رژیم غذایی مدیترانه ای عکس

رژیم غذایی مدیترانه ای عکس
رژیم غذایی مدیترانه ای عکس

همرسانی در

ایمیل

فیسبوک

Messenger

Messenger

رژیم غذایی مدیترانه ای عکس

توییتر

بالاترین

واتس‌اپ

لینک را کپی کنید

این لینک‌ها خارج از بی‌بی‌سی است و در یک پنجره جدید باز می‌شود

در حالی که پژوهش‌های متعددی از فواید رژیم غذایی مدیترانه‌ای برای سلامت جسمی و روانی خبر داده‌اند، بررسی‌های جدید از احتمال کمک این رژیم غذایی به پیشگیری از افسردگی می‌گویند.

با وجود این یک متخصص پزشکی متابولیک می‌گوید برای اطمینان یافتن از چنین رابطه‌ای باید تحقیقات دقیق‌‍تر و هدفمندتری انجام شود.

گزارش جدید درباره فواید رژیم غذایی مدیترانه‌ای که مملو از سبزیجات، حبوبات، ماهی و روغن زیتون است و کمتر گوشت و فرآورده‌های لبنی را شامل می‌شود در مجله مولیکولار سایکیاتری منتشر شده و بر اساس بررسی ۴۱ تحقیق ظرف ۸ سال گذشته تدوین شده است.

این گزارش نتیجه گرفته که رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند برای بهداشت روانی و خوش خلقی هم سودمند باشد.

دکتر کمیل لاسال که با کمک همکارانش بررسی این گزارش تحلیلی را در دانشگاه کالج لندن انجام داده می‌گوید شواهدی که تاکنون به دست آمده بیانگر این ایده است که میان غذایی که ما می‌خوریم و پایین آوردن شانس ابتلای ما به افسردگی رابطه‌‍ای وجود دارد اما هنوز هیچ نتیجه کلینیکی که آن را مستقیما (در قالب علت و معلولی) به اثبات برساند به دست نیامده است.

توضیح دادن رابطه میان خلق و خو و رژیم غذایی کار ساده‌ای نیست چرا که متغیرهای بسیاری در این میان وجود دارند که نتیجه‌گیری را دشوار می‌کنند.

به همین دلیل است که پژوهش‌گران می‌گویند باید بررسی‌های دقیق‌تر و کنترل شده‌تری صورت گیرد تا بتوان بر اساس نتایج آن درباره فواید رژیم غذایی مدیترانه‌ای و ارتباط آن با بهداشت روانی سخن گفت.

در همین زمینه، پروفسور نوید ستار، استاد پزشکی متابولیک از دانشگاه گلاسکو می‌گوید ضمن این که همه باید به داشتن رژیم غذایی سالم‌تر توجه کنند باید پیش از آن که به شواهد متقن درباره رابطه میان سلامت روانی و رژیم غذایی مملو از گیاهان دست بیابیم باید توصیه در این رابطه را باید “با احتیاط فراوان” پیش گرفت.

“تنها راه اثبات وجود این رابطه انجام دادن بررسی‌های بزرگ و گسترده به روی شرکت‌کنندگانی است که در معرض افسردگی هستند و به صورت تصادفی انتخاب شده‌اند. چنین تحقیق میدانی مستلزم امکانات وسیع و تلاش‌های قابل توجه است اما به نظر می‌رسد که انجام آن باارزش است.”

استفن باکلی از موسسه خیریه مایند (ذهن) که در زمینه بهداشت روانی فعال است، می‌گوید توصیه خوب این است که “غذای سالم بخوریم، تحرک داشته باشیم و از مصرف محصولاتی که خلق و خو را پایین می آورند بکاهیم؛ موادی چون شکر، الکل و کافئین.”

“این موضوع به صورت گسترده‌ای پذیرفته شده که آنچه ما می‌خوریم بر حس و حال ما تاثیر دارد، چرا که سطح قند خون ما بر انرژی و خلق ما موثر است.”

“اگر شما مضطرب یا افسرده هستید، احتمالا برایتان دشوار است که روی سلامت‌تان تمرکز کنید و احتمال دارد که سراغ روش‌های سازگاری غیرسودمند بروید.”

“در چنین وضعیتی ممکن است شما از دارو خوردن و دیگر روش‌های درمانی بیشتر سود ببرید.”

تحقیقات فراوانی نشان داده که پیش گرفتن رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند احتمال ابتلا به برخی وضعیت‌هایی چون دیابت نوع دوم، فشار خون بالا، کلسترول بالا را کاهش دهد؛ شرایطی که زمینه‌ساز ناراحتی‌های قلبی است. تحقیقات همچنین نشان داده اند کسانی که رژیم غذایی مدیترانه‌ای را دنبال می‌کنند کمتر در معرض چاقی قرار دارند و بیشتر عمر می‌کنند.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای به صورت کلاسیک شامل مقدار فراوانی سبزیجات، میوه، دانه‌های روغنی، حبوبات و غلات است مانند نان‌های سبوس‌دار، ماکارونی و برنج قهوه‌ای. این رژیم همچنین توصیه به مصرف متعادل ماهی و محصولات لبنی می‌کند.

اخبار مرتبط

توصیه انجمن رژیم‌های غذایی بریتانیا به پرهیز از پنج رژیم غذایی معروف

صفحه نخست » پزشکی و سلامت » تغذیه » رژیم غذایی مدیترانه ای چیست؟

 

 

رژیم غذایی مدیترانه ای بطور عمده از مواد غذایی گیاهی تازه تشکیل شده و بر روی چربی های سالم تمرکز دارد. در آن از گوشت قرمز و غذاهای فرآوری شده اجتناب شده است.

 

رژیم غذایی مدیترانه ای عکس

 

رژیم غذایی مدیترانه ای اصیل متشکل از غذاهایی است که در ابتدای دهه 60 در مناطقی چون جنوب ایتالیا و بخش هایی از یونان معمول بود.

این الگوی غذایی در دیگر مناطق پرورش زیتون در مدیترانه مثل بخش هایی از فرانسه، لبنان، پرتقال، اسپانیا، سوریه، تونس و ترکیه نیز معمول است.

این رژیم غذایی منجر به از دست دادن وزن نمیشود بلکه به سلامت بدن کمک میکند , بر روی چربی های سالم تمرکز دارد و افرادی که از این رژیم پیروی میکنند باید از گوشت قرمز و غذاهای فرآوری شده اجتناب کنند .
این است که چنین رژیم غذایی باور نکردنی است . در این رژیم شما دقیقا میدانید که چه چیزهایی را باید بخورید در واقع سطح بالایی از چربیهای اشباع نشده در این رژیم , به معنی قلب سالم میباشد. زیرا مطالعات نشان داده است که این نوع چربی ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک کند.
آشپز Nisa Burns نویسنده کتاب 101 توانایی آشپزی , میگوید : این رژیم غذایی راهنمایی برای دانشجویان در جهت خوردن موادغذایی سالم و آسان و خوشمزه است. در حقیقت غذاهای طبیعی پایه و اساس غذاهای مدیترانه ایست و این واقعا سلامتیتان را بهبود میبخشد . رژیم غذایی مدیترانه ای به شیوه ای بسیار ساده سرشار از غذاهای طبیعی و تازه میباشد که هیچ غذای فرآوری و تصفیه شده در آن وجود ندارد .
 
ویژگی های اصلی رژیم غذایی مدیترانه ای :

* مواد غذایی گیاهی فراوانی دارد؛ مثل میوه، سبزیجات، نان ها و دیگر مواد تهیه شده از غلات، سیب زمینی، حبوبات و دیگر دانه ها .

* غذاها از موادی تهیه می شود که تازه و فصلی هستند؛ در همان منطقه روییده و کمترین فرایند در حین پخت روی آنها صورت می گیرد.

* میوه های تازه در این رژیم به عنوان دسر روزانه مصرف می شوند. شیرینی های دارای شکر تغلیظ شده یا عسل چند بار در هفته مصرف می شوند.

* روغن زیتون از منابع اصلی تامین کننده چربی رژیم است.

* محصولات لبنی ، خصوصاً پنیر و ماست روزانه به میزان کم یا در حد متوسط مصرف می شوند.

* ماهی و مرغ به میزان کم یا در حد متوسط مصرف می شوند.

* صفر تا 4 عدد تخم مرغ در هفته مصرف می شوند.

* گوشت قرمز به میزان کم مصرف می شود .

 

 

میزان کم روغن های اشباع

رژیم غذایی مدیترانه ای دارای چربی اشباع کمی است ( کمتر از 7 تا 8 درصد کل انرژی ). در حالیکه چربی 25 تا 35 درصد کل انرژی را در این رژیم تشکیل می دهد، یعنی بیشتر چربی این رژیم را، چربی های غیر اشباع تشکیل می دهند.

 

روغن زیتون در رژیم مدیترانه ای

روغن زیتون که عمده ترین منبع خوراکی روغن های یک باند غیر اشباع ( MUFA ) است، هزاران سال است که در نواحی مدیترانه ای به وفور مورد استفاده قرار می گیرد. نه تنها طعم خوبی دارد، بلکه شواهد بسیاری موجود است که رژیم غذایی محتوی زیتون زیاد ، موجب طول عمر و جلوگیری از بیماری های ناشی از رژیم غربی می شود.

در سال های اخیر، توجه محققان به فواید رژیم غذایی مدیترانه ای و فواید مصرف روغن زیتون جلب شده است. با دقت بیشتر درمی یابیم، این روغن علاوه بر روغن های غیر اشباع، منبع غنی آنتی اکسیدان است که بسیار مورد توجه دانشمندان قرار دارد.
 
پخت غذا در رژیم مدیترانه ای

رژیم غذایی مدیترانه ای یک رژیم مشخص و ثابت نیست. نحوه پخت غذا در کشورهای مدیترانه ای مثل یونان، ایتالیا، اسپانیا، جنوب فرانسه، ترکیه و تونس متفاوت است، ولی به طور کلی غذای روزانه آنها بر اساس :

– غلات ( عموماً نان، ماکارونی، برنج و گندم پرک شده )

– میوه تازه و خشک شده

– سبزیجات و غلات

– روغن زیتون

– سیر و دیگر ادویه ها و طعم دهنده های گیاهی

– دانه ها

– ماهی و سایر غذاهای دریایی

 

 

اکثر مواد غذایی بصورت تازه خریداری و تهیه می شوند. مصرف محصولات لبنی تخمیری مثل پنیر و ماست بالاست، ولی شیر و کره به مقدار کمتری مصرف می شود. مصرف گوشت نیز کم است. شیرینی جات نیز در مواقع خاصی مصرف می شوند.

این برنامه غذایی حاوی مقدار کمی چربی اشباع و چربی غیر اشباع با چند باند مضاعف ( PUFA ) است، زیرا عمده چربی آن از روغن زیتون و دانه های روغنی تامین می شود که عمدتاً حاوی روغن های غیر اشباع با یک باند مضاعف هستند.رژیم غذایی مدیترانه ای عکس

میزان کم چربی اشباع در رژیم مدیترانه ای، مهمترین نقطه قوت و مثبت آن است. مضرات مصرف روغن های اشباع برای سلامتی بدن در دهه 1950 و 1960 طی تحقیقی که در 7 کشور انجام شد، مشخص گردید. این تحقیق وسیع نشان داد با افزایش مصرف روغن های اشباع ، آمار مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی به وضوح افزایش می یابد. در همین زمان، افرادی که رژیم غذایی مدیترانه ای را مصرف کرده بودند، خصوصاً ساکنین جزیزه Crete در یونان، کمترین میزان سکته و بیماری های قلبی را داشتند که دلیل آن مصرف کم چربی اشباع بود، درحالیکه مصرف چربی کل که بیشتر آن را روغن زیتون تشکیل می داد، بالا بود.

در این زمان محققان به اهمیت رژیم غذایی پی بردند. ولی به جای مصرف رژیم غذایی مدیترانه ای پر فایده ، مصرف روغن های تجاری غیر اشباع را توصیه کردند که در حقیقت جایگزینی برای چربی های اشباع بود.

محققان بار دیگر به بررسی دقیق رژیم غذایی مدیترانه ای و روغن زیتون روی آورده اند. مردم نواحی مدیترانه سالهاست که از مصرف این برنامه غذایی لذت می برند و اکنون این گونه غذاها برای تمام مردم دنیا قابل دسترسی و اجراست و کسب سلامتی حاصل اجرای این برنامه است.
 
آنتی اکسیدان ها

آنتی اکسیدان ها در بدن از عمل تخریبی مولکول هایی بنام رادیکال های آزاد جلوگیری می کنند. این رادیکال ها در اثر مصرف اکسیژن در سلول های بدن تولید می شوند و با افزایش سن تولید این مواد مخرب در بدن بیشتر می شود. تاثیر رادیکال های آزاد در بدن، بروز بیماری های قلبی، سرطان و افزایش روند پیری است.

علاوه بر آنتی اکسیدان هایی که در بدن تولید می شود، ما از طریق بعضی غذاها نیز آنتی اکسیدان اضافی دریافت می کنیم.

روغن زیتون که یک محصول گیاهی است، حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان ارزشمند است که در دیگر روغن ها یافت نمی شود.

آنتی اکسیدان ها در جلوگیری از بروز بیماری های قلبی- عروقی بسیار موثراند. بدین صورت که LDL کلسترول یا کلسترول مضر، در اثر اکسیداسیون در بدن ، سلول های ابر مانندی را در داخل رگ ها تشکیل می دهد که موجب تولید پلاک های داخل رگ ، تشکیل لخته و بسته شدن رگ ها می شود. آنتی اکسیدان ها از این اکسیداسیون مضر جلوگیری می کنند.

سبزیجات نیز مقدار زیادی آنتی اکسیدان برای بدن فراهم می کنند، ولی باید بطور مرتب و زیاد مصرف شوند؛ برای این منظور باید به فرم دلپذیری بپزند. شیوه آشپزی مدیترانه ای این امر را ممکن می سازد، بدین ترتیب که سبزیجات را با روغن زیتون، آب لیمو، سیر و دیگر ادویه های گیاهی می پزند که طعم دلپذیر آنها موجب می شود مردم روزانه مقدار زیادی سبزیجات را با رغبت مصرف کنند. همچنین با مصرف میوه ها و آجیل نیز مقدار بیشتری آنتی اکسیدان دریافت می کنند.
 
زیتون و دیگر روغن های غیر اشباع

امروزه روغن زیتون به میزان زیادی در استرالیا مصرف می شود. مصرف دیگر روغن های غیر اشباع یک باندی مثل کانولا نیز ترویج می شود. ولی فواید روغن زیتون خیلی بیشتر آناست که فقط به عنوان منبع روغن یک باند غیر اشباع مطرح شود . بخشی از فواید کشف شده آن مقدار زیاد فیتوکمیکال یا رنگدانه های موجود در آن است که اثر آنتی اکسیدانی دارند. از این رو همه روغن های یک باند غیر اشباع اثر مشابهی ندارند. مثلاً تحقیقات نشان داده است که اثر ضد سرطان سینه در روغن زیتون خیلی بیشتر از روغن های مشابه آن است.

 

 

رژیم روغن زیتون بهتر است یا رژیم کم چربی ؟

بر اساس شواهد موجود و نتایج تحقیقات گوناگون، مصرف مقدار کم چربی در رژیم توصیه می شود. رژیم کم چربی در جلوگیری از چاقی و بیماری های قلبی مفید است، ولی اکثر افراد تمایلی به اجرای آن ندارند، چون معتقدند غذاها کم چربی بی مزه اند. برای افراد دیابتی نیز رژیم کم چربی توصیه می شود. تحقیقات روی دیابتی ها نشان می دهد اکثر آنها رژیمی را ترجیح می دهند که به جای مصرف کم چربی، روغن زیتون جایگزین چربی های اشباع شود. رژیم دارای روغن زیتون به افارد دیابتی کمک می کند که قند خون خود را بهتر کنترل کنند.

رژیم غذایی مدیترانه ای یک روش سالم میباشد , این رژیِم شخص را به خوردن چربی های سالمی مانند روغن زیتون ,آجیل,حبوبات و ماهی تشویق میکند . این رژیم سرشار از میوه ها و سبزیجات میباشد .
 
مزایای رژیم غذایی مدیترانه ای

مطالعات فراوان نشان داده است رعایت رژیم غذایی مدیترانه ای باعث افزایش طول عمر ، کاهش بیماری های قلبی – عروقی ، کاهش سرطان و سایر بیماری های مرتبط با تغذیه می شود.

این رژیم به شیوه ای ساده به خوردن طبیعی ترین و تازه ترین مواد غذایی تاکید دارد.
رژیم غذایی مدیترانه ای شیوه جدیدی نیست در واقع این شیوه زندگی مردمی در منطقه مدیترانه است که برای مدت طولانی رواج داشته است .
استفاده زیاد از سبزیجات و میوه های تازه , همراه با چربی سالم موجود در زیتون , آجیل , دانه ها و ماهی ها به کاهش کلسترول کمک میکند و باعث سلامت قلب میشود , اما چیزی که باعث شگفتی میشود این است که این رژیم غذایی ضد پیری میباشد و به طول عمر کمک میکند .
یافته های علمی جدید نشان میدهد که این رژیم غذایی بسیار برای سلامتی مفید میباشد.
مجله پزشکی نیوانگلند نشان داد که رژیم غذایی مدیترانه ای به میزان قابل توجهی باعث کاهش حملات قلبی , سکته مغزی و مرگ و میر میشود , در واقع میتواند از 30 درصد آنها جلوگیری کند.

 

 

 

1 – فیله با گوجه فرنگی و زیتون سیاه کالاماتا

مواد لازم :
_ 1 قاشق اضافی روغن زیتون
_ 4 فیله برانزینو
_ 3 حبه سیر خورد شده
_ 1عدد گوجه فرنگی خورد شده
_ 3/1 فنجان زیتون سیاه درشت و خورد شده
_ 1 قاشق چای خوری پونه خشک
_ نمک دریایی و فلفل تازه

طرز تهیه :
1گرم از روغن را در یک دیگ بزرگ درب دار بریزید , سیر خورد شده را به آرامی به آن اضافه کنید و در دیگ بریزید , گوجه فرنگی خورد شده را اضافه کرده و سپس مواد را بامقداری آب بجوشانید . در همین حال زیتون خورد شده را آرام آرام به مواد اضافه کنید ,سپس روغن زیتون را به همراه گیاهان و پونه کوهی به آن اضافه کنید و مقدار حرارت آن را تنظیم کنید و اجازه دهید 15 دقیقه بجوشد .
تکه های فیله را به سس اضافه کنید تا فیله با سس تهیه شده پوشانده شود ,درب دیگ را بگذارید و اجازه دهید 10دقیقه دیگر روی حرارت بجوشد و گوشت پخته شود .
روی غذا را با سبزی های پخته شده تزئین کنید و سرو کنید .

 

 

2 – گوجه فرنگی درشت , پنیر فتا و ریحان

مواد لازم :
_ 2عدد گوجه فرنگی
_ 4قاشق غذاخوری پنیر فتای خورد شده
_ 3 برگ ریحان تازه و خورد شده و یا 2 قاشق چای خوری پونه خشک

طرز تهیه :
فر یا آون را از قبل 400 درجه فارنهایت گرم کنید . گوجه فرنگی را نصف کرده و دانه های آن را جدا کنید تا 4تکه گوجه فرنگی داشته باشید . هر تکه از گوجه فرنگی را با 1قاشق غذاخوری پنیر پر کنید و مطمئن شوید پنیر بطور کامل در داخل آن قرار بگیرد. کمی ریحان خورد شده را روی هرکدام بریزید . گوجه فرنگی را بر روی ورق پخت و یا سینی فر یا توستر قرار دهید طوری که پنیر از داخل آن نریزد .
سپس 5 تا 8 دقیقه اجازه دهید بپزد . زمانی پخت کامل میشود که پوست گوجه فرنگی کمی چروک و پنیر طلایی قهوه ای شود .

 

تبیان/ibanoo.ir

ارسال این مطلب برای دوستانتان (دکمه رو لمس کنید)


نام(لازم)

 

کاهش چربی شکم و داشتن اندامی متناسب دغدغه بسیاری از ماست که تنها از طریق ورزش حاصل نمی شود، بلکه تغدیه سالم نیز نقش مهمی ایفا می کند. در این مقاله غذاهایی معرفی می شوند …

ما در بخش تغذیه مجله تصویر زندگی رژیم دوکان را به شما معرفی می کنیم که این روزها طرفداران بسیاری پیدا کرده است. رژیم دوکان یک رژیم غذایی پروتئینی فشرده برای کاهش وزن است که توسط دکتر پیر دوکان فرانسوی …

رژیم غذایی برای کاهش خطر سکته مغزی   سکته مغزی هنگامی اتفاق می افتد که یکی از رگ های مغز پاره شده یا در آن انسداد ایجاد شود که این مورد شایع تر است. در …

رژیم جنرال موتورز (GM’s diet) یک رژیم و یکی از محبوب ترین، معروف ترین و اثر گذارترین رژیم های یک هفته ای لاغری دنیاست. با این رژیم لاغری بین ۳ تا ۵ کیلو در هفته …

  امروزه اطلاعات فراوان و حتی اشتباه در مورد تغذیه‌، تشخیص یک الگوی صحیح تغذیه‌ای را دشوار کرده است. بارها و بارها درباره رژیم‌ غذایی سالم صحبت شده اما وقتی موضوع تغذیه سالم به میان …

فواید و خواص دارویی نخود فرنگی    اگر نخود فرنگی دوست ندارید سعی کنید این مطلب را به دقت بخوانید و در ذائقه‌تان تغییری ایجاد کنید. توصیه می‌کنیم به خاطر سلامتیتان خود را از مصرف …

بیماری صرع (Epilepsy)   بیماری صرع(Epilepsy): اختلالات مزمن و عدم کارکرد صحیح مغز، بیماری صرع را به وجود می‌آورد. صرع یک بیماری مغزی است که موجب قطع ارتباط طبیعی بین سلول‌های عصبی مغزی می‌شود. اغلب …

 درمان گیاهی و خانگی آفت دهان آفت دهان (به انگلیسی Aphthous stomatitis) یک بیماری شایع در دهان است که ضایعات دردناک نکروتیک در مخاط دهان، زبان و لثه به بار می‌آورد. علت آن ناشناخته است ولی …

چطور بیماری ابولا نگیریم در حالی که شیوع بیماری ابولا ادامه دارد، نگرانی از ابتلا به این بیماری رو به افزایش است. کارشناسان اطلاعات بیشتری درباره چگونگی جلوگیری از شیوع این بیماری، که حدود ۷۵۰۰ …

سرکه بالزامیک فواید زیادی برای سلامتی دارد که شاید از آن اطلاع نداشته باشید به همین علت در این مطلب از بخش تغذیه مجله تصویر زندگی به طور کامل خواص سرکه بالزامیک را برای سلامتی، لاغری، …

رژیم غذایی مدیترانه ای عکس
رژیم غذایی مدیترانه ای عکس
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *