روشهای پیشگیری از مسمومیت غذایی

روشهای پیشگیری از مسمومیت غذایی
روشهای پیشگیری از مسمومیت غذایی

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

چند ساعت پیش یک ساندویچ خوشمزه خوردید اما حالا اصلا احساس خوبی ندارید؛ معده‌تان سنگین است، سرگیجه دارید و … . حدس‌تان درست است؛ دچار مسمومیت غذایی شده‌اید! همه‌ی افراد حداقل یک‌بار در زندگی‌شان به مسمومیت غذایی دچار می‌شوند. علائم مسمومیت غذایی از خفیف تا شدید متغیر است. موارد خفیف‌تر آن معمولا بدون هیچ اقدام خاصی در عرض چند روز برطرف می‌شوند اما اگر مسمومیت غذایی در افراد آسیب‌پذیر مانند کودکان و زنان باردار اتفاق بیفتد یا علائم آن شدید باشد، به درمان دارویی نیاز دارد. در ادامه‌ی مطلب شما را با علائم، علل، روش‌های پیشگیری و درمان مسمومیت‌ غذایی آشنا می‌کنیم.روشهای پیشگیری از مسمومیت غذایی

بیماری منتقله از راه غذا که بیشتر با عنوان مسمومیت غذایی شناخته می‌شود، در نتیجه‌ی خوردن غذای آلوده، فاسد یا سمی اتفاق می‌افتد. شایع‌ترین علائم مسمومیت غذایی عبارتند از تهوع، استفراغ و اسهال.

علائم مسمومیت غذایی می‌توانند براساس منبع عفونت، متفاوت باشند. مدت زمان لازم برای آشکار شدن علائم نیز به منبع عفونت بستگی دارد و ممکن است از ۱ ساعت تا ۲۸ روز متغیر باشد. موارد متداول مسمومیت غذایی معمولا شامل حداقل ۳ مورد از علائم زیر است:

علائم مسمومیت غذایی خطرناک عبارتند از:

اگر به هر یک از علائم بالا دچار شدید، فورا با پزشک‌تان تماس بگیرید.

اکثر مسمومیت‌های غذایی به یکی از ۳ علت اصلی زیر اتفاق می‌افتند:

باکتری‌ها رایج‌ترین علت مسمومیت غذایی هستند. برخی از باکتری‌های خطرناک عبارتند از ای‌کولای، لیستریا و سالمونلا. از بین آنها سالمونلا مهم‌ترین عامل موارد جدی مسمومیت غذایی در ایالات متحده است. طبق گزارش CDC، حدود ۱ میلیون مورد مسمومیت غذایی (شامل نزدیک به ۲۰ هزار مورد بستری در بیمارستان) را می‌توان به عفونت ناشی از سالمونلا نسبت داد. کامپیلوباکتر و سی.بوتولینوم (بوتولیسم)، دو باکتری کمتر شناخته‌شده و بالقوه کشنده هستند که ممکن است در غذای ما کمین کنند.

مسمومیت غذایی ناشی از انگل‌ها به‌اندازه‌ی مسمومیت غذایی ناشی از باکتری‌ها متداول نیست اما انگل‌هایی که از طریق غذا منتشر می‌شوند، هنوز هم بسیار خطرناک هستند. توکسوپلاسما، انگلی است که اغلب در موارد مسمومیت غذایی دیده می‌شود. این انگل معمولا در جعبه‌ی ادرار گربه وجود دارد. انگل‌ها می‌توانند سال‌ها در دستگاه گوارش شما زندگی کنند، بدون آنکه به وجودشان پی ببرید. با این حال درصورتی‌که انگل‌ها در روده‌ی افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و همچنین خانم‌های باردار ساکن شوند، آنها را در معرض عوارض جانبی خطرناکی قرار می‌دهند.

مسمومیت غذایی ممکن است توسط ویروس نیز ایجاد شود. نورو ‌ویروس که به ویروس نورواک نیز معروف است، هر سال باعث بیش از ۱۹ میلیون مسمومیت غذایی می‌شود. در موارد نادر این ویروس می‌تواند کُشنده باشد. ساپو ویروس، روتا ویروس و آسترو ویروس نیز علائم مشابهی ایجاد می‌کنند اما شیوع کمتری دارند. ویروس هپاتیت A، یک بیماری جدی است که می‌تواند از طریق غذا منتقل شود.

پاتوژن‌ها تقریبا در تمام غذاهایی که ما می‌خوریم وجود دارند؛ با این حال گرمای ناشی از پخت‌و‌پز معمولا پاتوژن‌های موجود در غذاها را قبل از آنکه به بشقاب ما برسند، از بین می‌برد. مواد غذایی‌ای که به‌صورت خام مصرف می‌شوند، منابع متداول مسمومیت غذایی هستند، چون فرایند پخت‌و‌پز را طی نمی‌کنند. گاهی اوقات نیز غذا با اُرگانیسم‌های موجود در مدفوع تماس پیدا می‌کند. این مورد اغلب زمانی اتفاق می‌افتد که فردی که غذا را آماده می‌کند، دست‌هایش را قبل از آشپزی نمی‌شوید. گوشت، تخم‌مرغ و محصولات لبنی اغلب آلوده هستند. آب نیز ممکن است به اُرگانیسم‌هایی که باعث بیماری می‌شوند، آلوده باشد.

هرکسی ممکن است دچار مسمومیت غذایی شود. از لحاظ آماری تقریبا همه‌ی افراد حداقل یک‌بار در زندگی‌شان به مسمومیت غذایی دچار خواهند شد.

برخی از مردم بیشتر از بقیه در معرض خطر قرار دارند. افرادی که سیستم ایمنی سرکوب‌شده یا یک بیماری خودایمنی دارند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عفونت و عوارض ناشی از مسمومیت غذایی قرار دارند.

زنان باردار بیشتر در معرض خطر هستند، چون بدن آنها در حال کنار آمدن با تغییرات ایجادشده در متابولیسم و سیستم گردش خون در طول بارداری است. افراد سالمند نیز با خطر بیشتری برای ابتلا به مسمومیت غذایی روبه‌رو هستند، چون سیستم ایمنی بدن آنها ممکن است به‌سرعت به اُرگانیسم‌های عفونی واکنش نشان ندهد. کودکان نیز جزو افراد آسیب‌پذیر در نظر گرفته می‌شوند، چون سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف‌تر از سیستم ایمنی بدن بزرگ‌سالان است. بدن بچه‌های کوچک در اثر اسهال و استفراغ بیشتر دچار کم‌آبی می‌شود.

پزشک شما براساس علائمی که دارید، نوع مسمومیت غذایی‌تان را تشخیص می‌دهد. در موارد شدید ممکن است برای مشخص کردن آنچه باعث مسمومیت غذایی شده است به آزمایش خون، آزمایش مدفوع و حتی آزمایش غذایی که خورده‌اید، نیاز باشد. همچنین ممکن است پزشک‌تان از یک آزمایش ادرار نیز استفاده کند تا بفهمد که آیا به‌خاطر مسمومیت غذایی دچار کم‌آبی شده‌اید یا خیر.

مسمومیت غذایی معمولا در خانه درمان می‌شود و اغلب موارد آن در عرض ۳ تا ۵ روز برطرف خواهند شد.

اگر به مسمومیت غذایی دچار شدید، بسیار مهم است که مایعات کافی مصرف کنید تا بدن‌تان کاملا هیدراته بماند. نوشیدنی‌های ورزشیِ سرشار از الکترولیت در آب‌رسانی به بدن مفید هستند. آب‌ میوه و آب نارگیل نیز می‌توانند کربوهیدرات‌های از دست‌رفته را به بدن‌تان بازگردانند و به رفع خستگی کمک کنند.

از کافئین اجتناب کنید، چون ممکن است باعث تحریک دستگاه گوارش‌تان شود. چای‌های بدون کافئین با گیاهان آرامش‌بخشی مانند بابونه، نعناع و قاصدک می‌توانند معده‌ی به‌هم‌ریخته‌‌ی شما را آرام کنند.

داروهای بدون نسخه‌ مانند ایمودیوم و پپتوبیسمول به کنترل اسهال و فرونشاندن تهوع کمک می‌کنند. با این حال شما باید قبل از استفاده از این داروها با پزشک‌تان مشورت کنید، چون بدن برای خلاص شدن از شر سموم، از اسهال و استفراغ استفاده می‌کند. همچنین استفاده از این داروها ممکن است شدت بیماری را پنهان کند و باعث شود که مراجعه به پزشک را به تأخیر بیندازید.

افرادی که دچار مسمومیت غذایی می‌شوند، باید استراحت کافی نیز داشته باشند. در موارد شدید مسمومیت غذایی ممکن است لازم باشد برای رفع کم‌آبی بدن بیمار، در بیمارستان به او سرُم تزریق شود. در موارد بسیار وخیم مسمومیت غذایی ممکن است لازم باشد شخص مدت طولانی‌تری در بیمارستان بستری شود تا به‌طور کامل بهبود بیابد.

بهتر است تا هنگامی که اسهال و استفراغ‌تان برطرف شود، مصرف غذاهای سفت و جامد را محدود کنید و در عوض با خوردن غذاهای ملایم و کم‌چرب که به‌راحتی هضم می‌شوند، به‌آرامی به رژیم غذایی معمول‌تان برگردید. مواد غذایی زیر برای شما مفیدند:

برای آنکه معده‌تان بیشتر ناراحت نشود، سعی کنید از مواد غذایی زیر که سخت‌تر هضم می‌شوند، اجتناب کنید؛ حتی اگر حس می کنید که حال‌تان بهتر است:

از موارد زیر نیز اجتناب کنید:

بهترین راه برای جلوگیری از مسمومیت غذایی این است که غذایتان را به روش‌های بهداشتی و سالم آماده کنید و از مصرف هر غذایی که به سلامت آن اطمینان ندارید، اجتناب کنید.

برخی غذاها به دلیل روش تولید و آماده‌سازی‌شان، با احتمال بیشتری باعث مسمومیت غذایی می‌شوند. گوشت، ماکیان، تخم‌مرغ و صدف ممکن است حاوی عوامل عفونی باشند که در طول پخت‌و‌پز از بین می‌روند. اگر این مواد غذایی به‌شکل خام مصرف شوند، به‌خوبی پخته نشوند یا اگر دست‌ها و سطوح پس از تماس با آنها تمیز نشوند، ممکن است مسمومیت غذایی اتفاق بیفتد.

سایر غذاهایی که احتمال دارد باعث مسمومیت غذایی شوند عبارتند از:

همیشه قبل از آشپزی کردن یا خوردن غذا دست‌هایتان را بشویید. غذایتان را به‌درستی بسته‌بندی و نگهداری کنید. گوشت و تخم‌مرغ را کاملا بپزید. هر چیزی که با مواد غذایی خام تماس پیدا می‌کند، باید قبل از استفاده برای تهیه‌ی سایر غذاها ضدعفونی شود. میوه‌ها و سبزیجات را قبل از مصرف به‌دقت بشویید.

مسمومیت غذایی واقعا ناخوشایند است اما خوشبختانه اکثر افراد در عرض ۴۸ ساعت کاملا بهبود می‌یابند. مسمومیت غذایی در موارد بسیار نادری ممکن است خطرناک باشد.

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9000تومان

روشهای پیشگیری از مسمومیت غذایی

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

کارشناس نرم‌افزار ، عاشق زبان انگلیسی. ترجمه واقعا برام لذت‌بخشه.

نکات بسیار مفیدی بود.ممنون

خوشحالم که مطلب براتون مفید بوده مهنای عزیز.

ممنون

بسیار سپاسگزارم.

جالب بود. ممنون

ممنون از لطف‌تون.

خواص خوراکی ها

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌


قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟

خواص گزنه؛ ۱۶ خاصیت گیاه گزنه که سرشار از ویتامین D است

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید

خواص حنا؛ ۱۲ خاصیت درمانی گیاه هزار و یک خاصیت

آخرین مطالب

درمان خشکی بینی با ۵ روش مؤثر خانگی

خواص روغن گل مغربی و عوارض احتمالی آن برای سلامتی

علت نفخ معده؛ ۱۰ غذایی که موجب نفخ معده می‌شوند

انواع اعتماد به نفس؛ ۳ روش شکوفا کردن اعتماد به نفس

خواص آب برنج برای مو و پوست و نحوه استفاده از آن

ترین های جهان

عجیب ترین خانه های دنیا که شما را بهت‌زده می‌کنند


ثروتمندترین زنان جهان در سال ۲۰۱۸

بهترین دانشگاه های جهان که تحصیل در آن‌ها آرزوی هرکسی است

خوشمزه ترین غذاهای دنیا که هر گردشگری را شیفته خود خواهند کرد

باهوش ترین نژاد سگ ها در دنیا و ویژگی‌های منحصربه‌فرد آنها


بهترین رمان های جهان؛ ۹۹ رمان خواندنی

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

پورتال جوانان ایرانی

مسمومیت غذایی از خوردن غذاهای آلوده ایجاد می شود و هر ساله بیش از پنج میلیون ایرانی دچار این مشکل می شوند. مواد غذایی و غذاها ممکن است موقع جابه جایی، ذخیره، یا آماده سازی نادرست آلوده شوند. برخی غذاها احتمال بیشتری برای ایجاد مسمومیت غذایی دارند و برخی افراد هم بیشتر از سایرین درصدد ابتلا به مسمومیت غذایی هستند.

عامل مسمومیت غذایی معمولاً باکتری است

مسمومیت غذایی زمانی اتفاق می افتد که مقدار کافی از نوع خاصی از باکتری، یا سموم آنها، در غذای شما وجود داشته باشد. این باکترین ها پاتوژن نامیده می شوند.روشهای پیشگیری از مسمومیت غذایی

غذاهای پرخطر و افراد آسیب پذیر

آلودگی غذایی فقط محدود به غذاهایی که پرخطر به نظر می رسند، مثل مرغ و ماهی نمی شود. سبزیجات، میوه جات و سالادهای آماده شده هم می توانند خطرناک باشند. غذاهای مسموم ممکن است ظاهر، بو یا مزه عادی داشته باشند. باکتری غذاهای مسموم می تواند در برخی مواد غذایی خاص بیشتر رشد کرده و تکثیر شود. این موادغذایی عبارتند از:

گوشت
مرغ
لبنیات
تخم مرغ
غذاهای دریایی
برنج پخته شده
پاستا و ماکارونی پخته شده
سالادهای آماده مثل سالاد کلم، سالاد پاستا
سالادهای میوه آماده

برخی افراد بیشتر از بقیه در معرض مسمومیت غذایی قرار دارند. این افراد آسیب پذیر شامل خانم های باردار، افراد سالخورده، کودکان و یا افراد بیمار است. این افرد باید با اعمال دقت بیشتر در خرید، ذخیره، و آماده سازی غذاها از بروز این مشکل جلوگیری کنند.

باکتری در محیط مناسب سریع رشد می کند

باکتری مسمومیت غذایی می تواند خیلی سریع به ویژه در محیط های مناسب رشد کرده و تکثیر شود. عوامل دخیل در رشد این باکتری ها عبارتند از:

زمان – در موقعیت های مناسب، یک باکتری می تواند به بیش از دو میلیون باکتری فقط در چند ساعت تکثیر شود.

دما – باکتری های مسمومیت غذایی در دمای بین C°۵ تا C°۶۰ بهتر رشد میکند. این دما، “منطقه خطر دما” نامیده می شود. این به آن معناست که باید از نگه داشتن موادغذایی در دمای خیلی سرد و خیلی گرم خودداری کنیم.

موادمغذی – اکثر غذاها به اندازه کافی موادمغذی برای رشد باکتری ها در خود دارند. این مسئله به ویژه در غذاهایی پرخطرتر مثل لبنیات، تخم مرغ، گوشت، مرغ و ماهی بیشتر دیده می شود.

آب – باکتری برای رشد خود به آب نیاز دارد. بدون آب، سرعت رشد پایین می آید یا متوقف می شود. به این دلیل است که موادغذایی خشک خراب و فاسد نمی شوند.
PH – PH مقیاس سنجش اسیدی یا بازی است و در رشد باکتری هم مؤثر است. در برخی PH، رشد باکتری متوقف می شود. این مسئله در غذاهایی خیلی اسیدی که PH پایین ترین دارند دیده می شود.

 نگهداری و ذخیره نادرست موجب آلودگی می شود

پاتوژن های متداول مثل سالمونلا، کامپیلاباکتر و اینترهمورهاژیک E. coli (که باعث خونریزی روده می شود)، در حیوانات سازنده مواد غذایی یافت می شود. با دقت و مراقبت در فراوری، انتقال، ذخیره سازی، آماده سازی و سرو کردن موادغذایی، می توان ایجاد مسمومیت غذایی را کاهش داد.

علائم متداول مسمومیت غذایی

علائم مسمومیت غذایی ممکن است متغیر باشد و بستگی به نوع باکتری دارد که بیماری را به وجود آورده است. وقتی بیمار می شوید، مطمئناً دچار یکی یا بیشتر از علائم زیر خواهید شد:

حالت تهوع
دل پیچه
اسهال
تب
سردرد

علائم بیماری ممکن است خفیف تا شدید باشد. ممکن است بلافاصله بعد از صرف غذا یا چند ساعت بعد از آن ایجاد شود. مسمومیت غذایی ممکن است ۲۴ ساعت تا ۵ روز به طول انجامد.

برخی پاتوژن های موادغذایی علائم دیگری نیز به وجود می آورند. برای مثال، پاتوژن لیستریا ممکن است منجر به سقط جنین یا مننژیت در افراد آسیب پذیر شود. مسمومیت غذایی همچنین ممکن است موجب بروز بیماری ها و علائم طولانی مدت دیگری را نیز به وجود آورد.

اگر تصور می کنید دچار مسمومیت غذایی شده اید…

اگر برخی از علائمی که در بالا ذکر شد را تجربه می کنید و تصور می کنید که دچار مسمومیت غذایی شده اید، بلافاصله به دکتر مراجعه کنید.

برای پیشگیری از مسمومیت غذایی چه باید کرد

برای پیشگیری از بروز مسمومیت غذایی می توانید قدم های زیر را بردارید:

از آلوده شدن غذاها جلوگیری کنید.

از رشد و تکثیر باکتری های موجود در موادغذایی جلوگیری به عمل آورید.

اصول ساده ای برای به حداقل رساندن خطر ابتلا به مسمومیت غذایی وجود دارد.

خرید موادغذایی

وقتی برای خرید موادغذایی می روید به نکات زیر توجه داشته باشید:

سعی کنید موادغذایی پرخطرتر را خارج از حوزه خطر دما نگهداری کنید و غذاهای سرد یا گرم را در انتهای خرید خود بخرید.

غذاهای گرم و غذاهای سرد را جدا از هم نگه دارید.

از خرید موادغذایی که تاریخ مصرف آنها گذشته خودداری کنید و هنگام خرید حتماً به برچسب موادغذایی توجه داشته باشید.

از خرید کنسروها، ظرف ها و سایر بسته بندی هایی که ظاهر خراب دارند خودداری کنید.

از خرید موادغذایی منجمد که خارج از فریزر نگه داشته شده اند خودداری کنید و فقط غذاهای گرمی را بخرید که بخار گرم از آنها بلند می شود.

موقع جمع کردن خرید انواع مختلف غذایی مثل گوشت و سبزیجات را جدا از هم در کیسه بگذارید.

فقط تخم مرغ هایی را بخرید که روی جعبه آن نام تولید کننده ذکر شده است و از خرید تخم مرغ های شکسته و خراب خودداری کنید.

خیلی سریع خرید موادغذایی خود را به منزل رسانده و ذخیره کنید.

آماده سازی موادغذایی

روشهای پیشگیری از مسمومیت غذایی

در آماده سازی موادغذایی به نکات زیر توجه داشته باشید:

قبل از آماده کردن غذا، دست هایتان را با آب گرم و صابون خوب بشویید.

اکثر غذاها باید در دمای حداکثر C°۷۵ پخته شوند.

گوشت مرغ را تا جایی بپزید که کاملاً سفید شود. همبرگر، گوشت چرخ کرده، گوشت کبابی، و سوسیس را تا زمانی بپزید که آبشان به کلی از بین برود. ماهی را تا جایی بپزید که چنگال به راحتی در آن فرو رود.

ذخیره سازی موادغذایی

در ذخیره سازی موادغذایی به نکات زیر توجه داشته باشید:

موادغذایی خام را از موادغذایی پخته جدا کنید و موادغذایی خام را در پایین یخچال نگه داشته تا آب آنها روی موادغذایی دیگر سرایت نکرده و آنها را آلوده نکند.

دقت کنید که دمای یخچال شما پایین تر از C°۵ بوده و دمای فیزرتان هم پایین تر از C°۱۵  باشد.

روی کلیه موادغذایی را با روکش های پلاستیکی و فویل بپوشانید.

از ذخیره کردن موادغذایی که در کنسرو آنها باز شده خودداری کنید.

نکات مهم:

باکتری مسمومیت غذایی می تواند خیلی سریع به ویژه در محیط های مناسب رشد کرده و تکثیر شود.

برخی افراد بیشتر از بقیه در معرض مسمومیت غذایی قرار دارند. این افراد آسیب پذیر شامل خانم های باردار، افراد سالخورده، کودکان و یا افراد بیمار است.

در آماده سازی، ذخیره و سرو غذاها به ویژه غذاهای پرخطرتر باید دقت زیادی داشته باشید.

درصورت مشاهده هرگونه علائم مسمومیت غذایی، بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید.

برچسب ها : تاریخ مصرف مواد غذاییدارو مسمومیتروش نگهداری تخم مرغشستن سبزیشستن میوهمسمومیت غذایینشانه مسمومیت

۸ خرداد, ۱۳۸۷

۹ خرداد, ۱۳۸۷

۸ خرداد, ۱۳۸۷

ممنون از لطف شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وبسایت

دنبال کردن

مد و مسائل زندگی

توضیحات منطقی برای رفتار مجرمانه در کودکان

۲۸ مرداد, ۱۳۹۲

ورزش و تحرک

آب کردن شکم در ۶ هفته

۲۲ اردیبهشت, ۱۳۹۰

ازدواج و خانواده

ازدواج و استقلال مالی – چگونه برنامه ریزی کنیم؟

۲ خرداد, ۱۳۸۷

سلامتی و بهداشت

۷ راه کاهش گردن درد

۹ تیر, ۱۳۹۲

ورزش و تحرک

تمرینات موثر برای آب کردن غبغب

۱۶ بهمن, ۱۳۹۳

چطور کسی که عاشقش بودید را فراموش کنید

بررسی خودارضایی از نقطه نظر علمی

تنفر از والدین: چرا برخی فرزندان از والدین خود متنفر میشوند؟

وقتی مردی شما را بخواهد…

عشق یکطرفه: کسی را دوست دارید که دوستتان ندارد؟

بیشتر

سلامتی و بهداشت

علائم گردن درد، روش های خانگی درمان گردن درد

۳۰ بهمن, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

کاربردی‌ترین لباس‌هایی که در هر فصلی از سال به آن نیاز دارید

۲۷ بهمن, ۱۳۹۷

روشهای موفقیت

۱۰ ترفند طلایی که به رشد کسب و کار شما کمک خواهد کرد

۲۷ بهمن, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

مواد لازم برای داشتن یک استایل خاص و متفاوت مردانه در فصل زمستان

۲۷ بهمن, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

مهم ترین اصول قبل از گرفتن جشن تولد برای دختر بچه‌ها

۲۷ بهمن, ۱۳۹۷

روشهای موفقیت

۱۰ گام ساده برای خودشناسی و موفقیت در زندگی فردی

۲۷ بهمن, ۱۳۹۷

ازدواج و خانواده

۱۸ دلیل برای این‌که به همسرتان وفادار باشید

۱۴ بهمن, ۱۳۹۷

ازدواج و خانواده

رابطه جنسی ضربدری : آثار زیان‌بار و مخرب آن

۸ بهمن, ۱۳۹۷

ازدواج و خانواده

بایدها و نبایدها بعد از ناراحت کردن همسر

۱ بهمن, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

چطور زندگی تکراری را برای خودمان لذت‌بخش‌تر کنیم

۱ بهمن, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

۹ روش برای خواندن درس‌های تحلیلی و دشوار

۲۶ دی, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

۸ روش ساده برای اینکه کتاب خواندن جزئی از عادات روزمره‌تان شود

۲۶ دی, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

مهم‌ترین وسایلی که قبل از سفر به شهر ساحلی باید به همراه داشته باشید

۲۶ دی, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

انواع محیط کاری و لباس‌هایی که مناسب آن‌هاست

۲۶ دی, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

چطور در مهمانی لباس خود را با فرزندتان ست کنید

۲۶ دی, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

۹ نکته شگفت انگیز برای پذیرایی از مهمان‌ها

۲۶ دی, ۱۳۹۷

تغذیه و تناسب اندام

۹ نکته برای داشتن رژیم غذایی سالم و تناسب اندام

۲۶ دی, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

۹ روش برای این‌که زندگی کسِ دیگری را زندگی نکنید

۱۵ دی, ۱۳۹۷

سلامتی و بهداشت

۱۰ روش برای از بین بردن اضطراب قبل از رویدادها

۱۰ دی, ۱۳۹۷

سلامتی و بهداشت

تأثیر احساسات بر سلامت جسمانی

۷ دی, ۱۳۹۷

کلیه حقوق سایت برای مردمان محفوظ است . استفاده غیر تجاری مطلب همراه با ذکر منبع و لینک مجاز می باشد.

روشهای پیشگیری از مسمومیت غذایی
روشهای پیشگیری از مسمومیت غذایی
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *