عوارض بیوتین

آرشیو موضوعی

شما در حال حاضر اینجا هستید :

تغذیه و سلامتی

سلامت زنان

سلامت مردان

عوارض بیوتین

سلامت کودکان

سلامت میانسالان

سلامت روان

سلامت جنسی

اعتیاد و سیگار

پوست و مو

دهان و دندان

تناسب اندام

ویتامین و مکمل

انواع دارو ها

انواع بیماری

بیوتین یک ویتامین است و در مقادیر کم در بسیاری از مواد غذایی مانند تخم مرغ، شیر یا موز وجود دارد. بیوتین معمولا برای ریزش مو، شکنندگی ناخن‌ها، آسیب عصبی و بسیاری از شرایط دیگر به‌کار می‌رود.

‌های دیگر: ویتامین B7، ویتامین H

بیوتین جزء مهمی از آنزیم‌هایی در بدن است که مواد خاصی مانند چربی‌ها، کربوهیدرات‌ها و غیره را تجزیه می‌کنند.
یک تست آزمایشگاهی معتبر برای تشخیص کمبود بیوتین وجود ندارد بنابراین این وضعیت معمولا توسط علائمش شناسایی می‌شود که عبارتند از نازک شدن مو (اغلب با ازدست دادن رنگ مو) و بثورات فلس‌مانند قرمز در اطراف چشم، بینی و دهان. علائم سیستم عصبی عبارتند از افسردگی، خستگی، توهم و سوزن سوزن شدن بازوها و پاها. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد دیابت می‌تواند به کمبود بیوتین منجر شود.

 

احتمالا برای موارد زیر موثر است:

احتمالا در موارد زیر موثر نیست:

برای ارزیابی بیوتین برای این مصارف به شواهد بیشتری نیاز است.

 

بیوتین در صورتی که به‌صورت خوراکی و به روش صحیح مصرف شود یا وقتی به شکل محصولات آرایشی بکار رود که حاوی ۰٫۰۰۰۱% _ ۰٫۶% بیوتین هستند، برای اغلب افراد بی‌خطر است. بیوتین در صورتی که در دوز استاندارد مصرف شود، به‌خوبی قابل تحمل است و مصرف آن به شکل آمپول نیز احتمالا بی‌خطر می‌باشد.

 

 

دوزهای زیر در تحقیقات علمی مورد مطالعه قرار گرفته‌اند:

بزرگسالان

خوراکی:

کودکان

خوراکی:

 

در صورتی که دوز بالایی مصرف گردد با مرکز مسمومیت یا اورژانس تماس گیرید. در تهران می توان با مرکز مسمومیت با شماره تلفن ۱۴۹۰ تماس بگیرید. ساکنان دیگر شهر ها می توانند با مرکز کنترل مسمومیت استانی یا اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند.عوارض بیوتین

 

بیوتین را به بقیه افراد جهت مصرف ندهید. این برخلاف قانون است. تست های آزمایشگاهی و یا پزشکی ممکن است به صورت دوره ای برای نشان دادن پیشرفت شما و یا کنترل عوارض جانبی انجام شود. برای جزئیات با پزشک خود مشورت کنید.

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منبع تصاویر 

سلامت جنسی

پوست و مو

اطلاعات دارویی

سلامت عمومی

پوست و مو

پوست و مو

اعتیاد به سیگار و مواد مخدر

تغذیه و سلامتی

سلامت روان

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نتایج یک مطالعه نشان داد که مکمل بیوتین برای افرادی که به دیابت مبتلا هستند گزینه خوبی محسوب نمی‌شود زیرا این ویتامین تولید گلوکز و اسیدهای چرب را در بدن افزایش می‌دهد

یکی از اثرات جدی بیوتین در دوران بارداری است. زنان باردار باید از مصرف دوزهای بالای بیوتین پرهیز کنند. این ویتامین ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد

قرص بیوتین , قرص بیوتین چیست ؟ از ویتامین هایی است که در بسیاری از غذاها هر چند اندک یافت می شود. بیوتین را با های ویتامین B7 و ویتامین H نیز میشناسند. در این مطلب از بخش سلامت به توضیح خواص قرص بیوتین و عوارض مصرف قرص بیوتین می پردازیم.


 


 


 

عوارض بیوتین

قرص بیوتین با های اختصاصی ویتامین B7 و ویتامین H شناخته می شوند. طبیعی است که این ویتامین مانند ویتامین های دیگر در بدن به مقدار کافی یافت شود. بیوتین در متابولیسم کربوهیدرات‌، چربی‌، پروتئین‌ و تولید انرژی در بدن موثر است.


 


 

بیوتین در درمان ریزش مو موثر است. البته معمولا پزشکان به همراه آن، ویتامین روی را هم برای تاثیرگذاری تجویز می کنند. معمولاً خانم ها در معرض شکسته شدن ناخن قرار دارند، استفاده از بیوتین می تواند خطر شکستگی ناخن ها را کم کند. این ویتامین ممکن است برای افراد افسرده نیز کارایی خوبی داشته باشد. دیابت و التهاب پوست در کودکان نیز از موارد دیگری است که بیوتین برای حل آنها تجویز می شود.


 


 


 

اگر در زمان بارداری به مقدار کمی بیوتین در بدن داشته باشید، احتمال کاهش وزن و سوء تغذیه فراوان است. در مردان هم یکی از شایع ترین عواملی که سبب کاهش بیوتین در بدن می شود، سیگار کشیدن است.


 


 

علائمی که می توان بوسیله‌ آن براحتی برای تشخیص کمبود بیوتین در بدن استفاده کرد عبارتند از: نازک شدن موها که معمولا با تغییر رنگ مو هم همراه باشد، ایجاد حلقه های قرمز رنگ که در نواحی مختلف بدن دیده می شود مانند دور چشم، بینی و دهان. خشکی پوست، موخوره، یبوست، بی اشتهایی، اسهال، خارش در پا و بازوها. افسردگی، بیحالی و خستگی، مشکلات روده ای، داروهای ضد تشنج و استفاده از آنتی بیوتیک ها در طولانی مدت که موجب از بین رفتن بیوتین در بدن می گردد. لازم به ذکر است که آزمایشی برای تشخیص کم بودن این ویتامین در بدن وجود ندارد و معمولا نیز با توجه به علائم ذکر شده، مشخص خواهد شد.


 


 

بیوتین را می توانید در سفیده‌ تخم مرغ و حتی جگر بیابید. توصیه می کنیم برای اینکه این ویتامین را به حد کافی به بدن برسانید، از موز، گل کلم، بادام، آجیل، ماهی، نان سبوس دار، شیر، اسفناج ، حبوبات و پیاز به کرات استفاده کنید.


 


 

افرادی که به مرض دیابت مبتلا هستند توجه کنند که اگر این ویتامین را به همراه کروم مصرف کنند، تا حد زیادی می تواند دیابت را کنترل کنند. این ویتامین توانایی کنترل گزگز اندام های مختلف بدن را داراست.


 


 

هر چند مصرف این مکمل حتی در دوز های بالا بی خطر عنوان شده است. اما خانم های باردار و شیرده قبل از مصرف حتما با پزشک معالج خود، مشورت کنند.


 


 


 

نحوه مصرف قرص بیوتین برای افراد بالغ و همچنین برای اطفال ، حتما باید همراه با دستور پزشک باشد و ما توصیه ای در این زمینه نخواهیم داشت.


 


 

عوارض بیوتین

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات های شما پردازش می‌شوند.

کلیه حقوق مادی و معنوی برای روزگار محفوظ است. هرگونه کپی از مطالب یا قسمتی از یک مطلب بدون ذكر منبع و لینک فعال به همان مطلب در روزگار پیگرد قانونی دارد

«بیوتین» یکی از ویتامین‌های محلول در آب از گروه B (ب کمپلکس) است که گاهی با ‌های ویتامین B۷ یا ویتامین H نیز شناخته می‌شود. بیوتین جزو ویتامین‌های گروه B و محلول در آب است. این ویتامین در متابولیسم چربی‌ها، کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و تولید انرژی در بدن تاثیر زیادی دارد. در مواد غذایی گوناگون، هم به شکل بیوتین و هم به شکل نوعی ترکیب پروتئینی پیدا می‌شود. میزان دسترسی بدن به بیوتین و جذب آن از انواع غذاها متفاوت می‌باشد.

این ویتامین توسط باکتری‌های روده بزرگ (کولون) نیز ساخته می‌شود، به همین دلیل دفع مدفوعی بیوتین ۲ تا ۳ برابر میزان دریافت آن می‌باشد. میزان دسترسی بدن به بیوتین تولیدی در کولون بطور دقیق مشخص نیست، ولی شاید حدود ۵۰ درصد مقدار نیاز از این راه تامین شود.

مصرف توأم بیوتین و کروم به کنترل قندخون در افراد دیابتی کمک می‌کند. خصوصاً آن دسته از دیابتی‌هایی که قند خونشان با دارو به سختی کنترل می‌شود. بیوتین می‌تواند تا حدی گزگز شدن اندام‌ها (اصطلاحاً سوزن سوزن شدن) در افراد دیابتی را بهبود بخشد.

در مطالعاتی که انجام شده چنین به نظر می‌رسد که استفاده‌ هم‌زمان بیوتین و روی می‌تواند منجر به کاهش ریزش مو شود.عوارض بیوتین

درواقع دریافت کافی ‌این ویتامین به سلامت پوست، مو و ناخن کمک می‌کند. به گونه‌ای که گاهی با مصرف قرص بیوتین بهبود مشخصی در سلامت آن‌ها ‌ایجاد می‌گردد. پزشکان در بعضی از موارد ریزش مو از قرص بیوتین استفاده می‌کنند. در مشکلاتی مثل التهاب روده، روده تحریک‌پذیر و یا اسهال مزمن، بنا به نظر پزشک متخصص می‌توان از قرص بیوتین استفاده کرد.

این ویتامین در حفظ سلامت بافت عضله، مغز استخوان و سیستم عصبی نیز موثر می‌باشد. دریافت مقدار مناسب بیوتین به کنترل وزن بدن، سلامت قلب و کاهش کلسترول خون کمک می‌کند.استفاده از قرص بیوتین می‌تواند میزان شکنندگی ناخن‌های دست و پا را در افرادی که ناخن‌های شکننده دارند، کاهش دهد.

از آنجایی که بیوتین بطور گسترده در اکثر مواد غذایی یافت می‌شود، شاید بروز کمبود آن به ندرت مشاهده گردد، با این حال نشانه‌های کمبود غالباً در کسانی که به مدت طولانی دچار سوء‌تغذیه بوده‌اند و یا بیمارانی که طی سال‌ها تحت تغذیه وریدی (تزریقی) می‌باشند و مبتلایان به اختلالات گوارشی یا سوءجذب مشاهده می‌شود.

گاهی کمبود سایر ویتامین‌های گروه B نیز می‌تواند در کاهش دسترسی بدن به بیوتین نقش داشته باشد. استفاده طولانی مدت از آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند میزان بیوتین تولیدی در بدن را کاهش دهد. گاهی اوقات در مادران باردار نیز کمبود بیوتین مشاهده می‌گردد که باید با دریافت کافی منابع غذایی یا مکمل‌های دارویی از بروز کمبود و اختلال در رشد جنین پیشگیری کرد. علائمی‌ مثل درماتیت، خشکی پوست، التهاب زبان، خستگی، افسردگی، درد در عضلات، کم خونی، ریزش مو، کاهش رشد در نوزادان و کودکان و در کمبود بیوتین مشاهده می‌گردد.


برخی از مهمترین خواص ویتامین بیوتین عبارت هستند از :

حفظ سلامت پوست، مو و ناخن: بیوتین سبب می‌ شود که بدن کراتین بیشتری تولید کند. کراتین پروتئینی است که در رشد مو، ناخن و بهبود پوست نقش دارد. بنابراین با استفاده از مکمل‌ های این ویتامین یا مواد غذایی که به طور طبیعی حاوی بیوتین هستند، می ‌توان شاهد تغییرات بزرگی در پوست و مو بود. تحقیقات نشان می ‌دهد ضخامت ناخن افرادی که از مکمل‌ های بیوتین استفاده می‌ کنند، 25 درصد از زمانی است که به مقدار کافی بیوتین دریافت نمی‌ کنند.

حفظ باردار: کمبود بیوتین در میان زنان باردار بسیار شایع است. کمبود این ویتامین در بدن زنان باردار، می ‌تواند احتمال رشد غیرطبیعی جنین را افزایش دهد. استفاده از مکمل ‌های اسید فولیک به زنان باردار توصیه شده است؛ مصرف روزانه 3 میکروگرم بیوتین، به همراه اسید فولیک، کمبود بیوتین بدن را جبران می کند.

مفید برای بیماران دیابتی: مصرف بیوتین به همراه کروم، قند خون بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 و 2 را کاهش می ‌دهد؛ همچنین استفاده از بیوتین، مقاومت به انسولین در بیماران دیابت نوع 2 را کاهش می ‌دهد.مطالعات نشان می ‌دهد که میزان قند خون بیمارانی که به مدت 4 هفته از بیوتین و کروم استفاده کرده ‌اند، به میزان قابل توجهی کاهش یافته و علاوه بر این، کاهش چشمگیری در میزان کلسترول شرکت ‌کنندگان مشاهده شده است.

مکمل‌های بیوتین به صورت قرص و آمپول در داروخانه‌ها وجود دارد ولی بهترین منبع آن، مواد غذایی طبیعی است. زرده تخم مرغ، جگر، بادام زمینی، گندم، هویج، برگ چغندر، انواع توت، آجیل، پنیر چدار، ماهی آزاد، آووکادو، تمشک و گل کلم منبع غنی ویتامین بیوتین محسوب می‌ شوند.


درهمه گروه‌های سنی، با استفاده درست از تمام گروه‌های اصلی غذایی شامل گروه نان و غلات، میوه‌ها، سبزی‌ها، گوشت و تخم‌مرغ، شیر و لبنیات در بره غذایی روزانه، می‌توان از تامین کافی‌این ویتامین مطمئن شد و نیازی به دریافت مکمل آن نمی‌باشد.

این ویتامین در برابر نور و حرارت تقریباً مقاوم می‌باشد ولی تا حدودی در برابر اکسیداسیون بی‌ثبات است. جذب بیوتین تخم‌مرغ بعد از پخت کامل سفیده با کفایت بهتری صورت می‌گیرد و در حبوبات نیز با جوانه زدن محتوای بیوتین افزایش می‌یابد.

به نظر می‌رسد که قرص بیوتین مکملی بی‌خطر حتی در مقادیر مصرف بالا می‌باشد. با این حال اگر شما باردار هستید و یا شیر می‌دهید می‌بایست قبل از مصرف آن با پزشک صحبت کنید.



پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

بیوتین، همان ویتامین B7 است. همانند سایر مواد مغذی ضروری، بیوتین توسط باکتری هایی تولید می شود که به طور طبیعی در روده انسان وجود دارند. بیوتین تولید اسیدهای چرب و گلوکز می کند. این ویتامین همچنین به متابولیزه شدن کربوهیدرات ها و آمینواسیدها کمک می کند و در شکستن چربی در بدن نقش دارد. این عملکرد ها بیوتین را به یک ماده مهم در تولید انرژی در بدن تبدیل کرده است. ویتامین بیوتین به طور طبیعی در بدن یافت می شود. این ویتامین همچنین در بسیاری از خوراکی ها مانند شیر، هویج، سالمون و مغزیجات وجود دارد. مکمل بیوتین نیز در دسترس است. این مکمل می تواند یک داروی جایگزین برای رفع کمبود یا پیشگیری از آن در بدن باشد. شرایطی همچون سوء تغذیه، کاهش وزن سریع، استفاده طولانی مدت از لوله غذایی و سایر شرایط پزشکی موجب کمبود ویتامین بیوتین می شوند. مقدار روزانه توصیه شده برای مصرف بیوتین، 3 میکروگرم است. در هر حال، مصرف مکمل بیوتین بدون تجویز پزشک توصیه نمی شود. بیوتین برای درمان راش پوستی در کودکان کاربرد دارد. درمان ناخن های شکننده یا موهای نازک، دیابت، درد عصبی و سایر شرایط پزشکی نیز از دیگر کاربردهای این مکمل هستند.

شما همچنین می توانید به مقاله های ۹ راه برای دریافت روزانه ویتامین D، مزایای شگفت انگیز ویتامین E برای مردان و درباره ویتامین K بدانیم که توسط سایت رسانه دکتر سلامت تهیه شده است، مراجعه کنید.

1- عوارض مثبت بیوتین:

بیوتین یک منبع مهم برای تولید انرژی را فراهم می کند و عملکرد مناسب بدن شما را حفظ می نماید. همانند تمام ویتامین ها، بدن شما برای سالم ماندن به ویتامین B7 نیاز دارد. ویتامین بیوتین در سلامت چندین سیستم در بدن نقش دارد که برخی از آن ها شامل کبد، سیستم عصبی، مو و چشم ها هستند.عوارض بیوتین

بیوتین ممکن است در درمان برخی شرایط خاص پزشکی نقش داشته باشد، که شامل موارد زیر هستند:

نکته مهم:

2- عوارض منفی بیوتین:

در حالی که بیوتین به صورت مکمل وجود دارد، در موارد این مکمل تنها با تجویز پزشک مصرف می شود. افراد بیوتین کافی را از رژیم غذایی روزانه خود دریافت می کنند.

نکته مهم:

مطالعات دیگر نشان می دهند که خوردن تخم مرغ خام به صورت مرتب موجب کمبود ویتامین بیوتین می گردد. در این مورد، کمبود ویتامین B7 موجب بروز ضعف اندام ها در پاسخ به کمبود بیوتین می شود.

علائم کمبود ویتامین بیوتین عبارتند از:

نکات مهم:

مصرف زیاد بیوتین چه مشکلاتی را به دنبال دارد؟

مصرف زیاد بیوتین به معنی مصرف آن بیش از دوز توصیه شده است. این دوز توصیه شده شامل مقداری است که شما به طور طبیعی مصرف می نمایید. شواهدی نشان دهنده اثرات منفی مصرف مقدار زیاد مکمل بیوتین و دریافت زیاد آن از مواد غذایی بر روی سلامتی انسان هستند. افراد ویتامین بیوتین کافی را از طریق رژیم غذایی نرمال دریافت می کنند. شما بدون تجویز پزشک نیازی به دریافت مکمل بیوتین ندارید.

رسانه دکتر سلامت

سلام وقت بخیر. الان چند ماهی میشه که بطور منظم روزانه یک قرص و یا کمپسول بیوتین مصرف میکنم، در حالی که فکر میکنم کم کاری تیروئید هم دارم. چه مدت قبل از انجام آزمایش باید مصرف قطع شود؟؟

نظر شما در مورد این مطلب چیست ؟

آدرس


Current ye@r *


Leave this field empty

آتروفی واژینال، به تغییرات واژن اطلاق می شود که در اثر میزان کاهش هورمون استروژن ایجاد می شود. به این

کلسترول، یک ماده چربی مانند و مومی است که تحت عنوان لیپید شناخته می شود و وجود آن برای عملکرد

تست بیوپسی، یک روش پزشکی است که شامل برداشتن نمونه کوچک از بافت بدن برای بررسی زیر میکروسکوپ می باشد.

بلوغ، دوره ای از زندگی است که در آن بدن شما رشد کرده و از کودکی وارد بزرگسالی می شود.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *