قرص ضد تهوع برای بارداری

خواص دارویی و گیاهی



باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

متاسفانه محتوای مورد در خواست شما در مجله ونوس موجود نیست، البته ممکن است آدرس محتوای درخواستی تغییر کرده باشد. لطفاً در مطالب مجله جستجو کنید.

مشاهده جدیدترین مطالب


بطور معمول تهوع همراه با استفراغ در بین هفته های 5 تا 15 حاملگی در 5 تا 9 درصد زنان باردار دیده می شود.

عبارت «بیماری های صبحگاهی» برای توصیف تهوع و استفراغ خفیف استفاده می شود.در حالی که عبارت تهوع و استفراغ حاملگی برای توصیف موادر شدیدتر بکار می رود که معمولا در این صورت بیمار دچار چند بار استفراغ در روز و کاهش وزن می شود و در بیمارستان بستری می شود.

معمولا تهوع و استفراغ در دوران بارداری بین هفته های 5 تا 6 بارداری شروع شده و در هفته های 9 علائم شدیدتر می شود و در بین هفته های 16 تا 18 حاملگی بهبود حاصل می شود ولی ممکن است در 15 تا 2 درصد خانم ها تا 3 ماهه سوم بارداری و در 5 درصد زنان تا زمان زایمان علائم ادامه پیدا می کند.اگرچه واژه بیمار صبحگاهی مربوط به تهوع و استفراغ خفیف صبحگاهی می باشد اما علائم می تواند در هر زمانی از روز رخ دهد و در موارد  حدود 8 درصد در تمام روز باقی می ماند و جالب است که بدانید در زنانی ک تهوع و استفراغ دوران بارداری دارند احتمال سقط یا مرگ جنین نسبت به آنهایی که این علائم را ندارند کمتر است.

عبارتی است که برای موارد تهوع و استفراغ شدید دوران بارداری اطلاق می شود این بیماران معمولا دارای استفراغ پایدار می باشند و بیش از 5 درصد از وزن شان را از دست می دهند و یا ادرارشان کتون دارند.کتون ها ترکیبات اسیدی هستند و و در هنگامی که بدن  گلوکز کافی برای تولید انرژی نداشته باشد و از سوزاندن چربی ها برای تولید انرژی استفاده کند تولید می شود.معمولا آزمایشات خون و ادرار مؤید کاهش مایع بدن در این بیماران می باشد.

قرص ضد تهوع برای بارداری

سایر علائمی که این بیماران ممکن است داشته باشند شامل: سرگیجه و غش ، پوست رنگ پریده ، ادرار ناکافی و زردی است.

در این صورت پزشک ممکن است آزمایشات متعددی درخواست کند تا علل زیر رد شوند: مشکلات معده ای و روده ای، بیماری تیروئید، بیماری های کبدی، بیماری عصبی، حاملگی مولار و سندروم HELLP.

در موارد بسیار نادری از این بیماری ممکن است پارگی هایی در قسمت تحتانی مری اتفاق بیافتد.

دلیل تهوع و استفراغ بارداری مشخص نیست. دلایل زیادی ارائه شده است ولی هیچکدام از آنها بطور کامل ثابت نشده اند.

فاکتورهای روانی، افزایش سطح هورمون ها (مثل استروژن)، کاهش حرکات معده، مصرف غذاهای پرچرب و عفونت با هیلکو باکتر از علل ارائه شده می باشد.

در تعدادی از خانم ها تهوع بارداری ایجاد می شود که شامل:

از سایر عوامل خطر می توان به بارداری اول، حاملگی های چند قلویی، سن کمتر از 24 سال، جنین دختر و چاقی اشاره کرد.

اکثر زنانی که تهوع و استفراغ خفیف تا متوسط دارند نیاز به هیچ درمانی ندارند.


چه زمانی نیاز به مداخله است؟

زنان باردار با تهوع و استفراغ شدید باید ارزیابی گردند.

زنانی که یک یا چند مورد از موارد زیر را دارا باشند باید تحت مراقبت قرار گیرند:


§ علائم و نشانه های کاهش مایع


§ کاهش حجم ادرار


§ رنگ تیره ادرار


§ سرگیجه هنگام ایستادن


§  استفراغ مکرر مخصوصا اگر خون در آن باشد

§  درد شکم و لگن و هرگونه عدم تحمل خوراکی یا آشامیدنی بیش از 12 ساعت.

تشخیص تهوع و استفراغ بارداری اکثرا بر اساس علائم بالینی بیمار می باشد.با این وجود دلایل یگر ایجاد کننده تهوع و استفراغ هم باید مد نظر گرفت.مخصوصا اگر علائم بعد از هفته 1 بارداری شروع شده باشد یا همراه با علائم دیگر باشد؛ مثل درد شکم ، تب، سردرد، تیروئید بزرگ، اسهال، یبوست یا فشار خون بالا.

ممکن است یک یا چند آزمایش برای ارزشیابی تهوع و استفراغ توصیه می شود که شامل آزمایش های خون، ادرار و سونوگرافی است.

هدف از درمان تهوع و استفراغ بارداری کاهش شدت علائم است تا بیمار بتواند به مقدار کافی بخورد یا بیاشامد.

هیچ درمانی وجود  ندارد که علائم را بطور کامل از ببرد و در بسیاری از موارد شیوه های مختلف درمان طی چند هفته انجام می شود تا یکی مؤثر شود.خوشبختانه بطور معمول علائم در اواسط  بارداری برطرف می شود حتی اگر درمانی صورت نگیرد.

زنانی که تهوع دارند باید قبل از اینکه اساس گرسنگی کنند غذا بخورند و اجازه ندهند که معده شان خالی بماند،زیرا گرسنگی سبب تهوع می شود.

به خانم ها توصیه می شود که در دفعات و به مقدار کم در هر وعده غذا بخورند.استفاده از غذاهای قندی و کم چرب توصیه می شود و ذف غذاهای پر ادویه و در عین حال مصرف غذاها و و دسرهای پر نمک و پروتئین در خانم ها کمک کننده است.استفاده از مایعات سرد و صاف شده و گازدار مثل لیموناد، نعناع (چای)، یا پرتغال در بعضی از بیماران مفید است.

یکی از مهمترین درمانها برای تهوع و استفراغ بارداری اجتناب از بو ، مزه و فعالیت های محرک تهوع است.بطور مثال تعدادی از محرک ها عبارتند از:اتاق هایی که تهویه مناسب ندارند، بوها(مثل اودکلن، مواد شیمیایی، قهوه، غذاها و سیگار)، گرما و رطوبت، سر وصدا و حرکات فیزیکی و یا بینایی (مثل نور های چشمک زن رانندگی)، مسواک زدن دندان پس از خوردن غذا، تغییر وضعیت سریع و عدم استراحت کافی می تواند باعث ایجاد تهوع و استفراغ شود.اگر مکمل ها حاوی آهن باشند (مثل ویتامین های پره ناتال) علائم را بدتر می کنند.استفاده از آنها در هنگام خواب می تواند مفید باشد و اگر علی رغم آن علائم باقی بماند بطور موقت بهتر است این قرص ها قطع شود وآهن باعث تحریک معده می شود. در این صورت بهتر است تنها از اسید فولیک استفاده شود.

مچ بند های طبی سوزنی P6نیاز به نسخه ندارند و درمان قبول برای تهوع و استفراغ بارداری می باشند. استفاده از این مچ بندها هیچ کونه عارضه شناخته شده ای ندارند.

پودر زنجبیل در کاهش تهوع و استفرا بارداری مؤثر می باشد.با این وجود مطالعات بیشتری نیاز است تا ثابت شود که درمان بدون  عارضه و مؤثر است ولی امروزه بعضی از متخصصین استفاده از زنجبیل را در موارد خفیف  این بیماری توصیه می کنند.

گزارش شده است که در روش های هیپنوتیزم در عده ای از بیماران کمک کننده است. روان درمانی ممکن است در خانم هایی که مضطرب هستند مفید باشد.

خانم هایی که نمی توانند مواد غذایی و مایعات را تحمل کنند، با مایعات وریدی (سرم) درمان می شوند که در این درمان در مطب یا بیمارستان بسته به شدت استفراغ صورت می گیرد.برای مدت کوتاهی به خانم ها توصیه می شود که چیزی نخورند یا نیاشامند تا دستگاه گوارش آنها استراحت کند. غذا و مایعات به تدریج و آهسته در خانم هایی که بهتر شده اند شروع می شود(معولا بین 24 تا48 ساعت)

ثابت شده است که دارو درمانی استفراغ و تهوع را کاهش می دهد و در تعدادی از خانم ها مؤثر است و مصرف این دارو ها در دوران بارداری بی خطر می باشد. هیچ کدام از دارو های ذیل در دوران بارداری مضر شناخته نشده اند:

مصرف ویتامین B6، 3 تا 4 بار در روز به میزان 1 تا 25 میلی گرم علائم تهوع خفیف را کاهش می دهد ولی استفراغ را به طور چشمگیر کاهش نمی دهد.

آنتی هیستامین ها و داروهای ضد تهوع برای درمان تهوع و استفراغ برداری مؤثر و بی خطر هستند.داروهای زیر برای درمان تجویز می شوند:

پرومتازین:که به صورت قرص و محلول تزریقی وجود دارد و هر 4 ساعت یکبار مصرف می شود و میتواند سبب گیجی و خشکی دهان شود.  

عوارض نادر آن عبارتند از:انقباض عضلات که سبب حرکات پرشی می شود. در صورت مصرف این دارو باید از رانندگی اجتناب کرد.

متوکلوپرامید: این دارو سرعت خالی شدن معده را افزایش می دهد و کمک می کند که تهوع و استفراغ کاهش یابد.

معمولا به صورت خوراکی یا تزریقی هر 8 ساعت استفاده می شود.

قرص ضد تهوع برای بارداری

آنتی اسید: خانم های حامله گاهی اوقات رفلکس معده – مری (برگشت محتویات معده به مری) دارند که می تواند سبب بدتر شدن تهوع وو استفراغ شود و درمان آن با آنتی اسید در این گروه از خانم های باردار تجویز می شود.

بسیاری از خانم هایی که تهوع و استفراغ بارداری دارند معمولا بدون عارضه خاصی بهبودی پیدا می کنند. خانم هایی که تهوع و استفراغ ملایم تا متوسط دارند در اوایل حاملگی افزایش وزن کمتری دارند و این مسئله معمولا مشکلی را برای جنین ایجاد نمی کند مگر اینکه مادر خودش در دوران بارداری کم وزن باشد. وزن گیری طبیعی در دوران بارداری به وزن دوران قبل بارداری بستگی دارد. تهوع و استفراغ شدید بارداری در حاملگی های بعدی 15 تا 2 درصد موارد که تکرار می شود. در خانم هایی که در حاملگی اول تهوع و استفراغ شدید نداشته اند به نظر نمی رسد در حاملگی های بعدی این مشکل به وجود آید.

همیشه به این نکته توجه داشته باشید که پزشک معالج شما بهترین منبع برای دریافت اطلاعات و سوالات شما است. زیرا هیچ وقت دو بیمار کاملا مشابه هم نیستند و نسخه های آنها با هم فرق دارد و این تنها پزشک معالج شما است که نسبت به وضعیت فردی شما آگاهی دارد.

درمان حالت تهوع بارداری با چه قرصهایی؟
برای برخی از خانم ها، حالت تهوع که می تواند در سه ماهه ی اول بارداری هجوم بیاورد، صبح ها شدیدتر است؛ شاید به خاطر اینکه در آن موقع از روز، معده خالی است. ولی اگر از هر کسی که صبحها حالت تهوع داشته بپرسید، به شما خواهد گفت: هر وقت بخواهد سر می رسد.

این حالت اغلب طی هفته ی پنجم یا ششم شروع میشود (که سه یا چهار هفته بعد از عقب انداختن قاعدگی است).

تهوع بارداری در پایان هفته ی یازدهم با دوازدهم از بین می رود، یا حداقل خفیف تر می شود. البته می تواند باقی بماند، به خصوص در زنانی که دوقلو یا باردارند، زیرا جفتهای متعدد، گونادوتروپین کوریونی بیشتری آزاد می کنند (hCG)، هورمونی که توسط جفت آزاد می شود.

علت حالت تهوع صبحگاهی دقیقا مشخص نیست، ولی وجود آن به افزایش hCG مربوط می شود.


قرص ضد تهوع برای بارداری

شاید شنیده باشید برخی از خانم ها می گویند حالت تهوع صبحگاهی، نشانه ای از گذراندن یک بارداری «طبیعی» است، ولی این گفته یک خرافه است و همین طور برعکس آن. اگر ویار صبحگاهی ندارید، یا ناگهان از بین برود، نگران نشوید که بارداری شما غیرعادی است، فقط از اقبال خوب خود شاد باشید.

همچنین، شاید بشنوید شدت حالت تهوع شما به دختر یا پسر بودن جنین دلالت می کند، ولی این هم خرافه است، بنابراین به همین زودی دنبال خرید لباس و لوازم آبی یا صورتی نروید.

 اگر با حالت تهوع مواجه اید، با شما همدردی می کنیم. حتی هنگامی که حالت تهوع منجر به استفراغ نشود، می تواند به شدت ناراحت کننده باشد و واقعا شما را از پا بیندازد.
 بوهای خاص – غذاها، عطرها، یا مکان هایی که بوی خاصی گرفته باشد – می تواند این حالت را بدتر کند.

 اگر واقعا از حالت تهوع عذاب میکشید، با دکتر خود در مورد داروهای بدون نسخه با تجویزی صحبت کنید. برخی شواهد حاکی از آن است که مصرف ۲۵ میلی گرم ویتامین ب ۶، سه نوبت در روز می تواند حالت تهوع را کاهش دهد. ترکیبی از ویتامین ب ۶ و آنتی هیستامین دوکسیلامین (یونیسوم – یک قرص در شب) نیز می تواند مؤثر باشد.

 این ترکیب مشابه داروی بندیکتین است، که به خاطر ادعاهای کاملا واهی در افزایش نقایص مادرزادی، از بازار جمع آوری شد.

اگرچه بندیکتین دیگر در دسترس نیست، دانشمندان معتقد نیستند این دارو تراتوژنیک (باعث نقایص مادرزادی) باشد، با دکتر خود در مورد مصرف ویتامین ب ۶، به همراه یا بدون دوکسیلامین صحبت کنید.

 به خاطر داشته باشید دوکسیلامین به عنوان یک داروی خواب آور فروخته می شود، و به احتمال زیاد شما را بسیار خواب آلود خواهد کرد برای حالت تهوع شدید همراه با استفراغ یا بدون آن، با دکتر خود در مورد سایر داروهایی که میتواند مؤثر باشد، صحبت کنید.

برخی از خانمها با داروی متوکلوپرامید (رگلان) تسکین می یابند. دکتر شما در واقع می تواند این دارو را با تزریق مداوم در زیر پوست وارد کند، که به عنوان تلمبه ی زیرپوستی شناخته شده است. مزیت این روش آن است که برای آن دسته از خانم هایی که به خاطر حالت تهوع حتی نمی توانند یک قرص را هم فرو بدهند، آنها را مجبور نمی کند. 

داروی دیگر مورد استفاده ی پزشکان، زمانی که هیچ چیزی کمک نمی کند، اندانسترون یا زوفران یا دمیترون دارد. اگرچه در مورد مصرف اندانسترون مطالعات جامعی در بارداری صورت نگرفته است، هیچ گزارشی مبنی بر افزایش نقایص مادرزادی در ارتباط با مصرف این دارو در اختیار نداریم گاهی اوقات، حالت تهوع و استفراغ به حدی شدید است که شرایطی تحت عنوان استفراغ بدخیم بارداری برای شما به وجود می آید. علایم آن شامل کم آبی بدن و کاهش وزن است.

در صورتی که به استفراغ و تهوع بدخیم بارداری دچار بشوید، شاید لازم شود مایعات و داروها را از طريق داخل وریدی به شما برسانند.

اگر حالت تهوع شما از کنترل خارج شود، در صورتی که با کاهش وزن مواجه شدید، اگر متوجه شدید غذا یا مایعات را نمی توانید پایین بدهید، یا اگر احساس سرگیجه یا ضعف می کنید، با دکتر خود تماس بگیرید.

اگر کمتر از شش هفته باردارید، می توانید تنها از فولیک اسید به جای ویتامین های دوران بارداری مصرف کنید. فولیک اسید مکملی اصلی است که از اوایل بارداری بدان نیاز دارید، و به احتمال زیاد، بسیار کمتر از مولتی ویتامینی که به طور عادی در دوران بارداری مصرف می کنید، معده ی شما را ناراحت می کند.

علاوه بر این، مشکل را با افزودن نگرانی در مورد آن پیچیده تر نکنید. حالت تهوع برای شما و بچه مضر است. افزایش وزن مناسب برای شما در سه ماهه ی اول فقط یک کیلوگرم است. حتی کم کردن وزن احتمالا مشکل بزرگی نیست.

لطفاً درباره این مطلب نظر بدهید؛ نظرات و سوالات شما بعد از تایید نمایش داده خواهد شد.

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج و لينک سايت مجاز است.

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *