متأسفیم! این صفحه وجود ندارد!
شرکت(زنجیره تولید و عرضه محصولات پروتئینی دیزباد) از نظر کلی به بخش های زیر طبقه بندی میگردد: 1- بخش پرورش و تولید مرغ مادر 2-بخش پرورش مرغ گوشتی 3- کارخانه دان 4- بخش تامین و فروش مرغ گوشتی5- بخش فروشگاه ها و فست فودهای مالکیتی شرکت
The Right Start Ensures The Performance
ویتامین ها از سهم اندک اما به شدت تاثیرگذاری در تغذیه حیوانات تک معدهای برخوردار می باشند. این سهم برای خوک و طیور صنعتی در حدود 0.5 درصد وزنی و 1 تا 2 درصد هزینه تمام شده خوراک می باشد. افزودن ویتامین ها به خوراک طیور مازاد بر نیاز گله، در بسیاری از موارد راهگشا بوده اما در اغلب موارد به دلیل دانش کم و عدم تشخیص عامل بروز مشکلات در گله رخ داده و هزینه های قابل توجهی را به خود اختصاص می دهد. اهمیت تامین سطح مطلوب ویتامین ها در گله های مادر در مطالعات علمی متعددی تایید شده است اما در مورد اثرات تامین مازاد بر نیاز ویتامین ها اختلاف نظر بسیاری وجود دارد و تنها اثرات سودمند تامین مازاد بر نیاز ویتامین های E و D3 (به همراه ترکیبات هم خانواده آن) از نظر علمی تایید شده است. این اثر در مورد ویتامین E کاملا مشهود است و غلظت های بالای آن در جیره مرغ مادر، نه تنها سبب بهبود قابلیت جوجه درآوری و قدرت بقای جوجه ها می شود بلکه واجد اثرات مثبت بر توان ایمنی پرنده می باشد.
در مورد ویتامین A، اثرات نامطلوب به دلیل مصرف مازاد به کرات گزارش شده است که جدیدترین آن مربوط به تشدید پراکسیداسیون چربی های کبدی در گله های مادر گوشتی در اثر مصرف سطوح بالای 13000 واحد بین المللی در هر کیلوگرم خوراک است.
در مورد مکمل مازاد بر نیاز ویتامین K در گله های مادر، اثر قابل توجهی مشاهده نشده است و در مطالعه هایی که توسط لاول و همکاران (1994) صورت گرفت، تنها اثر کمبود مختصر ویتامین K، افزایش زمان انعقاد خون بود.
در مورد بیوتین اغلب مطالعات در رابطه با کمبود آن بوده (کراونز و همکاران، 1944 و وایت هد و همکاران، 1985) که علایمی چون مشکلات پا، کاهش رشد و توان بقای جوجه و وزن پایین تر جوجه گزارش شده است و تنها هارنر و همکاران (1979) نشان دادند که مصرف بیوتین مازاد می تواند سبب امتیاز بهتر پا از نظر ابتلا به زخم بالشتک پا (FPD) شود.کمبود ویتامین ای در طیور
مصرف مقادیر بالای ویتامین D (تا IU/Kg 5000) به طور قابل ملاحظه ای سبب افزایش وزن، کاهش نرخ بروز ریکتز، افزایش ذخیره فسفر تیبیا و کاهش تلفات در جوجه های گوشتی می شود.
در این میان گاه با وجود مکمل سازی جیره ها، علائم کمبود ویتامین ها مشاهده می شود. فارغ از مبحث تشخیص درست کمبود ویتامین ها و لزوم مکمل سازی آن که به نظر نیازمند بررسی موشکافانه در ایران است و بسیاری از موارد تجویز ویتامین ها به علت تشخیص نادرست است، مهمترین فاکتورهای موثر بر بروز کمبود ویتامین ها در گله شامل موارد زیر است:
1) کیفیت اقلام اصلی خوراک: با وجود اینکه در اغلب موارد ویتامین های موجود در اقلام اصلی خوراک منجمله ذرت، کنجاله سویا و غیره در نظر گرفته نمی شود اما نمی توان از سهم آنها در تامین نیاز مواد معدنی و ویتامین ها چشم پوشی کرد. در این ارتباط به عنوان مثال هنگامی که غلات در مرحله داشت دچار استرس سرمایی می شوند (اتفاقی که در مورد ذرت اکراین و گندم قزاق بسیار اتفاق می افتد)، ضمن افزایش رطوبت دانه برداشت شده، سطوح ویتامین ها به خصوص ویتامین E و کریپتوگزانتین دچار افت قابل توجهی می شود. در این رابطه، ارتباط بسیار نزدیکی بین دانسیته ذرت و مواد مغذی آن به ویژه ویتامین ها و انرژی وجود دارد و کاهش دانسیته نشانه افت این مواد مغذی است.
2) اثر عمل آوری و انبارداری: بخش قابل توجهی از ویتامین ها می تواند به دلیل انباردری یا عمل آوری نامناسب در خوراک یا پرمیکس نابود شود و لزوم مکمل سازی مازاد بر نیاز پرنده را اجتناب ناپذیر کند. عوامل مخرب ویتامین ها شامل رطوبت، فشار (پلت)، گرما، نور، اکسیداسیون-احیا، فساد اکسیداتیو چربی ها، عناصر معدنی کم نیاز، اسیدیته، اثرات متقابل با سایر ویتامین ها، آنزیم ها، نوع کریر مکمل و نوع افزودنی ها می باشد. در این ارتباط، رطوبت بیشترین اثر تخریبی را روی ویتامین های موجود در پرمیکس ها و مواد غذایی دارد و به عنوان مثال در مورد ویتامین A، سبب افزایش حساسیت آن به تخریب اسیداتیو می شود. اثر تخریبی اسیدها، بازها، کولین کلراید و عناصر معدنی صرفا در حضور رطوبت انجام می پذیرد. اثر منفی رطوبت روی ویتامین های موجود در مکمل خالص، پرمیکس ها و خوراک کامل ادامه پیدا می کند و با تخریب بخش قابل توجهی از ویتامین های حساس به رطوبت به ویژه اسیدفولیک (B9)، پریدوکسین، A و D3 می شود. این آسیب تا این حد جدی است که سطح ویتامین A پس از سه ماه در پرمیکس ویتامین که در شرایط مرطوب (رطوبت 15 درصد) نگهداری شود، از 100 به کمتر از 2 درصد افت می کند. این در حالی است که افت ویتامین A در مدت مشابه در پرمیکسی که در شرایط خشک نگهداری می شود، تنها 12 درصد است.
عامل اصطکاک جزو فاکتورهای تخریبی ویتامین های خالص است که کمتر مدنظر قرار می گیرد. اصطکاک با از بین بردن لایه محافظ (Coating) ویتامین های خالص سبب قرار گرفتن آنها در معرض تخریب می شود. فرآوری خوراک (پلت، اکسترود و اکسپند) و حضور عناصر معدنی از مهم ترین عوامل افزایش اصطکاک در سطح دانه های تشکیل دهنده ویتامین ها می باشد. با از بین رفتن لایه محافظ به ویژه در مورد ویتامین هایی همچون E، A، D3، بیوتین (H2) و K و حضور نمکهای معدنی و رطوبت بالا، تخریب ویتامین با سرعت بسیار بالایی انجام می پذیرد. در این رابطه کیفیت تولید، انتخاب کریر و بسته بندی در زمان تولید مکمل خالص ویتامین اهمیت پیدا می کند و تفاوت بین برندهای مختلف ویتامین های خالص ایجاد می کند. برندهای مختلف ویتامین های خالص موجود در بازار شاید از نظر خلوص تفاوت چندانی با هم نداشته باشند اما تفاوت در تکنولوژی محافظت از ویتامین ها، انتخاب کریر و کیفیت بسته بندی نمود پیدا می کند. در یک مطالعه علمی که در سال 2012 انجام شد، مکمل خالص ویتامین A در سه برند معروف که سابقه حضور در ایران را نیز دارند مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که سطح تخریب این ویتامین در شرایط مشابه نگهداری در یکی از این مکمل های خالص تا 30 درصد بیشتر از دو برند دیگر است. به همین دلیل، اهمیت توجه به برند ویتامین خالص دو چندان می شود.
مبحث تخریب ویتامین ها در حضور نمکهای معدنی امری بدیهی است که به طور مستقیم از طریق ایجاد رادیکال های آزاد و غیرمستقیم از طریق اصطکاک تاثیر منفی خود را وارد می سازند. در این میان، عناصر مس، روی و آهن از اثر تخریبی بیشتری نسبت به سلنیوم و منگنز برخوردار می باشند. یون آزاد فلزها از بیشترین اثر تخریبی برخوردار است و پس از آن به ترتیب سولفات، کربنات و اکسید اثر تخریبی بیشتری دارند.
کمترین اثر تخریبی فلزات در فرم کیلاته مشاهده می شود زیرا امکان تشکیل رادیکال آزاد تقریبا وجود ندارد. رادیکال آزاد حاصل از نمک های فلز از بیشترین اثر تخریبی روی ویتامین A برخوردار می باشند زیرا پنج پیوند دوگانه در ساختار این ویتامین به شدت حساس به اکسیداسیون می باشد. فعالیت آلفا توکوفرول محافظت شده در ترکیب مکمل ویتامینه و مکمل ویتامینه-میزاله مخلوط شده پس از سه ماه به ترتیب به میزان 50 و 80 درصد افت می کند. افزودن 245 میلی گرم مس در قالب سولفات مس به مکمل ویتامینه موجب توقف کامل فعالیت ویتامین A پس از 15 روز می شود.
حضور کولین کلراید در کنار ویتامین های خالص نیز اثر مشابهی با عناصر فلزی دارد. اثرات نامطلوب تابش نور بیشترین اثر را روی ریبوفلاوین، B6، فولاسین (B9) و C دارد و محافظت ویتامین های خالص از انواع تابش ها در حفظ فعالیت آنها ضروری است.
فرآوری خوراک با وجود آنکه سبب بهبود قابلیت هضم انرژی و پروتئین می شود اما واجد اثرات تخریبی روی ویتامین ها می باشد. در زمان پلت کردن، چهار فاکتور مخرب ویتامین ها در کنار هم حضور دارند که شامل اصطکاک، رطوبت، حرارت و فشار می باشد. با افزایش دمای کاندیشنر، آسیب پذیری ویتامین ها افزایش می یابد. واکنش ویتامین ها نسبت به تنش حاصل از پخت خوراک متفاوت است و در این میان ویتامین K3، B12، فولاسین، B6 و A به ترتیب بیشترین تخریب را متحمل می شوند. در این میان استفاده از بخار مرطوب در کاندیشنر که یکی از معضلات شایع در کارخانجات تولیدی خوراک دام و طیور ایران است سبب تخریب بیشتر ویتامین ها می شود. اختلاف میزان تخریب ویتامین ها در اثر استفاده از بخار خشک و مرطوب در مورد ویتامین هایی مانند بیوتین، فولاسین و K3 تا 20 درصد می رسد. این نکته را هم باید در نظر دانست که پلت کردن خوراک سبب افزایش زیست فراهمی ویتامین های بیوتین و نیاسین موجود در غلات می شود.
از مواردی که در حین پلت کردن خوراک کمتر مورد توجه قرار می گیرد، فشار و اصطکاک حاصل از عبور از دای است که بهترین شاخص آن اختلاف دمای خوراک پس از کاندیشنر (قبل از ورود به دای) و پس از پلت (قبل از ورود به کولر) می باشد. هنگامی که این اختلاف به بالای 12 درجه سانتیگراد افزایش پیدا می کند، نشانگر اصطکاک بسیار بالا در دای بوده که علاوه بر تخریب ویتامین ها موجب واکنش میلارد و مقاوم شدن نشاسته به هضم می شود.
3) کاهش مصرف خوراک: هنگامی که به هر دلیلی مصرف خوراک کاهش یابد، سطوح ویتامین ها به منظور حفظ عملکرد باید اصلاح شود. اعمال محدودیت خوراک از جمله مواردی است که می تواند سبب کاهش دریافت ویتامین ها در گله شود. این کاهش مصرف خوراک می تواند به دلیل استرس یا بیماری باشد که در این شرایط مکمل سازی آب آشامیدنی با ویتامین ها توجیه پیدا می کند. در نظر گرفتن سطح انرژی خوراک در تنظیم سطح ویتامین های جیره از دیگر مواردی است که به سبب تغییر میزان مصرف خوراک باید مورد توجه قرار بگیرد.
از مهم ترین استرس های شایع در گله های مادر می توان به استرس گرمایی اشاره کرد که اثر قابل ملاحظه ای روی مصرف خوراک داشته و افزایش سطوح کلیه ویتامین ها در این شرایط توصیه می شود.
4) تنش ها: بر اساس مطالعات متعدد، سطوح نیاز ویتامین ها برای رشد، ضریب تبدیل و تولید تخم مرغ کمتر از نیاز برای دستیابی به حداکثر توان ایمنی در پرنده است. بیماری ها و انگل ها اغلب موجب کاهش راندمان جذب ویتامین ها از منبع خوراک شده و از طرفی میزان تولید آنها توسط میکرواورگانیسم های دستگاه گوارش را کاهش می دهند.
جذب ویتامین های محلول در چربی به سرعت در صورت درگیری با بیماریهایی همچون کوکسیدیوز و آنتریت کاهش می یابد که بروز اسهال این کاهش را تشدید می کند. مایکوتوکسین ها نیز اثرات مشابهی داشته و به ویژه سبب کاهش جذب ویتامین های محلول در چربی می شوند. اثر منفی مایکوتوکسین ها تا حدی است که ذرت کپک زده می تواند سبب بروز مشکلات پا و آنسفالومالاشیا (کمبود ویتامین D و E) با وجود افزودن مقادیر کافی این ویتامین ها به جیره شود. اثر نامطلوب قارچ های فوزاریومی در افزایش نیاز تیامین هم گزارش شده است. کوکسیدیوز هم از سه طریق موجب افزایش نیاز ویتامین K در طیور می شود:
کاهش مصرف خوراک
آسیب اپیتلیوم روده و کاهش میزان جذب ویتامین های محلول در چربی
مصرف کوکسیدیوستات ها که سبب افزایش نیاز ویتامین K می شود.
علاوه بر موارد مذکور، فاکتورهای دیگری مشتمل بر میزان ذخیره بدنی ویتامین ها (به خصوص در مورد B12 ،A ،D3 و E)، سطوح سایر مواد مغذی جیره، داروها، آنتاگونیست های طبیعی ویتامین ها، سیستم و روش نگهداری گله، شرایط فیزیولوژیک گله (میزان تولید، سن، جنسیت، وزن بدن و غیره) و زیست فراهمی ویتامین ها در مواد غذایی می تواند روی نیاز ویتامین ها موثر باشد.
The Right Start Ensures The Performance
تهران – فلکه دوم صادقیه – ابتدای آیت الله کاشانی – برج مینا – طبقه ۱۱ – واحد ۶۱
واحد بازرگانی :
۴۴۰۳۴۴۸۵-۰۲۱ / ۴۴۰۳۴۴۷۵-۰۲۱
واحد علمی :
۴۴۹۷۴۲۷۳-۰۲۱ / ۴۴۹۷۴۲۸۵-۰۲۱
فکس : ۴۴۰۹۴۳۵۹-۰۲۱
کلیه حقوق برای شرکت لوتکامین محفوظ است
100 Joom Road, New York City, Greater
NY 8JR, United State
Toll Free: 00 2332 6789
Email: support247@demo.com
Opening: 10:00am – 10:30pm
9