قرص چربی خون بدون عوارض

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

نبض ما– هرچند مدت هاست بر سر استفاده داروهای ضد چربی بین متخصصان اختلاف نظر وجود دارد زیرا به عقیده برخی، داروی ضد چربی خون می تواند خطراتی برای بدن داشته باشد.

مواد چرب درون بدن مضر نیستند بلکه برای سلامت کلی، بدن نیاز به کلسترول دارد. کلسترول در خون توسط پروتئین هایی به  لیپید حمل می شود. این پروتئین ها می توانند در دو حالت خوب (HDL) و بد (LDL) باشند.قرص چربی خون بدون عوارض

– کلسترول خوب خون (HDL): کلسترول را از سلول‌ها برداشته و به کبد برمی‌گرداند، که در آنجا یا تجزیه می‌شود و یا به عنوان مواد زائد به خارج از بدن انتقال داده می‌شود. به همین دلیل، به HDL‌ کلسترول خوب گفته می‌شود و هر چه سطح آن باشد بهتر است.

– کلسترول بد خون (LDL): کلسترول را به سلول‌هایی که به آن نیاز دارند حمل می‌کند. اگر میزان کلسترول موجود بیش از مقدار مورد نیاز سلول‌ها باشد، در این صورت این ماده در دیواره سرخرگ‌ها رسوب می‌کند که این باعث بروز بیماری‌های مربوط به سرخرگ‌ها می‌شود. به همین دلیل به LDL کسترول بد گفته می‌شود.

میزان تری گلیسیرید (یا چربی) در خون یکی از مهم‌ترین فشارسنج‌های مهم سلامت متابولیک است؛ افزایش سطح‌ تری گلیسیرید باعث افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های عروق کورونری ، دیابت و کبد چرب می‌شود.

عامل دیگر افزایش دهنده خطر ابتلا به بیماری‌های عروق کورونری افزایش کلسترول LDL (کلسترول بد) و کاهش کلسترول HDL (کلسترول خوب) است. عوامل دیگر که احتمال ابتلا به بیماری قلبی را بالا می‌برد کلسترول تام خون (نشان دهنده میزان کل کلسترول خون ) و کلسترول LDL است.

بهترین راه برای پیشگیری و درمان چربی یا همان کلسیم بالای خون، تغییر سبک زندگی است. یعنی رژیم غذای مناسب برای کاهش چربی های بد خون، رژیمی پر از فیبر و سبزیجات لازم برای سلامتی و در کنار آن ورزش به صورت مداوم.

پزشکان به افراد بالای ۴۰ سال توصیه می کنند حتما سالانه آزمایش خون برای چکاب کامل از جمله بالا بودن چربی خون بدهند. اگر فرد نتواند با روش های پیشگیری و تغییر سبک زندگی خود، چربی خون را پایین بیاورد پزشک ناگزیر بهترین داروی ضد چربی خون را که با کمترین عوارض جانبی روبه رو است نسخه می کند.

استاتین ها گروهی از داروها هستند که امروزه بیشترین تجویز را برای کاهش کلسترول خون به خود اختصاص داده اند. استاتین ها مسیر ساخت کلسترول توسط کبد را مسدود می کنند بنابراین سلول های کبدی تهی از کلسترول می شوند و نهایتاً باعث می شود که کبد کلسترول را از خون برداشت و جمع آوری کند.

همچنین استاتین ها به جذب مجدد کلسترول از رسوب های موجود در دیواره شریان ها کمک می کند و بدین شکل بیماری شریان های کرونری را از بین می برد.

همچنین می توان گفت، از دیگر اثرات قرص رزوواستاتین (Rosuvastatin) این است که باعث بهبود تصلب شرایین شده و از سکته قلبی و مغزی در بیماران پیشگیری می کند و نسبت LDL/HDL در خون را تنظیم می کند و سبب کاهش میزان کلسترول LDL می شود. از میان قرص های استاتین یا رزوواستاتین، قرص روسوتین این روزها مورد تجویز پزشکان قرار گرفته است.

داروی ضد چربی خون روسوتین از طریق مهار انتخابی و رقابتی آنزیم HMG-CoA ردوکتاز عمل کرده و سبب مهار ساخت ماده پیش ساز کلسترول در کبد می گردد که در پی آن ساخت کلسترول کاهش می یابد.

شایع ترین عوارض جانبی که یا مساوی ۲ درصد افراد دچار آن می شوند که شامل:

– سردرد

– میالژی

– درد شکمی

– اضطراب حاد و تهوع

– افزایش غیر طبیعی آنزیم های کبدی در مصرف داروی ضد چربی خون: قبل از شروع درمان بهتر است، آنزیم های کبدی یک بار چک شود چرا که ممکن است افزایش ثابت ترانس آمینازهای کبدی بروز کند.

– بروز مشکلات عضلانی (اسکلتی یا ارادی) مانند میوپاتی و رابدومیولیز

– افزایش واکنش حساسیت به محتویات موجود در دارو

– بیماری های حاد کبدی که ممکن است سطح ترانس آمینازهای کبدی را به صورت ثابت و بدون توضیح بالا ببرند.

– در زمان بارداری و شیردهی

با مصرف روسوتین با دوز ۴۰ میلی گرم، سن بالا (مساوی و از ۶۵ سال)، هیپوتیروئیدی، نارسایی کلیوی، مصرف توام با سیکلوسپورین، لوپیناویر/ ریتوناویر/ ریتوناویر اگر دچار علائمی مانند:

درد عضلانی ثابت و بدون توضیح، تندرنس یا انقباضات شکمی، ضعف شدید؛ سریعا دارو را قطع کرده و به پزشک مراجعه نمایند.

– مصرف روسوتین ( داروی ضد چربی خون ) در مورد افراد زیر با احتیاط انجام گیرد:

هنگام بارداری یا قصد باردار شدن این دارو منع مصرف دارد. با توجه به این که سایر استاتین ها ممکن است سبب تاثیرات ناخواسته ای در شیرخوار شوند مصرف داروی ضد چربی خون (Pregnancy Drug Category X) در دوره شیردهی مجاز نیست.

– سیکلوسپورین: این دارو سبب افزایش میزان رزوواستاتبن گشته، لذا دوز مصرفی رزوواستاتین را به ۵ میلی گرم محدود نمایدد.

– جمفیبروزیل: از مصرف توام با این دارو اجتناب کنید.

– لوپیناویر/ ریتوناویر یا آتازاناویر/ریتوناویر: این دارو سبب افزایش میزان رزوواستاتین گشته، لذا دوز مصرفی رزوواستاتین را به ۱۰ میلی گرم محدود نمایید.

– ضد انعقادها کومارینی: مصرف توام روسوتین با این داروها سبب افزایش INR می گردد. لذا باید سطح INR را دوباره به قبل از شروع درمان برگرداند و در ادامه نیز متناوبا سطح آن را چک کند تا در سطح ثابتی بماند و تغییری رخ ندهد.

درمان توام با سایر داروهای کاهنده چربی خون: مصرف همراه با فیبرات یا نیاسین (بیش از ۱ گرم روزانه)، سبب افزایش ریسک بروز عوارض ناخواسته عضلانی می گردد، لذا در صورت مصرف رزوواستاتین با سایر داروهای کاهنده چربی خون احتیاطات لازم را لحاظ نمایید.

– روسوتین را می توان همراه یا بدون غذا در هر موقع از روز تجویز نمود.

– دوز مصرفی این دارو از ۵ تا ۴۰ میلی گرم یک بار در روز است.قرص چربی خون بدون عوارض

– دوز مصرف برای شروع در بیماران آسیایی ۵ میلی گرم است و پس از ۲ تا ۴ هفته، تنظیم دوز براساس شرایط بیمار انجام می گیرد. استفاده از دوز ۴۰ میلی گرم تنها در صورتی که میزان LDL با دوز ۲۰ میلی گرم انجام نشود مجاز است.

– در هیپرکلسترولمی خانوادگی هموزیگوت دوز مصرفی را با ۲۰ میلی گرم شروع نمایید.

– در کودکان ۱۰ تا ۱۷ سال مبتلا به هیپرکلسترولمی خانوادگی هنروزیگوت طیف دوز معمولی مصرفی از ۵ تا ۲۰ میلی گرم است و برای دوزهای از ۲۰ میلی گرم مطالعات کافی انجام نشده است.

– در موارد زیر شروع دوز مصرفی ۵ میلی گرم بوده و ماکسیمم دوز نیز ۱۰ میلی گرم است.

– مصرف همزمان با داروهای لوپیناویر/ ریتوناویر و آتازاناویر/ریتوناویر و نارسایی کلیوی شدید با کلیرانس کراتینی زیر ۳۰ میلی لیتر در دقیقه است.

نبض ما– گردآوری

تمام نکات مهم در رابطه با “قرص آلوپورینول

قرص مجسترول برای چه بیماری هایی است؟

نکاتی درباره ماینوکسیدیل داروی ریزش مو

قرص زغال برای چه استفاده می شود؟

11 نکته مهم که درباره شربت و قرص زادیتن باید بدانید

تداخلات دارویی با قرص آهن چیست؟

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

سلام اگر ممکن است در مورد تداخل دارویی دسته دارویی فنوفیبراتهاذ با استاتینها مثل اتور وستاتین وعارضه ناشی از تداخل دارویی این دودسته رابدومیلیز تو ضیح بفرمایید ایا اصلا صحیح است این دودسته با هم مصرف شوند یانه

دکتر سلام

زیبایی و جوانسازی به کمک فیلرها یا ژل ها+ فیلم (دکتر صمیمی)

راه های مقابله با ابتلا به زگیل تناسلی +ویدئو

تاثیر چاقی در فشار خون بالا

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

برای چه بیماری هایی به متخصص اورولوژی مراجعه کنیم؟

عوارض و علل گذاشتن باطری قلب +ویدئو

جشنواره فجر

اعلام اسامی زدهای سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر

جشنواره 37/ معرفی و گزارش نشست خبری فیلم سرخپوست

جشنواره 37/ معرفی فیلم متری شش و نیم به کارگردانی سعید

جشنواره 37/ معرفی فیلم شبی که ماه کامل شد اثر نرگس آبیار

جشنواره 37/ معرفی فیلم طلا به کارگردانی پرویز شهبازی

جشنواره 37/ معرفی فیلم ناگهان درخت به کارگردانی صفی یزدانیان

ویدیو های سلامت

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

عوامل موثر در افزایش قد بعد از بلوغ

شایع ترین سرطان در بین زنان

آیا اعتیاد به پورنوگرافی قابل درمان است؟

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

مطالب پیشنهادی

بهترین بره رژیم لاغری برای کاهش وزن

عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!

مزایا و عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟

گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید

هزینه آزمایش ایدز چقدر است؟

چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو




برای مقابله با کلسترول یا همان چربی خون بالا، داروهای زیادی وجود دارد.

 

قرص چربی خون بدون عوارض

در بین این داروها، استاتین ها انتخاب شماره یک هستند و اغلب توسط پزشکان تجویز می شوند.

مدت هاست که بر سر مصرف و عدم مصرف داروهای ضد کلسترول بحث و جدل هایی وجود دارد. به عقیده برخی از متخصصان، داروهای ضدکلسترول عوارض و خطراتی برای سلامتی دارند.

در این مطلب به طور خلاصه در خصوص این عوارض صحبت می کنیم.

 

حواستان به عضلاتتان باشدبا وجود تاثیر اثبات شده استاتین ها برای مقابله با کلسترول خون بالا، این داروها باعث بروز عوارض جانبی می شوند.

رایج ترین عوارض استاتین ها، تاثیر آنها در بروز اختلالات عضلانی بویژه بعد از 7 سالگی است.

درد، گرفتگی و ضعف عضلانی یا حساسیت بالا جزو علائم ناشی از مصرف استاتین ها است.

به همین دلیل نیز لازم است که در حین مصرف این داروها به طور منظم آزمایش خون دهید تا بیش از حد، از این داروها استفاده نکنید و دچار مشکل نشوید.

اختلالات گوارشیدردهای عضلانی رایج ترین عوارض داروهای استاتین هستند، اما عوارض جانبی این داروها به همین جا ختم نمی شود.

در برخی افراد اختلالات گوارشی مانند حالت تهوع، اسهال، دل درد و همچنین مشکلات دیگری مانند سردرد، خستگی عمومی یا حتی سرگیجه نیز بروز می کند.

 

اگر مشغول مصرف داروهای استاتین هستید و علائمی از این قبیل را در خودتان مشاهده کردید، بدانید که از عوارض مصرف این داروهاست.

 

خطرات دیگر داروهای ضد کلسترول خوننتایج پژوهش های اخیر نشان می دهند که رابطه ای بین مصرف داروهای استاتین و خطر بروز بیماری هایی مانند آلزایمر، نارسایی کلیوی، آب مروارید و یا تشکیل تومورهای سرطانی وجود دارد.

اگرچه برای اثبات دقیق هر کدام از موارد اشاره شده، نیاز به بررسی های بیشتری وجود دارد، اما بهتر است هوشیاری کامل را در خصوص مصرف این داروها داشته باشید.

تا حد امکان بهتر است با روش های طبیعی از افزایش کلسترول خون تان پیشگیری کنید.

در صورت بالا بودن چربی خون تان نیز لازم است با احتیاط بیشتری و تحت نظر پزشک متخصص اقدام به مصرف این داروها کنید.

به طور منظم آزمایش خون دهید و میزان کلسترول خون تان را کنترل کنید. 

مطالب مرتبط:چربی خون هم، خوب و بد داردکلسترول خونتان بالاست؟چطور بفهمیم چربی خون‌‌مان بالاست؟انواع چربی های خون باورهای غلط درباره کلسترول کتاب چربی خون (کلسترول خوب، کلسترول بد)افزایش چربی های خون(1)افزایش چربی های خون(2)آزمایش قند و چربی های خونچند ساعت قبل از آزمایش خون نباید چیزی خورد؟چربی خونتان را چک کنید افزایش تری گلیسیرید خون کاهش تری گلیسرید (چربی) خون درمان چربی خون بالا با تغییر شیوه زندگی

 

9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *