نحوه مصرف قرص های پیشگیری از بارداری

خواص دارویی و گیاهی

نحوه مصرف قرص های پیشگیری از بارداری
نحوه مصرف قرص های پیشگیری از بارداری

نحوه ی مصرف قرص های ضد حاملگی به طریق زیر است:

* شروع قاعدگی را روز اول خونریزی در نظر بگیرید.

* قرص های LD و HD را از روز پنجم قاعدگی شروع کنید. سعی کنید هر شب و در ساعت معینی مصرف کنید تا زمانی که 21 عدد قرص موجود در بسته تمام شود.

* در هر نوع پس از اتمام 21 قرص هر بسته، یک هفته استراحت کرده و قرصی مصرف نکنید. سپس از روز 8، مصرف بسته ی بعدی را آغاز کنید.

نحوه مصرف قرص های پیشگیری از بارداری

* بهتر است قرص ها پس از شام و قبل از خواب خورده شوند تا عوارض گوارشی ایجاد نکنند.

* اگر پس از اتمام اولین بسته ی قرص در طی 7 روز استراحت، قاعدگی ایجاد نشود، به شرط آن که همه ی قرص ها را مرتب مصرف کرده باشید و اسهال و استفراغ شدید نداشته باشید و از داروی دیگری هم به طور هم زمان استفاده نکرده باشید، مشکلی وجود ندارد و از روز 8 بسته ی دیگر را مصرف کنید. در غیر این صورت با پزشک یا ماما مشورت کنید.

قرص های LD و HD:

– اگر مصرف قرص را در روز مقرر فراموش کردید، تا نوبت بعد هر موقع که یادتان آمد، قرص را بخورید و در غیر این صورت، روز بعد باید دو قرص را با هم میل کنید و از روزهای بعد طبق دستور قبلی، روزی یک عدد قرص مصرف شود.

– چنانچه مصرف قرص برای دو روز متوالی فراموش شود، روزی دو قرص برای مدت دو روز مصرف کنید (در مجموع 4 عدد) و از روز سوم طبق دستور قبلی یعنی روزی یک قرص مصرف شود.

– چنانچه مصرف قرص برای سه روز متوالی فراموش شود، توصیه می شود که قرص را قطع کرده و در آن دوره تا شروع قاعدگی از روش دیگری استفاده کنید و بعد از شروع قاعدگی طبق دستور قبلی از روز پنجم، بسته ی جدید را مصرف کنید.

قرص های تری فازیک:

در صورت فراموش کردن مصرف یک قرص، اگر در مدتی کمتر از 12 ساعت از زمان همیشگی به خاطر آوردید، بلافاصله مصرف کنید (گذشت زمان کمتر از 12 ساعت از زمان معمول خوردن قرص، اثر پیشگیری از بارداری را کاهش نمی دهد).

اگر پس از 12 ساعت به خاطر آوردید، باید به محض به یاد آوردن، مصرف بقیه ی قرص ها را ادامه دهید و قرص های فراموش شده را مصرف نکنید. در این گونه موارد حتماً باید از یک روش دیگر مانند کاندوم، تا شروع بسته ی بعدی استفاده شود.

1- به دنبال سقط های کمتر از 12 هفته، بلافاصله قرص را مصرف کنید.

2- به دنبال سقط های 12 تا 20 هفته، 10-7 روز بعد از سقط مصرف کنید.

3- به دنبال زایمان، 3 هفته پس از زایمان مصرف کنید.

مصرف قرص با سه روش زیر از بارداری پیشگیری می کند:

1- مهار تخمک گذاری

2- جلوگیری از نفوذ اسپرم، با ایجاد موکوس غلیظ سرویکس

3- ایجاد محیط نامناسب برای لانه گزینی

نکاتی که در هنگام استفاده از این قرص ها باید رعایت شود:

1- سه ماه پس از شروع مصرف قرص، بهتر است برای کنترل وزن، فشار خون، قند، تری گلیسیرید خون و آزمایش ادرار به پزشک مراجعه کنید و در صورت سالم بودن، سالیانه کنترل شوید. در کنترل دوره ای بهتر است، معاینه پستان و لگن نیز انجام شود.

2- اگر به دلایلی مجبور به مصرف هم زمان آنتی بیوتیک هایی نظیر آمپی سیلین و تتراسایکلین هستید، بهتر است از یک روش کمکی ضد بارداری نیز استفاده کنید.

3- در اولین دوره ی مصرف قرص، در ماه اول و ترجیحاً 2 هفته اول، از یک روش دیگر مانند کاندوم استفاده کنید.

4- در صورت بروز عوارض جدی مانند: تاری دید ، تنگی نفس ، درد ناگهانی سینه که با دَم شدیدتر می شود، تورم و درد ساق پا و… سریعاً  به پزشک مراجعه کنید.

5- در صورت ابتلا به اسهال و استفراغ حتما جهت انتخاب روش مناسب دیگر همراه با آن، با پزشک خود مشورت کنید.

زهره محمودی- کارشناس ارشد مامایی

انواع قرص های ضد بارداری

عوامل تهدید کننده سلامت قلب در زنان

توصیه های ورزشی در خانم های باردار

تغذیه دوران بارداری (قسمت اول) و (قسمت دوم) 

نقش تغذیه در کاهش عوارض دوران بارداری 

google-site-verification=2ljcTGl3W9DLC-5dwvlfO3nKgV3qcboUHEe6wqCibB0

به در خواست مکرر دوستان و همراهان مینت، در این مقاله به بررسی انواع مختلف قرص ضد بارداری ، نحوه مصرف قرص ضد بارداری و تاثیر گذاری آنها میپردازیم.

کشف اولین قرص های جلوگیری از بارداری، جزو مهمترین اختراعات قرن ۲۰ بوده است. اولین قرص های جلوگیری از بارداری، توسط دکتر پینکوس کشف شد و در سال ۱۹۵۷ فروخته شد. و اولین بار تحت عنوان قرص های تنظیم کننده سیکل قاعدگی وارد بازار شدند، در این زمان مسئله جلوگیری از بارداری به عنوان یکی از عوارض جانبی این قرص ها شناخته شد.

پزشکان متوجه شدند که سیکل های نامنظم در آن زمان اپیدمیک شده و طی دوسال بیش از نیم میلیون نفر مصرف قرص های جلوگیری از بارداری را به دلیل عارضه ی جانبی آن یعنی جلوگیری از بارداری آغاز کردند.

 

نحوه مصرف قرص های پیشگیری از بارداری

 

در اواسط قرن ۲۰، قرص ضد بارداری بعنوان قرص جلوگیری تولید شد. و در طی ۵ دهه ی گذشته، انقلابی را در سلامت بانوان ایجاد کرد. امروزه، خانم ها در سراسر جهان از  انواع مختلف قرص ضد بارداری استفاده می کنند. این قرص ها اگر به درستی استفاده شوند ۹۹.۹٪ تاثیری گذاری دارند.هم اکنون طیف وسیعی از داروهای جلوگیری از بارداری در دسترس وجود دارد و به خانم ها این اجازه را میدهد که متناسب با شیوه ی زندگی و بودجه ی خود بهترین نوع را انتخاب کنند.

اگر تازگی با قرص آشنا شدید و میخواهید استفاده کنید، هر آنچه که لازمه ی مصرف قرص ضد بارداری است را در این مقاله ارئه میدهیم، پس همراه ما باشید.

نحوه عملکرد

قرص های ضد بارداری بارداری محتوی، استروژن سنتز شده و هورمون های پروژستینی هستند.

این هورمون ها، هورمون های طبیعی سیکل قاعدگی خانم ها را تقلید میکنند تا از بارداری جلوگیری کنند.

فاکتورهای بسیار زیادی وجود دارد که از بارداری جلوگیری میکند. این قرص ها بصورت ترکیبی از هورمون ها هستند که از تخمک گذاری بدن جلوگیری می کنند. علاوه براین، این هورمون ها باعث غلیظ شدن ترشحات رحمی شده و بدین وسیله ورود اسپرم ها را به داخل رحم مشکل می کند و مانع از باروری تخمک می شود.

قرص ضد بارداری، همچنین میتواند بر دیواره ی رحمی تاثیر گذاشته و از لانه گزینی رویان جلوگیری میکند.

اکثر خانم ها هنگامی که میخواهند نوعی از قرص های ضد بارداری را بعنوان روش کنترل حاملگی انتخاب کنند، یا قرصهای ترکیبی یا همان قرصی که دوست یا آشناهایشان استفاده کرده اند را انتخاب می کنند که این تصور غلط یکی از بزرگترین و خطرناک ترین مسائلی است که باعث آسیب به شخص می شود.

با توجه به سن و سابقه پزشکی شخص، پزشک مناسب ترین دوز قرص های جلوگیری از بارداری را متناسب با شرایط فرد، تجویز می کند.

داروهای تجویز شده برای یک دختر ۱۸ ساله و ۳۰ ساله کاملا با هم متفاوت است. هورمون های مختلف تشکیل دهنده ی قرص های جلوگیری از بارداری، در بهبود آکنه های دوران بلوغ، رفع اسپاسم و دل درد های دوران قاعدگی و همچنین در خانم های با سنین بالاتر بسیار کمک کننده خواهد بود.

نکته ی اصلی اینجاست که تنها یک نوع قرص را نمیتوان برای تمامی اشخاص تجویز کرد. حتما به پزشک متخصص زنان خود مراجعه کنید که بهترین نوع قرص های خوراکی جلوگیری از بارداری را برایتان انتخاب کند.

زمان مصرف قرص ضد بارداری

موارد استفاده از قرص ضد بارداری عبارتند از:

قرص ضد بارداری بارداری همچنین باعث:

مصرف قرص های جلوگیری از بارداری به سه روش مختلف امکان پذیر است ؛

هرچند که میتوانید قرص را در هر زمانی از روز مصرف کنید اما بهتر است قبل از صبحانه یا موقع خواب مصرف کنید، از این جهت که مصرف آن را فراموش نکنید.

انواع قرص ضد بارداری

رایح ترین قرص های جلوگیری از بارداری، قرص های ترکیبی هستند که ترکیبی از هورمون های استروژن و پروژستین هستند.

اکثر قرص های ترکیبی، بسته های ۲۸ روزه، ۲۱ روزه و ۹۱ روزه هستند.

بیشتر قرص های داخل بسته محتوی دارو و فعال هستند، به این معنی که محتوی هورمون هستند. ممکن است قرص های غیرفعال در بسته بندی وجود داشته باشد به این معنی که فاقد هورمون هستند. این قرص های فاقد محتوای هورمونی، دارونما نامیده میشوند.

در حین مصرف قرص های دارونما دچار خونریزی م یشوید.(دقیقا مانند خونریزی پریودی )

این قرص ها بسیار رایج هستند و شامل ۲۱ قرص فعال و ۷قرص دارونما است. برای اینکه مصرف قرص را فراموش نکنید، پشت قرص ها با روزهای هفته مشخص شده اند. بعضی از قرص های دارونما، محتوی ویتامین ها و مینرال ها هستند و از این جهت قیمت آن افزایش پیدا میکند.

در این نوع، ۲۱ عدد قرص محتوی هورمون وجود دارد که میبایست ۲۱ روز، روزی یک قرص را در ساعت مشخصی مصرف کنید و پس از اتمام ۲۱ عدد قرص، ۷ روز استراحت بدهید، که در این بازه ی ۷ روزه قاعدگی اتفاق می افتد.

پس از اتمام ۷ روز، بسته جدید قرص را مجدد شروع کنید.

نحوه مصرف قرص های 91 روزه

این مدل از قرص های ترکیبی جهت استفاده ی تقریبا ۳ ماه است که ۱۳ هفته به طور مستمر و بدون استراحت باید روزی یک قرص را در زمان مشخص مصرف کرد. که ابتدا ۱۲ هفته، قرص های محتوی هورمون را مصرف کرده و سپس یک هفته  پایانی قرص های دارونما (حاوی مقادیر اندک استروژن) را مصرف کنید و تبع آن، در این یک هفته آخر، پریود اتفاق می افتد. در طی ۱۲ هفته ی ابتدایی، خونریزی قاعدگی اتفاق نمی افتد.خانم هایی که این مدل قرص ها را استفاده میکنند، در طول سال ۳ یا ۴ بار پریود می شوند.

قرص های Mini_Pill متداول ترین داروهایی هستند که فقط از یک نوع هورمون تشکیل شده اند یعنی فقط جزء پروژستینی دارند.این قرص ها فاقد جزء استروژنی هستند و اغلب در مواقعی تجویز میشوند که :

درست مثل قرص های ترکیبی، لازم است که این قرص ها در یک زمان مشخص و هر روز مصرف شوند. این قرص ها ۲۸ عددی هستند و فاقد دارونما یا قرص های غیرفعال هستند.اگر بطور اتفاقی Mini_Pill، بیش از سه ساعت با فاصله، از زمان معمول هر روز مصرف شود، به اندازه ی کافی کارایی جلوگیری از بارداری را ندارد. اگر این مشکل پیش آمد، از کاندوم استفاده کنید یا به مدت ۲ روز رابطه نداشته باشید.

در حین استفاده از قرص های ترکیبی، اندکی انعطاف زمانی بیشتری برای مصرف کننده وجود دارد. از این جهت که میبایست روزانه یک عدد قرص در ساعت مشخصی مصرف شود، اگر فراموش کردید که یک قرص محتوی دارو را بخورید، در اسرع وقت  قرص  فراموش شده را مصرف کنید، یا اگر دو عدد قرص را طی دو روز فراموش کردید، دو روز متوالی دو عدد قرص مصرف کنید و از یک روش جلوگیری دیگر تا یک هفته استفاده کنید. اگر بیش از دو روز از فراموشی مصرف قرص گذشته باشد، به طور کلی بسته را کنار گذاشته و تا زمان قاعدگی از یک روش جلوگیری دیگر استفاده کنید.

فراموشی مصرف قرص

اگرمصرف قرص های جلوگیری از بارداری ترکیبی را فراموش کردید، میبایست در اسرع وقت که به یاد آوردید آن را مصرف کنید، حتی اگر مجبور شدید دو عدد قرص را همزمان مصرف کنید و مابقی قرص ها را طبق روال قبل ادامه دهید.

در اکثر موارد، فراموش کردن مصرف یک قرص خیلی جای نگرانی ندارد و مشکل ساز نیست و غلظت دارو در بدن تغییر نمی کند و شانس بارداری همچنان ناچیز خواهد بود. با این حال اگر این اتفاق در ماه اول مصرف قرص های جلوگیری از بارداری برایتان رخ داد، بهتر است که بمدت 7 روز از یک روش جلوگیری دیگر مانند کاندوم استفاده کنید.

در رابطه با مینی پیل ها، اگر بیش تر از 3 ساعت از فراموشی قرص نگذشته باشد، قرص فراموش شده را در اسرع وقت مصرف کنید و قرص های بعدی را طبق روال همیشگی در یک زمان مشخص مصرف کنید. اگر تاخیر در مصرف مینی پیل ها بیش تراز 3 ساعت شد، سریعا قرص فراموش شده را مصرف کنید اما به مدت یک هفته از یک روش جلوگیری از بارداری دیگر استفاده کنید.

نحوه مصرف قرص های پیشگیری از بارداری

بانوان در طول روز مشغله های فراوانی دارند و اغلب در این فکر هستند که درگیر روش های جلوگیری از بارداری نباشند و به مدت چندین سال حتی 10 سال دغدغه ی جلوگیری از بارداری را نداشته باشند. روش های جلوگیری از بارداری طولانی مدت شامل آی یو دی های هورمونی و مسی هستند و همچنین روش کاشتنی در بافت نیز در دسته طولانی روش های جلوگیری از بارداری طولانی مدت قرار میگیرد. این روش ها به مدت 4 سال از بارداری های ناخواسته جلوگیری می کنند.

آی یو دی ها میبایست هر 3 تا 6 سال، با توجه به توصیه ی کارخانه ی سازنده آن تعویض شوند. آی یو دی های مسی اثر طولانی تری دارند وبسته به نوع و مدلشان می توانند به مدت 5 تا 10 سال، فرد را از بارداری های ناخواسته محافظت کنند.

نحوه مصرف قرص ضد بارداری

وقتی که مصرف قرص های جلوگیری از بارداری را قطع کنید، مدتی زمات میبرد تا بدنتان به حالت نرمال اولیه بازگردد.

در اکثر خانم ها چندین هفته پس از قطع مصرف قرص های جلوگیری از بارداری، تخمک گذاری مجدد اتفاق می افتد. در بعضی از خانم ها چندین ماه طول می کشد تا به تخمک گذاری و سیکل عادیشان بازگردند.

اگر مصرف قرص های جلوگیری از بارداری را قطع کردید، و همچنان برای بارداری آماده نشدید،احتمالا میبایست، از روش های دیگر برای بارداری اقدام کنید.

امروزه طیف وسیعی از روش های جلوگیری از بارداری وجود دارند که قبل از آن که یک روش را انتخاب کنید، بهترین راه این است که با پزشکتان در این باره مشورت کنید. و هر سوالی که در این باره در ذهنتان است را بطرف کنید:

هنگام مصرف داروهای ضد بارداری خوراکی، داشتن یک برنامه غذایی منظم مهم است. چنین داروهایی زمانی موثر هستند که غلظت آنها در بدن به طور مداوم در یک سطح ثابت نگهداری شود.

اگر زمان مصرف قرص های جلوگیری از بارداری به شکل منظم رعایت شود، اثر پیشگیری از بارداری مداوم و تضمین شده ای را دارد و در نتیجه، شخص به طور قابل اعتمادی در برابر حاملگی ناخواسته محافظت می شود.

برای داشتن بهترین نتایج در مصرف قرص های ضد بارداری، مهم ترین نکته این است که همیشه باید در یک زمان مشخص مصرف شوند.

اکثر خانما بخاطر ترس از افزایش وزن با مصرف قرص های جلوگیری از بارداری، آن ها را مصرف نمی کنند.

اولین قرص های جلوگیری از بارداری حاوی دوزهای بسیار بالای هورمون (دو برابر بیشتر از قرص های امروزی) بود، به همین دلیل می توانستند باعث اختلالات متابولیکی و افزایش وزن شوند. پس از آزمایش های متعدد، دوز هورمون های به کار رفته را  کاهش دادند و در نتیجه شدت عوارض نیز کاهش یافت.

مطالعات اخیر نشان می دهد که ارتباط مستقیمی بین مصرف قرص های ضد بارداری و افزایش وزن وجود ندارد. افزایش وزن بانوان به علت سن و شیوه زندگی شان است. علت افزایش اندک وزن ممکن است بخاطر احتباس آب یا افزایش اشتها در هنگام استفاده از قرص های جلوگیری از بارداری خوراکی (COC) باشد.

تاثیر مصرف قرص های ضد بارداری بر سایز سینه

استفاده از قرص های  ضد بارداری، یکی از روش های رایج جلوگیری از بارداری در زنان است، چرا که نه تنها این قرص ها باعث پیشگیری از بارداری می شوند، بلکه تعادل هورمونی بدن را نیز حفظ می کند که در نهایت باعث می شود علائم قاعدگی، دل درد های شدید پریودی، سندروم پیش از قاعدگی و جوش پریودی کاهش پیدا کند.

این روزها که در حال نوشتن مطالب آموزشی در سایت هستیم، سوالات متعددی در رابطه با مصرف قرص های ضد بارداری و افزایش سایز سینه ها به چشممان می خورد و تقریبا می توان گفت که خیلی ها این قرص ها را تنها برای افزایش سایز سینه ها مصرف می کنند. اما واقعا این کار درستی است؟ در این قسمت، سعی می کنیم بیشتر در رابطه با این موضوع صحبت کنیم.

سینه های یک زن از دوران بلوغ شروع به رشد میکند و این رشد از ۸ تا ۱۴ سالگی است. این اتفاق به دلیل تغییرات هورمونی بخصوص استروژن و هورمون رشد است. هنگامی که در زمان بلوغ، استروژن به وسیله تخمدان ها تولید می شود؛ باعث می شود که  بافت های چربی در اطراف سینه جمع شوند که در نهایت موجب بزرگتر شدن سینه ها میشود. در همین زمان مجاری سینه نیز شروع به بزرگ شدن میکنند.

پس از اولین پریود و هنگامی که دختر شروع به تخمک گذاری میکند برخی از غدد شروع به رشد میکند. افزایش سایز و رشد سینه ها تا چندین سال طول می کشد و تقریباً این رشد تا پایان سنین نوجوانی طول می کشد.

هنگامی که سن بلوغ تمام شد بازهم سایز سینه ها به دلیل برخی از تغییرات فیزیولوژیکی بدن مانند سیکل قاعدگی، بارداری یا شیردهی می تواند تغییر کند.

مسئله اینجاست که برخی از زنان از شکل و سایز سینه هایشان راضی نیستند. برخی سینه های بزرگی دارند و می خواهند که آنها کوچکتر شوند و برخی دیگر نیز سینه های کوچکی دارند که همیشه در پی بزرگ کردن آنها هستند. کسانی که در گروه دوم هستند، یکی از راه‌حل‌های شان مصرف قرص های ضد بارداری برای بزرگ کردن سینه ها است.

قرص های ضدبارداری ترکیبی از استروژن و پروژسترون هستند. این هورمون ها با توزیع چربی های بدن، در شکل دهی باسن و سینه زنان، نقش اساسی دارند.

برخی از شواهد وجود دارند که نشان می دهند مصرف قرص های ضد بارداری می تواند سینه ها را بزرگ تر کند این شواهد عبارتند از:

برخی از زنان هنگامی که قرص‌های ضد بارداری مصرف می کنند افزایش وزن خواهند داشت. هیچ نوع شواهد علمی وجود ندارد که نشان دهد دلیل افزایش وزن، مصرف اینگونه قرص ها است. اما بافت های چربی بدن زنان ( شامل باسن، ران ها و سینه ها) تعداد زیادی دریافت کننده استروژن دارند که باعث می شود غلظت چربی در این نواحی بیشتر شود.

مطالعات نشان داده است که زنانی که قرص‌های ضد بارداری مصرف می‌کنند تراکم عضله کمتری نسبت به کسانی دارند که این قرص ها را مصرف نمی کنند و اگر بخواهیم به طور کلی صحبت کنیم هر چقدر تراکم عضله کمتری داشته باشید به جای آن چربی بیشتری هم خواهید داشت، اما این نکته صرفا به این معنی نیست که این چربی حتما در نواحی سینه جمع خواهد شد.

استروژن موجود در قرص های ضد بارداری بر روی متابولیسم آب بدن زنان نیز تاثیر می گذارد و در نتیجه باعث می شود که بدن آب بیشتری را نگه دارد. این امکان وجود دارد که این تورم ناشی از نگهداری آب در بدن بر روی سایز سینه ها تاثیر بگذارد.

مصرف قرص ضد بارداری و افزایش سایز سینه ها

 ممکن است اما هیچ تضمینی وجود ندارد.

ممکن است افزایش سایز کوچکی را پس از ۲۱ روز مصرف این قرص ها تجربه کنید اما هیچ کدام از تاثیرات آن دائمی نیست. حتی اگر قرص نیز مصرف نکنید ممکن است تغییراتی را در سایز سینه هایتان بسته به شرایط سیکل قاعدگی مشاهده کنید. هنگامی که تخمک گذاری میکنید ممکن است افزایش سایز داشته باشید یا سینه هایتان سفت شود و یا حتی درد بگیرد که این نیز به دلیل نگهداری آب در آنها است.

اگرچه قرص های ضد بارداری به عنوان روش های سالم و تاثیرگذار در جلوگیری از بارداری در نظر گرفته می شود، اما بدون خطر نیستند. برخی از زنان ممکن است هر کدام از عوارض زیر را تجربه کنند:

 به دلیل اینکه سینه های بزرگتر، همیشه از عوارض مصرف قرص های ضد بارداری نیستند، بنابراین خیلی منطقی نیست که تنها برای بزرگ کردن سینه هایتان از این قرص‌ها استفاده کنید. اگر می‌خواهید بازهم به این دلیل قرص مصرف کنید، ابتدا بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

 همچنین راه های دیگری نیز وجود دارد که بتوانید سایز سینه هایتان را افزایش دهید:

اما مطمئن شوید که از این سوتین ها در رختخواب استفاده نمی کنید. خوابیدن با این سوتین ها، جریان بافتهای سینه را کاهش می دهد که می تواند سبب ناراحتی های پوستی و حتی عفونت قارچی شود.

 طبیعی ترین حالتی که سینه ها در افراد بزرگسال افزایش سایز میدهند، در زمان بارداری و شیردهی است. افزایش سایز سینه ها ممکن است در سه ماهه اول بارداری و در هفته‌های ششم تا هشتم شروع شود. چرا که با این افزایش سایز، بافت های چربی می توانند از غدد شیری محافظت کنند. هنگامی که وضع حمل کردید، سینه ها شیر تولید میکنند و به همین دلیل بزرگتر می شوند.

از آن جایی که هیچ دلیل پزشکی برای مصرف نکردن قرص های جلوگیری از وجود ندارد، میتوانید مصرف این قرص ها را به مدت طولانی ادامه دهید. بسیاری از بانوان چندین سال مصرف قرص های ضد بارداری را ادمه می دهند و علاوه بر مسئله ی جلوگیری از بارداری، در تنظیم سیکل قاعدگی، درمان دل درد پریودی و درمان های هورمونال نیز کمک کننده باشد.

بله، احتمال بارداری با وجود مصرف قرص هست. هیچ کدام از روش های جلوگیری از بارداری حتی قرص ها کاملا از بارداری جلوگیری نمی کنند. با این حال اگر قرص ها به طور منظم و در یک ساعت مشخص مصرف شوند، بیش از 99% از بارداری جلوگیری می کنند. اما اگر قرص ها را طبق دستور مشخص شده مصرف نکنید، شانس بارداری ناخواسته با وجود مصرف قرص، در شما افزایش می یابد.

قرص های جلوگیری از بارداری هیچ تاثیری روی قدرت باروری شخص ندارند. وقتی بانوان مصرف قرص های جلوگیری از بارداری را متوقف می کنند، شانس بارداری آنها به طور کامل برمیگردد و بسیاری از بانوان به محض قطع مصرف قرص، باردار می شوند. از این رو، برای یک زن مهم است که در دوران بارداری، به شدت مراقب بدن خود باشد، در کنار اینکه خود و همسرش شروع به تلاش برای باردای می کنند.

روش های جلوگیری از بارداری 91%_99% در کنترل بارداری موثر هستند. قرص، یکی از مورد اعتماد ترین و کارامد ترین روش هاست البته اگر طبق دستور مشخص شده مصرف شوند. با این حال 91%_99% به این معنی است که هم چنان شانس بارداری وجود دارد. خانمی که با وجود مصرف قرص های جلوگیری از بارداری، باردار شده است، یکی از کارهای زیر را حین مصرف قرص انجام داده است:

هنگامیکه سطح هورمون های بدن به طور غیر طبیعی و به مدت طولانی افزایش پیدا می کنند، ممکن است عوارضی برایتان داشته باشد. همه روش های جلوگیری مانند قرص، کاشتنی ها و چسب های پوستی در بلند مدت عوارضی خواهند داشت. عوارض مختلف روش های جلوگیری عبارتند از:

تاثیر مصرف قرص های جلوگیری از بارداری بر تخمک گذاری

خیر، کسانیکه از قرص های جلوگیری از بارداری استفاده می کنند، تخمک گذاری انجام نمی دهند. قرص های ضد بارداری برای توقف تخمک گذاری ساخته شده اند. این قرص ها هنگامیکه درست مصرف شوند تا 99 درصد موثر هستند. تخمک گذاری به فرایندی گفته می شود که در آن تخمک از تخمدان ها آزاد می شود. قرص های جلوگیری حاوی پروژسترون و استروژن هستند که از تخمک گذاری جلوگیری می کنند و در نتیجه در نبود تخمک گذاری هیچ باروری اتفاق نمی افتد.

اگر هر قرصی را فراموش کنید، ریسک بارداری افزایش پیدا می کند. فراموشی مصرف قرص های ضد بارداری با هیچکس شوخی ندارد. اگر بیشتر از یک بار مصرف قرص های ضد بارداری را در هر سیکل فراموش کنید، شانس بارداری بسیار افزایش پیدا می کند. هرچقدر مصرف قرص های جلوگیری از بارداری را بیشتر فراموش کنید، شانس بارداری بیشتر می شود.

در اولین سیکلی که مصرف قرص های ضد بارداری را متوقف کرده اید، ممکن است تخمک گذاری از چند روز تا چند هفته بعد شروع شود. برای برخی از زنان، تخمک گذاری در کمتر از یک هفته شروع می شود و برای برخی دیگر از 1 تا 3 ماه طول می کشد. برخی از خانم ها بلافاصله پس از توقف قرص های جلوگیری، باردار می شوند. برخی از مطالعات ثابت کرده اند هنگام توقف مصرف قرص های ضد بارداری در بهترین حالت تخمک گذاری قرار دارید.

بله، هر زمانی که قصد جلوگیری از بارداری دارید، می توانید مصرف قرص های ضد بارداری را شروع کنید. می توانید در هر زمانی از سیکل قاعدگیتان، مصرف قرص ها را شروع کنید اما اینکه چقدر طول می کشد که این قرص ها تاثیر گذار شوند، کاملا به نوع قرص که مصرف می کنید بستگی دارد. بسیاری از بانوان از قرص های ترکیبی استفاده می کنند. ( قرص هایی که هم استروژن و هم پروژسترون دارند) در مورد مصرف قرص های ترکیبی، اگر مصرف این قرص ها را در 5 روز اول سیکل قاعدگی شروع کنید، جلوگیری از بارداری بلافاصله آغاز می شود. اگر هر زمانی از سیکل به جز 5 روز ابتدایی، شروع به مصرف کنید، جلوگیری از بارداری از 7 روز آینده شروع می شود.

قرص های ضد بارداری، تولید طبیعی هورمون های استروژن را مختل می کند که در نهایت موجب توقف تخمک گذاری می شود. می توان گفت که مصرف قرص های ضد بارداری سطح هورمون های اسنروژن را بالا می برد که از عوارض آن می توان به سردرد و حالت تهوع اشاره کرد.

سلام، من یک سوال دارم، در صورت استفاده از قرص های ضد بارداری ۲۸ تایی، موعود پریود زودتر از اتمام ۲۸ قرص بیاید، باید قرص ها را ادامه دهم یا از قرص های جدید استفاده کنم ؟

سلام عاقله جان، شما بدون توجه به شروع پریودی قرص ها را تا آخر استفاده کنید. و بسته جدید رو بلافاصله پس از اتمام بسته قبلی شروع کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

یكی از روشهای مطمئن در پیشگیری از بارداری ، مصرف قرص‌های خوراكی تركیبی است، كه به دو شكل ال .دی، و اچ.دی در بسته های ۲۱  عددی در دسترس عموم می باشد. مقدار هورمونهای استروژن و پروژسترون قرص های اچ .دی بیشتر از قرص های ال .دی است.

 

مزایای مصرف  قرص های پیشگیری از بارداری «ال .دی» و «اچ . دی » -كاهش میزان بیماریهای التهابی لگن -كاهش میزان كیست خوش خیم و سرطان تخمدان -كاهش میزان غدد خوش خیم پستان -كاهش میزان خونریزی قاعدگی و در نتیجه جلوگیری از كم‌خونی و رفع قاعدگی دردناك -پیشگیری از حاملگی خارج از رحم

 

نحوه مصرف قرص های پیشگیری از بارداری

نحوه مصرف قرص های پیشگیری از بارداری و مسائل مرتبط با آن روز آغاز خونریزی قاعدگی روز اول محسوب می شود و روز پنچم چه خونریزی تمام شده و یا هنوز ادامه داشته باشد اولین قرص را بخورید. پس از آن، هر شب در ساعت معینی که ترجیجا پس از شام و قبل از خواب است، یک قرص مصرف کنید تا ۲۱ قرص هورمون دار موجود در بسته تمام شود. پس از پایان ۲۱ قرص حاوی هورمون، هفت روز کامل هیچ قرصی نخورید (در بسته بندی ۲۱ روزه) و یا تنها قرص های تقویتی فاقد هورمون مصرف کنید (در بسته بندی ۱۸ روزه) توجه: در طی این هفت روز که هورمون به بدن نمی رسد بایستی قاعدگی اتفاق بیفتد. در غیر اینصورت باید مصرف قرص را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.

پس از گذشت ۷ روز کامل، مصرف قرص های بسته بعدی را آغاز کنید. برای مصرف قرص پس از این ۷ روز، تنها شرط اتفاق افتادن قاعدگی است. زمان خونریزی و اینکه آیا هنوز خونریزی ادامه دارد یا خیر تأثیری در زمان شروع مصرف دوره بعدی قرص ندارد.

نکته مهم در مصرف قرصهای پیشگیری از بارداری آن است که قرص های ضد بارداری باید هر روز در ساعت معینی بدون توجه به اینکه آیا فرد رابطه جنسی دارد یا خیر مصرف شوند تا بهترین کارآیی را داشته باشند هرگز نباید از قرص های شخص دیگری  استفاده کنید زیرا بسته بندی ها به نحوی آماده شده اند که مطابق برنامه مشخصی به صورت روزانه مقدار مناسبی هورمون را به بدن برسانند و بنابراین قرصهای مربوط به یک روز با قرص روز بعد ممکن است ترکیب مختلفی داشته باشد. پس همیشه قرص هر روز را در همان روز مصرف کنید.اگر خانمی فراموش کرد که یک قرص را مصرف نماید ممکن است خطر حاملگی وجود داشته باشد.

 

در مورد فراموشی قرصهای LD یا HD :

در صورت فراموش شدن قرص یک شب، بایستی تا نوبت بعدی هر موقع به یاد آمد، قرص فراموش شده را بخورید. چنانچه تا شب بعد به یاد نیامد، شب بعد دو قرص با هم مصرف کنید.در صورتی که خوردن قرص دو شب فراموش شود، تا دو شب متوالی هر شب دو قرص بخورید و تا آخر بسته، همزمان از روش جلوگیری دیگری مانند کاندوم هم استفاده کنید در صورت فراموشی قرص ۹ شب متوالی یا بیشتر، از خوردن بقیه قرصها خودداری کنید و تا شروع خونریزی و آغاز دوره قاعدگی جدید از روش جلوگیری دیگری استفاده کنید.

از روز پنجم قاعدگی بسته جدید را شروع کنید.

در مورد فراموشی قرصهای چند مرحله ای: در صورتیکه در فاصله ۱۲ ساعت پس از زمان همیشگی مصرف به خاطر آمد، قرص فراموش شده را مصرف کنید. اگر پس از ۱۲ ساعت بخاطر آمد، نیازی به مصرف قرص فراموش شده نیست. ولی باید تا پایان بسته، بقیه قرصها را همراه با استفاده از یک روش دیگر مانند کاندوم مصرف کنید.

قرص نباید به صورت ناپیوسته، مثلا یک ماه درمیان و یا دوماه درمیان و یا چند روز در میان مصرف شود.

وجود لکه بینی همزمان با مصرف مرتب قرص برای ۱ تا ۹ ماه اهمیتی ندارد. در صورت تداوم بیشتر باید به پزشک مراجعه کرد.علائمی مانند تهوع، استفراغ و سردرد همراه با مصرف قرص به تدریج پس از ۱ تا ۹ ماه برطرف می شود. برای پیشگیری از این عارضه بهتر است قرصها را پس از شام و قبل از خواب مصرف کنید. کم شدن حجم خونریزی قاعدگی پس از قطع قرص در مقایسه با حالت قبل از مصرف قرص طبیعی است.

اما در صورت کم شدن بیش از حد و لکه بینی یک روز درمیان و یا قطع کامل باید به پزشک مراجعه نمود.برای مصرف قرص LD محدودیت سنی وجود ندارد و می توان آن را تا سن ۱۵ سالگی و حتی بیشتر تحت نظارت پزشک مصرف کرد. لیکن در مواردی نظیر فشارخون کنترل نشده و مصرف سیگار توصیه می شود که مصرف قرص به سن کمتر از ۹۵ سال محدود گردد.

زنان شیرده بهتر است از قرصهای پروژسترونی که ترشح شیر را کم نمی کند، استفاده کنند. بیماریهای قلبی عروقی، بیماریهای عروقی مغز، بیماریهای حاد کبد، سرطان پستان و سرطان رحم، خونریزی رحمی با علت ناشناخته، احتمال حاملگی یا حاملگی ثابت شده موارد منع مصرف قرصهای ضد بارداری است که پزشک پیش از تجویز این قرصها آنها را مد نظر دارد قرص پیشگیری از بارداری از بیماریهای مقاربتی پیشگیری” نمی کند”. کسانی که رابطه جنسی دارند حتما باید از کاندوم در کنار استفاده از قرص برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مقاربتی استفاده نمایند.

 

عوارض جانبی احتمالی قرص پیشگیری از بارداری * خونریزی قاعدگی غیر طبیعی *  تهوع *   افزایش وزن *   سردرد، سرگیجه * درد پستان *  تغییر در خلق و خو

 

نكات مهم : -اثر قرص پیشگیری از بارداری یك هفته پس از شروع اولین بسته قرص ظاهر می شود.  در صورت انجام نزدیكی در این فاصله، باید علاوه بر مصرف قرص از روش دیگری، مثل كاندوم، استفاده كرد. – قرص ها ی ضد بارداری را بصورت نا پیوسته، مثلاً یكماه در میان یا دو ماه در میان مصرف نكنید .

  در موارد زیر همزمان با مصرف قرص احتمال حاملگی وجود دارد : -ابتلا به اسهال و استفراغ شدید. -مصرف داروهای ضد سل و یا ضد تشنج. -مصرف آنتی بیوتیكهایی،‌مثل آمپی سیلین و تتراساسكلین. در هر یك از موارد فوق همزمان با مصرف قرص باید از یك روش پیشگیری دیگر، مثل كاندوم، استفاده كرد.

  قرص های پیشگیری از بارداری برای چه افرادی مناسب تر است ؟ -خانم هایی كه خواهان یك روش مطمئن قابل برگشت پیشگیری از بارداری هستند . -خانم هایی كه قاعدگی منظم و دردناك دارند . -خانم هایی كه در سال های اول ازدواج به سر می برند .   موارد منع مصرف قرص های پیشگیری از بارداری * حاملگی یا احتمال آن * سرطان پستان * خونریزی های نا شناخته رحمی * بیماریهای قلبی – عروقی * اختلالات خونی * افزایش چربیهای خون * بیماری های كبدی و كیسه صفرا * فشار خون * سردرد های میگرنی * بیماریهای قند * صرع * افسردگی شدید * خانم های سیگاری چاق بالای۳۵ سال سن كه بیش از پنج نخ سیگار در روز مصرف می كنند، بهتر است از روش دیگری استفاده كنند.

نکات مهم در مصرف قرص ضد بارداری: وجود لکه بینی همزمان با مصرف مرتب قرص، به مدت ۲ تا ۳ ماه اهمیتی ندارد. در صورت تداوم بیشتر باید به پزشک مراجعه کرد. علائمی مانند تهوع، استفراغ و سردرد همراه با مصرف قرص به تدریج پس از ۲ تا ۳ ماه برطرف می شود. برای پیشگیری از این عارضه بهتر است قرصها را پس از شام و قبل ازخواب مصرف کرد.( در صورت تداوم علائم تهوع و استفراغ می توان همراه با قرصهای پیشگیری، از قرصهای  ویتامین ( ب – B6 ) به مدت محدود استفاده کرد.) در مدتی که قرص مصرف می شود، حجم خون قاعدگی به نسبت قبل از مصرف، کاهش می یابد که در صورت کم شدن بیش از حد و لکه بینی یک در میان و یا قطع کامل، باید به پزشک مراجعه کرد. برای مصرف قرص  LD محدودیت سنی وجود ندارد و می توان آن را تا سن ۴۵ سالگی و حتی بیشتر تحت نظارت و کنترل ادامه داد. لیکن در مواردی نظیر فشار خون کنترل نشده و مصرف سیگار و غیره توصیه می شود که مصرف قرص به سن کمتر از ۳۵ سال محدود گردد و در سنین بالاتر افراد باید پس از مشاوره از روشهای دیگری استفاده کنند.

  قرص های ضد بارداری تری فازیك (سه مرحله ای ) یكی از روشهای موثر و قابل برگشت پیشگیری از بارداری، مصرف قرص های خوراكی تری‌فازیك می باشد. این قرص ها به دلیل داشتن مقادیر متفاوتی هورمون دارای سه رنگ متفاوت می باشند و بایستی از نقطه شروع به طور مرتب مصرف گردند.

  مزایای قرص های تری فازیك : -جلوگیری از حاملگی خارج از رحم -كاهش كیست خوش خیم تخمدان -كاهش میزان سرطان تخم دان -كاهش میزان غدد خوش خیم پستان -كاهش خونریزی قاعدگی -جلوگیری از كم خونی – رفع قاعدگی درد ناك -كاهش میزان بیماریهای التهابی لگن

  طریقه مصرف قرص های تری فازیك: بسته های قرص تری فازیك دارای ۲۱ عدد قرص می باشد. باید مصرف این قرص ها را تحت نظر ماما یا پزشك شروع نمود و از مصرف خود سرانهء آنها پرهیز نمود. اولین قرص را از اولین روز قاعدگی آغاز كنید و روزانه یك قرص تا ۲۱ روز میل نمایید. پس از پایان بسته قرص، هفت روز كامل قرص نخورید. در روز هشتم، بسته بعدی قرص را بدون توجه به روز شروع قاعدگی آغاز نمایید و چنانچه تا هفت روز خونریزی قاعدگی رخ نداد، به مركز بهداشتی یا پزشك مراجعه نمایید.

  در صورت فراموش كردن مصرف قرص ضد بارداری: چنانچه پیش از۱۲ ساعت از زمان همیشگی، خوردن قرص را به یاد آورید، بلافاصله یك قرص مصرف كنید. چنانچه بعد از ‍۱۲ساعت به یاد آوردید كه یك قرص ضد بارداری یا بیشتر را فراموش كرده اید، مصرف بقیه قرص ها را ادامه داده و قرص های فراموش شده رامصرف نكنید . در عوض به منظور پیشگری از بارداری نا خواسته حتماً به طور همزمان با مصرف بقیه قرص ها از روش دیگری، مثل كاندوم، استفاده كنید.

  نكات مهم : -اثر این قرص ها در پیشگیری از حاملگی یك هفته پس از شروع اولین بسته قرص ظاهر می شود و چنانچه در این فاصله نزدیكی صورت گیرد، علاوه بر مصرف قرص از یك روش پیش گیری دیگر، مثل كاندوم، استفاده كنید.

– قرص ها ی ضد بارداری را به صورت نا پیوسته – مثلاً، یك ماه در میان یا دو ماه در میان مصرف نکنید.

 

  توجه كنید كه در موارد زیر احتمال حاملگی همزمان با مصرف قرص ها افزایش می یابد و بایستی از روش دیگری همزمان با مصرف قرص ها استفاده كرد : -مصرف نا مرتب قرص ها -ابتلا به اسهال و استفراغ شدید -مصرف آنتی بیو تیك ها – مثل آمپی سلین، تتراسایكلین -مصرف داروهای ضد سل و ضد تشنج

  قرص های تک هورمونی ( دوران شیر دهی ) یكی از روشهای مناسب جهت پیشگیری از بارداری در مادران شیرده قرص های لاینسترنول می باشد، كه ترجیحاً بهتر است در شش ماه اول پس از زایمان مصرف شوند، به این شرط كه شیر خوار به جز شیر مادر از هیچ نوع نوشیدنی یا غذای دیگری (حتی آب ) استفاده نكند. باید دانست كه مصرف قرص شیردهی (لاینسترنول ) ترشح شیر را كاهش نمی دهد.   طریقه مصرف : هر بسته قرص شیر دهی حاوی ۲۸ عدد قرص می باشد كه شروع آن از 45 روز پس از زایمان یا نخستین روز قاعدگی است. چنانچه بیش از ۴۲  روز از زایمان گذشته، ولی قاعدگی شروع نشده باشد، باید از حامله نبودن مادر اطمینان حاصل كرد. روزانه در ساعت معین (مثلاً، ساعت ۱۰ صبح ) یك قرص میل نمایید. پس از پایان یك بسته، بلافاصله در روز بعد مصرف اولین قرص از بسته جدید را آغاز كنید. در طول مدت مصرف قرص ها ممكن است قاعدگی قطع شده یا لكه بینی وجود داشته باشد، كه بایستی بدون توجه به این حالت، قرص ها را همچنان در ساعتی معین میل نمود. در صورت شروع خونریزی قاعدگی نیز باید مصرف قرص ها را ادامه داد.   در صورت فراموش كردن مصرف قرص: چنانچه كمتر از سه ساعت از زمان همیشگی مصرف قرص گذشته باشد، در همان لحظه به خاطر آوردن، قرص فراموش شده را مصرف كرده و سپس قرص های بعدی را در همان زمان همیشگی میل نمایید. چنانچه بیش از سه ساعت از زمان همیشگی مصرف قرص گذشته باشد، در همان لحظه به خاطر آوردن، قرص فراموش شده را مصرف كرده و سپس قرص های بعدی را در همان زمان همیشگی میل نمایید. به علاوه، دو روز نزدیكی نداشته باشید و یا جهت اطمینان در این دو روز از كاندوم استفاده كنید.

 

نكات مهم: در موارد زیر همزمان با مصرف قرص شیردهی احتمال حاملگی وجود دارد : -ابتلا به اسهال و استفراغ -مصرف آنتی بیوتیكها -مصرف داروهای ضد تشنج -مصرف مسكن ها در هر یك از موارد فوق،هممزمان با مصرف قرص های شیردهی باید از یك روش پیشگیری دیگر، مثل كاندوم، استفاده كرد .   موارد منع مصرف قرص های دوران شیردهی : – حاملگی -بیماری شدید کبدی یا سابقه بیماری کبدی ( در صورتی که نتایج آزمایشات کبدی به وضعیت طبیعی برنگشته باشد . ) -سرطان پستان و کلیه سرطانهای وابسته به هورمون -خونریزی رحمی با علت ناشناخته -سابقه حاملگی خارج از رحم

 

مصرف قرص ضدبارداری یک روش جلوگیری است.یک بسته قرص ضد بارداری معمولا شامل ۲۱ قرص است. گاهی یک بسته قرص ضد بارداری شامل ۲۴ یا ۲۸ قرص است. بسته بندی قرصها متفاوت هستند (رنگ های مختلف، مربع شکل، دایره ، غیره)

قرص ضد بارداری حاوی 2 هورمون است. این هورمون ها از تخمک گذاری جلوگیری می کنند. همچنین ورود به رحم و رسیدن به تخمک را برای سلول اسپرم سخت تر می کنند.

نوعی دیگر از قرص ضد بارداری حاوی یک هورمون وجود دارد به نام مینی پیل .

بسته حاوی 21 قرص باید به صورت زیر استفاده شود:

قرص ضد بارداری در صورت مصرف صحیح روش پیشگیری مطمئنی است.

نحوه مصرف قرص های پیشگیری از بارداری

قرص ضدبارداری چندان مطمئن نیست اگر :

هر زمان اطمینان کمتری نسبت به قرص دارید، هنگام آمیزش جنسی از کاندوم (کاپوت) استفاده کنید.

اگر قرص ضدبارداری را فقط در روزهایی که آمیزش جنسی دارید مصرف کنید،به هیچ عنوان روش مطمئنی نیست.

اگر در هفته های مختلف روی بسته ، مصرف 2 یا چند قرص را فراموش کردید، از یک متخصص سلامت کمک بخواهید.

اگر اغلب مصرف قرص را فراموش می کنید، میتوانید از روشهایی استفاده کنید که به شما یادآوری کند یا با دکتر صحبت کنید که کدام یک از دیگر روش های پیشگیری برایتان مناسب تر است .

قرص ضد بارداری دارای هورمون است. هورمون ها معمولا صدمه ای به سلامت با این وجود در برخی موارد، بهتر است از روش جلوگیری دیگری استفاده کنید. با پزشک مشورت کنید.

قرص ضدبارداری توانایی باروری شما را کمتر نمی کند. در صورتی که بخواهید باردار شوید کافیست مصرف قرص ها را قطع کنید.

مصرف این قرص ها موجب اضافه وزن نمی شود.

مصرف این قرص ها موجب ازدیاد موهای زائد نمی شود.

در ماه های اول استفاده از این قرص ها ممکن است کهعوارضی جانبی داشته باشید، مانند: دردناکی و حساس شدنِ پستان ها ، کمی خونریزی در فاصله میان دو عادت ماهانه ،سر درد و حالت تهوع . این عوارض جانبی بخودی خود بر طرف میشوند. اگر بر طرف نشدند با پزشک مشورت کنید. انواع گوناگونی از قرص های ضد بارداری وجود دارند. شما با مشورت دکتر میتوانید تصمیم بگیرید کدام نوع بیشتر به شما می سازد.

خونریزی و درد عادت ماهانه شما اغلب کمتر می شود.

قرص ضدبارداری محافظ شما در مقابل ابتلا بهبیماریهای آمیزشی نیست ، همچنین از شما در برابر ابتلا به اچ.آی.وی HIV محافظت نمی کند. تنها کاپوت از شما محافظت می کند.

همچنین می توانید از مینی پیل استفاده کنید. این قرص شبیه قرص های ضدبارداری معمولی است ، اما بسته آن به جای 21 عدد قرص، حاوی 28 قرص است.مینی پیل حاوی 1 هورمون است. این هورمون ورود به رحم و رسیدن به تخمک را برای سلول اسپرم سخت تر می کنند.

شما می توانید هنگام شیردهی نیز از مینی پیل استفاده کنید.

عوارض جانبی معمول مینی پیل عبارتند از: زمان نا منظم قاعدگی، فقدان یا کم شدن خون قاعدگی

مینی پیل را به صورت زیر استفاده کنید:

در صورتی که 12 ساعت یا بیشتر پس از وقت معمول، قرص را فراموش کنید، اطمینان آن کم می شود.

برای خرید قرص ضد بارداری احتیاج به نسخهاز دکتر عمومی دارید. شما بدون نسخه نمی توانید قرص ضد بارداری بخرید. قرص ضدبارداری را فقط می توانید از داروخانه بخرید.

بیمه سلامت مخارج اکثر روشهای پیشگیری بارداری برای افراد تا سن ۲۱ سالگی جبران میکند. ولی شما باید اول سهم خود 472> از بیمه سلامت خود بپرسید چه مبلغ از مخارج را جبران خواهند کرد. از سن ۲۱ سال به بعد مخارج پیشگیری فقط وقتی جبران میشود که شما خود را برای آن بیمه مکمل کرده باشید.

آیا شما یک پناه جو هستید و در یک کمپ پناهندگی زندگی میکنید. در آنصورت مخارج پیشگیری مجانی است.

در هلند انواع و مارکهای مختلف قرص ضد بارداری در دسترس است. قیمت آن بشدت فرق میکند (۱۲ تا ۶۰ یورو، بستگی به مارک قرص، بیمه سلامت شما و سهم خود که در بیمه نامه آمده است). برای اطلاعات بیشتر در این باره از یک ارائه دهنده خدمات بهداشتی کمک بخواهید.

De pil is een anticonceptiemiddel. De anticonceptiepil bestaat meestal uit een strip met 21 of 22 pillen. Soms zitten er 24 of 28 pillen in een strip. Er bestaan veel verschillende verpakkingen (verschillende kleuren, rechthoekig, rond,…).

De pil bevat 2 hormonen. Deze hormonen voorkomen de eisprong. De hormonen maken het ook moelijker voor de zaadcellen om in de baarmoeder binnen te komen. 

Er bestaat ook een pil met 1 hormoon, de minipil.

Een strip met 21 pillen moet worden gebruikt als volgt: 

De pil is betrouwbaar bij correct gebruik. De pil kan minder betrouwbaar zijn als: 

Gebruik een condoom als u geslachtsgemeenschap heeft en de pil minder veilig is.   

Alleen een pil slikken op de dagen dat u geslachtsgemeenschap heeft, is absoluut niet betrouwbaar.

Als u 2 of meer pillen bent vergeten in verschillende weken van de pilstrip, vraag hulp aan een zorgverlener.

Als u vaak een pil vergeet te slikken, kunt u een geheugensteuntje gebruiken of met de dokter praten over een ander anticonceptiemiddel. 

De pil bevat hormonen. Deze hormonen hebben over het algemeen geen invloed op uw gezondheid. Maar in sommige gevallen is het beter om een ander anticonceptiemiddel te kiezen. Vraag advies aan een dokter.

U wordt niet minder vruchtbaar van de pil. Wanneer u zwanger wil worden, stopt u gewoon met het nemen van de pil. 

U wordt niet dikker van de pil.

U krijgt niet meer lichaamshaar van de pil.

Tijdens de eerste maanden dat u de pil slikt, kan de pil bijwerkingen hebben zoals gespannen borsten, lichte bloedingen tussen 2 menstruaties, hoofdpijn en misselijkheid. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal vanzelf. Als ze niet verdwijnen, praat erover met een dokter. Er zijn verschillende soorten pillen. Samen met een dokter, kunt u de pil vinden die het best bij u past.

نحوه مصرف قرص های پیشگیری از بارداری

Uw menstruatie wordt vaak minder hevig en minder pijnlijk.

De pil beschermt u niet tegen soa’s en hiv. Alleen een condoom kan u beschermen. 

U kunt ook de minipil slikken. De minipil lijkt op de gewone pil, maar een strip van de minipil telt 28 pillen in plaats van 21.  De minipil bevat 1 hormoon. Het hormoon maakt het moelijker voor de zaadcellen om in de baarmoeder binnen te komen en de eicel te bereiken. 

U mag de minipil nemen wanneer u borstvoeding geeft.

De meest voorkomende bijwerkingen van de minipil zijn onregelmatige menstruaties, vermindering, of stoppen van de menstruatie. 

Slik de minipil als volgt:

De minipil is minder veilig als u een pil meer dan 12 uur later dan gewoonlijk neemt. 

U heeft een recept van een huisarts, gynaecoloog of verloskundige nodig om de pil te kopen. Zonder recept kunt u de pil niet kopen. U kunt de pil alleen in de apotheek kopen.

Tot 21 jaar wordt de meeste anticonceptie vergoed. U moet dan wel uw eigen risico hebben opgemaakt. Check uw vergoeding bij uw zorgverzekeraar. Vanaf 21 jaar wordt anticonceptie alleen vergoed als u een aanvullende verzekering voor anticonceptie heeft.

Bent u asielzoeker en woont u in een COA-locatie? Dan is anticonceptie gratis. 

 

Er zijn in Nederland veel verschillende soorten en merken van de pil te krijgen. Deze verschillen sterk in prijs. Vraag meer informatie aan een zorgverlener.

Er zijn in Nederland veel verschillende soorten en merken van de pil te krijgen. Deze verschillen sterk in prijs (12 tot 60 euro per jaar, afhankelijk van merk, eigen bijdrage en verzekering). Vraag meer informatie aan een zorgverlener.

%PDF-1.5
%
64 0 obj
>
endobj

xref
64 73
0000000016 00000 n
0000002363 00000 n
0000002462 00000 n
0000003182 00000 n
0000003718 00000 n
0000004133 00000 n
0000004514 00000 n
0000004655 00000 n
0000004789 00000 n
0000004918 00000 n
0000005083 00000 n
0000005118 00000 n
0000005164 00000 n
0000005210 00000 n
0000005255 00000 n
0000005300 00000 n
0000005326 00000 n
0000005970 00000 n
0000006081 00000 n
0000006328 00000 n
0000006807 00000 n
0000006920 00000 n
0000007174 00000 n
0000007620 00000 n
0000007646 00000 n
0000008380 00000 n
0000009568 00000 n
0000011004 00000 n
0000012269 00000 n
0000013547 00000 n
0000015087 00000 n
0000016371 00000 n
0000017590 00000 n
0000018902 00000 n
0000021551 00000 n
0000021586 00000 n
0000068359 00000 n
0000068607 00000 n
0000125598 00000 n
0000125852 00000 n
0000125922 00000 n
0000126642 00000 n
0000126712 00000 n
0000127535 00000 n
0000184363 00000 n
0000229221 00000 n
0000258925 00000 n
0000259753 00000 n
0000260208 00000 n
0000260798 00000 n
0000261176 00000 n
0000261993 00000 n
0000262146 00000 n
0000262527 00000 n
0000262722 00000 n
0000263219 00000 n
0000263594 00000 n
0000263691 00000 n
0000263836 00000 n
0000264209 00000 n
0000264306 00000 n
0000264451 00000 n
0000266963 00000 n
0000267237 00000 n
0000267601 00000 n
0000278791 00000 n
0000279052 00000 n
0000279122 00000 n
0000279409 00000 n
0000279436 00000 n
0000279822 00000 n
0000285445 00000 n
0000001756 00000 n
trailer
]>>
startxref
0
%%EOF

136 0 obj
>stream
xb“`f“g`g`Pff@



مطالب پر بازدید

مطالب پیشنهادی

یکی از شیوه های  قابل اطمینان در جلوگیری از حاملگی، استفاده از داروهای خوراکی ترکیبی است، که به دو شکل ال .دی، و اچ.دی در ورق های ۲۱  عددی وجود دارد. میزان هورمونهای استروژن و پروژسترون قرص های اچ .دی زیادتراز قرص های ال .دی است.

نحوه مصرف قرص های پیشگیری از بارداری

در گفتگو با متخصص داروسازی  بخوانید:

مزایای مصرف  قرص های پیشگیری از بارداری «ال .دی» و «اچ . دی »

-کاهش میزان بیماریهای التهابی لگن

-کاهش میزان کیست خوش خیم و سرطان تخمدان

-کاهش میزان غدد خوش خیم پستان

-کاهش میزان خونریزی قاعدگی و در نتیجه جلوگیری از کم‌خونی و رفع قاعدگی دردناک

-پیشگیری از حاملگی خارج از رحم

طریقه مصرف قرص های پیشگیری از بارداری

هر بسته حاوی ۲۱ قرص می باشد. اولین قرص را از روز پنجم قاعدگی آغاز نمایید. در صورت اتمام خونریزی و یا ادامه خونریزی، در هر دو حال روزانه یک قرص مصرف کنید، تا بسته قرص تمام شود. بهتر است قرص را پس از شام و پیش از خواب میل نمایید تا عوارض گوارشی ایجاد نکند.پس از اتمام بسته قرص، هفت روز کامل قرص نخورید و در روز هشتم بسته بعدی را بدون توجه به روز شروع قاعدگی آغاز نمایید. چنانچه تا هفت روز قاعدگی رخ نداد،  به مرکز بهداشتی – درمانی یا پزشک مراجعه کنید.

در صورت فراموش کردن مصرف قرص ضد بارداری

چنانچه یک شب مصرف قرص ضد بارداری را فراموش کردید، تا نوبت مصرف قرص بعدی به محض یاد آوردن، یک قرص میل کنید.چنانچه دو شب پشت سر هم مصرف قرص را فراموش کردید، در دو شب بعدی، هر شب به جای یک قرص دو قرص میل کنید و تا آخر بسته مجدداً هر شب یک قرص مصرف نمایید و علاوه بر آن، همزمان از روش پیشگیری دیگری مثل کاندوم استفاده کنید.
چنانچه سه شب یا بیشتر مصرف قرص پیشگیری از بارداری را فراموش کردید، از مصرف بقیه قرص ها خودداری نموده، تا شروع قاعدگی از روش دیگری استفاده کنید. سپس از روز پنجم قاعدگی بسته جدید را آغاز کنید.

نکات مهم :

-اثر قرص پیشگیری از بارداری یک هفته پس از شروع اولین بسته قرص ظاهر می شود.  در صورت انجام نزدیکی در این فاصله، باید علاوه بر مصرف قرص از روش دیگری، مثل کاندوم، استفاده کرد.
– قرص ها ی ضد بارداری را بصورت نا پیوسته، مثلاً یکماه در میان یا دو ماه در میان مصرف نکنید .

در موارد زیر همزمان با مصرف قرص احتمال حاملگی وجود دارد :

-ابتلا به اسهال و استفراغ شدید.

-مصرف داروهای ضد سل و یا ضد تشنج.

-مصرف آنتی بیوتیکهایی،‌مثل آمپی سیلین و تتراساسکلین.

در هر یک از موارد فوق همزمان با مصرف قرص باید از یک روش پیشگیری دیگر، مثل کاندوم، استفاده کرد.

قرص های پیشگیری از بارداری برای چه افرادی مناسب تر است ؟

-خانم هایی که خواهان یک روش مطمئن قابل برگشت پیشگیری از بارداری هستند .

-خانم هایی که قاعدگی منظم و دردناک دارند .

-خانم هایی که در سال های اول ازدواج به سر می برند .

موارد منع مصرف قرص های پیشگیری از بارداری

* حاملگی یا احتمال آن

* سرطان پستان

* خونریزی های نا شناخته رحمی

* بیماریهای قلبی – عروقی

* اختلالات خونی

* افزایش چربیهای خون

* بیماری های کبدی و کیسه صفرا

* فشار خون

* سردرد های میگرنی

* بیماریهای قند

* صرع

* افسردگی شدید

نحوه مصرف قرص های پیشگیری از بارداری

* خانم های سیگاری چاق بالای۳۵ سال سن که بیش از پنج نخ سیگار در روز مصرف می کنند، بهتر است از روش دیگری استفاده کنند.

نکات مهم در مصرف قرص ضد بارداری:

وجود لکه بینی همزمان با مصرف مرتب قرص، به مدت ۲ تا ۳ ماه اهمیتی ندارد. در صورت تداوم بیشتر باید به پزشک مراجعه کرد.
علائمی مانند تهوع، استفراغ و سردرد همراه با مصرف قرص به تدریج پس از ۲ تا ۳ ماه برطرف می شود. برای پیشگیری از این عارضه بهتر است قرصها را پس از شام و قبل ازخواب مصرف کرد.( در صورت تداوم علائم تهوع و استفراغ می توان همراه با قرصهای پیشگیری، از قرصهای  ویتامین ( ب – B6 ) به مدت محدود استفاده کرد.)

در مدتی که قرص مصرف می شود، حجم خون قاعدگی به نسبت قبل از مصرف، کاهش می یابد که در صورت کم شدن بیش از حد و لکه بینی یک در میان و یا قطع کامل، باید به پزشک مراجعه کرد.
برای مصرف قرص  LD محدودیت سنی وجود ندارد و می توان آن را تا سن ۴۵ سالگی و حتی بیشتر تحت نظارت و کنترل ادامه داد. لیکن در مواردی نظیر فشار خون کنترل نشده و مصرف سیگار و غیره توصیه می شود که مصرف قرص به سن کمتر از ۳۵ سال محدود گردد و در سنین بالاتر افراد باید پس از مشاوره از روشهای دیگری استفاده کنند.

قرص های ضد بارداری تری فازیک (سه مرحله ای )

یکی از روشهای موثر و قابل برگشت پیشگیری از بارداری، مصرف قرص های خوراکی تری‌فازیک می باشد. این قرص ها به دلیل داشتن مقادیر متفاوتی هورمون دارای سه رنگ متفاوت می باشند و بایستی از نقطه شروع به طور مرتب مصرف گردند.

مزایای قرص های تری فازیک :

-جلوگیری از حاملگی خارج از رحم

-کاهش کیست خوش خیم تخمدان

-کاهش میزان سرطان تخم دان

-کاهش میزان غدد خوش خیم پستان

-کاهش خونریزی قاعدگی

-جلوگیری از کم خونی

– رفع قاعدگی درد ناک

-کاهش میزان بیماریهای التهابی لگن

طریقه مصرف قرص های تری فازیک:

بسته های قرص تری فازیک دارای ۲۱ عدد قرص می باشد. باید مصرف این قرص ها را تحت نظر ماما یا پزشک شروع نمود و از مصرف خود سرانهء آنها پرهیز نمود. اولین قرص را از اولین روز قاعدگی آغاز کنید و روزانه یک قرص تا ۲۱ روز میل نمایید. پس از پایان بسته قرص، هفت روز کامل قرص نخورید. در روز هشتم، بسته بعدی قرص را بدون توجه به روز شروع قاعدگی آغاز نمایید و چنانچه تا هفت روز خونریزی قاعدگی رخ نداد، به مرکز بهداشتی یا پزشک مراجعه نمایید.

در صورت فراموش کردن مصرف قرص ضد بارداری:

چنانچه پیش از۱۲ ساعت از زمان همیشگی، خوردن قرص را به یاد آورید، بلافاصله یک قرص مصرف کنید.
چنانچه بعد از ‍۱۲ساعت به یاد آوردید که یک قرص ضد بارداری یا بیشتر را فراموش کرده اید، مصرف بقیه قرص ها را ادامه داده و قرص های فراموش شده رامصرف نکنید . در عوض به منظور پیشگری از بارداری نا خواسته حتماً به طور همزمان با مصرف بقیه قرص ها از روش دیگری، مثل کاندوم، استفاده کنید.

نکات مهم :

-اثر این قرص ها در پیشگیری از حاملگی یک هفته پس از شروع اولین بسته قرص ظاهر می شود و چنانچه در این فاصله نزدیکی صورت گیرد، علاوه بر مصرف قرص از یک روش پیش گیری دیگر، مثل کاندوم، استفاده کنید.

– قرص ها ی ضد بارداری را به صورت نا پیوسته – مثلاً، یک ماه در میان یا دو ماه در میان مصرف نکنید.

توجه کنید که در موارد زیر احتمال حاملگی همزمان با مصرف قرص ها افزایش می یابد و بایستی از روش دیگری همزمان با مصرف قرص ها استفاده کرد :

-مصرف نا مرتب قرص ها

-ابتلا به اسهال و استفراغ شدید

-مصرف آنتی بیو تیک ها – مثل آمپی سلین، تتراسایکلین

-مصرف داروهای ضد سل و ضد تشنج

قرص های تک هورمونی ( دوران شیر دهی )

یکی از روشهای مناسب جهت پیشگیری از بارداری در مادران شیرده قرص های لاینسترنول می باشد، که ترجیحاً بهتر است در شش ماه اول پس از زایمان مصرف شوند، به این شرط که شیر خوار به جز شیر مادر از هیچ نوع نوشیدنی یا غذای دیگری (حتی آب ) استفاده نکند. باید دانست که مصرف قرص شیردهی (لاینسترنول ) ترشح شیر را کاهش نمی دهد.

طریقه مصرف :

هر بسته قرص شیر دهی حاوی ۲۸ عدد قرص می باشد که شروع آن از ۴۵ روز پس از زایمان یا نخستین روز قاعدگی است. چنانچه بیش از ۴۲  روز از زایمان گذشته، ولی قاعدگی شروع نشده باشد، باید از حامله نبودن مادر اطمینان حاصل کرد.

روزانه در ساعت معین (مثلاً، ساعت ۱۰ صبح ) یک قرص میل نمایید. پس از پایان یک بسته، بلافاصله در روز بعد مصرف اولین قرص از بسته جدید را آغاز کنید. در طول مدت مصرف قرص ها ممکن است قاعدگی قطع شده یا لکه بینی وجود داشته باشد، که بایستی بدون توجه به این حالت، قرص ها را همچنان در ساعتی معین میل نمود. در صورت شروع خونریزی قاعدگی نیز باید مصرف قرص ها را ادامه داد.

در صورت فراموش کردن مصرف قرص:

چنانچه کمتر از سه ساعت از زمان همیشگی مصرف قرص گذشته باشد، در همان لحظه به خاطر آوردن، قرص فراموش شده را مصرف کرده و سپس قرص های بعدی را در همان زمان همیشگی میل نمایید.
چنانچه بیش از سه ساعت از زمان همیشگی مصرف قرص گذشته باشد، در همان لحظه به خاطر آوردن، قرص فراموش شده را مصرف کرده و سپس قرص های بعدی را در همان زمان همیشگی میل نمایید. به علاوه، دو روز نزدیکی نداشته باشید و یا جهت اطمینان در این دو روز از کاندوم استفاده کنید.

نکات مهم:

در موارد زیر همزمان با مصرف قرص شیردهی احتمال حاملگی وجود دارد :

-ابتلا به اسهال و استفراغ

-مصرف آنتی بیوتیکها

-مصرف داروهای ضد تشنج

-مصرف مسکن ها

در هر یک از موارد فوق،هممزمان با مصرف قرص های شیردهی باید از یک روش پیشگیری دیگر، مثل کاندوم، استفاده کرد .

موارد منع مصرف قرص های دوران شیردهی :

– حاملگی

-بیماری شدید کبدی یا سابقه بیماری کبدی ( در صورتی که نتایج آزمایشات کبدی به وضعیت طبیعی برنگشته باشد . )

-سرطان پستان و کلیه سرطانهای وابسته به هورمون

-خونریزی رحمی با علت ناشناخته

-سابقه حاملگی خارج از رحم

منبع- بیو طب

موضوعات مرتبط

مطالب مرتبط

سلام من از روز اول قاعدگی از قرص دزوسپتیو استفاده کردم الان 5روزه ولی صبح ها تهوع شدید میگیرم.میخواستم بپرسم میتونم قرص دیگه ای رو به جاش بخورم از امروز؟ اگه بله کدوم قرص تهوع نمیاره؟ ممنون

سلام تهوع از عوارض بیشتر دارو های جلوگیری می باشد و باید با نظر پزشک خود دارو را تغییر دهید

هماهنگی جهت تبلیغات: 02184215883 – 09128333237

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است

قرص ضدبارداری (Oral contraceptive pill , OCP, Combined oral contraceptive pill) به گروهی از داروهای خوراکی به شکل قرص گفته می‌شود که برای پیشگیری از بارداری مصرف می‌شوند. این داروها از پرکاربردترین روش‌های پیشگیری از حاملگی در سراسر جهان می‌باشند و نقشی انقلابی در جامعه انسانی داشته‌اند.[۱]

مصرف این قرص‌ها از ابتلا به بیماری‌های آمیزشی نظیر ایدز پیشگیری نمی‌کند و فقط برای پیشگیری از بارداری هستند.[۲]

در ابتدای قرن بیستم تعدادی از دانشمندان اروپایی همچون Beard, Prenant و Loeb متوجه نقش ترشحات جسم زرد (corpus luteum) حاملگی در جلوگیری از تخمک گذاری شدند. در سال ۱۹۲۷ دانشمند اتریشی موفق شد با این ترشحات نازایی موقت در موش‌ها ایجاد کند. در ۱۹۳۷ Makepeace نشان داد که پروژسترون خالص می‌تواند تخمک‌گذاری را در خرگوش مهار کند. Astwood و Fevold یافته مشابهی را در ۱۹۳۹ و در مورد موش‌ها گزارش کردند. در نهایت در سال ۱۹۵۰ Pincus ,Garcia و Rockاثر ترکیبی از پروژسترون و ۱۹-نور پروژستین را در مهار تخمک‌گذاری زنان گزارش کردند.

یکی از ترکیب‌های مورد استفاده نوراتینودرل بود که در مطالعات اولیه درصد کمی ناخالصی با مسترانول داشت. دانشمندان با حذف مسترانول از ترکیب متوجه کاهش اثر ضدبارداری و بروز خون‌ریزی تخریبی (breakthrough bleeding) شدند؛ لذا مسترانول را به ترکیب اضافه کردند.

در سال ۱۹۵۰ اولین کارآزمایی بالینی در مورد مصرف قرص‌های ترکیبی ضد حاملگی در هائیتی و پورتوریکو انجام شد که با موفقیت صد در صد ترکیب نوراتینودرل-مسترانول در پیشگیری از بارداری مواجه شد. در سال ۱۹۵۹ ENOVID (ترکیب ۹/۸۵ mg نوراتینودرل و ۱۵۰ µg مسترانول) برای مصرف در برخی اختلالات خون‌ریزی زنان مورد تأیید اداره مواد غذائی و داروئی ایالات متحده آمریکا (FDA) قرار گرفت و در نهایت در نهم ماه مه سال ۱۹۶۰، این سازمان، این دارو را جهت مصرف در پیشگیری از حاملگی مورد تأیید قرار داد. (در حال حاضر در آمریکا از لیست دارویی خارج شده‌است). در سال ۱۹۶۰ اولین داروهایی که تنها شامل پروژسترون بودند و همچنین انواع تزریقی طولانی اثر این ترکیبات هورمونی جهت پیشگیری از حاملگی معرفی شدند.

نحوه مصرف قرص های پیشگیری از بارداری

پس از آن میلیون‌ها زن به مصرف این قرصها رو آوردند تا اینکه در سال گزارش‌هایی مبنی بر اثرات جانبی این دارو به دست آمد. تحقیقات بعدی نشان داد که این عوارض با دوز ترکیبات قرص مرتبط است لذا قرص‌های جدیدی طراحی شدند که دوز کمتری از هورمون‌ها را داشتند (قرص‌های نسل دوم، ال دی یا low dose). با افزایش مصرف ترکیبات دو فازی یا سه فازی در ۱۹۸۰ دوز هورمون‌ها در این قرصها کاهش بیشتری داشت به‌طوری‌که می‌توان این دوز را کمترین مقداری که می‌تواند به‌طور مؤثری جلوی حاملگی را بگیرد دانست. در ۱۹۹۰ نسل سوم این قرصها(CYCLEN و DESOGEN) که شامل ترکیب پروژسترون با اثرات کاهش یافته آندروژنی بودند به بازار آمدند.[۳]

دو نوع اصلی از این قرصها وجود دارد:

استروژن مورد استفاده در قرص‌های رایج فعلی معمولاً شامل اتینیل استرادیول (ethinyl estradiol) یا مسترانول می‌باشد. مسترانول برای فعال بودن باید به اتنیل استرادیول تبدیل شود و از لحاظ اثر بخشی ضعیف تر است.[۵]

انواع مختلفی از پروژستینها وجود دارند که بسته به اثرات استروژنی یا ضد استروژنی (به علت تبدیل متابولیت هایشان به ترکیبات استروژنی) یا اثرات آندروژنی‌شان (به علت شباهت ساختاری با تستوسترون) به کار می‌روند. حسن قرصهای ضد بارداری نسل سوم در این است که پروزسترون‌های آن‌ها اثرات استروژنی نداشته و اثرات آندروژنی بسیار کمی دارد. این مسئله در مورد عوارض شایعی همچون افزایش وزن و آکنه بسیار مورد توجه است.[۵]

انواع مختلفی از ترکیبات برای تولید این قرصها در بازار به صورت تجاری تولید می‌شوند. تمامی این ترکیبات با تغییر در انواع مختلف استروژن و پروژسترون و دوز آن‌ها ساخته می‌شوند. برای اطلاعات بیشتر به فورمولاسیونهای قرصهای ضد بارداری خوراکی مراجعه شود.

استروژن و پروژسترون موجود در این قرصها اثر اصلی خود را با تأثیر مهاری بر عملکرد گوناتروپین‌های هیپوتالاموس بروز می‌دهند. این شامل سرکوب ترشح ال اچ و اف اس اچ در خون و جلوگیری از صعود میان چرخه‌ای ال. اچ. است. همچنین این ترکیب روی ترشحات مخاط گردن رحم، اندومتر رحم و حرکت و ترشحات لوله‌های رحمی اثر می‌گذارد و باعث کاهش احتمال شدید بارداری می‌شود.[۹]

بسته به نوع مورد استفاده تفاوت‌های اندکی در مصرف این قرصها وجود دارد اما اصول کلی یکسان است. قرص‌های ترکیبی معمولاً ۲۱ تایی بوده و فرد هر روز یک قرص را مصرف می‌کند و سپس ۷ روز قرص نمی‌خورد که معمولاً در این ۷ روز خون‌ریزی قاعدگی اتفاق خواهد افتاد. معمولاً شروع دارو در ابتدای یک چرخه قاعدگی یا برای سهولت به خاطر سپاری مصرف قرصها در نزدیکترین یک شنبه به شروع یک خون‌ریزی قاعدگی خواهد بود. تا ۷ روز بعد از شروع قرصها لازم است که از یک روش پیشگیری جایگزین نیز استفاده شود.[۱۰]

فایده شروع استفاده از قرص‌ها در روز تعطیل این است که فرد احتمالاً در آخر هفته خون‌ریزی نخواهد داشت. اگر در کشوری جمعه تعطیل باشد، در واقع روش فوق به صورت شروع از اولین جمعه پس از شروع قاعدگی خواهد بود.

بلافاصله پس از شیوع مصرف این قرصها نگرانی در مورد عوارض این داروها بالا گرفت. با این حال مطالعات نشان داد که بسیاری از عوارض این داروها وابسته به دوز بوده و با کاهش دوز میزان عارضه کاهش می‌یابد. با داروهای امروزی احتمال بروز این عوارض بسیار کاهش یافته‌است.[۱۱]

در افراد جوان غیر سیگاری و بدون ریسک فاکتور بیماریهای قلبی عروقی ریسک بروز عوارضی همچون سکته قلبی و سکته مغزی با مصرف این قرصها افزایش قابل توجهی نمی‌یابد. اثبات شده که این داروها ۲۸ درصد ریسک تروبوآمبولی وریدی را افزایش می‌دهند اما با توجه به شیوع ناچیز این عوارض در زنان بدون زمینه قبلی این افزایش ریسک اهمیت ندارد.[۱۶]
مصرف انواع قدیمی (اچ. دی) این داروها باعث ایجاد پر فشار خون در ۴ تا ۵ درصد زنان سالم می‌شود و در ۱۵ درصد زنان مبتلا به پرفشاری خون فشار خونشان را افزایش می‌دهد؛ که این عارضه نیز در داروهای نسل جدیدتر کمتر مشاهده می‌شود.[۱]

مطالعات روی انواع اولیه این قرصها اثر منفی آن‌ها در تحمل گلوکز را نشان دادند که با افزایش قند خون قابل مشاهده بود. با قرص‌های فعلی این اثرات کمتر مشاهده می‌شود.[۱۷]
همچنین ترکیبات جدید تأثیر قابل توجهی روی چربی‌های خون ندارند.[۱۸]

به‌طور کلی این قرصها می‌توانند باعث تهوع، خیز و سردرد (شامل تشدید سردردهای میگرنی) در بعضی افراد شوند. ممکن است لکه بینی(breakthrough bleeding) در طی دوره ۲۱ روزه مصرف قرص مشاهده شود. همچنین در برخی خون‌ریزی بعد از قطع دارو ممکن است ایجاد نشود که منجر به شک به حاملگی می‌شود. از دیگر اثرات که ناشی از پروژسترون‌های قدیمی می‌باشد می‌توان به هیرسوتیسم (پرمویی) و آکنه اشاره کرد.[۱۹]

خونریزی و لکه بینی‌های نامنظم شایع است؛ که بعد از مصرف بلند مدت کمتر می‌شوند. این قرصها هیچ نوع عارضه ترومبوآمبولیک ندارند. احتمال بروز هیرسوتیسم و آکنه وجود دارد. افزایش وزن در صورت مصرف انواع ترکیبی با پروژسترون‌های قدیمی شایع است.[۴]

همچنین با مصرف این قرصها احتمال کاهش اچ دی ال (کلسترول خوب خون) و افزایش ال دی ال (کلسترول بد خون) وجود دارد؛ که آن را ناشی از کاهش استروژن می‌دانند. به همین ترتیب کاهش چگالی استخوانی (ریسک پوکی استخوان) به دلیل ذکر شده وجود دارد.[۲۰]

به علت اثر روی ساخت پروتئین‌های کبدی این قرصها با بسیاری داروها تداخل دارند؛ که از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

چگونه می توانم از قرص استفاده کنم ،تا پریودم را متوقف کنم؟

سلام من یک روز بعد اتمام قاعدگی نزدیکی بدون پیشگیری داشتیم ولی نیم ساعت بعد دوتا قرص اورژانسی خوردم ویک ربه بعد بالا اوردم دوباره یک ساعت بعد دوتا قرص اورژانسی خوردم .نیاز هست دوباره بخورم و ایا امکان بارداری وجود داره اگه هست باید چیکار کنم .خواهش میکنم کمکم کنین

سلام . من روز نزدیکیم قرص از داروخانه گرفتم دوتا همون لحظه خوردم .شب هم دو تا خوردم احتمال حامله بشم الان هم حالت تهوع و گیجی دارم لطفا راهنماییم کنی چه کار کنم نمی خوام حامله بشم

هرکی خربزه میخوره پای لرزشم میشینه

طبق مطالب ک خوانده ام و دانشی و فهمی ک دارم قرص اورژانسی فقط یکبار باید خورده شود چرا ک قرص باخون شریک شده و اگر استفراغ کرده اید از آمپول استفاده کنید

نحوه مصرف قرص های پیشگیری از بارداری

سلام اگر قبل و بعد از نزدیکی قرص اورژانسی بخوری بازم احتمال داره ک باردار بشی لطفا سریع بهم جواب بدین

بستگی به زمان نزدیکی داره اگه زمان نزدیکی همزمان با تخمک گذاری باشه احتمال بارداری زیاد ،مشکلی که واسه خودم پیش اومد انشاالله که شما حامله نشی

توجه : ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.

قرص های ضد بارداری به هورمون ها کمک می کنند تا به چند طریق مختلف از بارداری جلوگیری کنند و این بستگی به قرص دارد. ترکیب قرص های ضد بارداری از آزاد شدن تخمک از تخمدان های شما جلوگیری می کند، موجب افزایش موکوس شده تا مانع نفوذ پذیری اسپرم شود و باعث نازک شدن اندومتر می شود که این کار مانع از بارور کردن تخمک توسط اسپرم می شود. قرص مینی پیل (قرص های شیردهی) که باعث افزایش غلظت موکوس و نازک شدن اندومتر رحم می شود و ممکن است که مانع تخمک گذاری هم بشود. در حالی که قرص های مینی پیل در میان عموم مردم به عبارت “همان قرص” معروف است، اما در واقع قرص های ضد بارداری انواع مختلفی دارند. اما اگر تا به حال از قرص های ضدبارداری استفاده نکرده اید و می خواهید مطمئن باشید که آنها را برای اثربخشی بیشتر درست مصرف می کنید، مطمئن باشید که درباره قرص ها تحقیق می کنید و گزینه هایی که دارید را با پزشکتان مطرح می کنید.

۱- راه های موثر و ایمن زیادی برای پیشگیری از بارداری وجود دارند

قرص های ضد بارداری عموما در دسترس و ارزان هستند که باعث می شوند پیشنهاد جذابی به نظر برسند. به هر حال بسته به نیاز های شما، سلامتیتان و پیشینه قبلی پزشکیتان نیاز است که درباره چگونگی پیشگیری از بارداریتان با یک پزشک صحبت کنید.

۲- حواستان به سلامتی تان باشد

نحوه مصرف قرص های پیشگیری از بارداری

قرص های ترکیبی عمدتا تجویزی هستند، اما همیشه درست نیستند. شما و پزشکتان تصمیم گیرنده اصلی هستید. اگر هیچ کدام از این قرص ها با بدن شما سازگار نباشند، دکتر به شما خواهد گفت که از این قرص های ترکیبی استفاده نکنید:

۳- مزایای قرص های ترکیبی را بشناسید

قرص های ترکیبی فایده های زیادی دارند که آن ها را برای زنان به انتخاب جذابی تبدیل می کنند. اما ممکن است که عوارض هایی هم به همراه داشته باشند. وقتی که تصمیم گرفتید چه نوع قرصی برای شما مناسب است، شما ممکن است تصمیم بگیرید که قرص را مصرف کنید. مزایای قرص های ترکیبی شامل این ها هستند:

۴- مراقب عوارض قرص های ترکیبی باشید

در حالی که قرص های ترکیبی مزایای زیادی دارند، ممکن است عوارض زیادی داشته باشند که باید با پزشکتان در مورد آنها صحبت کنید. بیشتر این ریسک ها نادر هستند، اما می توانند جدی باشند. اگر شما شرایط خاصی دارید، یا سیگار می کشید این ریسک ها افزایش پیدا خواهند کرد.ریسک های استفاده از قرص های ترکیبی شامل:

۵- مزایای مینی پیل را در نظر بگیرید

مینی پیل یا قرص هایی که در آنها فقط پروژسترون دارند، مزایای کمتری نسبت به قرص های ترکیبی دارند. همچنین ریسک های کمتری هم دارند. باید با پزشکتان درباره اینکه آیا مینی پیل انتخاب خوبی است یا نه صحبت کنید .
مزایای مینی پیل شامل:

۶- عوارض مینی پیل را بشناسید

در حالی که قرص های مینی پیل ریسک کمتری به نسبت قرص های ترکیبی دارند، ممکن است که اثرات جانبی نادر و جدی را تجربه کنید. با پزشکتان صحبت کنید تا ببینید آیا مزایا بر ریسک ها فائق می آیند یا نه ریسک های استفاده کردن از مینی پیل شامل:

۷- درباره اولویت پریودتان فکر کنید

اگر شما برای مصرف کردن قرص های ضد بارداری به حد کافی سالم هستید، که بیشتر زنان همینطورند شما می توانید اگر دلتان می خواهد پریودتان را کوتاه تر کنید.

۸- بدانید که یک سری از داروها ممکن است با قرص هایتان تداخل پیدا کنند

پزشک شما می تواند به شما کمک کند تا تشخیص بدهید آیا داروهایی که می خورید با داروهای ضد بارداریتان اختلال ایجاد می کنند یا نه.
داروهایی که با قرص های ضد بارداری تداخل دارند شامل این دارو ها هستند:

۹- به پزشکتان درباره داروهایی که مصرف می کنید بگویید

قبل از اینکه تصمیم بگیرید قرص ضد بارداری مصرف کنید به پزشکتان درباره ی مکمل ها و داروهایی که در حال حاضر مصرف می کنید بگویید، بعضی از داروها با قرص های ضد بارداری تداخل دارند و ممکن است که عوارض جانبی بدی در پی داشته باشند. مطمئن باشید که با پزشکتان درباره داروهایی که در زیر ذکر شده اند صحبت خواهید کرد:

۱- دستورالعمل های پزشکتان را دنبال کنید

شما باید راهکارهایی که به شما توسط پزشکتان ارائه می شود، رعایت کنید. قرص های مختلف به راهکارهای مختلف نیاز دارند. بعضی از آنها نیاز دارند که از زمان مشخصی شروع شوند و بعضی از آنها نیاز دارند که در زمان مشخصی خورده شوند.
با خواندن دستورالعمل ها شروع کنید و سپس قدم های بعدی را بردارید.

۲- سیگار نکشید

سیگار کشیدن باعث این می شود که خوردن این قرص بی نهایت برای سلامتی شما مضر باشد، این دو در کنار همدیگر شما را در ریسک بالای لخته شدن خون قرار می دهند. که این به آسانی می تواند شما را بکشد. زن هایی که بالای ۳۵ سال سن دارند، نباید از هیچ نوع از قرص های ضد بارداری ترکیبی استفاده کنند، اگر شما سیگار می کشید متوقفش کنید حتی اگر مناسبتی سیگار می کشید هم می تواند خطرناک باشد. اگر سیگار نمی کشید شروع نکنید.

۳- خوردن قرص را شروع کنید

براساس نوع قرصی که برای شما تجویز شده، ممکن است نیاز داشته باشید که قرص را در زمان معینی شروع کنید حتما از پزشکتان بپرسید که چگونه باید خوردن قرصتان را شروع کنید. به طور معمول شما چند گزینه دارید

۴- بدانید که احتمال حامله شدن وجود دارد

اگر شما قرص های پیشگیری را در همان روزی که پریودتان شروع می شود، مصرف کنید برای جلوگیری از بارداری کاملا مناسب است. اما اگر شما خوردن قرصتان را در یک روز دیگر شروع کردید احتمال بیشتری برای باردار شدن وجود دارد، اگر رابطه جنسی غیر محافظت شده داشته اید.

نحوه مصرف قرص های پیشگیری از بارداری

۱- مصرف قرص ضد بارداری

شما می توانید قرص هایتان را صبح یا شب بخورید، اما بیشتر زن ها در شب هنگام راحت تر یادشان می ماند چون کارهای شب از کارهای روز راحت تر است. اگر فراموش کردید که قرص را سر وقت هر روزه بخورید احتمال این هست که خوب پیشگیری نکند.

۲- از نوع قرصی که می خورید آگاهی داشته باشید

قرص های ترکیبی در فازهای مختلفی تولید می شوند. در بعضی از آن ها میزان هورمون در طول ماه تغییر می کند اگر شما هر قرصی را غیر از قرص های تک فاز مصرف می کنید، ممکن است که دستورالعمل های اضافی را برای اینکه اگر قرصی را فراموش کردید بخورید داشته باشند و این وابسته به نوع قرصی که شما مصرف می کنید هستند.

۳- قرص های ترکیبی را با توجه به رژیم انتخابیتان مصرف کنید

قرص های ترکیبی می تواند دوز ادامه دار داشته باشد، بستگی به قرص ترکیبی دارد که شما مصرف می کنید، ممکن است قرص های مختلفی را در طول ماه با توجه به دستورالعمل های مصرف قرصتان، مصرف کنید .

۴- به بدنتان اجازه بدهید به هورمون ها عادت کند

شما ممکن است در ماه اول علائم حاملگی را تجربه کنید، تا بدن شما به هورمون ها عادت کند ( سینه های ورم کرده، نوک سینه های حساس، حالت تهوع ) بعضی از قرص های ضد بارداری ممکن است که جلوی پریود شدن شما را بگیرند، پس مطمئن شوید که شما و دکترتان درباره قرصی که مصرف می کنید نقطه نظر مشترکی دارید.

۵- مراقب لکه بینی باشید

حواستان به لکه بینی باشد ( خونریزی بین پریود ها) اگر از قرص هایی استفاده می کنید که شما را از پریود شدن باز می دارد یا حتی قرص هایی که به شما اجازه نمی دهند هر ماه پریود شوید می تواند منجر به لکه بینی شوند، این نرمال است. برای بدن شما یک مدت طول می کشد که به برنامه جدید عادت کنید و لکه بینی در طول سه ماه از بین می رود. اما ممکن است که تا ۶ ماه به طول بیانجامد.

۶- مطمئن باشید قرص اضافی دارید

شما نمی خواهید قرص هایتان تمام شود، پس مطمئن باشید قبل از اینکه قرص هایتان تمام شوند با پزشکتان یک ملاقات دارید، عموما وقتی که شما تنها دو بسته قرص باقی مانده دارید باید با پزشکتان ملاقات کنید.

۷- انواع مختلف قرص های ضد بارداری را امتحان کنید اگر نوع اولی با شما سازگار نیست

از امتحان کردن برند های مختلف یا روش های مختلف پیشگیری نترسید. اگر دچار علائم پیش از قاعدگی دردناک شده اید یا حتی عوارض جانبی قرص هایی که دارید استفاده می کنید شما را اذیت می کنند راه های پیشگیری از حاملگی زیادی وجود دارند که با بعضی از آنها راحت تر می شود کنار آمد.

۸- مراقب واکنش های بد داروها باشید

اگر زردی، درد شکمی، درد قفسه سینه، درد پا، سردرد های شدید با مشکلات چشمی تجربه می کنید، به خصوص اگر سیگار می کشید بهتر است که وقتی داروهای ضد بارداری مصرف می کنید، سیگار کشیدن را ترک کنید. مصرف کردن همزمان هر دوی آنها شانس پیدا کردن مشکلات سلامتی همچون لخته های خون را بالا می برد.

۹- بدانید چه زمانی باید یک پزشک را ببینید

قرص های بارداری یک سری از عوارض را افزایش می دهند، اگر هر کدام از این ها را تجربه می کنید، با پزشکتان هر چه سریعتر تماس بگیرید:

۱- سعی کنید هیچوقت فراموش نکنید که این قرص ها را بخورید، اما اگر این اتفاق پیش آمد جبران کنید

وقتی قرصی را فراموش می کنید، به محض به یادآوردن یک قرص را مصرف کنید، و قرص بعدی را سر وقت تعیین شده مصرف کنید. قرص های ترکیبی مشخص، مخصوصا قرص های چند فازه، ممکن است که دستورالعمل های اضافی داشته باشند که شما باید آن ها را دنبال کنید.

۲- با دکترتان در تماس باشید

اگر شما نمی دانید باید چه کار کنید وقتی خوردن یک قرص را فراموش کردید، یا می خواهید بدانید که آیا نیاز است از روش پیشگیری اورژانسی استفاده کنید ، با دکترتان تماس بگیرید. به او بگویید که دقیقا چه اتفاقی افتاده ( چند قرص فراموش کرده اید، چند روز قرصی نخورده اید و …)

۳- از گزینه های دیگر استفاده کنید وقتی مریض هستید

از یک روش دیگر پیشگیری استفاده کنید اگر مریض هستید و اسهال و استفراغ دارید، چون که ممکن است قرص در سیستم گوارش شما برای مدت کافی نماند تا اثر گذار باشد.

رسانه دکتر سلامت

نظر شما در مورد این مطلب چیست ؟

نام

آدرس ایمیل


Current ye@r *


Leave this field empty

نیاز به داشتن یک رابطه جنسی بخشی از طبیعت انسان هاست و یک امر کاملا طبیعی است. اما این نیاز…

همسر خوب بودن، بسیار آسان است حتی اگر شریکتان بی نقص باشد. برای اینکه همسر خوبی باشید، باید یاد بگیرید…

بعضی از زنان مشکلات حین بارداری را تجربه می کنند. این عوارض می تواند سلامت مادر، سلامت جنین یا هر…

تمایلات جنسی بانوان به طور طبیعی در طول سال­ ها در تغییر است. افت و خیز این تمایلات معمولا با…

نحوه مصرف قرص های پیشگیری از بارداری
نحوه مصرف قرص های پیشگیری از بارداری
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *