مقدار مصرف ویتامین آد برای نوزاد




خانه

موبایل

 

مقدار مصرف ویتامین آد برای نوزاد

قطره مولتی ویتامین یا AD برای نوزادان   

     

قطره مولتی ویتامین یا AD برای نوزادان دادن قطره مولتی ویتامین یا آ+د از ۱۵ روزگی نوزاد شروع شده و روزانه ۲۰ قطره آ + د ، یا ۲۵ قطره مولتی ویتامین تا پایان دو سالگی به کودک داده می شود.

 

شیرخوارانی که شیر مادر می خورند، از هر نظری در وضعیت بهتری نسبت به شیرخوارانی هستند که با شیرخشک تغذیه می شوند. حتی در مورد ابتلا به آلرژی یا بیماری های مختلف از جمله اسهال و استفراغ این بچه ها در مصونیت بهتری قرار دارند.

 

شاید یک کودک شیرخشکی هم به نظر شاداب برسد، اما وقتی او را با یک کودک هم وزن و همسال خود که با شیر مادرش تغذیه می شود مقایسه کنیم در می یابیم با هم متفاوتند.

 

یک تفاوت ساده در این است که کودک اول فقط یک مزه را می شناسد، آن هم شیرخشکی است که می خورد. اما کودکی که شیر مادر می خورد با تنوعی از مزه ها که مادر در غذاهای خود می خورد آشناست. بنابراین این کودک به راحتی بعد از شش ماهگی غذای جامد را شروع می کند و خوب غذا می خورد.

 

تنها ویتامین مورد نیاز نوزادان ویتامین D است. بچه ها از بدو تولد تا شش ماه به غیر از شیر مادر هیچ نیاز دیگری ندارند، اما باید ویتامین D بدن شان تامین شود.

 

در کشورهای اروپایی و غربی به تنهایی قطره ویتامین D دارند، اما در کشور ما باید ویتامین D را تحت عنوان قطره AD یا مولتی ویتامین به بچه ها بدهیم.

 

بچه ها قطره AD را خیلی بهتر از مولتی ویتامین تحمل می کنند، چون از بوی قطره های مولتی ویتامین خوششان نمی آید. از میان قطره های AD نیز بعضی چرب تر و برخی آبکی ترند. سعی کنید نوع آبکی تر که بهتر تحمل می شود را تهیه کنید.

 

روزانه باید ۴۰۰ واحد بین المللی ویتامین D به بچه ها برسد. پس برای این حتما و حتما نوع ایرانی قطره را تهیه کنید که در یک سی سی از آن این میزان وجود دارد (چه مولتی ویتامین و چه قطره AD)

 

انواع خارجی را که به صورت شربت هستند، باید حدود ۱۰ تا ۱۵ سی سی به بچه بدهید تا شاید این مقدار ویتامین D تامین شود.

 

یادتان باشد با این کار نسبت ویتامین ها را در بدن بچه به هم می زنید. اگر ویتامین A زیاد باشد، در طولانی مدت فشار داخل جمجمه بچه زیاد می شود و به او آسیب می رسد.

 

حالا سوال این است که چرا غربی ها که در زمینه تولید این ویتامین از ما جلوتر هم هستند این گونه مصرف نمی کنند؟ واقعیت این است که در کشورهای غربی داخل اکثر مواد غذایی ویتامین و حتی آهن (در شیر پاستوریزه) وجود دارد. در غذاهای کودکشان بسیاری مواد که در غذای بزرگسالان نیز هست، وجود دارد و این حساسیت آنقدر وجود ندارد.

 

به علاوه نکته مهم در اینجاست که آنها برای مصرف داخل خود قطره ویتامین D دارند، ولی آنچه با شربت های مختلف با ظاهر بسیار شکیل و گول زننده تولید می کنند برای صادرکردن است و در کشور خودشان استفاده نمی کنند.

 

بسیاری از والدین با هزینه بالا این شربت ها را تهیه می کنند، اما پس از مدتی متوجه می شوند کودکشان از نظر ویتامین D دچار کمبود است و نرمی استخوان گرفته است.

 

قطره آهن ایرانی بدمزه است اما لااقل می دانید وقتی آن را به بچه می دهید میزان لازم آهن را دریافت می کند.

 

آهن را باید از اول هفت ماهگی با غذای کمکی و البته در ادامه تغذیه با شیر مادر به بچه ها بدهید تا انشاءا همه آنها سلامت و شاد باشند.

 

دادن قطره مولتی ویتامین یا آ+د از ۱۵ روزگی نوزاد شروع شده و روزانه ۲۰ قطره آ + د ، یا ۲۵ قطره مولتی ویتامین تا پایان دو سالگی به کودک داده می شود.

 

قطره آهن نیز از پایان شش ماهگی یعنی همزمان با شروع تغذیه تکمیلی کودک، روزانه ۱۵ قطره داده می شود و تا پایان دو سالگی باید داده شود.

مقدار مصرف ویتامین آد برای نوزاد

 

نکته

۱ موقع دادن قطره به نوزاد، بهتر است به جای اینکه قطره ها را با قطره چکان داخل دهان کودک بریزید و آن را بشمارید، تعداد ۲۵ یا ۲۰ یا ۱۵ قطره را در یک قاشق مرباخوری بچکانید و یکجا و به آرامی با قاشق به کودک بدهید.

 

۲ بعد از دادن قطره آهن به کودک، مقداری آب جوشیده خنک به او بدهید تا از تاثیر آهن بر روی دندان ها و سیاه شدن آنها جلوگیری شود. اگر کودک گذاشت، بعد از دادن آب نیز می توانید با یک دستمال کاملا تمیز پارچه ای، دندان های او را به آرامی پاک کنید.

 

منبع:هفته ه پزشکی سلام


تازه مادران بخوانند

اسباب بازی های فکری و جالب

حس خوب زندگی (زیباتر شوید)

ویژه تبلیغات در بیتوته

تجهیزات مراکز بازی تا 35 درصد تخفیف

خرید انلاین محصولات زناشویی،6 درصد تخفیف

تخفیف های ویژه /سوپر مارکت اینترنتی

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

“),t.close},t.write(‘

می خواستم بدونم در کنار قطره آهن قطره آ.د هم باید بهش بدم؟ ادامه خبر

جستجوگر خبر فارسی، بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است (قانون تجارت الکترونیک). برای مشاهده متن خبری که جستجو کرده‌اید، “ادامه خبر” را زده، وارد سایت منتشر کننده شوید (بدانید )

مقدار مصرف ویتامین آد برای نوزاد

2

سوال مخاطب نی نی بان: فرزندی پسری دارم که در 32 هفتگی متولد شده. وزن تولد 2 کیلو و در حال حاضر 4 ماه و نیمشه. قطره مولتی ویتامین روزی 25 قطره استفاده می کند و چند روزی است از دهانش کف می آید. آیا باید قطره آهن استفاده کند؟ شربت زینک سولفات هم روزی یک بار و قرص فولیک اسید 1.4 یک در میان استفاده می کنه. پاسخ دکتر علی اصغر متقی،متخصص اطفال: ما نمی دانیم کفی که شما در مورد آن صحبت می

) از داروخانه تهیه کنید و چند قطره اطراف ناف بچه بریزید و به طرف عقربه های ساعت شکم بچه را (با مرکزیت ناف) دایره وار آرام مالش دهید. جایی که آرنج خم می شود یک خط بوجود میاید. ابتدا و انتهای آن را آرام مالش دهید. مدفوع روان خواهد شد. مهمترین و مهمترین و مهمترین عاملی که باعث افزایش شیر می شود، شیر دادن است. اگر یک وعده شیر دادن به تاخیر افتد و کودک شیر خشک بخورد باعث می شود که دفعه

: پسرم موقع تولد وزن 36 و قد 52 داشته. الان در 12 ماهگی است و قد78.5 و وزن 1/15 دارد.مرکزبهداشت میگوید وزنش کم است.دکترش هم میگوید مقداری کم است. پسرم بسیار بد غذاست. یعنی سخت غذا می خورد.به فرآورده های لبنی هم حساسیت دارد.چه موادی در دستور غذائیش بگذارم که پرکالری باشد؟ چند وعده غذا در روز بهش بدم و باتوجه به اینکه از هر غذا چند قاشق نمی خوره چی بدم که هم مواد بدنش تامین بشه و هم

سوال مخاطب نی نی بان: دختر داداشم وزن هنگام تولد 2 کیلو و الان که چهار ماه شه 5 کیلو. واکسن چهار ماهگیشو که زدن بعد از یک ساعت که مامانش رفته بهش شیر بده، از دهنش کف امده بوده و نبضش نمیزده و به بیمارستان منتقل کردن. گفتن قندش افتاده سرم قندی بهش وصل کردن خوب شده. الان باید آزمایش بگیرن ازش یا نه. پاسخ دکتر علی اصغر متقی،متخصص اطفال: در مورد کف کردن دهانش هر چیزی امکان دارد. ممکن است مدت طولانی شیر نخورده و قند خونش افتاده باشد. بهتر است از نظر قند خون و کلسیم بررسی شود.

سوال مخاطب نی نی بان: پسرم پنجاه و دو روزس و هنوز جای واکسنی که تو بیمارستان بهش زدن حالت چرکی نشده. می خواستم بدونم خطرناکه یا نه؟ پاسخ دکتر علی اصغر متقی، متخصص اطفال: اگر جای واکسن نوزادتان معلوم است، ایرادی ندارد. اگر مشخص نیست، لازم است که تست مخصوصی از او گرفته شود. اگر جواب تست منفی باشد که لازم است دوباره واکسن را تزریق کنید، اگر مثبت بود، نیازی به تزریق مجدد آن نیست. ضمن

پرسش: من نوزادی 4 ماهه دارم که دو برابر وزن تولد خود را پیدا کرده است (7.4 کیلو). آیا قطره آهن برای نوزاد من لازم است؟ پاسخ: معمولا مکمل آهن توصیه می شود. بهتر است در این زمینه با کارشناس تغذیه یا پزشک خود مشورت نمایید.

سوال مخاطب نی نی بان: پسر من شش ماه و پنج روزش هست و با شیر خودم تغدیه می شه. تازه قطره آهن با چه زحمتی بهش می دم، اما بعد از اون برای دفع مدفوع زیاد زور می زنه. قبلا راحت اجابت مزاج داشت. قطره آهن بهش ندم؟ یه روز که قطره ندادم راحت اجابت مزاج می کرد. پاسخ دکتر محمد خاتمی،متخصص اطفال: حتما باید قطره آهنش را بخورد و به هیچ وجه نباید قطع کنید. برای اینکه نوزادتان دچار مشکل نشود، به جای این که 15 قطره را یک جا به او بدهید، در سه وعده پنج قطره ای به او بخورانید. برای این که مزه اش بهتر شود، با مقداری آب قند مخلوط کنید.

سوال مخاطب نی نی بان: دختری 8 ماهه دارم که تا الان 8 تا دندان درآورده، ولی همچنان بزاق دهانش زیاده و همش می ریزه بیرون. می خواستم بدونم چه علتی داره؟ فکر می کردم چند تا دندان دربیاره آب دهنش کم می شه؟ پاسخ دکتر عبدالرحمان عبدی،متخصص اطفال: آبریزش دندان نوزاد هیچ مشکلی ندارد و اصلا ممکن است بچه همه دندان هایش هم رشد کنند و باز هم آبریزش دهان داشته باشد. نگران نباشید.

&gt مادر عزیز با توجه به شرح حالی که دادید باید بگویم که حتما باید فرزند شما بررسی شود. زیرا میزان و تعداد دفعات بالا آوردن شیر مهم است و باید از لحاظ رفلاکس هم بررسی شود. اما اگر وزن گیری خوبی دارد و بی قراری نمی کند جای نگرانی نیست و با رشد نوزاد این مشکل رفع می شود. اما باید زیر نظر یک متخصص برای اطمینان بررسی شود.

سوال مخاطب نی نی بان: نوزاد دختر 7 ماه و نیمه ای دارم که وزن هنگام تولدش 325 بود و وزن حالاشم 9 کیلوئه. از شیر خشک نان دو هم استفاده می کنه، غذای کمکی خیلی کم و بی اشتها می خوره که این قضیه ناراحتم کرده. قطره آهن و مولتی ویتامینشم نمی خوره، گاهی هفته ای یه بار به زور. الانم سه روزه که سرما خورده و اسهال شده. میگن اسهالش مال دندون در آوردنه. راسته؟ پاسخ دکتر عبدالرحمان عبدی،متخصص اطفال

سوال مخاطب نی نی بان: نوزاد هشت ماهه سرفه می کنه. می تونم بهش نشاسته بدم و بخور شلغم و یا آب شلغم بدهم؟ پاسخ دکتر سید جعفر ابطحی، متخصص اطفال: مصرف بخور، نشاسته و آب شلغم برای نوزاد 8 ماهه مشکلی ندارد. همچنین توصیه می شود هوای اتاق مرطوب باشد و از اسپری، ادکلن و سیگار در محیط بازی یا خواب نوزاد استفاده نشود.

سوال مخاطب نی نی بان: دخترم تازه رفته توی 8 ماه ؛ چند روزه بهش زرده تخم مرغ دادم که بدنش دونه های قرمز زده. چیکار کنم؟ به جای تخم مرغ چی بهش بدم؟ دوباره کی تخم مرغ بهش بدم؟ پاسخ دکتر فاطمه هدی فلاح، متخصص کودکان: تخم مرغ چون ماده غذایی آلرژیکی به حساب می آید توصیه می شود که بعد از پایان 7 ماهگی و از شروع دوران 8 ماهگی به اندازه یک نخود به نوزاد خود بدهید و یک تخم مرغ را تا 1 روز

سوال مخاطب نی نی بان: پسرم یک سالشه وزن بدو تولدش 2،7 بود الان 11 کیلو وزنشه و اینکه روزانه 12 بار بلکه شیر می خوره غذا هم هر وعده ما میخوریم پسرم هم می خوره میخواستم بدونم وزنش زیاد نیست؟ آخه احساس می کنم چاق شده می تونه علتش شیر خودنه زیادیش باشه؟ پاسخ دکتر شادی نعیمی، متخصص اطفال: دوست عزیز برای ارزیابی باید قد و وزن فرزند شما را بدانیم. نسبت قد و وزن و دور سر خیلی مهم است. در این سن استخوان بندی بچه هم در نظر گرفته می شود.

سوال مخاطب نی نی بان: دخترم 6 ماهش تموم شد. از 5 ماهگی غذای کمکی، فرنی، حریره بادام و سوپ رو شروع کردم. الان چه میوه ای باید بهش بدم؟ پاسخ دکتر آتوسا فولادگر، متخصص اطفال: در گذشته که دانش پزشکی خانواده و اطلاعات مربوط به تغذیه کودک، کمتر بوده است از سه ماهگی به بعد والدین تغذیه کمکی را شروع می کردند اما در حال حاضر توصیه پزشکان بر این است که از پایان شش ماهگی تغذیه تکمیلی کودک

سوال مخاطب نی نی بان: امروز پسرم چکاپ دو ماهگی اش انجام شد و وزنش 6 کیلو و 6 گرم بود و قدش 61. وزن روز تولدش 4 کیلو و 18 و قدش 53 بود. آیا با گذشت دوماه قد و وزن پسرم مطلوب است؟ فقط از شیر خودم تغذیه می شود. همراه عزیز؛ با تشکر از ارسال سوال، پاسخ تان را می توانید از اینجا و اینجا بخوانید.

ازمایش بتا هم دادم منفی بود. می خواستم بدونم این علائم از عوارض قرصه یا علائم بارداری؟ پاسخ دکتر فریبا الماسی، متخصص زنان، استاد دانشگاه و فلوشیپ جراحی لاپاراسکوپی: دوست عزیز کلا توصیه می شود که دو عدد قرص لونژیل با هم میل شود و یا اینکه یک عدد خورده شود و دیگری 12 ساعت بعد میل شود. در صورتیکه لونژیل یا سایر روش های اورژانسی درست مصرف شوند احتمال بارداری ناخواسته دو درصد است. حالت تهوع می تواند از عوارض قرص باشد.

سوال مخاطب نی نی بان: نوزاد چهار ماهه دارم که در حال حاضر از قطره ویتامین آ+د بهش میدم. از چند ماهگی باید قطره آهن بخوره؟ آیا قلقلک دادن باعث اذیت شدنش می شود یا اینکه ضرر دارد؟ پاسخ دکتر عاطفه موسوی اصل، متخصص اطفال: در نوزادانی که هنگام تولد وزن خوبی دارند شروع استفاده از قطره آهن از سن شش ماهگی است اما در نوزادان نارس مصرف قطره آهن را از زمانی شروع می کنیم که وزن نوزاد به دو

سوال مخاطب نی نی بان: پسرم ده ماه و نیم داره. وزن الانش نه کیلو و هشتصد است البته با لباس. وزن تولدش سه کیلو و ششصد بود. وزنش خوبه؟ در ضمن سه ماهه قدش تغییر نکرده و 73 است؟ همراه عزیز؛ با تشکر از ارسال سوال، پاسخ تان را می توانید از اینجا و اینجا بخوانید.

: 1. وزن وی کمتر از 2برابر وزن تولدش باشد، 2. دور سر وی موازی با خطوط منحنی رشد دور سر در کارت رشد تغییر نکرده باشد، 3. در به خواب رفتن مشکل داشته باشد. مثلا بسیار خواب سبکی داشته باشد یا طول مدت هر بار خواب وی مخصوصا در شب ها کمتر از 1 ساعت باشد، 4. وقتی به گریه می افتد به سختی آرام نشود و معمولا خودش آرام شود، 5. هنوز وقتی انگشتانش (دست ها یا

های حاوی پروتئین گاوی خودداری کنید تا این مواد از طریق شیردهی به بدن نوزاد منتقل نشود و به او آسیبی وارد نکند. این رژیم را باید تا یک سالگی نوزاد خود ادامه دهید و بعد از یک سالگی با مراجعه به متخصص اطفال و تشخیص رفع حساسیت، شاید بتوانید ممنوعیت غذایی خود را لغو کنید و از پروتئین گاوی استفاده کنید. اگر در نتیایج آزمایشات و معاینات پزشکی مشکلی ریگیری وجود ندارد، در این صورت با در پیش گرفتن یک تغذیه مناسب می توان اشتهای بچه را به حالت متعادل خود درآورد. همچنین برای تامین این کمبود بهتر است غذای نوزاد با آب مرغ و آب ماهیچه پخته شود. قطره مولتی ویتامین و آهن نوزاد نیز فراموش نشود.

سوال مخاطب نی نی بان: دختر دو ماهه و هفت روزه ای دارم که وزن بدو تولدش 3 کیلو و 25 گرم بود و وزن فعلی اش 5کیلو و چهارصدگرم است. سه روز است که سرما خورده است و بینی اش می گیرد و شب ها خیلی سرفه می کند. دکتر می گه نباید دارو بهش بدی تب ندارد. ولی سرفه کردنش اذیتش می کند. چه کار کنم؟ پاسخ از دکتر شهرزاد فلاح، متخصص اطفال: مادر عزیز به طور کلی در سن پایین توصیه نمی شود به نوزاد

سوال مخاطب نی نی بان: پسرم 18اسفند پنج ماهش تمام می شود. وزن تولد سه کیلوگرم و الان 8کیلوگرم است. شیر خشک نان 1،لعاب برنج و بادام بهش می دم و مشکلی ندارد. قطره آد را مرتب نخورده است. قبلا گاهی موقع شیر خوردن سرش عرق می کرد، الان چند روزی است که بیش از حد عرق می کند. خیلی خیلی عرق می کند و شب ها که در گهواره خواب است بازهم عرق می کند، آیا مشکلی هست؟ دکتر محمد شریفی، متخصص اطفال:

سوال مخاطب نی نی بان: چه دارویی برای تقویت نوزاد مفید است؟ برای بی اشتهایی نوزاد شش ماه چه کار باید کرد؟ پاسخ از دکتر شهرزاد فلاح، متخصص اطفال: مادر عزیز به طور کلی قطره هایی که برای کودکان باید مورد استفاده شود که هر کدام در دوره خاصی و به مقدار تعیین شده مصرف می شوند. اما باید به طور کلی بگویم که قطره آهن، مولیتی ویتامین، آد و باید مصرف شود. اما در مورد افزایش اشتها

سوال مخاطب نی نی بان: من مادری 26ساله ام که نوزاد پسر دو ماه و ده روزه ای دارم. فرزندم با وزن38 و قد52 و دورسر36در هفته 41بارداری با عمل سزارین به دنیا اومد. وزن و قد و دو رسر الانش به ترتیب4،58،71 است. فرزندم تو خواب خیلی عرق می کنه و پوست سرش هم پوسته پوسته شده. میخواستم بدونم دلیلش چیه؟ در ضمن پسرم دچار اسهال خونی عفونی هم شده که دکتر براش سفیکسیم1 هر 12ساعت یک بار تجویز کرده. آیا

کمبود ویتامین است که یکی از این ویتامین ها، ویتامین د است. درجه حرارت اتاق باید مناسب باشد. بعد از 6 ماهگی هم آزمایش خون و آزمایش ادرار برای بررسی از نظر کم خونی و عفونت ادراری لازم است و اگر انجام نداده اید باید پیگیر شوید. نوزادان معمولی که شیر مادر تغذیه می کنند تا سن شش ماهگی نیازی به استفاده از قطره آهن ندارند. اما در نوزادان نارس مصرف قطره آهن را از زمانی باید داده شود که وزن نوزاد به دو برابر

سوال مخاطب نی نی بان: من کودک 9 ماهه دختر دارم که وزنش 7.5 است. وزن بدو تولدش 2.6 بوده. آیا کمبود وزن دارد؟ همراه عزیز؛ با تشکر از ارسال سوال، پاسخ تان را می توانید از اینجا و اینجا بخوانید.

سوال مخاطب نی نی بان: پسرم تازه وارد 8 ماهگی شده. می خواستم بدونم روزی چند وعده باید بهش غذای کمکی بدم و چی بدم؟ شیر خشک مصرف می کنه. می خواستم بدونم میشه بهش ماست بدم؟ پاسخ دکتر آتوسا فولادگر، متخصص اطفال: بهتر است بعد از 9 ماهگی باید به تدریج ماست را به غذای نوزاد اضافه کنید اما در حال حاضر برای این کار کمی زود است. غذای کمکی باید از 6 ماهگی آغاز شود. چرا شما انقدر دیر شروع

سوال مخاطب نی نی بان: پسر من تازه وارد 7 ماه شده که به خاطر مشکلی که من داشتم شیر خشک می خوره. وزن تولدش 3.2 بود و حالا 6.8 است. چه کار کنم که وزنگیریش خوب بشه و تپل بشه؟ چه غذای کمکی و چطور بهش بدم؟ همراه عزیز ؛ با تشکر از ارسال سوال، پاسخ تان را می توانید از اینجا و اینجا و اینجا و اینجا بخوانید.

سوال مخاطب نی نی بان: در ماه هفت بارداری هستم می خواستم بدونم چه مقدار چای ، قهوه و یا چای سبز مجاز هستیم در دوران بارداری به طور روزانه مصرف کنیم؟ پاسخ دکتر نوشین نظری، متخصص زنان و زایمان: دوست عزیز چای سبز و قهوه در بارداری نباید مصرف شود. چای هم دوبار در هفته میتوانید مصرف کنید. کاهش وزن جنین، لکه بینی، زایمان زودرس از عوارض مصرف بیش از حد این موارد است.

سوال مخاطب نی نی بان: به دختر 5 ماهه ام تاکنون فقط قطره ویتامین آد دادم. از کی باید مولتی ویتامین بهش بدم؟ زینک سولفات چطور؟ قطره آهن را که از 6 ماهگی باید بدهم را می توانم از چند قطره آب پرتقال هم استفاده کنم؟ با توجه به اینکه تغذیه تکمیلی را باید از 6 ماهگی آغاز کنم. وزن تولد 35 و وزن کنونی 8 کیلو و از شیر خودم می خورد. پاسخ دکتر بهروز باوریان، متخصص اطفال: به طورکلی ما باید

“),t.close},t.write(‘

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *