تحقیقات جدید نشان میدهد که مصرف مکملهای اسید چرب اُمگا 3 در دوران بارداری، میتواند از ابتلای کودکان به بیماری آسم جلوگیری کند.
به گزارش ایسنا به نقل از گیزمگ، با توجه به آمار به دست آمده از کلینیک مایو، آسم در کودکان علت عمده مراجعه به اورژانس کودکان و بستری شدن در بیمارستان بوده و متاسفانه هیچ درمانی برای این بیماری وجود نداشته و میتواند تا بزرگسالی به طول انجامد.
این تحقیق توسط محققان دانشگاه واترلو کانادا انجام شد و محققان برای شروع این پژوهش، در طول سه ماهه سوم بارداری، در مجموع به 736 زن دانمارکی روزانه دوزهایی از مکمل اُمگا 3 که از روغن ماهی گرفته شده و روغن زیتون دادند.
نمونه خون در هفته 24 بارداری و یک هفته پس از زایمان تایید کرد که سطح اُمگا 3 در این افراد افزایش یافته است.
پس از متولد شدن نوزادان، سلامت 695 نفر از آنها برای یک دوره پنج ساله تحت نظارت قرار گرفتند.فواید مصرف امگا 3 در بارداری
در نتیجه مشخص شد کودکانی که مادران آنها در دوران بارداری از مکمل اُمگا 3 استفاده میکردند، 3.7 درصد کمتر به آسم مبتلا بودند.
تحقیقات جدید نشان دادهاند که این اسیدهای چرب اشباع نشده نقش کلیدی در تنظیم پاسخ ایمنی بدن انسان بازی میکنند.
مقاله این پژوهش اخیرا در New England Journal of Medicine به چاپ رسیده است.
لطفا نظرات خود را درباره این مطلب با “نی نی نما” در میان بگذارید
تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج و لينک سايت مجاز است.
مصرف مکمل امگا 3 در دوران بارداری سوخت و ساز آهن را در جنین افزایش می دهد و از کمبود آهن در نوزاد جلوگیری می کند.برای اولین بار، تحقیقات ثابت کرده است که مصرف مکمل اسید docosahexaenoic (DHA) که یک اسید چرب غیر اشباع ضروری امگا 3 است توسط مادر متابولیسم آهن را در جنین افزایش می دهد و به عبارت دیگر ژن های کلیدی تنظیم کننده ی انتقال آهن از طریق جفت را افزایش می دهد. مکمل DHA علاوه بر کمک به رشد اولیه ی مغز، به متابولیسم آهن در نوزادان تازه متولد شده نیز کمک می کند. علاوه بر این، به بهبود ذخایر آهن قبل از تولد و بعد از تولد کمک می کند تا از کمبود آینده و آسیببی که می تواند به رشد شناختی کودک زده شود جلوگیری شود.به منظور انجام این بررسی، محققان 11 زنان باردار سالم که در ماه ششم بارداری بودند را به 2 گروه تقسیم کردند. در گروه کنترل 54 زن که یک رژیم غذایی متعادل به همراه ماهی و 2 لیوان نوشیدنی لبنی کنترل شده مصرف می کردند و گروه مداخله که شامل 56 زن بود و و یک رژیم غذایی متعادل را به همراه ماهی و 2 لیوان نوشیدنی لبنی که با 4 میلی گرم روغن ماهی غنی شده بود مصرف می کردند. محققان نمونه جفت را بعد از کار، برای بررسی بیان ژن و پروتئین مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.نتایج اثرات مفید از مصرف مکمل های DHA توسط مادربر هموستاز آهن از طریق (syncytiotrophoblast) نشان داد که باعث افزایش انتقال آهن مادر به جنین و بهبود ذخایر آهن جنینی می شود.“بنابراین، این مکمل DHA به عنوان یک استراتژی های تغذیه ای نه تنها به رشد شناختی و بصری کودک کمک می کند، همچنین می تواند در جلوگیری از خطر دچار کم خونی کمک کند. در این راستا، این مکمل مادری می تواند از آنمی مرتبط با عوارض پری ناتال مانند وزن کم هنگام تولد و رشد شناختی ثانویه جلوگیری کند.
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Math Captcha 2 + 8
خانهموبایل
فواید مصرف امگا 3 در بارداری
دانشمندان معتقدند مادران باردار با خوردن روغن ماهی میتوانند تا حد زیادی مانع ابتلای نوزادانشان به بیماری اگزما شوند. در آزمایشهایی که در این رابطه صورت گرفت، نوزادان مادرانی که در دوران بارداری از قرصهای مکمل امگا 3 و روغن ماهی استفاده کرده بودند یک سوم کمتر به بیماریهای خشکی پوست (از جمله اگزما) دچار شدند.
دانشمندان استرالیایی معتقدند اسیدهای چرب امگا 3 میتواند با افزایش مقاومت بدن نوزاد در رحم مادر، در ماههای اولیه زندگی مانع ابتلایشان به اگزما شود.
در این آزمایش محققان دانشگاه آدلاید با در نظر گرفتن سابقه ابتلای بیش از 7 زن باردار به نیمی از آنها سه بار در روز قرصهای مکمل امگا 3 دادند و این کار از ماه پنجم بارداری تا پایان دوره انجام شد.
در همین زمینه تحقیقاتی درباره میزان تأثیر روغن ماهی بر آسم و تب یونجه در نوزادان در حال انجام است. با این وجود مسئولان بهداشتی استرالیا هشدار دادند مادران باردار باید حداکثر هفتهای چهار وعده ماهی بخورند چون جیوه موجود در ماهی میتواند برای نوزاد مضر باشد.
روغن ماهی و ارتباط آن با هوش کودکان
مطالعات بر روی 9 هزار مادر و کودکهایشان نشان داده است، مادرانی که امگا 3 کمتری دریافت کردهاند، فرزندانشان از ضریب هوشی پایینتری برخوردارند. این مطالعات نشان دادهاند، هماهنگی بین چشمها، دستها و مهارت اجتماعی در این کودکان بهتر بوده است و سرعت عمل بالاتری دارند.
محققان میافزایند، ضریب هوشی این کودکان 6 مرتبه از حالت عادی کمتر است. به علاوه، این کودکان در فعالیتهای اجتماعی خود (مانند دوستیابی) ناتوانتر هستند و با اختلالات رفتاری در بزرگسالی روبهرو خواهند بود.
محققان در رابطه با اثرات مصرف روغن ماهی در دوران بارداری عقیده دارند که دریافت مناسب امگا 3 میتواند از بروز بیماری فشار خون و سایر مشکلات ناشی از آن در میانسالی بکاهد و به این دلیل است که به مادران باردار توصیه میشود حداقل دو بار در هفته از ماهی استفاده کنند
آنها در ادامه میافزایند، 6 درصد از مغز را چربیها تشکیل میدهند که 3 درصد از آن اسیدهای چرب ضروری و اسید چرب امگا 3 است که اغلب از طریق امگا 3 ای که مادر در دوران بارداری مصرف میکند، به نوزاد میرسد. به این دلیل مصرف روغن ماهی به صورت ماهیهایی که روغن بالاتری دارند، در دوران بارداری توصیه میشود.
حتی در مطالعهای دیگر دیده شده است که میتوان با دادن مکمل روغن ماهی به بچههای دبستانی تا حدودی در رفتارهای بد آنها تغییراتی ایجاد کرد. محققان در این مطالعه به این نتیجه دست یافتهاند که کمبود امگا 3 در بچهها و حتی در دانش آموزان بزرگتر 1 تا 16 ساله نیز موجب بروز مشکلات رفتاری میشود که با دریافت روغن ماهی میتوان به میزان قابل توجهی از مشکلات روحی، رفتاری و اجتماعی آنها کاست.
امگا 3، برای همه
اسیدهای چرب امگا 3، که در گوشت ماهی به وفور وجود دارد، سبب افزایش کارایی ذهنی در کودکان و جلوگیری از ابتلای سالمندان به آلزایمر میشود.
جدیدترین تحقیق دانشمندان نشان میدهد، مصرف ماهی همچنین سبب میشود، بیماران قلبی، کمتر به حمله دوباره قلبی دچار شوند.
همچنین با مصرف مستمر ماهی، مرگ ناگهانی ناشی از نارسایی قلبی و عروقی کاهش مییابد. مصرف ماهی کلسترول را کاهش میدهد و خطر لخته شدن و رسوب دهی خون را میکاهد. در صورتی که افراد امکان مصرف مستمر ماهی را ندارند، توصیه میشود از مکملهای امگا 3 که برای افراد بیمار قلبی، هزار میلی گرم در روز است، استفاده کنند که عوارض جانبی نیز ندارد.
بچههای با وزن طبیعی با روغن ماهی
فواید مصرف امگا 3 در بارداری
جالب است بدانید که این روغن در دوران بارداری نه تنها بر ضریب هوشی نوزادان اثر دارد، بلکه دارای فواید دیگری نیز هست. به تازگی مطالعات نشان دادهاند، مادرانی که در دوران بارداری از این روغن استفاده کردهاند به احتمال کمتر کودکانی با وزن کم را به دنیا خواهند آورد. از آنجایی که کمبود وزن در بدو تولد با ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت رابطه مستقیمی دارد، از این رو جلوگیری از بروز این بیماریها در حفظ سلامت کودک حتی در بزرگسالی نیز اهمیت بالایی دارد.
به علاوه چون ماهیها سرشار از امگا 3 هستند، داشتن یک بارداری سالم میتواند با مصرف این ماده غذایی میسر شود. از این رو دانشمندان ماهی را به عنوان جزء مهمی از رژیم غذایی انسانها خصوصاً در این دوران به حساب میآورند.
مطالعات بر روی 9 هزار مادر و کودکهایشان نشان داده است، مادرانی که امگا 3 کمتری دریافت کردهاند، فرزندانشان از ضریب هوشی پایینتری برخوردارند
محققان در رابطه با اثرات مصرف روغن ماهی در دوران بارداری عقیده دارند که دریافت مناسب امگا 3 میتواند از بروز بیماری فشار خون و سایر مشکلات ناشی از آن در میانسالی بکاهد و به این دلیل است که به مادران باردار توصیه میشود حداقل دو بار در هفته از ماهی استفاده کنند.
با وجود تمامی فوایدی که روغن ماهی دارد، نباید آن را بی مورد و بدون حساب و کتاب مصرف کرد. گاهی مصرف زیاد این ماده کمبود ویتامینE را به همراه دارد که افراد را با کم خونی مواجه میسازد. گاهی نیز مصرف بیرویه این روغنها موجب بروز خونروی شده که بر اثر ضربه، عمل جراحی و یا اعمال دندانپزشکی آشکار میشود.
پس خودسرانه از روغن ماهی به میزان بالا استفاده نکنید. به علاوه، به یاد داشته باشید که این روغن نیز مانند روغنهای دیگر دارای کالری بالایی است که مصرف بیرویه آن میتواند انرژی مازادی را به بدن رسانده و موجب چاقی شود.
منابع:
پارسی طب
خبرآنلاین
pezeshk . us
بارداری و زایمان راحت با
اسباب بازی های فکری و جالب
حس خوب زندگی (زیباتر شوید)
ویژه تبلیغات در بیتوته
تجهیزات مراکز بازی تا 35 درصد تخفیف
خرید انلاین محصولات زناشویی،6 درصد تخفیف
تخفیف های ویژه /سوپر مارکت اینترنتی
باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .
باید پاسخ داد که مصرف خودسرانه مکمل امگا3 در دوران بارداری توصیه نمیشود و بهتر است شما اسیدهای چرب امگا3 را از طریق غذای روزانه تان تامین کنید که در ادامه این بخش از دلگرم منابع غذایی را معرفی کرده ایم. مگر در شرایط خاص و مورد نیاز و با تجویز پزشم معالج این مکمل در دوران بارداری مصرف شود.
فواید مصرف امگا 3 در بارداری
اسیدهای چرب امگا 3 یک خانواده از چربی های اشباع نشده است که ما باید از رژیم غذایی دریافت کنیم آنها همچنین N – 3و یا اسیدهای چرب ω – 3 دارد.آنها اسیدهای چرب ضروری یده می شوند زیرا آنها برای سلامت مورد نیاز هستند اما بدن خود نمی تواند آنها را مانند سایر چربی ها تولید کند. اسیدهای چرب چند اشباع نشده بدان معنی است که اسیدهای چرب چند پیوند دوگانه در ساختار شیمیایی خود دارند اسیدهای چرب امگا6 نوع دیگری از چربیهای چند اشباع نشده می باشد.
“امگا ” گذاری قراردادی با قرار دادن پیوند دوگانه بر روی مولکول اسید چرب است امگا 3S که اولین پیوند دوگانه بر روی اتم کربن 3 به دور از انتهای امگا قرار داده شده است.
همچنین بخوانید:
فواید امگا3 برای مغز
8 نکته درباره امگا3
کپسول کادلیور(کپسول روغن ماهی)
تری گلیسیرید خون
مکمل امگا 3 می تواند تری گلیسیرید خون را به طور قابل توجهی کاهش دهد.
سرطان
مصرف غذاهای با امگا 3 بالا به کاهش خطر سرطان روده بزرگ، پروستات و سرطان سینه مرتبط است. با این حال، تمام مطالعات موافق نیستند.
کبد چرب
مصرف مکمل های اسید چرب امگا 3 می تواند به خلاص شدن از چربی اضافی در کبد کمک کند.
افسردگی و اضطراب
مصرف مکمل امگا 3، مانند روغن ماهی، می تواند به کاهش علائم افسردگی و اضطراب کمک کند.
التهاب و درد: امگا 3S می تواند علائم التهاب و نشانه های بیماریهای مختلف اتوایمیون، مانند آرتریت روماتوئید را کاهش دهد. آنها همچنین در کاهش درد قاعدگی بسیار موثر است.
ADHD
در کودکان مبتلا به ADHD، مکمل امگا 3 می تواند به طور قابل توجهی نشانه های مختلف بیماری را بهبود بخشد.
آسم
امگا 3S ممکن است به پیشگیری آسم در کودکان و بزرگسالان جوان کمک کند.
رشد نوزاد
خوردن DHA در طول دوران بارداری و شیردهی می توانید سلامت هوش و چشم کودک را بهبود بخشد.
زوال عقل
تعدادی از مطالعات نشان داده اند که مصرف بالاتر امگا 3 به کاهش خطر بیماری آلزایمر و زوال عقل مرتبط است. یک رژیم غذایی1 ٪ تضمین شده سبب ذوب شدن 12 – 32 پوند از چربی در 21 روز می شود.متاسفانه، با وجود بهبود عوامل خطر متعددی برای بیماری های قلبی، نشان داده نشده است که اسیدهای چرب امگا 3 برای جلوگیری از حملات قلبی یا سکته موثر باشند. بزرگترین مطالعات در بدن شواهدی از هیچ فایده ای پیدا نکرده اند.
فواید مصرف امگا 3 در بارداری
ایمنی و عوارض جانبی مکمل های امگا 3
در واقع گرفتن مقدار زیادی از اسیدهای چرب امگا 3 از غذاهای کامل سخت نیست.
چند غذایی که امگا 3 بسیار بالا دارند عبارتند از:
دیگر غذاهای سرشار از EPA و DHA شامل انواع بسیاری از ماهی های چرب، گوشت، تخم مرغ و محصولات لبنی از حیوانات علف خوار می باشد.
چندین غذای گیاهی نیز دارای اسید چرب امگا 3 ALA بالا هستند این شامل سویا، دانه شاهدانه و گردو می باشد برخی از سبزیجات از جمله اسفناج و کلم بروکسل همچنین حاوی مقادیر کمی هستند.
سوالات متداول در زمینه مکمل امگا 3
در اینجا پاسخ سریع به چند سوال رایج که اغلب در مورد اسیدهای چرب امگا3 و روغن ماهی پرسیده می شود آورده می شود.
1. بهترین شکل روغن ماهی چیست؟
اکثر روغن های ماهی به شکل اتیل استر می باشد.
با این حال، توصیه می کنیم روغن ماهی در اشکال تری گلیسرید و اسید چرب آزاد را بخرید زیرا آنها خیلی بهتر جذب می شود.
2. با مصرف امگا 3 S اضافی در بدن اتفاقی می افتد؟
آنها به سادگی به عنوان یک منبع کالری، مانند سایر چربی ها استفاده می شود.
3. آیا می توانیم با امگا 3 طبخ انجام دهیم؟
طبخ با آنها توصیه نمی شود چرا که آنها از چربی های اشباع نشده هستند که به راحتی می توانند در حرارت بالا صدمه ببینند.
به همین دلیل، شما همچنین باید آنها را در یک محل تاریک و خنک ذخیره نمایید و به صورت فله خریداری نکنید زیرا آنها می توانند نابود شوند.
پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)
1