مجازات تهدید در فضای مجازی

خواص دارویی و گیاهی

مجازات تهدید در فضای مجازی
مجازات تهدید در فضای مجازی

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، به نقل از جلفانیوز، تلگرام نیز همانند سایر نرم افزارها و پیام رسان ها، علی رغم اینکه دارای خصوصیات مثبت و فوق العاده مهم ارتباطی است اما در کنار آن آسیب ها ومضراتی نیز دارد که غالبا عموم ایجاد کنندگان این آسیب ها، بیش از آنکه یک هنجار شکن یا قانون شکن باشند ، یک فقیر و مستضعف فرهنگی هستند که لزوم حل این معضلات فرهنگی ، متوجه کلیه نهاد های فرهنگی کشور از آموزش و  پرورش تا کم نقش ترین نهاد ها در روند فرهنگ سازی جامعه، می باشد.

در این یادداشت به برخی از آسیب ها و به عبارت بهتر به جرایم رایج در تلگرام می پردازیم که این روزها گریبان گیر بسیاری از افراد و خانواده ها می باشد.

تا سال 1382به علت عدم کثرت کاربران فضای سایبر و خصوصا حضور کمرنگ مردم در شبکه های مجازی، قانونگذار آنگونه که باید به موضوع جرائم در فضای مجازی نپرداخته بود و در محاکم دادرسی، ادله الکترونیکی به عنوان ادله اثبات دعوا به نوعی مورد کم توجهی و بعضا بی توجهی قرار می گرفت اما پس از تصویب قانون تجارت الکترونیک، ادله الکترونیکی نیز به عنوان ادله اثبات دعوا مورد پذیرش و توجه قضات در محاکم قرار گرفت و خصوصا با تصویب قانون جرائم رایانه ای، به مساله “جرم” ، ” جرم انگاری” و ” مجرم” به صورت جدی پرداخته شد. به بیان روشن تر برخلاف تصور و باور غلط و معروفی که در بین عوام نسبت به غیرمستند بودن ادله موجود در فضای مجازی در محاکم وجود دارد، باید گفت که با قرار گرفتن این ادله ( ادله اکترونیکی) که شامل عکس، صدا ، فیلم و … می باشد، قاضی می‌تواند مجازات مقرر در قانون را بر علیه افراد مجرم در آن حوزه صادر نماید و تا بحال نمونه های بسیاری از محکومیت مجرمین فضای مجازی در محاکم صالحه وجود دارد.

البته ناگفته نماند که صحت و سقم و تایید این ادله با نظر تخصصی و کارشناسی  پلیس فتا به قاضی پرونده ارائه میشود ( امر موضوعی) و قاضی به عنوان حاذق ترین فرد در امر قضاوت ، نسبت به صدور حکم مقتضی اقدام می نماید.( امر حکمی)

با این مقدمه به بررسی چند مورد از جرائم موجود در فضای مجازی و به صورت اخص پیام رسان” تلگرام” می پردازیم تا ابعاد گوناگون آن برای کاربران روشن  گردیده و مثمرثمر واقع گردد.

مجازات تهدید در فضای مجازی

الف) افشای اطلاعات خصوصی دیگران

ماده 16 قانون جرائم رایانه ای، افشای اطلاعات خصوصی دیگران در فضای مجازی را جرم دانسته و برای ضمانت اجرای آن ” جزای نقدی” و یا ” دو سال حبس” در نظر گرفته است.

در تشریح این عمل مجرمانه گفتنی است که متاسفانه بعضا مشاهده می‌شود عکس ، فیلم ، صوت یا مکاتبه های دیگران (چت) توسط عده ای مجرم به دلایل گوناگون از جمله تهدید، ارعاب ، اخاذی یا اجبار به قصد کامجویی های اخلاقی ، به صورت گسترده ای منتشر شده و مستقیما عرض وآبروی فرد مقابل زیر سوال می رود. باید بدانیم که این عمل ” جرم ” بوده و قانون در برخورد با چنین مجرمانی به هیچ وجه مسامحه نکرده و قاطعانه برخورد می نماید.

ب) تهدید

تهدید به انجام عملی که ممکن است موجب ضرر آبرویی یا شرافتی یا افشای اسرار خصوصی فرد صورت بگیرد و خواه فرد تهدید کننده تقاضای مال به قصد اخاذی کرده باشد یا نه، خود به تنهایی یک جرم مستقل بوده و بر اساس ماده 669 ق.م.ا مجازات ” 74 ضربه شلاق” یا ” حبس از دو ماه تا دوسال” حسب مورد در نظر گرفته است. لذا چنانچه کاربران محترم توسط شخص یا اشخاصی تهدید به افشای اطلاعات خصوصی ( شامل عکس و فیلم و… ) شدند، بدون ترس و واهمه ضمن حفظ ادله مربوطه که می تواند شامل نوشته یا صوت یا فیلم و… باشد ، موضوع را فورا به پلیس فتا و دستگاه قضایی اطلاع داده و مطمئن باشند که در صورت تایید صحت این مدعی ، قانون برابر شرایط مقرر، مدافع آنها خواهد بود و حق شکایت برایشان محفوظ  و ارتکاب جرم ” تهدید” برای فرد مقابل قطعی می باشد.

ج) توهین و فحاشی

یکی دیگر از ناهنجاریهای رایج در فضای مجازی و خصوصا در تلگرام، توهین، فحاشی و ناسزا گویی است که متاسفانه بی اطلاعی افرادی که مورد توهین و فحاشی قرار می گیرند، از حقوق قانونی خود و عدم برخورد قانونی با مجرمین زمینه را برای جرم چنین افرادی فراهم می کند. در حالیکه قانون مجازات اسلامی حسب مورد در مواد 145 و 608، این اعمال قبیح ( فحاشی، توهین ، هتاکی و…) را ” جرم انگاری” کرده و “جزای نقدی از یک تا پنجاه میلیون ریال” یا “74 ضربه شلاق” برای مجازات مجرمان موضوع این ماده، در نظر گرفته است.

با اطلاع از این قوانین درمی یابیم که هیچ عمل مجرمانه ای در فضای مجازی و خصوصا در تلگرام که این روزها در صدر اپلکیشن های ارتباطی در کشورمان قرار دارد، بدون مجازات و پیگرد قانونی نمی باشد ولذا آن دسته از افرادی که سهوا یا عمدا مرتکب چنین اعمالی میشوند، بایستی خود را آماده پاسخگویی و تحمل مجازات قانونی بدانند!

در این خصوص به کاربران محترم نرم افزارهای ارتباطی نیز توصیه می‌شود که به هیچ عنوان از اطلاعات شخصی خود از قبیل عکس، فیلم و… در این نرم افزارها استفاده ننمایند چرا که خطر سوء استفاده از این اطلاعات توسط افراد سودجو بسیار بالا بوده و با توجه به سرعت انتشار آن در فضای مجازی، پس از وقوع حادثه دیگر فرصتی برای جلوگیری از آن باقی نخواهد ماند.

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه سایر رسانه‌ها


جرم توهین در فضای مجازی چیست؟ حضور رایانه در کنار سایر ابزار اطلاع‌رسانی در گوشی‌های تلفن همراه در قالب شبکه‌ های اطلاع‌‌رسانی، بر شتاب گردش اطلاعات در جهان افزوده و قابلیت تحصیل اطلاعات را بسیار افزایش داده است. با وجود این، محیط سایبر محیطی مخفی، آزاد و نامحدود است و بنابراین، به نظم احتیاج دارد و اگر خلاف این باشد، هر «صفحه» از این محیط می‌تواند صحنه جرم و آشفتگی بسیار شود. از جمله این جرایم، جرم توهین در فضای سایبر است که متاسفانه در هیچ‌یک از مواد قانون جرایم رایانه‌ای، به طور مستقیم به آن توجه نشده است. در ادامه به بررسی این جرم می‌پردازیم.

گستره جرم توهین در فضای مجازی بسیار وسیع است. در حقیقت، فضای سایبر، همانند فضای واقعی و جهان خارجی، شاهد بروز انواع جرایم و جنایات است، به گونه‌ای که آنچه در جهان واقعی رخ می‌دهد، در اینترنت و شبکه‌های اطلاع‌رسانی نیز امکان وقوع دارد، با این تفاوت که به مدد فناوری‌های پیشرفته جهان مجازی، ارتکاب جرم و بزهکاری تسهیل شده است و همگان امکان ارتکاب آن را دارند. به علاوه، به علت تعداد زیاد کاربران، امکان رد‌گیری و دستگیری مجرمان خیلی کمتر از تعقیب مجرمان در جهان واقعی است. بر این اساس، می‌توان ویژگی‌های خاص جرایم رایانه‌ای را به این ترتیب برشمرد: گستردگی، فراوانی، فرامرزی بودن، وقوع سهل و آسان، تنوع، جذابیت و وجود ابهام حقوقی.

توهین رایانه‌ای، نوع جدیدی از جرم توهین به معنی سنتی آن است که در آن، وسیله ارتکاب رایانه است. جرم توهین رایانه‌ای، به معنی نسبت دادن هر چیز وهن‌آور، اعم از دروغ یا راست، به وسیله رایانه یا انجام دادن فعلی است که در نظر عرف و عادت، موجب کسر شأن یا باعث تخفیف و پست شدن فرد شود. می‌توان هتک حرمت را نتیجه حاصل از توهین رایانه‌ای دانست.

مجازات تهدید در فضای مجازی

توهین رایانه‌ای نیز مانند تمامی جرایم دیگر باید از ۳ رکن تشکیل شده باشد تا عنوان «جرم» بر آن صدق کند. این ارکان عبارت‌اند از: رکن قانونی، رکن مادی و رکن معنوی. اگرچه در قانون جرایم رایانه‌ای، خصوصا در فصل پنجم، سخنی از توهین به میان نیامده است، اما چون توهین از مصادیق بارز هتک حیثیت است، از مواد مربوط به هتک حیثیت برای بررسی توهین رایانه‌ای استفاده می‌کنیم.

طبق ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی :

«توهین به افراد، از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه و یا ۵۰ هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد بود.»

علاوه بر این ماده، قانونگذار با توجه به شخصیت و مقام طرف اهانت، مواد دیگری را نیز تصویب کرده است، از جمله: مواد ۵۱۳، ۵۱۴ و ۶۰۹ قانون مجازات اسلامی، ماده ۴۲ قانون وکالت، ماده ۲۰ لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری و ماده ۳۰ قانون مطبوعات.

اگرچه قانون جرایم رایانه‌ای که از سوی شورای عالی توسعه فضایی تدوین شده، به جرم توهین نپرداخته، اما توهین از مصادیق بارز هتک حرمت است، زیرا با توهین، حرمت یک فرد از بین می‌رود. بنابراین، با توجه به ماده ۱۶ قانون جرایم رایانه‌ای، می‌توان جرم توهین در فضای مجازی را مجازات کرد. ماده ۱۶ قانون جرایم رایانه‌ای مقرر کرده است: «هر کس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفا موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از ۹۱ روز تا ۲ سال یا جزای نقدی از ۵ میلیون ریال تا ۴۰ میلیون ریال یا هر ۲ مجازات محکوم خواهد شد.»

جرم توهین رایانه‌ای صراحتا در هیچ ماده‌ای از قوانین ذکر نشده و بدون مجازات ماندن مرتکبان جرم توهین در فضای مجازی نیز بر ارتکاب روزافزون آن خواهد افزود. به همین دلیل، به نظر می‌رسد باید طبق ماده ۱۶ قانون جرم توهین در فضای مجازی، مرتکبان این جرم را به عنوان یکی از مصادیق هتک حرمت، به حبس از ۹۱ روز تا ۲ سال یا جزای نقدی از ۵ میلیون ریال تا ۴۰ میلیون ریال یا هر ۲ مجازات محکوم کرد.

البته باید در نظر داشت که ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی به توهین ساده و ماده ۶۰۹ این قانون به توهین مشدد توجه کرده‌اند. مجازات توهین ساده بر اساس ماده ۶۰۸ شلاق تا ۷۴ ضربه یا ۵۰ هزار ریال تا یک میلیون ریال جزای نقدی است. مجازات توهین مشدد هم حبس از ۳ تا ۶ ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق یا ۵۰ هزار ریال تا یک میلیون ریال جزای نقدی است.

سؤالی که مطرح می‌شود، این است که با توجه به نبود تصریح قانونی به توهین رایانه‌ای و عام و مقدم بودن قانون مجازات اسلامی (مصوب ۱۳۷۵) و خاص و مؤخر بودن قانون جرایم رایانه‌ای (مصوب ۱۳۸۸) مرتکبان این جرم طبق کدام قانون باید مجازات شوند؟ در ضمن، باید در نظر داشت که مجازات مقرر در قانون جرایم رایانه‌ای شدیدتر از مجازات مقرر در قانون مجازات اسلامی است. پس چگونه می‌توان با روح قانون مخالفت کرد و مجازات مشدد را اعمال کرد؟

در پاسخ، باید گفت که طبق اصول فقهی، در صورتی که قانون عام بر قانون خاص مقدم باشد و تاریخ ورود هر دو (عام و خاص) معلوم باشد و زمان عمل به عام پیش از ورود خاص رسیده باشد، در این مورد خاص، مؤخر را ناسخ عام مقدم (نسخ جزئی) می‌دانیم. پس توهین رایانه‌ای را از شمول مواد ۶۰۸ و ۶۰۹ قانون مجازات اسلامی خارج می‌دانیم و در خصوص مجازات این جرم، به ماده ۱۶ قانون جرایم رایانه‌ای رجوع می‌کنیم. تشدید مجازات را نیز می‌توان با توجه به آثار و عواقب جبران‌ناپذیر این جرم توجیه کرد.

در توهین سایبری، اینترنت فقط یک وسیله برای ارتکاب جرم است (مثل مزاحمت تلفنی) و نباید آن را با مکان ارتکاب جرم اشتباه گرفت، زیرا در این صورت، در تشخیص دادگاه صالح نیز با مشکل مواجه خواهیم شد. در واقع، محل وقوع جرم، همان مکانی است که بزهکار رایانه‌ای به نتیجه مورد نظرش دست می‌یابد.

این موضوع از رأی وحدت رویه شماره ۷۲۱ ـ ۱۳۹۰/۴/۲۱هیات عمومی دیوان عالی کشور به شرح زیر به دست می‌آید: «وقوع بزه مزاحمت برای اشخاص به وسیله تلفن یا دستگاه‌های مخابراتی دیگر، موضوع ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی، منوط به آن است که نتیجه آن که مقصود مرتکب است، محقق گردد. بنابراین، در مواردی که اجرای مزاحمت از یک حوزه قضایی شروع و نتیجه آن در حوزه قضایی دیگر حاصل شود، محل حدوث نتیجه مزبور، محل وقوع جرم محسوب و مناط صلاحیت دادگاه رسیدگی کننده نیز همین امر خواهد بود.»

با توجه به وحدت ملاک توهین رایانه‌ای و مزاحمت تلفنی، می‌توان چنین بیان کرد که محل وقوع بزه توهین رایانه‌ای، محل حدوث نتیجه است. پس در جرایم رایانه‌ای، تعیین محل وقوع بزه در اختیار بزه‌دیده است. بزه‌دیده در هر مکانی از توهین رایانه‌ای اطلاع یابد، می‌تواند به شکایت کیفری اقدام کند. از این رو، محل حدوث نتیجه، محل وقوع جرم است و دادگاهی که این محل در حوزه آن قرار دارد، طبق ماده ۵۴ قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور کیفری، صالح به رسیدگی است.

زهره شریفی


یاسا همان قانون است.

یکی پولمو خورده تو دنیایی مجازی الان بلاکم کرد و فشم داد لطفا رسیدگی کنین

یکی اومده دایرکتم و فحاشی و توهین و حرفهای رکیک زده چطوری میتونم شکایت کنم ت

سلام یه شخصی به تلگرام همسرم پیامهای زشت فرستاده که اسم منو همسرمم میدونه تمام حرفاشم از من بوده حالا همسرم هول شده کلن پی وی طرفو پاک کرده بنظرتون چجوری اون شخص و پیدا کنیم راهی هست که پیدا کنیم ؟زندگیمو خراب کرده

از طریق دادسرای جرایم رایانه ای شکایت خود را مطرح کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وب‌سایت

۸۷۱۳۲ (۰۲۱)


تاریخ

کد خبر:

629455

تاریخ خبر:

۱۳۹۶/۰۸/۰۴ ۰۹:۳۲:۴۳

رییس پلیس فتای تهران بزرگ درباره نظارت پلیس بر بازی‌های رایانه‌ای و اینترنتی که به صورت آنلاین انجام می‌شود، گفت: پلیس فتا به‌طور مستمر این بازی‌ها را رصد می‌کند و بر آن‌ها نظارت دارد. بازی «نهنگ آبی» نیز از دسترس کاربران در داخل کشور خارج شده و در زمان بارگذاری این بازی، پلیس بلافاصله اقدامات لازم را انجام داده‌است.

به گزارش گروه اجتماعی برنا ؛  سرهنگ محمدمهدی کاکوان؛ رئیس پلیس فتای تهران درباره اقدامات پلیس فتا در فضای مجازی گفت: براساس آنچه قانون‌گذار مصداق جرم می‌داند، پلیس فتا در این فضا گشت‌زنی کرده و در تالارهای گفتگو و پیج‌های عمومی مواردی را که مصداق جرم در قانون است با آن برخورد می‌کند. در حقیقت پلیس فتا با گشت‌زنی در گروهای عمومی بر آن‌ها نظارت دارد، اما در ارتباطات خصوصی و پیام‌های دو نفره به هیچ عنوان دخالتی ندارد.

مجازات تهدید در فضای مجازی

پلیس فتا بر ارتباطات خصوصی افراد در فضای مجازی نظارتی ندارد

وی با بیان اینکه پلیس در کمپین‌ها و گروهای عمومی حضور داشته و تمام موارد را رصد می‌کند و نسبت به احصا اخبار موجود اقدامات لازم را انجام می‌دهد، تصریح کرد: شبکه‌های اجتماعی داخلی و خارجی از فروش اطلاعات افراد درآمد خود را بدست می‌آورد، بنابراین مردم باید دقت کنند که در فضای اجتماعی و شبکه‌های مجازی از انتشار مواردی که از آن بیم دارند، خودداری کنند. البته در اپلیکیشین‌های داخلی به دلیل اینکه سرور در داخل کشور است، در صورت بروز مشکل شکایت و پیگیری راحت‌تر خواهد بود، اما در مورد شبکه‌های اجتماعی که سرور آنها در خارج از کشور است، پیگیری آسیب‌های احتمالی مشکل‌تر خواهد بود.

 

بیشترین جرایم سایبری در حوزه اقتصادی هستند

رییس پلیس فتای تهران بزرگ درخصوص مهمترین و بیشترین جرایم سایبری خاطرنشان کرد: مهمترین و بیشترین جرایم سایبری در حوزه اقتصادی و برداشت از حساب‌های بانکی است. کپی کردن عابر بانک‌ها و یا پرونده‌هایی که به نام کلاهبرداری فیشینگ انجام می‌شود از بیشترین مراجعات ما است. در حقیقت کلاهبرداران با ایجاد صفحات جعلی بانکی اقدام به دریافت شماره کارت و رمز دوم کارت حساب افراد کرده و از این طریق حساب بانکی افراد را سرقت می‌کنند. بهتر است مردم آدرس اینترنتی بانک‌ها را به صورت دستی وارد کرده و در موتورهای جستجو پیدا نکنند.

کاکوان تصریح کرد: شبکه‌های اجتماعی با توجه به نوع کارکردی که دارند، انواع جرایم در آنها انجام می‌شود و با توجه به نوع آن اپلیکیشن هر کدام تعدادی از جرایم را در خود اختصاص داده‌اند و در حقیقت این جرایم سوءاستفاده برخی از کاربران از دیگر کاربران است.

توهین، فحاشی و تهدید در فضای مجازی از مصادیق جرم است

وی درباره افرادی که در فضای مجازی اقدام به فحاشی و تهدید و… می‌کنند، گفت: این موارد در کشور ما جرم‌انگاری شده و براساس قانون از مصادیق جرم است. مواردی مانند توهین، فحاشی و تمسخر از مصادیقی است که در قانون برای آن مجازات تعیین شده و در فضای مجازی اگر کسی اقدام به این نوع رفتارها داشته باشد، مجرم محسوب شده و پلیس فتا نسبت به شناسایی آن اقدام می‌کند و فرد خاطی را تحویل مراجع قضایی خواهد داد.

رییس پلیس فتای تهران بزرگ ادامه داد: در تهران بزرگ هم پرونده‌هایی با این مضمون تشکیل شده است، البته در مواردی هم که به طرف مقابل آسیبی وارد شده باشد و از طریق پزشکی قانونی یا پلیس‌های تخصصی به پلیس فتا اعلام شود که به طور مثال قتل یا خودکشی براساس تهدیدات سایبری و در فضای مجازی بوده، این پرونده از طریق پلیس فتا پیگیری خواهد شد.

 

صفحه مربوط به کودک‌آزاری در فضای مجازی نداریم

کاکوان درباره صفحاتی در فضای مجازی با موضوع کودک‌آزاری تاکید کرد: خوشبختانه در کشور ما صفحاتی که مربوط به کودک آزاری باشد به طور خاص و به صورت حرفه‌ای و باندی وجود ندارد و اگر چنین چیزی به ما اطلاع داده شود به دلیل حساسیت موضوع به سرعت شناسایی و تحویل مقامات قضایی خواهد شد.

نظارت دائمی پلیس بر استارتاپ‌ها و فروشگاه‌های مجازی

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره نظارت پلیس فتا بر فروشگاه‌های مجازی و استارت‌آپ‌ها گفت: نظارت کلی بر استارت‌آپ‌ها و فروشگاه‌های مجازی وجود دارد، اما اگر اقدام خلاف قانون در این فروشگاه‌های مجازی اتفاق بیفتد مانند فروش حیوانات وحشی و … پلیس فتا از طریق شکایت خصوصی به آن رسیدگی می‌کند و براساس گزارشی که به پلیس فتا می‌شود؛ مجوزهای قضایی برای برخورد با آن‌ها صادر می شود.

رییس پلیس فتای تهران بزرگ گفت: در خصوص فروش داروهای قاچاق، غیرمجاز، تقلبی و نیروزا از طریق سایت‌ها، کانال‌ و گروه‌ها در شبکه‌های مجازی در شهریورماه کشفیات بسیار خوبی داشتیم و این نظارت‌ها هم همچنان ادامه دارد. این کانالها و سایت‌ها دائما در حال شناسایی هستند و ما آنها را رصد می‌کنیم و در موقع مقتضی وارد عمل خواهیم شد.

بازی نهنگ آبی در کشور از دسترس کاربران خارج شده است

کاکوان درباره نظارت پلیس بر بازی‌های رایانه‌ای و اینترنتی که به صورت آنلاین انجام می‌شود، گفت: پلیس فتا به طور مستمر این بازی‌ها را رصد می‌کند و بر آن‌ها نظارت دارد. بازی نهنگ آبی از دسترس کاربران در داخل کشور خارج شده است و در زمان بارگذاری این بازی، پلیس بلافاصله اقدامات لازم را انجام داده‌است.

او ادامه داد: سازمان مربوط به این نوع بازی‌ها سازمان ملی بازی‌های رایانه‌ای است و آن‌ها متولی این امر هستند، اما آن چیزی که مربوط به پلیس است رصد کلی این بازی‌ها است و در صورتی که در کمیته تعیین مصادیق تشخیص داده شود این بازی‌ها مخرب هستند؛ بلافاصله از دسترس خارج و به مبادی مربوطه اعلام خواهد شد.

رییس پلیس فتای تهران بزرگ درباره نوجوانان اصفهانی که گفته‌ می‌شود ممکن است؛ به دلیل انجام بازی نهنگ آبی خودکشی کرده‌اند، گفت: این موضوع نیاز به بررسی بیشتر دارد و باید براساس مستندات نتیجه اعلام شود.

 

کلاهبرداری از طریق کانال‌ها و گروه‌های شرط‌بندی و قمار

کاکوان همچنین درباره شرط‌بندی و قماربازی در فضای مجازی اظهار کرد: در این زمینه نیز پرونده‌هایی در پلیس فتا تشکیل شده و جزو مواردی است که ما به شدت با آنها برخورد کردیم. بیشتر این کانال‌ها و گروه‌های قمار و شرط‌بندی، کلاهبرداری است و بعد از اخذ وجه آن سایت یا کانال از دسترس خارج می‌شود، البته اگر شرط‌بندی یا قماربازی در آن‌ها نیز انجام شود به شدت برخورد خواهد شد.

او درباره آشنایی‌هایی که در فضای مجازی صورت می‌گیرد و منجر به اخاذی یا وقوع جرم می‌شود، گفت: به دلیل اینکه این آشنایی‌ها در فضای خصوصی است، پلیس هیچ‌گونه نظارتی بر آن‌ ندارد، اما بهتر است اگر اتفاقی افتاد و مشکلی پیش آمد؛ بلافاصله به پلیس فتا مراجعه و شکایت تنظیم شود تا از طریق پلیس پیگیری شود و اصلا توجهی به خواسته‌های آن شخص نکنند، چراکه این خواسته‌ها قطعا ادامه‌دار خواهد بود.

آموزش بهترین اقدام برای جلوگیری از جرائم سایبری

رییس پلیس فتای تهران بزرگ تاکید کرد: جرائم سایبری نسبت به تعداد کاربران و جمعیت ما زیاد نیست، اما از سال ۹۰ این جرائم رو به افزایش است. بهترین کار برای جلوگیری از جرائم سایبری، آموزش است و باید استفاده از فضای مجازی به فرزندان از طریق خانواده‌ها آموزش داده شود و در کنار آن نیز باید تهدیدات در فضای مجازی به خانواده‌ها گوشزد شود.

کاکوان خاطرنشان کرد: اگرچه فضای مجازی کار را آسان و تسریع کرده است، اما همین فضا برای مجرمان نیز ایجاد شده است و بهتر است افراد برای ورود در فضای مجازی ابتدا اطلاعات کافی را داشته و بعد به آن ورود کنند. همچنین در خصوص پست‌ها و عکس‌هایی که بارگذاری می‌کنند، اطلاعات کافی داشته باشند، چراکه اگر پست یا تصویری مصداق مجرمانه داشته باشد، انتشار دهندگان آن نیز مجرم هستند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مجازات تهدید در فضای مجازی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ایلنا

 

کد خبر:

629455

تاریخ خبر:

۱۳۹۶/۰۸/۰۴ ۰۹:۳۲:۴۳

سرویس ها

ارتباط با ما

88492747

88830950

info@bornanews.ir

تهران – خیابان شهید مطهری – خیابان فجر – خیابان نظری – انتهای خیابان دلفان – نبش اتوبان مدرس – پلاک 50


ارتباط با مسولان خبرگزاری

تهدید در فضای مجازی

تمامی کشورها در عصر حاضر به سویی پیش می روند که برای پیشرفت، چاره ای جز بهره مندی از فناوری های نوین را ندارند. فناوری اطلاعات فراتر از مرزهای جغرافیایی عمل می کند تا بتواند به عنوان ابزاری در خدمت پیشرفت همه جوامع بشری باشد . اما در این میان، این ابزار نیرومند میتواند آسیب هایی را نیز به دنبال داشته باشد که راهکار مقابله با ان، آگاه سازی کاربران اینترنت یا فضای مجازی نسبت به خطرات پیرامون آن‌هاست. به هر حال فعالیت در شبکه های اجتماعی ، علاوه بر خدمات و دستاوردهای فوق العاده مهم ان برای هر فرد ، تهدیدات و خطراتی را نیز در بر دارد. یکی از این خطرات، جرایمی است که در این فضای گسترده و نا محدود اتفاق می افتد که از جمله ی این جرایم، تهدید در فضای مجازی می‌باشد. در رابطه با تهدید در فضای مجازی سوالاتی مطرح می‌شود که در این نوشتار به پاسخگویی این سوالات که توسط موسسه ی حقوقی مهر پارسیان، با همکاری بهترین وکیل جرایم سایبری و فضای مجازی در ایران، منتشر می گردد، پرداخته می‌شود.

سوالات مربوط به تهدید در فضای مجازی

1) تهدید در فضای مجازی چگونه محقق می‌شود؟

2) عناصر قانونی جرم تهدید در فضای مجازی کدامند و مجازات ان چیست؟

مجازات تهدید در فضای مجازی

3) ادله ی اثبات تهدید در فضای مجازی چیست؟

4) آیا هر تهدیدی جرم و مستوجب مجازات است؟ بهترین وکیل جرایم سایبری ایران کیست؟

5) مرجع رسیدگی به جرم تهدید در فضای مجازی کجاست؟

تحقق تهدید در فضای مجازی

تهدید به معنای ترساندن و بیم دادن بوده و عبارت است از وادار کردن یک شخص به ارتکاب جرم یا گرفتن مال متعلق به او. به طوری که ترس از عاقبت انجام یا انجام ندادن کار مورد نظر، شخص را مطیع تهدید کننده کرده باشد. تهدید چه در فضای واقعی و چه در فضای مجازی می‌بایست ناظر به موضوع معین باشد و در این رابطه، واقعی یا غیر واقعی بودن تهدید، بی تاثیر است اما هدف مرتکب از تهدید، لزوما باید تحصیل منفعت نا مشروع باشد. همچنین نوع وسیله ی تهدید اعم از کتبی، شفاهی، علنی یا غیر علنی بودن ان در وقوع جرم مظرح نیست. نکته مهم ان است که نوع تهدید مطرح نیست بلکه باید ترس و اضطراب ناشی از تهدید در مباشر جرم، او را مصمم به ارتکاب جرم کند.

تهدید باید موثر باشد و موثر بودن امری نسبی است و تحقق ان منوط به اوضاع و شرایط تهدید کننده و تهدید شونده دارد. همین اصول در رابطه با تهدید در فضای مجازی نیز صدق می کند. گاهی اوقات دیده میشود که دو نفر در فضای مجازی یا اینترنت از طریق شبکه های اجتماعی در رابطه با مسائلی صحبت می کنند و پس از مدت کوتاهی ، یکی از آن‌ها دیگری را تهدید می کند که از صحبتهای رد و بدل شده تصویر دارد و اگر فلان کار را انجام ندهد آن‌ها را پخش میکند و شخص مقابل هم از ترس اینکه مبادا متن این پیامها منتشر شود ، تن به انجام خواسته ی طرف می‌دهد و از شکایت صرف نظر می کند. در صورتی که این گونه نیست و امکان شکایت در این خصوص وجود دارد.

عناصر قانونی جرم تهدید در فضای مجازی و مجازات ان

در چند قانون به جرم تهدید پرداخته شده است که به علت گسترگی و تنوع در معنای تهدید، با توجه به نوع  و یا الفاظ استفاده شده در ان تهدید خاص به هر کدام از این قوانین می توان استناد کرد. طبق ماده 15 قانون جرایم رایانه‌ای «چنانچه کسی افراد را به ارتکاب جرایم منافی عفت یا استعمال مواد مخدر یا روانگردان یا خودکشی یا انحرافات جنسی یا اعمال خشونت آمیز تهدید کند ، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم میشود .»

طبق ماده 669 قانون مجازات اسلامی نیز« هر کس دیگری را به هر نحو به قتل یا ضررهای نفسی و شرافتی یا مالی یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او تهدید کند، اعم ازینکه به این واسطه تقاضای وجه یا تقاضای انجام کاری را کرده یا نکرده باشد ، به مجازات شلاق تا 74 ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد .»

ماده 14 قانون اقدامات تامینی تربیتی و ماده 31 قانون مطبوعات نیز به جرم تهدید پرداخته اند.

ادله ی اثبات تهدید در فضای مجازی

برخلاف تصور اکثر مردم که متن های گفت و گو در شبکه های اجتماعی از طریق ایمیل و غیره، صداهای ضبط شده و فیلم را جزو دلایل قابل استناد به شمار نمی آورند، قانون، ادله الکترونیک را به رسمیت شناخته است. تمام این محتواها در دادگاه به عنوان دلیل، پذیرفته خواهند شد. بنابراین همین که کسی، دیگری را به افشای اطلاعات خصوصی شامل عکس ها، متن چت ها، صدا یا فیلم و … تهدید کرده باشد، ارتکاب جرم تهدید از سوی او قطعی و قابل شکایت و پیگیری است. نکته بسیار مهم انکه به دست آوردن دلیل باید به روش های قانونی صورت پذیرد وگرنه ممکن است دادگاه ان دلایل را نپذیرد. بنابراین اطلاعاتی که با هک کردن اکانت طرف مقابل یا ایمیل یا کارگذاشتن غیر قانونی دستگاه ضبط صدا در محل اقامت به دست آید در دادگاه مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت.

موارد مجرمانه بودن تهدید در فضای مجازی

هر تهدیدی عمل مجرمانه نیست. چنانچه شخصی دیگری را تهدید کند که اگر به مزاحمت های خود ادامه دهد از وی شکایت خواهد کرد؛ چنین امری تهدید کیفری و مستوجب مجازات نیست . البته عرف و اوضاع و احوال نیز در قضاوت امر، کاملا موثرند اما در موارد تردید و ابهام نمی توان کسی را به جرم تهدید مجازات کرد و حکم به محکومیت وی داد.

مرجع رسیدگی به جرم تهدید در فضای مجازی

 جرم تهدید در فضای مجازی همانند دیگر جرایم رایانه‌ای ، در دادسرای جرایم رایانه‌ای مطرح می گردد و جهت انجام تحقیقات به کارشناسان فناوری اطلاعات مستقر در ستاد پلیس فتا ارجاع می‌شود.

بهترین وکیل جرایم سایبری ایران

چنانچه سوالات دیگری در باب تهدید در فضای مجازی دارید، می توانید از تجربه و دانش تخصصی گروه وکلای مهر در موسسه ی حقوقی و داوری بین‌المللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان بهره مند شوید. مشاوره حقوقی آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری و متخصص جرایم سایبری همکار گروه وکلای مهر از طریق سایت موسسه قابل انجام است.

دپارتمان حقوق و جرایم سایبری گروه وکلای مهر


تهدید به قتل تو فیس بوکاگه کسی از طریق فیس بوک تهدید به قتل کنه میشه ازش شکایت کرد؟مجازات تهدید به قتل اینترنتی چیه؟

سلام
بله اگر الفاظ صراحتا بر تهدید به قتل اشاره کند، می توان شکایت کرد و مجازات آن درجه شش است.

با سلام تهدید به پخش کردن عکس های خصوصی رو میشه پیگیری کرد؟مجازاتش چقدر هست ؟

سلام بله قابل شکایت است.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نانم ، ایمیل وآدرس وبسایت را برای نظرات بعدی سیو کن.


وکیل پایه یک دادگستری و سرپرست گروه وکلای مهر

تهران – خیابان گاندی جنوبی – خیابان 14 – پلاک 14 – واحد 9

مؤسسه حقوقى و داورى بين المللى طليعه عدالت و مهر پارسيان به شماره ثبت 34153 با هدف ارائه خدمات حقوقى و داورى قراردادهاى تجاری بين المللی و همچنين ارائه خدمات مشاوره حقوقى و وكالت دادگسترى، با همراهى جمعى از برترين وكلاى پايه يك دادگسترى، قضات بازنشسته، مدرسین دانشگاه و جمعى از سردفتران اسناد رسمى تهران در قالب گروه وكلاى مهر، تحت مديريت دكتر محمدرضا مهرىتأسيس و مشغول به ارائه خدمات حقوقى در زمينه های فوق می باشد.

مجازات تهدید در فضای مجازی

© تمامی حقوق محفوظ و متعلق به موسسه حقوقی مهر پارسیان میباشد.

لطفا وارد شده یا ثبت نام کنید تا بتوانید دیدگاهی ارسال نمایید

لطفا وارد شده یا ثبت نام کنید تا بتوانید سوال بپرسید

1 پاسخ

لطفا وارد شده یا ثبت نام کنید تا بتوانید دیدگاهی ارسال نمایید

مجازات تهدید در فضای مجازی
مجازات تهدید در فضای مجازی
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *