عوارض قرص نیزوپرد 5 برای چیست

خواص دارویی و گیاهی

عوارض قرص نیزوپرد 5 برای چیست
عوارض قرص نیزوپرد 5 برای چیست

یکی از قرص ها که در درمان بسیاری از بیماری ها از جمله التهاب ها مورد استفاده قرار می گیرد قرص نیزوپرد می باشد. در این مقاله قصد داریم شما را با اطلاعات دارویی، کاربردها و عوارض شایع داروی نیزوپرد آشنا سازیم.

نیزوپرد (پردنیزولون) یکی از مشتقات کورتیزول می باشد که برای درمان انواع التهاب ها و شرایط خود ایمنی و برخی از سرطان ها مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو به طور ویژه در بیماران با نارسایی کبد مورد استفاده قرار می گیرد.  در این مطلب موارد مصرف و عوارض قرص نیزوپرد را مورد بررسی قرار می دهیم.

پردنیزون داروی استروئیدی است که التهاب های موجود در بدن را کاهش می دهد و مواد شیمیایی موجود در بدن که سبب ایجاد التهاب می گردند را در سیستم ایمنی بدن کاهش می دهد. یکی از داروهای مهم برای حفظ سلامت سیستم های بدن می باشد. قبل از مصرف هر دارو بهتر است اطلاعاتی جامع و کامل در رابطه با موارد مصرف و منع مصرف، عوارض جانبی، احتیاط و میزان دوز مصرفی مجاز بدست آوریم در این مطلب به بررسی قرص نیزوپرد (پردنیسون) می پردازیم.

  

نیزوپرد برای درمان شرایطی مثل آرتروز، اختلالات خونی، مشکلات تنفسی، حساسیت های شدید، ناراحتی های پوستی، سرطان، ناراحتی چشم و اختلالات سیستم ایمنی بدن مورد استفاده قرار می گیرد. قرص نیزوپرد به گروهی از داروها تعلق دارد که کورتیکوستروئید نامیده می شوند. واکنش سیستم ایمنی بدن به اختلالات مختلف را کاهش می دهد تا علایمی مثل ورم کردن و واکنش های حساسیتی کاهش یابد.عوارض قرص نیزوپرد 5 برای چیست

این دارو را همراه با غذا یا شیر مصرف کنید تا از ناراحتی های شکمی پیشگیری کنید و بر اساس دستور پزشک مصرف شود. قرص را همراه با یک لیوان کامل آب میل نمایید مگر اینکه دکترتان طوری دیگر تجویز کرده باشد. اگر تجویز شده است روزی یکبار مصرف کنید آن را صبح قبل از ساعت 9 میل کنید. این دارو را دقیقا طبق دستور پزشک استفاده کنید. از برنامه دارویی خود با دقت پیروی نمایید. دوز مصرفی و طول مدت درمان به شرایط پزشکی شما و واکنش به درمان بستگی دارد. استفاده از این دارو را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید. وقتی دارو به طور ناگهانی قطع گردد برخی از شرایط ممکن است بدتر شوند. شما ممکن است علایمی مثل ضعف، لاغر شدن، حالت تهوع، دردماهیچه، سردرد، خستگی و سرگیجه شدن را تجربه کنید. برای پیشگیری از این علایم در مواقع قطع دارو پزشک شما ممکن است دوز مصرفی آن را به تدریج کاهش دهد. به محض مواجه شدن با علایم جدید یا بدتر شدن شرایط با پزشک تماس بگیرید. اگر بر اساس برنامه روزانه از این قرص استفاده می کنید و یک دوز مصرفی ان را فراموش کردید به محض اینکه یادتان آمد ان را مصرف کنید اما اگر به زمان بعدی مصرف نزدیک شدید بهتر است از دوز فراموش شده چشم پوشی کنید و بر اساس برنامه روزانه تان از آن استفاده کنید. اگر از داروی نیزوپرد برای مدتی استفاده می کنید بهتر است آزمون های پزشکی (مثل گلوکز خون، ارزیابی قد و وزن، ظرفیت استخوان ها،فشار خون و غیره) را به طور دوره ای بررسی کنید تا بهبود بیماری و عوارض جانبی آن را کنترل کنید.

حالت تهوع، استفراغ، از دست دادن اشتها، سوزش معده، اختلال در خواب، افزایش تعریق و یا اکنه ممکن است اتفاق بیفتد. اگر هر یک از این عوارض ادامه یافت یا بدتر شد با پزشک خود تماس بگیرید. بخاطر داشته باشید که پزشک قرص پردنیزولون را به این دلیل برای شما تجویز کرده است که فواید آن بیش از عوارض آن می باشد. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می کنند عوارض جدی را تجربه نکرده اند. به محض اینکه متوجه عوارض جدی و نامحتمل شدید پزشک خود را در جریان قرار دهید عوارضی از جمله: درد یا گرفتگی ماهیچه، ضربان قلب نامنظم، ضعف، ورم کردن دست، پا و مچ پا، چاق شدن غیر معمول، علایم عفونت (تب یا گلودرد)، مشکلات بینایی (تاری دید)، استفراغ که مثل دانه های قهوه به نظر می رسد، مدفوع خونی، درد ناحیه شکم، تغییرات رفتاری، التیام کند زخم ها، نازک شدن پوست، درد استخوان، تغییرات دوره قاعدگی، صورت پف کرده، تشنج و خونریزی آسان. نیزوپرد در موارد نادر سطح قند خون بدن را افزایش می دهد که باعث تشدید دیابت می گردد.

افرادی که دارای عفونت در بخشی از بدن هستند، زنان باردار، کودکان، زنان که تحت مراقبت های ویژه هستند، افراد مبتلا به دیابت، افراد مسن، بیماران قلبی و کلیوی، افراد که به این دارو حساسیت دارند نباید از این دارو استفاده کنند.

امیدواریم مطالب و نکات مهم در رابطه با مصرف قرص نیزوپرد برای شما مفید باشد. در صورتی که تمایل دارید با اطلاعات دارویی و عوارض  سایر داروها آشنا شوید پیشنهاد میکنیم به بخش اطلاعات دارویی رجوع کنید.

منبع : آرگا



موهاتو ابریشمی کن !



روغن خراطین و خواص شگفت انگیز آن !


مدل ساعت های لوکس زنانه و مردانه با استایل های جذاب



چطور ارزان به آنتالیا سفر کنیم؟



تخفیف ویژه ساعت مچی لوکس به مدت محدود


با خواندن این مقاله تور عمان مقصد بعدی شماست!

سپاس از اطلاعات مفيد شما

سلام.وسپاس ازاطلاعات ومعلومات خوب و مفیدتان
هلیا و سامیار از خرم آباد

سلام مفید بود .

سلام من دو ماه هست بینیمو عمل کردم دکتر این قرصو بهم داده

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

نام

ایمیل

وب‌سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

مجری طرح پایلوت : انجمن داروسازان اصفهان

تحت نظارت معاونت غذا و دارو

مسئولیت صحت اطلاعات بر عهده داروخانه می باشد

*دریافت دارو فقط بصورت حضوری در محل داروخانه و با نسخه کامل امکان پذیر است*

‎قرص پردنیزولون خوراکی 
‎پردنیزولون متعلق به دسته داروهای کورتیکواستروئیدی می باشد . کورتیکواستروئیدها در موارد بسیاری تجویز می شوند . بطور مثال جهت کنترل علائم آسم ، التهاب روده ها و بیماری های خود ایمنی ( مانند لوپوس ) ، بیماری های مفصلی و عضلانی ( مانند روماتیسم) و حساسیت ها بکار می روند.
‎این داروها همچنین در درمان برخی سرطان ها تجویز می شوند .
‎کورتیکواستروئیدها با سرکوب سیستم ایمنی در بدن باعث کاهش ورم و التهابات می شوند .

‎پیش از مصرف پردنیزولون 
– در صورت بارداری ،اقدام به بارداری یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید.
– در صورت سابقه ی فشار خون بالا ، حمله ی قلبی یا هرگونه مشکل قلب و عروق ، اختلالات کبدی ، دیابت، فشار بالای چشم ( بیماری گلوکوم یا آب سیاه ) ، پوکی استخوان، تیروئید کم کار ، بیماری های اعصاب و روان ( مانند افسردگی و سایکوز ) ، صرع ، زخم گوارشی و بیماری التهاب روده حتما پزشک خود را مطلع نمایید.
– در صورتی که اخیراً واکسیناسیون انجام دادید ، یا قصد انجام آن را دارید ، به پزشک خود بگویید.
– در صورتی که در حال حاضر مبتلا به هرگونه عفونت می باشید یا اخیراً بوده اید ، به پزشک اطلاع دهید .
– اگر در معرض تماس با افراد مبتلا به عفونت های مسری مثل آبله مرغان ، سرخک و زونا هستید، پزشک را مطلع نمایید .
– در صورت سابقه انسداد عروقی و لخته ی خون در عروق ، به پزشک خود اطلاع دهید .
-از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.
– در صورت سابقه ی هرگونه حساسیت دارویی یا درد عضلانی پس از مصرف داروهای کورتیکواستروئیدی ( دگزامتازون ، بتامتازون و …) حتماً پزشک خود را آگاه نمایید.

‎نحوه ی مصرف پردنیزولون
– مصرف دارو را دقیقا مطابق دستور پزشک مصرف نمایید .
– در صورتی که پردنیزولون یک نوبت در روز تجویز شده باشد ، بهترین زمان مصرف آن صبح ها بعد از صبحانه می باشد .
– بهتر است پردنیزولون همراه یا پس از غذا مصرف شود زیرا مصرف غذا به کاهش عوارض گوارشی ناشی از این دارو کمک می کند .
– قرص های روکشدار با عنوان ( Enteric Coated ) به صورتی طراحی شده اند که داخل روده باز می شوند لذا می توانید آن ها را قبل یا پس از غذا مصرف نمایید . اما لازم است جهت جلوگیری به آسیب روکش، این قرص ها بطور کامل بلعیده شوند و از جویدن یا خرد کردن آنها خودداری شود . همچنین مصرف داروهای معده و شربت های ضد اسید معده با این نوع قرص ها باید حداقل ۲ساعت فاصله داشته باشد .
– برخی از قرص های پردنیزولون را می توان در آب حل نمود لذا در صورتی که با بلع قرص مشکل دارید ، در مورد حل کردن دارو از داروساز خود مشورت دریافت نمایید .
– طول درمان با این دارو باتوجه به شرایط و بیماری شما کوتاه مدت یا بلند مدت می باشد . لذا مصرف دارو را تا زمانی که پزشک توصیه کرده است ادامه دهید .
– در صورتی که درمان با این دارو بیش از ۳ هفته برای شما تجویز شده باشد ، قطع ناگهانی آن می تواند عوارضی در بر داشته باشد . لذا قطع دارو باید زیر نظر پزشک و به صورت تدریجی انجام شود .
_در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جداً خودداری نمایید.

‎توصیه ها
– این قرص در دو مقدار بسیار متفاوت ۵ و ۵۰ میلی گرمی موجود می باشد. قرص ۵۰ میلی گرمی در مشکلات و التهابات جدی تر و برای مدت زمان کوتاه تجویز می شود و مصرف طولانی مدت آن خطرآفرین می باشد . لذا در زمان تحویل دارو به دوز قرص ها دقت داشته باشید و سوالاتتان را از پزشک یا داروساز خود بپرسید.
– در صورتی که بیش از ۳ هفته از این دارو استفاده می کنید، بهتر است یادداشتی تهیه کنید با این مضمون که شما تحت درمان با داروی کورتیکواستروئید (داروهایی مانند هیدروکورتیزون، بتامتازون، دگزامتازون ..)می باشید و در کیف پول یا وسایل شخصی خود نگهداری کنید.بهتر است سابقه ی بیماری های مهم و دوز داروهای خود را نیز در این یادداشت قید کنید.
-در صورتی که قصد عمل جراحی یا درمان دندانپزشکی را دارید به پزشک خود در مورد مصرف این دارو اطلاع دهید ومصرف پردنیزولون و مقدار مصرفی و مدت مصرف را قید کنید زیرا نیاز به تنظیم مجدد دوز این دارو برای این موقعیت ها وجود دارد .
– در درمان با این دارو حتماً تحت نظر پزشک خود باشید و معاینات و آزمایشات دوره ای را طبق نظر پزشک ، بطور منظم انجام دهید تا وضیعت پیشرفت درمانی شما بررسی شود و عوارض ناشی از مصرف این دارو ها تحت کنترل قرار بگیرند.
– پردنیزولون سیستم ایمنی شما را تضعیف می نماید به همین دلیل در مدت درمان با این دارو بیشتر از گذشته مستعد ابتلا به عفونت می باشید . در نتیجه در صورت احساس علائم هرگونه بیماری ، به پزشک خود مراجعه نمایید . بهداشت فردی را بیش تر رعایت کنید و تماس با افراد مبتلا به بیماری عفونی و واگیردار ( آنفولانزا ، سرخک ، آبله مرغان و. …) را محدود نمایید .
– در صورتی که مبتلا به دیابت می باشید ، اندازه گیری روزانه و منظم قند خون برای شما ضروری می باشد . زیرا مصرف پردنیزولون می توان سطح قند خون را تغییر دهد. در صورت عدم کنترل قند خون ، به پزشک خود مراجعه کنید .
– به دلیل این که این دارو می تواند در عملکرد دارو های بسیاری تداخل ایجاد کند یا بروز عوارض دارویی را افزایش دهد، پیش از شروع مصرف هرگونه دارو ، مکمل یا فرآورده گیاهی حتما به پزشک یا داروساز خود مصرف پردنیزولون رااطلاع دهید.

‎عوارض شایع پردنیزولون
‎با وجود این که مصرف این دارو برای بسیاری از بیماری ها حیاتی می باشد و فواید آن برای بیمار بیشتر و ارزشمندتر است، اما عوارض دارویی متنوعی نیز می تواند با مصرف این دارو ایجاد شود که در صورت عمل به توصیه های پزشک و داروساز خود و پیگیری های منظم می توانید آن ها را کنترل نمایید .
– عوارض گوارشی مانند دل درد ، سو ٔهاضمه یا تهوع با مصرف کورتیکواستروئید های خوراکی بسیار شایع می باشد که با مصرف دارو همراه یا پس از یک وعده غذایی سبک و پرهیز از غذاهای پر چرب و پر ادویه می توان آن ها را کاهش داد. اما در صورتی که تهوع و استفراغ ادامه دار باشد و استفراغ محتوی خون باشد حتماً باید به پزشک خود مراجعه نمایید .
– تغییر در خلق و خو و رفتار ، خصوصاً در ابتدای درمان ممکن است رخ دهد.در مورد افکار و نگرانی های خود با پزشکتان و یا مشاورتان صحبت نمایید .
– در صورت اختلال در خواب ، احساس گیجی، ابتلا به عفونت ، ضعف ماهیچه ای ، خستگی و قاعدگی نامنظم حتماً با پزشک خود صحبت کنید .
– مصرف طولانی مدت پردنیزولون نیاز به پیگیری های مناسب ، انجام آزمایشات خونی ، استخوانی و… به صورت دوره ای دارد تا بتوان از عوارض ناخواسته ی مصرف طولانی مدت این دارو ها جلوگیری کرد یا آنها را کنترل نمود لذا در صورتی که این دارو طولانی مدت برای شما تجویز شده است ، ارتباط خود با پزشکتان را قطع نکنید.
-افزایش وزن یکی از عوارض شایع مصرف کورتیکواستروئید ها می باشد که اتفاقاً برخی سودجویان از آن در داروهای چاق کننده استفاده می کنند یا بصورت مستقیم جهت افزایش وزن توسط افراد استفاده می شود اما باید بدانید که این افزایش وزن در واقع ناشی از ورم و افزایش مایعات بدن می باشد و طبیعتاً ماندگار نمی باشد ضمن اینکه مصرف این دارو برای افزایش وزن،سایر عوارض کورتیکواستروئید هامانند پوکی استخوان و ضعف ایمنی را نیز در بر دارد .عوارض قرص نیزوپرد 5 برای چیست

چنانچه در خصوص “پردنیزولون” سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

قرص پردنیزولون (Prednisolone) استروئید (Steroid) یا کورتیکواستروئید (Corticosteroid) است. البته کورتیکواستروئیدها با استروئیدهای آنابولیک (Anabolic Steroid) فرق دارند. پردنیزولون برای درمان بیماری‌های مختلفی تجویز می‌شود، از جمله حساسیت‌ها، بیماری های خونی، بیماری های پوستی، عفونت‌ها، برخی سرطان ها، و همین‌طور برای جلوگیری از وازنش یا رد پیوند پس از پیوند عضو. در این مقاله با قرص پردنیزولون، عوارض قرص پردنیزولون،‌ بهترین زمان مصرف آن،‌ قرص پردنیزولون برای کودکان،‌ قرص پردنیزولون در بارداری و… آشنا می‌شوید. با ما همراه باشید.عوارض قرص نیزوپرد 5 برای چیست

حتما بخوانید:کورتون چیست؛ عوارض جانبی کورتون و موارد مصرف آنعوارض آنتی بیوتیک چیست؟عوارض قرص خواب چیست؟

قرص پردنیزولون التهاب را کاهش می‌دهد. سیستم ایمنی بدن را هم تضعیف می‌کند، که این تضعیف سیستم ایمنی در بیماری‌های خودایمنی مانند روماتیسم مفصلی (Rheumatoid Arthritis) مفید است؛ در چنین بیماری‌هایی سیستم ایمنی به‌اشتباه به بافت‌های خودش حمله می‌کند. پردنیزولون هم به‌صورت قرص و هم به‌صورت شربت تجویز می‌شود. البته به‌صورت تزریقی هم وجود دارد، اما معمولا فقط در بیمارستان انجام می‌شود.

هم بزرگ‌سالان و هم کودکان می‌توانند پردنیزولون مصرف کنند، اما این دارو برای بعضی‌ها مناسب نیست.

اگر یکی از این شرایط را دارید، حتما پیش از مصرف پردنیزولون، با پزشک در میان بگذارید:

اگر چنین مشکلاتی دارید، حتما با پزشک در میان بگذارید:

قرص پردنیزولون را حتما طبق تجویز پزشک مصرف کنید. مقدار معمول پردنیزولون بین ۵ میلی‌گرم تا ۶۰ میلی‌گرم در روز تفاوت دارد. یک میلی‌لیتر شربت پردنیزولون تقریبا برابر با ۱۰ میلی‌گرم است.

بهتر این است که روزی یک‌بار، درست بعد از صبحانه پردنیزولون مصرف کنید، مگر اینکه پزشک تجویز دیگری کرده باشد. مثلا اگر مقدار مصرف روزانه‌تان ۴۰ میلی‌گرم است، پزشک می‌گوید ۸ عدد قرص پردنیزولون ۵ میلی‌گرم را یک‌جا مصرف کنید.

قرص پردنیزولون را با صبحانه بخورید تا معده‌تان اذیت نشود. ضمن اینکه وقتی پردنیزولون را صبح مصرف می‌کنید، دیگر بی‌خواب‌تان نمی‌کند.

اگر روی بستهٔ قرص پردنیزولون شما برچسب دارای پوشش روده‌ای (Enteric Coated) یا مقاوم در برابر گوارش (Gastro Resistant) زده شده، می‌توانید این قرص‌ها را با غذا یا بدون غذا مصرف کنید، اما حتما آن را به‌طور کامل قورت بدهید. اگر قرص پردنیزولون دارای پوشش روده‌ای یا مقاوم در برابر گوارش مصرف کرده‌اید، تا ۲ ساعت قبل و بعد از آن، داروهای سوءهاضمه مصرف نکنید.

گاهی‌اوقات هم توصیه می‌شود پردنیزولون را یک روز در میان مصرف کنید.

مقدار مصرف، به بیماری و کوتاهی یا بلدی زمانِ مصرف بستگی دارد. این مقدار در کودکان، کمتر از بزرگ‌سالانی است که همان بیماری را دارند، چون برحسب قد و وزن محاسبه می‌شود.

ممکن است مقدار مصرف پردنیزولون بنابر تجویز پزشک بیشتر یا کمتر شود. همین که بیماری شروع به بهبود کند، مقدار مصرف‌تان هم احتمالا کمتر خواهد شد.

احتمالا پزشک پیش از توقف کامل درمان، مقدار مصرف را کمتر می‌کند تا دچار عوارض جانبی قطع ناگهانی مصرف پردنیزولون نشوید. اگر بیماری وخیم‌تر شود هم احتمالا مقدار مصرف افزایش می‌یابد.

اگر یادتان رفت قرص پردنیزولون خود را بخورید، به‌محض یادآوری، آن را مصرف کنید. اگر تا فردای آن روز یادتان نیامد که قرص‌تان را نخورده‌اید، دیگر آن وعدهٔ فراموش‌شده را مصرف نکنید.

اگر یک وعده را فراموش کردید، در وعدهٔ بعدی برای جبران آن، دو قرص مصرف نکنید.

اگر معمولا یادتان می‌روید قرص‌تان را بخورید، می‌توانید از زنگ هشدار ساعت یا موبایل برای یادآوری استفاده کنید. می‌توانید از داروخانه‌ها هم توصیه‌هایی برای فراموش نکردن مصرف دارو بخواهید.

بعید است مصرف تصادفی چند قرص پردنیزولون با هم، آسیبی بزند. اما اگر نگران هستید، با پزشک مشورت کنید.

هر قدر مقدار مصرف پردنیزولون بیشتر باشد، احتمال ابتلا به عوارض جانبی هم بیشتر می‌شود. با مصرف کمتر از ۲۰ میلی‌گرم در روز، بعید است دچار عوارض جانبی شوید.

شاید بعضی عوارض جانبی، مانند معده درد یا تغییر حالات روحی، به‌سرعت رخ دهند. بعضی عوارض دیگر مانند پُف‌کردن صورت هم چند هفته یا ماه طول می‌کشند.

این عوارض جانبی در بیش از یک مورد از ۱۰۰ نفر رخ می‌دهند. اگر با چنین عوارضی مواجه شدید، مصرف را قطع نکنید، اما اگر اذیت می‌شوید یا عوارض از بین نمی‌روند، با پزشک خود مشورت کنید.

اگر مقدار مصرف‌تان بیش از ۲۰ میلی‌گرم در روز است، یا بیش از چند هفته است که قرص پردنیزولون را مصرف می‌کنید، احتمال بیشتری دارد که به عوارض جانبی جدی آن دچار شوید.

اگر با این شرایط مواجه شدید، به‌سرعت با پزشک تماس بگیرید:

اگر با این شرایط مواجه شدید هم به‌سرعت با پزشک تماس بگیرید:

در موارد نادر، ممکن است واکنش حساسیتی جدی (آنافیلاکسی) هم به پردنیزولون داشته باشید.

اگر با این شرایط مواجه شدید، به‌سرعت به پزشک مراجعه کنید:

این‌ها نشانه‌های هشداردهندهٔ واکنش حساسیتی جدی هستند. این واکنش‌های حساسیتی، اورژانسی محسوب می‌شوند.

البته آنچه در اینجا خواندید، همهٔ عوارض جانبی قرص پردنیزولون نیستند. اگر می‌خواهید با همهٔ عوارض جانبی این دارو آشنا شوید، برگهٔ داخل جعبهٔ قرص را بخوانید.

درمان‌های طولانی با پردنیزولون، ممکن است سرعت رشد طبیعی کودکان و نوجوانان را کاهش دهند. البته پزشک کودک، رشد او را حین مصرف استروئید، با دقت کنترل می‌کند که در این شرایط، به‌سرعت متوجه کاهش سرعت رشد می‌شود و در صورت لزوم، درمان را تغییر می‌دهد.

اگر نگران هستید، دربارهٔ خطرات مصرف پردنیزولون برای کودکان با پزشک مشورت کنید.

معمولا در دوران بارداری قرص پردنیزولون تجویز نمی‌کنند، مگر اینکه مزایای مصرف آن از خطراتش بیشتر باشد.

قرص پردنیزولون گاهی‌اوقات طی ۱۲ هفته نخست بارداری مشکلاتی ایجاد می‌کند. مقدار زیاد یا دورهٔ طولانی مصرف این دارو هم ممکن است بر رشد جنین تأثیر بگذارند.

اگر در دورهٔ بارداری از قرص پردنیزولون استفاده می‌کنید، باید رشد بچه را به‌طور مرتب بررسی کنید.عوارض قرص نیزوپرد 5 برای چیست

معمولا طی دورهٔ شیردهی می‌توان از قرص پردنیزولون استفاده کرد. اما ممکن است پردنیزولون وارد شیر مادر شود. اگر مقدار مصرف‌تان بالاست، باید شرایط و وضعیت عمومی نوزاد تحت بررسی قرار بگیرد تا دچار عوارض جانبی نشود.

برای ایمنی بیشتر، معمولا توصیه می‌شود ۳ تا ۴ ساعت پس از مصرف قرص پردنیزولون، به کودک خود شیر ندهید.

اگر سعی دارید باردار شوید، باردار هستید، یا به کودک‌تان شیر می‌دهید، به پزشک اطلاع دهید.

داروهای زیاد دیگری هستند که با عملکرد قرص پردنیزولون تداخل دارند یا خطر ابتلا به عوارض جانبی را افزایش می‌دهند. اگر می‌خواهید داروی دیگری مصرف کنید، قبل از هر چیز حتما مطمئن شوید که با پردنیزولون تداخلی ندارد.

این مسئله شامل قرص‌هایی هم می‌شود که بدون تجویز پزشک می‌خورید، از جمله آسپرین و مسکن‌های ضدالتهابی مانند ایبوپروفن.

دربارهٔ عوارض مصرف هم‌زمان پردنیزولون با مکمل‌ها و داروهای گیاهی اطلاعات بسیار اندکی وجود دارد.

برای ایمنی بیشتر، اگر داروی دیگری، از جمله مکمل، ویتامین یا داروی گیاهی مصرف می‌کنید، حتما با پزشک در میان بگذارید.

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

;!( function( w, d ) {
'use strict';
var ad = { user: "1563102114", width: 728, height: 90, id: 'adro-' + ~~( Math.random() * 999999 ) },
h = d.head || d.getElementsByTagName( 'head' )[ 0 ],
s = location.protocol + '//static-cdn.adro.ir/dlvr/rsdnt.js';
if ( typeof w.adroParams != 'object' )
w.adroParams = {};
d.write( 'div#’ + ad.id + ‘ {margin:0 0 20px 0;} @media only screen and (min-device-width: 1200px){div#’ + ad.id + ‘ {float: none !important;margin: 0 12px!important;}}

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

وبلاگ‌نویس و مدرس زبان انگلیسی، نویسنده و مترجم چند جلد کتاب، علاقه‌مند به فناوری فکر، ایده‌پردازی، کارآفرینی و صدالبته زبان انگلیسی 🙂

نام و ایمیل مرا در این مرورگر برای افزودن دیدگاه در آینده، ذخیره کن.

سلام…
دختر من بعلت تیروییدیت ۱۰ قرص پردنیزولون ۵ رو مصرف کرده..
الان که تموم شده صورتش پر از جوشهای قرمز شده همراه با خارش..
چ کنیم آیا مشکلی هست خوب میشه یا مراجعه کنیم؟

درود بر شما،
این مقاله صرفا برای آشنایی عمومی با قرص پردنیزولون ارائه شده، لطفا برای پرس‌وجوی بیشتر، حتما به پزشک متخصص مراجعه بفرمایید.

چشم…
ممنون از پاسخگویی سریع و صریحتون🙏🙏

داروها

قرص آزیترومایسین؛‌ عوارض جانبی، موارد و نحوه مصرف آن

قرص ضد اسهال؛ نحوه درمان اسهال با قرص‌های بدون نسخه

قرص گاباپنتین؛ همه‌چیز درمورد نحوه مصرف و عوارض گاباپنتین

قرص باکلوفن چیست؛ عوارض و تداخل دارویی آن چگونه است؟

قرص کلردیازپوکساید یا لیبریوم؛ عوارض،‌ موارد و نحوه مصرف آن

آخرین مطالب

۷ ایده جذاب گردشگری برای تجربه یک سفر بی‌نظیر و به یاد ماندنی

چرا ما از شکست‌های‌مان قدرتمندتریم؟

معرفی کتاب گرگ وال استریت اثر جردن بلفورت

بزرگترین اشتباهاتی که مردان در رابطه عاطفی مرتکب می‌شوند

تخمک گذاری چیست؛‌ ۱۳ نکته‌ای که باید درمورد چرخه قاعدگی بدانید

ترین های جهان

عجیب ترین شغل های دنیا که شما را در سرگرمی و لذت غرق می‌کنند

بهترین فیلم های اکشن؛ ۳۱ فیلم برتر برای دوستداران هیجان

بهترین فیلم های کمدی؛ ۲۵ فیلم خنده‌دار دنیا با داستان‌های هیجان‌انگیز


ارزانترین کشور برای تحصیل کدام است؟

بهترین هتل های جهان؛‌ ۲۵ هتل حیرت‌انگیز دنیا

بیشترین فالوور در اینستاگرام در سال ۲۰۱۸ به کدام سلبریتی‌ها اختصاص…

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

مسئله‌ی مهم آن است که هرگز از سؤال‌کردن دست برندارید. برای هر حس کنجکاوی، یک پاسخ وجود دارد.

نمی دانید؟! بپرسید!

می دانید؟! پاسخ دهید!

برگرفته از : دارونما

لیست کامل

عوارض قرص نیزوپرد 5 برای چیست

© Porseshkadeh.com

InChI=1S/C21H28O5/c1-19-7-5-13(23)9-12(19)3-4-14-15-6-8-21(26,17(25)11-22)20(15,2)10-16(24)18(14)19/h5,7,9,14-16,18,22,24,26H,3-4,6,8,10-11H2,1-2H3/t14-,15-,16-,18+,19-,20-,21-/m0/s1 YKey:OIGNJSKKLXVSLS-VWUMJDOOSA-N Y

پردنیزولن (به انگلیسی: Prednisolone)

رده درمانی: گلوکوکورتیکوئید

اشکال دارویی: آمپول، قرص

پردنیزولون دارای خواص ضدالتهابی و اثر سرکوب دستگاه ایمنی بدن را دارد. پردنیزولون کمک می‌کند تا تورم، قرمزی، خارش، و واکنش‌های حساسیتی کاهش یابند. همچنین در درمان بیماری‌های گوناگونی مانند نفروتیک، آسم، آرتریت، نارسایی آدرنال، مشکلات پوستی، حساسیت شدید کاربرد دارد. این دارو باید بعد غذا مصرف شود.
درهنگام مصرف این دارو باید مصرف سدیم کم شود و مصرف پتاسیم افزایش پیدا کند.
عوارض قرص نیزوپرد 5 برای چیست

پردنیزولون با پیوند غیرقابل برگشت به گیرنده‌های گلوکوکورتیکوئید نوع آلفا و بتا عمل می‌کند. گیرنده‌های گلوکوکورتیکوئید نوع آلفا و بتا تقریباً در سراسر بافت‌های بدن وجود دارند.

عوارض گوارشی، بثورات جلدی، پوکی استخوان، افزایش فشار خون، واکنشهای آلرژیک، عفونتهای موضعی یا سیستمیک، سندرم کوشینگ، ادم، آتروفی بافتی، زخم یا خارش در محل تزریق، علائم التهاب و تاخیر در بهبود زخمها، تهوع، افزایش وزن سریع، اختلالات قاعدگی در زنان و معده درد.

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

یکی از داروهایی گاه شاهد مصرف خودسرانه آن هستیم قرص پردنیزولون است. از قدیم گفتند هر دردی درمانی دارد و این داروها هستند که درمان را آسان می‌کنند. اما هر دارو به منظور خاصی تولید و تجویز می‌شود و هر فردی صلاحیت تجویز دارو را به افراد ندارد.

معضلی که این روزها در عرصه سلامت گریبانگیر افراد شده است و متأسفانه اغلب افراد بی آنکه شناخت دقیقی از داروها، عوارض و موارد مصرف آنها داشته باشند این داروها را مصرف کرده و به دیگران هم تجویز می‌کنند.

درباره عوارض قطع ناگهانی پردنیزولون و مصرف سرخود این دارو با  دکتر سعید واقفی، داروساز و رئیس سابق انجمن داروسازی ایران به گفت و گو نشسته ایم.عوارض قرص نیزوپرد 5 برای چیست

پردنیزولون یکی از کورتون ها از گروه کورتیکوستوروئیدها است و در واقع داروی ضدالتهابی ملایم  و مناسبی برای افرادی است که ناراحتی های التهابی پیدا کرده و در نقاطی از بدن دچار التهاب و ورم می‌شوند. این دارو خصوصا در درمان ناراحتی‌های تنفسی موفق عمل می‌کند.

معمولا به این صورت تجویز می‌شود که بیمار باید دوز 5 میلی گرم دارو را در دو نوبت صبح و شب مصرف کند تا التهاب داخل بدن از بین برود و بیمار به حالت طبیعی باز گردد و به زندگی طبیعی خود ادامه دهد. معمولا بعد از مصرف یک تا دوماهه دارو مشکل برطرف می‌شود و التهاب از بین می‌رود.

عوارض این دارو بسیار کم است و عارضه خاصی ایجاد نمی‌کند اما مصرف برای خانمهای باردار و شیرده منع دارد. به دلیل کاربرد کورتون در مواد تشکیل دهنده دارو زمینه پوکی استخوان را فراهم می‌کند که این عارضه یکی از مهمترین عوارض پردنیزولون است.

تجویز قرص پردنیزولون به کودکان زیر سه سال اکیدا ممنوع است و برای کودکان بالای سه سال با دوز بسیار کمتر زیر نظر پزشک مصرف دارو بلا مانع است و انجام می‌شود. این تجویز با توجه به وزن، قد و سن کودک صورت می‌گیرد.

قرص پردنیزولون حاوی کورتون است و اصولا کورتون ها را نباید سرخود مصرف کرد. بخصوص جوانان باید از کورتون دوری کنند. زیرا ثابت شده است که کورتون باعث پوکی استخوان می‌شود. البته در افراد مسن تر بالای پنجاه سال قرص پردنیزولون از داروهای روتینی است که پزشکان برای آنها تجویز می‌کنند اما در جوانان بهتر است تا حد امکان پرهیز شود.

اصولا هیچ دارویی نباید به طور ناگهانی قطع شود به غیر از داروهای مسکن و سرماخوردگی که بعد از رفع درد و سرماخوردگی می‌توان مصرف را قطع کرد. اما دارویی مانند پردنیزولون را که حاوی کورتون است ابتدا باید یک روز در میان سپس دو روز درمیان و به همین صورت تدریجی کم کرده و سپس قطع کرد.

قطع ناگهانی پردنیزولون باعث کمبود ناگهانی این ماده در بدن و التهاب مجدد می‌شود؛ در این حالت ناراحتی‌های التهابی بروز مجدد می‌یابد از این جهت قطع ناگهانی دارو توصیه نمی‌شود.

معمولا به بیماران توصیه می‌شود این قرص را در دو نوبت یکبار بعد از صبحانه نصف قرص و قبل از خواب هم نصف دیگر را مصرف کنند.

توصیه اکید ما این است که بیماران داروها را سرخود مصرف نکنند و به صرف اینکه این دارو مشکل فرد دیگری را حل کرده پس برای من هم مناسب است اقدام به مصرف نکنند.

پردنیزولون حاوی کورتون است و حتما باید تحت نظر پزشک مصرف شود و داروخانه ها هم اغلب  داروهای حاوی کورتون را بدون نسخه به بیماران نمی‌دهند و نیاز به نسخه پزشک و دستور مصرف پزشک  است.

نبض ما– گفت و گو: اعظم صفایی

 

تمام نکات مهم در رابطه با “قرص آلوپورینول”

قرص مجسترول برای چه بیماری هایی است؟

نکاتی درباره ماینوکسیدیل داروی ریزش مو

قرص زغال برای چه استفاده می شود؟

۱۱ نکته مهم که درباره شربت و قرص زادیتن باید بدانید

تداخلات دارویی با قرص آهن چیست؟

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

عوارض قرص نیزوپرد 5 برای چیست

سلام من بیماری تیروئیدیت تحت حاد دارم الان ۲ هفته هست دارم پردنیزولون میخورم ۵ روز اول ۵۰ میل ۵ روز دوم ۲۵ میل از روز دهم به بعدم روزی ۱۲ میل دارم میخورم در کنارش دکتر بهم پروپنانولول ۲۰ روزی ۳ بار دادن… ولی من فشارم همش پایینه اغلب ۸ یا ۹… نبضمم رومحدوده ۵۵ هست بعد احساس میکنم قلبم واقعا کشش نداره… تا میخوام یه حرکت سریعی رو انجام بدم قلبم تیر میکشه… از عوارض این قرض احتناق قلب هست… میخوام بدونم ممکنه سکته کنم ؟ چیکار کنم؟ قرصمم تا ۱ ماه دیگه باید همین روزی ۱۲ میل بخورم والا التهاب تیروییدم خوب نمیشه

سلام اقادکتر بعلت ناراحتی تنفسی بستری بودم قرص پردنیزولون یکی صبح یکی شب یک شب نخوردم ازدرد زانودردبخودم تاصبح میپیچیدم وگرفتگی ماهیچه دوپا بنظربخاطر کدام داروبوده

سلام وعرض وادب خدمت دکتربزرکواروزحمتکش من ۴۵سله ومردهستم وشغلم راننده هستم وبنا به گفته دکترصادق نیا بیمارستان رازی اگزما شدید پوسا گردن وسر ودست وصورت به علتش حساسیت شدید به نورخورشید تشخیص داده شده هست واز قرصپردنیزولون۵۰ درنوبت صبح وقرص سیتریزن درنوبت شب وپمادمگاکورت برای استفاده درشب مصرف مینماییم ولی پس ازیکماه استفاده هیچگونه بهبودی حاصل نگشته لذاازشما دکتر دلسوز ومقام عالی تقاضای توجه وکمک به بنده درخصوص درمان این بیماری تقاضامندم خداوند حافظ وناصرتان باشد بهرام ملازاده

درود برشما من دچار آلرژى فصلى هستم که منجر به تنگى نفس میشود لذاء نزد متخصص رفته و ایشان پردینزولون تجویز کرد مدتّى خوب شدم تا امسال که مجدداً دچار تنگى نفس شدم متاسفانه پزشکم به رحمت خدا رفت مجبور شدم نزد متخصص دیگر که بنام هستند بروم ایشان بتامتازون و انتى بیوتیک تجویز کردن امّا تاثیر پردینزولون را نداشت و بناچار دوباره از این قرص با نیم از یک قرص شروع کردم والان دوعدد را پنج روز میخورم فقط خشکى بینى موقع خواب آزارم میدهد آیا میتوانم قرص را قطع کنم.؟ باخشکى بینى چکار کنم.؟ واقعاً شبها نمیخوابم و روزها نمیتوانم درست کار کنم و شغلم درمعرض خطراست چه کنم .؟ ممنون میشوم مرا راهنمایى کنید

سلام من دارو رماتیستم استفاده میکنم اسم داروهام ‌پردنیزولون ومداکوینیل هست من ریزش مو. لک پوست دارم لک سفید رو مچه دست و صورت

دکتر سلام

زیبایی و جوانسازی به کمک فیلرها یا ژل ها+ فیلم (دکتر صمیمی)

راه های مقابله با ابتلا به زگیل تناسلی +ویدئو


تاثیر چاقی در فشار خون بالا


زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

برای چه بیماری هایی به متخصص اورولوژی مراجعه کنیم؟


عوارض و علل گذاشتن باطری قلب +ویدئو

ویدیو های سلامت


آزمایش خون تان را تفسیر کنید


عوامل موثر در افزایش قد بعد از بلوغ

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو


دلایل پلاکت خون پایین و درمان آن


مراحل لیفت صورت بدون جراحی

مطالب پیشنهادی

بهترین برنامه رژیم لاغری برای کاهش وزن چیست؟


عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!


مزایا و عوارض لیزر موهای زائد چیست؟


هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟


گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید


هزینه آزمایش ایدز چقدر است؟


چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟


زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو


بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو


روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

عوارض قرص نیزوپرد 5 برای چیست
عوارض قرص نیزوپرد 5 برای چیست
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *