قرص لووتیروکسین سدیم 0.1 میلی گرم در بارداری

خواص دارویی و گیاهی

لووتیروکسین چیست؟‎داروی لووتیروکسین آشنایی برای افراد مبتلا به کم کاری غدد تیروئید می باشد.
‎هنگامی که غده ی تیروئید به اندازه ی طبیعی فعالیت ندارد، میزان هورمون های تیروئیدی در بدن شما کاهش می یابد. این اختلال در پزشکی به هایپوتیروئیدیسم معروف می باشد.
‎لووتیروکسین تعادل هورمون های تیروئیدی را در بدن ایجاد می کند و از لحاظ ساختاری بسیار شبیه به تیروکسین یا T4(یکی از هورمون هایی که به صورت طبیعی در بدن تولید می شود) می باشد.‎پیش از مصرف لووتیروکسین ‎-در صورت بارداری یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید زیرا لازم است در این مدت معاینات و آزمایشات دوره ای خاص توسط پزشک برای شما انجام شود.همچنین لازم است عملکرد غده ی تیروئید کودک شما نیز بررسی شود.
‎-در صورتی که مبتلا به بیماری قلبی (مانند آنژین صدری) می باشید و یا فشار خون بالا دارید ، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
‎-در صورتی که به هر دلیلی اختلال در عملکرد غدد فوق کلیوی دارید و به شما گفته شده است که تولید هورمون های کورتیزول در بدن شما کم می باشد ، یا تحت درمان با داروهای کورتیکواستروئیدی (پردنیزولون ، بتامتازون ، دگزامتازون ، هیدروکورتیزون و ) می باشید پزشک خود را مطلع نمایید.
‎-در صورتی که پیش از این سابقه ی پرکاری تیروئید داشته اید به پزشک خود یادآوری نمایید.
‎-در صورت ابتلا به دیابت ، عدم توانایی بدن در تنظیم آب بدن (دیابت اینسیپیدوس که اختلال نادری می باشد) به پزشک خود اطلاع دهید.
_از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجادکند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خوددر اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.‎
‎-در صورت سابقه ی هرگونه حساسیت دارویی ، پزشک خود را مطلع نمایید.‎نحوه ی مصرف لووتیروکسین- ‎لووتیروکسین را دقیقا همانگونه که پزشک توصیه می کند مصرف نمایید. ممکن است مصرف دارو برای شما روزانه پیش از صبحانه تجویز شده باشد (تعداد قرص در هر بسته با توجه به شرایط شما محاسبه می شود.)
‎-این دارو به صورت قرص با دوزهای مختلف ۵۰ ، ۷۵ ، ۱۰۰میکروگرم موجود می باشد. بسته به مقدار مصرف دارویی که در هر نوبت برای شما محاسبه شده است ممکن است در یک نوبت نیاز به مصرف چند قرص با دوزهای متفاوت داشته باشید لذا در این صورت ، هنگام مصرف به دوز هر قرص دقت بفرمایید.
‎-ممکن است درمان با یک قرص ۵۰ -۱۰۰ میکروگرمی به صورت روزانه آغاز شود و با توجه به شرایط بیمار تا ۱۰۰تا ۲۰۰ میکروگرم در روز افزایش یابد.‎مواد غذایی و لووتیروکسین ‎طبق تحقیقات مصرف برخی از مواد غذایی می تواند موجب کاهش جذب لووتیروکسین شود.مصرف بیش از حد و همیشگی گردو،سویا،گریپ فروت و نوشیدنی های کافئین دار باعث کاهش اثر لووتیروکسین می شود. این مواد را در رژیم غذایی خود به صورت کم و متعادل مصرف نمایید.
‎-در صورتی که لووتیروکسین برای کودک شما تجویز شده است، مقدار مصرف دارو در هر نوبت با توجه به وزن و سن و نوع اختلال برای وی توسط پزشک محاسبه می شود. مقدار تجویز شده را حداقل نیم ساعت پیش از اولین وعده غذایی روزانه به کودک خود بدهید.
‎-در صورت فراموشی یک نوبت مصرف دارو،بلافاصله بعد از یادآوری در صورتی که ۲-۳ساعت از زمان مصرف گذشته است،میل کنید. اما در صورتی که بیش از ۲-۳ ساعت گذشته است،نوبت فراموش شده را مصرف نکنید و از ۲برابر نمودن مقدار مصرف دارو در یک نوبت نیز خودداری نمایید.‎توصیه ها-‎از آنجا که درمان اختلالات تیروئید معمولا طولانی مدت می باشد و دائماً باید توسط پزشک کنترل گردد،لذا تحت نظر پزشک خود بمانید و آزمایشات و معاینات دوره ای که توسط پزشک برای شما تجویز می شود را به طور منظم انجام دهید و مصرف دارو را تا زمانی که پزشک مناسب می داند ادامه دهید.
‎-از آنجایی که لووتیروکسین می تواند با داروهای بسیاری در بدن تداخل ایجاد کند،پیش از شروع مصرف هرگونه فرآورده دارویی،مکمل یا گیاهی به داروساز خود اطلاع دهید و مشاوره ی لازم را دریافت نمایید.
‎بطور مثال مصرف لووتیروکسین با داروهای درمان سو ٔهاضمه، مکمل های حاوی آهن و کلسیم باید حداقل ۲ساعت فاصله داشته باشد زیرا این داروها منجربه کاهش اثر لووتیروکسین می شوند.
‎-شربت های معده حاوی آلومینیوم در مدت درمان با لووتیروکسین نباید مورد استفاده قرار گیرد.
‎-غذاهای غنی از آهن یا کلسیم (لبنیات، گوشت و) ممکن است باعث کاهش جذب و اثر گذاری لووتیروکسین شوند.
‎-درصورتی که مبتلا به دیابت هستید، ممکن است لووتیروکسین تعادل سطح قند خون شما را بهم بزند و نیاز به تغییر در مقدار مصرفی داروهای دیابت و انسولین مصرفی شما باشد لذا قند خون خود را منظم چک نمایید و توصیه های لازم را از پزشک خود دریافت نمایید.
_در صورتی که قصد عمل جراحی یا شروع درمان دارویی برای بیماری دیگر دارید، درمان گر خود را از مصرف این دارو مطلع نمایید.‎عوارض شایع لووتیروکسین :‎-احساس تهوع و استفراغ ناشی از مصرف این دارو با مصرف وعده های غذایی سبک و پرهیز از غذاهای چرب و پر ادویه کاهش می یابد.
‎-اسهال خفیف در اوایل درمان ممکن است رخ دهد.در این مدت مایعات به مقدار کافی مصرف نمایید.
‎-سر درد یکی از عوارض این دارو می باشد در صورت بروز آن آب و مایعات فاقد کافئین به مقدار کافی مصرف نمایید و از داروساز خود در مورد داروی ضد درد مناسب با شرایط خود،مشاوره بگیرید.با این حال در صورتی که سر درد شما طولانی شد و با قرص ضد درد برطرف نگردید، به پزشک مراجعه کنید.
‎-در صورت احساس تپش قلب یا درد قفسه سینه در مدت درمان با این دارو(مصرف داروهایی مانندآمفتامین، فنیل افرین و سودوافدرین این عارضه را تشدید می کند)، با پزشک خود در مورد این عارضه در اسرع وقت صحبت نمایید.
‎-در صورت احساس خستگی شدید، گر گرفتگی، تعریق بیش از حد، مشکلات خواب، کاهش وزن، گرفتگی و درد ماهیچه ای، ریزش مو، خارش پوست و تغییر در عادات ماهیانه با پزشک خود صحبت نمایید تا راهکار مناسب را دریافت نمایید.مطالب ویژه با همکاری جناب آقای دکتر مهدی شاهمیرانیبا توجه به دستور مصرف لووتیروکسین قبل از صبحانه و مصرف داروهای مهار کننده پمپ پروتون( پنتوپرازول – اسموپرازول – لانسوپرازول – امپرازول – رابپرازول) قبل از صبحانه٬ آيا با تغيير زمان مصرف مي توان از اين تداخل جلوگيري كرد؟جواب: از رفرنس استاکلی-این تداخل تایید نشده است. مطالعات با پنتوپرازول و اس امپرازول تغییری در جذب لووتیروکسین نشان ندادند.
-درصورتی که این بیماران که امپرازول به مدت 6 ماه مصرف کرده بودند،به نظر میرسد که نیاز به افزایش اندک دوز لووتیروکسین دارند و مطالعات گذشته نگر نشان دادند که بیماران مصرف کننده لنزوپرازول هم اندکی افزایش در سطح TSH داشتند.
-یک مطالعه گذشته نگر بزرگ از آنالیز بیمارانی که بطور طولانی مدت لووتیروکسین مصرف می کردند، نشان داد این بیمارانی که مهارکننده پمپ پروتون مصرف می کنند باعث افزایش غلظت سرمی TSH می شود. بطور مشابه، مطالعه مشاهده ای دیگر نشان داد که مهارکننده پمپ پروتون در ابتدا باعث افزایش غلظت سرمی TSH شدند ولی در ادامه باعث کاهش آن شدند؛ محققین نتیجه گرفتند که دوز لووتیروکسین باید در این افراد تنظیم شود.
-ولی تمام این مطالعات مشخص نکردند که کدام مهارکننده پمپ پروتون خاص مصرف شود و پیامدهای بالینی برای هر فرد متفاوت است.
-درهرصورت بیمارانی که مهارکننده پمپ پروتون مصرف می کنند ممکن است علائمی از کاهش جذب لووتیروکسین نشان دهند.
-این تداخل ممکن است بعد از چندین ماه گسترش پیدا کند.
-هنوز مطالعات بیشتری نیاز است تا این تداخل را تایید کنند.
Stockley Drug Interaction Updated 214پاسخ همین سوال از منابع دیگر:این داروها با کاهش ترشح اسید معده ممکن است باعث کاهش جذب و اثربخشی لووتیروکسین شوند ( تداخل: گروه C).
می توانید امپرزول و لووتیروکسین را باهم (با فاصله زمانی چند ساعت) تجویز کنید و فقط به بیمار علائم کاهش جذب لووتیروکسین را گوشزد کنید و اینکه می توانید توصیه کنید که تست عملکرد تیرویید ( TFT )، چهار- شش هفته بعد از شروع یا قطع داروهای مهارکننده پمپ پروتون (اگر به طور مزمن مصرف کنند) انجام شود.
Epocrate Drug Interaction 217. آپ تودیت:- به نظر میرسد ترشح نرمال اسید معده برای جذب هورمونهای تیروئیدی لازم است؛ بنابراین، امپرازول و لانزوپرازول و احتمالا سایر داروهای کاهنده اسید معده با کاهش ترشح اسید معده، ممکن است در جذب لووتیروکسین اختلال ایجاد کنند.
– بعضی داروها میتوانند باعث کاهش
جذب لووتیروکسین شوند از قبیل:
– رزینهای باند شونده صفراوی( کلستیرامین)
– مهارکننده های پمپ پروتون
– کلسیم کربنات
– فروس سولفات
این داروها با لووتیروکسین با احتیاط و با فاصله چندین ساعت از هم ( several hours) قابل تجویز هستند.
Uptodate 217.نتیجه نهایی: بیمارانی که به دستور پزشک لووتیروکسین و داروهای مهارکننده پمپ پروتون را استفاده می کنند باید با فاصله چند ساعت این دو دارو مصرف شود و هر ۶ هفته یک بار آزمایش تیروئید TFT  برای اثربخشی لووتیروکسین لازم است.دکتر مهدی شاهمیرانی

قرص لووتیروکسین یا هورمون T4 در کم کاری تیروئید استفاده می شود، زمانی که میزان هورمون تیروئید به دلایلی در خون کاهش یافته و باعث بروز علائم می شود. قرص لووتیروکسین معمولا روزی یک عدد و صبح ناشتا مصرف می شود. مصرف قرص لووتیروکسین در بارداری مجاز است. از جمله عوارض شایع قرص لووتیروکسین بی خوابی، تپش قلب و اضطراب است.

قرص لووتیروکسین در بالغین:

ابتدا 5 میکروگرم قرص لووتیروکسین به صورت روزانه استفاده شده و به تدریج هر 3 تا 4 هفته، 25 تا 5 میکروگرم افزوده می شود.

قرص لووتیروکسین در کودکان:

در کودکان بالای 12 سال: 2 تا 3 میکروگرم بر کیلوگرم

در کودکان 6 تا 12 سال: 4 تا 5 میکروگرم بر کیلوگرم

در کودکان 1 تا 5 سال: 5 تا 6 میکروگرم بر کیلوگرم

در کودکان 6 تا 12 ماه: 6 تا 8 میکروگرم بر کیلوگرم

در کودکان زیر 6 ماه: 8 تا 1 میکروگرم بر کیلوگرم.

ابتدا 25 تا 5 میکروگرم لووتیروکسین خوراکی به طور روزانه و سپس تا 5 میکروگرم روزانه قابل افزایش است.

هر دارو به موازات ایجاد اثرات درمانی مورد نظر، ممکن است سبب بروز عوارض ناخواسته نیز بشود. اگرچه کلیه این عوارض در یک فرد مشاهده نمی شود ولی در صورت بروز هر یک از عوارض زیر با پزشک معالج مشورت نمایید.

از جمله عوارض جانبی لووتیروکسین می توان به موارد زیر اشاره کرد:

دُروانا محلی برای تحقیق و پژوهش (فرهنگ دهخدا) دروانا در تلاش است با گردآوری ژورنال های تخصصی پزشکی، مجلات پزشکی، مقالات و مطالب علمی، از معتبرترین منابع جهانی، بستری را برای تحقیق و مطالعه فراهم نماید.از تمامی پزشکانی که دُروانا را برای رسیدن به این هدف همراهی می نمایند، کمال تشکر را داریم.با دروانا همراه شوید.

لووتیروکسین برای درمان انواع دیگر اختلالات تیروئید (مانند انواع خاصی از گواتر، سرطان تیروئید) نیز استفاده می شود. لووتیروکسین نباید برای درمان ناباروری استفاده شود مگر این که ناباروری ناشی از پایین بودن سطح هورمون تیروئید باشد.


عمومی: سدیم لووتیروکسین
موارد مصرف لووتیروکسین
از لووتیروکسین برای درمان کم کاری غده تیروئید (هیپوتیروئیدیسم) استفاده می شود. این دارو هورمون تیروئید که به طور معمول توسط غده تیروئید تولید میشود، را جایگزین و میکند. سطوح پایین هورمون تیروئید می تواند به طور طبیعی و یا زمانی که غده تیروئید توسط پرتو درمانی یا داروها آسیب ببیند و یا با عمل جراحی حذف شده باشد، رخ دهد. داشتن هورمون تیروئید کافی برای حفظ فعالیت ذهنی و جسمی نرمال مهم است. در کودکان، داشتن هورمون تیروئید کافی برای رشد ذهنی و جسمی طبیعی حائز اهمیت است.نحوه مصرف لووتیروکسین
لووتیروکسین از طریق دهان طبق دستور پزشک، معمولا یک بار در روز با معده خالی، ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت قبل از صبحانه مصرف میشود. این دارو را با یک لیوان پر از آب مصرف کنید مگر اینکه پزشک شما چیزی جز این را دستور داده باشد.
اگر شکل کپسول این دارو را مصرف میکنید، آن را به طور کامل قورت دهید. از نصف کردن، فشردن یا جویدن آن بپرهیزید. افرادی که نمی توانند کل کپسول را قورت دهند (مانند نوزادان یا خردسالان) باید از شکل قرص این دارو استفاده کنند.
برای نوزادان یا کودکانی که نمی توانند قرص های کامل را قورت دهند، قرص را خرد کنید و آن را در ۱ تا ۲ قاشق چای خوری (۵ تا ۱۰ میلی لیتر) آب مخلوط کنید، و فورا از یک قاشق و یا قطره چکان استفاده کنید. این مخلوط را از قبل آماده نکنید و یا قرص را در شیرخشک نوزاد مخلوط نکنید. برای کسب اطلاعات با داروساز خود مشورت کنید.
دوز دارو بر اساس سن، وزن، وضعیت پزشکی و نتایج تست های آزمایشگاهی و پاسخ به درمان شما تعیین می‌شود.
به منظور دستیابی به مزایای آن، این دارو را به طور منظم مصرف کنید. برای اینکه مصرف منظم آن را فراموش نکنید، هر روز در همان زمان این دارو را مصرف کنید.
مصرف لووتیروکسین را بدون مشورت با پزشک خود متوقف نکنید. درمان جایگزین هورمون تیروئید معمولا برای ادامه زندگی انجام میشود.
علامت های تجاری مختلفی از لووتیروکسین وجود دارند. بدون اینکه ابتدا با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید برند دارو را تغییر ندهید.
برخی داروها (مانند کلستیرامین، کولستیپول، کولسولام، آنتی اسیدها، سوکرالفات، سایمتیکون، آهن، سدیم سولفونات پلی استایرن، مکمل های کلسیم، ارلیستات، سِوِلامر، از جمله این داروها هستند) می توانند میزان هورمون تیروئید که توسط بدن شما جذب میشود را کاهش دهد. اگر هر یک از این داروها را مصرف میکنید، حداقل ۴ ساعت، مصرف آنها را با این دارو فاصله بیندازید.
علائم سطوح پایین هورمون تیروئید خستگی، درد عضلانی، یبوست، خشکی پوست، افزایش وزن، ضربان قلب کند، یا حساسیت به سرما هستند. اگر وضعیت شما بدتر شد و یا پس از چند هفته از ادامه مصرف این دارو همچنان وضعیت شما ادامه داشت، پزشک خود را مطلع سازید.عوارض جانبی
ریزش مو ممکن است در طول چند ماه اول از درمان رخ دهد. این اثر معمولا موقتی است زیرا بدن شما باید خود را با این دارو هماهنگ کند. اگر این عارضه همچنان ادامه یافت و یا بدتر شد، فورا پزشک یا داروساز خود را مطلع سازید.
به یاد داشته باشید که پزشک شما این دارو را به این خاطر تجویز کرده است که در نظر گرفته است فواید آن از خطر عوارض جانبی آن است. بسیاری از افراد با استفاده از این دارو عوارض جانبی جدی ندارند.
در صورت بروز هر یک از این عوارض بعید، اما جدی از سطح بالای هورمون تیروئید، فورا پزشک خود را مطلع سازید: افزایش تعریق، حساسیت به گرما، تغییرات روانی / خلق و خوی (مانند عصبانیت، نوسانات خلقی)، خستگی، اسهال، لرزش (ترمور)، سردرد ، تنگی نفس.
در صورت بروز هر یک از این عوارض نادر ولی جدی از سطح بالای هورمون تیروئید، فورا تحت مراقبت های پزشکی قرار گیرید: درد قفسه سینه، ضربان قلب سریع / تپش / نظم، تورم دست / مچ پا / پا، تشنج.
واکنش آلرژیک جدی به این دارو نادر است. با این حال، اگر متوجه هر گونه علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: جوش، خارش / تورم (به خصوص در صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید، تنفس مشکل، شدید، فورا تحت مراقبت های پزشکی قرار گیرید.
در این مقاله ارائه لیست کامل عوارض جانبی امکان پذیر نیست. اگر متوجه اثر دیگری شدید که در بالا نیست، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.

هشدارها
قبل از مصرف لووتیروکسین، در صورتی که به این دارو حساسیت دارید؛ و یا اگر هر گونه آلرژی دیگری دارید پزشک یا داروساز خود را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است حاوی مواد تشکیل دهنده غیر فعال باشد که می‌توانند موجب واکنش‌های آلرژیک یا مشکلات دیگر شوند. برای اطلاعات با داروساز خود صحبت کنید.
قبل از استفاده از این دارو، پزشک و یا داروساز را از سابقه پزشکی خود مطلع سازید، به خصوص از سوابقی همچون: افزایش هورمون های تیروئید (پرکاری تیروئید)، عملکرد نادرست غده آدرنال، بیماری های قلبی (مانند بیماری عروق کرونر، ضربان قلب نظم)، فشار خون بالا و دیابت.
قبل از عمل جراحی، پزشک یا دندانپزشک خود را در مورد تمام محصولاتی که استفاده می‌کنید (از جمله داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) مطلع سازید.

اطلاعات فعلی نشان می دهند که این دارو میتواند در دوران بارداری استفاده شود. اگر باردار هستید پزشک خود را مطلع سازید، چرا که میزان مصرف شما ممکن است نیاز به تنظیم داشته باشد.

لووتیروکسین به شیر مادر نفود می کند اما بعید است که به نوزاد آسیب برساند. قبل از تغذیه با شیر مادر با پزشک خود مشورت کنید.تداخلات دارویی
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد داروهای شما را تغییر دهند و یا خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهند. این مقاله شامل تمام تداخلات دارویی امکان پذیر نیست. لیستی از تمام محصولاتی که استفاده می‌کنید (از جمله نسخه / داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) تهیه کنید و آن را به پزشک یا داروساز خود ارائه دهید. بدون تأیید پزشک مصرف این دارو را شروع یا متوقف نکنید، و یا دوز آن را تغییر ندهید.
برخی از محصولاتی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند عبارتند از: رقیق کننده های خون (مانند وارفارین)، دیگوکسین، سوکروفریک اکسی هیدروکسید.مصرف دوز بالا یا اوردوز
در صورتی که دوز بالایی مصرف گردد با مرکز مسمومیت یا اورژانس تماس گیرید. در تهران می توان با مرکز مسمومیت با شماره تلفن ۱۴۹۰ تماس بگیرید. ساکنان دیگر شهر ها می توانند با مرکز کنترل مسمومیت استانی یا اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند.نکته های مهم
لووتیروکسین را به بقیه افراد جهت مصرف ندهید. این برخلاف قانون است. تست های آزمایشگاهی و یا پزشکی (مانند فشار خون، ضربان قلب، رشد در کودکان) ممکن است به صورت دوره ای برای نشان دادن پیشرفت شما و یا کنترل عوارض جانبی انجام شود. برای جزئیات با پزشک خود مشورت کنید. 


“لطفاً درباره این مطلب نظر بدهید”

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج و لينک سايت مجاز است.
1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *