دارو برای درمان ورم غدد لنفاوی

خواص دارویی و گیاهی

آکاایران,روزه,اخبار,خانواده,فال,سرگرمی,آشپزی,شیرنی پزی

186

در ناحیه گردن، زیربغل و کشاله ران غدد لنفاوی وجود دارند که در صورت مواجه با هرنوع عفونت ممکن است متورم شده و واکنش نشان دهند. کوچکترین تورم در این نواحی از بدنتان را جدی بگیرید

تورم در غدد لنفاوی گردن را جدی بگیرید، چون می تواند هشداری برای ابتلای شما به بیماری های بدخیم باشد.

اگر با تورم در ناحیه تحت فکی و اطراف گردن خود مواجه شدید ممکن است مبتلا به اختلالات غدد لنفاوی شده باشید. با مراجعه به متخصصین غدد علت را جویا شوید آن ها برای تشخیص بهتر برای شما سونوگرافی و بیوپسی یا FNA و آزمایشات تکمیلی تجویز خواهند کرد. 

غدد لنفاوی همچنین بخشی از دستگاه زهکشی بدن است که ضایعات حاصل از جنگ با عفونت را جمع می‌کنند. غدد کوچک‌تر پراکنده در بدن، به تعدادی گره‌های لنفی بزرگ‌تر می‌ریزند که در چند نقطه تجمع یافته‌اند، از جمله در زیر بغل، کشالهٔ ران و کنار آرواره‌ها. گاهی این گره‌ها در پاسخ به عفونت در ناحیه‌ای دورتر متورم می‌شوند

 

دارو برای درمان ورم غدد لنفاوی

جالب است بدانید که بیش از دوسوم غدد لنفاوی به علت‌هایی که تشخیص داده نمی‌شود، متورم می‌شود. در بقیه موارد نیز بیماری‌های عفونی که شایع‌ترین آن بیماری‌های ویروسی چون سرماخوردگی، آنژین چرکی گلو، بیماری‌های انگلی ناشی از مصرف گوشت‌های نیمه پخته در انواع کباب‌ها و نیز بیماری‌های منتقل شده از حیواناتی چون گربه به انسان است. حتی بیماری‌هایی چون سل و سیفلیس نیز می‌تواند با عوارضی چون ورم غدد لنفاوی گردن و ران همراه باشد.

غدد لنفاوی دو دسته اند و به غدد لنفاوی محیطی چون گردن، زیر بغل و ران پا و غدد مرکزی چون غدد لنفاوی طحال، شکم و قفسه سینه تقسیم می‌شود، بررسی غدد لنفاوی مرکزی نیز در صورتی که تورم غدد لنفاوی محیطی بدون علت و نشانه‌های شایع باشد و شخص نیز بیش از ۵۰ سال داشته باشد از طریق سونوگرافی و نمونه‌برداری ضروری است؛ زیرا بزرگ شدن غدد لنفاوی طحال، قفسه سینه یا شکم در برخی موارد می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های خطرناک و بدخیم باشد.

 

از آنجاکه تورم غدد لنفاوی معمولا ناشی از یک عفونت است، درمان آن به درمان عامل بیماری مربوط می‌شود. یعنی با درمان گلو دردهای چرکی، سرماخوردگی و زخم‌هایی که ممکن است در ناحیه دست و پا ایجاد شده باشد، تورم و درد غدد لنفاوی بهبود می‌یابد. فراموش نکنید که عفونت‌های پوست سر، شقیقه، صورت، دندان و عفونت‌های سینوس و گوش باعث تورم غدد لنفاوی می‌شود که در صورت تشخیص درست محل عفونت از سوی متخصص، درمان آن مشکل نخواهد بود، اما در ساده‌ترین اقدام، گرم کردن محل متورم شده به کاهش درد ناشی از آن کمک می‌کند، اما فراموش نکنید غدد لنفاوی که بزرگ، سفت و تورم آن بدون علت است نیاز به پیگیری تخصصی و سریع دارد.

حالت طبیعی یک غده ی لنفاوی  نرم، لاستیکی، و متحرک است،که قطری  کمتر از ۷ میلی‌متر دارد زمانی که غدد لنفاوی متورم میشوند ، این ناحیه بزرگ و حساس میشود، در بسیاری از موارد، افراد از این اتفاق واهمه دارند و تورم غدد باعث نگرانی آنها میشود .

 

– معمولا بعد از سرماخوردگی و یا ایجاد عفونت در دستگاه تنفس فوقانی  این غدد متورم میشوند .

– بیش از ۳۰ درصد غدد لنفاوی بدن در بالای استخوان چنبر و در ناحیهٔ گردن و گلو هستند.

– معمولا گلودرد هایی که ویروسی هستند و ناشی از وجود باکتری در گلو هستند غدد لنفاوی را درگیر کرده و باعث تورم و ایجاد درد در ان ناحیه میکنند .

– عفونت سینوس‌ها، گوش یا پوست و نیز گرفتاری‌های دندان هم این غدد را متورم می‌کنند.

– بیماریهای غدد لنفاوی قابل درمان هستند .

– تورم های غدد لنفاوی ناشی از عفونت هستند که عفونت ها نیز باید به صورت کامل از بین بروند .

– توصیه میشود برای کاهش درد در این ناحیه از حوله ی گرم استفاده کنید .

– روزانه دو سه بار در روز حوله ای را گرم کنید و به مدت ۱۵ دقیقه روی گلو نگه دارید .

– و مهم‌تر از همه، تورم غدد لنفاوی می‌تواند نشانهٔ بیماری‌هائی – مثل مونونوکلئوز، سل، سیفلیس، و بعضی انواع سرطان، مثل بیماری هوجکین باشد.

 

نوعی از گلودرد ها ناشی از تورم غدد لنفاوی است . درمان گلو درد استرپتوکوکی بسیار مهم است، چون در غیر این صورت، ممکن است باعث تب روماتیسمی شود که آسیب شدید به قلب می‌رساند.

به‌همین دلیل، اگر تورم غدد لنفاوی با گلو درد همراه است، باید حتماً نزد پزشک بروید تا او نمونهٔ برداشته شده از گلوی شما را برای کشت به آزمایشگاه بفرستد. اگر نتیجهٔ کشت وجود استرپتوکوک را نشان دهد، آنتی‌بیوتیک مناسب برای درمان آن تجویز می‌کند.ممکن است عفونت در سر یا صورت شما قرار داشته باشند و ایجاد تورم نمایند .

عفونت‌های پوست سر، شقیقه، و صورت و نیز عفونت‌های سینوس و گوش باعث تورم غدد لنفاوی می‌شوند. یک جراح سرو گردن همهٔ اینها را معاینه کرده و در صورت یافتن عفونت، با آنتی‌بیوتیک مناسب آن را درمان می‌کند.

 

– ورم های مزمن که بعد از دوهفته درمان نمیشوند .

– تورم سراسری غدد لنفاوی بدن .

– تورم بی علت غدد، بدون سرماخوردگی، عفونت سینوس، گوش یا دستگاه تنفس فوقانی، غدد لنفاوی ورم کرده‌اند.

– غدد لنفاوی بزرگ و سفت هستند و حرکت نمی‌کنند.

– همراه با ورم غدد لنفاوی گردن، تب، اشکال در بلع، گلو درد مزمن، یا اشکال تنفس وجود دارد، مخصوصاً اگر سیگار می‌کشید یا الکل مصرف کرد‌ه‌اید.

– کوچک و بزرگ بودن غدد لنفاوی در سمت چپ و راست .

در صورت مشاهده ی علائم ذکر شده به یک پزشک جراح سرو گردن مراجعه نمایید تا مشکلات شما در اسرع وقت برطرف شوند.

 

چون تورم غدد لنفاوی ناشی از یک عفونت است، درمان آن نیز درمان بیماری اصلی است. در مواجهه به تورم این غدد موارد زیر باید اقدام گردد.

– درمان گلو درد استرپتوکوکی. درمان گلو درد استرپتوکوکی بسیار مهم است، چون در غیر این صورت، ممکن است باعث تب روماتیسمی شود که آسیب شدید به قلب می‌رساند. به‌همین دلیل، اگر تورم غدد لنفاوی با گلو درد همراه است، باید حتماً نزد پزشک بروید تا او نمونهٔ برداشته شده از گلوی شما را برای کشت به آزمایشگاه بفرستد. اگر نتیجهٔ کشت وجود استرپتوکوک را نشان دهد، آنتی‌بیوتیک مناسب برای درمان آن تجویز می‌کند.

– یافتن محل عفونت. عفونت‌های پوست سر، شقیقه، و صورت و نیز عفونت‌های سینوس و گوش باعث تورم غدد لنفاوی می‌شوند. پزشک همهٔ اینها را معاینه کرده و در صورت یافتن عفونت، با آنتی‌بیوتیک مناسب آن را درمان می‌کند.

– انجام آزمایش های لازم. اگر پیدا کردن علت تورم غدد لنفاوی مشکل باشد، پزشک ممکن است چندین بار شما را معاینه و آزمایش کند. گاهی علاوه بر آزمایش خون، یا پرتونگاری، نمونه‌ای از بافت درون غده لنفاوی را با روش و سوزن مخصوص برداشته و آزمایش می‌کند. در بسیاری موارد، این کار کوتاه‌ترین و دقیق‌ترین روش تشخیص است. پزشک پوست را بی‌حس کرده و با وارد کردن سوزنی در یک غده لنفی کمی از محتویات درون آن را بیرون می‌کشد و به آزمایشگاه می‌فرستد.

– گرم کردن محل درد. برای کاهش درد غدد لنفاوی متورم در طی درمان عفونت، حوله‌ای گرم را چهار بار در روز و هر بار به‌مدت ۱۵ دقیقه روی آنها بگذارید.

غدد لنفاوی حتی با یک گلودرد ساده نیز تحریک خواهند شد و این نشانه خوبی برای فعالیت خوب سیستم ایمنی بدنتان است. برخی افراد در سنین پایین هم ممکن است به اختلالات مربوط به غدد لنفاوی دچار شوند که در صورت درمان به موقع می توانند با این بیماری مبارزه و آن را درمان کنند.

 

دارو برای درمان ورم غدد لنفاوی

گردآوری: گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthمنبع: hidoctor.ir

(اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

مرا برای دیدگاه‌های بعدی به یاد بسپار

تصویر امنیتی جدید

All Rights Reserved – © 218 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.




خانه

موبایل

لوزه‌ها در حالت طبیعی به یک اندازه و تمام سطح آنها صورتی است. روی سطح لوزه‌ها فرورفتگی‌های عمیقی وجود دارد که محلی برای به دام افتادن سنگ‌های لوزه می‌شود. درواقع، وظیفه لوزه‌ها تولید آنتی‌بادی در بدن است. البته این عملکرد تنها در یک سال نخست زندگی است و در سال‌های بعد نقش موثری در ایمنی بدن ندارد. مطالعات پزشکی نشان می‌دهد کودکانی که لوزه‌های آنها به هر دلیلی خارج شده در سنین بالاتر از نظر ایمنی مشکلی پیدا نکرده‌اند و توانایی خود را در مبارزه با عفونت‌ها از دست نمی‌دهند.

 

دارو برای درمان ورم غدد لنفاوی

عفونت التهابی لوزه‌ها علائمی دارد؛ از قبیل گلودرد، تب، تنفس دشوار، احتقان یا آبریزش بینی، قرمزی و تورم لوزه‌ها همراه با نقاط سفیدرنگ، کاهش حجم صدا یا صدای گرفته، سردرد، درد شکمی، استفراغ خون‌آلود، تنفس با دهان بویژه در کودکان، تنفس صدادار در طول روز و خرخر کردن هنگام خواب شبانه، تودماغی صحبت‌کردن، اشکال در بلع همراه با درد و تورم و در این میان شایع‌ترین علامت آن گلودرد است.

 

التهاب و بزرگ شدن لوزه‌ها باعث انسداد راه‌های تنفسی و در نتیجه خرخر، اختلال خواب، اشکال در بلع غذا و حتی مشکلات دندانی می‌شود. علائمی چون احتقان، گرفتگی، آبریزش بینی، عطسه و سرفه نشان می‌دهد منشأ بیماری، ویروسی است که معمولا بدون نیاز به درمان خاصی پس از گذشت دو هفته بهبود می‌یابد. برعکس تب ناگهانی بدون عفونت مجاری تنفسی فوقانی ممکن است نشانه عفونت باکتریایی لوزه‌ها باشد.

 

با مشاهده چنین علائمی حتما به پزشک مراجعه کنید، زیرا احتمال بروز گلودردهای میکروبی که به گلودردهای استرپتوکوکی مشهورند، وجود دارد. این علائم نیز به‌خودی‌خود و بدون نیاز به درمان بهبود می‌یابد، اما پزشکان هشدار می‌دهند درمان نشدن این عفونت‌های استرپتوکوکی می‌تواند باعث تب روماتیسمی شود و صدمات دائمی به قلب وارد کند. از این رو باید حتما به پزشک مراجعه کنید تا درمان‌های لازم انجام شود.

 

التهاب لوزه بسته به عامل پدیدآورنده آن می‌تواند واگیر یا غیرواگیر باشد. انواع ویروسی و باکتریایی بسیار مسری است، ولی التهاب لوزه بر اثر مشکلات مزمنی مانند التهاب سینوس‌ها یا حساسیتی غشای مخاط بینی غیرواگیر است.

 

 

انواع التهاب لوزهمعمولا التهاب لوزه‌ها به دو شکل حاد و مزمن مشاهده می‌شود. نوع حاد آن با گلودرد ناگهانی آغاز می‌شود و معمولا با تب همراه است. بیمار قادر به فرو دادن بزاق خود نیست، از گوش درد هم در زمان بلع شکایت می‌کند و تنفس دشواری دارد. در چنین بیمارانی، سطح لوزه‌ها شفاف و براق است و پوشش سفید رنگی روی آن را می‌پوشاند.

 

غدد لنفاوی گردن متورم شده و تب ظاهر می‌شود. التهاب لوزه استرپتوکوکی باعث وارد آمدن صدمات ثانویه به عروق قلبی (تب روماتیسمی) و کلیه‌ها می‌شود. این عفونت‌ها همچنین زخم‌های پوستی، التهاب سینوس ها، سینه پهلو و عفونت‌های گوش را در پی دارند. در موارد حاد التهابی که گلو بشدت عفونت کرده و لوزه‌ها و غدد لنفاوی ناحیه گردن بسرعت بزرگ می‌شوند، بیمار دچار خستگی مفرط و بی‌قراری خواهد شد. گلودرد ناشی از این التهاب حدود یک هفته تا یک ماه طول می‌کشد و معمولا به آنتی‌بیوتیک‌های تجویزی واکنش نشان نمی‌دهد.

 

اما نوع التهاب مزمن لوزه‌ها، عفونت‌های پایدار و مقاوم هستند. تکرار مرتب این عفونت‌ها باعث تشکیل کیست‌های کوچک در لوزه‌ها می‌شود. سنگ‌های لوزه معمولا در این کیست‌ها و فرورفتگی‌ها ایجاد می‌شود. خرد شدن این سنگ‌ها بویی مانند تخم‌مرغ گندیده در دهان به وجود می‌آورد و تنفس برای بیمار دشوار می‌شود. بزرگ شدن لوزه‌ها از جمله عوامل مسدود شدن راه تنفسی در افراد است که به خرخر در زمان خواب یا اختلال در الگوی خواب منجر می‌شود و اغلب وقفه‌های تنفسی ایجاد می‌کند.

 

این حالت فرد را مرتب در طول شب از خواب بیدار می‌کند. شب ادراری، کابوس‌های شبانه، تغییرات در خلق و خو، خواب‌آلودگی بیش از حد و حتی مشکلات قلبی از عوارض آن است. دندانپزشکان معتقدند بزرگ شدن لوزه‌ها و نوع تنفس خاص این افراد ناهنجاری‌های دندانی را در آنها پدید می‌آورد.

 

عفونت‌های لوزه را چگونه از بین ببریم؟معمولا عفونت باکتریایی لوزه‌ها با انواع مختلفی از آنتی‌بیوتیک‌ها از جمله پنی‌سیلین درمان می‌شود. در مواردی که بدن بیمار نسبت به درمان‌های پزشکی مقاوم شده و مرتب عفونت‌ها بازمی‌گردد، پزشکان معمولا لوزه‌ها را خارج می‌کنند.

 

 

عوامل ویروسی التهاب لوزه‌ها تنها از طریق مراقبت‌های حمایتی مانند کنترل تب و غرغره کردن آب از بین می‌رود. مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان عفونت ویروسی التهاب لوزه بی‌تاثیر است. در مواردی که لوزه‌ها بیش از حد بزرگ شده مصرف دوره‌های طولانی‌مدت آنتی‌بیوتیک یا دوره کوتاه‌مدت استروئیدها موثر است. داروهایی که در این موارد استفاده می‌شوند کورتیزون‌هایی از قبیل پریدنیزون و پریدنیزولون است.

 

اما در کنار تمام این روش‌ها شما می‌توانید با کارهایی بسیار ساده در منزل، تا حدودی التهاب لوزه‌ها را کاهش دهید و از تحریک آنها جلوگیری کنید. بهتر است تا حد امکان در منزل استراحت کرده، آهسته و کمتر صحبت کنید تا لوزه‌ها تحریک نشوند. ترکیبی از آبلیمو و عسل مسکن خوبی است که درد شما را کاهش می‌دهد. تا جایی که می‌توانید مایعات بنوشید و غذاهای نرمی مصرف کنید که راحت‌تر بلعیده شوند. تا می‌توانید آب بنوشید، زیرا مانع خشکی لوزه‌ها و کم‌آبی گلو می‌شود. چای داغ فاقد کافئین همراه عسل، گلودرد شما را کاهش می‌دهد.

 

غرغره کردن آب نمک گرم به کم شدن گلودرد ناشی از التهاب لوزه‌ها کمک می‌کند. سعی کنید تا حد امکان در معرض محرک‌هایی از هوای خشک، محصولات پاک‌کننده و دود سیگار قرار نگیرید و از دستگاه‌های بخور محیطی برای مرطوب نگهداشتن هوا استفاده کنید.

 

مصرف داروهایی از قبیل استامینوفن و ایبوپروفن با اجازه پزشک معالج می‌تواند در کاهش دردها و از میان بردن تب ناشی از عفونت لوزه‌ها موثر باشد. پزشکان معمولا تنها در درمان عفونت‌های باکتریایی دارو تجویز می‌کنند.

 

چه زمانی برای عمل لوزه‌ها مناسب است؟پزشکان و محققان معتقدند بیمارانی که مدام لوزه‌هایشان عفونت‌ می‌کند و به روش‌های دارویی پاسخ نمی‌دهند و این مشکل در فعالیت‌های روزمره آنها تداخل ایجاد کرده باید تحت عمل جراحی قرار بگیرند.منبع:jamejamonline.ir


بخوانید تا سالم بمانید

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *