قرص celecoxib

خواص دارویی و گیاهی

قرص celecoxib
قرص celecoxib

4-[5-(4-Methylphenyl)-3-(trifluormethyl)-pyrazol-1-yl]benzensulfonamid

COX-2-Hemmer, Antineoplastische Mittel

Gefahr


Celecoxib ist ein Arzneistoff aus der Gruppe der selektiven COX-2-Hemmer, der in der Behandlung von degenerativen Gelenkerkrankungen, chronischer Polyarthritis und Morbus Bechterew eingesetzt wird. Es wirkt gegen Schmerzen, Entzündung und Fieber.

قرص celecoxib

Es wurde in den 1990er Jahren bei Monsanto/Searle (später von Pfizer übernommen) von Philip Needleman entwickelt. Im Vergleich zu anderen Nicht-Opioid-Analgetika sind selektive COX-2-Hemmer erheblich teurer und durchgängig verschreibungspflichtig.[2]

Celecoxib ist zur Behandlung von degenerativen Gelenkerkrankungen (Arthrose), chronischer Polyarthritis (rheumatoide Arthritis) und des Morbus Bechterew (Spondylitis ankylosans) zugelassen.

In dem unter dem Handelsnamen Onsenal zugelassenen Anwendungsgebiet der neben einer chirurgischen Therapie ergänzenden Behandlung von Patienten mit familiärer adenomatöser Polyposis (FAP) nahm Pfizer das Mittel im April 2011 in den Ländern der EU vom Markt.[3]

Überempfindlichkeit gegenüber Sulfonamiden, gastrointestinale Blutungen, schwere Leberfunktionsstörungen, entzündliche Darmerkrankungen, schwere Niereninsuffizienz, Herzinsuffizienz, koronare Herzkrankheit, periphere arterielle Verschlusskrankheit und zerebrovaskuläre Erkrankungen schließen eine Einnahme von Celecoxib aus.

Bei gleichzeitiger Einnahme von oralen Antikoagulantien besteht ein erhöhtes Blutungsrisiko, deshalb sollte besonders zu Behandlungsbeginn die INR überwacht werden. Celecoxib kann die Wirkung von Diuretika und Antihypertensiva verringern.

Häufig werden Infektionen der oberen Atemwege, Schlaflosigkeit und Schwindel beobachtet. Gelegentlich treten Anämie, Tinnitus und Urtikaria auf. Seltene Nebenwirkungen sind Ataxie, Magengeschwüre, Darmperforationen, Haarausfall und erhöhte Lichtempfindlichkeit. Einige Studien hatten eine vermehrte Herzinfarktrate zum Ergebnis; eine schwedische Kohortenstudie auf Basis der Registerdaten von knapp sieben Millionen Menschen konnte ein erhöhtes Risiko durch COX-2-Hemmer nicht bestätigen.[4][5][6]
Celecoxib hemmt außerdem das Enzym Arachidonat-5-Lipoxygenase (5-LO).[7]

Celecoxib erreicht zwei bis drei Stunden nach der Aufnahme die maximalen Plasmakonzentrationen. Die Einnahme von zu fettreichem Essen verzögert die Resorption um circa eine Stunde. Die Plasmaproteinbindung beträgt etwa 97 %. Die Eliminationshalbwertszeit liegt bei acht bis zwölf Stunden.

مجری طرح پایلوت : انجمن داروسازان اصفهان

تحت نظارت معاونت غذا و دارو

مسئولیت صحت اطلاعات بر عهده داروخانه می باشد

*دریافت دارو فقط بصورت حضوری در محل داروخانه و با نسخه کامل امکان پذیر است*

سلکوکسیب چیست؟
داروهای تسکین دهنده ی درد ضد التهاب مانند سلكوكسيب به ضد درد های NSAIDs معروف هستند .این دارو در تسکین دردهایی نظیر آرتریت (التهاب مفاصل)،دردهاي رماتيسمي، دردهاي ايتخواني و عصبي كاربرد دارد.
این دارو با کاهش التهاب و تسکین درد به بهبود وضعیت بیمار کمک می کند.
سلكوكسيب با مسدود کردن اثر آنزیم سیکلوکسیژناز،منجر به کاهش ساخت ماده ای شیمیایی به نام پروستاگلاندين در بدن می شود که مسئول ایجاد درد و التهاب در ناحیه ی آسیب دیده می باشند.در نتیجه با مهار آنزیم های سکلوکسیژناز و کاهش تولید پروستاگلاندين،درد و التهاب کاهش می یابد.

قرص celecoxib

پیش از مصرف سلكوكسيب 
-در صورت بارداری و یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید تا داروی ضدحساسیت مناسب شرایط شما را برایتان تجویز نماید.
_در صورت سابقه ی آسم،حساسیت،زخم معده یا دوازدهه و بیماری های گوارشی(مانند کرون)،بیماری قلبی یا عروقی،لوپوس،مشکلات کبدی،کلیوی ،بیماری پارکینسون ،صرع و سایر موارد به پزشک خود اطلاع دهید.
_در صورتی که سابقه ی فشار خون بالا و يا وجود لخته در عروق را دارید ،پزشک خود را مطلع نمایید.
-از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجادکند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خوددر اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.
_در صورت سابقه ی حساسیت به داروهای ضد درد (مانند آسپرین ،ايندومتاسين،سلکوکسیب و پوبروفن و…)به پزشک خود اطلاع دهید.
-در صورت سابقه ی قند یا کلسترول خون بالا به پزشک خود اطلاع دهید.
-در افراد بالای ۶۵سال و زير ١٨سال این دارو باید احتیاط بیشتر و تحت نظر پزشک مصرف شود.
-در صورتی كه سيگاری هستيد،به پزشک خود اطلاع دهید.

نحوه ی صحیح مصرف سلكوكسيب 
_در صورت مصرف طولانی مدت ،مقدار و تعداد دفعات مصرف در روز را از پزشک خود بپرسید.نسبت به شرایط، يك تا دو قرص در روز نیاز داشته باشید.
_بهتر است سلكوكسيب را همراه با يك ليوان آب یا پس از یک وعده غذای سبک مصرف نمایید تا عوارض گوارشی ناشی از آن کمتر شود.
-در صورتي كه با بلع كپسول مشكل داريد مي توانيد آن را باز كرده و محتويات را در غذاي نرم،ماست،مارمالاد سيب،موز و…مخلوط كرده و ميل كنيد.
-در صورت فراموشی یک نوبت مصرف دارو، از مصرف نوبت فراموش شده صرف نظر نمایید و نوبت بعدی را طبق برنامه مصرف نمایید. به هیچ وجه مقدار دارو در یک نوبت را دوبرابر ننمایید.

توصیه ها
_ممکن است در ابتدای مصرف پزشک شما جهت کاهش احتمال بروز عوارض گوارشی،سلكوكسيب را با مقدار کم تجویز نماید.با این حال در صورتی که نیاز به مصرف طولانی مدت این دارو دارید،پزشک می تواند همراه آن،از دارو های محافظت کننده از معده تجویز نماید تا عوارض کاهش یابد.
_در صورت مصرف طولانی مدت،تحت نظر پزشک خود بمانید تا آزمایشات و معاینات دوره ای لازم ،انجام شود.
-در صورتی که تا دوهفته پس از مصرف این دارو درد شما کاهش یا بهبود نیافت با پزشک خود مشورت نمایید تا داروی مناسب دیگری برایتان تجویز نماید.
_در صورتی که مبتلا به آسم می باشید ،ممکن است علائمی مانند خس خس سینه و مشکل تنفسی در شما با مصرف این دارو تشدید شود.در صورت بروز این عوارض ،این دارو را قطع نمایید و به پزشک خود مراجعه نمایید.
‎- در صورتی که قصد عمل جراحی یا درمان دندانپزشکی را دارید به پزشک خود در مورد مصرف این دارو اطلاع دهید.
عوارض شایع سلکوکسیب :
-در صورت احساس سرگیجه، از رانندگی وانجام کارهایی که نیاز به احتیاط دارند خودداری نمایید.
_علائم گوارشی مانند سوء هاضمه ،سوزش سردل،معده درد و… از علائم شایع داروهای NSAIDs می باشد که برای کاهش آنها مصرف دارو پس از غذا توصیه می شود.در صورت ادامه دار شدن این عوارض با پزشک خود مشورت نمایید.
-جهت بهبود اسهال ناشی از مصرف این دارو،مصرف وعده های غذایی ساده و مایعات به مقدار کافی توصیه می شود.
– در صورت بروز سردرد، مایعات به مقدار کافی مصرف نمایید.در صورتیکه سردرد شما ادامه دار شد به پزشک مراجعه کنید.
-در صورت افزایش فشارخون، ورم مچ پا،درد مفصلی و علایم شبیه به آنفولانزا و اختلال در خواب به پزشک خود مراجعه نمایید.
_ در صورت مشکلات تنفسی،و هرگونه علائم حساسیت دارویی (مانند ورم صورت و دهان)به پزشک خود مراجعه نمایید.
_در صورت مشاهده دفع خون یا مدفوع تیره، استفراغ حاوی خون یا شکم درد شدید، مصرف دارو را قطع و به پزشک خود مراجعه نمایید.

خرید قرص کلسیم + منیزیم + زینک نیچرمید از داروخانه اینترنتی دارویاب
خرید کپسول پرفلکس از داروخانه اینترنتی دارویاب

Reference: www.Drugs.com
Reference2: https://www.medscape.com

چنانچه در خصوص “سلکوکسیب” سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

سلکوکسیب یک کپسول خوراکی و یک داروی عمومی می باشد که برای درمان انواع مختلفی از آرتریت، درد های کوتاه مدت و گرفتگی قاعدگی استفاده می شود.

اداره غذا و داروی ایالات متحده آمریکا FDA به بیماران و پزشکان در مورد اثرات خطرناک و مخدری این دارو هشدار می دهد این هشدار ها شامل موارد زیر است :

این داروی ضد التهابی غیر استروئیدی می باشد که تماما NSAID است و می تواند احتمال خطر ابتلا به بیماری های قلبی، نارسایی قلبی و سکته را افزایش دهد، این خطرات به علت NSAID بودن داروی سلکوکسیب می باشد.

هر چه دوز بیشتری مورد استفاده قرار گیرد احتمال بروز این خطرات نیز افزایش می یابد، اگر بیماری قلبی دارید حتما قبل از استفاده از سلکوکسیب با پزشک مشورت نمایید.

اگر عمل پیوند عروق کرونر یا عمل جراحی قلب باز داشته اید استفاده سلکوکسیب می تواند بسیار خطرناک باشد، توجه داشته باشید که برای مصرف این دارو برای کاهش درد ناشی از عمل حتما باید با تجویز پزشک انجام شود، زیر می تواند باعث حمله قلبی و سکته مغزی شود.

قرص celecoxib

اگر دچار اختلال های معده و زخم معده هستید هرگز نباید از سلکوکسیب استفاده کنید، مصرف این دارو می تواند باعث افزایش خطر خونریزی معده شود و یا باعث به وجود آمدن زخم و حفره های کوچک در پوشش معده شود.

ناگفته نماند که تاثیرات این دارو بر روی روده نیز بسیار خطرناک است و افرادی که دچار اختلال های گوارشی یا سرطان روده هستند در صورت استفاده از این دارو احتمال مرگ شان افزایش می یابد این اتفاق در افراد بالای ۶۵ سال رایج تر است.

داروی سلکوکسیب می تواند باعث افزایش یافتن فشار خون شود، اگر شما دچار فشار خون هستید با مشورت پزشک و با احتیاط از این دارو استفاده کنید، توجه داشته باشید که فشار خون خود را قبل و بعد از مصرف این دارو چک کنید.

افراد مبتلا به آسم باید از این دارو با احتیاط زیادی استفاده کنند، زیرا سلکوکسیب می تواند باعث ایجاد محدودیت در راه های تنفسی بدن شود که می تواند مرگ بار باشد، اگر آسم شما هنگام مصرف این دارو شدید تر می شود سریعا به پزشک مراجعه کنید.

کپسول خوراکی Celecoxib یک داروی تجویزی است که با نام تجاری Celebrex موجود است. این دارو برای درمان بیماری هایی همچون موارد زیر کاربرد دارد :

این دارو که در دسته داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) قرار دارد باعث مسدود شدن یک آنزیم به نام سیکلوکوکسیژناز (COX) می شود، COX ها در بدن باعث به وجود آمدن درد و التهاب هستند و مسدود شدن آن باعث کاهش درد و از بین رفتن التهاب می شود.

کپسول سلکوکسیب باعث خواب آلودگی نمی شود اما می تواند عوارض جانبی دیگری را در بر داشته باشد از جمله این عوارض جانبی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

این اثرات در هر فرد متفاوت است، اگر این اثرات خفیف باشد بعد از چند روز از بین می روند اما اگر اثرات این دارو باقی ماند باید با پزشک صحبت کنید.

اما موارد بالا تنها عوارض معمولی و رایج داروی سلکوکسیب است این دارو دارای عوارض جدی تری نیز می شود، این عوارض می تواند بسیار خطرناک باشد و شما بلافاصله بعد از احساس کردن این عوارض باید به اورژانس مراجعه کنید، زیرا می تواند تهدید برای زندگی شما باشد این عوارض شامل موارد زیر است :

۱- درد قفسه سینه یا حمله قلبی

۲- سکته مغزی (علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد)

۳- فشار خون بالا

۴- ورم کردن ( علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد )

۵- خونریزی، زخم معده و روده (علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد )

۶- عکس العمل های آلرژیک ( علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد)

۷- مشکلات کبدی( علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد )

۸- حملات آسم

توجه داشته باشید که این عوارض می تواند در هر فردی متفاوت باشد، و در اینجا رایج ترین این عوارض ها معرفی شده است.

داروی سلکوکسیب می تواند با سایر داروها، گیاهان و یا ویتامین ها تداخل ایجاد کند برای همین امر شما باید قبل از مصرف این دارو با پزشک خود در مورد دارو و مکمل های مورد استفاده خود مشورت کنید. در زیر لیستی از داروهایی که با کپسول سلکوکسیب تداخل ایجاد می کنند آورده شده است :

داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین در صورت استفاده با سلکوکسیب می تواند باعث خونریزی شود.

سلکوکسیب می تواند اثرات برخی از دارو های کاهنده فشار خون را کاهش دهد مانند :

مصرف سلکوکسیب با داروهای خاصی که برای درمان سرطان استفاده می شود خطر عوارض جانبی این داروها را افزایش می دهد. این عوارض جانبی شامل آسیب کلیه و کاهش سلول هایی است که به شما در مبارزه با عفونت کمک می کند. نمونه هایی از این داروها عبارتند از:

استفاده از سلکوکسیب در دوران بارداری بخصوص سه ماهه آخر بارداری خطرناک بوده و ممکن است موجب بروز ناهنجاری‌های قلبی در جنین شود. سلکوکسیب در شیر مادر شیرده هم ترشح می‌شود پس اگر به بچه شیر می‌دهید قبل از مصرف سلکوکسیب با پزشک مشورت کنید.

این دارو برای کودکان زیر ۲ سال مورد مطالعه قرار نگرفته است

چگونگی مصرف این دارو بستگی به عوامل خاصی دارد که پزشک با دانستن آنها اقدام به تجویز می کند مانند موارد زیر:

 

شدت: ۵۰ میلی گرم، ۱۰۰ میلی گرم، ۲۰۰ میلی گرم و ۴۰۰ میلی گرم

دوز بزرگسالان (۱۸ سال و بالاتر)

دوز معمول ۲۰۰ میلی گرم یک بار در روز مصرف می شود و یا ۱۰۰ میلی گرم دو بار در روز، دوز ها به صورت یکنواخت استفاده می شوند.

دوز کودکان (سن ۰ تا ۱۷ سال)

دوز ایمن و موثر برای این گروه سنی ایجاد نشده است.

دوز بزرگسالان (۱۸ سال و بالاتر)

دوز معمولی ۲۰۰ میلی گرم است که دوزهای روزانه دو بار در روز مصرف می شود.

قرص celecoxib

دوز کودکان (سنین ۲ تا ۱۷ سال) برای آرتریت روماتوئید نوجوانان

برای کودکان با وزن بدن (۱۰-۲۵ کیلوگرم)، دوز معمول ۵۰ میلی گرم دو بار در روز است.

برای کودکان وزن بیش از ۲۵ کیلوگرم دوز معمولی ۱۰۰ میلی گرم دو بار در روز است.

دوز کودک (سن ۰ تا ۱ سال)

مصرف دارو برای کودکان کمتر از ۲ سال تعیین نشده است.

دوز بزرگسالان (۱۸ سال و بالاتر)

دوز معمول ۲۰۰ میلی گرم یک بار در روز و یا ۱۰۰ میلی گرم دو بار در روز است.

اگر سلکوکسیب بعد از ۶ هفته کار نکند، پزشک ممکن است ۴۰۰ میلی گرم در روز تجویز کند.

دوز کودکان (سن ۰ تا ۱۷ سال)

دوز ایمن و موثر برای این گروه سنی ایجاد نشده است.

دوز بزرگسالان (۱۸ سال و بالاتر)

دوز معمولی برای دوز اول ۴۰۰ میلی گرم است و در صورت نیاز دوز ۲۰۰ میلی گرم در حدود ۸ تا ۱۲ ساعت بعد مورد استفاده قرار می گیرد.

در روزهای بعد، دوز معمولی ۲۰۰ میلی گرم به صورت دوبار در روز مورد مصرف قرار می گیرد.

دوز کودکان (سن ۰ تا ۱۷ سال)

دوز ایمن و موثر برای این گروه سنی ایجاد نشده است.

دوز بزرگسالان (۱۸ سال و بالاتر)

دوز معمول ۴۰۰ میلی گرم برای دوز اول است و در صورت نیاز یک دوز ۲۰۰ میلی گرم در حدود ۸ تا ۱۲ ساعت بعد است.

در روزهای بعد، دوز معمولی ۲۰۰ میلی گرم به صورت دوبار در روز مورد نیاز است.

دوز کودکان (سن ۰ تا ۱۷ سال)

دوز ایمن و موثر برای این گروه سنی ایجاد نشده است.

بیماری های کبدی می تواند از دفع شدن این دارو در بدن جلوگیری کند که این امر موجب بروز عوارض زیادی می شود، اگر شما بیماری کبدی معمولی دارید دوز مصرفی شما می تواند نصف مقدارهای یاد شده باشد و اگر بیماری کبدی شدید است اصلا نباید از این دارو استفاده کنید.

 

منبع: Celecoxib, Oral Capsule

ترجمه توسط: گروه تولید محتوای نوین ادمین

تاریخ ثبت مقاله در ویکی سرا: ۷ مهر ۹۷

نکته: این مقاله به محض دریافت اطلاعات جدید بروز خواهد شد



تمامی حقوق و محتوای این وبسایت برای مجله دانستنی های ویکی سرا محفوظ است و کپی برداری پیگرد قانونی خواهد داشت .


نام کاربری یا ایمیل


رمز عبور

مرا به خاطر بسپار

کلیه حقوق وبسایت ستاره متعلق به شرکت تجارت الکترونیک ستاره است.

مدپلاس

 

سلکوکسیب (celecoxib) با نام تجاری سلبرکس (Celebrex) متعلق به گروهی از داروها به نام داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) است.
این دارو از طریق کاهش هورمون هایی که باعث التهاب و درد در بدن می شوند کار می کند.
سلبرکس برای درمان درد و التهاب ناشی از شرایط بسیاری مانند آرتریت، اسپوندیلیت انکیلوزان، و درد قاعدگی استفاده می شود.
همچنین در درمان پولیپ های ارثی در روده بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد
این دارو فقط با تجویز پزشک شما در دسترس می باشد.

نام ژنریک: سلکوکسیب (celecoxib)
نام تجاری: سلبرکس (Celebrex)
کلاس درمانی: ضد درد
کلاس دارویی: سیکلواکسیژناز 2 بازدارنده
اشکال دارویی:

Capsules: 50 mg, 100 mg, 200 mg and 400 mg

قرص celecoxib

قبل از یا بعد از عمل جراحی بای پس قلب (بای پس عروق کرونر، و یا CABG) هرگز از این دارو استفاده نکنید.
برای اینکه مطمئن شوید این دارو برای شما بی خطر است٬ در مورد سابقه ها و حساسیت های زیر حتما پزشک خود را در جریان قرار دهید :

⦁ سابقه حمله قلبی، سکته و یا لخته خون.
⦁ بیماری های قلبی، نارسایی احتقانی قلب، فشار خون بالا؛
⦁ سابقه زخم معده یا خونریزی.
⦁ کبد و یا بیماری کلیه،
⦁ تشنج .
⦁ آسم.
⦁ پولیپ در بینی،
⦁ خونریزی و یا اختلال در لخته شدن خون.

سلبرکس در 3 ماه آخر بارداری ممکن است به جنین آسیب برساند٬ اگر شما از این دارو استفاده می کنید حتما پزشک خود را در جریان قرار دهید
سلکوکسیب می تواند به شیر مادر عبور می کند و در کودک شیرخوار تاثیر بگذارد٬ هرگز از این دارو در دوران شیردهی استفاده ننمایید .

⦁ درد قفسه سینه، ضعف، کوتاهی نفس، لکنت زبان، مشکلات بینایی و یا تعادل.
⦁ سیاه و سفید، خونین، یا مدفوع قیری.
⦁ سرفه خونی یا استفراغی که به نظر می رسد مانند قهوه.
⦁ تورم یا افزایش سریع وزن.
⦁ ادرار کمتر از حد معمول .
⦁ تهوع، درد بالای معده، خارش، از دست دادن اشتها، ادرار تیره، مدفوع سفالی رنگ، یرقان (زردی پوست و چشم)؛
⦁ جوش های پوستی، کبودی، سوزش شدید، بی حسی، درد، ضعف عضلانی، یا
⦁ واکنش شدید پوست – تب، گلو درد، تورم صورت و زبان خود را، سوزش در چشم، درد پوست، به دنبال آن بثورات پوستی قرمز یا بنفش است که اسپرد (به خصوص در صورت و یا قسمت بالای بدن) و علل تاول زدن و پوسته.

⦁ ناراحتی معده، اسهال، نفخ، گاز؛
⦁ سرگیجه، عصبانیت، سردرد؛
⦁ آبریزش یا گرفتگی بینی، گلودرد، یا
⦁ بثورات پوستی خفیف.

در مورد تمام داروهای دیگری که استفاده می کنید به پزشک خود بگویید ،به ویژه داروهای زیر:

⦁ رقیق کننده خون مانند وارفارین (کومادین، Jantoven)؛
⦁ ادرار آور (قرص آب) مانند شدگی.
⦁ فلوکونازول (دردسترس)؛
⦁ لیتیوم (Eskalith، Lithobid)؛
⦁ داروی قلب یا فشار خون مانند candesartan (Atacand)، eprosartan (Teveten)، irbesartan (آوارپرو، Avalide)، لوزارتان (Cozaar، Hyzaar)، والزارتان (Diovan)، telmisartan (Micardis)، و یا olmesartan (Benicar)، یا
⦁ یک مهار کننده ACE مانند بنازپریل (Lotensin)، انالاپریل (Vasotec)، لیزینوپریل (Prinivil، Zestril)، quinapril (Accupril)، رامیپریل (Altace)، و غیره.

این اطلاعات نباید توسط شما مورد استفاده قرار گیرد و شما مجاز به تصمیم گیری در مورد تجویز این دارو یا هرگونه داروی دیگری نمی‌باشید.
تنها ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما دانش و اطلاعات لازم را برای تصمیم گیری در مورد تجویز این دارو دار می‌باشد و مشخص می‌کند که آیا این دارو برای شما مناسب می‌باشد یا خیر.
این اطلاعات تنها خلاصه ای از اطلاعات عمومی در مورد این دارو است٬ و هرگز اطلاعات کاملی را در مورد امکان استفاده، هشدارها، احتیاط، تداخلات دارویی، عوارض جانبی، و یا خطراتی که ممکن است برای شما اتفاق بیوفتند را در اختیار شما قرار نمی‌دهد .
این اطلاعات توصیه های پزشکی نیست و جایگزین اطلاعاتی که ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی در اختیار شما قرار می‌دهد نمی‌باشد.
شما باید با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود٬ برای دریافت اطلاعات کامل در مورد خطرات و مزایای استفاده از این دارو صحبت نمایید.

مطلب قبلی

متوکلوپرامید Metoclopramide

مطلب بعدی

والزارتان valsartan

سوماتروپین

آلپرازولام Alprazolam

آمپی سیلین

جنتامایسین

کلرامفنيکل | Chloramphenicol

تهیه روغن گل سرخ در خانه

من یه سوال داشتم من زمان قائدگی درد خیلی زیادی دارم و دکتر برای من سلوکسیب200 رو تجویز کرد اونم در مواق درد 1 عدد اما من ممکنه تو یک روز 3 عدد از سلوکسیب رو بخورم و دردم کم نشه میخواستم بدونم عوارضش برای من چجوریه من تو یک هفته ممکنه 6 عدد از این قرص رو بخورم

پدر معده آدم رو در میاره…
من برا درد عضلانی گردن استفاده کردم…
پزشکان باید داروی بهتری برا رفع درد تجویز کنند…
ولی برا درد عضلانی گردن واقعا موثر بود…

بهترین زمان برای مصرف این دارو چه موقع است؟؟

بعد از غذا ولی من خیلی اذیت شدم با این دارو

الهی

خیلی خوب متشکرم

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد

مشخصات من را ذخیره کن

کد کپچا *

اطلاعات دارویی

قرص celecoxib


ترازتوزوماب Trastuzumab


آمیفوستین | اتیول


سیتاگلیپتین sitagliptin


آ اس آ A.S.A


متنامین Methenamine


پاپاورین Papaverine


وریکونازول Voriconazole


کلرفنیرامین | Chlorpheniramine Maleate


لیزینوپریل Lisinopril


انسولین لومیر


پالیویزوماب Palivizumab


اورلیستات Orlistat ونوستات


تامسولوسین Tamsulosin


داکتینومایسین Dactinomycin


استرپتومایسین سولفات Streptomycin…


انوگزاپارین enoxaparin


سیپروهپتادین Cyproheptadine


داروی اپری Apri


تیوتپا Thiotepa


امپرازول Omeprazole

دریافت مطالب جدید , اخبار و اطلاعیه ها در ایمیل شما

 

از عضویت شما سپاسگذاریم . ایمیل خود را جهت تایید بررسی کنید

مطالب تصادفی


محافظت از کودکان در برابر گزش حشرات

داروساز هفت ستاره از نگاه سازمان بهداشت جهانی


علت و درمان عفونت ادراری در زنان


روغن های طبیعی برای کاهش دور کمر

مشکلات لباس تنگ برای خانم ها – حتما بخوانید


چه موادی را در سالاد استفاده کنیم ؟


خونریزی بینی و اقدامات اولیه درمانی


ناخن و بیماری رایج آن

بررسی مشکلات قلبی در ورزشکاران – مرگ و میر…


برقراری ارتباط با کودک مبتلا به ADHD


پیچ خوردن مچ پا یا زانو

استفاده طولانی مدت کودکان از نمایشگر‌ها


از نوزادتان عروسکی ناتوان نسازید


وقتی چیزی در گلوی بچه‌ گیر کرد چه کنیم ؟

رژیم غذایی و اضافه وزن بیشتر هنگام بارداری


خطرات تغییر رنگ با کرم های روشن کننده


آموزش طرز تهیه قاووت خشخاش


ارتباط بین رابطه جنسی و سرطان پروستات


درمان جوش های زیر پوستی

زمانی که سیســتم ایمنی پیام هــای غلطی را به پوســت می فرســتد و باعث رشــد بیشتر ســلول های آن می شــود؛ چندین لایه ســلول مرده به شکل پوســته های ســفید رنگ در سطح پوست تجمع پیدا می کنند.

(بیشتر بخوانید : پسوریازیس )

بیش از نیم قرن تلاش در

جهت تعالی فرهنگ سلامت کشور


فرم مشاوره اختصاصی

فرم نظرات کاربران

قرص celecoxib

برای دریافت پیشنهادات استثنایی عضو خبرنامه ما شوید.

تماس با ما

تهران – کیلومتر 9 جاده مخصوص کرج – جنب بانک ملت شعبه پارس خودرو- شرکت داروسازی تهران دارو

48032000 -021

0935-8933828

در صورتی که تمایل دارید تا از مشاوره ما برخوردار شوید برروی چت آنلاین کلیک کنید.

ما در شبکه های اجتماعی

Celecoxib, a selective cyclooxygenase-2 (COX-2) inhibitor, is a nonsteroidal anti-inflammatory drug (NSAID) which is known for its decreased risk of causing gastrointestinal bleeding compared to other NSAIDS.16 It is used to manage symptoms of various types of arthritis pain and in familial adenomatous polyposis (FAP)25 to reduce precancerous polyps in the colon.15 It is marketed by Pfizer under the brand name Celebrex, and was initially granted FDA approval in 1998.27

Interestingly, selective COX-2 inhibitors (especially celecoxib), have been evaluated as potential cancer chemopreventive and therapeutic drugs in clinical trials for a variety of malignancies.7

A unique ID assigned by the FDA when a product is submitted for approval by the labeller.

A governmentally-recognized ID which uniquely identifies the product within its regulatory market.

A unique ID assigned by the FDA when a product is submitted for approval by the labeller.

قرص celecoxib

A governmentally-recognized ID which uniquely identifies the product within its regulatory market.

Celecoxib is indicated for symptomatic treatment of adult osteoarthritis (OA) and adult rheumatoid arthritis (RA).31 Celecoxib is not a substitute for aspirin for cardiovascular event prophylaxis.25,31

It may be also be used to treat acute pain from various sources, juvenile rheumatoid arthritis in children over 2, ankylosing spondylitis, and primary dysmenorrhea. In addition, celecoxib is used as an adjunct to therapy for patients diagnosed with familial adenomatous polyposis.31

Celecoxib inhibits cyclooxygenase 2 (COX-2) enzyme, reducing pain and inflammation. It is important to note that though the risk of bleeding with celecoxib is lower than with certain other NSAIDS, it exists nonetheless and caution must be observed when it is administered to those with a high risk of gastrointestinal bleeding.28

A note on the risk of cardiovascular events

Significant concerns regarding the safety of COX-2 selective NSAIDs emerged in the early 2000s. Rofecoxib, another member of the COX-2 inhibitor drug class, also known as Vioxx, was withdrawn from the market due to prothrombotic cardiovascular risks.30 Following an FDA Advisory Committee meeting in 2005, in which data from large clinical outcome trials were evaluated, the FDA concluded that the risk for cardiovascular thrombotic events for both COX-2 selective NSAIDs and nonselective NSAIDs was evident.22 It was determined that the benefits of celecoxib treatment, however, outweighed the risks.30 Postmarketing cardiovascular outcomes trial (PRECISION) revealed that the lowest possible dose of celecoxib was similar in cardiovascular safety to moderate strength doses of both naproxen and ibuprofen. Patients who had previous cardiovascular events including acute MI, coronary revascularization, or coronary stent insertion were not evaluated in the trial. It is not advisable to administer NSAIDS to these groups of patients.22

Unlike most NSAIDs, which inhibit both types of cyclooxygenases (COX-1 and COX-2), celecoxib is a selective noncompetitive inhibitor of cyclooxygenase-2 (COX-2) enzyme. COX-2 is expressed heavily in inflamed tissues where it is induced by inflammatory mediators.25 The inhibition of this enzyme reduces the synthesis of metabolites that include prostaglandin E2 (PGE2), prostacyclin (PGI2), thromboxane (TXA2), prostaglandin D2 (PGD2), and prostaglandin F2 (PGF2). Resultant inhibition of these mediators leads to the alleviation of pain and inflammation.7,25

By inhibiting prostaglandin synthesis, non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs) cause mucosal damage, ulceration and ulcer complication throughout the gastrointestinal tract.25 Celecoxib poses less of an ulceration risk than other NSAIDS, owing to its decreased effect on gastric mucosal prostaglandin synthesis when compared to placebo.8

Celecoxib exerts anticancer effects by binding to the cadherin-11 (CDH11)protein, which is thought to be involved in the progression of tumors, and inhibiting the 3-phosphoinositide-dependent kinase-1 (PDK-1) signaling mechanism.21,17 In addition, celecoxib has been found to inhibit carbonic anhydrase enzymes 2 and 3, further enhancing its anticancer effects.18,19

As mentioned in the pharmacodynamics section of this drug entry, celecoxib may cause an increased risk of thrombotic events. The risk of thrombosis resulting from COX-2 inhibition is caused by the vasoconstricting actions of thromboxane A2, leading to enhanced platelet aggregation, which is uncontrolled when the actions of prostacyclin, a platelet aggregation inhibitor, are suppressed through the inhibition of COX-2.30

Comprehensive structured data on known drug adverse effects with statistical prevalence. MedDRA and ICD10 ids are provided for adverse effect conditions and symptoms.

Structured data covering drug contraindications. Each contraindication describes a scenario in which the drug is not to be used. Includes restrictions on co-administration, contraindicated populations, and more.

Structured data representing warnings from the black box section of drug labels. These warnings cover important and dangerous risks, contraindications, or adverse effects.

Celecoxib is absorbed rapidly in the gastrointestinal tract.7 When a single oral dose of 200 mg was given to healthy research subjects, the peak plasma levels of celecoxib occurred within 3 hours.7,25 The Cmax is 705 ng/mL.24 When multiple doses are given, steady-state concentrations are reached on or before day 5. When taken with a high-fat meal, peak plasma levels are delayed for about 1 to 2 hours with an increase in total absorption (AUC) of 10% to 20%.25 The AUC of celecoxib has been shown to be significantly lower in patients with chronic renal impairment.12,25 A meta-analysis of pharmacokinetic studies has suggested an approximately 40% higher AUC (area under the curve) of celecoxib in black patients compared to Caucasians for unknown reasons.24

The apparent volume of distribution of celecoxib at steady state (Vss/F) is about 429 L24, which suggests wide distribution into various tissues. Celecoxib is not preferentially bound to red blood cells.25 Another resource reports a volume of distribution of 455 ± 166L.12

The protein binding of celecoxib is 97%, and it is primarily bound to albumin.12,25

A large part of celecoxib metabolism is mediated by cytochrome P450 2C9 in the liver with some contribution from CYP3A4 and CYP2C8 and possible contributions from CYP2D6.7,20,21 It is metabolized by biotransformation to carboxylic acid and glucuronide metabolites.12 Three metabolites, a primary alcohol, a carboxylic acid, and a glucuronide conjugate, have been found in human plasma after celecoxib administration.7 These are considered inactive metabolites in regards to COX enzyme inhibition. Patients who are known or suspected to have decreased cytochrome P450 2C9 activity or function, based on their previous history, should be administered celecoxib with caution as they may have abnormally high serum concentrations resulting from decreased metabolism celecoxib.25

Celecoxib is primarily eliminated by hepatic metabolism with small amounts (12 About 57% of an oral dose of celecoxib is excreted in the feces and 27% is found to be excreted into the urine in the form of metabolites. The main metabolite in urine and feces is identified as the carboxylic acid metabolite (73%). The amount of glucuronide in the urine is reported to be low.25

The effective half-life of celecoxib is approximately 11 hours when a single 200 mg dose is given to healthy subjects.24,25 The terminal half-life of celecoxib varies because of its low solubility, which prolongs absorption.25

Apparent clearance (CL/F), single oral 200 mg dose, healthy subjects = 27.7 L/hr.25 Clearance may be decreased by about 47% in patients with chronic renal insufficiency, according to a pharmacokinetic study. Studies have not been performed in patients with severe renal impairment.25

The oral LD50 of celecoxib in both the rat and dog is >2000 mg/kg.29

It is not advisable to administer celecoxib in patients with renal impairment or advanced hepatic impairment, as this may lead to increased serum concentrations, causing toxicity.25 Symptoms of overdose may include breathing difficulties, coma, drowsiness, gastrointestinal bleeding, high blood pressure, kidney failure, nausea, sluggishness, stomach pain, and vomiting.22 Because serious gastrointestinal tract ulceration and bleeding can occur without preceding symptoms, patients should be monitored for signs/symptoms of gastrointestinal bleeding. Symptomatic and supportive measures should be taken in a celecoxib overdose. The induction of emesis or administration of active charcoal should take place if the patient is seen within 4 hours of celecoxib ingestion. Diuresis, urinary alkalinization, hemodialysis, or hemoperfusion may not be useful in a celecoxib overdose due to its high level of protein binding.25

Extended description of the mechanism of action and particular properties of each drug interaction.

A severity rating for each drug interaction, from minor to major.

A rating for the strength of the evidence supporting each drug interaction.

An effect category for each drug interaction. Know how this interaction affects the subject drug.

The date on which a patent was filed with the relevant government.

There is additional data available for commercial users including Adverse Effects, Contraindications, and Blackbox Warnings. Contact us to learn more about these and other features.

Drug created on June 13, 2005 07:24 / Updated on August 12, 2019 12:19

White PF(1), Tang J, Wender RH, Zhao M, Time M, Zaentz A, Yumul R, Sloninsky A,
Naruse R, Kariger R, Webb T, Fermelia DE, Tsushima GK.

Author information:
(1)Department of Anesthesia, Cedars Sinai Medical Center, Los Angeles, California, USA.

BACKGROUND: Nonsteroidal antiinflammatory drugs have become increasingly popular
as part of multimodal analgesic regimens for pain management in the ambulatory
setting. We designed this randomized, double-blind, placebo-controlled study to
evaluate the effect of postoperative administration of either a nonselective
nonsteroidal antiinflammatory drug (ibuprofen) or the cyclooxygenase-2 selective
inhibitor (celecoxib when administered as part of a multimodal analgesic regimen)
on the severity of pain, the need for rescue analgesics, and clinically relevant
patient outcomes after ambulatory surgery. The primary end point was the time to
resumption of normal activities of daily living.
METHODS: One hundred eighty patients undergoing outpatient surgery were randomly
assigned to 1 of 3 treatment groups: group 1 (control) received either 2 placebo
capsules (matching celecoxib) or 1 placebo tablet (matching ibuprofen) in the
recovery room and 1 placebo tablet at bedtime on the day of surgery, followed by
1 placebo capsule or tablet 3 times a day for 3 days after discharge; group 2
(celecoxib) received celecoxib 400 mg (2 capsules) orally in the recovery room
and 1 placebo capsule and tablet at bedtime on the day of surgery, followed by
celecoxib 200 mg (1 capsule) twice a day + placebo capsule every day at bedtime
for 3 days after surgery; or group 3 (ibuprofen) received ibuprofen 400 mg (1
tablet) orally in the recovery room and 400 mg orally at bedtime on the day of
surgery, followed by 400 mg orally 3 times a day for 3 days after surgery.
Recovery times, postoperative pain scores, and the need for rescue analgesics
were recorded before discharge. Follow-up evaluations were performed at 24 hours,
48 hours, 72 hours, 7 days, and 30 days after surgery to assess postdischarge
pain, analgesic requirements, resumption of normal activities, opioid-related
side effects, as well as quality of recovery and patient satisfaction with their
postoperative pain management using a 5-point verbal rating scale.
RESULTS: The 3 groups did not differ with respect to their demographic
characteristics. Compared with the placebo treatment, both celecoxib and
ibuprofen significantly decreased the need for rescue analgesic medication after
discharge (P < 0.05). The effect sizes (celecoxib and ibuprofen versus control
group) were 0.73 to 1 and 0.3 to 0.8, respectively. Quality of recovery scores
and patient satisfaction with their postoperative pain management were also
improved in the celecoxib and ibuprofen groups compared with the control group (P
< 0.05, effect size [vs control group] = 0.67). The incidence of postoperative
constipation was significantly higher in the control group (28%) compared with
the celecoxib (5%) and ibuprofen (7%) groups, respectively (P < 0.05). Both
active treatments were well tolerated in the postdischarge period. However, the
time to resumption of normal activities of daily living was similar among the 3
groups.
CONCLUSIONS: Both ibuprofen (1200 mg/d) and celecoxib (400 mg/d) significantly
decreased the need for rescue analgesic medication in the early postdischarge
period, leading to an improvement in the quality of recovery and patient
satisfaction with their pain management after outpatient surgery.

قرص celecoxib

قرص celecoxib
قرص celecoxib
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *