عوارض جانبی قرص فلوکونازول

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است


اثر ضد قارچ خود را، از طریق مهار آنزیم سیتوکروم P-۴۵۰ اعمال می‌کند. با مهار این سیتوکروم، تولید ارگوسترول که یک جزء حیاتی در غشاء سلولی قارچ است، مختل می‌گردد. آزول‌ها (فلوکونازول، کتوکونازول و ایتراکونازول) در برابر قارچ‌ها، توکسیسیته انتخابی دارند، زیرا در سنتز ارگوسترول، که استرول منحصربه‌فرد غشای سلولی قارچ‌ها می‌باشد، تداخل می‌نمایند و با غشای سلولهای بدن کاری ندارند. آزول‌ها با مهار تولید ارگوسترول، نفوذپذیری غشای سلولی قارچ را مختل می‌کنند.


مقدار تجویزی‌ فلوكونازول‌، طول‌ درمان‌، و بره‌ زمانی‌ درمان‌ براساس‌ محل‌ عفونت‌ قارچی‌ و پاسختان‌ به‌ دارو متفاوت‌ است‌. بنابراین میزان دقیق مصرف این دارو باید حتما توسط پزشک تعیین گردد. معمولا دوز مصرفی از 1 میلی‌گرم تا 8 میلی‌گرم به صورت روزانه می‌باشد. در برخی عفونت‌ها از جمله عفونت واژینال، درمان با مصرف یک عدد کپسول ۱۵۰ میلی‌گرم توسط پزشک تجویز می‌شود لذا از مصرف بیش از حد تجویز شده خودداری نمایید.
عوارض جانبی قرص فلوکونازول


پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

فلوکونازول در شیردهی فلوکونازول در بارداری فلوکونازول 15 چیست عوارض قرص فلوکونازول قرص فلوکونازول جزء داروهایی است که در کلاس داروهای ضد قارچ به triazoles قرار می گیرد و برای درمان عفونت های قارچی به کار گرفته می شود. بیماری های بسیاری با استفاده از کپسول فلوکونازول درمان می شوند. 


 


 


 

عوارض جانبی قرص فلوکونازول


نحوه ی مصرف فلوکونازول

این دارو بصورت کپسول و قرص خوراکی ۵۰،۱۰۰،۱۵۰ و۲۰۰میلی گرم موجود می باشد که پزشکتان با توجه به شرایط و نوع عفونت شما مقدارو زمان مصرف و طول مدت درمان شما را مشخص می کند. -فلوکونازول در هر زمانی از روز ،قبل یا پس از غذا می تواند مصرف شود. کپسول رابطور کامل همراه با یک لیوان آب میل کنید و از بازکردن یا جویدن آن خودداری نمایید.

-ممکن است درمان با این دارو در برخی عفونت ها نیاز به مصرف یادآور در روزهای آینده پس از پایان دوره ی درمانی داشته باشد. مثلاً ممکن است پزشک پس از اتمام درمان، هفته ای یک کپسول برای شما تجویز کرده باشد که این کار جهت تکمیل درمان و جلوگیری از عود مجدد عفونت ضروری می باشد. در برخی عفونت ها از جمله عفونت واژینال ، درمان با مصرف یک عددکپسول ۱۵۰میلی گرم توسط پزشک تجویز می شود لذا از مصرف بیش از حد تجویز شده خودداری نمایید.


 


عوارض جانبی فلوکونازول Fluconazole


 

تهوع، استفراغ، اسهال، عوارض کبدی و حساسیت جلدی-مخاطی نسبت به دارو، سوزش و درد معده. عوارض جانبی آن در مبتلایان به ایدز رخ می‌دهد. تهوع‌، استفراغ‌، دل‌درد و اسهـال (‌به ندرت این عوارض شدید است‌) راش‌، ائوزینوفیلی و خـارش (‌در ۵ درصد بـیماران‌)‌، عدم تـعادل و سـردرد (٢درصد)‌، افـزایش خـفیف SGOT و ‘SGPT آلکالین فسفاتاز وگاماگلوتامیل ترانسفراز و بیلی‌روبین خون ‌، مسـمومیت کـبدی (‌نـادر) احتمال بروز افزایش در آنزیم‌های کبدی در صـورت مـصرف هـمزمان دارو بـا ریـفامپین و فـنی‌توئین و ایزونیازید و اسید والپروئیک‌، سولفونیل اوره (‌پائین آورنده قند خون‌)


 

در صورت‌ بروز هر یک‌ از علایم‌ زیر با پزشکتان‌ تماس‌ بگیرید: تب‌؛ لرز؛ گلودرد؛ قرمزی‌ پوست‌ یا تاول‌؛ از دست‌ رفتن‌ اشتها؛ مدفوع‌ کمرنگ‌ یا ادرار تیره‌؛ معده‌ درد؛ خستگی‌، زردی‌ چشم‌ها یا پوست‌؛ خونریزی‌ یا کبودی‌ غیرعادی‌. علایم‌ دیگری‌ نیز ممکن‌ است‌ رخ‌ دهند، ولی‌ فقط‌ اگر مشکل‌ساز شوند لازم‌ است‌ با پزشک‌ مطرح‌ شوند: سرگیجه‌، خواب‌آلودگی‌، سردرد، کاهش‌ اشتها، تهوع‌، اسهال‌، یبوست‌، یا دل‌پیچه‌.


 


 


موارد و مقدار مصرف فلوکونازول:‏

‏ 
الف) کاندیدیاز حلق دهانی و مری:  


 

بزرگسالان: مقدار 2 میلی‌گرم در روز اول، سپس ‏mg/day 1‎‏ مصرف می‌شود. برای کاندیدیاز مری تا مقدار ‏mg/day 4‎‏ مصرف شده است. درمان حداقل دو هفته بعد از رفع علائم باید ادامه یابد. 

کودکان: ‏mg/kg 6‎‏ در روز اول و به دنبال آن ‏mg/kg 3‎‏ به مدت حداقل دو هفته مصرف می‌شود.  


 


ب) کاندیدیاز سیستمیک:

بزرگسالان: تا مقدار ‏mg/day 4‎‏ مصرف می‌شود. درمان باید به مدت حداقل دو هفته بعد از رفع علائم ادامه یابد.  


کودکان: ‏mg/kg 12-6‎‏ در روز استفاده می‌شود.  


 


پ) مننژیت کریپتوکوکی:

بزرگسالان: مقدار 4 میلی‌گرم در روز اول، و به دنبال آن ‏mg/day 2‎‏ مصرف می‌شود. درمان به مدت 12-1 هفته ‏بعد از منفی شدن کشت ‏CSF‏ ادامه می‌یابد. برای فرونشاندن عود بیماری در بیماران دچار ‏AIDS‏ مقدار ‏mg/day 2‎‏ ‏تجویز می‌شود.

کودکان: ‏mg/kg 12‎‏ در روز اول و سپس ‏mg/kg 6‎‏ روزانه به مدت 12-1 هفته.  


 


ت) کاندیدیاز مهبلی:

بزرگسالان: مقدار 15 میلی‌گرم به صورت تکدوز تجویز می‌شود.  


 


ث) عفونت مجاری ادرار یا پریتونیت:

بزرگسالان: مقدار ‏mg/day 2-5‎‏ مصرف می‌شود.  


 

ج) پیشگیری در بیماران تحت عمل پیوند مغز استخوان:

 
بزرگسالان: مقدار ‏mg/day 4‎‏ از چند روز قبل از عمل پیوند تا هفت روز بعد از افزایش تعداد نوتروفیلها به بیش از ‏cells/mm3 1‎‏ تجویز می‌شود.


 

عوارض جانبی قرص فلوکونازول

چ) فرونشانی طولانی مدت عفونت کاندیدایی در بیماران دچار ‏AIDS‏

بزرگسالان: مقدار ‏mg/day 2-1‎‏ تجویز می‌شود.  


 

ح) پیشگیری در مقابل کاندیدیاز مخاطی- جلدی، کریپتوکوکوز، کوکسیدیوئیدمیکوز یا هیستوپلاسموز در بیماران دچار ‏عفونت ‏HIV‏.

بزرگسالان: مقدار ‏mg/day 4-2‎‏ مصرف می‌شود. کودکان و نوزادان: مقدار ‏mg/kg/day 8-2‎‏ مصرف می‌شود.  

مقدار مصرف در نارسایی کلیه: بیمارانی که تحت همودیالیز قرار دارند بعد از هر جلسه دیالیز یک مقدار کامل مصرف ‏کنند. در بیماران با کلیرانس کراتینین زیر ‏ml/min 5‎، ‏‎5%‎‏ دوز روزانه داده شود.  


 


 


تداخلات دارویی فلوکونازول :


 

مصرف همزمان این دارو با سایمتیدین ، باعث کاهش غلظت سرمی فلوکونازول می شود.

مصرف این دارو با فنی توئین ، سطح سرمی فنی توئین را افزایش می دهد.

این دارو اثرات هیپوگلیسمیک ترکیبات سولفونیل اوره ، تولبوتامید ، گلی بورید و گلی پیزاید را افزایش می دهد.

این دارو موجب افزایش سطح سرمی سیکلوسپورین می گردد.

مصرف همزمان این دارو با وارفارین ، اثرات هیپوپروترومبینمی این دارو را افزایش می دهد.


ریفامپین سطح سرمی این دارو را کاهش می دهد.

هیدروکلرتیازید ، کلیرانس فلوکونازول را کاهش می دهد.

مصرف همزمان این دارو با سیزاپراید منجر به آریتمی های خطرناک می گردد.

مصرف همزمان این دارو با ریفامپین ، ایزونیازید ، سولفونیل اوره ، فنی توئین و وراپامیل ، منجر به افزایش سطح ترانس آمیناز کبدی می شود.


 


 


مصرف فلوکونازول در بارداری و شیردهی:

در بارداری باید با احتیاط مصرف شود. این دارو با غلظت مشابه سرم در شیر مادر ترشح می شود . بنابراین تغذیه با شیر مادر در طول درمان با این دارو، توصیه نمی شود.


 


 


 

فلوکونازول در شیردهی,پماد فلوکونازول,قرص فلوکونازول قلیایی

فلوکونازول در شیردهی,پماد فلوکونازول,قرص فلوکونازول قلیایی

فلوکونازول در شیردهی,پماد فلوکونازول,قرص فلوکونازول قلیایی

فلوکونازول در شیردهی,پماد فلوکونازول,قرص فلوکونازول قلیایی


 


 

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات های شما پردازش می‌شوند.

کلیه حقوق مادی و معنوی برای روزگار محفوظ است. هرگونه کپی از مطالب یا قسمتی از یک مطلب بدون ذكر منبع و لینک فعال به همان مطلب در روزگار پیگرد قانونی دارد 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *