درمان بیماری صرع در کودکان

خواص دارویی و گیاهی




خانه

موبایل

 صرع یکی از بیماری‌های شناخته شده در کودکان بالای 5 سال است

 

درمان بیماری صرع در کودکان

 صرع یکی از بیماری‌های شناخته شده در کودکان بالای 5 سال است که همراه با تشنج اتفاق می‌افتد و همین تشنج مایه نگرانی خیلی از پدر و مادر‌ها شده است. اما خیلی از آنها فرق بین تشنج‌های ناشی از تب و تشنج‌های ناشی بیماری صرع را نمی‌دانند. برای همین ما در گفتگو با دکتر وحیده صباغی،‌پزشک عمومی، از او درباره صرع و علائم آن و همچنین تفاوت میان تشنج‌های ناشی ازتب و تشنج‌های ناشی از صرع پرسیدیم.دکتر صباغی درباره صرع و علائم آن می‌گوید: معمولا بیماری صرع در بچه‌های بالای 5 سال شایع است و در کودکانی که سن کمتری دارند شیوع ندارد. علائم تشنج به این شکل است که بچه برای چند دقیقه آگاهی خود را نسبت به محیط از دست می‌دهد و متوجه نیست که در محیط اطرافش چه می‌گذرد و یا اطرافیان صدایش می‌زنند. تشنج نشانه‌های دیگری هم دارد برای مثال بدن بچه دچار لرزش می‌شود،‌ممکن است چشم‌های او به یک طرف منحرف شده و فقط سفیدی چشم‌هایش دیده شود و‌دهنش کف می‌کند. همچنین بعضی از بچه‌ها در هنگام تشنج کنترل ادرارشان را از دست می‌دهند.در بچه‌هایی که تشنج ناشی از صرع دارند ممکن است تشنج مخفی باشد، به این صورت که آنها به یک جا خیره می‌شوند و بدنشان هم لرزشی ندارد که بقیه متوجه تشنج او شوند چون او همین‌طور به جلو خیره مانده است.هر تشنجی را به صرع نچسبانید!یکی از بیماری‌های شایع در بچه‌ها تب و تشنج است اما هر تشنجی نشانه صرع نیست. به همین دلیل دکتر صباغی توضیح می‌دهد: بسیاری از تشنج‌ها در پی تب بالا در بچه‌ها اتفاق می‌افتد. بیماری صرع بین بچه‌های پایین‌تر از 5 سال دیده نمی‌شود اما تب و تشنج در بین آنها شایع است. در سنین 6 ماهگی تا 5 سالگی تعداد فراوانی از بچه‌ها بعد از تب زیاد دچار تشنج می‌شوند اما هر تشنجی را نمی‌توان به صرع نسبت داد مگر اینکه بچه‌های بالاتر از  5 سال به دنبال صرع دچار تشنج می‌شوند. کودکانی که دچار صرع می‌شوند باید بررسی شده و از آنها نوار مغزی گرفته شود تا بتوان با قطعیت تشخیص داد که این تشنج‌ها ناشی از تب است یا صرع.معمولا بچه‌هایی که صرع دارند ممکن است شخص دیگری در خانواده‌شان به این بیماری مبتلا باشد اما نمی‌توان با قطعیت گفت که این بیماری ارثی است. به هر صورت والدین باید تب را در بچه‌های 6 ماهه تا 5 ساله جدی بگیرند چرا که ممکن است به تشنج منجر شود. در پی تشنج اکسیژن‌رسانی به مغز مختل می‌شود و هرچقدر زمان تشنج طولانی‌تر باشد میزان اختلالات و عوارض در آنها است.

در بچه‌هایی که تشنج ناشی از صرع دارند ممکن است تشنج مخفی باشد

  تشخیص و درمان صرعدکتر صباغی درباره درمان بیماری صرع می‌گوید: بچه‌هایی که صرع در آنها به‌طور قطعی تشخیص داده شده، باید تحت درمان دارویی قرار بگیرند و داروهای کنترل‌کننده و ضد تشنج مصرف کنند. قبل از اینکه پزشک دارو‌های تشنجی را برای بچه تجویز کند، بسته به آن دارو، کودک باید از نظر آنزیم‌های کبدی چک شود و دارو‌هایش را خودسر قطع نکنند. چون کسی که صرع دارد، آستانه تحریک مغزش پایین است و حالت‌هایی مثل تب کردن و  یا تصادف‌ها می‌تواند عامل تحریک مجدد برای این تشنج‌ها باشد.بسیاری از کودکان مبتلا به صرع تا آخر عمر باید به مصرف این دارو‌ها ادامه دهند تا تشنجشان کنترل شود. اگر بچه‌ای مرتب تشنج می‌کند، در دوره‌ی شروع بیماری و تشخیص آن و تا زمانی که حمله‌های تشنجی او کنترل شوند، ‌پدر و مادر باید حواسشان باشد به او باشد چون ممکن است حتی موقع دوچرخه‌سواری هم حمله‌هایش شروع شود. بنابراین آنها باید حواسشان به کودک باشد.کودکی که دچار تشنج بدون تب می‌شود و خانواده این موضوع را متوجه نمی‌شوند و پیگیری نمی‌کنند و در طول ماه، یک تا دو بار دچار تشنج‌های طولانی مدت می‌شود،‌هربار مغز او صدمه می‌بیند. بنابر‌این ممکن است این کودک در آینده دچار اختلال یادگیری شود و توان مغزی او کاهش پیدا کند.مراقب ملچ و ملوچ نوزاد در خواب باشید!یکی از نشانه‌هایی که مادران باید به آن توجه کنند، ملچ و ملوچ کردن نوزاد در خواب است که دکتر صباغی درباره آن می‌گوید: البته مادران نباید نگران شوند چون همه نوزادان در خواب ملچ ملوچ می‌کنند. اما اگر به محض بغل کردن و حرکت دادن کودک این حالت در کودک از بین برود و او آرام شود، تشنج نکرده است. تشنج زمانی برای نوزاد اتفاق می‌افتد که مادر حالت ملچ و ملوچ را در نوزاد ببیند و حرکتش دهد اما او هیچ واکنشی نشان ندهد و همچنان حالت پرش و لرزش اندام‌ها را داشته باشد. مانند اینکه دست بچه ناگهان بپرد و با بغل کردن مادر هم آرام نشود.بنابر‌این تشنج‌ها در این نوزادان از نظر تکرار شدن آن، همراه بودن با تب، طول کشیدن تشنج از 1 دقیقه و سابقه بیماری‌های تشنجی در افراد بزرگسال خانواده بررسی می‌شوند. در صورتی که همه این عوامل مثبت باشند، از بچه نوار مغز می‌گیرند و در غیر این صورت نمی‌توان به تشنج بچه برچسب صرع چسباند.صرع مقاوم به درمان نمی‌شود اما از جمله بیماری‌هایی است که خانواده و کودک باید پیگیر آن باشند. در هر بیمار دوز دارو فرق می‌کند و بدن او به مقداری مشخص از آن دارو جواب می‌دهد. همچنین این بچه‌ها نباید مواد غذایی تحریک‌پذیر مانند کافئین، قهوه و شکلات زیاد بخورند. بچه‌هایی که تکرار تشنج زیادی دارند ممکن است در بیمارستان بستری شوند و تحت درمان دارویی قرار بگیرند اما درمان صرع با جراحی سر، امکان ندارد.

 

منبع: ninisite.com


برای داشتن بچه های سالم تر بخوانید

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .


URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-616-fa.html

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و بره نویسی : یکتاوب افزار شرق

درمان بیماری صرع در کودکان

© 218 All Rights Reserved | SSU_Journals

%PDF-1.3
3 obj
&gt&gt&gt]
/Contents 4 R&gt&gt
endobj
4 obj
&gt
stream
xUON+ڛG-(jāCF$VڇvV n1+
HL6&gt&gt&gtTr
-gܡd%{$dOxҁz]Y

بخوانید

اصولا در دنيا جراحي صرع بر روي بيماراني انجام مي شود كه نسبت به دارو مقاوم شده اند و تشنج آنها تحت كنترل نيست.

بخوانید

بخوانید

درتاريخ 1/3، 1/31، 2/1 و 2/2 تعداد 4 بيمار توسط تيم مشترك ايراني و كانادايي (نورولوژيست و جراح مغز و اعصاب) با تشخيص هاي (كاورنوما، تشنج فوكال با منشا تمپورال راست، تومور مغز و تشنج مقاوم به درمان) مورد جراحي قرار گرفتند.

درمان بیماری صرع در کودکان

بخوانید

ويزيت جانبازان تومور مغزي و تشنج مقاوم به درمان جهت بررسي و تعيين تكليف ادامه درمان، توسط گروه اپي لپسي مركز در طي سه روز متوالي (8، 9 و 1 شهريور)

بخوانید

بخش کنترل و درمان صرع با استفاده از کادری مجرب و به کار گیری جدیدترین امکانات تشخیصی و درمانی روز دنیا، تولدی دوباره برای بیماران مبتلا به صرع خواهد بود.

بخوانید

بخوانید

بیماری صرع (تشنجات مكرر در يك دوره زماني خود) یكی از رایج‌ترین و شایع‌ترین بیماری‌های مغزی در جهان است كه تا امروز بالغ بر 35 میلیون نفر را در كشورهای مختلف به‌خود مبتلا كرده است. تشنج به يك حمله ناگهاني در فعاليت الكتريكي مغز اطلاق مي شود كه مي تواند باعث كاهش هوشياري و حركات مكرر و انقباضات عضلاني و گاهي اختلالات حسي شود.

بخوانید

شرح حال و معاينه دقيق نوار مغز به منظور مشخص كردن كانون دقيق تشنج در مغز، داشتن نوار مغزي طولاني و با كيفيت عالي و استاندارد با هدف افتراق تشنج از شبه تشنج.

بخوانید

هدف اين مركز از  جراحی: کاهش شدت تشنج در بیماران، کاهش داروی مصرفی، برگرداندن بیمار به زندگی طبیعی، کاهش اختلالات روحی، روانی.

بخوانید

عارضه صرع به دلیل طولانی بودن و مادام العمر بودن، اغلب باعث مشکلات روانی اجتماعی می شود و از زوایای مختلفی زندگی این افراد را تحت تاثیر قرار می دهد و در نهایت منجر به مسائلی چون فقدان احترام به خود،  افسردگی، اضطراب، انزوای اجتماعی و ترس از مرگ (در زمان حمله) می شود.

بخوانید

به ثبت و پایش همزمان امواج مغزی و ویدیویی حرکات و حالات بیمار مانيتورينگ مغزي طولاني مدت گويند. اين تست يك روش تشخيصي و استاندارد براي پيدا كردن كانون تشنج در بيماران صرعي مي باشد.

بخوانید

نوار مغز برای ارزیابی بیماران مبتلا به تشنج، گیجی و کاهش سطح هوشیاری، ضربه سر، و دیگر شرایطی که ممکن است، بعلت اختلال در کارکرد مغز ایجاد شوند (مثلا فراموشي و نيسان) مفيد مي باشد.

بخوانید

کليه حقوق اين وب سايت متعلق به بيمارستان تخصصی و فوق تخصصی خاتم الانبياء (ص) تهران می باشد

© 21 – 218 | Designed By: Sapyna Web Services

دومین دوشنبه فوریه هرسال به روز جهانی صرع گذاری شده که امسال مصادف با روز 25 بهمن شده است و همگام با جامعه جهانی، بره های مربوط به این روز در ایران هم اجرا می شود.ارتقا آگاهی مردم در مورد صرع، ارایه خدمات تشخیصی و درمانی مناسب، افزایش امکانات و تجهیزات و برطرف شدن باورهای غلط و خرافات از مهمترین اهداف برگزاری روز جهانی صرع در ایران است. یکی از بره های روز جهانی صرع در ایران برگزاری مسابقه شطرنج با بیماران صرع است که براساس اعلام آمادگی فدراسیون شطرنج، احسان قائم مقامی قهرمان شطرنج ایران با 3 تا 4 نفر از بیماران مسابقه می دهد.استقرار اتوبوس ها برای پاسخگویی به سوالات شهروندان در زمینه صرع، پخش تیزرهای آموزشی در مترو از دیگر بره های این روز است. دکتر محمد رضا اشرفی روز دوشنبه به مناسبت روز جهانی صرع به خبرنگار علمی ایرنا افزود: حدود 3 درصد بیماران مبتلا به صرع نیز به دلایل مختلف از جمله بی خوابی و استرس همچنان نیاز به مصرف دارو دارند.وی اظهار کرد: هرچند بیماران صرع علاج قطعی پیدا نمی کنند اما با تشخیص صحیح و درمان های دارویی می توانند بر این عارضه غلبه کرده و آن را کنترل و بیماران در اغلب موارد بهبودی خود را پیدا کنند.اشرفی، مهمترین اقدام برای تشخیص مناسب بیماری را گرفتن شرح حال دقیق بیمار اعلام کرد و گفت: خانواده ها باید اطلاعات کامل و دقیق را در اختیار پزشک قرار دهند تا بیماری به درستی تشخیص داده شود.فوق تخصص مغز و اعصاب اطفال، سابقه فامیلی، مشکلات زایمان، وضعیت تکامل را از جمله موضوعات مهم در تشخیص صحیح بیماری بسیار اعلام کرد و گفت: همکاری بیمار نقش مهمی در درمان دارد. پزشکان با داشتن اطلاعات کامل فرد بیمار، می توانند نوع بیماری این فرد را به دقت تشخیص دهند.وی با اشاره به اینکه تشخیص پزشکان برای صرع، بالینی است گفت: نوار مغزی به تشخیص پزشکان کمک موثری می کند. انجام تصویربرداری مغزی مانند سی تی اسکن و MRI برای جستجوی علت تشنج و مدت درمان آن، ضروری است.استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: بعد از تشخیص اقدامات دارویی آغاز خواهد شد. نوع داروها برساس سن، جنس و نوع تشنج تعیین می شود.اشرفی ادامه داد که در براساس طبقه بندی گذشته هر فرد دو بار تشنج می کرد و علت آن در معاینات اولیه مشخص نبود، بیمار صرع محسوب می شد اما براساس طبقه بندی جدید اگر نوار مغزی غیر طبیعی بوده و نشانگر امواج صرعی باشد یا تصویربرداری مغزی مانند MRI ضایعه ساختمان مغز وی را تایید کند حتی بعد از یک نوبت تشنج می توان از این فرد را مبتلا به بیماری صرع دانست.وی به نقش ژنتیک در بروز صرع اشاره کرد و گفت: حدود 25 هزار ژن در بدن انسان شناسایی که تعدادی از آنها با بیماری صرع در ارتباط هستند. تعدادی از ژن ها معیوب یا تغییر وضعیت یافته، می توانند در بروز صرع نقش موثر داشته باشند.** درمان صرع 2 تا 5 سال طول می کشدقائم مقام انجمن صرع ایران نیز در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا طول دوره درمان بیماری صرع را 2 تا 5 سال اعلام کرد و گفت: بیماران صرع باید بدانند که با یک یا دونسخه درمان نمی شوند و حداقل 2 طول طول می کشد تا درمان شوند.دکترپرویز بهرامی اظهار کرد که پزشکان باید اطلاعات کاملی در مورد نحو و طول مدت احتمالی درمان در اختیار بیماران قرار دهد تا آنان همکاری لازم را داشته باشد. وی به عوارض قطع ناگهانی داروی بیماری صرع اشاره کرد و گفت:برخی بیماران مدتی که تشنج نمی کنند اقدام به قطع ناگهانی داروها می کنند که این اقدام می تواند عوارض خطرناک برای بیمار داشته باشد.بهرامی با اشاره به اینکه انتخاب دارو براساس نوع صرع، سن و جنس انجام می گیرد، بیان کرد: وظیفه پزشک انتخاب بهترین دارو و روش درمانی با کمترین عارضه برای مریض است.قائم مقام انجمن صرع ایران با اشاره به اینکه انتخاب نوع دارو، ارائه درمان مناسب و همکاری بیمار نقش اساسی در کنترل و درمان بیماری صرع دارد و به همین دلیل پزشکان باید نهایت دقت را در این زمینه ها به عمل آورند.وی به ورود داروهای جدید به بازار اشاره کرد گفت: اکثرا این داروها در ایران وجود دارد و بیماران در حال استفاده از آنها هستند.بهرامی ادامه داد: هرچند داروهای قدیمی صرع داروهای خوبی هستند اما دارای عوارض بیشتری از داروهای جدید می باشند.بهرامی، هدف از گذاری این روز را ارتقای آگاهی افراد جامعه در مورد صرع و از بین بردن خرافات در این زمینه اعلام کرد و گفت: برخلاف تصور افراد جامعه در برخی موارد افراد مبتلا به صرع می توانند موفق و خیلی بهتر از افراد سالم عمل کنند و این امر مستلزم همکاری خوب ارگان ها خصوصا وزارت بهداشت در زمینه تامین بودجه و امکانات درمانی است. ** صرع بیماری شایع در قلمرو بیماری های عصبی است فوق تخصص مغز و اعصاب اطفال نیز در گفت گو با خبرنگار علمی ایرنا با اشاره به اینکه صرع یک بیماری شایع در قلمرو بیماری های عصبی است، گفت: پیش بینی می شود که حدود یک درصد جمعیت به این عارضه مبتلا باشند.دکتر غلامرضا زمانی اظهار کرد که مبتلایان به صرع باید تغذیه مناسب، خواب کافی و استراحت داشته باشند و از عوامل محرک که آستانه تحریک تشنج را کاهش می دهد پرهیز کنند.وی تاکید کرد که این افراد باید از خستگی مفرط، بی خوابی، کم آبی بدن، گرما زدگی، تب و تشنج اجتناب کنند.تشنج در واقع اختلال گذرا از عملکرد مغزی است که در اثر تخلیه الکتریکی غیرطبیعی در سلول های عصبی مغز پیدا می شود و سبب ایجاد علائم گوناگونی مثل از دست دادن ناگهانی هوشیاری، انقباض عضلات یا تغییرات حسی و رفتاری در فرد می شود. این امواج الکتریکی غیرطبیعی همان چیزی است که ما آنرا در نوار مغزی ثبت می کنیم.زمانیکه فردی بدون عامل برانگیزاننده خاصی مثل افت قند خون، تب، کمبود کلسیم و مکرراً دچار حملات تشنج شود، می گویند دچار صرع یا اپی لپسی شده است. در مواردیکه تشنج در اثر عامل برانگیزاننده بروز کرده باشد با رفع آن علت مثلاً افت قند خون و یا کمبود کلسیم، حملات تشنج نیز متوقف می شوند. اما اگر بعد از رفع عوامل برانگیزاننده حملات تشنج بازهم تکرار شود آن موقع بیماری صرع مطرح می شود.علمی ** 121 **144خبرنگار: عبدالکریم جبارپور** انتشاردهنده: گلشن

علمي آموزشي

بيماري صرع

كودكان

روز جهاني صرع

درمان بیماری صرع در کودکان

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

بالای صفحه

خبر گزاری جمهوری اسلامی       پست الکترونیک : irna@irna.ir

© کلیه حقوق این سایت متعلق به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *