فواید نوشیدن چای سبز

فواید چای سبز بسیار است و اگر بخواهیم بدلیل خواص شگفت انگیز چای سبز از آن به عنوان یک نوشیدنی درمانگر یاد کنیم، کم نگفته ایم. برخی از خواص چای سبز کمک به کاهش وزن، پیشگیری و درمان سرطان، مشکلات قلبی، بیماری های قلبی عروقی، سطح کلسترول بالا، رماتیسم و ورم مفاصل، عفونت، پوسیدگی دندان و بسیاری دیگر است. در ادامه با زوم لایف همراه باشید.

چای سبز حاوی یک آنتی اکسیدان به اپی گالوکتشین گالات Epigallocatechin gallate (EGCG) است که برای درمان بیماری های زیادی کمک کننده است.

چای سبز جایگاه قابل توجهی در میان نوشیدنی ها به دست آورده است و یکی از اولین نوشیدنی هایی است که به دلیل داشتن آنتی اکسیدان طرفداران زیادی دارد. چای سبز به دلیل فواید بسیار زیادی که دارد در مدت کوتاهی بسیاری از افراد در جهان را به خود جذب کرد و بسیاری از علاقه مندان به چای سیاه به چای سبز رو آوردند زیرا خاصیت های آن برای سلامتی غیر قابل انکار است. کسانی که به چای سیاه عادت دارند ممکن است طعم قابل توجه چای سبز برای اولین بار را دوست نداشته باشند اما بین بالا بردن سلامت و دسترسی آسان، چای سبز رقابت را از چای سیاه در زمان کمی برد.

سوال این است که چه چیزی در چای سبز وجود دارد که آن را خاص و سالم می سازد؟ همچنین راه درست استفاده ی از آن چیست؟ سوالات زیادی وجود دارد که در این مطلب تلاش کردیم به سوالات اصلی پاسخ دهیم. با همراه ما باشید.

فواید نوشیدن چای سبز

افراد بسیاری از این موضوع بی اطلاع هستند که چای سیز از همان گیاهی است که چای سیاه بدست می آید. از نظر علمی با عنوان Camellia sinensis شناخته می شود. در حقیقت همان چای است اما به شیوه ی متفاوتی پرورش داده می شود. چای سیاه با ترش شدن برگ های چای بدست می آید این ترش شدن رنگ و مزه ی آن را تغییر می دهد در حالی که سطح کافئین و تانین آن را بالا می برد.

از طرف دیگر در مورد چای سبز برگ های چای خشک می شوند یا کمی بخار داده می شوند اما ترش نمی شوند. همین امر باعث سبز شدن آن در زمان جوشاندن می شود.

به همراه کافئین که مزه خاص چای سبز، تلخی و اثر محرک آن را به وجود می آورد، چای سبز همچنین از گروهی مواد شیمیایی به catechin polyphenols (معمولا به تانین شناخته می شوند و باعث مزه تلخ و قابضیت می شود) تشکیل شده است. این catechin polyphenols شامل catechin, epicatechin, epicatechin gallate (ECG), epigallocatechin gallate (EGCG), و انواع pro-anthocyanidins است. آنها همچنین به عنوان فلانوئید ها شناخته می شوند و آنتی اکسیدان هایی بسیار قدرتمند هستند. فلاموئید ها همراه با آمینو اسید هایی مانند تیامین، باعث طعم تند چای سبز می شوند.

به علاوه چای سبز حاوی آمینواسید هایی مانند تانین، باتریک اسید، و لیگانین؛ آلکانوئید های زانتیک مانند آدنین، دی متیل زانتیک، تئوبرومین، تئوفیلین، و زانتین، پکتین، (که در میوه ها پیدا می شود) ساکارید (شکر) کلروفیل، و تری تریپین ساپونینز است. ویتامین ها مانند A,B1,B2,B3,C,E نیز در چای سبز پیدا می شوند.

فواید چای سبز برای سلامت بدن در ابتدا به دلیل آنتی اکسیدان هایی است که از کافئین، catechin polyphenols و تانین آن می آید. خواص شگفت انگیز چای سبز که از آنتی اکسیدان ها نشئت می گیرد به شرح زیر است.

رادیکال های آزاد ایجاد شده در بدن مسئول آسیب دیدگی بدن به طرق مختلف می شوند که یک از آنها را به شکل پیری زودرس و علائم مرتبط با آن می بینیم. کار اصلی آنتی اکسیدان ها خنثی کردن اکسیدان ها یا رادیکال های آزاد موجود در بدن است و چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان است. (catechin polyphenols) موجود در آن باعث اثر آنتی اکسیدان می شود که قوی ترین بین آنها Epigallocatechin gallate است. بنابراین مصرف منظم چای سبز می تواند به طور موثری از پیری زودرس جلوگیری کند.

یکی از دلایل اصلی برای مقبولیت و مصرف همه نوع چای توسط انسان، اثر محرک چای است. این اثر باز هم به دلیل کافئین و تانین است که با وجود اثر بالای آنها بر سلامتی در طولانی مدت به عنوان محرک قوی عمل می کند. به این دلیل است که یک فنجان چای شما را شاداب می کند و انرژی زیادی به شما می دهد. چای یک راه حل آسان و ایده آل برای مواجه با خستگی، تنبلی، خواب آلودگی، و فقدان انرژی و بهبود گردش خون است.

به این دلیل است که توسط افراد در صنعت های مختلف شامل متخصصان، خانه داران، دانش آموزان و هرکس دیگری که کمی خواب آلوده باشد، استفاده می شود.

تحقیقات نشان می دهد که افرادی که به طور منظم چای سبز می نوشند تحت خطر باکتری های رایج و عفونت های ویروسی به آسانی افرادی که که چای سبز را در رژیم ندارند، نیستند. چای سبز قدرت سیستم ایمنی بدن را بالا می برد. Catechins موجود در چای سبز از اتصال به دیواره های سلول به منظور عفونی سازی سلول ها توسط باکتری ها و ویروس ها جلوگیری می کند.

این catechins نیز سم ترشح شده توسط میکروب ها را از بین می برد. ویژگی آنتی باکتریال نیز شما را از تنفس بد،اسهال خونی، خرابی دندان، سو هاضمه، آنفولانزا، سرفه و سرماخوردگی و ورم مخاط روده ی بزرگ که دلیل همه ی آنها میکروبی و فعالیت قارچی است، حفظ می کند.

خاصیت دیگر چای سبز جمع کنندگی است. مواد جمع کننده(گس) باعث انقباض ماهیچه ها و بافت ها می شود در حالی که کشیدگی آنها را نیز به همراه دارد. حتی اگر نمی خواهید چای سبز بنوشید شستشوی دهان با آن نیز می تواند انقباض کافی در لثه ها برای سفت شدن آنها و محکم شدن بر دندان ها می شود. بنابراین از شل شدن و از دست دادن دندان ها جلوگیری می کند. شما می توانید موی خود را نیز با چای سبز بشوئید و محکم و سالم تر شدن آن را ببینید.

جدا از جلوگیری از پیری زودرس، رادیکال های آزاد مسئول ایجاد برخی از انواع سرطان ها هستند. Catechins موجود در چای سبز این رادیکال های آزاد را خنثی می کند و از شکل گیری کارسینوژن هایی مانند نیتروسامین ها جلوگیری می کند و خطر سرطان برای افرادی که به طور مرتب چای سبز مصرف می کنند را کاهش می دهد.

چای سبز هم اکنون به صورت درمانی استفاده می شود و به عنوان درمان خانگی برای کمک به جلوگیری از سرطان مخصوصا برای افرادی که تحت خطر سرطان هایی مثل کولون، راست روده، پانکراس، و روده ها هستند، استفاده می شود.

چای سبز به دلیل داشتن خاصیت قلیایی، می تواند به کاهش موثر سطح کلسترول کمک کند.

ترکیبات مخصوصی در چای سبز از غلظت خون جلوگیری می کند بنابراین شانس تصلب شراین، لخته شدن و همچنین سکته ی قلبی و مغزی را کاهش می دهد.

اگر چای سبز با شکر خورده نشود، خاصیت قلیایی آن به کاهش سطح گلوکز خون کمک می کند. به علاوه ویژگی های آنتی اکسیدان و جمع کنندگی چای سبز سلامتی خوب و عملکرد بهتر پانکراس را تامین می کند. بهبود عملکرد پانکراس به معنی ترشح مرتب تر و موثر تر انسولین و متعاقبا بهبود تجزیه و جذب شکر است. افزایش عملکرد موثر می تواند از شروع بیماری دیابت جلوگیری کند.

ممکن است باور نکنید اما چای سبز در کاهش وزن نیز به افراد کمک می کند به این طریق که مقدار متابولیسن بدن را بالا می برد و بنابراین مصرف چربی ذخیره شده در بدن را افزایش می دهد. اخیرا چای سبز جایگزین نوشیدنی های دیگر شده است زیرا به کاهش وزن کمک می کند و این بدان دلیل است که چاقی هنوز هم مشکلی حاد است. خوردن یک یا دو فنجان چای هر روز صبح باعث کاهش وزن اضافه وزن تا چند کیلو در طول یک هفته یا می شود.

داشتن یک فنجان چای گرم بعد از فعالیت شدید می تواند در زمان کوتاهی باعث افزایش ست های ورزشی انجام شده شود. به علاوه چای سبز به طور موثری با درد ماهیچه به دلیل افزایش فشار ماهیچه ها مقابله می کند. با اینکه چای سبز به طور گسترده ای با وجود نوشیدنی های انرژی زا در بازار مصرف نمی شوند اما اگر از ژاپن و چین دیدن کنید می بینید که چای سبز یک نوشیدنی برتر است که توسط ورزشکاران رزمی و ورزش های مختلف دیگر نوشیده می شود.

چای سبز بهترین درمان برای خستگی شدید ایجاد شده توسط نوشیدنی های الکلی و فقدان خواب در اثر مهمانی های شبانه است. اثر باقی ماده را با یک فنجان بزرگ از چای سبز همراه با لیمو از بین ببرید. چای سبز با آب لیمو یک درمان خوب و رایج برای حذف اثر خستگی ناشی از الکل به صورت کوتاه مدت است.

با 12 خواص شگفت‌انگیز کیوی آشنا شوید!

درمان عارضه منافذ باز پوست صورت

25 نکته برای از بین بردن چربی شکم

آیا مطلب ” 11 خواص شگفت انگیز چای سبز ” برای شما مفید بود؟

مصرف آب خیار یک راه مطمئن برای بهبود سلامتی شماست، زیرا دارای مزایای شگفت آوری است و آماده کردن آن []

کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب زوم لایف تنها با رعایت شرایط استفاده از مطالب، امکان‌پذیر است.

سعی در رعایت کپی رایت داشته باشیم ! زوم لایف




خانه

موبایل

چای سبز

فواید نوشیدن چای سبز

چاي سبز فوايد زيادي دارد . چاي سبز پيشگيري كننده از حمله قلبي و سرطان شناخته شده است و يك تونيك ( تقويت كننده ) بسيار مفيد است. اين چاي داراي خاصيت ضد چربي (از هر نوع آن )و مقوي اعصاب بوده و قدري نيز خاصيت تب بري دارد.چاي سبز باعث تقويت معده شده و ضمن دفع سموم بدن، نفخ معده را نيز برطرف مي كند . چاي سبز باعث تقويت حافظه شده و براي افراد افسرده يك داروي ضد افسردگي است. زيرا نوشيدن چاي سبز باعث نشاط و سرزندگي مي شود

 

بيشترين بهره براي زنان

در پي يك مطالعه فوايد چاي سبز ظاهرا براي زنان بيشتر بود.

 

زناني كه روزانه پنج فنجان يا بيشتر چاي سبز مي نوشيدند – در مقايسه با كساني كه يك فنجان يا كمتر مصرف مي كردند – كمتر با خطر مرگ در اثر بيماري قلبي روبرو بودند.

 

اما در اين مطالعه رابطه اي ميان مصرف چاي سياه و كاهش خطر مرگ در اثر بيماري قلبي نيافت

 

خواص كلي چای سبز :

كاهش وزن

: پلي فنولهاي چاي سبز فعاليت آميلاز بزاق(آنزيم تجزيه كننده قندها) را مهار مي‌كند. جالب است بدانيد كه چاي بدون داشتن عوارض خطرناك داروهاي كاهنده وزن ميتواند موجب كاهش وزن، اندازه دور كمر و تري گليسريد خون مبتلايان به چاقي شود

 

پوسيدگي دندان:

عصاره برگ چاي سبز داراي اثرات ضد ميكروبي است و از ايجاد پلاك و پوسيدگي دندان جلوگيري مي‌كند.

 

حفاظت از قلب

دانشمندان ماده اي شيميايي را در چاي سبز شناسايي كردند كه در حفاظت از قلب در برابر آسيب هاي مختلف موثر است.

 

كارشناسان “موسسه بهداشت كودكان انگليس” در مطالعه روي تركيبات چاي سبز موفق به شناسايي ماده اي شيميايي به “اپيگالوكاتچين سه گاليت” شدند كه مي تواند مرگ سلول ها را پس از حمله قلبي يا سكته كاهش دهد. اين دانشمندان اعلام كردند: ماده شيميايي موجود در چاي سبز مانع از فعاليت پروتئيني به “استات يك” مي شود كه پس از رويدادهاي استرس آميز نظير حمله قلبي يا سكته در درون سلول فعال مي گردد.

 

“اپيگالوكاتچين سه گاليت” همچنين روند بهبود سلول هاي قلبي را سرعت مي بخشد و موجب كاهش صدمه به آن مي شود. از طرفي يكي از عوامل اصلي امراض و حمله هاي قلبي، وجود كلسترول بالا در خون انسان است.

 

چاي سبز علاوه بر داشتن ويتامين هاي A و C (آنتي اكسيدان هاي قوي)، باعث كاهش كلسترول در خون نيز مي گردد كه اين موضوع خطر احتمال حمله قلبي و امراضي از اين قبيل را پايين مي آورد.

 

كاهش تري گليسيريد

كاتچين موجود در چاي سبز، فعاليت آنزيم ليپاز را (آنزيم مسئول هضم چربي ها) در لوزالمعده مهار مي كند، در نتيجه، شكستن چربي با سرعت بسيار كمي صورت مي گيرد و چربي خون با سرعت كمي بالا مي رود.

 

با توجه به اين كه افزايش تري گليسيريد خون بعد از مصرف هر وعده غذايي يك عامل خطر در بروز بيماري قلبي است ، مصرف چاي سبز در بين وعده هاي غذايي روشي مناسب جهت كاهش تري گليسيريد خون است.

 

كاهش فشار خون

مصرف نيم تا 5/2 فنجان چاي سبز در روز احتمال بروز پُرفشاري خون را تا 46 درصد كاهش مي دهد.

 

جلوگيري از ديابت

فواید نوشیدن چای سبز

چاي سبز قادر است از عوارض ناشي از ديابت مانند آب مرواريد و بيماري هاي كليوي به طور معجزه آسايي جلوگيري كند. چاي سبز با مهار كردن فعاليت آنزيم آميلاز بزاق و روده كه مسئول هضم نشاسته است، باعث مي شود كه نشاسته با سرعت آهسته تري بشكند و در نتيجه قند خون با سرعت كمي بالا برود.

 

پيشگيري از بيماري هاي ايمني خودكار بدن( با استفاده از چای سبز)

پژوهش گران اعلام كردند مصرف چاي سبز از ابتلا به بيماري هاي ايمني خودكار بدن جلوگيري مي كند. تحقيقات پژوهش گران دانشكده پزشكي ژورژيا حاكي از آن است كه مصرف چاي سبز علاوه بر مؤثر بودن در كاهش ابتلا به سرطان، باعث محافظت افراد در برابر بيماري هاي ايمني خودكار بدن مي شود. چاي سبز از گسترش آنتي ژن هايي كه مي توانند موجب تحريك ايمني بدن شوند جلوگيري مي كند. نتايج تحقيقات حاكي از آن است وجود ماده اي موسوم به EGCG در چاي سبز باعث متوقف شدن التهاب و تاثيرات آن بر روي پوست و سلول هاي مترشحه بزاق مي شوند. در يك اختلال ايمني خودكار، موسوم به سندرم شوگرن (Sjogren)، سلول هاي مترشحه بزاق، هدف قرار گرفته و باعث خشكي دهان مي شوند و در اختلالي ديگر، پوست ارگان هدف واقع شده و فرد مبتلا به سل جلدي مي گردد.

 

شايان ذكر است تحقيقات بيشتر بر روي حيوانات در حال انجام است و تاثير مفيد چاي سبز در پيشگيري از آرتريت نيز مشخص شده است.

 

موارد منع مصرف:

اعتقاد بر آنست كه قبل و بعد از دريافت فرآورده‌هاي آهن و در شيرخواران نبايد از چاي سبز يا تركيبات پلي فنول آن استفاده نمود. شواهد موجود حاكي از آنست كه مقادير بيش از ??? ميلي ليتر در روز با سوخت و ساز آهن تداخل نموده و موجب كم خوني مي‌شود. شواهدي مبني بر منع مصرف در حاملگي وجود ندارد با اينحال بايد با پزشك مشورت نمود. مصرف چاي سبز در دوران شيردهي توصيه نمي‌شود.

 

تداخلات دارويي:

افزايش اثر متي سيلين و بنزيل پني سيلين، تشديد اثر آسپيرين و ساير داروهاي

ضد انعقاد مانند وارفارين (ويتامين K موجود در چاي سبز ميتواند بر ضد اثرات وارفارين عمل نمايد).

 

عوارض:

مصرف بيش از حد كافئين كه در چاي سبز و بعضي از عصاره هاي آن وجود دارد در بعضي از افراد باعث علائمي مانند عصبانيت، بيخوابي و بيقراري مي‌شود. افرادي كه داراي بيماري فشار چشم هستند نبايد استفاده كنند و افرادي كه ميگرن دارند ميزان مصرف كمي بايد داشته باشند .

.

طريقه دم كردن چاي سبز :

به ازاي هر فنجان آب يك قاشق مرباخوري چاي سبز استفاده مي شود . آب به هيچ عنوان نبايد در حال جوشيدن باشد . چاي سبز را توي فنجان يا قوري ميريزيم و در آنرا ميگذاريم . ( روي حرارت نباشد ) بعد از 5 دقيق صاف ميكنيم . اگه از نوع كيسه ايي استفاده مي كنيد كيسه را دربياريد و وقتي سرد شد روي چشم كمپرس كنيد كه براي رفع خستگي چشم مفيده . .

 

معطر كردن چاي

براي معطر كردن چاي مي توان به آن مقداري گل ياس، گل سرخ، گل بهار نارنج، نعنا، هل، ليمويخشك يا تازه، چند پر زعفران( بسته به علاقه و ذائقه ) را به صورت تركيبي يا به تنهايي اضافه كرد.

 

منبع:ninisite.com


باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

چای سبز نیز به عنوان یک نوشیدنی خوشمزه و سالم مدتی است که محبوبیت زیاد یافته و توانسته جایش را در رژیم روزانه‌ی افراد باز کند. حال اگر با خواص چای سبز آشنا شوید، مطمئن می‌شوید که نباید به این گیاه معطر، فقط به چشم یک نوشیدنی برای رفع تشنگی نگاه کرد. یک چای با کیفیت، به خصوص چای سبز، شامل آنتی اکسیدان پلی فنول است که هم در پیشگیری از بیماری موثر است و هم خاصیت ضد پیری دارد.

فواید نوشیدن چای سبز

۳۰ درصد از وزن خالص برگ چای سبز را پلی‌فنول تشکیل می‌دهد. زردینه‌ها در گروه پلی‌فنول‌ها قرار می‌گیرند و شامل کاتچین‌ها می‌شوند. یکی از قدرتمندترین کاتچین‌ها (از انواع آنتی‌اکسیدان‌ها)، که در چای سبز هم وجود دارد، اپی‌گالوکتشین گالات است. تحقیقات نشان داده است که اپی‌گالوکتشین گالات (EGCG) تاثیر مثبتی بر برخی از بیماری‌ها و مشکلات جسمی و روحی دارد.

بر اساس تحقیقات پیشین، چای سبز با اثرگذاری بر مسیر سلول‌های سرطانی و توقف خون‌رسانی به این سلول‌ها، جلوی پیشرفت این بیماری را می‌گیرد. در واقع EGCG از رشد رگ‌های تغذیه‌رسان به سلول‌های سرطانی و تومورها جلوگیری می‌کند. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که EGCG برای جلوگیری از تصلب شراین، ترومبوز مغزی، حمله‌ قلبی و سکته بسیار مفید است. در واقع EGCG با ایجاد تعادل در شریان‌های خونی، سرعت جریان خون را بهبود می‌بخشد.

تحقیقات انجام شده‌ی اخیر در این زمینه، مهر تایید دوباره‌ای بر خواص چای سبز بود. نتایج تجزیه و تحلیل ۲۵ مورد که به صورت تصادفی برای این آزمایش انتخاب شده بودند، در مجله‌ی انگلیسی تغذیه در ماه اکتبر منتشر شد. این تحقیقات ثابت می‌کرد که نوشیدن چای سبز در بلندمدت تاثیر بسیار چشمگیری بر روی کاهش فشار خون دارد. در نشریه‌ی تایمز نیز مقاله‌ی دیگری در همین زمینه منتشر شد که نشان می‌داد فشار خون افراد شرکت‌کننده در این آزمایش، بعد از ۱۲ هفته نوشیدن چای سبز، حدود ۲.۶ میلی‌متر جیوه (سیستولیک) و ۲.۲ میلی‌مترجیوه (دیاستولیک) پایین آمده است. در حالی که چای سیاه در رتبه دوم چنین تاثیراتی قرار دارد.

کاهش ۲.۶ میلی‌متری جیوه (سیستولیک) فشار خون، خطر ابتلا به حمله‌ی قلبی را در حدود ۸ درصد و ابتلا به بیماری عروق کرونر را در حدود ۵ درصد کاهش می‌دهد و میزان مرگ‌های مرتبط با فشار خون حدود ۴ درصد کاهش یافت.

اما سوال اینجاست که نوشیدن چند فنجان چای در روز می‌تواند برای سلامتی مفید باشد؟ براساس پژوهش‌های انجام شده‌ی قبلی، نوشیدن سه تا چهار فنجان چای در روز ایده‌آل است.

برای مثال، در تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۰۷ شواهدی به دست آمد که نشان می‌داد نوشیدن سه فنجان چایِ سیاه خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را کاهش می‌دهد.

نوشیدن سه تا چهار فنجان چای سبز نیز در روز موجب سلامت قلب و عروق می‌شود. خاصیت آرامش بخشی این چای و تاثیر آن بر رگ‌های قلبی موجب کاهش فشار خون می‌شود و از سوی دیگر خطر لخته شدن خون در رگ‌ها نیز پایین می‌آید.

ترکیبات و مواد مغذی خاصی که در چای سبز وجود دارد، موجب می‌شود، این نوشیدنی ساده نقش پررنگی در حفظ سلامتی بدن داشته باشد. خوشبختانه چای سبزِ با کیفیت، غنی از انواع آنتی اکسیدان‌هایی است که در ابتدای مقاله نیز به آنها اشاره شد.

علاوه بر خواص چای سبز و تاثیر آن بر سیستم گردش خون، تحقیقات نشان می‌دهد که EGCG تاثیر ویژه‌ای بر متابولیسم چربی‌ها دارد. سوخت و ساز سلول‌های چربی را افزایش می‌دهد و از چاقی جلوگیری می‌کند. از سوی دیگر نوشیدن چای سبز، حتی می‌تواند در بهبود عملکرد ورزشی نیز مفید باشد.

یکی از مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۰، پتانسیل EGCG را در کاهش وزن نشان می‌داد. بر اساس این پژوهش EGCG تا ۳۳ درصد میزان اکسیداسیون چربی را در سلول‌ها افزایش می‌دهد. علاوه بر این، EGCG هم مانع رشد سلول‌های چربی می‌شود و هم به دفع چربی سلولی کمک می‌کند. چاقی و دیابت دو روی یک سکه هستند و چیزی که برای دفع خطر یکی از آنها مفید باشد، مطمئناً برای دیگری هم مفید است.

براساس یک تحقیق انجام شده بر روی چند نمونه‌ی حیوانی مشخص شد که تاثیر چای سبز بر روی موش‌های مبتلا به دیابت مشابه اثر انسولین است. از این رو محققین از چای سبز به عنوان یک داروی مفید در پیشگیری و درمان دیابت می‌برند. همچنین پژوهش‌های انجام شده مشخص کرد، چای سبز موجب بهبود و افزایش عملکرد مغز می‌شود و از افت فعالیت‌های مغزی جلوگیری می‌کند.

EGCG موجب کاهش تولید پروتئین بتاآمیلوئید نیز می‌شود. انباشت بیش از حد این پروتئین در مغز موجب آسیب سلول‌های عصبی و کاهش قدرت حافظه می‌گردد، شرایطی که در بلندمدت می‌تواند موجب ابتلای افراد به بیماری آلزایمر شود. یکی دیگر از نتایج تحقیقات که در سال ۲۰۰۵ منتشر شد، مشخص کرد که تزریق EGCG خالص به موش‌های آزمایشگاهی مبتلا به آلزایمر پیشرفته، موجب کاهش ۵۴ درصدی عامل ایجاد کننده آلزایمر می‌شود و سرعت رشد بیماری را کند می‌کند.

کاتچین‌های موجود در چای سبز در ابتلا به بیماری آب سیاه و دیگر بیماری‌های چشمی نقش بازدارنده دارند. دانشمندان طی یک پژوهش، بافت چشم موش‌هایی که چای سبز خورده‌ بودند را مورد آزمایش قرار دادند و متوجه شدند که بافت چشم مانند لنز و شبکیه‌ی چشم، کاتچین موجود در چای سبز را جذب می‌کند.

از سوی دیگر، استرس اکسیدیتیو موجب اختلالات بیولوژیکی مانند آسیب DNA و فعال‌سازی آنزیم‌های پروتئولیتیک می‌شود که در نهایت، ممکن است موجب آسیب به بافت سلول‌ها و نقص در عملکرد آن‌ها شود، آسیبی که در نهایت خطر ابتلا به انواع بیماری‌های چشمی را افزایش می‌دهد، که البته خاصیت آرامش‌بخشی چای سبز می‌تواند اثرات منفی آن را کم کند.

کاتچین‌های موجود در چای سبز:

علاوه بر این تحقیقات منتشر شده در سال ۲۰۰۸ نشان داد پماد گیاهی حاوی عصاره‌ی چای سبز، در درمان زگیل تناسلی و مقعد نیز مفید است. زگیل تناسلی و مقعد، توسط ویروس پاپیلومای انسانی ایجاد می‌شود و معمولاً در برابر درمان بسیار مقاوم است.

تحقیقاتی بر روی یک گروه ۵۰۰ نفره‌ی مبتلا به این زگیل انجام شد. این بیماران به دو گروه جدا تقسیم شدند و به گروه اول عصاره‌ی خالص برگ‌های چای سبز دادند و به گروه دوم فقط یک دارونما داده شد. مشاهدات بعدی بهبود ۵۷ درصدی را نشان می‌داد. این در حالی است که در گروه دوم تنها ۳۴درصد از افراد بهبود نسبی پیدا کرده بودند.

تنوع چای در طبیعت بسیار زیاد است؛ اما در این مقاله علاوه بر چای سبز، چای ماتچا (پودر چای سبز) (Matcha) و چای تولسی (Tulsi)، که به عنوان ریحان مقدس شناخته می‌شود و گیاه مقدس هندوها است نیز برای نوشیدن پیشنهاد می‌شود.

در میان انواع نوشیدنی‌ها، چای سبز کمتر فرآوری شده است و شاید به همین خاطر است که درصد بالایی EGCG دارد. چای ماتچا در مقایسه با چای سبز، صد برابر EGCG دارد که با هربار نوشیدن یک فنجان چای ماتچا، از تمام خواص مفید آن بهره‌مند می‌شوید.

چای سبز، سرشار از آنتی‌اکسیدان است و شامل انواع ویتامین‌های A, B, E, C, B5, H, K، منگنز و دیگر مواد معدنی مفید مانند زینک، کروم و سلنیوم را نیز می‌‌شود. سبز بودن رنگ این چای خودش نشان از کیفیت بالای آن دارد. هرچه شفافیت رنگ سبز آن کمتر باشد، نشان‌دهنده‌ی بالا بودن میزان اکسیده شدن آن است و به همان نسبت هم کیفیت پایین‌تری دارد و بالطبع بخشی از خواص خود را نیز از دست داده است.

برای افزایش فواید چای سبز، توصیه می‌شود چند قطره آب لیموترش به آن اضافه کنید. تحقیقات پیشین نشان می‌دهد که ویتامین C میزان جذب کاتچین‌ها، را در بدن افزایش می‌دهد. در واقع آب مرکبات، سطح کاتچین‌های موجود را تا بیش از پنج برابر افزایش می‌دهد و عملکرد کاتچین‌های موجود در چای تا ۸۰ درصد ارتقا می‌یابد.

خلاصه‌ای از مقاله را می‌توانید در این ویدئو ببینید.

اگر شما از نوشیدن چای سبز لذت می‌برید، می‌توانید نوشیدن چند فنجان چای را در رژیم روزانه‌ی خود قرار دهید. افزودن شکر، شیر یا دیگر چاشنی‌های مجاز (به استثنای آب برخی از مرکبات)، نیز خواص زیادی دارد که شما با هر بار نوشیدن یک فنجان چای از آن بهره‌مند می‌شوید. از آنجا که چای سبز در مقایسه با دیگر انواع چای میزان زیادی EGCG دارد؛ بعد از آب توصیه می‌شود برای چای سبز هم در رژیم روزانه‌ی خود جایی باز کنید.

برای داشتن یک رژیم روزانه‌ی سالم، پیشنهاد می‌کنیم از خواص چای تولسی (Tulsi) که غنی از آنتی اکسیدان است غافل نشوید. با توجه به خواص منحصر به فرد این گیاه معطر، می‌توان آن را در زمره‌ی یکی از چای‌های مفید قرار داد. چای تولسی (Tulsi) صدها ترکیب مفید مانند فیتوکمیکال‌ها (مواد شیمیایی گیاهی یا مواد مؤثر در گیاهان دارویی) دارد که در ارتقای سطح سلامت نقش مهمی بازی می‌کنند. این ترکیبات که شامل انواع آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد انرژی‌زا است، علاوه‌بر بالابردن سطح ایمنی بدن، برای مقابله با استرس هم مفید هستند و سلامت عمومی بدن را با روش های مختلف زیر بهبود می‌بخشند:

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

فواید نوشیدن چای سبز

سلام
همیشه مقاله های و سایت چطور رو می خونم
و خیلی خوشحال از اینکه می بینم آدمهایی مثل شما هنوز وجود دارند که کار می کنند برای آگاهی دادن به بقیه
سپاس
نفستون گرم و سرتوون سلامت باد
ارادتمند
رضا

سلام
خوشحالیم که مطالب سایت تونسته رضایت شما را جلب کنه.
ممنون از حضورتون

خواص خوراکی ها

خواص سیر برای مو و طرز تهیه ماسک موی سیر برای تقویت مو

خواص حنا؛ ۱۲ خاصیت درمانی گیاه هزار و یک خاصیت

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌

خواص چای کوهی؛ ۱۱ خاصیت اعجاب‌انگیز، عوارض و طرز تهیه آن

جوش صورت نوزاد؛ عوامل، راه‌های تشخیص و درمان

مطالب سخنرانی‌مان را با چه ترتیبی ارائه دهیم؟

علائم کبد چرب؛‌ هر مرحله از کبد چرب چه نشانه‌هایی دارد؟

فروش آنلاین لباس با ۱۹ توصیه که موفقیت‌تان را تضمین می‌کند

عجیب ترین حیوانات دنیا که شما را حیرت‌زده می‌کنند

بهترین شهرهای کانادا برای مهاجرت کدام‌اند؟

ثروتمندترین سلبریتی های جهان و میزان دارایی خالص آنها

زیباترین حیوانات دنیا و خصوصیات منحصربه‌فرد آن‌ها

بهترین رمان های عاشقانه که حس عشق را در شما زنده می‌کنند

مرگ‌بارترین بیماری های دنیا که قربانیان زیادی می‌گیرند

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *