کاربرد قرص pantoprazole

خواص دارویی و گیاهی

کاربرد قرص pantoprazole
کاربرد قرص pantoprazole

مجری طرح پایلوت : انجمن داروسازان اصفهان

تحت نظارت معاونت غذا و دارو

مسئولیت صحت اطلاعات بر عهده داروخانه می باشد

*دریافت دارو فقط بصورت حضوری در محل داروخانه و با نسخه کامل امکان پذیر است*

پنتوپرازول چیست؟
در معده یک سری سلول هایی وجود دارد که اسید تولید می کنند و هیدروژن که عامل اسیدی است را داخل معده تزریق می کنند به این سلول ها پمپ های هیدروژن گفته می شود.کاربرد قرص pantoprazole


(فراورده های پنتومید محصول شرکت تهران شیمی)

پنتوپرازول جزء دسته داروهایی است که پمپ هیدروژن را مهار می کنند و در واقع اجازه تولید اسید معده را نمی دهند. سایر داروهای این دسته عبارتند از امپرازول – لانسوپرازول – رابپرازول – اس امپرازول یکی از عوامل محافظت کننده در بدن اسید معده است که علاوه بر کمک به هضم غذا باعث از بین رفتن میکروب ها و ویروس هایی می شود که از راه گوارش وارد بدن می شوند. قرص پنتوپرازول با کاهش اسید معده مقاومت بدن را کاهش می دهد و در صورت مصرف این دارو باید مراقبت بیشتری در خصوص مواد غذایی مصرفی داشته باشید.
توصیه های دارویی
مصرف پنتوپرازول با نلفیناویر و آتازاناویر ممنوع است و در صورت استفاده از این داروها حتما به پزشک اطلاع دهید.
پنتوپرازل در درمان میکروب معده(هلیکوباکتر) ممکن است همراه با چند نوع آنتی بیوتیک تجویز شود که باید مقدار و ساعت مصرف دارو را دقیقا مطابق تجویز پزشک انجام دهید.
پنتوپرازول همچنین در درمان زخم معده٬ رفلکس معده و نیز برای کاهش عوارض گوارشی سایر داروها مصرف می شود.
بهتر است دارو یک ساعت قبل از صبحانه مصرف شود.پنتوپرازول برای کاهش اسید معده مصرف می شود ولی بر روی اسید موجود در معده موثر نیست بنابراین در صورت سوزش شدید معده باید به پزشک مراجعه شود مخصوصا در بیمارانی که مشکوک به درد قلب هستند چون در بسیاری از موارد درد قلب و معده بدون معاینه قابل تشخیص نیست.
در صورت پوکی استخوان٬ کمبود منیزیم خون و بیماری کبدی قبل از مصرف پنتوپرازول با پزشک مشورت کنید و در صورت بارداری و شیردهی مصرف پنتوپرازول ممنوع است.
مصرف طولانی مدت پنتوپرازول خطر شکستگی استخوان را مخصوصا در افراد مسن افزایش می دهد.
تجویز پنتوپرازول برای کودکان کمتر ۵ سال تائید نشده است.
با توجه به این نکته که اسید معده باعث از بین رفتن بسیاری از میکروب هایی است که از طریق مواد غذایی وارد بدن می شود کمبود اسید معده می تواند دفاع بدن در مقابل عوامل باکتریال و آمیبی را کاهش دهد لذا افرادی که پنتوپرازول مصرف می کنند باید بیشتر به مسائل بهداشتی توجه کنند.

 ***مشاهده و خرید داروهای گیاهی موثر در ناراحتی های گوارشی از داروخانه اینترنتی دارویاب (کلیک کنید): 
زخم معده-رفلاکس  
یبوست 
اسهال 
دل پیچه-نفخ
روده تحریک پذیر

مطالب ویژه با همکاری جناب آقای دکتر مهدی شاهمیرانی
 بهترین مکمل کلسیم در بیماران مصرف کننده مهارکننده پمپ پروتون کدام است؟
 مجله بالینی فارماسی تایمز ( Pharmacy Times ):
– مصرف مزمن داروهای مهارکننده پمپ پروتون (پنتوپرازول – امپرازول – لانسوپرازول – اسموپرازول – رابپرازول) با افزایش خطر شکستگی ران، مچ دست و ستون فقرات همراه است. این به این دلیل است که این داروها باعث کاهش جذب کلسیم و درنتیجه کاهش دانسیته استخوان می شوند.
– برخی داده های بالینی پیشنهاد می کنند که جذب کلسیم بطور معنادار وابسته به pH اسید معده می باشد. یک آنالیز نشان داد که جذب کلسیم، بیشتر وابسته به ترکیبات غذاهایی هست که بطور همزمان با کلسیم مصرف میشوند تا حلالیت pH. همچنین این آنالیز نشان داد که ارتباط بین حلالیت و جذب در مکملهای کلسیم، ضعیف است.
– کلسیم بطور اولیه، در قسمت بالایی روده کوچک به شکل یونیزه جذب میشود. محیط اسیدی بیشتر مانند محیط اسیدی معده کمک به افزایش تشکیل فرم یونیزه کلسیم از غذاها یا نمکهای آن می کند. تفاوت اساسی بین مکمل های کلسیم بستگی به اشکال املاح آن دارد.
– کلسیم کربنات، نمک کلسیم نامحلول و کلسیم سیترات، نمک کلسیم محلول می باشند. نمک های کلسیم نامحلول ( مانند کربنات ) نیاز به pH پایین تر ( اسیدی ) برای افزایش آزادسازی شکل یونیزه از کمپلکس آن دارند. بیمارانی که داروهای مهارکننده پمپ پروتون مصرف می کنند، ممکن است اختلال در جذب میزان اپتیموم کلسیم یونیزه آزاد شده از اشکال نمک های نامحلول مانند کربنات، داشته باشند.
– در یک مطالعه که به بررسی مقایسه جذب کلسیم در pH های متفاوت پرداخته بود، نشان داده شد که بیمارانی که در حالت ناشتا مکمل کلسیم کربنات را مصرف می کنند، اختلال در جذب کلسیم پیدا می کنند ولی بیماران مصرف کننده کلسیم سیترات، جذب کلسیم نرمال داشتند.
– مزایای اضافی کلسیم سیترات، کاهش معنادار در سطح سرمی هورمون پاراتیروئید ( PTH ) بود. این نشان میدهد که جذب کلسیم به طور معنادار برای کاهش فعالیت هورمون پاراتیروئید و در نتیجه کاهش بازجذب استخوان، کافی بود ( Curr Gastroenterol Rep 2012 ).
– کلسیم کربنات ممکن است در بیماران مصرف کننده مزمن داروهای مهارکننده پمپ پروتون، استفاده شود ولی باید همراه غذا مصرف شود تا تولید اسید معده افزایش پیدا کند. با این حال، میزان کلسیم جذب شده کلسیم کربنات از کلسیم سیترات کمتر است. کلسیم سیترات برای جذب نیازی به محیط اسیدی از جمله اسیده معده ندارد و درنتیجه بدون توجه به صرف غذا قابل استفاده می باشد.
– بطور کلی میتوان گفت که میزان المنتال کلسیم کربنات ( 40% ) از کلسیم سیترات ( 21% ) بیشتر می باشد ولی میزان جذب کلسیم در کلسیم سیترات بیشتر از کلسیم کربنات است.
– مکمل های کلسیم سیترات و فراورده های طبیعی حاوی کلسیم مانند شیر و پنیر، فراهم زیستی بالاتری برای بیماران بدون توجه به pH فراهم می کنند. بنابراین، کلسیم سیترات بر کلسیم کربنات باید ترجیح داده شود ( J Bone Miner Res 2010 ).
 هرچند کلسیم سیترات باتوجه به اینکه جذب آن وابسته به اسید معده یا pH اسیدی نیست، ممکن است نسبت به کلسیم کربنات در بیماران مصرف کننده مهارکننده پمپ پروتون (پنتوپرازول – امپرازول – رابپرازول – لانسوپرازول – اسموپرازول ) ترجیح داده شود ولی در حال حاضر، هیچ شواهد بالینی وجود ندارد که نشان دهد کلسیم سیترات در پیشگیری از استئوپروز ناشی از مصرف مزمن داروهای مهارکننده پمپ پروتون، نسبت به کلسیم کربنات ارجح باشد.
Kothari D. Best Calcium Supplement for Proton Pump Inhibitor Patients. The Pharmacy Times January 10, 2016.
دکتر مهدی شاهمیرانی
برترین نکات بالینی در مقایسه داروهای مهارکننده پمپ پروتون:
این داروها مهارکننده های اختصاصی ترشح اسید معده هستند که بطور برگشت ناپذیر به پمپ پروتون متصل شده و قوی ترین مهارکننده های ترشح اسید معده هستند. نحوه اثر این داروها به صورت وابسته به دوز در مهار ترشح اسید معده پایه و تحریک شده می باشد.
این ترکیبات، پیش دارو بوده و نیازمند محیط اسیدی برای فعال شدن هستند. گروه سولفیدریل موجود در ساختار این داروها با سیستئین پمپ پروتون تشکیل باند دی سولفیدی داده و آن را غیرفعال می کند. جذب این داروها در روده باریک صورت می گیرد؛ به دلیل پوشش روده ای در برابر محیط اسیدی معده، محافظت می شوند. اسید معده باعث تخریب دارو می شود.
این داروها به دلیل تشکیل پیوند کووالانسی با پمپ پروتون، با وجود نیمه عمر پلاسمایی پایین، طول اثر ضدترشحی بالا ( تقریبا 48-72 ساعت) دارند. بنابراین اگرچه نیمه عمر پلاسمایی پایین ( 1-1.5ساعت) دارند ولی نیمه عمر بیولوژیک بالا ( حدود 24 ساعت) دارند.
امپرازول اولین داروی این گروه بود که دارای تاییدیه FDA هست
پنتوپرازول اولین مهارکننده پمپ پروتون تزریقی بود که دارای تاییدیه FDA هست.
کارایی این داروها در صورت مصرف 30-60 دقیقه قبل از غذا و معده خالی حداکثر خواهد بود ( دکس لانزوپرازول استثناست و بدون توجه به صرف غذا قابل مصرف است).
تعدادی از مطالعات به مقایسه تفاوتهای این داروها پرداخته اند؛ گرچه تفاوتهایی بین این داروها دیده شده ولی این تفاوتها کوچک و از نظر اهمیت بالینی، نامعلوم و غیرقطعی هستند.
 تمامی این داروها از طریق سیستم آنزیمی ( CYP450 ) متابولیزه میشوند. ایزوانزیم سیتوکروم ( CYP2C19) مسیر اصلی متابولیسم اکثر این داروهاست، به جز لنزوپرازول که مسیراصلی متابولیسم آن ( CYP3A4) می باشد.
داروهای لانزوپرازول، پنتوپرازول و رابپرازول هیچ گونه تاثیری بر سیستم آنزیمی ( CYP2C19 ) ندارند؛ درنتیجه، این داروها با داروهای متابولیزه شونده توسط این سیتوکروم از قبیل وارفارین، دیازپام و فنی توئین تداخلی نشان نمی دهند. اس امپرازول با وارفارین و فنی توئین تداخلی نشان نداده ولی با دیازپام تداخل دارد که البته از لحاظ بالینی هنوز بطور کامل مشخص نشده است. پنتوپرازول همچنین توسط سولفونیل اوره آز سیتوزولی متابولیزه شده و ازاین رو، تداخل دارویی آن مشابه با سایر داروهای دیگر این گروه نمی باشد.
گرچه عموما به این موضوع توجه زیادی نمی شود ولی بایستی درنظر داشت که امپرازول موجب مهار متابولیسم وارفارین، دیازپام و فنی توئین شده و لانزوپرازول ممکن است موجب کاهش غلظت تئوفیلین گر
مسیر اصلی دفع این داروها از طریق ادرار هست به جز لنزوپرازول که مسیر اصلی دفع آن از راه مدفوع می باشد
از بین این داروها، بیشترین فراهم زیستی مربوط به لنزوپرازول ( 85% در صورت مصرف ناشتا) و پنتوپرازول (77%) می باشد و این داروها به بالاترین سطوح پلاسمایی می رسند.
در بین این داروها، رابپرازول دارای سریع ترین زمان شروع اثر می باشد
امپرازول بیشترین تداخلات دارویی را در میان این داروها دارد
این داروها با افزایش pH معده، فراهم زیستی نیفدیپین و دیگوکسین را افزایش و جذب کتوکونازول و ایتراکونازول را کاهش می دهند.
داروهای PPI میتوانند باعث کاهش جذب آهن، کلسیم، ویتامین B12 و منیزیوم شوند.
داروهای PPI در اختلالات کلیوی نیاز به تنظیم دوز ندارند.
داروهای PPI در اختلالات کبدی نیاز به تنظیم دوز دارند.
تمام این داروها، اثربخشی برابر در دوز معادل دارند.
داروهای PPI از نظر اثربخشی و سرعت بهبودی زخمهای گوارشی بر انتاگونیستهای گیرنده H2 برتری دارند.
داروهای PPI از نظر بهبود علائم ناشی رفلاکس معده به مری بر انتاگونیستهای گیرنده H2 برتری دارند.
پنتوپرازول و لنزوپرازول در بارداری گروه B هستند. امپرازول، رابپرازول، اس امپرازول گروه C هستند؛ بنابراین، بی خطرترین این داروها در بارداری، پنتوپرازول و لنزوپرازول هستند.
1. Ferri’s Clinical Advisor 2018.
2. Uptodate 2017.
3. Applied Therapeutics Pharmacotherapy 10th Edition.
دکتر مهدی شاهمیرانی

چنانچه در خصوص “پنتوپرازول” سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

مسئله‌ی مهم آن است که هرگز از سؤال‌کردن دست برندارید. برای هر حس کنجکاوی، یک پاسخ وجود دارد.

نمی دانید؟! بپرسید!

می دانید؟! پاسخ دهید!

برگرفته از : دارونما

لیست کامل

کاربرد قرص pantoprazole

© Porseshkadeh.com

پنتوپرازول (pantoprazole) به منظور کاهش اسید معده تجویز می‌شود. پنتوپرازول همچنین در درمان زخم معده و رفلاکس (بازگشت غذا از معده به مری) مورد استفاده قرار می‌گیرد و همچنین در مواردی موجب بهبود زخم‌های گوارشی نیز می‌گردد. توجه داشته باشید که قرص پنتوپرازول با کاهش اسید معده مقاومت بدن را کاهش می‌دهد و در صورت مصرف این دارو باید مراقبت بیشتری در خصوص تغذیه خود داشته باشید.

پنتوپرازول جزء دسته داروهایی است که پمپ هیدروژن را مهار می کنند و در واقع اجازه تولید اسید معده را نمی دهند. سایر داروهای این دسته عبارتند از امپرازول – لانسوپرازول – رابپرازول – اس امپرازول یکی از عوامل محافظت کننده در بدن اسید معده است که علاوه بر کمک به هضم غذا باعث از بین رفتن میکروب ها و ویروس هایی می شود که از راه گوارش وارد بدن می شوند. قرص پنتوپرازول با کاهش اسید معده مقاومت بدن را کاهش می دهد و در صورت مصرف این دارو باید مراقبت بیشتری در خصوص مواد غذایی مصرفی داشته باشید.


اثر مهار پمپ پروتونی: پنتوپرازول فعالیت پمپ پروتونی را از طریق اتصال به هیدروژن پتاسیم آدنوزین تری فسفاتاز (در سطح سلول‌های پارشال معده)، مهار می‌نماید و از این طریق باعث سرکوب ترشح اسید معده می‌گردد. کاربرد قرص pantoprazole


پنتوپرازول فعالیت پمپ پروتونی را از طریق متصل شدن به پمپ هیدروژن پتاسیم آدنوزین تری فسفات و جایگزین شدن در سطح ترشحی سلول های پریتال معدی ترشح اسید معده را مهار می کند. پیک غلظت پلاسمایی این ماده در طی 2 تا 5/2 ساعت پس از مصرف خوراکی این دارو به دست می آید.

پنتوپرازول تا حدود 98% به پروتئین های پلاسما باند می شود. متابولیسم این دارو در کبد بسیار وسیع اتست که در ابتدا به وسیله ی سیتوکروم CYP450 و ایزوزیم های CYP3A4 و CYP2D6 و CYP2C9 متابولیزه می شود. متابولیت های این دارو بیشتر (حدود 80%) در ادرار دفع شده و باقی مانده در صفرا ترشح می شود. نیمه ی عمر نهایی این دارو در جریان خون حدود یک ساعت است که در موارد نارسایی های کبدی این زمان افزایش می یابد که در بیماران مبتلا به سیروز حدوداً 3 تا 6 ساعت است.

الف) درمان کوتاه مدت ازوفاژیت همراه با رفلاکس (GERD).

بزرگسالان: mg 40 خوراکی یک بار در روز تا 8 هفته استفاده گردد. بیمارانی که پس از 8 هفته بهبود نیابند، 8 هفته دیگر درمان را ادامه می‌دهند.

ب) درمان کوتاه مدت GERD (رفلاکس) به همراه سابقه ازوفاژیت.

بزرگسالان: mg 40 وریدی یک بار در روز به مدت 10-7 روز، به محض اینکه بیمار توانایی مصرف داروها به صورت خوراکی را پیدا کند، دارو به فرم خوراکی تغییر می‌یابد.

پ) درمان نگهدارنده طولانی مدت ازوفاژیت در حال بهبود و کاهش عود علائم سوزش سردل (روزانه و شبانه) در بیماران مبتلا به رفلاکس (GERD).


بزرگسالان: mg 40 خوراکی یک بار در روز.

ت) درمان کوتاه مدت ترشح بیش از حد و پاتولوژیک در سندرم زولینگر الیسون و یا سایر موقعیت‌های نئوپلاستیک.

بزرگسالان: دوز بر اساس وضعیت افراد تعیین می‌گردد. دوز معمول mg 80 وریدی هر 12 ساعت برای کمتر از 6 روز می‌باشد. بیمارانی که به دوز بالاتری نیاز دارند mg 80 هر 8 ساعت دارو دریافت می‌نمایند. بیشترین میزان قابل مصرف mg 240 در روز می‌باشد.

ث) درمان طولانی مدت ترشح بیش از حد اسید از جمله زولینگر الیسون.

بزرگسالان: دوز دارو به صورت فردی تعیین می‌گردد. به طور معمول دارو با mg 40 دو بار در روز آغاز می‌گردد. بیشترین میزان قابل مصرف در روز mg 240 می‌باشد.

B ( در این گروه از داروها، مطالعات بر روی حیوانات باردار نشانگر این بود که دارو خطری بر روی جنین ندارد، اما مطالعات کافی روی زنان باردار برای میزان خطر روی جنین در سه ماهه اول بارداری انجام نشده است.)

مصرف در شیردهی: دارو در شیر ترشح می‌شود. بیمار یا باید مصرف دارو را قطع نماید و یا به نوزاد خود شیر ندهد.






1. اگر باردارید، قصد بارداری دارید و یا نوزاد شیرخوار دارید حتما موارد را به اطلاع پزشک خود برسانید.
2. مصرف طولانی مدت این دارو توصیه نمی‌شود و بهتر است از داروهای جایگزین برای درمان طولانی مدت استفاده نمایید.
3. غذا جذب دارو را تا 2 ساعت به تأخیر می‌اندازد اما باعث کاهش میزان جذب نمی‌گردد.
4. اگر مشکلات مربوط به کبد و معده دارید، پوکی استخوان دارید و یا سطح روی در خون شما کم است حتما قبل از مصرف دارو با پزشک مشورت کنید.
5. اگر مصرف دارو را فراموش کردید به محض یادآوری آن را مصرف کنید.
6. پنتوپرازول ممکن است باعث ایجاد خواب آلودگی و یا سرگیجه شود. بنابراین از کارهایی که به هوشیاری نیاز دارند (مثل رانندگی) پرهیز کنید.
7. از کاهش یا افزایش میزان داروی خود بدون مشورت با پزشک خودداری نمایید. همچنین مصرف دارو را به صورت ناگهانی قطع نکنید.
8. بهتر است دارو یک ساعت قبل از صبحانه مصرف شود.
9. در صورت سوزش شدید معده باید به پزشک مراجعه شود مخصوصا در بیمارانی که مشکوک به درد قلب هستند.
10. بی ضرری و یا کارایی این دارو در کودکان مشخص نشده است.
11. اگر علایم بیماری شما بهتر نشد و حتی بدتر شد باید با پزشک مشورت کنید.



بیشتر بخوانید:

موارد مصرف و عوارض قرص پنتوپرازول (پروتونیکس)

تزریق عضلانی پنتوپرازول برای درمان رفلاکس معده

موارد مصرف قرص فاموتیدین و عوارض جانبی این دارو



گردآوری توسط بخش سلامت


مجله دلگرم

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

الف) درمان کوتاه مدت ازوفاژیت همراه با رفلاکس (GERD).
ب) درمان کوتاه مدت GERD (رفلاکس) به همراه سابقه ازوفاژیت.
پ) درمان نگهدارنده طولانی مدت ازوفاژیت در حال بهبود و کاهش عود علائم سوزش سردل (روزانه و شبانه) در بیماران مبتلا به رفلاکس (GERD).
ت) درمان کوتاه مدت ترشح بیش از حد و پاتولوژیک در سندرم زولینگر الیسون و یا سایر موقعیت‌های نئوپلاستیک.
ث) درمان طولانی مدت ترشح بیش از حد اسید از جمله زولینگر الیسون.

اثر مهار پمپ پروتونی: پنتوپرازول فعالیت پمپ پروتونی را از طریق اتصال به هیدروژن پتاسیم آدنوزین تری فسفاتاز (در سطح سلول‌های پارشال معده)، مهار می‌نماید و از این طریق باعث سرکوب ترشح اسید معده می‌گردد.

حساسیت به دارو، بیماران حساس به سایر بنزامیدازول‌ها (مانند ازموپرازول).

اعصاب مرکزی : اضطراب، آستنیا، گیجی، سردرد، بی خوابی، میگرن، درد.
قلبی ـ عروقی: درد قفسه سینه.
چشم، گوش، حلق و بینی: فارنژیت، آب ریزش بینی، سینوزیت.
دستگاه گوارش: درد شکم، یبوست، اسهال، سوء هاضمه، نفخ، گاستروانتریت، اختلالات دستگاه گوارش، تهوع، استفراغ.
ادراری ـ تناسلی: اختلالات مقعدی، تکرر ادرار، عفونت ادراری.
متابولیک: هیپرگلسیمی، هیپرلیپیدمی.
عضلانی – اسکلتی: درد مفاصل، درد کمر، هیپرتونی، درد گردن.
كبد: نارسایی کبدی.
تنفسی : برونشیت، دیس پنه، افزایش سرفه، عفونت مجاری فوقانی تنفسی .
پوست: راش.
سایر عوارض: سندرم شبه آنفلوانزا، عفونت.

پنتوپرازول می‌تواند جذب آمپی سیلین، نمک‌های آهن و کتوکونازول را کاهش دهد.
سوکرالفیت می‌تواند جذب پنتوپرازول را به تأخیر بیندازد و فراهمی زیستی آن را نیز کاهش دهد. توصیه می‌شود پنتوپرازول 30 دقیقه قبل از سوکرالفیت مصرف شود.
پنتوپرازول می‌تواند باعث افزایش INR و PT شود.
غذا جذب دارو را تا 2 ساعت به تأخیر می‌اندازد اما باعث کاهش میزان جذب نمی‌گردد.کاربرد قرص pantoprazole

FDA طبقه بندی: B.

دارو در شیر ترشح می‌شود. بیمار یا باید مصرف دارو را قطع نماید و یا به نوزاد خود شیر ندهد.

برای اطلاع از مقدار و نحوه مصرف دارو با پزشک مشورت کنید.

به داروی امپرازول مراجعه گردد.

—————

Injection, Powder, Lyophilized: 40mg
Tablet, Delayed Release: 20, 40mg
Capsule, Delayed Release: 15, 20, 40mg

اكسیر     تولید شده                             TABLET     PANTOPRAZOLE 20MG TAB
اكسیر     تولید شده                                    TABLET     PANTAZOL® 20MG TAB
ایران ناژو     تولید شده                             TABLET     PANTOPRAZOLE 20MG TAB
ایران ناژو     تولید شده                 TABLET     PANTOPRAZOLE-NAJO® 20MG TAB
باختر بیوشیمی     تولید شده                             TABLET     PANTOPRAZOLE 20MG TAB
تهران شیمی     تولید شده                             TABLET     PANTOPRAZOLE 20MG TAB
حكیم     تولید شده                             TABLET     PANTOPRAZOLE 20MG TAB
روز دارو     تولید شده                             TABLET     PANTOPRAZOLE 20MG TAB
فارابی     تولید شده              TABLET     PANTOPRAZOLE (FARABI) 20MG TAB
کیمیدارو     تولید شده                                    TABLET     PANTAZOL® 20MG TAB
کیمیدارو     تولید شده                             TABLET     PANTOPRAZOLE 20MG TAB
اسوه     تولید شده               TABLET     PANTOPRAZOLE (OSVEH) 40MG TAB
اكسیر     تولید شده                             TABLET     PANTOPRAZOLE 40MG TAB
اكسیر     تولید شده                                    TABLET     PANTAZOL® 40MG TAB
ایران ناژو     تولید شده                 TABLET     PANTOPRAZOLE-NAJO® 40MG TAB
اختر بیوشیمی     تولید شده                             TABLET     PANTOPRAZOLE 40MG TAB
تهران شیمی     تولید شده                             TABLET     PANTOPRAZOLE 40MG TAB
آریا     تولید شده                             TABLET     PANTOPRAZOLE 20MG TAB
روز دارو     تولید شده                             TABLET     PANTOPRAZOLE 40MG TAB
فارابی     تولید شده              TABLET     PANTOPRAZOLE (FARABI) 40MG TAB
کیمیدارو     تولید شده                                    TABLET     PANTAZOL® 40MG TAB
کیمیدارو     تولید شده                             TABLET     PANTOPRAZOLE 40MG TAB
مهر دارو     تولید شده     TABLET     PANTOPRAZOLE (MEHRDAROU) 40MG TAB

راموفارمین     تولید شده     CAPSULE     PANTOPRAZOLE (RAMIN) 20MG CAP
عبیدی     تولید شده                  CAPSULE     PANTOPRAZOLE 20MG CAP
عبیدی     تولید شده      CAPSULE     PANTOPRAZOLE-ABIDI® 20MG CAP
فوریتهای دارویی تامین دارو عابد     تولید شده                            CAPSULE     INIPOMP® 20MG CAP
راموفارمین     تولید شده     CAPSULE     PANTOPRAZOLE (RAMIN) 40MG CAP
عبیدی     تولید شده                  CAPSULE     PANTOPRAZOLE 40MG CAP
عبیدی     تولید شده      CAPSULE     PANTOPRAZOLE-ABIDI® 40MG CAP
فوریتهای دارویی تامین دارو عابد     تولید شده                            CAPSULE     INIPOMP® 40MG CAP
تهران دارو     تولید شده                                              Capsule     Pantoprazole
تهران دارو     تولید شده                                              Capsule     Pantoprazole

آریا     تولید شده                                E.C. TABLET     PANTOSEC® 20MG TAB
آریا     تولید شده                                E.C. TABLET     PANTOSEC® 20MG TAB
باختر بیوشیمی     تولید شده                         E.C. TABLET     PANTOBIOZOLE® 20MG TAB
تهران شیمی     تولید شده                                                    E.C. TABLET     PENTOMID
حكیم     تولید شده                                 E.C. TABLET     PANTOKIM® 20MG TAB
روز دارو     تولید شده     E.C. TABLET     PANTOPRAZOLE (RUZDAROU) 20MG TAB
سامی ساز     تولید شده         E.C. TABLET     PANTOPRAZOLE (SAMISAZ) 20MG TAB
کیمیدارو     تولید شده                   E.C. TABLET     PANTOPRAZOLE (CD) 20MG TAB
آریا     تولید شده                                E.C. TABLET     PANTOSEC® 40MG TAB
آریا     تولید شده                                E.C. TABLET     PANTOSEC® 40MG TAB
باختر بیوشیمی     تولید شده                         E.C. TABLET     PANTOBIOZOLE® 40MG TAB
تهران شیمی     تولید شده                                                    E.C. TABLET     PENTOMID
روز دارو     تولید شده      E.C. TABLET     PANTOPRAZOLE (RUZDAROU) 40MG TAB
سامی ساز     تولید شده         E.C. TABLET     PANTOPRAZOLE (SAMISAZ) 40MG TAB
کیمیدارو     تولید شده   E.C. TABLET     PANTOPRAZOLE (CHIMIDAROU) 40MG TAB

اكسیر     تولید شده     For Injection     PANTAZOL® 40MG VIAL


${Body}

بانک اطلاعات

ابزارهای بارداری و زایمان

ابزارهای رشد کودک

ابزارهای سنجش سلامت

پاسخ سوالات بر اساس تاریخ پرسش سوال

مطلب از سایر رسانه ها

Pantoprazole, first sold under the brand name Protonix, is a medication used for the treatment of stomach ulcers, short-term treatment of erosive esophagitis due to gastroesophageal reflux disease (GERD), maintenance of healing of erosive esophagitis, and pathological hypersecretory conditions including Zollinger–Ellison syndrome.[2] It may also be used along with other medications to eliminate Helicobacter pylori.[3] Effectiveness is similar to other proton pump inhibitors (PPIs).[4] It is available by mouth and by injection into a vein.[2]

Common side effects include headache, diarrhea, vomiting, abdominal pain, and joint pain.[2] More serious side effects may include severe allergic reactions, a type of chronic inflammation known as atrophic gastritis, Clostridium difficile colitis, low magnesium, and vitamin B12 deficiency.[2] Use in pregnancy appears to be safe.[2] Pantoprazole is a proton pump inhibitor that decreases gastric acid secretion.[2] It works by inactivating (H+/K+)-ATPase function in the stomach.[5][2]

Study of pantoprazole began in 1985, and it came into medical use in Germany in 1994.[6] It is available as a generic medication.[2] As of 2018, the wholesale cost of the pills in the United States is less than US$0.10 per dose.[7] In the United Kingdom, this amount costs less than 0.05 pounds, while the intravenous formulation costs about 5 pounds per dose.[3] In 2016, it was the 25th most prescribed medication in the United States, with more than 25 million prescriptions.[8]

Pantoprazole is used for short-term treatment of erosion and ulceration of the esophagus for adults and children 5 years of age and older caused by gastroesophageal reflux disease.[9] It can be used as a maintenance therapy for long-term use after initial response is obtained, but there have not been any controlled studies about the use of pantoprazole past a duration of 12 months.[9] Pantoprazole may also be used in combination with antibiotics to treat ulcers caused by Helicobacter pylori.[10] It can also be used for long-term treatment of Zollinger-Ellison syndrome.[9] It may be used to prevent gastric ulcers in those taking NSAIDs.[3]

Pantoprazole is only indicated for the short-term treatment of erosive esophagitis in children ages 7 and older; and the safety and effectiveness of pantoprazole have only been established in the treatment of erosive esophagitis in children.[9]
کاربرد قرص pantoprazole

The incidence of adverse effects occurring in people aged 65 years and older was similar to that in people aged 65 years and less.[9]

US pregnancy category B: In reproductive studies using doses largely greater than the recommended doses performed on rats and rabbits, there was no evident harm on the development of the baby.[9]

Pantoprazole has been found to pass through the breast milk. However, in rodent cancer studies, pantoprazole has been shown to potentially cause tumor growth. The clinical relevance of the finding is unknown, but risks and benefits are recommended for consideration in determining the use of therapy for the mother and child.[9]

In people on PPIs for longer than six months, a dose taper should be considered prior to discontinuation. For those on a moderate- to high-dose this can be done by 50 percent every week until on the lowest dose. After a week it can then be stopped.[16]

The mechanism of action of pantoprazole is to inhibit the final step in gastric acid production.[9] In the gastric parietal cell of the stomach, pantoprazole covalently binds to the H+/K+ ATP pump to inhibit gastric acid and basal acid secretion.[9] The covalent binding prevents acid secretion for up to 24 hours and longer.[9]

Pantoprazole is metabolized in the liver by the cytochrome P450 system.[17] Metabolism mainly consists of demethylation by CYP2C19 followed by sulfation. Another metabolic pathway is oxidation by CYP3A4. Pantoprazole metabolites are not thought to have any pharmacological significance. It is usually given with a prokinetic drug because of inactivity in the acidic environment of the stomach. Pantoprazole binds irreversibly to H+K+ATPase (proton pumps) to suppress the secretion of acid. Due to irreversible binding of the pumps, new pumps have to be made before acid production can be resumed.[5] The drug’s plasma half-life is about 2 hours.[18]

In 2004 worldwide sales of the drug were $3.65 billion, about half of which were in the US.[20]

In 2007 Altana’s drug business was acquired by Nycomed.[22] Nycomed was in turn acquired by Takeda in 2011[23] and Wyeth was acquired by Pfizer in 2009.[24]

The patent protecting the drug was set to expire in 2010, but Teva Pharmaceutical filed an ANDA in 2007, and Wyeth and Nycomed sued Teva for patent infringement, but Teva decided to launch its generic drug “at risk” that year, before the patent had been invalidated.[25][26] Wyeth launched an authorized generic in 2008.[22] Pfizer and Takeda’s patent exclusivity expired in 2010, and an administrative exclusivity they had for pediatric use expired in January 2011, and full generic competition began.[27] The litigation between Teva and Pfizer/Takeda was settled in 2013, with Teva paying the patent holders $2.15 billion in damages for its early launch.[28]

As of 2017, the drug was marketed under many brands worldwide, including as a combination drug with domperidone, a combination with itopride, in combination with both clarithromycin and amoxicillin, in combination with levosulpiride, and in combination with naproxen.[1]

As of 2017, was marketed under many brands worldwide, including: Acernix, Aciban, Acida, Acido-X, Acidrol, Acidwell, Acilib, Acilibre, Acillect, Acipan, Acrid, Alapanzol, Amphoter, Anagastra, Anesteloc, Antaxid, Antopral, Anulacid, Anxel, Apazol, Appryo, Aptizole, Apton, Armcid, Asoprazole, Aspan, Aurizol-P, Awamed, Azatol, Biotop V, Brandocare, Branzol, Buffet, Buscopan Reflusso, Caprol, Ciprazol, Citrel, Clessol, Comenazol, Conoran, Contix, Contracid, Contraflux, Contro-Cap, Controloc, Controloc, Cool Pan, Delpanto EC, Digene Total, Digespan, Dosanloc, Empaflun, Eracid, Erprazol, Esopan, Eupantol, Exopan, Extream, Extreme, F-Pan, Farmazol, Fenix, Fexmor, Fu Shi Tan, Fulpan, Fupan, Gastblok, Gastenz, Gastrazol-L, Gastriwin, Gastrolan, Gastroloc, Gastromax, Gastronorm, Gastroprozal, Gastrostad, Gastrowell, Gastrozol, Gerdamegh, Gerprazol, Gesoflux, Gondea, Gopan, Hansazol, Hasanloc, Helix, Iboprot, Inipant, Inipepsia, Inipomp, IPP, Ippracid, Ipraalox, Kaiji, Kairol, Letopra, Loxanto, Luoxu, Lupipan, Maalox, Mag, Manez, Marozel, Monpan, Nelgast, Nexpan, Noacid, Noacid, Nolpaza, Nolpaza, Normogastrol, Noxadif, Ntap, Nuosen, Nupenta, Oritop, Osipan, Ozepran, Ozpan, Ozzion, P-20, P-40, P-Bit, P-OD, P-PPI, P-Zole, Pacid, Paciddia, Palio, Palmy, Pamel, Pamtrazol, Pamyl, Pan, Panbloc, Pancleus, Pancrazio, Pandev, Pane, Panfast, Pangest, Panglen, Panlan, Panlisu, Panloc, Panloz, Panmeilu, Panocer, Panogastin, Panopaz, Panor, Panoral, Panore, Panpot, Panpra, Panprabene, Panprax, Panprazol, Panprazox, Panpro, Panproton, Panpure, Panrazol, Panrazole, Panrbe, Panref, Pansa, Pansec, Panso, Pantac, Pantacid, Pantact, Pantagi, Pantakind, Pantaltius, Pantap, Pantasur, Pantaz, Pantazol, Pantecta, Pantex, Pantexel, Pantezol, Panthec, Panthron, Pantid, Pantin, Pantip, Pantium, Panto, Panto-Denk, Panto-Gas, Pantobex, Pantoc, Pantocal, Pantocar, Pantocare, Pantocas, Pantocer, Pantocid, Pantocim, Pantocom, Pantocure, Pantodac, Pantodar, Pantofin, Pantofir, Pantogastrix, Pantogen, Pantogerolan, PantoJenson, Pantokem, Pantokool, Pantolax, Pantoline, Pantoloc, Pantolok, Pantolup, Pantomax, Pantomed, Pantometylentina, Pantomyl, Pantonis, Pantonix, Pantop, Pantopacid, Pantopan, Pantopaz, Pantopep, Pantopi, Pantopra-Q, Pantopraz, Pantoprazal, Pantoprazol, Pantoprazole, Pantoprazolo, Pantoprazolum, Pantoprem, Pantoprix, Pantoprol, Pantopump, Pantor, Pantorc, Pantoren, Pantorica, Pantosal, Pantosan, Pantosec, Pantosid, Pantostad, Pantotab, Pantotis, Pantover, Pantoz, Pantozim, Pantozol, Pantozole, Pantpas, Pantra, Pantrol, Pantroz, Pantul, Pantune, Pantus, Panveda, Panvell, Panz, Panzat, Panzel, Panzilan, Panzilan, Panzol, Panzole, Panzor, Parastamic, Paz, Peblo, Penkool, Penlip, Pentalink, Pentastar, Pentowin, Pentoz, Pentozed, Peploc, Peptac, Peptazol, Peptazole, Pepticaid, Pepticool, Peptix, Peptoloc, Pepzol, Perloc, Pipanzin, Pozola, Praize, Pranza, Praz-Up, Prazobloc, Prazocid, Prazolacid, Prazolan, Prazole, Prazolpan, Prazopant, Pregel, Prevacid, Previfect, Previfect, Progen, Prolex, Promtec, Propanz, Protech, Protinum, Protium, Protocent, Protocid, Protofix, Protoloc, Proton, Proton-P, Protonex, Protonil, Protonix, Protopan, PTA, Pulcet, Pumpisel, Ranloc, Razon, Rcpan, Redacib, Refluxine, Refluxopan, rifun, Ripane, Roxitrol, Sedipanto, Segregam, Seltraz, Sipar, Sodac, Somac, Sozol, Stamic, Stomafor, Stripole, Sumipral, Supacid, Super OM, Suppi, Supracam, Supracid, Surmera, Tai Mei Ni Ke, Tecta, Tonval, Topazol, Topra, Topraz, Topzole, Toraflux, Tropaz, Trupan, Ulceron, Ulcoreks, Ulcotenal, Ulprix, Ulsepan, Ulstop, Ultop, Ultoz, Unigastrozol, Vencid, Ventro-Pant, Vomizole, Wei Di, Wei Ke An, Wonon, Xotepic, Yoevid, Zamotil, Zaprol, Zencopan, Zgaton, Zimpax, Zipant, Zipantol, Zipantola, Ziprol, Zolan, Zolemer, Zolpan, Zolpanz, Zolpra, Zoltex, Zoltum, Zontop, Zoprax, Zovanta, Zurcal, and Zurcazol.[1]

It was also marketed as a combination drug with domperidone under the brand names Aciban-DSR, Acillect-DSR, Asoprazole-D, Buffet-DXR, Depam, Domelong P, Dycizol, Eracid-D, F-Pan DSR, Fulpan-D, Fulpan-DSR, Gerdom, Gi-Fri, Gopan-D, Gopan-DSR, GR8-OD, Kurepane-DSR, Latop-D, Monpan-D, Monpan-DSR, Nupenta-DSR, Odipan-DSR, Oritop-D, Oritop-DSR, P-Bit-D, P-Bit-DSR, P-Zole DSR, P-Zole-D, PAA-DSR, Palio-D, Pamtrazol-D, Pan-D, Pancrazio-DSR, Pandiff, Pandostal, Pandostal-OD, Panfast-DSR, Panopaz-D, Panor-D, Panpot-DSR, Pansa-D, Pantact-D, Pantin-D, Pantin-RD, Pantocar-D, Pantocom-D, Pantoflux, Pantojoy-DXR, Pantokool-D, Pantolex-DS, Pantopacid-D, Pantopacid-SR, Pantorica-D, Pantozol-D, Pantozol-DSR, Pantra-D, Pantune-D, Panveda-D, Panzo-D, Panzol Plus, Panzol-D, Paz-DN, Peblo-D, Peblo-DSR, Penkool-DSR, Penlip-D, Pentalink-D, Pentastar-D, Pentozed-D, Peptac D, Peptac DSR, Pepticool-DXR, Pintel-DSR, Pop-DSR, Praize-D, Praize-D Forte, Prazole Plus, Prazosan-DSR, Predom, Predom-OD, Prolex-DSR, Prolus-DSR, Protocent-DSR, Protopan-D, Protopan-H, Ripane-D, Ripane-DSR, Trazol-DSR, PTA-D, Ulcicap-PD, Ultop DSR, Ultoz-D, Wonon-D, Wonon-DSR, and Zovanta-D.[1]

It was also marketed in combination with itopride under the brand names Ganaton Total, Kurepan-IT, Nupenta-ITR, P-Bit-ISR, Pepnil-ITO, Prolus-ISR, and Protopan-I.[1]

It was also marketed in combination with clarithromycin and amoxicillin as Gastrocomb, Klacid Hp7, Panclamox, and ZacPac.[1]

It was also marketed in combination with levosulpiride as Panlife-LS and in combination with naproxen as Arthopan.[1]

پنتوپرازول یک مهار کننده پمپ پروتون است که مقدار اسید تولید شده در معده را کاهش می دهد.

پنتوپرازول برای درمان التهاب فرسایشی مری (آسیب اسید معده به مری) و سایر بیماری هایی که موجب ترشح اسید اضافی معده می شود، مورد استفاده قرار می گیرد مانند سندرم زولینگر-الیسون.

پنتوپرازول برای تسکین فوری علائم سوزش سر دل مناسب نیست.

اگر به پنتوپرازول یا بنزیمیدازول های دیگر مثل آلبندازول (آلبنزا) یا مبندازول (ورموکس)، آلرژی دارید، نباید از این دارو استفاده کنید.

اگر دچار علائم عارضه جانبی جدی شدید، فورا به پزشک مراجعه کنید:کاربرد قرص pantoprazole

کاهش ادرار، خون در ادرار، درد شدید معده، اسهال آبکی یا خونی، یا علائم جدید یا بدتر شونده درد مفصلی یا تحریکات پوستی که در تماس با نور خورشید بدتر می شود.

پنتوپرازول ممکن است خطر بروز شکستگی استخوان لگن، ران، و یا ستون فقرات را افزایش دهد، به خصوص اگر این دارو را به مدت طولانی یا در دوزهای بالا مصرف کنید.

سوزش سر دل اغلب با نشانه های اولیه حمله قلبی اشتباه گرفته می شود. در صورت احساس درد قفسه سینه یا احساس سنگینی، درد منتشر شونده به بازو یا شانه، حالت تهوع، تعریق و احساس ناخوشی عمومی، به اورژانس مراجعه کنید.

دوره مصرف پنتوپرازول تجویز شده را بصورت کامل به اتمام برسانید. زیرا ممکن است علائم شما قبل از اینکه بیماری به طور کامل درمان شود، بهبود یابد.

پنتوپرازول نباید همراه با آتازاناویر (ریاتاز) یا نلفیناویر (ویراسپت) مصرف شود. در صورت مصرف هر یک از این داروها برای درمان ایدز یا اچ آی وی، به پزشک خود اطلاع دهید.

برخی از بیماری ها باید با پنتوپرازول در درازمدت درمان شوند. مصرف طولانی مدت پنتوپرازول باعث ایجاد سرطان معده در مطالعات حیوانی شده است، اما مشخص نیست که آیا در انسان نیز تاثیر مشابهی دارد یا خیر. با پزشک خود در مورد خطر ابتلا به سرطان معده صحبت کنید.

درمان طولانی مدت با پنتوپرازول ممکن است جذب ویتامین ب 12 را دچار مشکل کند و منجر به کمبود این ویتامین در بدن شود. در صورت نیاز به درمان طولانی مدت با پنتوپرازول با پزشک خود در مورد نگرانی که بابت کمبود ویتامین ب 12 دارید، صحبت کنید.

سوزش سر دل اغلب با نشانه های اولیه حمله قلبی اشتباه گرفته می شود. در صورت احساس درد قفسه سینه یا احساس سنگینی، درد منتشر شونده به بازو یا شانه، حالت تهوع، تعریق و احساس عمومی بیماری، به اورژانس مراجعه کنید.

درصورت وقوع شرایط زیر، نباید از این دارو استفاده کنید:

برای اطمینان از اینکه پنتوپرازول برای شما ضرر ندارد، موارد زیر را به اطلاع پزشک خود برسانید:

مصرف یک مهار کننده پروتون پمپ مانند پنتوپرازول ممکن است خطر بروز شکستگی استخوان لگن، ران، و یا ستون فقرات را افزایش دهد. این اثر بیشتر در افرادی که مدت طولانی یا در دوزهای بالا این دارو را مصرف کرده اند و در افرادی که دارای سن 50 و بالاتر هستند، رخ داده است.

احتمال آسیب رساندن این دارو به جنین انسان نامشخص است. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، پزشک خود را در جریان قرار دهید.

پنتوپرازول می تواند وارد شیر مادر شده و به نوزاد شیرخوار آسیب برساند. در طول استفاده از این دارو از شیر دادن به نوزاد خودداری کنید.

پنتوپرازول برای افراد زیر 5 سال، مورد استفاده قرار نمی گیرد.

پنتوپرازول را دقیقا مطابق با نسخه تجویز شده پزشک خود مصرف کنید. دقیقا از برچسب راهنمای مصرفی روی دارو پیروی کنید. این دارو را در مقادیر بیشتر یا کمتر و یا طولانی تر از میزان توصیه شده، استفاده نکنید.

قرص پنتوپرازول را می توان همراه با غذا یا بدون آن مصرف کرد. گرانول خوراکی پنتوپرازول باید 30 دقیقه قبل از غذا مصرف شود.

از خرد کردن، جویدن یا شکستن قرص، خودداری کنید. کل آن را بلعید.

گرانول های خوراکی باید با سس سیب یا آب سیب مخلوط شوند. از انواع دیگر مایعات یا غذاهای سبک استفاده نکنید. گرانول ها را مستقیما در یک قاشق چای خوری سس سیب یا آب سیب بریزید. 5 ثانیه بهم بزنید و مخلوط را بلافاصله بدون جویدن سر بکشید. از نگهداری مخلوط تهیه شده برای استفاده های بعدی خودداری کنید.

نحوه استفاده از گرانولهای پنتوپرازول از طریق لوله تغذیه بینی (NG):

دوره مصرف پنتوپرازول تجویز شده را بصورت کامل تمام کنید. ممکن است علائم شما قبل از اینکه بیماری به طور کامل درمان شود، بهبود یابد.

اگر بیش از 3 سال از پنتوپرازول استفاده می کنید، ممکن است دچار کمبود ویتامین ب 12 شوید. در صورت دچار شدن به این حالت، برای مدیریت آن با پزشک خود صحبت کنید.

اگر در طول مصرف این دارو علائم شما بهبود نیابد و یا درصورت بدتر شدن علائم، با پزشک خود مشورت کنید. این دارو می تواند باعث مثبت شدن کاذب تست غربالگری داروها شود. اگر برای غربالگری دارویی، نمونه ادرار تهیه کرده اید، به کارکنان آزمایشگاه بگوئید که از پنتوپرازول مصرف می کنید.

دارو را در دمای اتاق و دور از رطوبت و گرما نگه داری کنید.

نوبت از دست رفته دارو را به محض یادآوری، مصرف کنید. اگر تقریبا نزدیک به زمان مصرف داروی برنامه ریزی شده بعدی هستید، از مصرف مقدار فراموش شده، چشم پوشی کنید. برای جبران کردن داروی از دست رفته، داروی اضافی مصرف نکنید.

به اورژانس مراجعه کنید یا با امداد مسمومیت تماس بگیرید.

در طول مصرف پنتوپرازول از چه مواردی باید خودداری کرد؟  این دارو می تواند باعث اسهال شود که ممکن است نشانه عفونت جدید باشد. اگر اسهال آبکی یا خونی دارید، با پزشک خود تماس بگیرید. از داروهای ضد اسهال فقط در صورت دستور پزشک استفاده کنید.

 اگر دچار علائم واکنش آلرژیک به پنتوپرازول شده اید، به اورژانس مراجعه کنید: مانند کهیر، تنفس دشوار، تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو.

در صورتی ابتلا به موارد زیر فورا به پزشک مراجعه کنید:

عوارض جانبی شایع پنتورپازول شامل موارد زیر است:

این لیست عوارض جانبی، کامل نیست و ممکن است موارد دیگری نیز رخ دهد. برای گرفتن توصیه های پزشکی در مورد عوارض جانبی با پزشک خود در تماس باشید.

به پزشکان خود درباره همه داروهایی که در حال حاضر از آنها استفاده می کنید و دارویی هایی که استفاده از آن ها را شروع یا قطع کرده اید، اطلاع دهید:

این لیست کامل نیست. سایر داروها که شامل داروهای تجویزی و بدون نسخه، ویتامین ها و محصولات گیاهی می شوند نیز، ممکن است با پنتوپرازول واکنش دهند. همه تداخلات احتمالی در این راهنمای دارویی ذکر نشده است.

اگر هنوز سوالی در رابطه با پنتوپرازول دارید. میتوانید آن را در انجمن پرسش و پاسخ مطرح کرده و متخصصین مربوطه در وب سایت به آن جواب دهند.

مترجم:
ملیکا کاردگر

نوشته شده در 11 دي 1396

مرجع : www.drugs.com

سلام من55 ساله بعلت بیماری التهاب دستگاه گوارش وزخم معده و زخم روده کوچک مدت 3 ماه هست که قرص پنتوپرازول خارجی 40 قبل از صبحانه و شامهر وعده یک قرص و پودر خوراکی یک گرمی پنتاسا خارجی هر 12 ساعت یک عدد مصرف میکنم متاسفانه نتیجه ای نگرفته ام. لطفا کمکم کنیدکاربرد قرص pantoprazole

ارسال جواب

سلام
دوره درمان اولیه این دارو 8 هفته است و اگر بهبودی حاصل نشود برای 8 هفته دیگر درمان ادامه میابد.
بهتر است که زیر نظر پزشک و طبق دستورات پزشک به روند درمانی خود ادامه دهید.

سلام وقتتون بخیر، چرا قرص پنتوپرازول رو نباید شکست؟ من جراحی اسلیومعده انجام دادم، بخاطر رفلاکس شدیدی که داشتم دکتر این قرص رو تجویز کرده، ولی چون حجم معده ام بسیار کوچک شد نصف میکنم میخورم،چه عوارضی داره؟

ارسال جواب

سلام
قرص باید به صورت کامل بلعیده شود، تا به طور کامل وارد معده شود.
بدون دستور پزشک در مصرف دارو تغییری ایجاد نکیند.
در مورد مشکل خود با پزشک مشورت کنید.

مادرم بالون قلب انجام داداه دکتر این قرص رو بهش داده داروخانه یجور روش نوشته که نمیتونیم بخونیم روزی باید چند وعده بخوره

ارسال جواب

سلام
دوز مصرفی بستگی به تشخیص پزشک دارد و به گونه های متفاوت تجویز میشود.
دوز معمول این دارو 40 میلی گرم در روز است.
اما بهتر است برای اطمینان با پزشک خود یا دکتر دارو ساز مشورت کنید.

سلام خسته نباشید
من دارو رو بعد از غذا مصرف کردم حس تنگی نفس و فشار بروی سینه و احساس پری شکم دارم لطفا راهنمایی کنید ممنونم

ارسال جواب

سلام
مشکلات به وجود آمده، جز عوارض مصرف این دارو هستند.
شما باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

سلام.من پنتاپرازول ۴۰ رو ۲سال هست به خاطر ریفلاکس دارم استفاده میکنم.هر وقت به صورت ناشتا میخورم این قرصو حالم خوبه ولی اگه نخورم خیلی سینم میسوزه.استفاده مداوم از این قرص عوارض داره؟

ارسال جواب

سلام
شما باید طبق دستور پزشک این دارو را مصرف کنید.
بدون دستور پزشک نباید مصرف دارو را قطع یا شروع کنید.

سلام من پنتاپرازول 20استفاده میکنم به خاطر ریفلاکس و درد در معده که البته قرص کلیندیوم سی هم مصرف میکنم اگر یک نوبت فراموش شوند و روز بعدی دوباره شروغ شوند مشکلی دارد؟ وبعضی موقع به خاطر تپش سریع قلب از خواب بیدار میشم و گاهی اوقات تا 1 الی 2 روز تپش دارم ایا از مصرف این دارو میباشد?من 10 روز است این دارو را مصرف میکنم

ارسال جواب

سلام
اگر در یک نوبت مصرف نکردید، مصرف دارو را از نوبت بعدی به صورت قبل ادامه دهید.
تپش قلب جز عوارض مصرف این دارو می باشد، بهتر است که در این رابطه با پزشک خود مشورت کنید.

سلام ، مادر من عفونت معده داش ، دکتر این دارو رو براش تجویز کرده همراه با امگا و امپول نوربین ، ایا مفید هست؟

ارسال جواب

از این دارو برای درمان بیماری هایی که موجب ترشح اسید اضافی معده می شود، استفاده می شود.
مصرف این دارو میزان ترشح اسید معده را کاهش می دهد و به درمان عفونت معده کمک می کند.

سلام ,دکتر بهم گفته پنتو پرازول روبعد از غذا بخورم,یعنی بلافاصله بعد از غذا؟

ارسال جواب

شما می توانید سوال های خود را در انجمن پرسش و پاسخ وب سایت داروی مطرح کنید و پزشکان و متخصصین داروی در این رابطه پاسخ دهند.

برای در این وب سایت شما بایستی قوانین وب سایت را در این رابطه مطالعه کنید.

اپلیکیشن موبایل داروی

کلیه حقوق مادی و معنوی برای سایت داروی محفوظ میباشد و استفاده از محتوا و امکانات آن وابسته به رعایت قوانین آن میباشد.

باعلم – درمان جوش ، علائم بارداری، زایمان طبيعی ، جلوگیری اورژانسی ، انواع پیتزا ، مجله علمی آموزشی، مشاوره ازدواج ، دارونامه، علائم بیماری ها

فهرست سرفصل ها

کلید واژه ها : عوارض پنتوپرازول۴۰, عوارض پنتوپرازول در بارداری, عوارض پنتوپرازول چیست, عوارض پنتوپرازول, عوارض پنتوپرازول بر جنین, عوارض پنتوپرازول ۲۰, عوارض کپسول پنتوپرازول, عوارض مصرف طولانی مدت پنتوپرازول, عوارض قرص پنتوپرازول۴۰, پنتوپرازول و عوارض آن, 

 

موارد مصرف داروی پنتوپرازول Pantoprazole

کاربرد قرص pantoprazole

 

جهت درمان کسانی که به رفلاکس معده و سوزش مری مبتلا هستند استفاده میشود .
داروی پنتوپرازول جهت کاهش ترشح اسید معده تجویز میشود .

همه داروها دارای عوارض جانبی کم یا زیادی هستند و افراد مختلف ممکن است این عوارض جانبی را داشته باشند و یا نداشته باشند . در هر حال در صورتی که هر یک از عوارض جانبی زیر را در هنگام مصرف داروی پنتوپرازول داشتید ، با پزشک خود مشورت کنید .

تهوع و استفراغ ، شکم درد ، اسهال ، دل پیچه ، درد مفصل ها ، سرگیجه  کهیر ، خارش شدید ، مشکل در تنفس ، تنگی نفس ، احساس فشار روی قفسه سینه ،

سردرد ، سیاهی رفتن چشم ،درد قفسه سینه ، ورم کردن و پف کردن صورت ، ورم کردن لب ها ، ورم کردن زبان ، ورم کردن گلو ،

مدفوع خونی ، اسهال خونی ، استخوان درد ، تغییر در میزان ضربان قلب ، تب و لرز ، علائمی مشابه سرماخوردگی ، حساسیت به لمس ،

قرمز شدن پوست محل تزریق ،تاول زدن محل تزریق ، بی اشتهایی شدید با حالت استفراغ ، عدم دفع ادرار ، تغییر رنگ ادرار ، مشاهده خون در ادرار

، زرد شدن چشم ها و پوست ، ادرار زرد پر رنگ ، خستگی و بی حالی ، بی حوصلگی ، کاهش وزن شدید ، تاری دید و سرگیجه ،

احساس وحشت ، سردرگمی، توهم، غش، تشنج،

در صورتی که سطح منیزیم خون شما پایین است این موضوع را با پزشک در میان بگذارید
مصرف این دارو خطر شکستگی ها در اثر پوکی استخوان را به شدت افزایش میدهد و در افراد بالا ۵۰ سال فقط باید زیر نظر پزشک مصرف شود
هیچگاه بدون تجویز پزشک از داروی پنتوپرازول استفاده نکنید .
پنتوپرازول اغلب اوقاب به صورت تزریقی تجویز میشود
اگر داروی تزریقی پنتوپرازول مات و بی رنگ بود و ذرات معلقی در آن وجود داشت از استفاده آن خودداری نمایید
هیچگاه به صورت ناگهانی و بدون تجویز پزشک مصرف پنتوپرازول را قطع نکنید
مصرف پنتوپرازول در بیمارانی که به پوکی استخوان مبتلا هستند ممکن است باعث شکستگی استخوان شود
داروی پنتوپرازول بسیار خواب آور است . در صورت مصرف پنتوپرازول از کارهایی که به هوشیاری کامل نیاز دارد دوری کنید
در صورتی که مصرف داروی پنتوپرازول به صورت دهانی را فراموش کردید ، به محض یاداوری ، مصرف کنید
داروی پنتوپرازول را دور از دسترس کودکان نگهدارید

در صورت مصرف داروهای زیر همزمان با مصرف پنتوپرازول ، پزشک خود را حتما مطلع نمایید ( تداخل دارویی Pantoprazole )

آمپی سیلین، اتازاناویر، کلوپیدوگرل، آهن، ایتراکونازول، کتوکونازول، مایکوفنولات، نلفیناویر ، داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین، دیگوکسین، متوترکسات، یا ساکوییناویر

مصرف داروی پنتوپرازول Pantoprazole در دوران بارداری و شیردهی

داروی پنتوپرازول به جنین آسیب نمیرساند ولی حتما قبل از مصرف دارو پزشک خود را از باردار بودن خودتان آگاه کنید
پنتوپرازول از طریق شیر میتواند وارد بدن شیرخوار شده و برای نوزاد خطرساز باشد . در صورت مصرف پنتوپرازول در دوران شیر دهی ، پزشک خود را از این موضوع آگاه نمایید

این مطلب فقط جنبه اطلاع رسانی دارد و جایگزین راهنماییها و تجویز پزشک نیست . سایت باعلم دات نت هیچگونه مسئولیتی در مورد استفاده نادرست از این اطلاعات ندارد

مطلب اختصاصی / باعلم دات نت

شربت دس‌لوراتادین، تحولی نو در درمان آلرژی کودکان

“مترونیدازول”|موارد مصرف و عوارض,تداخل دارویی (METRONIDAZOLE)

“متی مازول”|موارد مصرف,عوارض جانبی,تداخل دارویی,نحوه مصرف

“لیتیوم کربنات” | موارد مصرف,عوارض جانبی,تداخل دارویی,نحوه مصرف

“کاربامازپین” موارد مصرف,عوارض,تداخل دارویی,نحوه مصرف Carbamazepine

“دکستران Dextran”|موارد مصرف,عوارض,تداخل دارویی,نحوه مصرف

آدرس ایمیل شما نمایش داده نمیشود و محرمانه است

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

با سلام بعلت بیماری دکتر 5 عددلووفلکساسین 500 برای یکبار مصرف در روز داده است از آنجا که بنده ناراحتی معده دارم و قرص پنتوپرازول صبح استفاده میکنم آیا قرص لووفلکساسین باید بعد 2 ساعت استفاده شود

اگر پاسخ بنده را بدهید وادرس ایمیل محرمانه بماند ممنون خواهم شد

سلام، برای کم شدن و متعادل شدن اسید معده بهتره که هفته ای حداقل یکبار از زنجبیل (تازش باشه بهتره) استفاده کنید.
میتونید اون رو رنده کرده و به اندازه یک قاشق غذاخوری در آب ریخته و همراه کمی عسل میل کنید.
زیاد شدن اسید معده به خاطر سرد شدن معده هست که تنها درمانش هم زنجبیله نه گرمیهای دیگه!

سلام من یکساله پنتوپرازول چهل استفاده میکنم دوقلو شیر میدم دکترم بهم نگفت چقدر عوارض داره الانم بدتر شدم بهتر نشدم از وقتی پنتو پرازول میخورمکاربرد قرص pantoprazole

سلام من با خوردن امپرازول و پنتو پرازول دچار ورم شدید در همه بدن و بخصوص فشار در قفسه سینه می شوم (فقط پنتوپرازول یک شرکت خاص این تاثیر را روی من ندارد!) هروقت به دکترم می گویم ، می گویند که این جزء عوارض پنتو پرازول و حتی امپرازول هم نیست. ولی چند وقت پیش از یکی از همکارانم هم شنیدم که می گفت من با خوردن پنتو پرازول دچار ورم می شوم. چرا این عارضه را جزء عوارض پنتو پرازول نمی نویسند؟؟

این دارو نخورید به جای ان ادامس ۲۴ ساعت بجوید اسید معده کم میکنند سعی کنید شیرین نباشد و افرادی گوشت قرمز مصرف میکنند بکنند گوشت شتر مرغ و یک هفته در میان ب ۱۲ بزنند و افراد بین ۳۰ تا ۶۰ سال مولتی دیلی مصرف کنند اگر درد مفاصل دارید پای مرغ بخورید کلسترول نداره

سلام
منم پنتوپرازول ۴۰ مصرف میکنم، چند باری. شبها توی خواب سرگیجه و عرق سرد میزنم، دلیلش میشه قرص باشه؟

اینجانب سرطان پانکرس ( متاستاس ) دارم ، حدود دو سال است که در حال درمان میباشم، عمل جراحی از طرف دکتر منتفی اعلام شده ، ۹ جلسه شیمی درمانی نمودم غده ثابت ماند، سپس دکتر قرص afinitor پنج میلیگرم را برایم تجویز نمود(هر ۲۴ ساعت یکعدد) ، پس از مدتی دستگاه گوارشم شروع به خونریزی شدید نمود که در بخش ICUبستری گردیم ، خوشبختانه خونریزی متوقب شد و حدود یک سال است که پنتوپرازول۴۰ را استفاده مینمایم ( دو بار در ۲۴ ساعت)البته قرص afinitor را نیز استفاده میکنم ،خونریزی دستگاه گوارشم کمتر شده ، میخواستم بدانم آیا استفاده بلند مدت از این قرص( پنتو پرازول) اشکالی برای معده اینجانب ایجاد نمینماید؟

سلام
م۲رف مداوم قرص پنتوپرازول به علت مهار کننده هایی که دارد باعث عوارض زیادی از قبیل پوکی استخوان در رفتگی لگن….
در آزمایش بروی حیوان علایم سرطان معده دیده شده.ولی شاید کاملا از تاثیر قرص نباشد… مصرف طولانی اصلا نوصیه نمیشود المنیوم جایگزین خوبیست
اسهال خونی تهوه خشکی دهان سرگیجگی نیز از عوارض قرض میباسد که باید فوری به پزشک مراجع کنید

خدا ایشالا شفا عنایت بفرماید. من خودم درد زیاد کشیدم درکت میکنم

سلام صبح هادل دردخفیفی دارم البته زمانی که ناشتا هستم وهمیشه احساس میکنم داخل معدم برهواست .الان مدت ۳روز است که پنتومرازول ۴۰ استفاده میکنم قبلا هم چنددوره امپرازول استفاده کردم وجواب داده باتوجه به رایج بودن سرطان معده درمردهاایابعدا بامشکل مواجه نمیشوم؟ سپاسگزارم

با سلام بدلیل اسیدی بودن معده ام مدت ۶ سال رابزول استفاده کردم بصورت یک در میان هرموقع یادم میرفت قرص بخورم سوزش معده پیدا میکردم الان دو ماهی است که پنتا میخورم محدوده قفسه سینه ام درد داره بعلاوه حالت
عجیبی مثل تهوع چکار کنم‌؟

علی داداش هیچی مصرف نکن من خودم وقتی رفتم دکتر کلی قرص و دارو برام نوشت ولی با اینکه درد داشتم همه رو انداختم دور و از طب سنتی استفاده کردم و ورزش ملایم.الانم خوبم

ژل آلمینیوم امجی بهتر است

باسلام مدت ۴سال است پنتوپرازول ۲۰ جهت رفلاکس معده مصرف می کنم ایا ضرردارد ادامه بدهم یا خیر

با سلام من دکتر حسینی هستمم
بله در پاسخ به شما باید گفت استفاده بیش از حد باعث سرطان معده میشود
به جای آن ازمحار کننده آلمینیوم استفاده کنید که خطر کمتری دارد چون باعث پوکی استخوان سریع میشود

سلام، منم قبلا رانیتیدین مصرف میکردم الان چندماهه که پنتوپرازول مصرف میکنم چیکار کنم که خدایی ناکرده به سرطان معده مبتلا شده باشم

دیگران می خوانند

شغل هایی که باعث آسیب دیدن مفصل زانو میشوند

روش های ساده و غیر دارویی برای ترک سیگار – روش های…

برای داشتن یک ازدواج موفق پول کاملا مهم است

عکسهای شیک | جدیدترین مدل های گوشواره طلای زنانه و دخترانه…

احتمال وجود بلوغ زود رس در دختران پنج برابر بیشتر از پسران…

گرفتن عطر در خواب | تعبیر دیدن عطر در خواب | خرید عطر در…

آموزش انواع سوپ | مواد لازم و طرز تهیه سوپ رشته فرنگی (نودل)…

موبایل | ترفند هایی برای بالا بردن سرعت گوشی ها

گلخانه کوچک شیشه ای برای استفاده در آپارتمان


طرز تهیه ترشی مخلوط انبه

خرید بلیط هواپیما برای تمام مقاصد داخلی و خارجی از تمام خطوط ریلی کشور با قیمت مناسب

برای جلوگیری از جریمه گوگل برای وبسایت شما ، ما از روش بالا برای ثبت بک لینک استفاده می کنیم.برای اطلاعات بیشتر با شماره 09144029928 تماس بگیرید.

تمام توصیه های پزشکی و دارویی موجود در این سایت فقط جنبه اطلاع رسانی و افزایش آگاهی دارد و به هیچ عنوان جایگزین توصیه های پزشک نیست.این سایت هیچ مسئولیتی در این مورد ندارد.شما باید قبل از هرگونه اقدام به خود درمانی ، با پزشک خود مشورت کنید.

تماس باما :

توجه : هیچ محصولی برای فروش نداریم.(بخصوص دارو) .هیچ اطلاعی از روش های فروش کلیه نداریم.لطفا سوال نفرمایید.

ایمیل : info{@}baelm.net

موبایل : 09144029928

تلگرام : 09903724250

پیوندها : جوجه کشی

نبض بازار


قیمت حوله تن پوش – 98/02/27

رپورتاژ


چرا ما نیاز به طراحی سایت فروشگاهی داریم

تورهای گردشگری اروپا – تور ایتالیا و اسپانیا

آموزش روش انتخاب یک ست لباس مناسب برای استفاده روزمره

6 توصیه جالب برای گذراندن یک تعطیلات تابستانی فراموش نشدنی

ایده‌هایی برای برگزار کردن روز دختر جذابتر

قرص‌های پنتوپرازول 40 میلی‌گرم به صورت 14 عددی درون قوطی پلاستیکی، داخل جعبه به همراه برگه راهنما، توسط کارخانجات داروسازی روز دارو تهیه و عرضه می‌گردد.

بزرگسالان:پیشگیری از بیماری رفلاکس (بازگشت اسید معده به داخل مری):
20 میلی‌گرم یک بار در روز به هنگام صبح مصرف گردد. در صورت عود بیماری، این مقدار می‌تواند به میزان 40 میلی‌گرم، یک بار در روز افزایش داده شود.درمان بیماری رفلاکس:
40 میلی‌گرم یک بار در روز ( ترجیحاً صبح‌ها) به مدت 8 هفته.
امکان دارد پزشک ادامه مصرف دارو را در صورت عدم بهبود، به مدت 8 هفته دیگر تجویز کند.بهبود زخم دوازدهه:
40 میلی‌گرم، یک بار در روز ( ترجیحاً صبح‌ها) به مدت2 هفته.افراد مسن و بالاتر از 65 سال:
مقدار مصرف در این افراد مشابه بزرگسالان می‌باشد.کودکان:
ایمنی و اثر دارو درکودکان بررسی نشده است.زنان حامله و شیرده:
مصرف این دارو در دوران بارداری و شیردهی می‌بایستی منحصراً با نظر پزشک متخصص باشد.

دارو را دور از نور و رطوبت ، در دمای زیر 30 درجه سانتی گراد در ظروف کاملا دربسته نگهداری نمایید. دور از دسترس کودکان قرار داده شود. از مصرف داروهای تاریخ گذشته خودداری کنید.

قبل از مصرف این دارو در موارد زیر با پزشک خود مشورت نمایید:
— قرص ها را می‌توانید قبل، همراه و یا بعد از غذا و ترجیحاً صبح‌ها مصرف نمایید.
 —قرص را حتماً به صورت کامل به همراه یک لیوان آب بلعیده و از خرد کردن، شکستن و جویدن قرص خودداری نمایید.
— امکان دارد شروع اثر دارو مدتی طول بکشد، جهت کاهش درد معده در این مدت می‌توان با تشخیص پزشک از ضد اسیدها استفاده کرد.
— مصرف دارو را می‌بایست تا کامل شدن دوره‌ی درمان ادامه دهید.
— در صورتی که یک نوبت مصرف دارو را فراموش کردید به محض به یاد آوردن، دارو را میل کرده ولی اگر زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسید، فقط آن نوبت را مصرف کرده و از دو برابر کردن دوز مصرفی خودداری کنید.کاربرد قرص pantoprazole

 

قبل از مصرف این دارو در موارد زیر با پزشک خود مشورت نمایید:
— وجود هرگونه حساسیت به پنتوپرازول یا مواد دیگر از قبیل غذاها، رنگ‌ها و مواد محافظ.
 —در صورت حاملگی و شیردهی.
— قبل از مصرف هر نوع داروی جدید (چه با نسخه و چه بدون نسخه).
— مصرف داروهای دیگر به ویژه وارفارین.
سابقه یا ابتلاء به بیماری‌های کبدی و در صورت ابتلاء به کمبود روی یا مستعد بودن نسبت به آن.مسمومیت:
— در صورت مصرف اتفاقی بیش از مقادیر توصیه شده توسط پزشک بیمار را سریعاً به بیمارستان منتقل نمایید.


 

هر دارو به موازات اثرات درمانی مطلوب ممکن است باعث بروز بعضی عوارض ناخواسته نیز شود، اگرچه همه‌ی این عوارض در یک فرد دیده نمی‌شود، در صورت بروز هریک از علایم ذیل با پزشک مشورت نمایید:
سر درد، ناراحتی‌های گوارشی نظیر: درد قسمت فوقانی شکم، اسهال، یبوست، واکنش‌های آلرژیک مانند خارش و راش‌های جلدی.
 

توجه: تجویز و تعیین دوز دارو به عهده پزشک می باشد. سوالات در این خصوص انتشار و پاسخ داده نخواهد شد.

“مصرف خودسرانه دارو عوارض و آسیب‌هایی جدی دارد لطفا از مصرف خودسرانه دارو بپرهیزید”

همه مقالات

کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت روزدارو می باشد

کاربرد قرص pantoprazole
کاربرد قرص pantoprazole
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *