عفونت دندان پر شده

عفونت دندان پر شده
عفونت دندان پر شده

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید…

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

سیاره‌ی آی‌تی

سلامت زیستی

عفونت دندان پر شده

زاگرس رباتیک

مجله‌ی سلامت و تندرست زیستن

بروز حساسیت و درد دندان بعد از پر کردن یا عصب‌کشی، در یک یا دو روز بعد از درمان، اتفاقی معمول در بین افراد بیمار است؛ به ویژه اگر درمان به خاطر پوسیدگی شدید دندان بوده باشد. در این مطلب، به توضیح روش‌های درمان دندان درد و همچنین علل بروز درد پس از درمان پر کردن یا عصب‌کشی خواهیم پرداخت.

با سلامت زیستی همراه باشید تا با علل بروز درد آزاردهنده پس از پر کردن یا عصب‌کشی دندان آسیب دیده آشنا شوید.

یکی از مهم‌ترین دلایل مراجعه افراد به نزد دندانپزشک متخصص در طول عمر، درد دندان است؛ این درد، یکی از شایع‌ترین دردها و مشکلات دندانی در تمام نقاط دنیا است که در پی عدم رعایت صحیح و مطلوب بهداشت دهان و دندان ایجاد می‌شود. با وجود آن که داروهای بسیار زیاد و متنوعی برای آرام کردن دندان درد وجود دارد، ولی این درد به راحتی قابل تحمل نیست. گاهی اوقات شما یک نوشیدنی سرد یا گرم می‌خورید و ناگهان درد دندان شدیدی را احساس می‌کنید، یا در موردی دیگر خوردن شیرینی و شکلات شما را برای لحظاتی دچار دندان‌درد می‌کند؛ برخی از مردم هم حتی به خاطر وجود مشکلات سینوسی، دندان درد می‌گیرند، البته در این شرایط فقط دندان‌های فک بالای آن‌ها درد را احساس می‌کند. در بین علل بروز دندان درد، رایج‌ترین علت، پوسیدگی دندان است؛ پوسیدگی دندان به معنی خرابی ساختار دندان است.

البته پوسیدگی دندان انواع گوناگونی دارد که در رابطه با پوسیدگی‌های کوچک که فقط بر روی مینای دندان یا همان قسمت خارجی دندان ایجاد شده و دردی نیز نخواهد داشت؛ اما در صورت بی‌توجهی، این مشکل حادتر شده و میزان پوسیدگی نیز گسترش می‌یابد. با رعایت مناسب بهداشت دهان و دندان و همچنین یک رژیم غذایی مناسب می‌توان از خرابی ناشی از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کرد.

پوسیدگی هنگامی سبب بروز دندان درد می‌شود که ناحیه‌ی مینای درد را سوراخ کرده و به لایه‌ی داخلی دندان یا همان عاج دندان می‌رسد. اگر باز هم پوسیدگی پیشرفت نماید و به لایه‌های داخلی‌تر و عمیق‎‌تر دندان که ناحیه‌ی پالپ یا مغز دندان نام دارد، برسد، درد بسیار شدیدتر و تیزتری را تجربه خواهیم کرد. گاهی اوقات حتی ساییده شدن دندان‌ها به یکدیگر، ممکن است شما را به دندان درد بیاندازد که در این وضعیت به طور معمول حساس شدن دندان برای‌تان مشکل‌ساز شده و باعث دردهای پی‌درپی می‌شود. دندانپزشک متخصص می‌تواند دندان خراب و پوسیده شده را با معاینه‌ی دقیق دهان و دندان تشخیص دهد. ترک‌ها و سوراخ‌های کوچک به وجود آمده بر روی دندان، توسط دندانپزشک قابل شناسایی هستند؛ همچنین انجام رادیوگرافی دندان گاهی اوقات به منظور تشخیص دندان خراب که هنوز علائمی را نشان نداده و یا بین دندان‌ها است، ضروری است.

برخی از انواع گوناگون دندان دردها را می‌توان به صورت موقت با استفاده از مسکن‌های مجاز و یا درمان‌های خانگی و طبیعی آرام کرد اما برخی دیگر از دردهای دندانی وجود دارند که احتیاج به رسیدگی فوری دارند؛ دندان دردهایی که می‌توانند شما را نیمه‌ شب از خواب بیدار کرده و یا حتی کارایی روزانه‌ی شما را به حد صفر رسانند! بروز این‌گونه دردها، از مشکلاتی هستند که باعث می‌شوند شما فورا به یک دندانپزشک متخصص مراجعه کرده و تقاضای کمک کنید. دقت داشته بشید این دردها به طور معمول به دلیل رسیدن عفونت به ناحیه‌ی عصب دندان رخ می‌دهد؛ عفونت دندان پوسیده شده سبب مرگ ناحیه‌ی مغز یا پالپ دندان شده و تجمع چرک در زیر ریشه‌ی دندان اتفاق می‌افتد. تجمع چرک در زیر ریشه‌ی دندان، آبسه نامیده می‌شود. عفونت و التهاب به وجود آمده به سبب آبسه‌ی دندان، باعث بروز درد نبض‌دار و لرزشی می‌شود.

تسکین و درمان دندان درد تنها با مراجعه به دندانپزشک متخصص برطرف می‌شود؛ زیرا دندان به خودی خود نمی‌تواند قسمت پوسیده و خراب شده‌ی خود را ترمیم نماید. درمان دندان درد روش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله: جرم‌گیری عمقی، جرم‌گیری دندان پوسیده شده، پر کردن دندان پوسیده شده، عصب‌کشی دندان پوسیده شده، کشیدن دندان پوسیده شده و …

چنانچه پوسیدگی به وجود آمده به تدریج تا ناحیه‌‎ی عمق دندان حرکت کند، به احتمال بسیار زیاد، نیاز به عصب‌ کشی افزایش می‌یابد؛ همچنین بروز علائمی مانند درد خود به خودی دندان، بروز دردهای شبانگاهی، افزایش حساسیت دندان به سرما یا گرما، درد در حین جویدن، بروز تغییر رنگ دندان، ورم کردن لثه و خروج چرک از لثه نشان‌دهنده نیاز دندان به درمان ریشه است. عصب‌کشی  از سه کلمه‌ی  Root به معنای ریشه و Canal به معنای مجرا و Therapy به معنی معالجه تشکیل شده است که مفهوم آن، معالجه‌ی مجرای ریشه دندان است. عصب کشی، دندان را ضعیف نمی‌کند، بلکه این عارضه‎ی پوسیدگی دندان است که باعث ضعیف شدن دندان می شود. در توضیح فرآیند عصب‌کشی دندان پوسیده بایستی گفت چنانچه عفونت به وجود آمده سبب آبسه یا تجمع چرک و همچنین مردن عصب‌های ریشه‌ی دندان شود، بایستی عصب‌کشی انجام شود.

در این روش، ابتدا دندانپزشک متخصص سوراخی را با استفاده از دریل مخصوص در ناحیه‌ی تاج دندان ایجاد می‌نماید تا به کانال ریشه‌ی دندان دسترسی پیدا کند؛ کانال ریشه محل قرار گرفتن مغز یا پالپ دندان، اعصاب و نیز رگ‌های خونی است. پس از دسترسی به کانال، پالپ عفونی شده‌ی دندان خارج شده و محل تمیز و ضدعفونی می‌شود. در مرحله‌ی آخر، کانال ریشه با یک ماده مسدودکننده پر شده و سوراخ ایجاد شده نیز بسته می‌شود. لازم به یادآوری است در صورت لزوم می‌توان بر روی دندان پرشده، روکش قرار داد؛ روکش‌های مورد استفاده از جنس طلا، سرامیک و یا سرامیک‌های متصل به فلز ساخته شده‌اند.

شاید این سوال برای‌تان به وجود آید که هزینه انجام عصب‌کشی چه میزان است؟

توجه داشته باشید هزینه و قیمت انجام عصب‌کشی دندان با توجه به شدت مشکل ایجاد شده و وضعیت دندان آسیب دیده، متفاوت است.

ممکن است برخی از بیماران پس از انجام عصب‌کشی، تا چند روز بعد از آن احساس درد داشته باشند! در این شرایط، فرد بیمار بسیار کم طاقت و عصبی می‌شود زیرا بیمار به دلیل تسکین درد دندان، عصب‌کشی می‌کند و انتظار رفع درد بعد از درمان کاملاً منطقی است. سوالی که در این وضعیت برای فرد بیمار پیش می‌آید، این است که: مگر عصب دندان کشیده نشده است؟ پس چه‌طور ممکن است دندانی که عصب ندارد، درد بگیرد؟

بروز درد پس از عصب‌کشی دندان پوسیده، بیشتر وقت‌ها به کامل نبودن فرآیند عصب‌‌کشی یا وجود اشکال در طول فرآیند درمان، بستگی ندارد؛ بعد از عصب‌کشی ممکن است درد داشته باشید. اگر قبل از انجام عصب‌کشی، درد داشته‌اید، احتمال وجود درد آزاردهنده پس از عصب‌کشی نیز زیاد است.

مکانیسم‌های درد در بدن انسان به ویژه در ناحیه‌ی سر و گردن بسیار پیچیده است! گاهی حتی با وجود رفع علت اصلی بروز درد، سیستم اعصاب محیطی و مرکزی ناحیه‌ی سر و گردن، همچنان تحریک درد را ادامه می‌دهند. در وضعیت عصب‌کشی دندان، گاهی یک واکنش التهابی می‌تواند سبب بروز درد شدید و تورم باشد. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت وجود درد پس از انجام فرآیند درمان عصب‌کشی به ویژه در ۲۴ ساعت اول پس از درمان، طبیعی است و به هیچ وجه جای نگرانی ندارد و در بیشتر موارد می‌توان این درد را با دارو کنترل کرد. حتی تا چند روز بعد از انجام فرآیند درمان عصب‌کشی، درد در هنگام غذا خوردن و به هنگام فشار دادن بر روی دندان عادی است.

درمان عصب‌کشی در حقیقت درمان دردناکی نیست، ولی در برخی از بیماران و همچنین در بعضی شرایط خاص، داشتن مقداری درد بعد از درمان عادی است، که می‌توان آن را با کمک دارو‌ها کنترل نمود.

چنانچه پس از گذشت چند روز همواره درد شدید یا ورم داشتید، خونسردی‌ خود را حفظ کرده و با دندانپزشک متخصص خود تماس بگیرید. گاهی اوقات در طی فرآیند درمان عصب‌کشی دندان، ممکن است دندان در اثر فشار وارد شده به آن ترک بردارد؛ چنین ترک دندانی باعث بروز درد شدید به هنگام جویدن غذا می‌شود.

پرکردن دندان، اصولی‌ترین و استانداردترین روش برای درمان درد دندان است. این عمل ترمیمی برای دندان‌هایی استفاده می‌شود که دارای پوسیدگی سطحی می باشند. در این روش درمانی، دندانپزشک متخصص در ابتدا بخش پوسیده‌ی دندان را برداشته، یعنی قسمت‌های پوسیده به وسیله لیزر یا هندپیس حذف می‌شود تا دندان، آماده پر کردن شود و سپس با استفاده از ماده‌ی سختی به نام آمالگام، سوراخ به وجود آمده را پر می‌کند؛

شاید برایتان این سوال پیش آید که ماده‌ی نقره‌ای رنگ آمالگام از چه تشکیل شده است؟

این ماده‌ی سخت مخلوطی از سرامیک، طلا یا رزین کامپوزیتی است. دقت داشته باشید پر کردن دندان جلو و عقب را می‌توان با مواد همرنگ دندان انجام داد.

چنانچه دندان درد به خاطر شل شدن و یا شکستن پرکردگی قبلی ایجاد شده باشد، ابتدا ماده آمالگام از محل خارج شده و بعد پوسیدگی های جدید ایجاد شده از روی دندان برداشته و تمیز می شود؛ سپس محل موردنظر دوباره پر می‌شود.

لازم به بیان این موضوع است که چنانچه پوسیدگی ایجاده شده در دندان وسیع باشد و سبب ضعیف شدن ساختار دندان شود، بایستی بر روی دندان روکش گذاشته شود.

قبل از شروع  عمل پر کردن دندان، از بی‌حسی در دهان و دندان فرد استفاده می‌شود، اما برای پیشگیری از بروز درد و هزینه‌ی پر کردن دندان، توصیه می‌کنیم مراقبت‌های بهداشتی و ایمنی منظم و صحیح را از دهان و دندان‌ خود داشته باشید تا مجبور به ترمیم و بازسازی دندان‌های خود نشوید.

پس از پرکردن دندان گاهی ممکن است دندان‌ها حساس شده و احساس درد نماییم؛ بروز درد جدی و چشمگیر پس از ترمیم و بازسازی شایع نیست اما در یک یا دو روز اول، ممکن است که مقداری درد توسط فرد بیمار تجربه شود. چنانچه پس از پرکردن دندان و از بین رفتن بی‌حسی در ناحیه‌ی ترمیم شده، حس درد به هنگام جویدن غذا را احساس نمایید، به احتمال زیاد پرکردگی انجام شده بر روی دندان شما، بلند است یا در نقطه ای تماس زود رس دارد! در این شرایط بایستی به یک دندانپزشک متخصص مراجعه کنید تا پرکردگی را اصلاح و تنظیم نماید.

در وضعیتی دیگر، چنانچه پس از انجام ترمیم و بازسازی دندان خود، حساسیت و درد به تحریکات حرارتی مانند بستنی سرد و چای داغ را احساس نمایید، به شرطی که این درد بیش از چند ثانیه به طول نیانجامد و خیلی آزار دهنده نباشد، طبیعی است اما در غیر این صورت بایستی در اولین فرصت به دندانپزشک متخصص مراجعه نمایید؛ زیرا دندان شما به درمان ریشه یا عصب کشی نیاز دارد. یا در وضعیتی دیگر چنانچه درد پس از پر کردن دندان، بعد از گذشت دو روز اول، آن قدر شدید باشد که زندگی شما را با مشکل مواجه کرده یعنی شما درد شبانه و یا درد نبض‌دار داشته باشید و مجبور به مصرف دارو برای کنترل درد خود شوید، در اولین فرصت به دندانپزشک متخصص مراجعه کرده و این موضوع را با او در میان بگذارید.

هزینه‌ی پر کردن دندان چقدر است؟

عفونت دندان پر شده

در پاسخ باید گفت پرکردن دندان یکی از کم هزینه‌ترین درمان‌های دندانپزشکی است؛ هزینه‌ی پر کردن دندان به طور مستقیم با مواد استفاده شده در عمل پر کردن ارتباط دارد. دقت داشته باشید قیمت مواد مقاوم‌تر و دارای استحکام بیشتر به طور معمول بیشتر است. همچنین تجربه دندانپزشک نیز در این هزینه تاثیر دارد.

سلامت زیستی

محمد هستم؛ به عكاسی و معماری علاقه دارم. البته از همه مهمتر به به توليد محتوا!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


نام:

ایمیل:

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

آبسه دندان بدون درمان کردن، به خودی خود برطرف نخواهد شد. اگر آبسه یا همان کیسه حاوی چرک، پاره شود ممکن است درد ناشی از آن تا حد زیادی کاهش پیدا کند، اما باز هم نیاز به درمان دارد. اگر آبسه دندان تخلیه نشود، ممکن است عفونت به آرواره‌ها و سایر نقاط سر و گردن نیز گسترش پیدا کند.

اگر سیستم ایمنی بدن شما ضعیف باشد و آبسه دندان را نیز درمان نکنید، خطر گسترش عفونت دندان به سایر نقاط بدن شما بسیار بیشتر از کسی است که سیستم ایمنی سالم و قوی دارد.

در بسیار از موارد، دندانپزشک برای کمک به بدن در جنگ با عفونت ، آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کند اما نکته مهم این است که باید بدانیم آبسه دندان به‌خودی‌خود از بین نمی‌رود و نیاز به انجام اقدامات درمانی بعدی دارد.

عفونت دندان پر شده

آنتی بیوتیک ها به منظور جلوگیری از گسترش عفونت دندان و لثه تجویز می شوند و ممکن است همراه با داروهای مسکن مورد استفاده قرار گیرند. از نمونه های داروهای آنتی بیوتیک می توان به آموکسی سیلین یا مترونیدازول اشاره کرد. آنتی بیوتیک ها نباید به هیچ وجه جای مراجعه به پزشک را نمی گیرد و نباید برای به تعویق انداختن درمان مورد استفاده قرار گیرد.

عفونت اگر چه نادر است اما گهگاهی اتفاق می افتد. دندانپزشک اگر متوجه شود خطر عفونت در شما وجود دارد، ممکن است پیش و پس از کشیدن دندان آنتی بیوتیک برایتان تجویز کند. کشیدن ناقص دندان به صورتی که ریشه دندان در فک باقی مانده است. دندانپزشک شما معمولا ریشه دندان را میکشد تا از عفونت جلوگیری کند اما گاهی اوقات بر جای گذاشتن رأس کوچک ریشه، خطر کمتری دارد.

اگر ناگزیر مجبور به کشیدن دندان عفونی خود شدید ممکن است با عوارضی مواجه شوید.

حفره خشک یک عارضه متداول پس از کشیدن دندان است و زمانی اتفاق می افتد که در حفره لخته خون نتواند تشکیل شود یا لخته ای که تشکیل شده، کنده شود. این اتفاق موجب میشود استخوان پشتیبان و عصبها در معرض هوا و غذا قرار بگیرند. اغلب حفره خشک کاملا دردناک است و دو تا پنج روز پس از کشیدن دندان اتفاق می افتد و میتواند بوی بد یا طعم بد دهان را ایجاد کند.

اگر یکی از دندانهای بالایی کشیده شود، سوراخی ممکن است در یکی از نواحی سینوس تشکیل شود. معمولا این حالت خود به سرعت بهبود می یابد اما اگر چنین نشود ممکن است لازم باشد دوباره به دندانپزشک مراجعه کنید.

اگر دندانی در فک مقابل وجود نداشته باشد، حفره دندانِ کشیده به مرور زمان جا به جا میشود و احتمالا ریشه نمایان شده و به تغییرات دما حساس میشود. به ویژه زمانی که چند دندان کشیده شده باشند، مشکل بلند مدت محتمل دیگر نازک شدن استخوان فک است که در نتیجه این اتفاق، آسانتر می شکند.

عصب کشی دندان درمانی غیر قابل پیش بینی است و احتمال درد و عفونت دندان بعد از عصب کشی و متعاقب آن کشیدن دندان وجود دارد. در صورتیکه مقدار عفونت دندان کم بوده و ریشه دندان را درگیر نکرده باشد و فقط مربوط به استخوان و لثه اطراف دندان باشد. بعد از استفاده ی داروهای ضد عفونت مشکل برطرف می شود.

یکی از علل عفونت  و تورم بعد از عصب کشی ، نفوذ مواد ریز شده باقیمانده عصب در هنگام عصب کشی به نوک ریشه دندان و داخل بافت دور دندان است که معمولاً غیر قابل پیشگیری است، و در صورتیکه مقاومت بدن مناسب باشد سریع این مواد جذب و درد وعفونت بر طرف خواهد شد .

یکی دیگر از علل عفونت و درد بعد از عصب کشی وجود ضایعه و عفونت در استخوان و لثه اطراف دندان عصب کشی شده است، ترشحات این عفونت معمولاً قبل از عصب کشی از طریق حفره موجود در پوسیدگی دندان خارج شده و به همین دلیل این عفونت قبل از عصب کشی خود را نشان نمی دهد و بعد از عصب کشی و بسته شدن راه خروجی ترشحات عفونت، این ترشحات در جستجوی راهی برای خروج بوده که ایجاد فشار در نوک ریشه دندان شده و باعث تورم و درد می شود.

تا زمانی که منتظر دندانپزشک هستید، برخی از کارهایی که می‌توانید انجام دهید تا دندانتان آسیب بیشتری نبیند عبارتند از:

مصرف داروهای گیاهی تاثیرات خیلی کمی برای کاهش درد و بهبود دندان دارند اما اگر به صورت خوراکی مصرف شود تا مدتی درد را کاهش می دهد.

استفاده از آب نمک و یا سرم نمکی در زمان درد باعث ضدعفونی کردن، کاهش محلول التهاب و آلودگی داخل دهان و دندان می شود.

زنجبیل و فلفل هر دو داروهای ضد درد هستند. شما می توانید هر کدام از این دو ادویه را به طور جداگانه مورد استفاده قرار دهید، چراکه هر دوی این مسکن ها، پیام تسکین درد را به مغز می فرستند. اما برای گرفتن نتیجه بهتر، می توانید مخلوطی از این دو ادویه را تهیه کنید.

میتوانید از این روش استفاده کنید: میزان مساوی از این دو ادویه را با آب مخلوط کنید و یک سس بسازید. توپ کوچکی از پنبه درست کنید و به میزان کافی به سس مورد نظر آغشته اش کنید. بعد هم آن را درست روی دندان تان (جایی که لثه و زبان شما به آن برخورد نکند) بگذارید و تا زمان فروکش کردن درد یا حداقل تازمانی که طاقتش را دارید، پنبه را از دهان تان خارج نکنید.

آبسه دندان در صورتی به وجود می آید که اگر پالپ دندان پس از عفونت به وجود آمده نتواند از شرایط خود دفاع کند احتمال پدید آمدن آبسه دندانی در نوک ریشه دندان زیاد می شود.

این عفونت خود را از نوک ریشه دندان به قسمت لثه ها می رساند و باعث به وجود آمدن تورم می شود که در این حالت درمان کمی مشکل است و حتی در بعضی مواقع پیش می آید که دندان نیاز به کشیدن دارد.

با این وجود برای کاهش درد می توانید از این روش ها استفاده کنید.

عصاره گل رز را با آب تازه لیموترش ترکیب کنید. سپس این ترکیب را برای چند دقیقه در دهانتان نگه دارید و در نهایت آن  را تف کنید. حداقل روزی ۳ بار این عمل را تکرار کنید تا کم کم نتیجه را ببینید.

همچنین برای درمان عفونت دندان آب لیموی تازه و آب ولرم را روزی ۲ بار غرغره کنید. این کار هم ورم را کاهش داده و هم بوی بد دهان را از بین می برد. همچنین با گذاشتن ضماد زنجبیل و نمک بر روی لثه آن را تسکین دهید.

برای درمان عفونت دندان و درمان آبسه دندان روزی سه حبه سیر را حرد کنید تا به اندازه ماش شود. انگاه هر حبه را با یک لیوان آب یا آب عسل بخورید. این کار باعث کاهش کلسترول هم می شود.

همچنین می توانید پودر عدس ، گشنیز، مورد، صندل سرخ فوفل ، سماق را روی ان بپاشید تا تسکین بخشد. آب برگ تاجریزی، بارهنگ، آب برگ خرفه را در دهان بگذارید و خارج کنید. سماق را حسابی بکوبید و در گلاب حل کنید. سپس ان را مزمزه کنید.

آیا عصب کشی دندان درد دارد؟ برای اطلاعات بیشتر این مقاله را بخوانید

نبض ما– گردآوری

منابع

کلینیک سروش، کلینیک دکترهاشمی، گیاهیاب، آسان طب

۱۰علت گزگز نوک زبان و درمان مورمور شدن زبان

پنج تمرین برای زاویه دار کردن فک با ورزش بدون جراحی

پاسخ به ۷ سوال رایج درباره عصب کشی دندان

بهترین متخصص دندانپزشکی کودکان ، اطفال

آبسه لثه چیست و چگونه درمان می شود؟

پاسخ به ۷ سوال رایج درباره کامپوزیت دندان و کامپوزیت ونیر

عفونت دندان پر شده

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

دکتر سلام

زیبایی و جوانسازی به کمک فیلرها یا ژل ها+ فیلم (دکتر صمیمی)

راه های مقابله با ابتلا به زگیل تناسلی +ویدئو

تاثیر چاقی در فشار خون بالا

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

برای چه بیماری هایی به متخصص اورولوژی مراجعه کنیم؟

عوارض و علل گذاشتن باطری قلب +ویدئو

ویدیو های سلامت

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

عوامل موثر در افزایش قد بعد از بلوغ

شایع ترین سرطان در بین زنان

آیا اعتیاد به پورنوگرافی قابل درمان است؟

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

مطالب پیشنهادی

بهترین برنامه رژیم لاغری برای کاهش وزن

عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!

مزایا و عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟

گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید

هزینه آزمایش ایدز چقدر است؟

چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

با سلام.نیاز به معاینه کلینیکال همراه عکس رادیوگرافیک میباشد.چون تاریخچه ای که گفته شده گویا نیست.

عفونت دندان پر شده
عفونت دندان پر شده
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *