عوارض خوردن گرمی زیاد در بارداری


جام خانواده؛

بارداري دوران سرنوشت سازي براي جنين است زيرا اگر مادر در اين دوره به اصول تغذيه اي و بهداشتي توجه کند، سلامت جنين- صرف نظر از مسائل ژنتيکي- تا حد زيادي تضمين مي شود.از طرفي اگر مادر دوره بارداري خوبي را پشت سر بگذارد، پس از تولد نوزاد دوران شيردهي مناسبي خواهد داشت و تجربه خوبي براي بارداري هاي بعدي کسب خواهد کرد. به دليل اهميت بهداشت دوران بارداري با دکتر مليحه تبرايي متخصص طب سنتي در اين زمينه گفت و گويي کرده ايم و ديدگاه وي را جويا شديم.در بايدها و نبايدهاي بارداري از ديدگاه طب سنتي بررسي مي شود.


 

وی می گوید: در طب سنتي مصرف بعضي از خوراکي ها به مادران باردار توصيه مي شود از جمله سيب، انار و مويز. درباره سيب گفته مي شود که محافظ جنين است و حالت تهوع دوران بارداري را کاهش مي دهد به ويژه مصرف رب آن. به طور معمول به مادران باردار توصيه مي شود از مصرف غذاهاي سنگين و بسيار مرطوب و دير هضم بپرهيزند.


 

عوارض خوردن گرمی زیاد در بارداری

در طب جديد اين نکته يادآوري شده است که در زمان بارداري حرکات دستگاه گوارش و قدرت هضم کاهش مي يابد و حرکت مواد غذايي از دستگاه گوارش کند مي شود از اين رو بايد غذاهايي مصرف کرد که هضم آساني دارد. در طب سنتي نيز بر اين موضوع تأکيد شده است و مصرف غذاهاي زود هضم مانند گوشت بره جوان، نان برشته و توصيه مي شود.از طرفي بهتر است مصرف خوراکي هاي قاعده آور مانند نخود، لوبيا، کنجد و کرفس محدود شود.اجابت مزاج در دوران بارداري نيز از موارد توجه در طب است.


 

در واقع به دليل نزديکي رحم به روده ها، عملکرد مناسب سيستم گوارشي در اين دوره اهميت مي يابد زيرا از اين طريق سموم بدن دفع مي شود. بنابراين مادر باردار بايد لينت مزاج داشته باشد. براي اين امر بايد توجه مادران باردار را به اين نکته جلب کرد که نبايد از هر نوع ملين حتي ملين هاي گياهي استفاده کند زيرا مصرف بعضي از ملين ها باعث سقط مي شود.بايد دانست که مصرف داروها حتي داروهاي گياهي نيز بايد تحت نظر پزشک باشد.از بهترين ملين ها مي توان به گل سرخ اشاره کرد که علاوه بر نداشتن عوارض، در حفظ و رشد جنين موثر است.


 

از گل سرخ مي توان به شکل مربا يا گل قند استفاده کرد. همچنين مي توان گلبرگ هاي آن را به شکل خوراکي يا دمنوش ميل کرد.در اين دوران بايد از مصرف غذاهاي بسيار سرد و بسيار گرم پرهيز کرد؛ چه موادي که سردي بالفعل دارد مانند آب يخ و چه سردي بالقوه دارد يعني مزاج ماده غذايي سرد است. مادر باردار بايد از غذاهاي متعادل استفاده کند. به عنوان مثال در طب سنتي مصرف فلفل، مواد غذايي تلخ و تند براي اين دوران تجويز نمي شود.


 



 

از مصرف آب و مايعات وسط غذا و دو ساعت بعد از صرف غذا نيز بايد پرهيز کرد.وي مي افزايد: مادران باردار بايد از فعاليت هاي سنگين بدني و حالت جهش و پرش بپرهيزند. البته ميزان فعاليت زن باردار به وضعيت جسمي وي قبل از بارداري بستگي دارد. اگر مادر قبلاً ورزش مي کرده است مي تواند فعاليت خود را ادامه دهد به شرطي که ورزش سنگين و شديد نباشد و به جنين وي ضربه اي وارد نشود.در طب سنتي پياده روي براي خانم هاي باردار توصيه مي شود حتي يکي از راهکارهاي رفع حالت تهوع و استفراغ، پياده روي است.ورزش هاي آبي نيز مفيد است.


 

طب سنتي نشستن در لگن آب حاوي گياهان خاص را در ماه هاي آخر بارداري توصيه مي کند تا زايمان راحت تر باشد. حتي توصيه مي شود زن باردار نزديک وضع حمل بيشتر استحمام کند.اين متخصص در بخش ديگري از سخنان خود درباره ويار دوران بارداري نيز توضيحاتي مي دهد و مي گويد: گفته مي شود که ويار دوران بارداري در واقع دفع فضولات بدن است و تا جايي که مشکلي ايجاد نکند نبايد جلوي آن گرفته شود. اما اگر شديد و طولاني و امکان سقط وجود داشته باشد توصيه هايي شده است از جمله مصرف رب سيب، به، زنجبيل به شکلي که مصرف آن ضرري نداشته باشد.


 

ماساژ دست و پا، گرم نگه داشتن زير دنده ها با پارچه لطيف از جمله توصيه هاي طب سنتي براي زنان باردار است.از نظر طب سنتي رشد جنين در دماي مناسب (گرما) انجام مي شود. از آنجا که جنين در حال رشد است مادر باردار بايد پهلوهاي خود را گرم نگه دارد.
وي افزود: در موارد خاص اگر مادر دچار فشار خون شود و حتي صورت و دست هاي وي ورم کند، بايد معاينه و پروتئين ادرار وي اندازه گيري شود. اگر مادر مشکلي نداشته باشد اين ورم ها جزو ورم هاي شايع در دوران بارداري محسوب مي شود.

ماليدن آب نمک به اندام متورم و ضماد بعضي گياهان مفيد است.به بهداشت و نظافت پوست و مو نيز در اين دوران بايد توجه شود. از آن جا که ممکن است ترشحات زنانه افزايش يابد نياز به نظافت بيشتر است. همچنين توصيه مي شود از لباس هاي نخي و گشاد استفاده شود.اگر قرار است که زن باردار سفر کند، نبايد مدت طولاني بنشيند و بي حرکت باشد بلکه هر دو ساعت يک بار بايد از خودرو پياده شود و چند قدمي راه برود. در اين زمينه بهترين زمان سه ماهه دوم يعني از ماه چهارم تا ششم است و در مواردي که خانم لکه بيني و يا احتمال سقط دارد بهتر است مسافرت نکند.


 

در طب سنتي تأکيد مي شود که خانم باردار و شيرده نبايد هم و غمي داشته باشد. زيرا موادي که در شرايط عصبانيت و غم و اندوه در خون آزاد مي شود بر جنين موثر است حتي شادي و هيجان بيش از حد نيز توصيه نشده است همان طور که در زمينه تغذيه توصيه به رعايت تعادل است در بروز احساسات و عواطف نيز بايد متعادل بود.در اين زمينه بر مشاهده مناظر زيبا و طبيعت تأکيد شده است.


 


بیتوته/ 25

«برای مشاهده  جدیدترین اخبار جذاب و خواندنی کلیک کنید»

زیبایی و سلامت جنین در دوران بارداری از نظر طب سنتی و اسلامی


قبل از بارداری این خوراکیها را مصرف کنید
خوردن سیب، به، گلابی ( پدر )، انار ، نیم ساعت قبل از صبحانه و به صورت ناشتا، در زیبایی موثر است. همچنین معجون شیر ،گردو و خرما تاثیر زیادی بر زیبایی دارد. مغز بادام و مغز تخمه خربزه قوای جنسی مرد را تقویت و بر زیبایی فرزند موثر است.

در دوران بارداری
در دوران بارداری، ختم سوره هایی از قرآن برای زیبا شدن فرزند درون شکم توصیه شده است، مانند: سوره یوسف، سوره یس، سوره محمد.

و خوراکی های زیر را بخورید:
به
هلو
خربزه
پیازچه
انگور
سبزیجات
آناناس (صدای بچه را قشنگ می كند)
پرتقال (قد بچه را بلند می كند)
روغن زیتون (روزی یک قاشق )(پوست بچه را روشن می كند)
رازیانه و بادیان (برای داشتن نوزادی با چشمان زیبا )
انواع مربا به خصوص مربای شقاقل (در استخوان بندی جنین موثر است)
شنبلیله خام یا پخته (جنین را گیسو بلند و پر مو می كند)
اشعه آفتاب (برای داشتن موی مشكی)

این غذاها کودک را زشت می کند!
فست فود ممنوع
تند غذا خوردن ( موجب ایجاد لک های صورت در مادر و فرزند)
غذاهای مانده رنگ بچه را تیره می كند.
فلفل
ادویه های تند مانند خردل، دارچین، نعناع به صورت زیاد
خیارشور
سوسیس و كالباس
انواع سس ها
نوشابه
كنسرو ها
چای و قهوه
سركه
مصرف زیاد گوجه فرنگی (سبب ناقص الخلقه شدن می شود)
مصرف زیاد سیب زمینی
مصرف زیاد نمک (بخصوص در سه ماه آخر )
کلا زن باردار از مصرف غذاهای آماده و به خصوص غذاهایی که مواد نگهدارنده دارد، باید جلوگیری کند.عوارض خوردن گرمی زیاد در بارداری

این موارد هم كم مصرف شوند
زعفران
جعفری
غوره
آبغوره
مارچوبه
انسیون
زیره
دارچین

سیب در زیبایی کودک نیز نقش زیادی ایفا می‎کند. اگر در ماه هشتم بارداری به دفعات بر سیب سرخ سورۀ یوسف خوانده شده و زن باردار بخورد کودکی زیبا خواهد داشت.

و از قدیم گفته اند که:
1. خوردن انار شیرین فرزند را نیکو و زیبا می کند.
2. مصرف رب انار در هنگام بارداری علاوه بر اینکه از ویار خوردن خاک، مهر، زغال، برفک یخچال نجات می‎دهد، تاثیر زیادی در زیبایی نوزاد دارد.
3. خوردن گلابی توسط پدر ، سبب زیبایی فرزند می شود و مایه قوت قلب، پاکی معده، صفای دل، دلیری و زیبایی بچه می شود.
4. خوردن کندر توسط زن باردار باعث زیادی عقل بچه، باهوش، پاکدل، دانا و شجاع شدن پسر و خوشخو و نیکو شدن دختر می شود.
5. خوردن آب اناناس به همراه یک قاشق عسل برای نظافت، زیبایی و شادابی پوست مادر و جنین مفید است.
6. همچنین سیب در زیبایی کودک نیز نقش زیادی ایفا می‎کند. اگر در ماه هشتم بارداری به دفعات بر سیب سرخ سورۀ یوسف خوانده شده و زن باردار بخورد کودکی زیبا خواهد داشت.
7. مصرف انجیر و شنبلیله از ریزش مو جلوگیری کرده و سبب افزایش مو می‎گردد.
8. اگر می‎خواهید نوزادی با چشمان شهلا و زیبا داشته باشید توصیه می‎شود مصرف رازیانه و بادیان را فراموش نکنید.
9. مصرف به، خطر سقط جنین را کاهش داده، نوزاد را خوش آب و رنگ کرده و از ویار زنان باردار جلوگیری می‎نماید.

1. خوردن عسل به زنان باردار توصیه می‌شود، زیرا دارای قند، آهن، پتاسیم، کلسیم، منگنز، سدیم و فسفر است.
11. شلغم به خاطر داشتن کلسیم و فسفر برای رشد و نمو و استحکام استخوان بندی نافع است لذا خوردن آن به زنان باردار و شیرده توصیه می‌شود.
12. به زنان باردار شیر بنوشانید زیرا شیر در مشاعر کودک تاثیر نیکویی خواهد داشت.
13. کسانی که غذای تند می‎خورند مبتلا به لک‌های صورت می‎شوند، چنانچه حامله باشند نوزادشان ممکن است لکه‌هایی در بدنشان داشته باشند. چنانچه مادر هنگام آبستنی ادویه‌های تند مانند خردل یا دارچین و نعناع زیاد مصرف کند نوزاد مبتلا به اگزما می‎گردد.
14. اگر می خواهید فرزندتان رنگ و روی خوب داشته باشد در هنگام بارداری سراغ دوستان کبد بروید. دوستان کبد عبارتند از: روغن زیتون، انار، روغن ماهی، کاسنی، کنگر، هویج، زرشک، شکر و نعناع.
15. خوردن توت فرنگی و هلو و خربزه نیز در زیبایی رخ جنین و شادابی پوست زن باردار تاثیر دارد.

باید این موضوع را قبول کنید که زیبایی از زیبایی بیرون می آید، اگر می خواهید فرزند زیبایی داشته باشید، در هنگام بارداری باید از آرامش کافی برخوردار شوید و تا می توانید به چیزهای زیبا بنگرید، مثلا گل، درخت، دریا، کوه، انسان های آرام و زیبارو و  


از چه گروه هاي غذايي مصرف كنيم؟

مهمترين گروه غذايي براي جنيني كه در حال رشد است پروتئين هاست زيرا پروتئين باعث تشكيل و رشد بدن جنين مي شود و براي همين ما به مادر توصيه مي كنيم روزانه از گوشت سفيد و قرمز و تخم مرغ استفاده كند.

توصيه بر مصرف مواد غذايي از هر چهار گروه غذايي است. براي مثال يك تا دو ليوان شير يا ماست در روز كه تامين كننده كلسيم بدن است و از گروه كربوهيدرات ها كه شامل نشاسته و برنج مصرف روزانه تاكيد نمي شود،

بلكه مصرف بايد به صورتي باشد كه بدن مادر به آن احساس نياز مي كند. در آخر مصرف ميوه ها و سبزيجات تازه كه حاوي مواد معدني هستند بسيار حايز اهميت است.

در اين دوران مادران بايد آب فراوان ميل كنند زيرا حجم خون مادر در اثر افزايش جريان خون چند برابر مي شود. در نتيجه بدن نياز به آب فراوان دارد تا اين گردش خون را حفظ كند.


گرسنه نمانيد

از نظر تغذيه؛ توصيه ما به مادران اين است: به جهت فشاري كه به دستگاه گوارش او طي حاملگي مخصوصا ماه هاي آخر وارد مي شود .

حتي به دليل به هم ريختگي هورمون ها ممكن است مادر حالت تهوع داشته باشد و اسيد معده زياد ترشح شود تغذيه با حجم كم و دفعات زياد صورت گيرد به هيچ وجه گرسنه نماند.

زيرا گرسنگي عوارض جدي و خطرناكي براي جنين دارد و از طرفي غذاي سنگين مصرف نكند زيرا باعث سنگيني معده مادر مي شود و هضم غذا را مختل مي كند.


چه چيزهايي نخوريم

پرهيز مادر در اين دوران بايد از غذاهاي تند و ترش و ادويه دار و همچنين نوشابه هاي گازدار باشد. چاي زياد و قهوه نيز باعث ترشح بيش از حد اسيد معده مي شود و احساس سوزش معده را افزايش مي دهد.

افرادي كه بيشتر دچار حالت تهوع خصوصا در سه ماهه اول بارداري مي شوند بايد از مصرف غذاهاي پرحجم و چرب خودداري كنند، زيرا حالت تهوع را افزايش مي دهند.


اين غذاها را بخوريد

در مورد تهوع بارداري كه اغلب مشكل صبحگاهي مادران است و گاهي مادر در طول روز هم با آن مواجه است، يكي از مشكلات اساسي در اين دوران است.

عده زيادي از مادران با اين حالت درگير هستند و عده ديگر حالت خفيف آن را تجربه مي كنند، به طوري كه وعده غذايي را مي توانند مصرف كنند.

ولي اشتهاي كمي دارند، درصدي ديگر حالت شديد تهوع را تجربه مي كنند و عده اي از آنها نياز به بستري شدن در مراكز درماني دارند كه از اين دسته آزمايش هاي متعدد و سونوگرافي هاي مخصوص گرفته مي شود تا بررسي شود.

آيا مشكل خاصي نظير حاملگي هاي خارج از رحم وجود دارد يا خير؟ اگر حالت عادي باشد توصيه هايي نظير عدم استفاده از غذاهاي تند، ترش و پرچرب پيشنهاد مي شود و همچنين مصرف برخي مواد غذايي حاوي ويتامين B6 تهوع را كم مي كند.

به طور مثال سيراب شيردان گوسفند يا پودر زنجبيل كه در آب حل شود تهوع را كاهش مي دهد. مصرف ويتامين B6 نيز توصيه مي شود.

اگر مادر دچار التهاب معده باشد از شربت هاي معده نظير آلومينيوم ام جي استفاده مي كنيم. اين روش ها خط اول درمان ما هستند.

ولي اگر مشكل شديدتر باشد از داروهاي ديگر و سرم تراپي و تزريق آمپول هاي ضدتهوع كمك مي گيريم تا معده آرام تر شود و بتواند تغذيه مناسب را دريافت كند.

نكته ديگر اينكه؛ تغذيه اين دسته از مادران هر دو ساعت به دو ساعت با حجم كم است به طوري كه هم معده تحمل كند و هم حالت تهوع كمتر شود. اگر صبح هنگام يك ماده غذايي مثل بيسكويت و نان سوخاري خشك مصرف كنند، تهوع كاهش مي يابد.


مادران چاق كمتر وزن گيرند

اغلب مادران باردار پس از گذشت سه ماهه اول بارداري اشتهاي بيشتري پيدا مي كنند زيرا تهوع كاهش مي يابد و مشكلات گوارش كمتر مي شود.

ما به مادران مي گوييم هر چه ميل دارند مصرف كنند. نكته اي كه مهم است اينكه وزن مادر و اينكه در چه گروه وزني قرار مي گيرد.

در نوع و مقدار تغذيه نقش دارد. مادري كه چاق است زماني كه اشتهاي سه ماهه دوم او زياد شود و هر چه خواست به هر ميزان مصرف كند باعث مي شود بيشتر چاق شود.

و اين اضافه وزن مورد نياز جنين نيست و تنها چربي بدن مادر زياد مي شود كه در هنگام زايمان مشكل آفرين مي شود.

ولي توصيه ما به طور كلي اين است كه مادران باردار داراي وزن نرمال، هر زمان كه احساس گرسنگي مي كنند غذا ميل كنند و به هيچ عنوان گرسنه نمانند.


لطفاً درباره این مطلب نظر بدهید!

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج و لينک سايت مجاز است.
1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *