جلوگیری اورژانسی از بارداری در دوران شیردهی

جلوگیری اورژانسی از بارداری در دوران شیردهی
جلوگیری اورژانسی از بارداری در دوران شیردهی


قرص لونژیل (اووسیز) چیست؟

قرص لوونورژسترول با تجاری لونژیل و یا اووسیز به عنوان یک قرص ضد بارداری اورژانسی در شرایط اضطراری مصرف می‌شود. این قرص حاوی پروژستین است و در واقع باعث مهار تخمک گذاری می‌شود و همچنین باعث ضخیم شدن دیواره رحم و افزایش چسبندگی مخاط دهانه رحم شده و بدین ترتیب بهترین روش اورژانسی برای جلوگیری از بارداری است.

این قرص‌ها باید در سال یک یا دو بار استفاده شود؛ زیرا مصرف بی رویه این قرص‌های اورژانسی عملکرد تخمدان و رحم را مختل می‌کند. توجه داشته باشید با مصرف قرص‌های اورژانسی‌ها با دز بالا، میزان هورمون بالایی، وارد بدن می‌شود که ممکن است عوارض بسیار ناخوشایندی را به همراه داشته باشد. بنابراین استفاده از آنها تنها در شرایط اضطراری که چاره دیگری ندارید ممکن است قابل پذیرش باشد.

مصرف قرص اورژانسی در بارداری چگونه است؟
قرص لونورژسترول در بارداری منع مصرف دارد. در بارداری هیچ نیازی به مصرف این دارو نیست ولی در صورتی که در دوران بارداری قرص‌های ضدبارداری مصرف شد، نگران نباشید؛ برای جنین ضرری ندارد زیرا حاوی پروژسترون هستند.

مصرف قرص اورژانسی در شیردهی چگونه است؟
قرص‌های خوراکی ضدبارداری ترکیبی حاوی دو هورمون ساختگی استروژن و پروژسترون است که مشابه هورمون‌های طبیعی عمل کرده و سبب ایجاد سیکل منظم قاعدگی می‌شوند.
قرص‌هایی که از ترکیب دو هورمون تشکیل شده اند، معروف به قرص های ضدبارداری هستند. در حالی که قرص‌های هورمونی دیگری نیز برای جلوگیری از بارداری وجود دارند که مثلا فقط هورمون ساختگی پروژسترون (پروژستین) را دارند و برای پیشگیری از حاملگی به عنوان قرص اورژانسی در شیردهی مصرف می‌شوند.

جلوگیری اورژانسی از بارداری در دوران شیردهی

بعضی از مطالعات نشان داده است که مصرف استروژن موجود در قرص‌های ترکیبی بر مقدار و کیفیت شیر تولید شده در پستان مادر موثر است. بنابراین مصرف این قبیل قرص‌ها به خصوص در شش ماه اول پس از زایمان توصیه نمی‌شود.

به طور کلی مصرف قرص اورژانسی در شیردهی منع شده است. استفاده از قرص‌های اورژانسی در شیردهی باید با نظر پزشک همراه باشد و خودسرانه صورت نگیرد.


در دوران شیردهی برای جلوگیری از بارداری چه قرصی مصرف شود؟
لاینسترونول قرص خوراکی پروژسترونی پیشگیری از بارداری بوده که فقط مادران شیرده تا ۶ ماه پس از زایمان می توانند از آن برای پیشگیری از بارداری استفاده کنند. این قرص باید هر روز در ساعت معینی خورده شود.

این قرصها چگونه از بارداری پیشگیری می کنند؟
دشوار نمودن رسیدن اسپرم به رحم به دلیل افزایش غلظت ترشحات دهانه رحم
جلوگیری از تخمک گذاری ماهانه (در نیمی از استفاده کنندگان)،
تاثیر در مخاط داخلی رحم (اندومتر)

این قرصها به چه میزان از بارداری پیشگیری می کنند؟
اثر بخشی این قرص همزمان با شیردهی به کودک کمتر از ۶ ماه، حدود ۹۹% است.

مزایای قرصهای شیردهی پیشگیری از بارداری کدامند؟
این قرصها طعم شیر مادر را تغییر نداده و از میزان ترشح آن نمی کاهند.
افزایش مدت زمان شیر دهی
عدم نیاز به قطع روش قبل از عمل جراحی
قابل استفاده در مادران شیرده با فرزند کوچک تر از ۶ ماه
نداشتن فاصله ۷ روزه بین بسته ها و کم شدن احتمال مصرف نادرست
بازگشت باروری بلافاصله پس از قطع قرص

قرصهای پیشگیری از بارداری شیردهی چه معایبی دارند؟
قرصها باید همه روزه راس ساعتی معین خورده شوند. در غیر اینصورت ،بویژه در مادران شیردهی که قاعدگی آنها بازگشته است، احتمال شکست روش افزایش می یابد.بنابراین در مصرف منظم این قرصها دقت کنید.
تاثیر کمتر در پیشگیری از بارداری خارج رحمی در مقایسه با بارداری داخل رحمی
نظم شدن قاعدگی ها

عوارض شایع قرصهای پیشگیری از بارداری شیردهی کدامند؟
خونریزی رتب رحمی: این عارضه معمولا در ماههای اول مصرف دیده شده و ۳-۲ ماه پس از آغاز مصرف از بین رفته و یا کاهش می یابد.

برای کاهش این عارضه چه باید کرد؟
در صورت تداوم خونریزی رتب و یا نارضایتی از این وضع، برای قطع خونریزی تا ۵ روز، کپسول مفیک اسید۲۵۰ میلی گرمی، روزی ۳ بار و در هر بار ۲ کپسول تجویز می گردد.در صورت ادامه این عارضه بیش از ۳ ماه، با پزشکتان مشورت کنید.

عوارض غیر شایع قرصهای پیشگیری از بارداری شیردهی کدامند؟
کیستهای تخمدانی
در صورت بروز این عارضه به متخصص زنان مراجعه کنید .

عوارض غیر شایع قرصهای پیشگیری از بارداری شیردهی کدامند؟
کیستهای تخمدانی
در صورت بروز این عارضه به متخصص زنان مراجعه کنید.

حاملگی خارج از رحم
در صورت بروزدرد شدید و یکطرفه زیر لگن که با تعویق پریود همراه است. بویژه اگر قرصها را منظم نخورده اید، به پزشک مراجعه کنید.

خونریزی شدید
در صورت بروز این عارضه به پزشکتان مراجعه کنید شاید شما کاندیدای مناسبی برای دریافت این قرصها نیستید.

سردرد
در صورت بروز این عارضه قرصها را قطع کرده و بلافاصله به یک مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.

حساس شدن پستانها
با رعایت توصیه های بهداشتی مانند استفاده از پستان بند های محکم، مسکن های معمولی و کمپرس سرد یا گرم رفع می گردد. در غیر اینصورت به پزشکتان مراجعه کنید.

قرصهای پیشگیری از بارداری شیردهی در برخی موارد ،هرگز نباید مصرف شوند:

خونریزی غیر طبیعی رحمی
اختلالات مزمن یا حاد کبدی
(تومور،هپاتیت و .. )
سابقه و ابتلا به سرطان پستان
ابتلای فعلی به ترومبوز وریدهای عمقی( لخته شدن خون در سیاهرگهای عمقی) ، آمبولی
قرصهای پیشگیری از بارداری در برخی موارد فقط باید با تجویز پزشک و در موارد بسیار ضروری مصرف شوند. در این موارد ، معایب این روش باید در مقابل معایب آن سنجیده شود.
وزن بیش از ۷۰ کیلو گرم
سابقه کلستاز بارداری(خارش همراه با زردی به دلیل افزایش نمکهای صفراوی)
فشارخون بالا (۱۶۰/۱۰۰ میلیمتر جیوه و بالاتر)
مصرف همزمان داروهای ضد تشنج، ریفامپین و احتمالا گریزو فولوین
سابقه حاملگی خارج رحمی

قرصهای پیشگیری از بارداری شیردهی در چه زمانی باید استفاده شوند؟
در صورتی که به فرزندتان شیر می دهید، مصرف این قرصها را باید از روز ۴۰ پس از زایمان شروع کرده و شبی یک عدد از این قرصها را میل کنید. قرصها را سرساعت معینی بخورید تا میزان اثر بخشی انها افزایش یابد.

اگر به کودکتان شیر می دهید و هنوز کودکتان کمتر از شش ماه سن دارد، می توانید از این روش استفاده کنید برای تغییر از سایر روشها می توانید براساس موارد زیر اقدام کنید:

اگر از قبل از قرصهای ترکیبی پیشگیری از بارداری استفاده کرده باشید،،می تواند بلافاصله خوردن قرص پروژسترونی را آغاز کنید. در این صورت، نیازی به استفاده از کاندوم نخواهد بود.

اگر قبل ازاین روش، ازآمپولهای سه ماهه پیشگیری از بارداری استفاده می کردید،در زمان تزریق دوز بعدی یا حداکثر یک هفته بعد از آن می توانید خوردن قرص پروژسترونی را شروع کنید.در این صورت دیگر نیازی به استفاده از روش کمکی مانند کاندوم ندارید. به خاطر داشته باشید ،در صورت تاخیر از یک هفته از زمان تزریق دوز بعدی آمپول،در هفته اول علاوه بر قرصهای شیردهی باید از کاندوم نیز استفاده کنید.

در صورتی که قبل از این از روشهایی مانند کاندوم و آی یودی استفاده می کردید، باید در ۵ روز اول قاعدگی و ترجیحا روز اول قاعدگی، استفاده از لاینسترول را آغاز کنید،در غیر اینصورت باید بمدت یک هفته از کاندوم نیز همزمان با قرصهای شیردهی استفاده کنید.

در صورتی که به فرزند کوچکتان شیر می دهید و فرزند تان کوچکتر از ۶ ماه است و قرصها را در روز ۴۰ پس از زایمان شروع نکرده اید، برای استفاده از لاینسترونول ابتدا، باید احتمال بارداری را با ازمایش خون بتاHCG چک کنید و در صورت منفی بودن آزمایش بارداری، پس از آن لاینسترونول را استفاده کنید.

روش مصرف قرصهای شیردهی:
هر بسته لاینسترونول ۲۸ قرص دارد که باید هر شب یک عدد از آن راس ساعت معینی خورده شود.
برای پرهیز از فراموش کردن قرص، خوردن قرص را با یک کار مداوم هر روزه مانند مسواک زدن، نماز خواندن، و هماهنگ نمایید.
شروع مصرف بسته بعدی قرص بلافاصله پس از پایان بسته قبلی است.
دقت کنید: بین مصرف دو بسته قرص نباید هیچ فاصله زمانی وجود داشته باشد.

در صورت فراموشی قرصهای شیردهی باید چه اقدامی انجام دهیم؟
تا سه ساعت: اگراز زمان فراموشی قرص کمتر از سه ساعت گذشته است،هنوز فرصت دارید آن را جبران کنید. در این صورت قرص فراموش شده را به محض به خاطر آوردن بخورید.
بیش از سه ساعت : اگر بیش از سه ساعت از فراموشی قرص گذشته است به محض به خاطر آوردن، قرص فراموش شده را مصرف کنید. و تا ۲ روز یا آمیزش نداشته باشید و یا از یک روش کمکی مانند کاندوم هم استفاده کنید.
فراموشی دو قرص: باید به محض یادآوردن،قرص های فراموش شده یکجا خورده شده وبقیه قرص ها ادامه یافته و تا ۷ روز از روش کمکی مثل کاندوم استفاده شود.
در صورت داشتن نزدیکی محافظت نشده در این دو روز از روش اورژانس استفاده شود.در صورت پریود نشدن در مدت ۶-۴ هفته پس از فراموشی، بررسی بارداری لازم است. در صورت استفاده از روش اورژانس پس از گذشت ۳ هفته باید بررسی های لازم برای تعیین وضعیت بارداری انجام شود.
اگر از قرصهای شیردهی استفاده می کنید باید معاینات و آزمایشهای زیر را انجام دهید.

      اندازه گیری و ثبت فشار خون
      پاپ اسمیر
      اندازه گیری وزن
      علایم خطرناک

اگر هرکدام از علائم زیر را در خود مشاهده کردید، مصرف قرصها را قطع کرده و به یک مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید:

سردرد شدید (میگرن، سردردهای همراه با تاری دید)،
درد شدید قفسه سینه پس از شروع مصرف لاینسترنول،
خونریزی رتب رحمی و یا هر خونریزی بدون دلیلی که احتمال بیماری زمینه ای و یا حاملگی را مطرح کند
زردی پوست و چشم
درد شدید شکمی بخصوص در قسمت پایین شکم و لگن (احتمال EP و پارگی کیست تخمدان)
به خاطر داشته باشید که استفاده از این روش حداکثر تا ۶ ماهگی کودک و همزمان با شیردهی مجاز است در این صورت، پیگیری و بررسی های لازم در فاصله های زمانی ۳ ماهه انجام می شود. دراین بررسی ها وزن وفشار خون شما اندازه گیری خواهد شد.
در صورت بروز هرگونه مشکل ،براساس مواردی که در بالا آمده است، به پزشکتان مراجعه کنید.
توجه داشته باشید که استفاده از قرصهای پروژسترونی خوراکی پیشگیری از بارداری هیچ افزایشی در فشار خون های سیستولیک و دیاستولیک یا بروز بیماری فشار خون ایجاد نمی کند.

لطفاً درباره این مطلب نظر بدهید. نظرات و سوالات شما بعد از تایید نمایش داده خواهد شد.

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج و لينک سايت مجاز است.



متاسفانه محتوای مورد در خواست شما در دانشه فرزند موجود نیست، البته ممکن
است آدرس محتوای درخواستی تغییر کرده باشد. لطفاً در مطالب دانشه جستجو کنید.

رجوع به صفحه نخست دانشه

پورتال جوانان ایرانی

قرص جـدیـد جلوگیری از بارداری و حاملگی بـه روش اورژانـس (ECP)، لـوونـورجسـتـرل (LEVONORGESTREL) میباشد، که (به غلط) لوونورجسترول نیز یده میشود. این قرص با برندهای (PLAN B)  ،(POSTINOR-2) ،(LEVONELLE ONE STEP) عرضه گردیده است. این قرص از ابتدای سال آینده نیز در داروخانه های ایران دردسترس عموم قرار خواهد گرفت. این قرص بمنظور جلوگیری از بارداری پس از تماس جنسی حفاظت نشده و یا هنگام شکست در سایر روشهای جلوگیری از بارداری (پاره شدن کاندوم)، مورد استفاده قرار میگیرد. پیشتر از قرصهای LD و HD برای مواقع اورژانس پیشگیری استفاده میگردید. مزیت این قرصهای جدید، کاهش عوارض و افزایش ضریب موفقیت میباشد.

نحوه عملکرد:

لوونورجسترول یک هورمون زنانه است که از تخمک گذاری جلوگیری بعمل آورده و با ایجاد تغییرات در مخاط گردن رحم و پوشش رحم حرکت اسپرم را به سمت رحم، و لانه گزینی تخم بارورشده در دیواره رحم  را دشوار میسازد. این هورمون در سایر روشهای جلوگیری از بارداری نظیر قرصهای ضد بارداری متداول و یا کپسول های کاشتنی(نورپلانت) نیز یافت میشود. اما این هورمون در قرصهای جدید در دوز بالاتر و بصورت مجزا عرضه گردیده است.

جلوگیری اورژانسی از بارداری در دوران شیردهی

شکل دارویی:

این قرص سفید رنگ در بسته های دو عددی عرضه میگردد. هر کدام از قرصها حاوی ۷۵۰ میکروگرم لوونورجسترول میباشد.

میزان اثر بخشی:

اثر بخشی آن ۶۰ تا ۹۵ درصد، و بطور میانگین ۸۹ درصد است. از هر ۱۰۰ زن، ۲ نفر ممکن است پس از مصرف این قرصها باردار شود.

نکته: قرصها هر چه زودتر پس از تماس جنسی حفاظت نشده مصرف گردند، اثر بخشی شان گردیده و شانس حاملگی ناخواسته کمتر میشود. در صورتی که این قرص ها ظرف ۲۴ ساعت پس از تماس جنسی حفاظت نشده مصرف گردند، ۹۵ درصد از حاملگی جلوگیری میکند. اما چنانچه ظرف ۴۸ تا ۷۲ ساعت پس از تماس جنسی مصرف گردند، ۶۰ درصد از حاملگی جلوگیری میکنند.

نحوه مصرف:

۱- یک قرص بسته را پس از رابطه جنسی حفاظت نشده مصرف کنید. این زمان نباید از ۷۲ ساعت (۳ روز) پس از تماس جنسی فراتر رود.

۲-قرص دوم را ۱۲ ساعت بعد از قرص نخست مصرف کنید.

نکته:زمانبندی مصرف قرصها در میزان اثر بخشی آنها بسیار مهم است.

نکته: هر چه زودتر قرصها را مورد استفاده قرار دهید، اثر بخشی شان افزایش می یابد.

نکته:قرص نخست را بایستی ظرف ۷۲ ساعت پس از تماس جنسی حفاظت نشده مصرف کنید.

چه زمان به پزشک مراجعه کنید؟

۱-چنانچه ظرف ۳ ساعت پس از مصرف قرص نخست، دچاراستفراغ شدید، بلافاصله قرص دوم را مصرف کرده و فورا به پزشک مراجعه کنید.

۲-چنانچه (پس از مصرف قرصها) عادت ماهانه شما یک هفته از زمان معمول خود به تاخیر افتاد، احتمال باردار بودن شما وجود دارد، بنابراین تست بارداری بدهید.

۳-چنانچه پس از گذشت ۳ هفته از مصرف قرصها عادت ماهانه در شما ایجاد نگردید(پریود نشدید)، نزد پزشک بروید و تست بارداری بدهید.

۴-در صورت بروز سردرد شدید، شکم درد شدید، اختلال در بینایی، حالت تهوع و استفراغ شدید، علایم واکنش آلرژیک شدید به پزشک مراجعه کنید.

نکات مهم در رابطه با قرصهای لوونورجسترول:

۱-مصرف این قرصها شما را در برابر بیماریهای منتقله از راه تماس جنسی از جمله HIV محافظت نمیکند.

۲-نبایستی از این قرصها به عنوان یک روش روتین جلوگیری از بارداری استفاده گردد.

۳-این قرصها را نبایستی همراه با سایر روشهای جلوگیری از بارداری به روش اورژانس مصرف کرد.

موارد منع مصرف:

۱-مصرف این قرصها برای دختران زیر ۱۷ سال ممنوع است. (مگر با صلاحدید پزشک)

۲-چنانچه احتمال می دهید باردار هستید، از مصرف آنها خودداری کنید. این قرصها قادر به خاتمه بارداری نمیباشند.

۳-چنانچه مبتلا به دیابت میباشید و یا نسبت به داروهای جلوگیری از بارداری آلرژی دارید، قبل از مصرف این قرصها، با پزشک خود مشورت کنید.

۴-در دوران شیردهی از مصرف این قرصها خودداری ورزید، چراکه میتوانند وارد شیر مادر گردیده و به نوزاد آسیب برسانند.

۵-در صورت وجود خونریزی تشخیص داده نشده مهبلی (واژینال)، از مصرف این قرصها خودداری ورزید.

۶-در صورت ابتلا به بیماریهای کبدی، مشکلات انعقاد خون، بیماریهای قلبی و سرطان پستان از مصرف آن قبل از مشورت با پزشک خودداری کنید.

۷- ابتلا به برخی اختلالات روده ای، در جذب دارو تداخل ایجاد میکنند، بنابراین آنها را با پزشک خود در میان بگذارید.

عوارض احتمالی مصرف لوونورجسترول:

عوارض جانبی معمولا مشابه مصرف سایر قرصهای جلوگیری از بارداری است.

۱-آلرژی: کهیر- تنفس دشوار- تورم در ناحیه صورت، لب ها، زبان و یا گلو.

۲-درد شدید در ناحیه تحتانی شکم و یا پهلوها که میتواند نشانه حاملگی خارج رحمی باشد و بایستی فوراً به پزشک مراجعه کنید.

۳-تهوع، اسهال، درد خفیف شکم، حساس شدن سینه ها، سرگیجه، احساس خستگی، سردرد، تغییر در الگوی عادت ماهانه، آکنه.

تداخلات دارویی:

۱-برخی داروهای ضد تشنـج نظیر کاربامازپین (CARBAMAZEPINE)، فنیتوئین (PHENYTOIN)، پریمیدون (PRIMIDONE)

جلوگیری اورژانسی از بارداری در دوران شیردهی

۲-برخی آنتی بیوتیک ها نظیر ریفامپین  (RIFAMPIN)

۲-برخی از باربیتوراتها (BARBITURATE)

۳-داروی درمان ایدز: ریتوناویر(RITONAVIR)

۴-داروی ضد قارچ: گریزئوفولوین (GRISEOFULVIN)

۵-داروی سرکوب کننده سیستم ایمنی: سیکلوسپورین (CYCLOSPORIN)

۶-سایر داروهای ضد بارداری.

نکته: در صورت مصرف داروهای مذکور آن را با پزشک خود در میان بگذارید. ۵ مورد نخست از اثر بخشی قرصها کاسته و در عملکرد آنها ایجاد تداخل میکنند.

نحوه نگهداری:

۱-قرصهای لوونورجسترول را به دور از رطوبت و گرما نگهداری کنید. در دمای بین ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتی گراد.

۲-آن را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید.

۳-به تاریخ انقضای دارو دقت کنید.

برچسب ها : بارداریپیشگیری از بارداریپیشگیری از حاملگیجلوگیری از بارداریحاملگیقرص پیشگیریقرص ضد حاملگیمردمان

۷ خرداد, ۱۳۸۷

۲۳ خرداد, ۱۳۹۰

۴ دی, ۱۳۸۹

سلام من میخواستم ازتون راجع به اثرات قرص لوونورجسترول بپرسم. آیا استفاده از این قرص باعث سرطان یا مریضهای دیگه میشه؟! و اینکه اگر یک در دوماه دوبار مجبور به استفاده بشیم اشکالی داره؟
و اگر ۳ روز بعد از پریود منی داخل ریخته بشه احتمال بارداری هست؟!
ممنون.

سلام من سه شنبه پیش دومین قرص لئوژسترول رو مصرف کردم اما تا امروز که سهشنبه است پریود نشم ایا امکان حامله بودن دارد؟ در ضمن من دو ماه پیش یکبار هم استفاده کرده بودم و نتیجه گرفته بودم.
جواب اورژانسی

قرص دوم دقیقاااا باید ١٢ ساعت بعدش مصرف بشه؟؟؟ اگه یک ساعت جلوتر استفاده کنیم مشکلى داره؟

با سلام من یک روز بعد از پریود نزدیکی داشتم یک قرص اورژانسی خوردم بعد شش روز باز دیشب پرید شدم دل درد شدید دارم حالت تهو دارم باید چی کار کنم دکتر هم رفتم سرم زدم ولی تاثیر نداشت این تهو دل درد عوارض داروه

اون جور که من تو کتاب خوندم و تو بروشور خود قرص دو تا قرص ۷۵/. باید با هم استفاده شوند نه با فاصله
سری جدید این قرص رو به صورت یه دونه قرص ۱٫۵ میلی گرمی میزنن که دیگه این اشتباه با فاصله استفاده گردنش اتفاق نیفته

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دنبال کردن

ورزش و تحرک

۱۰ راه ساده برای عادت کردن به ورزش

۶ خرداد, ۱۳۸۷

ازدواج و خانواده

چطور با طرد شدن عشقی کنار بیاییم

۲۲ تیر, ۱۳۸۹

مد و مسائل زندگی

تاثیر شرایط محیط اطراف بر شیوه زندگی

۲۳ آبان, ۱۳۸۸

ازدواج و خانواده

دخترهای امروزی : آیا باید گوش به فرمان زدتان باشید؟

۵ تیر, ۱۳۹۰

ازدواج و خانواده

کورکورانه اسیر دام عشق نشوید

۳ بهمن, ۱۳۸۷

چطور کسی که عاشقش بودید را فراموش کنید

بررسی خودارضایی از نقطه نظر علمی

تنفر از والدین: چرا برخی فرزندان از والدین خود متنفر میشوند؟

وقتی مردی شما را بخواهد

عشق یکطرفه: کسی را دوست دارید که دوستتان ندارد؟

بیشتر

سلامتی و بهداشت

علائم گردن درد، روش های خانگی درمان گردن درد

۳۰ بهمن, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

کاربردی‌ترین لباس‌هایی که در هر فصلی از سال به آن نیاز دارید

۲۷ بهمن, ۱۳۹۷

روشهای موفقیت

۱۰ ترفند طلایی که به رشد کسب و کار شما کمک خواهد کرد

۲۷ بهمن, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

مواد لازم برای داشتن یک استایل خاص و متفاوت مردانه در فصل زمستان

۲۷ بهمن, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

مهم ترین اصول قبل از گرفتن جشن تولد برای دختر بچه‌ها

۲۷ بهمن, ۱۳۹۷

روشهای موفقیت

۱۰ گام ساده برای خودشناسی و موفقیت در زندگی فردی

۲۷ بهمن, ۱۳۹۷

ازدواج و خانواده

۱۸ دلیل برای این‌که به همسرتان وفادار باشید

۱۴ بهمن, ۱۳۹۷

ازدواج و خانواده

رابطه جنسی ضربدری : آثار زیان‌بار و مخرب آن

۸ بهمن, ۱۳۹۷

ازدواج و خانواده

بایدها و نبایدها بعد از ناراحت کردن همسر

۱ بهمن, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

چطور زندگی تکراری را برای خودمان لذت‌بخش‌تر کنیم

۱ بهمن, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

۹ روش برای خواندن درس‌های تحلیلی و دشوار

۲۶ دی, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

۸ روش ساده برای اینکه کتاب خواندن جزئی از عادات روزمره‌تان شود

۲۶ دی, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

مهم‌ترین وسایلی که قبل از سفر به شهر ساحلی باید به همراه داشته باشید

۲۶ دی, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

انواع محیط کاری و لباس‌هایی که مناسب آن‌هاست

۲۶ دی, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

چطور در مهمانی لباس خود را با فرزندتان ست کنید

۲۶ دی, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

۹ نکته شگفت انگیز برای پذیرایی از مهمان‌ها

۲۶ دی, ۱۳۹۷

تغذیه و تناسب اندام

۹ نکته برای داشتن رژیم غذایی سالم و تناسب اندام

۲۶ دی, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

۹ روش برای این‌که زندگی کسِ دیگری را زندگی نکنید

۱۵ دی, ۱۳۹۷

سلامتی و بهداشت

۱۰ روش برای از بین بردن اضطراب قبل از رویدادها

۱۰ دی, ۱۳۹۷

سلامتی و بهداشت

تأثیر احساسات بر سلامت جسمانی

۷ دی, ۱۳۹۷

کلیه حقوق سایت برای مردمان محفوظ است . استفاده غیر تجاری مطلب همراه با ذکر منبع و لینک مجاز می باشد.

جلوگیری اورژانسی از بارداری در دوران شیردهی
جلوگیری اورژانسی از بارداری در دوران شیردهی
1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *