بهترین درمان گیاهی برای چربی خون

خواص دارویی و گیاهی



باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .




خانه

موبایل

 

 

بهترین درمان گیاهی برای چربی خون

گیاهان (سبزی‌ها و میوه‌ها) به علت فیبر و الیافی که دارند، باعث کاهش کلسترول و تری‌گلیسرید خون می‌شوند

 

البته تأثیر گیاهان در کاهش چربی خون یکسان نیست، تأثیر برخی از آن‌ها است و به دلیل خاصیتی که در کاهش کلسترول و تری‌گلیسرید خون دارند، برای تهیه دارو استفاده می‌شوند.

 

بین گیاهان، سیر بیشترین قدرت را در کاهش کلسترول و تری‌گلیسرید خون دارد و بیش از 1 صنعت داروسازی در دنیا از سیر، فرآورده‌های دارویی تهیه کرده‌اند. سیر علاوه بر کاهش کلسترول و تری‌گلیسرید، خاصیت ضدمیکروبی و ویروسی دارد و فشارخون و قندخون را کاهش می‌دهد و خون را رقیق می‌کند.

 

 

برخی دیگر از گیاهان مانند خرفه و دانه کنگر فرنگی نیز تری‌گلیسرید خون را پایین می‌آورند و مصرفشان در بسیاری از کشورهای دنیا شایع است ولی متأسفانه در ایران استفاده از این گیاهان هنوز جا نیفتاده است.

 

 

میوه زیتون و روغن آن هم کلسترول را کاهش می‌دهند. مصرف برخی از روغن‌ها نیز HDL (کلسترول خوب) را بالا و LDL (کلسترول بد) را پایین می‌آورد مانند روغن بادام‌زمینی، هسته انگور، کنجد، ماهی و کتان. این روغن‌ها کلسترول و تری‌گلیسرید خون را هم پایین می‌آورند.

 

اگر بخواهیم 3 نوشیدنی را ببریم که هم فشارخون را پایین می‌آورند و هم کلسترول و تری‌گلیسرید را باید به آب گوجه‌فرنگی،‌ آب انار و آب‌غوره اشاره کنیم که بهترین گزینه‌ها هستند. این 3 نوشیدنی هم می‌توانند بین وعده‌های غذایی و هم همراه غذا مصرف شوند.

 

آلبالو، گیلاس، نارنج، لیموترش و گریپ‌فروت نیز از میوه‌هایی هستند که مصرفشان هم به صورت آب‌میوه و هم میوه تازه چربی و کلسترول خون را کاهش می‌دهد.

 

همچنین کدو حلوایی، جعفری، پیاز، جو، فلفل سبز، بادمجان و عدس نیز از جمله مواد غذایی‌ای هستند که به کاهش تری‌گلیسرید و کلسترول خون کمک می‌کنند.

 

البته باید دقت داشته باشید، این گیاهان باید به مقدار متناسب مصرف شوند و روش طبخشان نیز مورد توجه قرار گیرد.

 

فلفل سیاه

با فلفل سیاه به جنگ چربی بروید

فلفل سیاه به دلیل داشتن ماده «پپرین» که موجب طعم تند فلفل می‌شود، تشکیل سلول‌های جدید چربی را متوقف می‌کند و خاصیت ضد چربی دارد.

 

تحقیقات گذشته نشان می‌دهد که فلفل سیاه علاوه برداشتن مزیت‌های بسیار بر سلامتی، میزان چربی جریان خون را کاهش می‌دهد.

 

اکنون محققان طی تحقیقات آزمایشگاهی و مدل‌های کامپیوتری دریافتند که «پپرین» در فعالیت ژنی که مسئول کنترل تشکیل سلول‌های جدید چربی است، دخالت می‌کند.

 

«پپرین» همچنین ممکن است فعالیت‌های زنجیره‌ای متابولیکی که در حفظ کنترل چربی نقش دارد را هدف قرار دهد.

 

پژوهشگران معتقدند که این یافته باعث استفاده وسیع از عصاره پپرین یا فلفل سیاه در جنگ با چربی و سایر بیماری‌های مربوطه خواهد شد.

 

خرفه

کاهش چربی خون به خرفه

مرتضی صفوی، متخصص تغذیه گفت: مصرف خرفه به صورت خام یا پخته موجب کاهش چربی خون و رفع التهاب بدن می‌شود در پزشکی طب سنتی ایران از خرفه برای رفع لاغری، رفع تشنگی و تقویت کننده قوای جسمانی استفاده می‌شود.بهترین درمان گیاهی برای چربی خون

 

وی گفت: خرفه تصفیه کننده خون، تب‌بر و مُدر «ادرارآور» است همچنین این گیاه صفراآور، ضد اسکوربوت و کمبود ویتامین ‌C است.

 

صفوی ادامه داد: از گیاه دارویی خرفه می‌توان به صورت استعمال خارجی برای رفع سوختگی،‌ رفع میخچه، رفع دمل و جوش استفاده کرد.

 

وی بیان داشت: می‌توان از گیاه تازه خرفه به میزان 5 تا صد گرم روزی سه بار استفاده کرد که اثرات خوبی را بر بدن می‌گذارد.

منابع:

سلامتیران – دکتر محمدحسین صالحی‌سورمقی، استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران

باشگاه خبرنگاران

فارس


باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

این متخصص افزود: دربین گیاهان، سیر بیشترین قدرت را در كاهش كلسترول و تری‌گلیسرید خون دارد و بیش از صد صنعت داروسازی در دنیا از سیر، فرآورده‌های دارویی تهیه كرده‌اند. سیر علاوه بر كاهش كلسترول و تری‌گلیسرید، خاصیت ضد میكروبی و ضد ویروسی دارد و فشارخون و قند خون را كاهش می‌دهد و خون را رقیق می‌كند.

وی تصریح کرد: البته سیر تازه از سیر پخته بهتر اثر می‌كند. اثر سیر ترشی نیز مانند سیر تازه است. میوه زیتون و روغن آن هم كلسترول را كاهش می‌دهد. سال‌هاست مشخص شده است كه روغن زیتون چربی خون را كاهش می‌دهد.

استاد دانشكده داروسازی دانشگاه علوم پزشكی تهران خاطرنشان کرد: سه نوع نوشیدنی كاهش‌دهنده فشار خون، كلسترول و تری‌گلیسرید، شامل آب گوجه‌فرنگی، آب انار و آبغوره می‌باشد. این نوشیدنی‌ها می‌توانند بین وعده‌های غذایی یا همراه غذا مصرف شوند.

وی یادآور شد: آلبالو، گیلاس، نارنج، لیموترش و گریپ‌فروت نیز از میوه‌هایی هستند كه مصرفشان هم به صورت آبمیوه و هم میوه تازه، چربی و كلسترول خون را كاهش می‌دهد. همچنین كدو حلوایی، جعفری، پیاز، جو، فلفل سبز، بادمجان و عدس نیز از جمله مواد غذایی هستند كه به كاهش تری‌گلیسرید و كلسترول خون كمك می‌كنند. البته باید دقت داشته باشید، این گیاهان باید به مقدار متناسب مصرف شود و روش طبخ‌شان نیز مورد توجه قرار گیرد.

مصرف غذاهایی با چربی اشباع شده و نداشتن فعالیت بدنی کافی موجب افزایش کلسترول یا چربی خون می شود. افزایش کلسترول خون نیز خطر ابتلا به سفت شدن و حتی شکستن عروق، افزایش فشار خون، بیماری های قلبی و عروقی، سکته مغزی و چرب شدن کبد را افزایش می دهد. در این مطلب به سراغ روش های درمان خانگی چربی خون می رویم.

استفاده از گیاهان دارویی در درمان کلسترول خون موثر است. در این مطلب به معرفی چند داروی گیاهی موثر و مفید برای کاهش و درمان این بیماری می پردازیم. همچنین داشتن رژیم غذایی مناسب نیز در کنترل و درمان این بیماری اهمیت به سزایی دارد. در ادامه به روش های درمان خانگی چربی خون می پردازیم.

داشتن رژیم غذایی ناسب، استفاده بی رویه از فست فود، مصرف غذاهای پرکالری و چرب، مصرف زیاد گوشت قرمز و ماشینی شدن زندگی موجب بالا رفتن کلسترول خون می شود. همچنین عواملی مثل مصرف دخانیات و سیگار، چاقی و اضافه وزن، مصرف مشروبات الکلی،پیر شدن، عواملی ژنتیکی و بیماری هایی مثل فشار خون بالا، دیابت، ناراحتی های کلیه و کبد نیز خطر ابتلا به چربی خون را افزایش می دهند.

بهترین درمان گیاهی برای چربی خون

بنابراین استفاده ار رژیم غذایی مناسب، کاهش مصرف برنج و گوشت قرمز، مصرف غذاهای دریایی، مصرف مواد غذایی حاوی امگا 3 و استفاده از سبزیجات و میوه جات در سبد غذایی، بهترین و موثرترین راه درمان خانگی چربی خون می باشد.

در واقع کلسترول چربی موجود در خون است و کار آن حفظ و ساخت غشای سلولی، همچنین تبدیل کردن نور خورشید به ویتامین D می باشد. اما اگر سطح آن در خون از مقدار مشخصی بالا رود در دیواره شریان ها جمع شده که منجر به بیماری های قلبی و عروقی می شود که خطرناک و کشنده می باشد. علاوه بر رژیم غذایی، استفاده از گیاهان دارویی راه موثر دیگری برای درمان چربی خون می باشد.

گشنیز کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید را کاهش می دهد همچنین برای کنترل دیابت نیز مفید می باشد. ابتدا تخم گشنیز را آسیاب کرده و دو قاشق چای خوری از آن را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید و بعد این محلول را مصرف کنید. می توانید طعم آن را با اضافه کردن شکر، شیر و یا هل تغییر داده و به عنوان چای روزانه از آن استفاده کنید.

تحقیقات نشان داده پیاز و سیر برای درمان خانگی چربی خون مفید هستند. پیاز قرمز علاوه بر اینکه در درمان کلسترول بالای خون موثر است، کلسترول خوب را نیز بالا می برد. آب یک عدد پیاز متوسط را با یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید. سپس روزانه از این ترکیب یک قاشق چای خوری بنوشید. سیر نیز علاوه بر اینکه کاهنده فشار خون است و خاصیت ضد میکروبی دارد، چربی خون را نیز کاهش می دهد.

گیاه کاسنی بسیار مفید است و ائمه نیز از خواص بی شمار آن سخن گفته اند. کاسنی علاوه بر اینکه در کاهش چربی خون موثر است، خاصیت های  ضد تب، ضد درد، تقویت کننده معده، رفع درد چشم، درمان یرقان را هم دارد همچنین برای درمان بیماری های اعصاب، کبد و کلیه نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

این گیاه نیز علاوه بر خاصیت کاهش کلسترول خون، تصفیه کننده خون بدن، رفع خارش های پوستی، درمان یرقان و اشتها آور نیز می باشد.

مصرف بعضی از خوراکی ها مثل میوه، روغن و آجیل می توانند به درمان خانگی چربی خون کمک کنند. در ادامه با چندین مواد خوراکی مفید در کاهش و درمان این بیماری آشنا می شوید.

آجیل بدون نمک بسیار مفید است و کلسترول خون را نیز کنترل و کم می کند زیرا سرشار از فیبر و استرول های گیاهی هستند اما در مصرف آن ها زیاده روی نکنید.

روزانه نوشیدن 1 الی 2 لیوان آب پرتغال موجب کاهش چربی خون می شود.

بهترین روش درمان گیاهی چربی خون، مصرف روغن نارگیل می باشد. این روغن کلسترول خوب (HDL) خون را افزایش و کلسترول بد خون را نیز کاهش می دهد. روزانه 1 الی 2 قاشق غذاخوری از روغن نارگیل استفاده کنید.

روغن ماهی و انواع ماهی چرب مثل ماهی تن، شاه ماهی، قزل آلا، ستردین و را در رژیم غذایی خود قرار دهید زیرا حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند و از ابتلا به بیماری های قلبی پیشگیری می کنند. روزانه 1 الی 4 گرم روغن ماهی مصرف کنید.

بلغور جو دو سر فیبر بالایی دارد برای همین در درمان چربی خون موثر است. یک فنجان سبوس جو را با یک لیوان بلغور جو دو سر مخلوط کرده و بپزید. به هنگام میل کردن اگر به آن میوه و یا آجیل اضافه کنید، خواصش می شود.

مصرف سرکه سیب نیز راه دیگری برای درمان خانگی چربی خون می باشد. همچنین برای بیماری های دیگری مثل فشار خون بالا، رفلکس اسید، نقرس و بیماری های تنفسی نیز مفید است.

1 قاشق چای خوری سرکه سیب دست ساز را به 1 لیوان آب اضافه کنید و هر روز به مدت یک ماه مصرف کنید. می توانید به سرکه سیب آب میوه طبیعی اضافه کنید تا طعم آن بهتر شود. برای چاشنی سالاد ها نیز از سرکه سیب استفاده کنید.  

منبع : آرگا




آشنایی با نوشهیر استانبول





با انواع مدل مبلمان 219 آشنا شوید




نشانی شما منتشر نخواهد شد.

بهترین درمان گیاهی برای چربی خون





اولین و بهترین راه برای کاهش یا رفع این مشکل، اصلاح رژیم غذایی است.اگر از چربی خون بالا رنج می برید این گیاهان را بخورید.

رژیم غذایی ناسب، استفاده از غذاهای چرب و پرکالری، فرهنگ ناصحیح استفاده بیش از حد از غذاهای فوری (فست‌فودها) نظیر پیتزا، سس مایونز، فرهنگ نادرست مصرف زیاد گوشت قرمز در جامعه و زندگی کم‌تحرک ماشینی در کشور ما باعث شده است افراد زیادی به مشکل بالا بودن چربی و کلسترول خون یا چاقی مبتلا باشند.

اولین و بهترین راه برای کاهش یا رفع این مشکل، اصلاح رژیم غذایی است. یکی از مهم‌ترین توصیه‌های غذایی، کاهش مصرف گوشت قرمز و برنج و استفاده از سبزیجاتی نظیر کلم، کرفس، هویج، کاهو، اسفناج، کدو و در رژیم غذایی روزانه است. مرف غذاهای دریایی و سایر ترکیبات حاوی روغن امگا 3 نیز توصیه می‌شود.

گیاهان دارویی زیادی نیز وجود دارد که کاهش‌دهنده چربی خون نیز هستند مانند:

* دم‌کرده آویشن که از طب سنتی ایران دفع‌کننده رطوبت و بلغم از بدن است، از پایین آورنده‌های مناسب چربی خون محسوب می‌شود.
* مصرف روزانه یک قاشق چای‌خوری پودر یا نیمکوب شده سیاه‌دانه یا دانه تره هم می‌تواند در کاهش چربی خون نیز تأثیر داشته باشد.

* سیر، سویا، گشنیز، جعفری و شوید از سبزیجات موثر در کاهش چربی و کلسترول است. به عنوان مثال، نوشیدن دم‌کرده شوید و لیمو عمانی یک ساعت پس از غذا می‌تواند در کاهش سطح کلسترول و چربی خون موثر باشد.

* چای پور (Puer) یکی از معروف‌ترین انواع چای چینی است که دارای خواص بسیار قوی کاهنده چربی و کلسترول است.

* دم کرده پوست نارنگی و زنجبیل نیز می‌تواند موثر باشد.

* جومینگ ز (Jueming ze) نیز گیاه بسیار موثری در کاهش چربی، کلسترول و قند خون است.

* نوشیدن دم‌کرده زینان و عناب نیز در این امر موثر است.

* مصرف سماق همراه غذا نیز به دلیل تاثیراتی که روی صفرا دارد، می‌تواند تاثیرات مناسبی در پایین آوردن چربی خون داشته باشد.

کد (6)

&gt&gt&gt   نوسینده محترم ! با تشکر از نشر مطالب مفید وجالب شما درقسمت های گیاهان اگر به لسان محلی یا بومی افغانستان توضیحات داده شود بهتر خواهد بود چرا که گیاه فهمیده نشود چطور از آن استفاده کرد ؟&gt&gt&gt   به نظر دهنده اول!
من هم به همین پرابلم دچار بودم. حالا راه حل را پیدا کردم. این ها را توسط ماوس کمپیوتر کپی میکنم ودر (گوگل پیکچر) و یا تصاویر گوگل می اندازم و قواره محترم این ها به مشاهده میرسد.&gt&gt&gt   پروفسور سمیعی:
ﭼﯽ ﺑﺨﻮﺭﯾﻢ؟؟؟؟؟
– ﺍﮔﺮ ﺣﺴﺎﺑﯽ ﺍﻋﺼﺎﺏﺗﺎﻥ ﺑﻪ ﻫﻢ ﺭﯾﺨﺘﻪ، ﻣﻮﺯ
ﺑﺨﻮﺭﯾﺪ .
– ﺍﮔﺮ ﻣﯽﺧﻮﺍﻫﯿﺪ ﮐﻠﯿﻪ ﺗﺎﻥ ﺳﻨﮓ ﻧﺴﺎﺯﺩ،
ﺯﺭﺩﺁﻟﻮﺩ ﺑﺨﻮﺭﯾﺪ.
– ﺍﮔﺮ ﻓﺸﺎﺭ ﺧﻮﻥﺗﺎﻥ ﺑﺎﻻﺳﺖ، ﻛﺸﻤﺶ ﺑﺨﻮﺭﯾﺪ.
– ﺍﮔﺮ ﺍﺯ ﺳﺮﻭﺻﺪﺍﯼ ﻣﻌﺪﻩ ﺭﻧﺞ ﻣﯽﺑﺮﯾﺪ، ﻣﺎﺳﺖ
ﺑﺨﻮﺭﯾﺪ .
– ﺍﮔﺮ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ﺣﺪ ﺳﺮﻓﻪ ﻣﯽﻛﻨﯿﺪ، ﻋﺴﻞ ﺑﺨﻮﺭﯾﺪ.
– ﺍﮔﺮ ﻫﻤﯿﺸﻪ ﺍﺣﺴﺎﺱ ﺧﺴﺘﮕﯽ ﻣﯽﻛﻨﯿﺪ، ﻓﻠﻔﻞ
ﺩﻟﻤﻪﺍﯼ ﻗﺮﻣﺰ ﺑﺨﻮﺭﯾﺪ .
– ﺍﮔﺮ ﻣﯽﺗﺮﺳﯿﺪ ﺳﺮﻃﺎﻥ ﻣﻌﺪﻩ ﺑﮕﯿﺮﯾﺪ، ﻛﻠﻢ
ﺑﺨﻮﺭﯾﺪ .
– ﺍﮔﺮ ﻣﺸﻜﻞ ﯾﺒﻮﺳﺖ ﺩﺍﺭﯾﺪ، ﺍﻧﺠﯿﺮ ﺑﺨﻮﺭﯾﺪ .
– ﺍﮔﺮ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﻣﺸﮑﻼﺕ ﮔﻮﺍﺭﺷﯽ ﻫﺴﺘﯿﺪ، ﺭﯾﺤﺎﻥ
ﺑﺨﻮﺭﯾﺪ .
– ﺍﮔﺮ ﺩﭼﺎﺭ ﺳﻮﺯﺵ ﻣﻌﺪﻩ ﻫﺴﺘﯿﺪ، ﭼﺎﯼ ﺑﺎﺑﻮﻧﻪ
ﺑﺨﻮﺭﯾﺪ
بهﺍﺷﺘﺮﺍﮎ ﺑﮕﺬﺍﺭﯾﺪ ﺑﺮﺍﯼ ﺁﻧﺎﻥ ﮐﻪ ﺩﻭستشان ﺩﺍﺭﯾﺪ.
ده ﺍﺷﺘﺒﺎﻩ ﺑﺰﺭﮒ ﻛﻪ ﺑﺎﻋﺚ ﺳﮑﺘﻪ ﻣﻐﺰﯼ ﻣﯿﺸﻮﺩ:
۱ – ﻧﺨﻮﺭﺩﻥ ﺻﺒﺤﺎﻧﻪ
۲ – ﭘﺮﺧﻮﺭﯼ
۳ – ﺩﺧﺎﻧﯿﺎﺕ
۴ – ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺯﯾﺎﺩ ﻗﻨﺪ ﻭ ﺷﻜﺮ
۵ – ﺁﻟﻮﺩﮔﯽ ﻫﻮﺍ
۶ – ﻛﻤﺒﻮﺩ ﺧﻮﺍﺏ
۷ – ﭘﻮﺷﺎﻧﺪﻥ ﺳﺮ ﺑﻪ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺧﻮﺍﺏ
۸ – ﻛﺎﺭ ﻛﺸﯿﺪﻥ ﺍﺯ ﻣﻐﺰﺗﺎﻥ در ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ
۹ – ﻛﺎﻫﺶ ﺍﻓﻜﺎﺭ ﻣﺜﺒﺖ
۱۰ – ﻛﻢ ﺣﺮﻓﯽ
ﭘﺮﻭﻓﺴﻮﺭ ﻣﺠﯿﺪ ﺳﻤﯿﻌﯽ
ﭘﺪﺭ ﻣﻐﺰ ﺩﻧﯿﺎ&gt&gt&gt   ای نظر دهنده دوم چقدر مرا خنداندی .!
اصفهانی&gt&gt&gt   اطلاعات پزشکی امام صادق و مجادله با(ع) با يك طبيب هندي:
ربيع حاجب مي‌گويد: روزي طبيبي هندي در مجلس منصور كتاب طب مي‌خواند، در حالي كه امام صادق(ع) در آنجا حضور داشت.
چون از قرائت مسائل طب فراغت يافت، به امام ششم(ع) گفت: دوست داري از دانش خود به تو بياموزم؟
حضرت فرمود: «نه، زيرا آنچه من مي‌دانم از دانش تو بهتر است.
» طبيب پرسيد: تو از طب چه مي‌داني؟ حضرت فرمود: «من حرارت را با سردي و سردي را با گرمي، رطوبت را با خشكي و خشكي را با رطوبت درمان مي‌كنم و مسئلة تندرستي را به خدا وا مي‌گذارم و براي تندرستي دستور پيامبر(ص) را به كار مي‌برم كه فرمود:
«شكم، خانة درد است و پرهيز، درمان هر دردي است و تن را به آنچه خوي گرفته، بايد عادت داد.»
طبيب گفت: طبّ جز اين چيزي نيست.
امام گفت: «مي‌پنداري كه من اين دستورها را از كتاب‌هاي بهداشتي ياد گرفته‌ام؟
طبيب گفت: آري، امام فرمود: من اينها را از خدا فرا گرفته‌ام.
تو بگو من از جهت بهداشت داناترم يا تو؟
طبيب گفت: البتّه من.
امام(ع) فرمود: اگر اين چنين است من از تو پرسش‌هايي مي‌پرسم، تو پاسخ بده. طبيب گفت: بپرس.
امام صادق(ع) پرسش‌هاي زير را از طبيب هندي پرسيدند:
چرا جمجمة سر چند قطعه است؟
چرا موي سر بالاي آن است؟
چرا پيشاني مو ندارد؟
چرا در پيشاني، خطوط و چين وجود دارد؟
چرا ابرو بالاي چشم است؟
چرا دو چشم، مانند بادام است؟
چرا بيني ميان چشم‌هاست؟
چرا سوراخ بيني در زير آن است؟
چرا مردان ريش دارند؟
چرا دندان پيشين، تيزتر و دندان آسياب، پهن و دندان بادام شكن، بلند است؟
چرا كف دست‌ها مو ندارد؟
چرا ناخن و مو جان ندارند؟
چرا قلب مانند صنوبر است؟
چرا کبد (جگر) خميده است؟
چرا دو زانو به طرف پشت خم و تا مي‌گردند؟
چرا گام‌هاي پا ميان تهي است؟
طبيب هندي در پاسخ به تمامي پرسش‌هاي بالا گفت: نمي‌دانم.
امام فرمود: من علّت اينها را مي‌دانم. طبيب گفت: بيان كن.
امام فرمود:
ـ جمجمه به دليل اينکه ميان تهي است، از چند قطعه، آفريده شده است و اگر قطعه قطعه نبود، ويران مي‌شد، بنابراين چون چند قطعه است، ديرتر مي‌شكند.
ـ مو در قسمت بالاي سر است، چون از ريشة آن روغن به مغز مي‌رسد و از سر موها كه سوراخ است، بخارها بيرون مي‌رود و سرما و گرمايي كه به مغز وارد مي‌شود، دفع مي‌شود.
ـ پيشاني مو ندارد، براي آنكه روشنايي به چشم برسد.
ـ خطّ و چين پيشاني نيز عرقي را كه از سر مي‌ريزد، نگه مي‌دارد تا وارد چشم‌ها نشود و انسان بتواند آن را پاك كند، مانند رودخانه‌ها كه آب‌هاي روي زمين را نگهداري مي‌كنند.
ـ ابروها بالاي دو چشم قرار دارند تا نور به اندازة کافي به آنها برسد. اي طبيب، نمي‌بيني وقتي شدّت نور زياد است، دست خود را بالاي چشم‌ها مي‌گيري تا روشني به مقدار کافي به چشم‌هايت برسد و از زيادي آن پيشگيري كند؟!
ـ بيني بين دو چشم قرار دارد تا روشنايي را بين آنها به طور مساوي تقسيم كند.
ـ چشم‌ها شکل بادام هستند تا ميل دوا در آن فرو برود و بيرون آيد. اگر چشم چهار گوش يا گرد بود، ميل در آن به درستي وارد نمي‌شد و دوا به همه جاي آن نمي‌رسيد و بيماري چشم درمان نمي‌شد.
ـ خداوند سوارخ بيني را در زير آن آفريد تا فضولات مغز از آن پايين بيايد و بو از آن بالا رود. اگر سوراخ بيني در بالا بود، نه فضولات از آن پايين مي‌آمد و نه بوي چيزي را در مي‌يافت.
دندان‌هاي پيشين را تيز آفريد تا گزيدن آسان گردد
دندان‌هاي آسياب را براي خرد كردن غذا پهن آفريد،
دندان نيش را بلند آفريد تا دندان‌هاي آسياب را مانند ستوني كه در بنا به كار مي‌رود، استوار كند.
ـ دو كف دست را بي‌مو آفريد تا لمس كردن با آنها صورت گيرد. اگر کف دست مو داشت، وقتي انسان به چيزي دست مي‌کشيد به خوبي آن را حس نمي‌کرد.
ـ مو و ناخن را بي جان آفريد، چون بلند شدن آنها زشت و کوتاه کردن آنها زيباست. اگر جان داشتند، بريدن آنها همراه با درد زيادي بود.
ـ قلب را مانند صنوبر ساخت، چون وارونه است. سر آن را باريك قرار داد تا در ريه‌ها در آيد و از باد زدن، ريه خنك شود.
ـ كبد را خميده آفريد تا شكم را سنگين كند و آن را فشار دهد تا بخارهاي آن بيرون رود.
ـ خم شدن زانو را به طرف عقب قرار داد تا انسان به جهت پيش روي خود راه رود و به همين علّت حركات وي ميانه است و اگر چنين نبود، در راه رفتن مي‌افتاد.
ـ پا را از سمت زير و دو سوي آن، ميان باريك ساخت، براي آنكه اگر همة پا بر روي زمين قرار مي‌گرفت، مانند سنگ آسياب سنگين مي‌شد.
سنگ آسياب چون بر سر گردي خود باشد، كودكي آن را میتواند حرکت دهد و هر گاه بر روي زمين بيفتد، مردي قوي به سختي مي‌تواند آن را بلند كند.
» آن طبيب هندي گفت: اينها را از كجا آموخته‌اي؟
امام(ع) فرمود: «از پدرانم و ايشان از پيامبر(ص) و او از جبرئيل، امين وحي و او از پروردگار كه مصالح همة اجسام را مي‌داند.
» طبيب در آن وقت مسلمان شد و گفت: تو داناترين مردم روزگاري.
راستي چه شگفت‌انگيز است كه حضرت صادق(ع) بدون در دست داشتن ابزار امروزي كه وسيلة شناخت درون و برون انسانند، در گوشه‌اي از شهر «مدينه» براي يك طبيب هندي، شگفتي‌هاي خلقت انسان را با دلايل محکم بيان مي‌فرمايند
اینجاست که باید گفت:
فتبارک الله اﺣﺴﻦ اﻟﺨﺎﻟﻘﻴن

مهلتبرای این مطلب تمام شده است

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *