عفونت لای انگشت پا

عفونت لای انگشت پا
عفونت لای انگشت پا


قارچ انگشتان پا که بیشتر اوقات به شکل پوسته پوسته شدن بین انگشتان پا دیده می شود، عارضه ای ناخوشایند و بدشکل است و حتی می تواند باعث ترک خوردن، شکاف و افتادن کامل ناخن پا شود.




عفونت لای انگشت پا

عامل این بیماری می تواند روی پوست انسان تکثیر کرده و افزایش یابد. علت ایجاد قارچ پا در ارتباط با محیط‌های مرطوب و گرم می باشد. تعریق زیاد پا، خوب خشک نکردن پا پس از شنا یا حمام، کفش نامناسب و جوراب تنگ و محیط گرم در ایجاد قارچ پا موثر هستند.

 

قارچ پا تظاهرات مختلفی در پوست پا ایجاد می کند. در برخی افراد پوست بین انگشتان پا (خصوصا انگشت کوچک و انگشت کنار آن) لیچ افتاده، ترک خورده یا پوسته پوسته می‌شود و در برخی دیگر قرمزی، پوسته پوسته شدن و حتی تاول در کف و کناره‌های پا دیده می‌شود، این تغییرات پوستی ممکن است همراه با خارش یا سوزش باشد.

 

البته باید گفت قارچ انگشتان پا قابل درمان است و با درمان های پزشکی و حتی درمان های طبیعی و خانگی برطرف می شود.


فقط برای درمان آن ها باید جدی باشید و به طور مداوم به توصیه های درمانی عمل کنید تا قارچ ها به طور کامل از بین بروند.


 

در اینجا 7 راه درمان قارچ انگشتان پا را که می توانید خودتان در منزل انجام دهید، برایتان می گوییم.

 

 

1- از پمادهای ضد قارچ استفاده کنید.

پماد یا کرم ضد قارچ ناخن یا پوست انگشتان پا را می توانید از داروخانه تهیه کنید و طبق دستورالعمل آن عمل کنید.

 

 

 


2- جلوی رسیدن اکسیژن به قارچ را بگیرید.

این کار جلوی انتشار قارچ به ناخنی را که تازه رشد می کند می گیرد. برای این کار، شب ها روی ناخن یا پوست پا، کرم وازلین طبی بمالید.

 

فقط دقت کنید موقع مالیدن وازلین، ناخن پا کاملا خشک باشد، زیرا رطوبت رشد قارچ ها را بیشتر می کند.

 

تذکر : مهم ترین راه مبارزه با قارچ انگشتان پا این است که پاها را کاملا خشک نگه دارید، یعنی بعد از شستن پاها و یا عرق کردنشان، آن ها را کاملا خشک کنید و جوراب نخی بپوشید تا پاها کمتر در کفش عرق کنند و هرگز بدون جوراب، کفش نپوشید.

 


3- از پودر گوگرد استفاده کنید.

پودر گوگرد را می توانید از داروخانه و یا مراکز فروش لوازم و مواد کشاورزی تهیه کنید، زیرا پودر گوگرد برای جلوگیری از آفت محصولات در کشاورزی نیز استفاده می شود.

 

همچنین می توانید این پودر را با یک پودر ضد قارچ (از داروخانه بخرید) مخلوط کرده و سپس روی انگشتان پا بریزید.

 

4- محیط زندگی قارچ را تغییر دهید.

 

اگر می توانید از کفش ها و صندل های جلو باز در بیرون خانه استفاده کنید تا نور خورشید به انگشتان پا بتابد.  اگر نمی توانید این نوع کفش ها را بپوشید (مثلاً افراد دیابتی نمی توانند) سعی کنید کفش شما تا حد امکان گشاد باشد، البته طوری نباشد که در پای شما لق بزند.

عفونت لای انگشت پا

 

قارچ ها، محیط گرم، تاریک و مرطوب را دوست دارند.

اگر نور آفتاب شدید است، برای جلوگیری از آفتاب سوختگی پاها، کرم ضد آفتاب به آنها بمالید.

 


5- پاها را بشویید.

محلول های مختلفی برای بهبود قارچ پا وجود دارند که می توانید آن ها را امتحان کنید.

 

الف) یک چهارم لیوان (60 میلی لیتر) سرکه را با 2 لیتر آب مخلوط کنید و پاها را در آن محلول قرار دهید. این  کار را هر روز و حداقل برای مدت دو هفته در یک ماه انجام دهید.

 

ب) یک تکه پنبه را با سرکه خیس کنید و صبح ها روی ناخن پایی که دچار قارچ شده قرار دهید و یک تکه چسب روی آن بزنید تا نیفتد. سپس موقع عصر پنبه را عوض کنید. این کار را حدود 4 هفته باید ادامه دهید تا قارچ پا از بین برود.

 

ج) انگشت پای قارچ زده را در محلول لیسترین و سرکه قرار دهید. لیسترین حاوی ماده ای به نام تیمول است که از اجزای اصلی روغن آویشن می باشد و خاصیت ضد قارچی دارد.


 

6- از روغن اسطوخودوس استفاده کنید.

25 قطره (1میلی لیتر) روغن اسطوخودوس، 25 قطره روغن مرزه و 4 میلی لیتر روغن بادام شیرین یا روغن هسته انگور را به آرامی مخلوط کنید. چند قطره از این ترکیب را روی پوست یا ناخن مبتلا به قارچ، سه بار در روز بریزید.

 

این کار را تا زمان از بین رفتن قارچ ها ادامه دهید. برای پیشگیری از عود آن ها کافی است طی چند هفته بعد، فقط یک بار در روز این کار را ادامه دهید.

 


7- از سایر روغن های گیاهی استفاده کنید.

شما می توانید چند قطره از روغن درخت چای و یا روغن آویشن و یا روغن پونه کوهی روی ناخن یا پوست پای مبتلا به قارچ استفاده کنید.

 

تذکر : استفاده از این روغن ها، برای خانم های باردار و کودکان توصیه نمی شود و همچنین نباید آن ها را روی زخم و جراحت ریخت.

 

 

آیلار آرزوگران

بخش سلامت تبیان


مطالب مرتبط:

قارچ پا یک بیماری مسری است

قارچ علیه ناخن

پای ورزشکار چه بیماریی است؟

بیماری های قارچی پوست

قارچ‌های پوستی؛ علل، علائم و درمان آن

سلامت پاها و سه مشکل شایع آن

نشانه‌های قارچ پوست در تابستان


پای ورزشکار (athlete’s foot) نوعی عفونت پوست پا است. این عفونت شایع ترین بیماری قارچی پوست در بدن است.




عفونت لای انگشت پا



سه نوع اصلی از این بیماری وجود دارد. هر نوع، نقاط مختلف پا را تحت تاثیر قرار می دهد و ممکن است از نظر ظاهری با انواع دیگر متفاوت باشد.

 

چه عاملی باعث پای ورزشکار می شود؟

پای ورزشکار در اثر رشد نوعی قارچ بر روی پوست و یا در لایه بالایی پوست ایجاد می شود. قارچ ها عمدتا در مکان های گرم و مرطوب، مانند فضای بین انگشتان پا، رشد خیلی بیشتر و راحت تری دارند.

 

این بیماری به راحتی گسترش می یابد. شما می توانید با لمس انگشتان پا و یا خود پای فرد آلوده به راحتی مبتلا شوید. اما اغلب افراد به دلیل پابرهنه راه رفتن در سطوح آلوده در نزدیکی استخرهای شنا و یا در رختکن ها دچار آن می شوند. سپس قارچ ها در کفش شما شروع به رشد و تکثیر می کنند، به خصوص اگر کفش آن قدر تنگ باشد که هوا نتواند اطراف پای شما در جریان باشد.

 

اگر سطحی که قارچ ها بر روی آن رشد کرده اند را لمس کنید، به راحتی می توانید بیماری را به دیگران انتقال دهید، حتی اگر خود شما دچار عفونت نشوید.


بعضی افراد نسبت به دیگران، استعداد بیشتری برای ابتلا دارند که متخصصین علت این موضوع را هنوز نمی دانند. اگر یک بار به این بیماری دچار شدید، احتمال بروز مجدد آن در شما افزایش می یابد.


 

علائم بیماری چه هستند؟

پای ورزشکار می تواند پا و پوست بین انگشتان پا را دچار سوزش و خارش نماید.

پوست ممکن است دچار کندگی و یا ترک نیز بشود. علائم بستگی به نوع بیماری دارد.

 

عفونت بین انگشتان: معمولا بین انگشتان چهارم و پنجم اتفاق می افتد. پوست، پوسته پوسته و ترک خورده می شود. برخی از افراد نیز ممکن است دچار عفونت باکتریایی هم زمان نیز باشند که این باعث آسیب بیشتر پوست می شود.


 

 

عفونت کف پا: ممکن است با درد کمی بر روی پا شروع شود. سپس پوست ناحیه کف و یا پاشنه پا ضخیم و ترک خورده می شود. در موارد شدید، ناخن های پا مبتلا شده و دچار ضخیم شدن و یا کندگی می شوند. عفونت قارچی ناخن های پا نیاز به درمان جداگانه ای دارد.

 

 

نوع تاولی: عفونت معمولا با ایجاد ناگهانی تاول های پر از مایع در زیر پوست شروع می شود. تاول ها معمولا در کف پا هستند، اما می توانند در هر جایی از پوست پاها ظاهر شوند. شما هم چنین می توانید دچار یک نوع عفونت باکتریایی همراه با این نوع از پای ورزشکار شوید.

 

پای ورزشکار چگونه تشخیص داده می شود؟

در اغلب اوقات، پزشک با نگاه کردن به پاهای شما می تواند بگوید که شما دچار این بیماری شده اید. او هم چنین در مورد علائم و نشانه ها و سابقه هر گونه عفونت قارچی قبلی از شما سوال می کند.

 

اگر بیماری شما تظاهرات غیر معمول داشته باشد و یا به درمان پاسخ ندهد، پزشک ممکن است نمونه برداری از پوست یا ناخن درگیر را برای بررسی های آزمایشگاهی انجام دهد.

بیماری چگونه درمان می شود؟

شما می توانید بسیاری از موارد پای ورزشکار را در خانه با انواعی از لوسیون ها، کرم ها و یا اسپری ها درمان کنید.

 

در موارد شدید، پزشک ممکن است به شما یک نسخه برای قرص و یا برای داروهایی که باید بر روی پوست شما قرار داده شود بدهد.

عفونت لای انگشت پا

 

استفاده از دارو تا زمانی که پزشک به شما می گوید ضروری است. هم چنین لازم است که پاهای خود را تمیز و خشک نگه دارید، زیرا  قارچ ها نیاز به مکان های گرم و مرطوب برای رشد خود دارند.

 

شما می توانید برخی اقدامات را برای جلوگیری از ابتلای مکرر انجام دهید.

پوشیدن صندل حمام در محل های عمومی مانند رختکن و استفاده از پودر تالک برای خشک نگه داشتن پاها مفید می باشند.

صندل و یا کفش های نسبتا گشاد بپوشید تا رطوبت از اطراف پای شما خارج شود.

دکتر علی سنبلستان

بخش سلامت تبیان


قارچ انگشتان پا که بیشتر اوقات به شکل پوسته پوسته شدن بین انگشتان پا دیده می شود، عارضه ای ناخوشایند و بدشکل است و حتی می تواند باعث ترک خوردن، – شکاف و افتادن کامل ناخن پا شود.

عرش نیوز؛عامل این بیماری می تواند روی پوست انسان تکثیر کرده و افزایش یابد.

علت ایجاد قارچ پا در ارتباط با محیط های مرطوب و گرم می باشد.

تعریق زیاد پا، خوب خشک نکردن پا پس از شنا یا حمام، کفش نامناسب و جوراب تنگ و محیط گرم در ایجاد قارچ پا موثر هستند.

قارچ پا تظاهرات مختلفی در پوست پا ایجاد می کند.

عفونت لای انگشت پا

در برخی افراد پوست بین انگشتان پا (خصوصا انگشت کوچک و انگشت کنار آن) لیچ افتاده، ترک خورده یا پوسته پوسته می شود و در برخی دیگر قرمزی، پوسته پوسته شدن و حتی تاول در کف و کناره های پا دیده می شود، این تغییرات پوستی ممکن است همراه با خارش یا سوزش باشد.

البته باید گفت قارچ انگشتان پا قابل درمان است و با درمان های پزشکی و حتی درمان های طبیعی و خانگی برطرف می شود.

از شستن پاها و یا عرق کردنشان، آن ها را کاملا خشک کنید و جوراب نخی بپوشید تا پاها کمتر در کفش عرق کنند و هرگز بدون جوراب، کفش نپوشید فقط برای درمان آن ها باید جدی باشید و به طور مداوم به توصیه های درمانی عمل کنید تا قارچ ها به طور کامل از بین بروند.

قارچ ها، می توانند بر روی پوست و ناخن های شما عفونت ایجاد کنند. قارچ پوستی، همچنین با عنوان “پای ورزشکار” شناخته می شود که باعث خارش، سوزش و داغ شدن می شود. عفونت اگر درمان نشود، می تواند کل ناخن پا را در بربگیرد. هردو نوع قارچ ناخن و قارچ انگشت پا می توانند مسری باشند، هم به دیگر اعضای بدن و هم به افرادی که با شما در ارتباط اند، وارد شوند. بنابراین، خیلی ضروری است که عفونت را درمان کرد و از اتفاق افتادن آن جلوگیری کرد.

۱- از آلودگی، دوری کنید

عفونت های رایج، می توانند روی پوست، انگشتان و کف پا تاثیر بگذارند. زیرا پا با سطح زمین، جایی که خیلی از افراد از آن استفاده می کنند (در خانه یا باشگاه های ورزشی)، سرو کار دارد و عفونت می تواند خیلی راحت از این طریق به شما سرایت کند.

۲- از داروهای متداول استفاده کنید

عفونت لای انگشت پا

برای موارد خفیف، داروهای ضد قارچ می توانند مفید باشند. برای موارد جدی تر، نسخه نیاز است.

۳- از درمان های خانگی استفاده کنید

برخی از درمان های غیر متداول برای درمان قارچ پوستی و ناخن، مناسب شناخته شده اند.

۱- از آلودگی دوری کنید

این عفونت می تواند بر روی پای ورزشکار به وجود بیاید (قارچ) و از دیگر آلودگی ها مثل حضور یافتن در مکان های عمومی سرایت می کنند. قارچ می تواند در مکان های گرم، مرطوب و حتی زخم و فاصله بین انگشت تا ناخن، پیشرفت کند.

۲- از داروهای متداول استفاده کنید

قارچ می توانید در ابتدا خفیف باشد، اما می تواند به درجات بد پیشرفت کند. قارچ باعث می شود که رنگ ناخن تغییر کند، متلاشی شوند یا خیلی نازک شوند. اگر یکی از این ها بود باید درمان را شروع کنید.

۳- از درمان خانگی استفاده کنید

برخی از درمان های غیر متداول بر روی بعضی از مردم جواب داده اند.

۴- در مواقع حاد با دکتر خود درمورد جراحی صحبت کنید

اگر قارچ ناخن خیلی دردناک شود، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد. در طی مراحل تمام قارچ از ناخن برداشته می شود. فرآیند پاک کنندگی معمولا با تجویز داروهای ضد قارچ پایان می پذیرد.

۱- کفش های مناسب بپوشید

قارچ در محل های مرطوب، هوای باز پیشرفت می کند. پس کفش های روشن و قابل تنفس بپوشید و آنرا عوض کنید.

۲- پای خود را خشک و تمیز نگه دارید

با صابون آنتی باکتریال پای خود را بشویید و بلافاصله آن را خشک کنید، مخصوصا بین انگشتان.

۳- سیستم ایمنی بدن خود را مقاوم سازید

یک سیستم ایمنی ضعیف، در معرض خطر قارچ و عفونت است.

۴- ورزش کافی داشته باشید

همه می دانیم که ورزش برای سلامتی مفید است اما ورزش، مخصوصا برای جلوگیری از ایجاد عفونت و بازگشت دوباره آن مناسب است. زیرا در مقایسه با دیگر قسمت های بدن، جریان خون پا تقلیل می یابد که برای سیستم ایمنی بدن سخت است تا با عفونت و از بین بردن آن مبارزه کند.

رسانه دکتر سلامت

نظر شما در مورد این مطلب چیست ؟

نام

آدرس ایمیل


Current ye@r *

عفونت لای انگشت پا


Leave this field empty

قاعدگی نامنظم، به عدم وقوع قاعدگی یا وقوع 6 تا 8 قاعدگی در سال اطلاق می گردد. عدم وقوع قاعدگی…

سنگ مثانه، توده سختی از مواد معدنی در مثانه شما است و زمانی ایجاد می شود که مواد معدنی موجود…

زخم معده، اغلب در اثر عفونت هلیکوباکتر پیلوری و یا مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی ایجاد می شود. این…

کلسترول، یک ماده چربی است که برای عملکرد طبیعی بدن ضروری است و معمولا در کبد ساخته می شود، اما در…

عفونت لای انگشت پا
عفونت لای انگشت پا
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *