عوارض خوردن تاتوره

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

مقدمه و هدف: با توجه به تغييرات سيستم عصبي مرکزي به دنبال مصرف مزمن مرفين که منجر به وابستگي و اعتياد مي گردد. همچنين به علت عدم درمان قطعي يا نبود فرايندهاي پيشگيري براي ايجاد وابستگي به مواد مخدر، و از طرفي با توجه به توصيه هاي زياد براي مصرف داروهاي گياهي بخاطر ارزاني، در دسترس بودن و عوارض جانبي کم تر، در اين تحقيق اثر مصرف يکي از اين گياهان بر روند اعتياد بررسي مي گردد. هدف از اين مطالعه بررسي اثر مصرف مزمن بذر گياه داتوره بر کميت هاي رفتاري سندرم ترک مرفين به عنوان مهم ترين شاخص وابستگي و اعتياد بوده است.مواد و روش ها: حيوانات تحقيق با مصرف افزايشي مرفين از طريق آب آشاميدني طي 21 روز معتاد مي شدند. پس از ايجاد وابستگي براي مشاهده کميت هاي رفتاري سندرم ترک فارماکولوژيک در گروه مربوطه، نالوکسان (mg/kg i.p 2.5) تزريق و علايم سندرم ترک تا 4 دقيقه بعد از تزريق مشاهده مي شد. در گروه سندرم ترک فيزيولوژيک 48 ساعت بعد از قطع مصرف مرفين علايم ثبت مي گشت. در گروه هاي مورد درمان دوزهاي موثره داروهاي مورد نظر به شکل خوراکي طي مدت مصرف مرفين به حيوانات خورانده مي شد.نتايج: نتايج حاصل از بررسي اثر دوزهاي مختلف داتوره مقدار mg/kg 7 را به دوز موثره نزديک نشان داد. از علايم قابل شمارش در سندرم ترک فيزيولوژيک رفتار انزال توسط داتوره و متادون نسبت به گروه کنترل کاهش معناداري پيدا کردند (p&lt.5). همچنين رفتار دندان قروچه توسط متادون و رها نسبت به گروه کنترل کاهش معناداري پيدا کرد (p&lt.5). از طرفي بروز علامت غيرقابل شمارش اسهال توسط عصاره گياه داتوره و متادون بمقدار بارزي نسبت به گروه کنترل کاهش يافت. از رفتارهاي سندرم ترک فارماکولوژيک علايم غيرقابل شمارش رفتار حرکت سگ خيس و کاهش وزن توسط داتوره، و رفتار پريدن توسط داتوره، متادون و رها نسبت به گروه هاي کنترل خود کاهش معناداري يافتند (به ترتيب .5 و p&lt.1). همچنين رفتار انزل توسط داتوره و متادون و رفتار دندان قروچه توسط سه داروي داتوره، متادون و رها کاهش يافت که نسبت به گروه هاي کنترل خود تفاوتشان معنادار بود. علاوه بر اينها رفتار غيرقابل شماش اسهال در سندرم ترک فارماکولوژيک به شکل بارز توسط عصاره داتوره و متادون کاهش يافته است.نتيجه گيري: با توجه به مقايسه داده هاي به دستامده در مطالعه حاضر مي توان چنين نتيجه گرفت که در مقايسه با داروي متادون، علي رغم اثرات پراکنده عصاره گياه بر کميت هاي سندرم ترک فيزيولوژيک در کل اثر آن بر اين کميت ها بارز نيست. اما بررسي اثر داروي متادون و عصاره گياه بر کميت هاي سندرم ترک فارماکولوژيک اثر معنادارتر عصاره را بر اين کميت ها نشان مي دهد. تحقيقات تکميلي براي بررسي ترکيب موثره عصاره و مسير آبشاري دقيق اين ترکيب بر روند وابستگي به مرفين مد نظر بوده که در مطالعات بعدي انجام خواهد گرفت.

تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1

کدپستی: 1461965381

عوارض خوردن تاتوره

تلفن و 442651 (9821+)

کارگاه های آموزشی

اخبار

JCR

خبرگزاری سیناپرس

پیوندهای مرتبط

b. مقدمه و پیشینه تاریخی: این جنس در ایران دو گونه علفی یک ساله سمی دارد اما گونه D. innoxia (داتوره گل درشت) به خاطر زیبایی گل های آن گاهی به صورت زینتی در باغچه منازل کاشته می شود. معروفترین گونه آن D. stramonium می باشد. تاتوره علفی با این علمی شناخته می شود که گیاهی است علفی، یک ساله و بسیار سمی. بلندی کیاه در حدود یک متر است. برگ های آن ناصاف، پهن و به طول ده تا پانزده و پهنای هفت تا هشت سانتیمتر و به شکل مثلثی نوک تیز می باشد. در اطراف برگ بریدگی ها و شکستگی های نظم وجود دارد. گل های آن درشت و منفرد، بوقی شکل به رنگ سفید یا بنفش است که در اواخر بهار ظاهر می شود. به دلیل داشتن همین گل های زیبا و درشت از گیاهان زینتی هم به حساب می آید. میوه ی آن پوشینه و به تخم مرغی شکل است که سطح خارج آن خاردار می باشد. داخل میوه به چهار خانه تقسیم می شود که حدود 4 دانه داخل آن قرار دارد. این گیاه بومی هندوستان و سواحل دریای خزر است ولی امروزه در اغلب مناطق اروپا، آمریکا و آسیا انتشار دارد. در ایران در مناطق اطراف تهران، کرج، ری، راه تهران-فیروزکوه، مناطق غیر مزروع اراک، آذربایجان، بلوچستان، مازندران، راه غازیان به چوکام و رودبار-رشت به طور خودرو دیده می شود. تاتوره درخت مانند نیز داریم با علمی D. fastueuse (Purple flower thorn apple) که ترکیباتی مشابه تاتوره علفی دارد.

c. ترکیبات شیمیایی مهم: برگ تاتوره علفی دارای آلکالوئید های تروپانی از جمله هیوسیامین، آتروپین و هیوسین است. دانه های آن هم دارای مقداری آلکالوئید و روغن ثابتی شامل داتوریک اسید و سایر اسید های آلی است. کلاً ترکیبات قسمت های مختلف گیاه نسبتاً یکسان است و تنها مقادیر آن ها در قسمت های مختلف فرق می کند. بیشترین درصد ترکیبات مهم اول در دانه ها، سپس در برگ ها و کمتر از همه در ساقه هاست. d. مصارف دارویی تایید شده: آتروپین یکی از داروهای استراتژیک در امریکاست که از تاتوره به دست می آید. اثرات گزارش شده برای آن شامل ضد درد، بی حس کننده، ضد آسم، ضد التهاب، ضد پارکینسون، ضد عفونی کننده، ضد اسپاسم، افزایش دهنده قوای جنسی، ضد ترشح بزاق، مسکن سیستم عصبی مرکزی، محرک آن (!)، بازکننده ی برونش ها، روانگردان، خواب آور و مخدر است.

e. مصارف دارویی طب سنتی و مصارف تایید نشده: طبیعت گیاه را در طب سنتی سرد و خشک می دانند. گفته می شود که له کرده برگ های تازه برای تحلیل ورم و التیام زخم ها مفید است. دانه های تاتوره هم در طب سنتی برای تسکین درد بواسیر و همچنین به عنوان ماده ضد عفونی، برای رفع نفخ، درد های دوران قائدگی، قطع تعریق شبانه افراد دچار سل و حمله های آسم به کار می رود. تاتوره در اروپا به پودر آسم نیز معروف است. همچنین مصرف عصاره تازه ی دانه ها برای رفع شوره سر و جلوگیری از ریزش مو کاربرد دارد. با این حال مصرف آن به صورت خوراکی به جز تحت نظارت پزشک متخصص این امر جایز نیست (و البته در اغلب موارد پزشکان ما در این امر تخصص ندارند).  مصرف دانه های آن باعث افزایش قوای جنسی می شود (به خصوص در زن ها). در چین از آن به عنوان ضد نفخ، کنترل هایپر اکتیویته (نوعی فعالیت بیش از حد غیر ارادی) و جلوگیری از تعریق شبانه استفاده می شود. تاتوره به صورت سیگار برای افراد دارای آسم مفید است (در بین روس ها شناخته شده است). اعراب و مردمان آفریقایی هم از سیگار آن برای بهبود آنفولانزا و آسم استفاده می کرده اند. f. عوارض جانبی: از عوار ض دارو های به دست آمده از آن که خاصیت آنتی کولینرژیک دارند می توان به خشکی دهان، گشاد شدن مردمک چشم (داروی هماتروپین که مشتق همین ترکیبات است در چشم پزشکی استفاده دارویی-تشخیصی دارد) و حبس ادرار می باشد. گیجی، تاری دید، سرخوشی بیش از حد، تاخیر در احساس ها و نهایتاً مرگ در اثر سوء مصرف این گیاه گزارش شده است. مصرف بیش از حد آن باعث زوال عقل و جنون می شود. چنانچه مقدار کمی از آن خورده شده باشد با خوراندن رازیانه ی کوبیده یا فلفل سیاه نرم از ضرر آن تا حدودی کاسته می شود. باید کسی که تاتوره را خورده هر چه زودتر وادار به استفراغ کنیم و بدن او را گرم نگه داریم. برخی افراد برای خودکشی از تاتوره استفاده می کرده اند که در فرد باعث خشکی گلو، ایجاد حالت روانگردانی، گیجی، تلو تلو خوردن و کما می شود. حیواناتی که احتمالاً از گیاه استفاده کنند نیز ممکن است دچار مسمومیت شوند. به عنوان ضد سم گیاه از پیلوکارپین و فیزوستیگمین خوراکی استفاده می شود. برای کاهش دمای بدن هم در صورت نیاز از آب سرد می توان استفاده کرد. شیرین بیان هم به عنوان دیگر پادزهر گیاه برده شده است. با توجه به گل های زیبای گیاه ممکن است گاهی کودکان با آن بازی کنند و در صورت مصرف دچار مسمومیت شوند. بنابراین باید مراقب نزدیک شدن کودکان به این گیاه بسیار سمی باشیم (به خصوص مناطق شمالی کشور ایران-به طور کلی دارو ها در تعریفشان سم هستند). امروزه دارو های چندی از آلکالوئید های این گیاه تهیه می شوند (مثل هیوسین ان بوتیل بروماید که برای اسپاسم های دستگاه گوارش به کار می رود) ولی باید توجه داشت که دز داروی به کار رفته در این دارو ها معین و در حد درمانی و کمتر از حد سمی است. بنابراین مصرف گیاه خام یا فرآورده های غیر استاندارد آن به هیچ وجه توصیه نمی شود.g. منع مصرف: مصرف همزمان داروهای آنتی کولینرژیک و یا مضعف دستگاه عصبی، گیجی، گلوکوم، احتباس ادراری و گوارشی.h. در حاملگی و شیر دهی: توصیه نمی شود.

زیباترین شروع:بسم الله
زیباترین دین:اسلام
زیباترین خانه:کعبه
زیباترین استاد:امام صادق(ع)
زیباترین عمو:حضرت ابوالفضل(ع)
زیباترین غنچه:حضرت علی اصغر(ع)
زیباترین سرانجام:شهادت
زیباترین لباس:احرام
زیباترین ندا:فطرت
زیباترین دوست:کتاب
زیباترین روز:جمعه
زیباترین بیابان:عرفات
زیباترین میعاد:معاد
زیباترین کلام:لااله الاالله
زیباترین آواز:اذان
زیباترین شهید:امام حسین(ع)
زیباترین بنا:حضرت ابراهیم
زیباترین پرچم دار:حضرت عباس
زیباترین پیرمرد:حبیب ابن مظاهر
زیباترین آواره:سلمان
زیباترین شب:قدر
زیباترین خاک:تربت
زیباترین رحمت:باران
زیباترین کلمه:محبت
زیباترین لحظه:پیروزی
زیباترین سوره:حمد
زیباترین سلسله:انبیاء
زیباترین بانگ:تکبیر
زیباترین پارسا:حضرت علی(ع)
زیباترین زندانی:امام موسی بن جعفر
زیباترین صابر:حضرت ایوب
زیباترین مهاجر:هاجر
زیباترین عمل:عبادت
زیباترین چشمه:زمزم
زیباترین نیکی:نیکی به پدرومادر
زیباترین عهد:وفا
زیباترین ناله:نیایش
زیباترین جنگ:جنگ با نفس
زیباترین انسان:پیامبر (ص)
زیباترین ستون:دین
زیباترین مادر:حضرت فاطمه(س)
زیباترین منتقم:حضرت مهدی(عج)
خسته نباشید.اگراجازه

سلام علف کش مناسب برای تاتوره چیه؟

عوارض خوردن تاتوره

با سلام خدمت جناب مهندس
از مطلبی که در مورد گیاه تاتوره نوشتین بسیار سپاسگذارم در صورت امکان منابع استفاده شده را بگین با تشکر

فارسی
انگلیسی
عربی

فارسی
انگلیسی
عربی

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به بنیاد دایرة المعارف اسلامی می باشد.

%PDF-1.7
%
477 obj
&gt
endobj

519 obj
&gt/Encrypt 478 R/Filter/FlateDecode/ID[]/Index[477 86]/Info 476 R/Length 165/Prev 671572/Root 479 R/Size 563/Type/XRef/W[1 3 1]&gt&gtstream
h1Q: `iBe1RIT!Ĕ: bœa/’wYtg,Lf1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *