

* مصرف کم چربی

* مصرف روغن ماهی و ماهی. تحقیقات نشان داده است افرادی که در هفته، یک بار ماهی مصرف می کنند، 6 درصد بیماری آلزایمر را از خود دور می کنند.

* مصرف کافی سویا

خواص خوردن آجیل سویا

شما می توانید 2 یا 3 واحد سویا بخورید، بدون هیچ گونه نگرانی! لازم به ذکر است که 1واحد سویا برابر است با نصف لیوان توفو، یا نصف لیوان دانه سویا، یا 1 لیوان شیر سویا.

اگر شما بیماری های زیر را دارید، کمتر سویا مصرف کنید:

* مشکلات تیروئید یا گواتر. سویا باعث بزرگ شدن تیروئید می گردد.

* فراموشی

* سرطان سینه

* سنگ کلیه(مخصوصا بیمارانی که دارای سنگ های اگزالات می باشند، زیرا سویا دارای اگزالات زیادی می باشد)

تمام نعمت هایی که خداوند به ما داده است، برای سلامتی مفید است. به یاد داشته باشید که در مصرف هیچ نوع ماده غذایی، هر چند مفید، نباید زیاده روی کنید.

مواد غذایی که از سویا به دست می آیند

سویا از تعریق شبانه در خانم ها جلوگیری می‌کند

فواید سویا برای بدن

فواید سویا برای بیماری های مختلف

نقش سویا در كاهش عوارض دوران یائسگی

سویا و کاهش پوکی استخوان

تهیه شیر و پنیر از سویا

مردم به تاثیر سویا شک دارند!

آجیل سویا (سویا بو داده)،لوبیا سویا که به آن دانه سویا هم گفته می شود امروزه به یکی از رایج ترین مواد غذایی در دنیا تبدیل شده است.

سویا فواید زیادی برای بدن دارد که ما در این مقاله به طور کامل خواص آجیل سویا را برای سلامتی و لاغری، بارداری، بدنسازی، کودکان و پوست و مو شرح می دهیم.

 

سویا گیاهی است یکساله دارای ساقه پرشاخه ، برگهای آن بیضی ، نوک تیز و سبز رنگ می باشد . میوه آن شبیه لوبیا است که در هر غلاف آن سه تا پنج دانه جدا از یکدیگر وجود دارد . رنگ دانه سویا بر حسب انواع مختلف متفاوت است و برنگهای زرد ، سفید ، سیاه ، خاکستری و خالدار دیده می شود .خواص خوردن آجیل سویا

به عنوان یک واقعیت شگفت‌آور در مورد سویا بایستی گفت که این گیاه بیش از ۵۰۰۰ سال قبل در چین به منظور افزایش میزان نیتروژن در خاک، کشت می‌شد. طی گزارش دیگری عنوان شده است که سویا به عنوان یک محصول صنعتی در مجله وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) ثبت شده است.

همچنین گفته می‌شود از آنجا که حیوانات چندان استفاده‌ا‌ی از سویا نمی‌کردند، بنابراین بازاریابان تصمیم به یافتن بازار جایگزین آن گرفتند که همانا غذای انسانی می‌باشد. اما این را هم باید گفت که این تنها یک فرض بوده و می‌تواند کاملاً سطحی باشد.

سویا قرنهاست که غذای مردم آسیا مخصوصا چین بوده است . چینی ها آن را همراه با برنج بعنوان غذای اصلی خود مصرف می کنند . ایالات متحده آمریکا بزرگترین تولید کننده سویا می باشد و تقریبا دو سوم محصول کل دنیا را تولید می کند . سویا در ایران ب (لوبیا روغنی ) ، ( لوبیا چینی ) سوژا و دانه سویا و آجیل سویا معروف است .

آجیل سودا یا همان دانه سویا جزء حبوبات و از خانواده نخود است که امروزه اصلی‌ترین ماده غذایی دنیاست. دانه سویا به‌صورت روغن، شیر، توفوو پروتئین سویا نیز فراوری می‌شود. دو نوع اصلی دانه سویا که کشت می‌شوند زرد و سیاه هستند.

به دانه سویا در زبان چینی و ژاپنی ادامامی گفته‌می‌شود. دانه سویا چربی و کالری پایینی دارد و منبع خوبی از پروتئین، فیبر و بسیاری از ویتامین و مواد معدنی ضروری دیگر است. دانه سویا در خیلی از وضعیت‌ها و علائم پزشکی نیز مفید است.

دانه سویا را به شکل‌های مختلف مصرف‌می‌کنند، به صورت آجیل سویا بوداده، نمکی ،سرکه ای،لیمویی،گلپر،فلفلی و طعم های گوناگون دیگر.همچنین دانه سویا معمولا به‌عنوان جایگزین گوشت استفاده‌می‌شوند. این دانه، فواید سلامتی زیادی دارد و منبع مکمل خوبی به‌ویژه برای گیاه‌خواران است.

دانه‌ی سویا می‌تواند به شکل‌های مختلف مصرف‌شود و غذاهای متعددی از آن‌ ساخته‌شود. بعضی از محصولات سویا این‌ها هستند:

آجیل سویا:دانه های بوداده سویا با طعم های فلفلی،ساده،لیمویی،نمکی،سرکه ای،گلپر و

کشک سویا: به توفو معروف است

ادامامی: دانه‌های سبز سویا هستند

سوپ میسو: یک سوپ سنتی ژاپنی

ناتو:یک غذای سنتی ژاپنی از دانه تخمیرشده سویا

دانه‌ی سویا: دانه‌های ترد و سبز سویا

پنیر سویا: جایگزین پنیر، ساخته‌شده از دانه سویا

کریسپ سویا: چیپس سویا تهیه‌شده از آرد سویا

آرد سویا: آرد تهیه‌شده از دانه سویای بوداده

شیرسویا: تهیه‌شده از دانه‌های رسیده سویا

مغز سویا: یک میان‌وعده ترد

ماست سویا: تهیه‌شده از شیرسویا

تمپه: تهیه‌شده از دانه‌های تخمیرشده سویا

سس سویا: سس سویا فرآوری شده از دانه خام سویا که برای تحریک اشتها بکار می رودو ملین ، خنک کننده و ضد سم است.

ارزش غذایی دانه یا لوبیا سویا ( ۱۰۰ گرم )

سویا تراریخته نوعی سویاست که DNA آن را با استفاده از تکنیک های مهندسی ژنتیک تغییر داده اند تا بتوانند مقادیر بالاتر با کیفیت بهتر و مواد مغذی را تولید کنند.

یکی از مزایای سویا تراریخته این است که می توان از آن مقادیر بیشتری روغن سویا تولید کرد.

بهتر است بدانید که سویای تراریخته می تواند باعث آسیب کبد، واکنش های آلرژیک و افزایش مرگ و میر نوزادان شود.

اما اگر شما به سلامتی خود اهمیت می دهید و یا گیاهخوار هستید به شما پیشنهاد می کنیم که سویا و روغن سویا را ارگانیک تهیه کنید.

 

 

دانه‌ سویا و آجیل سویا سرشار از فایده برای تمام بدن است و این فایده شامل حال پوست و مو نیز می‌شود. خواص دانه سویا و آجیل سویا برای سلامتی بدن در اینجا آمده‌اند:

وقتی بحث حفظ سلامتی پوست به‌میان می‌آید، هیدراته بودن پوست یک ضرورت است. دانه سویا برای پوست مختلط مانند یک مرطوب‌کننده عمل‌می‌کند و برای خلاصی از خشکی و پوسته‌پوسته‌شدن پوست نیز مفید است. اگر پوست‌تان چرب است، می‌توانید از آجیل سویا برای رفع چربی اضافه پوست‌تان استفاده‌کنید.،

دانه‌ی سویا می‌تواند علائم مشخص پیری مانند تغییررنگ پوست، چین‌وچروک، نقطه‌های سیاه، خطوط و غیره را نیز کاهش‌دهد. هنگامی که پیرمی‌شویم، بدن‌مان شروع به ازدست دادن استروژن می‌کند. استروژن هورمونی حیاتی است که قابلیت ارتجاعی پوست را حفظ‌می‌کند. فیتواستروژن‌های (استروژن‌های گیاهی) موجود در دانه‌ی سویا به تولید استروژن در بدن و درنتیجه کاهش چین‌وچروک و خطوط کمک‌می‌کند

سویا حاوی ویتامین E است که می تواند باعث پاکسازی سلول های مرده پوست شود.

دانه‌ی سویا را له‌کرده، با مقداری آب مخلوط‌کنید و روی پوست‌تان بگذارید. بگذارید ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بماند تا پوست‌تان را مرطوب‌کند. برای کسب نتیجه عالی، از این ترکیب سه‌بار در هفته استفاده‌کنید

اگر ناخن‌های شکننده‌ای دارید، دانه‌ی سویا می‌تواند بهترین چیز برای‌تان باشد. به‌مدت شش‌ماه، سویا را به رژیم غذایی خود اضافه‌کنید. این کار ناخن‌های‌تان را تقویت‌کرده و آنها را براق هم می‌کند. دانه‌ی سویا به مرطوب‌کردن ناخن و درمان عفونت‌های قارچی آن هم معروف استخواص خوردن آجیل سویا

آجیل سویا به عنوان یکی نرم کننده طبیعی مو عمل کرده و موها را صاف و براق می کند.

آرد دانه سویا را با آب مخلوط کنید و بر روی موها بمالید، بگذارید ۳۰ دقیقه بماند و سپس با آب گرم و شامپو خوب بشویید.

دانه‌ی سویا برای داشتن موی صاف، نرم و براق نیز به‌کارمی‌رود. می‌توانید به‌مدت سه‌ماه، عصاره دانه‌ی سویا را به‌طورمنظم روی موهای‌تان بگذارید و به نتیجه دلخواه‌تان برسید

روغن سویا، مانند جلبک و ماهی روغنی، سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ است. این ویژگی، دربرابر خیلی از بیماری‌های قلبی‌عروقی از بدن محافظت‌می‌کند

آجیل سویا حاوی مقادیر بالای ویتامین B و اسید فولیک است که برای زنان باردار مفید بوده و از نقص لوله عصبی در جنین پیشگیری می کند.

دانه سویا منبع غنی از ویتامین های C و E و K و همچنین مواد معدنی مانند کلسیم، منگنز، فسفر، منیزیم، آهن و مس است که برای رشد جنین در دوران بارداری ضروری می باشند.

دانه سویا منبع خوبی از ایزوفلاون هاست که از اجزای اساسی سیستم تولید مثل هستند، در طول دوره یائسگی که میزان استروژن به طور قابل توجهی کاهش می یابد ایزوفلاون ها قادر به اتصال به سلول های گیرنده استروژن هستند و می توانند علائم یائسگی مانند نوسانات خلقی، گرگرفتگی و گرسنگی را کاهش دهند.

سویا اسیدفیتیک دارد که مانند یک آنتی‌اکسیدان عمل‌می‌کند. این اسید می‌تواند با بسیاری از بیماری‌ها مانند سرطان، دیابت، التهاب، تومور و غیره مبارزه‌کند.

دانه‌ی سویا سرشار از آهن و روی است. این دانه، به انبساط مویرگ‌ها، نرم‌کردن سلول‌های قرمز خون و تحریک تامین خون برای گوش کمک‌می‌کند. این می‌تواند مانع ازدست‌دادن شنوایی در افراد مسن شود

دانه سویا توانایی افزایش پروفایل لیپیدی خون را دارد. شیرسویا چربی غیراشباع بالا و کلسترول صفر دارد. اسیدهای چرب تک‌غیراشباع و چندغیراشباع موجود در دانه‌ی سویا از انتقال کلسترول در جریان خون جلوگیری‌می‌کند. اگر می‌خواهید غلظت تری‌گلیسیرید خون (LDL) را پایین‌آورده و سطح (HDL) را بالاببرید، مصرف منظم سویا را امتحان‌کنید.

آجیل سویا حاوی مقادیر بالایی فیبر است که باعث کاهش اشتها شده و به لاغریو  کاهش وزن افراد کمک می کند.شیرسویا که از دانه‌‌ سویا گرفته‌می‌شود، در مقایسه با شیرهای دیگر قند کمتری دارد. شیر کامل سویا مانند شیربدون چربی، ۸۰ کالری دارد. اسید چرب تک‌غیراشباع موجود در این شیر می‌تواند از جذب چربی در روده جلوگیری‌کرده و به کاهش وزن کمک‌کند

دانه سویا حاوی مقادیر بالای فیبر و پروتئین است که اگر زیاد خورده شود به چاقی و افزایش وزن کمک می کند.

دانه‌ی سویا حاوی آنتی‌اکسیدان‌های گیاهی قوی مانند اسیدهای چرب امگا۳ و امگا۳ است که می‌توانند از رگ‌های خونی دربرابر ضایعات و خونریزی جلوگیری‌کنند. این ماده مغذی در تشکیل جداره رگ‌های خونی موثر است و به دفاع از سلول‌های جداره دربرابر حمله رادیکال‌های آزاد و رسوب کلسترول کمک‌می‌کند. فرآیند دفاع، روان‌بودن و انعطاف‌پذیری رگ‌های خونی را تقویت‌کرده و ازاین طریق به تنظیم فشارخون بدن کمک‌می‌کند.

مصرف سویا به جلوگیری از بروز سرطان پروستات کمک می کند. اگرچه این تاثیر بسته به سطح پیشرفت بیماری، متفاوت است اما به گفته ی محققان، تاثیرات پیشگیرانه ایزوفلاون در مردان بالای ۶۰ سال است؛ بدین معنا که در این رده ی سنی هر چه ایزوفلاون بیشتری مورد استفاده قرار بگیرد، احتمال ابتلابه سرطان پروستات کمتر خواهد شد. این در حالی است که این تاثیر در بین مردان جوان تر مشاهده نمی شود.

سویا منبعی عالی از فیتواستروژن است. فیتواستروژن یک هورمون گیاهی منحصربه‌فرد است که از تولید تستسترون در مردان جلوگیری‌می‌کند. سطح پایین تستسترون به کاهش خطر سرطان پروستات کمک‌می‌کند

اکثر زن‌ها مستعد ابتلا به پوکی استخوان هستند. این بیماری به دلیل افزایش سن و ضعیف‌شدن استخوان‌ها اتفاق‌می‌افتد. فیتواستروژن موجود در دانه‌ سویا می‌تواند جذب کلسیم توسط بدن را تقویت‌کرده و مانع ازدست‌رفتن تراکم استخوان شود. برای بهره‌مندی بیشتر، شیرسویای غنی‌شده با ویتامین D و کلسیم اضافی مصرف‌کنید.

برای کاهش کلسترول کل و کسترول بد در بدن‌تان، دانه سویا را به‌عنوان یک پروتئین رژیمی میل‌کنید. دانه‌ی سویا سرشار از چربی خوب و چربی‌های چندغیراشباع است که سطح LDL یا کلسترول بد را کاهش‌می‌دهد. روزانه، ۵۰ گرم دانه سویا مصرف‌کنید تا کلسترول LDL خود را تا ۳ درصد پایین‌بیاورید.

آجیل سویا حاوی مقادیر بالای فیبر و آنتی اکسیدان است که اثر رادیکال های آزاد در بدن را کاهش داده و به پیشگیری و درمان انواع سرطان های کولورکتال و کولون و سرطان پستان در زنان کمک می کند.

دانه سویا به جلوگیری از دیابت نوع ۲ کمک‌می‌کند. این دانه‌ی می‌تواند ازطریق افزایش سنتز گیرنده‌های انسولین، مقاومت انسولین را کاهش‌دهد. اما این اتفاق فقط درحضور دیگر مکمل‌های رژیمی مانند چربیهای‌چندغیراشباع اتفاق‌می‌افتد. مصرف مناسب آجیل سویا می‌تواند خطر دیابت نوع ۲ و دیگر مشکلات سلامتی مزمن را کاهش‌دهد. سویا می‌تواند از دیگر مشکلات مربوط به سوخت‌وساز انسولین و قندخون جلوگیری‌کند

لوبیا سویا حاوی مقادیر بالای فیبر است که برای ببهبود هضم غذا، درمان معده درد و سلامت دستگاه گوارش مفید است.

مقادیر بالای فیبر موجود در دانه سویا باعث افزایش حرکات روده شده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید می باشد.

مطالعات نشان داده که ایزوفلاون های موجود در سویا عملکرد آنزیم تیروئید پراکسیداز را که برای تولید هورمون های تیروئید ضروری است، مهار می کند و می تواند باعث کم کاری تیروئید و بزرگ شدن تیروئید شود.

شیر سویا که از لوبیا سویا خام به دست می آید بهترین جایگزین شیر گاو در نوزادان و کودکان می باشد.

شیر سویا و توفو که از دانه سویا به دست می آیند حاوی اسید آمینه هایی هستند که باعث افزایش انرژی و استقامت در هنگام ورزش می شود.

آجیل سویا حاوی مقادیر زیادی انواع ویتامین های B نی باشد که در بهبود متابولیسم موثر است و باعث تبدیل کربوهیدرات ها و چربی ها به انرژی شده و در نتیجه باعث بهبود استقامت در تمرینات بدنسازی می شوند.

دانه سویا پس از تمرینات بدنسازی از اکسیداسیون آنتی اکسیدان های بدن جلوگیری می کند.

پودر سویا حاوی مقادیر بالای آرژنین و پروتئین است و می تواند قبل و بعد از تمرینات بدنسازی استفاده شود تا باعث افزایش عضله سازی و تقویت عضلات شود.

دانه سویا، لسیتین دارد که ماده مغذی ضروری برای مغز است. مصرف آجیل سویا می‌تواند به بیماران مبتلا به آلزایمر کمک‌کند. همچنین دانه‌ سویا حاوی لسیتین و فیتواسترول هایی است که عملکرد سلول های عصبی در مغز را افزایش می دهند و برای پیشگیری از آلزایمر مفید هستند.

منیزیم موجود در دانه سویا می‌تواند خطر سردرهای میگرنی را کاهش‌دهد. بنابراین، اگر مستعد سردردهای بسیارشدید هستید، به گنجاندن دانه‌ سویا در رژیم غذایی منظم‌ خود فکرکنید

دانه سویا غنی از اسید های چرب امگا ۳ و فولات است که از آرتروز پیشگیری کرده و علائم آن را کاهش می دهد.

دانه سویا سرشار از پروتئین است که می‌تواند سیستم ایمنی را تقویت‌کرده و خستگی را کاهش‌دهد. آجیل سویا را به‌عنوان مکمل پروتئینی مصرف کرده و از کلسترولی که به‌وسیله گوشت وارد بدن می‌شود جلوگیری‌کنید

سویا یک منبع بسیار مهم پروتئین است که برای عملکرد متابولیک بدن ضروری بوده و به سلامت کلی بدن کمک می کند.دانه سویا یکی از بهترین منابع پروتئین و جایگزین گوشت و مخصولات لبنی برای گیاهخواران و خام گیاهخواران می باشد.

ساپونین‌های موجود در دانه سویا مانند آنتی‌اکسیدان عمل‌می‌کند و رادیکال‌های آزاد بدن را دفع‌می‌کند. دانه سویا همچنین رشد سلول‌های تومور را کاهش‌داده و عملکرد سیستم ایمنی بدن انسان را تقویت‌می‌کند.

بیماران مبتلا به فشارخون بالا تمایل به مصرف سدیم و پتاسیم بیشتردارند. غذاهای سرشار از پتاسیم می‌توانند سدیم اضافی را از بدن دفع‌کنند. این می‌تواند فشارخون بدن را پایین‌بیاورد. دانه‌ی سویا مقدار مناسبی پتاسیم دارد. بنابراین، اگر دچار فشارخون بالا هستید، می‌توانید برای تامین پتاسیم موردنیاز بدن‌تان، دانه‌ سویا مصرف کنید

دانه سویا منبعی عالی از ویتامین‌های گروه B، C، و E است. این تخم‌ها سرشار مواد معدنی مانند کلسیم، منگنز، فسفر، منیزیم، آهن و مس نیز هستند. ویتامین K و فولات به تولید سلوا‌های خونی کمک‌می‌کنند و اسیدفولیک برای رشد جنینی ضروری است. زنان باردار می‌توانند برای اطمینان از دریافت مقدار موردنیاز موادمغذی برای رشد جنین، آجیل سویا مصرف‌کنند.

فولات که به مقادیر فراوان در دانه ی سویا یافت‌می‌شود، به تولید سروتونین کمک‌می‌کند. سروتونین برای رهایی از افسردگی و بهبود خلق‌وخو مفید است

با مصرف آجیل سویا سنگ کیسه صفرا را شکسته و خارج می سازد و اگر از فرآورده های سویا استفاده کنید در بدن شما سنگ کیسه صفرا تولید نخواهد شد اگر سنگ کیسه صفرا دارید رژیم خود رابه سویا تغییر دهید.

همچنین آجیل سویا ، مدر ، تب بر و ضد سم است .

اخیراً افراد نسبت به عواض جانبی مصرف دانه سویا بر سلامت کلی فرد هوشیار و آگاه شده‌اند. اصولاً این عوارض جانبی، عواقب بعدی مصرف طولانی مدت آجیل سویا و محصولات آن است. بسیاری از تحقیقات و مناظرات داغی در مورد عوارض جانبی و خطراتی که محصولات سویا بر روی سبک زندگی فعال فرد دارند، در حال انجام است.

در ادامه به برخی از عوارض دانه سویا و سایر مشتقات آن از جمله آجیل سویا می پردازیم:

مصرف آجیل سویا فعالیت استروژن (هورمونی که تاثیر منفی بر روی سلولهای جنسی مردان دارد) را افزایش می دهد.

طبق اظهارات دکتر جورج چاوارو(Jorge charo) نکات جالب بسیاری در رابطه با میزان استروژن و ایزوفلاوونز و تاثیر منفی آن بر ناباروری وجود دارد. اما هنور نکات قابل توجه ای در این رابطه با انسان مشاهده نشده است. بنابراین برای نگران شدن هنوز زود است.

افرادی که میزان سویای بیشتری مصرف نموده اند، سلولهای جنسی در آنها حدود ۴۱ میلیون کمتر از کسانی است که سویا نخورده اند. طبق مشاهدات میزان اسپرم طبیعی بین ۸۰ تا ۱۲۰ میلی لیتر می باشد.همچنین محققان در این آزمایشات دریافتند که ارتباط بین سویا و تعداد اسپرمها در بین مردان چاق از دیگر افراد است.

مردان چاق استروژن بیشتری نسبت به مردان لاغر تولید می کنند و سویا میزان آن را افزایش می دهد. همچنین مشاهده شده است که تاثیر سویا بر افرادی که سولهای جنسی زیاد و طبیعی دارند از مردانی است که سلولهای جنسی آنها کمتر است.

سویا می تواند یکی از عوامل موثر بر تولید مثل آقایان، خصوصاً در مردانی با اضافه وزن باشد.زمانیکه بیماران اضافه وزن داشته باشند، چاقی آنها هورمونهای مردانه را به هورمون زنانه تبدیل می نماید. بنابراین امکان دارد که ترکیب این منبع استروژن(سویا) و استروژنی که با تبدیل آندروژن به استروژن بدلیل اضافه وزن فرد بوجود آمده است در این بیماران تاثیرگذار باشد.

اگرچه کاهش میزان اسپرم در بین مردانی که از میزان بالای اسپرم برخوردارند است اما این موضوع تا زمانیکه سلولهای جنسی در حد طبیعی باشند باعث نازایی نمی گردد. اما توجه به این موضوع در صورت چاق بودن شما و مصرف بالای سویا مهم است.

در نهایت این که متخصصان معتقدند که مصرف ۲۵ گرم سویا در روز، برای مردان مشکل خاصی ایجاد نخواهد کرد.

متداول‌ترین اثر جانبی محصولات سویا، بروز چندین علائم حساسیتی نسبت به سویا است که مردم از آن رنج می‌برند. افراد مبتلا به آسم، افراد مبتلا به تب یونجه، و کودکانی که به شیر گاو حساسیت دارند به احتمال بسیار زیاد به محصولات سویا نیز حساسیت نشان می‌دهند.

علائم نشان دهنده ی آلرژی به سویا

افرادی که به آجیل سویا آلرژی دارند معمولاً با علائمی مانند افت فشارخون، مشکلات تنفسی، مشکلات گوارشی و حالت اختناق مواجه می شوند.علاوه بر این ها یکی دیگر از مباحث که در خصوص آجیل سویا وجود دارد وجود ماده ای به «لسیتین» (به غیر از افزودنی های مجاز) می باشد. این مواد می توانند دلیل اصلی افت فشارخون، سردرد و حتی سرگیجه و استفراغ شوند.

ایزوفلاون‌ها یا استروژن مفید سویا که پیش از این در مود آنها بحث کردیم، مسبب ابتلا به یک عارضه‌ی پزشکی ب هیپرپلازی آندومتر (ضخیم شدن پوشش داخلی رحم و افزایش خطر ابتلا به سرطان رحم و سرطان گردن رحم) است.

مصرف طولانی مدت سویا می‌تواند خطر ابتلا به سرطان‌های وابسته به هورمون‌ها را افزایش دهد، که شناخته‌ترین نمونه‌ی آن سرطان سینه و سرطان تخمدان می‌باشد. نکته‌ای که در بالا بدان اشاره شد، حاکی از آن است که سویا به میزان زیادی با عملکردهای هورمونهای موجود در بدن تداخل ایجاد می‌کند. وجود هورمون‌ها برای سیستم سالم بدن بسیار مهم می‌باشد. مصرف پروتئین سویا و ایزوفلاون می‌تواند به کاهش و کم کردن سرعت عملکرد هورمون‌هایی مثل هورمون تیروئید بیانجامد.

علف کش‌های شیمیایی به شدت بر روی محصولات سویا پاشیده می‌شوند. مشخص شده است که بعضی از این علف‌کش‌ها سرطان‌زا می‌باشند.

حتی سویایی که به روش ارگانیک پرورش داده شده باشد، حاوی مواد ضد مغذی مانند ساپونین، سویاتوکسین (soyatoxin)، فیتاتها، تریپسین بازدارنده، گواتروژن یا گواترزا (goitrogens)، و فیتواستروژن است. این مواد می‌توانند عادت ماهانه خانمها را تغییر دهند. تغذیه نوزاد یا کودک با سویا بسیار خطرناک است.

سویا همچنین جهت جذب مواد معدنی در بدن خوب نیست. مطالعات مختلفی نشان می‌دهند که سویا از جذب برخی مواد معدنی مهم مانند روی، پتاسیم و کلسیم، ممانعت بعمل آورده و در نتیجه، فرد ممکن است از کمبود مواد معدنی و ویتامین رنج برده و دچار بیماری‌های مربوط به آن شود.

افراد مبتلا به نارسایی کلیه، دیابت، کم کاری تیروئید، سرطان مثانه، و غیره، باید از مصرف سویا در رژیم غذایی خود اجتناب کنند، به این دلیل که می‌تواند علائم مربوط به این عارضه را بدتر سازد.

سویا حاوی مقادیر فراوانی اگزالات یعنی مواد شیمیایی که نقش مهمی در تشکیل سنگ کلیه دارند، است.

۱/۱درصد شیرخواران به طور کلی به سویا حساسیت دارند ولی شیرخوارانی که به پروتئین شیر گاو حساسیت دارند در ۳۵ ۱۰درصد موارد به سویا حساسیت دارند. شیرخواران زیر ۶ ماه کمتر سویا را از شیرخواران بالای ۶ ماه که عدم تحمل شیر گاو دارند تحمل می کنند.

عدم تحمل سویا در شیرخواران زیر ۶ ماه با سابقه فامیلی آلرژی مثبت با تظاهرات شدید گوارشی از قبیل اسهال خونی یا حساسیت غیر وابسته به Ige گزارش شده است. اگر نوزادی در واکنش به خوردن غذای حاوی سویا دچار تنگی نفس شود و به آن توجه نکنند، احتمال ابتلای او به آسم زیاد خواهد بود. پرهیز کامل و طولانی از خوردن غذاها و فرآورده های حاوی سویا تنها راه پیشگیری از بروز حالات آزاردهنده آن است.

عفونت گوش هم یکی دیگر از عوارض عدم تحمل سویا است. این عارضه به خصوص در نوزادان مشاهده می شود، چرا که به خاطر مسدود شدن راه هوا گوش نمی تواند آلودگی های خود را به طور عادی تخلیه کند. خارش مداوم پوست معمولا به اگزما و کهیر منجر خواهد شد.علایم شدیدتر را می توان با کمک داروهای آنتی هیستامین سرکوب کرد.

ممکن است بیماری بدون خوردن داروهای آنتی هیستامین هم فقط با گذاشتن یخ روی نقاط خارش دار پوستش احساس راحتی کند. کرم ها و پماد های بسیاری هم هستند که اگر به طور موضعی روی نقاطی که دچار اگزما شده یا کهیر زده اند مالیده شوند، به تسکین خارش و سوزش آن ها کمک می کنند.

به جای مصرف ترکیبات سویا فرآوری شده (مانند پروتئین سویا جداسازی شده)، بایستی سویای کامل (برشته شده، سبز، جوانه زده، تخمیر شده، پخته شده، و غیره) مصرف نمایید، به این دلیل که نسبت به مکمل‌های غذایی موجب تقویت بیشتری برای سیستم قلبی ـ عروقی خواهد بود.

غذاهای حاوی سویای فرآوری شده (به عنوان مثال، همبرگر گیاهی، توفو، غذاهای بدون گوشت، ناگت بدون مرغ، بستنی سویا و شکلات انرژی‌زا) ممکن است میزان پروتئین بالایی داشته باشند، اما ایزوفلاون در آنها کم است. در کشورهای شرقی، سویا معمولا به عنوان غذای کامل مصرف می‌شود.

محصولات سویایی که از سویای ارگانیک تهیه شده را مورد استفاده قرار دهید. حدود ۹۰٪ از محصولات سویا که در بازارهای آمریکا در دسترس مردم قرار دارد، از سویای اصلاح شده ژنتیکی (GM) سویا تهیه شده‌اند.

اکثر افرادی که در ایالات متحده و اروپا زندگی می‌کنند، سویای تخمیر شده مصرف نمی‌کنند. سویای تخمیر شده از دانه‌های سویای ارگانیک می‌تواند به جلوگیری از پوکی استخوان (تراکم پایین استخوان)، بیماری‌های قلبی عروقی، جنون، و انواع مختلفی از سرطان کمک کند. محصولاتی از سویا که به طور سنتی تخمیر شده باشند شامل سس سویا، ناتو، تمپه، و میسو می‌باشند. محصولات تخمیر نشده و فرآوری شده سویا مثل شیر سویا، پنیر، همبرگر و بستنی نبایستی در فهرست غذاهای سالم گنجانده شوند.

مردم چین و ژاپن در حدود ۲۰۰-۱۰۰ گرم سویا در روز مصرف می‌کنند. متوسط مصرف روزانه سویا توسط آمریکایی‌ها کمتر از یک دهم مقدار مصرف شده توسط چینی‌ها یا ژاپنی‌ها است. ممکن است به همین دلیل باشد که مطالعات انجام شده در ایالات متحده، فواید سویا در سلامتی را در رژیم غذایی آسیایی تأیید نمی‌کنند. ممکن است افراد مجبور به مصرف سویای کامل به صورت منظم‌تر باشند.

در سرتاسر آسیا مصرف مرتب سویا به چندین نسل قبل برمی‌گردد، اما در گذشته این ماده‌ی غذایی بخشی از رژیم غذایی آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها نبوده است. حتی امروزه، بخش ثابتی از رژیم غذایی موجود در کشورهای غربی مانند ایالات متحده محسوب نمی‌شود. بنابراین، نتایج مطالعات صورت گرفته ممکن است نسبت به کشورهای مختلف، متفاوت باشد.

سنت‌های آشپزی مختلف که از سویا بهره می‌برند، ممکن است منجر به ایجاد تفاوت‌های متابولیک مهمی در جمعیت آسیایی و غیر آسیایی شده باشند. مطالعات نشان داده است که، در حدود ۵۰-۶۰ درصد از بزرگسالان در ژاپن، چین و کره می‌توانند در طول فرایند هضم سویا، دیادزئین (daidzein) (ماده مغذی گیاهی ایزوفلاون موجود درسویا) را به ایکول (equol) (یک ماده مغذی گیاهی ب ایزوفلاون) تبدیل کنند. در مقابل، تنها ۳۰-۲۵% از بزرگسالان ایالات متحده می‌تواند دیادزئین را به این روش سوخت و ساز نمایند.

در انتهای مقاله اشاره ای کوچک به یکی از فرآورده های دانه سویا  یعنی روغن سویا و برخی خواص بی نطیر آن میکنیم .

حدس می‌زنیم پاسخ این سئوال را که «آیا دانه سویا و آجیل سویا برای شما مفید می‌باشد و یا مضر؟» متوجه شده باشید که بحث در مورد فواید سویا در سلامت و خطرات ناشی از مصرف آن بی‌پایان است، به این دلیل که استدلالات هر دو طرف محکم بوده و با نکات واقعاً قابل قبولی از خود دفاع می‌کنند. بنابراین، قضاوت آن با شماست، و طرفی را برگزینید که فکر می‌کنید برای شما مناسب‌تر است.

مارا از نظرات و تجربیات خود بهره مند سازید

 

خیلی خوب بود.فقط من شنیده بودم سویا باعث عقیمی میشه ولی بعد از مشاوره با دکتر فهمیدم مصرف بی رویه سویا خام ممکنه باعث عقیمی بشه ولی مصرف درست آجیل سویا یعنی روزی به اندازه یه مشت خطری نداره.بازم ممنون از مقاله هاتوون.

سلام ممنون از راهنماییتون .بله همونطور که شما هم فرمودین مصرف بی رویه هر چیزی باعث ایجاد مشکل میشه.توی این مقاله هم در باره عقیمی مردان در اثر مصرف بیش از حد آجیل سویا صحبت شده ولی همونطور که اشاره کردین مصرف متعادل آجیل سویا علاوه بر اینکه ضرری نداره بلکه سود هم داره

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

آجیلانه

در فروشگاه اینترنتی آجیلانه علاوه بر ارائه تازه ترین و با کیفیت ترین انواع محصولات خشکبار مجموعه ای از مقالات مفید در زمینه فواید و مضرات خشکبار و تاثیر آن بر بدن را از منابع روز دنیا استخراج کرده و در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

آدرس شما:

عضویت در خبره

با خیالی راحت خریدی امن داشته باشید

قبل از صحبت درباره فواید بی نظیر آجیل سویا در بارداری باید بگوییم که سویا مجموعه ای از مواد شفابخش است و سرشار از هورمون بوده و مقدار استروژن طبیعی را در زنان در دوره یائسگی تعدیل می کند، ضدسرطان بوده و به همین دلیل است که در مردان و زنان ژاپنی که از سویا در رژیم غذایی خود زیاد استفاده می کنند، تعداد مبتلایان به سرطان پروستات و سرطان پستان کمتر دیده می شود.

در این مقاله میخواهیم به طور کامل با سویا و بالاخص یکی از محصولات فرآوری شده این دانه شگفت انگیز یعنی سویا و فواید و مضرات مصرف آجیل سویا در بارداری به طور کامل صحبت کنیم.

 

سویا دارای دسته ای از ترکیبات شیمیایی به استروژن گیاهی که دوایزوفلاوون مهم نظیر جنیستین و دائیدزئین بوده که از استروژنی که به طور طبیعی به بدن زن تولید می شود ضعیف تر است و به نظر می رسد که از طرق مختلف آثار منفی استروژن طبیعی جلوگیری می کند.

جنیستین به عنوان یک آنتی استروژن عمل کرده و از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کند و نیز از فعالیت آنزیم های لازم برای رشد سلول های سرطانی ممانعت می نماید و در مواقعی که تولید استروژن طبیعی کاهش یابد کمبود آن را جبران می کند.خواص خوردن آجیل سویا

بنابراین در دوران یائسگی زنان که تولید استروژن طبیعی کاهش می یابد از عوارض یائسگی نظیر گرگرفتگی و داغ شدن و سایر عوارض ناراحت کننده جلوگیری می کند. سویا از منابع غنی مواد مهارکننده پروتئاز است که ضدسرطان و ضدویروس اند. در بررسی های زیادی مشاهده شده است که خوردن سویا مقدار کلسترول و به خصوص مقدار جز بد کلسترول(LDL) را کم کرده است.

در مردان نیز به نظر می رسد خوردن دانه های سویا و فرآورده های غذایی آن اثر منفی هورمون مردانه تستسترون را کاهش می دهد. دانشمندان معتقدند که هورمون تستسترون ممکن است در رشد سلول های سرطانی غدد پروستات اثر بگذارد، ایروفلاوون ها می توانند باعث بلوکه شدن هورمون تستسترون شوند، بنابراین سویا برای جلوگیری از سرطان پروستات موثر است.

 

فیبر فراوان موجود در سویا باعث سلامت روده ها و دستگاه گوارش و جلوگیری از یبوست می شود. همچنین سویا از بروز انواع هموروئید (بواسیر) و دیگر بیماری های روده ای جلوگیری می کند. علاوه بر آن استفاده از سویا برای پیشگیری از انواع سرطان ها به خصوص سرطان معده بسیار موثر و مفید است. هیچ نیازی نیست که در جست وجوی انواع فیبر به خود زحمت بدهید همین قدر که از میوه ها و سبزی ها و دانه های غلات و حبوبات مرتبا در رژیم غذایی خود استفاده کنید خود به خود عملا از هر نوع فیبر مصرف کرده اید.

استفاده بهینه از آجیل سویا خطر ابتلا به پوکی استخوان (Osteo porrosis) را کاهش می دهد. کاهش کلسیم باعث ایجاد پوکی استخوان و شکستگی استخوان ها می شود. تحقیقات زیاد نشان داده است که مصرف آجیل سویا از پوکی استخوان جلوگیری می کند. این در حالی است که نه تنها سویا منبع غنی از کلسیم می باشد بلکه جذب آن نیز آسان صورت می گیرد که قابل مقایسه با کلسیم شیر می باشد.

پارامتر دیگر که باید درباره مصرف سویا در زنان مورد عنایت قرار گیرد، عمل و فعالیت متعادل غده تیروئید است که به میزان پروژسترون بستگی دارد و میزان پروژسترون نیز به نوبه خود به میزان استروژن مربوط است. کم کاری تیروئید و سوخت و ساز ضعیف می تواند میزان استروژن را افزایش دهد و معمولا این اختلال و این افزایش سبب کم کاری غده تیروئید می شود که آن را با علایم پیش از عادت ماهیانه و یائسگی اشتباه می گیرند. در این حالت واکنش استروژن تمایل دارد کار غده تیروئید را مختل کند و استروژن تعادل و اضافه باعث می شود خوراکی ها به صورت چربی ذخیره شوند و زمینه افزایش وزن را فراهم آورد.

مصرف سویا به افراد دیابتی به دلیل آن که میزان انسولین خون آنها را تنظیم کرده و تحت کنترل نگه می دارد توصیه می شود. تحقیقی که روی بیماران چاق دیابتی صورت گرفت نشان داد که فیبر سویا تاثیر مثبتی بر سطح گلوکز خون دارد. آزمایشات کلینیکی نیز نشان داده است که فیبر آجیل سویا تاثیر بسیار بیشتری در کاهش سطح گلوکز خون بیماران نسبت به سلولز داشته است. علاوه بر این، فیبر سویا باعث ایجاد احساس سیری می شود که برای بیماران دیابتی که با مشکل اضافه وزن مواجه هستند بسیار مهم است.

 

مصرف آجیل سویا در بارداری به طور متعادل میتواند تمام نیازهای روزانه بدن زنان باردار به بسیاری از مواد غذایی را برآورده کند. در واقع، میتوان ادعا کرد که نصف لیوان از دانه سویای پوست کنده در حدود ۱۲۰ کالری انرژی و مقداری از مواد مغذی مورد نیاز بدن این افراد را تامین میکند.

علاوه بر این موارد، مصرف این دانه دارای ارزش تغذیه‌ای بالایی بوده و آهن (۱۰٪) ، کلسیم (۴٪) ، ویتامینC (1٪) و ویتامینA (8٪) مورد نیاز بدن زنان باردار و جنین داخل رحم آن‌ها را تامین می‌کند. همچنین، برخی از پزشکان متخصص زنان و زایمان ادعا می‌کنند که دانه‌های سویا منبع خوبی از منگنز، پتاسیم، مس، فسفر، ریبوفلاوین، ویتامین K، فولات و اسیدهای چرب امگا ۳ مورد نیاز مادران باردار است.

همچنین در پژوهشهای انجام شده در مورد دیگر فواید آجیل سویا در بارداری و تاثیر سویا بر جنین داخل رحم مادر باردار نشان داده است که مصرف این ماده غذایی برای سلامت قلب، درمان دیابت نوع ۲، از بین بردن چاقی و سلامت استخوانهای مادران حامله بسیار مفید است.

همچنین، مصرف این ماده غذایی برای رهایی از علائم یائسگی مانند گرگرفتگی در زنان هم بسیار مفید بوده و از بدن خانمها در برابر سرطانها و اختلالات عصبی (به دلیل بالا بودن آنتی اکسیدان موجود در سویا) محافظت میکند.

بستگی به فرد مصرف کننده ، سویا می‌تواند هم یک خوراکی جامد سمی باشد و هم یک غذای فوق‌العاده مفید. طبق تحقیقات جدیدی که در نشریه متابولیسم و درون ریزشناسی بالینی منتشر شده، سویا با برخی از تأثیرات مضری که بیسفنول آ به ما می‌رساند مبارزه می‌کند. محققان برای این تحقیق با گروه سلامت عمومی هاروارد تی اچ چان، ۲۳۹ زن را مورد آزمایش قرار دادند که حداقل یک بار عمل آی وی اف را انجام داده بودند و میزان باروری‌شان را هم زمانی که در بره غذایی‌شان سویا مصرف می‌کردند و هم زمانی که در معرض بیسفنول آ بودند، مورد بررسی قرار دادند.

محققان متوجه شدند زنانی که آجیل سویا در بارداری مصرف نمی‌کردند میزان بالای بیسفنول آ در بدنشان باعث پایین آمدن شانس زنده ماندن جنین در عمل آی وی اف می‌شد. در صورتیکه در زنانی که به صورت منظم سویا مصرف می‌کردند میزان بیسفنول آ نمی‌توانست تأثیر منفی در آی وی اف داشته باشد.

اگرچه این نخستین تحقیقاتی بود که ارتباط بین بیسفنول آ و سویا را در بدن انسان‌ها بررسی می‌کرد، در تحقیقات قدیمی‌تر روی حیوانات، جورج ای چاوارو نویسنده این تحقیق و متخصص تغذیه و امراض مسری در انجمن هاروارد تی اچ چان اشاره بر این دارد که سویا با ممانعت از اضافه کردن گروه‌های متیل به دی ان ای شما بواسطه بیسفنول آ برایتان مثمرثمر است. به عبارت دیگر بیسفنول آ روی ژن‌های اصلی تأثیر گذاشته و باعث ناباروری می‌شود و سویا ماده‌ای است که جلوی این فعالیت بی‌پی آ را می‌گیرد. چاوارو به زنانی که می‌خواهند باردار شوند توصیه می‌کند سویا بخورند. او می‌گوید حتی اگرکمی مصرف آجیل سویا را کنند از مزایای این ماده مغذی بهره‌مند خواهند شد.

در نتایج مطالعات در مرکز شانگهای آشکار شد زنانی که در دوران نوجوانی و اوایل بزرگسالی سویا می‌خوردند ریسک سرطان سینه مربوط به یائسگی در آنها نسبت به زنانی که کمتر سویا می‌خوردند، ۶۰ درصد کاهش پیدا کرده بود و در تحقیق روی  ۲۷۵ زن اهل کالیفرنیا مشخص شد زنانی که فقط یک بار در هفته شیر سویا می‌خوردند احتمال ابتلا به سرطان تخمدان در آنها کاهش پیدا می‌کرد و اما محققان بخش پزشکی دانشگاه استنفورد گفته‌اند که برخی استروژن‌های گیاهی درحقیقت مانع چسبیده شدن استروژن به سلول‌ها و رشد سلول‌های سرطان سینه می‌شوند.

درضمن ایزوفلاونها همیشه با کاهش ریسک بیماری‌های قلبی، پوکی استخوان و زوال عقل در سنین بالا ارتباط داده می‌شوند. همچنین در تحقیقات مطالعات زیست شیمی نشان داده شده که ایزوفلاون موجود در سویا تکثیر سلول‌های چربی را کاهش داده و یک روش جدید برای مبارزه با چاقی محسوب می‌شود.

تحقیقات جدید در مورد سویا با تمرکز روی تاثیر سویا در بارداری به یک نکته مهم در مورد سویا اشاره میکند مبنی بر اینکه این تأثیرات با کارکردهای استروژنیک آغاز و تمام نمی‌شود.

حتی اگر ایزوفلاون‌ها برداشته شوند شما می‌توانید برخی از مزایای قلبی عروقی سویا را ببینید، با اشاره به وجود پروتئین در سویا یا عمل ساده جایگزین کردن آن در برخی از وعده‌هایی غذایی به جای گوشت، می‌توانید روی مزایای سلامتی سویا روی قلبتان حساب کنید. برای مثال سویا غنی از پروتئین با کیفیت بالا، فیبر، ویتامین‌ها، مواد معدنی و ترکیب‌های ضد التهاب است. این ماده یک جایگزین عالی گیاهی است که بهترین پروتئین و آمینو اسید را نسبت به گیاهان دیگر دارد. سویا منبع غذایی مهم و حاوی آمینو اسیدی به لیزین است که در بسیاری از پروتئین‌های گیاهی دیگر وجود ندارد.

زنان باردار می‌توانند در همه وعده‌های غذایی خود، بدون داشتن هیچ مشکلی دانه‌های سویا را مصرف کنند. اما برخی نگرانی‌ها در رابطه با مصرف آجیل سویا در بارداری وجود دارد. بنابراین، اگر شما باردار هستید، باید برای اطمینان بیشتر، قبل از مصرف سویا و سایر مواد غذایی با دکتر معالج خود مشورت کرده و پس از تصویب او، هر ماده را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید. با این حال، بهتر است هر فردی مصرف محصولات سویا را در همه دوران زندگی خود، به ویژه در دوران بارداری فراموش نکند.

پس، میتوان ادعا کرد که مصرف محصولات سویا برای همه زنان باردار کاملا امن است.در ادامه این مقاله، برخی از فواید مصرف آجیل سویا در بارداری و سلامتی زنان بیان شده است، که عبارتند از:

گیاه سویا یک منبع بزرگ از پروتئین گیاهی است. پس، زنانی که می‌خواهند در دوران بارداری گیاه‌خوار بوده و یا از رژیم غذایی گیاه‌خواری استفاده کنند، می‌توانند این ماده غذایی را برای دریافت پروتئین مورد نیاز بدن خود و فرزند داخل رحمشان مصرف کنند. همچنین، دانه‌های سویا منبع خوبی از کلسیم و پروتئین بوده و برای زنانی که از عدم تحمل لاکتوز در بدن خود رنج می‌برند، بهترین منبع تغذیه‌ای خواهد بود.

همانطور که می‌دانید همه حبوبات غنی از مواد مغذی بوده، اما بسیار کم‌کالری هستند. در واقع، می‌توان ادعا کرد که بدن زنان باردار روند پردازش کربوهیدرات‌های موجود در دانه‌های حبوبات را با سرعت ثابتی انجام می‌دهد. در نتیجه، مصرف این مواد غذایی کمک می‌کند تا مشکل گرسنگی خانم‌های حامله برای مدت طولانی در از بین برود. در نهایت، یادتان باشد که مصرف یک وعده کوچک از حبوبات مانند آجیل سویا در روز می‌تواند ترکیب سخاوتمندانه‌ای از کربوهیدرات‌ها و آنتی اکسیدان‌های متعدد را به بدن زنان باردار و جنین داخل رحم این افراد ارائه دهد.

۱/۱درصد شیرخواران به طور کلی به سویا حساسیت دارند ولی شیرخوارانی که به پروتئین شیر گاو حساسیت دارند در ۳۵ ۱۰درصد موارد به سویا حساسیت دارند. شیرخواران زیر ۶ ماه کمتر سویا را از شیرخواران بالای ۶ ماه که عدم تحمل شیر گاو دارند تحمل می کنند. عدم تحمل سویا در شیرخواران زیر ۶ ماه با سابقه فامیلی آلرژی مثبت با تظاهرات شدید گوارشی از قبیل اسهال خونی یا حساسیت غیر وابسته به Ige گزارش شده است. اگر نوزادی در واکنش به خوردن غذای حاوی سویا دچار تنگی نفس شود و به آن توجه نکنند، احتمال ابتلای او به آسم زیاد خواهد بود. پرهیز کامل و طولانی از خوردن غذاها و فرآورده های حاوی سویا تنها راه پیشگیری از بروز حالات آزاردهنده آن است.

خوردن آجیل سویا در بارداری به خاطر وجود “ایزوفلاوین‌ها isoflavones در صورت مصرف بیش از اندازه می‌تواند برای سلامت شما خطرآفرین باشد و حتی طی بارداری بر رشد فرزندتان تاثیری منفی بگذارد. ایزوفلاوین‌ها موادی شیمیایی هستند که هورمون استروژن را در بدن تقلید می‌کنند.

اما این گیاه که از تیره حبوبات است منبع خوب و کم چرب پروتئین است که برای رشد فرزندی سالم حیاتی است. دریافت پروتئین کافی به ویژه برای بارداران گیاه‌خوار چالشی بزرگ محسوب می‌شود، بنابراین بسیاری از بانوان برای تامین پروتئین بدن، سویا را در نظر می‌گیرند. خانم الیزابت سامر متخصص تغذیه می‌گوید: علاوه بر پروتئین، لوبیای سویا حاوی فولات آهن، کلسیم، روی و مواد مغذی نیز هست. لوبیای سویا همچنین سرشار از فیبر و اسیدهای چرب امگا ۳ است.

آجیل سویا حاوی اسیدهای فیتیک phytic acids است، یعنی ماده‌ای گیاهیِ طبیعی که مواد معدنی را به یکدیگر متصل می‌کند. دکتر برندون هورن پروفسور پزشکی تولید مثل از دانشگاه پزشکی سنتی چینی یوسان کالیفرنیا می‌گوید: اسید فیتیک می‌تواند باعث توقف دریافت برخی از فلزات سنگین شود (مثل جیوه، سرب، کادمیوم و اورانیوم) که بسیار عالی است، اما در مقابل می‌تواند جذب مواد معدنی ضروری مثل نیاسین، کلسیم، منیزیم، آهن و روی را نیز با اختلال مواجه کند که برای رشد و نمو جنین حیاتی است.

دکتر هورن می‌گوید: هنگامی‌که باردار هستید، کاهش میزان کلسترول حبوبات یک مزیت است و آجیل سویا این کار را برای شما انجام می‌دهد. اما در دوران بارداری، بدن شما برای تولید پروژسترون، استروژن و ویتامین د به کلسترول نیاز دارد.

به علاوه ممکن است، مصرف آجیل سویا در بارداری به بلوغ زودهنگام، چرخه عادت ماهیانه نظم و مشکلات باروری در دختران و بروز اختلالات مادرزادی مرتبط با مثانه در پسران منجر شود.

مصرف نصف فنجان توفو (پنیر سویا) یا یک فنجان شیر سویا بسیار مناسب است. برخی از متخصصین به جای استفاده از شیر سویا و توفو، محصولات تخمیر شده سویا مثل تمپه و میسو را پیشنهاد می‌کنند. تخمیر به خنثی‌سازی اسید فیتیک سویا کمک کرده و جذب مواد مغذی برای بدن را ساده‌تر می‌کند.

مهم نیست که چه شکلی از سویا را انتخاب می‌کنید، از خوراکی کامل بهره برید و نه از میان‌ وعده‌های فرآوری شده. دکتر بودن می‌گوید: بسیاری از خوراکی‌های سویا که در بازار به‌ عنوان سالم عرضه می‌شود‌، در حقیقت خوراکی‌هایی بی‌فایده‌ و حتی مضر هستند.

همچنین ذکر این نکته هم فراموش نشود که آجیل سویا که در بازار ایران موجود است دارای طعم های گوناگون از جمله فلفلی،نمکی،گلپر،ابلیمویی،سرکه ای و ساده به صورت بوداده و خام موجود است.مادران باردار عزیز در موقع مصرف سویا و خرید آن به این نکته توجه کنند که معمولا مصرف سویا در بارداری به صورت طعم ساده مفیدتر هست و البته در صورت رعایت میزان مصرف و مشورت با پزشک معالج خود مصرف انواع طعم های آجیل سویا در بارداری بلامانع هست.خواص خوردن آجیل سویا

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

آجیلانه

در فروشگاه اینترنتی آجیلانه علاوه بر ارائه تازه ترین و با کیفیت ترین انواع محصولات خشکبار مجموعه ای از مقالات مفید در زمینه فواید و مضرات خشکبار و تاثیر آن بر بدن را از منابع روز دنیا استخراج کرده و در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

آدرس شما:

عضویت در خبره

با خیالی راحت خریدی امن داشته باشید

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *