چگونه از تشکیل سنگ صفرا جلوگیری کنیم

چگونه از تشکیل سنگ صفرا جلوگیری کنیم
چگونه از تشکیل سنگ صفرا جلوگیری کنیم

به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی هلث، کیسه صفرا اندامی کوچک و گلابی شکل در سمت راست شکم و زیر کبد است. کیسه صفرا حاوی مایعی گوارشی بوده که به آن صفرا، زرداب و یا زهره گفته می شود که کیسه صفرا آن را به روده کوچک ترشح می کند.
سنگ های کیسه صفرا در اندازه ها مختلفی هستند و می توانند به کوچکی یک شن یا به بزرگی یک توپ گلف باشند.
سنگ کیسه صفرا می تواند مجاری صفرا را مسدود و سبب ایجاد درد، التهاب و عفونت شود.
با وجود اینکه بسیاری از عوامل از جمله سن، وزن و نژاد می تواند در تشکیل سنگ های کیسه صفرا نقش داشته باشد اما می توان با رعایت یک رژیم غذایی سالم مملو از فیبرهای محلول از تشکیل آن پیشگیری کرد.
در این میان پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب نیز کمک کننده است. در این گزارش دستورالعمل های بهداشتی در خصوص پیشگیری طبیعی از تشکیل سنگ کیسه صفرا ذکر شده است.

***افزایش مصرف روزانه میوه
بهترین میوه هایی که برای پیشگیری از ابتلا به سنگ کیسه صفرا باید مصرف کرد سیب، گلابی،گریپ فروت، لیمو و هندوانه است. این میوه ها فیبرهای بالایی دارند که می توانند به کاهش کلسترول و پیشگیری طبیعی از تشکیل سنگ کیسه صفرا کمک کنند.

***مصرف سبزیجات آبدار
مصرف سبزیجات آبدار از دیگر راهکارهای پیشگیری طبیعی از ابتلا به سنگ کیسه صفرا است که در این میان می توان به هویج، کرفس، کنگر، چغندر و اسفناج اشاره کرد.
کلم بروکلی، رازیانه، تربچه و شاه بلوط نیز از دیگر گیاهان آبداری هستند که می توانند کلسترول را کاهش و از تشکیل سنگ کیسه صفرا پیشگیری کنند.

***جایگزین کردن روغن زیتون به جای چربی ها
روغن زیتون روغن سالم تری تلقی می شود زیرا نسبت به سایر روغن ها چربی اشباع نشده بیشتری دارد. همچنین میزان چربی اشباع شده روغن زیتون از کره کمتر است.

***مصرف بیشتر غلات سبوس دار
مصرف بیشتر غلات سبوس دار نیز می تواند به کاهش کلسترول کمک کند. در این میان مصرف جو بیشتر از سایر غلات توصیه می شود اما با این حال مصرف گندم سبوس دار نیز به پیشگیری طبیعی از تشکیل سنگ کیسه صفرا کمک می کند.

***افزودن سیر و ترب کوهی به غذا
افزودن رایحه بیشتر به غذا با سیر و ترب کوهی از دیگر راهکارهای پیشگیری از ابتلا به سنگ کیسه صفرا است زیرا سیر و ترب کوهی بطور طبیعی موجب کاهش کلسترول می شوند.

***نوشیدن زیاد آب در روز
روزانه مقدار زیادی آب بنوشید. آب بر اثر هیدارته شدن، اکسیژن آزاد و سموم را از بدن خارج می کند.

*** پرهیز از مصرف غذاهای مملو از چربی اشباع
پرهیز از مصرف غذاهای مملو از چربی اشباع شده به پیشگیری از ابتلا به سنگ کیسه صفرا کمک می کند. بسیاری از محصولات حیوانی مانند گوشت قرمز، شیر، تخم مرغ، پنیر و گوشت های فراوری شده می توانند کلسترول را افزایش دهند و سنگ صفرا ایجاد کنند.

***پرهیز از مصرف غذاهای تند و چرب
پرهیز از مصرف غذاهای تند و چرب نیز به پیشگیری از ابتلا به سنگ کیسه صفرا کمک می کند. تصور می شود که این غذاها موجب افزایش تولید صفرا شود که به التهاب منجر می شود.

***پرهیز از مصرف گیاهان نشاسته دار
پرهیز از مصرف گیاهان نشاسته دار مانند ذرت و لوبیا نیز به پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه کمک می کند. این غذا ها می توانند به مرور زمان منجر به ایجاد سنگ کیسه صفرا شوند.

***پرهیز از مصرف نوشابه های گاز دار
مصرف مداوم نوشابه های گاز دار می تواند سبب تشکیل سنگ کیسه صفرا شود.

*** ورزش منظم
ورزش منظم به کاهش کلسترول و حفظ گردش منظم جریان خون کمک می کند.شنا، پیاده روی، دوچرخه سواری از ورزش های استقامتی بهتر است.

*** کاهش استرس
کاهش استرس نیز به پیشگیری از ابتلا به سنگ کیسه صفرا کمک می کند. استرس را از روش های مختلفی می توان کاهش داد. سرگرمی ها از بزرگترین عوامل کاهش استرس هستند. مدیتیشن، ماساژ و آروماتراپی (رایحه درمانی) نیز به کاهش استرس کمک می کند.

***مصرف روزانه یک مکمل ویتامین
مصرف روزانه یک مکمل ویتامین نیز از دیگر راهکاری پیشگیری طبیعی از تشکیل سنگ کیسه صفرا است؛ مصرف روزانه یک مکمل ویتامین می تواند به تقویت گردش خون و دستگاه گوارش کمک کند.
علمی(5)**2038**1440

علمی آموزشی

سنگ کیسه صفرا

دستور العمل

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

چگونه از تشکیل سنگ صفرا جلوگیری کنیم

تماس بی واسطه با مسئولین

بالای صفحه

خبر گزاری جمهوری اسلامی       پست الکترونیک : irna@irna.ir

© کلیه حقوق این سایت متعلق به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.

بررسی و راهنمای انتخاب پزشک شما

رویه کاشت مو چگونه است؟ ریسک‌های این عمل (جراحی) چیست؟ آیا روش‌های جایگزینی وجود دارد؟

۲۰ دی ۱۳۹۷۲۰ دی ۱۳۹۷

۱۵ دی ۱۳۹۷۱۵ دی ۱۳۹۷

۳ دی ۱۳۹۷۴ دی ۱۳۹۷

چگونه از تشکیل سنگ صفرا جلوگیری کنیم

۱۰ آذر ۱۳۹۷۱۰ آذر ۱۳۹۷

حمله قلبی هنگامی رخ می‌دهد که جریان خون به قلب مسدود شود. از علائم حمله قلبی می‌توان به درد قفسه سینه، ضعف و … اشاره کرد.

۵ آذر ۱۳۹۷۵ آذر ۱۳۹۷

۲۸ آبان ۱۳۹۷۱ آذر ۱۳۹۷

۲۴ آبان ۱۳۹۷۲۴ آبان ۱۳۹۷

۲۱ آبان ۱۳۹۷۲۱ آبان ۱۳۹۷

یکی از روش‌های اصلی برای تشخیص مشکلات کبد، سونوگرافی کبد است و برای افراد مبتلا به بیماری‌های کبدی بسیار ضروری است.

۲۴ بهمن ۱۳۹۷۲۴ بهمن ۱۳۹۷

۲۳ بهمن ۱۳۹۷۲۳ بهمن ۱۳۹۷

۴ دی ۱۳۹۷۴ دی ۱۳۹۷

۲۴ آذر ۱۳۹۷۲۴ آذر ۱۳۹۷

آگاهی نسبت به کیست غده بارتولین در بانوان، کمک می‌کند تا از بروز آن جلوگیری شود و یا درمان آن بهتر انجام شود.

۴ بهمن ۱۳۹۷۶ بهمن ۱۳۹۷

۱ دی ۱۳۹۷۲ دی ۱۳۹۷

۱۰ آذر ۱۳۹۷۱۲ آذر ۱۳۹۷

۷ آذر ۱۳۹۷۷ آذر ۱۳۹۷

ما در طول روز به وسیله حس بینایی، شنوایی و لامسه با جهان اطراف خود ارتباط برقرار می‌کنیم. اما افرادی که به دلایلی مانند عفونت یا آلرژی شدید دچار انسداد …

۹ آبان ۱۳۹۷۹ آبان ۱۳۹۷

۶ آبان ۱۳۹۷۶ آبان ۱۳۹۷

۲۹ مهر ۱۳۹۷۲۹ مهر ۱۳۹۷

۲۵ مهر ۱۳۹۷۲۵ مهر ۱۳۹۷

تقویت مغز افراد میانسال و کهنسال برای پیشگیری از بیماری‌های مختلف، بسیار ضروری و حیاتی به نظر می‌رسد و باید مورد توجه قرار گیرد.

۱۶ بهمن ۱۳۹۷۱۶ بهمن ۱۳۹۷

۱۵ دی ۱۳۹۷۱۵ دی ۱۳۹۷

۸ دی ۱۳۹۷۸ دی ۱۳۹۷

۲۷ آذر ۱۳۹۷۲۷ آذر ۱۳۹۷

اگر شما به‌تازگی صاحب نوزاد خصوصا نوع زودرس شده‌اید، احتمالا روزها، هفته‌ها یا حتی ماه‌های اخیر را با انجام آزمایش‌ها، اندازه‌گیری‌ها و وزن کردن سپری کرده‌اید.

۱۸ دی ۱۳۹۷۱۸ دی ۱۳۹۷

۱ دی ۱۳۹۷۱ دی ۱۳۹۷

۲۷ آذر ۱۳۹۷۲۷ آذر ۱۳۹۷

۱۹ آذر ۱۳۹۷۱۹ آذر ۱۳۹۷

شکستگی یکی از مشکلات رایج برای استخوان‌ها است و هر فرد به طور متوسط در طول زندگی خود دو بار با شکستگی استخوان مواجه می‌شود. شکستگی استخوان زمانی اتفاق می‌افتد …

۱۳ بهمن ۱۳۹۷۱۳ بهمن ۱۳۹۷

۱۰ بهمن ۱۳۹۷۱۰ بهمن ۱۳۹۷

۳ بهمن ۱۳۹۷۳ بهمن ۱۳۹۷

چگونه از تشکیل سنگ صفرا جلوگیری کنیم

۳ بهمن ۱۳۹۷۳ بهمن ۱۳۹۷

سقط خودبه‌خودی به از دست دادن جنین قبل از شروع هفته بیستم از حاملگی اطلاق می‌شود که برای هر مادری ممکن است اتفاق بیافتد.

۱۶ بهمن ۱۳۹۷۱۶ بهمن ۱۳۹۷

۸ بهمن ۱۳۹۷۸ بهمن ۱۳۹۷

۱۹ دی ۱۳۹۷۱۹ دی ۱۳۹۷

۱۵ دی ۱۳۹۷۱۵ دی ۱۳۹۷

۲۹ بهمن ۱۳۹۶

۱۳ مرداد ۱۳۹۷۱۳ مرداد ۱۳۹۷

۱۷ بهمن ۱۳۹۶

۵ بهمن ۱۳۹۶

۱۶ اسفند ۱۳۹۶۲۸ مرداد ۱۳۹۷

Hello there I just checked out your website drdr.ir and wanted to find out if…

[…] از مراجعه‌ی فرد به متخصص پوست و مو زیبایی، ابتدا فرد مورد معاینه فیزیکی قرار…

It’s an amazing paragraph in favor of all the web users; they will take advantage…

[…] […]

[…] راه حل های درمان ریفلاکس معده یا همان ترش کردن معده –… […]

کلیه مطالب این سایت برای مجموعه دکتردکتر محفوظ است

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

افرادِ بسیاری دچار سنگ کیسه صفرا هستند، بدون اینکه خودشان از این امر مطلع باشند. سنگ کیسه صفرا در برخی موارد هیچ علائمی ندارد اما درصورتی‌که تشخیص داده شود به سنگ‌ صفراوی مبتلا هستید، بهتر است هرچه زودتر به‌دنبال درمان آن باشید تا دچار مشکلات جدی‌تری نشوید. در این مطلب، شما را با عوامل تشکیل سنگ‌ کیسه صفرا، علائم و راه‌های پیشگیری و درمان آن، آشنا می‌کنیم.چگونه از تشکیل سنگ صفرا جلوگیری کنیم

کیسه صفرا، کیسه‌ی کوچکی است که صفرا را نگه می‌دارد و در زیر کبد و سمت راست بالای شکم قرار دارد. صفرا، یک مایع سبز یا زرد است که به هضم غذا کمک می‌کند. اکثر سنگ‌های صفراوی به‌دلیل وجود کلسترول بیش‌ازحد در صفرا، تشکیل می‌شوند.

طبق آنچه در مجله‌ی دانشکده‌ی پزشکی هاروارد منتشر شده، ۸۰ درصد سنگ‌های صفرا از کلسترول و ۲۰ درصد بقیه از نمک‌های کلسیم و بیلی‌روبین تشکیل می‌شوند. دقیقا مشخص نیست که چه چیزی باعث تشکیل سنگ کیسه صفرا می‌شود، اما تئوری‌هایی وجود دارد که می‌گوید عوامل زیر می‌توانند منجر به تشکیل سنگ‌های صفراوی شوند.

وجود کلسترول بیش‌ازحد در صفرا می‌تواند به تشکیل سنگ‌های کلسترولی زردرنگ منجر شود. این سنگ‌های سخت هنگامی تشکیل می‌شوند که کلسترول ساخته‌شده توسط کبد، از کلسترولی که صفرا می‌تواند حل کند، بیشتر می‌شود.

بیلی‌روبین، یک ماده‌ی شیمیایی است که وقتی کبد سلول‌های قرمز قدیمی خون را تجزیه می‌کند، تولید می‌شود. مواردی مانند آسیب‌های کبدی و برخی از اختلالات خونی باعث می‌شوند کبد بیلی‌روبین بیشتری تولید کند. سنگ‌های رنگی کیسه صفرا هنگامی تشکیل می‌شوند که صفرا نتواند بیلی‌روبین اضافی را تجزیه کند. رنگ این سنگ‌های سخت، اغلب قهوه‌ای تیره یا سیاه است.

کیسه صفرا برای سالم ماندن و عملکرد درست، باید صفرای خود را خالی کند. اگر این کار انجام نشود، صفرا به‌شدت غلیظ و باعث تشکیل سنگ‌های صفراوی می‌شود.

وجود سنگ در کیسه صفرا، می‌تواند به درد در قسمت بالای شکم منجر شود. کسانی که به سنگ کیسه صفرا دچارند، ممکن است هنگامی‌که غذاهای پُرچرب مانند غذاهای سرخ‌‌شده می‌خورند، به‌مدت چند ساعت در صفرایشان دردی احساس کنند.

همچنین ممکن است موارد زیر را تجربه کنند:

این علائم به‌عنوان کولیک صفراوی نیز شناخته می‌شوند.

سنگ‌های صفراوی، خودشان باعث ایجاد درد نمی‌شوند. درد، زمانی به‌وجود می‌آید که سنگ کیسه صفرا از حرکت صفرا ممانعت کند.

به‌گفته‌ی کالج گوارش آمریکا، ۸۰ درصد از مردم، «سنگ‌های صفراوی خاموش» دارند، یعنی درد یا سایر علائم را تجربه نمی‌کنند. در این موارد، سنگ‌های صفراوی به‌وسیله‌ی اشعه‌ی ایکس یا در حین جراحی کشف می‌شوند.

مسدود شدن مجرای عبور صفرا ممکن است به التهاب و عفونت کیسه صفرا منجر شود که به‌عنوان «کوله سیستیت حاد» شناخته می‌شود.

خطر ابتلا به کوله سیستیت حاد به‌واسطه‌ی سنگ‌های صفراوی علامت‌دار، ۱ تا ۳ درصد است.

علائم مرتبط با کوله سیستیت حاد عبارتند از:

اگر این علائم، بیش از ۱ تا ۲ ساعت طول کشیدند، مراجعه به پزشک ضروری است.

سنگ‌های صفراوی درمان‌نشده ممکن است عوارض زیر را در پی داشته باشند:

عوامل بسیاری موجب تشکیل سنگ‌های کیسه صفرا می‌شوند که بعضی از آنها همچون عادات غذایی و سبک زندگی، قابل کنترل و بعضی دیگر نیز مانند سن، نژاد، جنسیت و سابقه‌ی خانوادگی، غیرقابل‌کنترل هستند.

 

 

 

اگرچه بعضی از داروها احتمال ابتلا به سنگ‌های صفراوی را افزایش می‌دهند، اما افراد نباید بدون مشورت با پزشک، مصرف آنها را قطع کنند.

پزشک فرد را معاینه‌ و به تغییرات مشهود در رنگ چشم‌ها و پوست فرد توجه می‌کند. رنگ زرد پوست یا چشم‌ها، ممکن است نشانه‌ای از یرقان باشد که نتیجه‌ی بالا بودن بیلی‌روبین بدن است.

همچنین موارد زیر نیز به پزشک کمک می‌کنند بیماری را دقیق‌تر تشخیص بدهد:

در اکثر مواقع، به درمان سنگ‌های صفراوی نیازی نیست، مگر آنکه این سنگ‌ها موجب درد و ناراحتی شوند. گاهی‌اوقات سنگ‌های صفراوی خودشان از بین می‌روند، بدون آنکه فرد حتی متوجه شود. کسانی که درد دارند، پزشک احتمالا عمل جراحی را به آنها توصیه خواهد کرد. در موارد نادر ممکن است دارو تجویز شود.

کسانی که انجام عمل حراجی برای‌شان خطرناک است، از طریق پوست یک لوله‌ی دِرَن در داخل کیسه صفرایشان قرار داده می‌شود و عمل جراحی‌شان تا زمانی‌که خطر جراحی‌ کاهش یابد، به‌تعویق می‌افتد.

کسانی که سنگ‌های صفراوی دارند اما هیچ علائمی ندارند، می‌توانند تغییرات خاصی در سبک زندگی‌‌شان ایجاد کنند. مثلا:

برخی از مکمل های غذایی که می‌توانید مصرف کنید، عبارتند از: ویتامین C، آهن و لسیتین. در یک بررسی مشخص شد ویتامین C و لسیتین می‌توانند احتمال ابتلا به سنگ‌های صفراوی را کاهش بدهند. درمورد دُز مناسب این مکمل‌ها، با پزشک‌تان صحبت کنید.

برخی از مردم تصور می‌کنند پاکسازی کیسه صفرا با روزه گرفتن و سپس مصرف روغن زیتون و آبلیمو، به دفع سنگ‌های صفرا کمک می‌کند. هیچ شواهدی مبنی بر مؤثر بودن این روش وجود ندارد و حتی ممکن است باعث شود سنگ‌های صفراوی در مجرای صفرا گیر کنند.

ممکن است پزشک مجبور شود با جراحی لاپاراسکوپی، کیسه صفرا را بردارد. این جراحی رایج است و به بیهوشی عمومی نیاز دارد. جراح معمولا ۳ یا ۴ شکاف در شکم بیمار ایجاد خواهد کرد، سپس در داخل یکی از شکاف‌ها یک دستگاه کوچک چراغ‌دار قرار می‌دهد و کیسه صفرا را با دقت بیرون می‌آورد.

اگر حال عمومی بیمار مساعد باشد، معمولا در همان روز عمل یا روز بعد مرخص می‌شود.

ممکن است مدفوع بیمار پس از برداشتن کیسه صفرا، آبکی یا شل شود. با برداشتن کیسه صفرا، مسیر صفرا از کبد به روده‌ی کوچک تغییر می‌کند. صفرا دیگر از کیسه صفرا عبور نمی‌کند و کمتر غلیظ می‌شود، درنتیجه‌ موجب اسهال می‌شود. برای درمان آن، فرد باید از یک رژیم غذایی کم‌چرب پیروی کند تا بدنش صفرای کمتری آزاد کند.

امروزه برای درمان سنگ‌های صفراوی به‌ندرت از دارو استفاده می‌شود، چون تکنیک‌های لاپاراسکوپیک و روباتیک، جراحی را بسیار کم‌ریسک‌تر کرده‌اند. بااین‌حال افرادی که تمایلی به جراحی ندارند، می‌توانند برای حل کردن سنگ‌های صفراوی ناشی از کلسترول، ۲ تا ۴ بار در روز داروی اورسودیول (اکتی‌گال، اورسو) مصرف کنند. ممکن است چندین سال طول بکشد تا داروها، سنگ‌های صفراوی را از بین ببرند و اگر درمان قطع شود، ممکن است سنگ‌های صفراوی دوباره تشکیل شوند.

سنگ‌شکنی با موج ضربه‌ای، یک گزینه‌ی دیگر است. دستگاه سنگ‌شکن، با تولید امواجی که از بدن فرد عبور می‌کنند، سنگ‌های صفراوی را می‌شکند.چگونه از تشکیل سنگ صفرا جلوگیری کنیم

برای کمک به بهبود وضعیت و کاهش خطر ابتلا به سنگ‌های صفراوی، این نکات را رعایت کنید:

اگر قصد دارید وزن‌تان را پایین بیاورید، این کار را به‌تدریج انجام بدهید. سعی کنید در یک هفته بیشتر از ۱ کیلوگرم، وزن کم نکنید. کاهش وزن سریع ممکن است احتمال ابتلا به سنگ‌های صفراوی و سایر مشکلات مربوط به سلامتی را افزایش بدهد.

در اغلب موارد با انجام عمل حراجی، سنگ‌ها دیگر تشکیل نمی‌شوند. اما در روش‌هایی غیر از جراحی (حتی مصرف دارو)، احتمال بازگشت سنگ‌ها وجود دارد.

اگر سنگ‌های صفراوی علائمی نداشته باشند یا موجب درد نشوند، به درمان نیازی نخواهد بود. بااین‌حال ممکن است لازم باشد برای جلوگیری از بزرگ‌تر شدن آنها و بروز مشکلات، تغییراتی در سبک زندگی‌ فرد ایجاد شود.

برگرفته از: healthline

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9000تومان

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

کارشناس نرم‌افزار ، عاشق زبان انگلیسی. ترجمه واقعا برام لذت‌بخشه.

خوب بود

عالی بود

مفید بود،با سپاس فراوان.

خواص خوراکی ها

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید

خواص گزنه؛ ۱۶ خاصیت گیاه گزنه که سرشار از ویتامین D است


قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟

مضرات سرکه سیب؛ ۱۱ خطر احتمالی مصرف بیش از حد سرکه سیب

آخرین مطالب

خواص روغن گل مغربی و عوارض احتمالی آن برای سلامتی

علت نفخ معده؛ ۱۰ غذایی که موجب نفخ معده می‌شوند

انواع اعتماد به نفس؛ ۳ روش شکوفا کردن اعتماد به نفس

خواص آب برنج برای مو و پوست و نحوه استفاده از آن

جاهای دیدنی محلات؛ سفر به هلند ایران

ترین های جهان

بهترین فیلم های رازآلود جهان که ذهن شما را ساعت‌ها درگیر خود می‌کنند

خاص ترین سواحل دنیا که زیبایی آن‌ها شما را خیره می‌کند


بهترین کتاب هایی که تبدیل به فیلم شدند

بهترین دانشگاه های جهان که تحصیل در آن‌ها آرزوی هرکسی است


گران ترین کشورهای جهان برای زندگی

بهترین انیمیشن های جهان برای کودکان و بزرگسالان

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

چگونه از تشکیل سنگ صفرا جلوگیری کنیم
چگونه از تشکیل سنگ صفرا جلوگیری کنیم
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *