خواص دارویی و گیاهی
نشانگذاری
عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است
خانهموبایل
زنجبیل یکی از گیاهان درمانی است که دارای خواص فراوانی می باشد آیا از خواص درمانی این گیاه اطلاع دارید؟
زنجبیل اصالتاً یك گیاه چینی و هندی است و در این كشورها در طول از 4 سال در پخت و پز غذا مصرف شده است.از آنجا كه مردم علاقه وافری به طعم تند و بوی معطر آن داشته اند و نوعی خاصیت گرمایی داشته و برای درمان درد معده مؤثر بوده است،كاشفان و جهانگردان در سرتاسر نقاط گرمسیری آن را كشت داده اند.ریشه این گیاه در درمان سرگیجه،تعریق،تهوع و استفراغ ناشی از بیماریهای حركتی یا دریازدگی مؤثر واقع میشود.این گیاه همچنین گلودرد،سردردها،پاره ای از انواع دردهای قاعدگی و آرتریت وتب و درد ناشی از انواع سرماخوردگیها و آنفلونزا را درمان می كند.
معرفی گیاه زنجبیل
ساقه های ریشه دار زنجبیل عبارت از دكمه ای به هم پیچیده،ضخیم و قهوه ای روشن است كه می توانید از بازار محلی نیز آنرا تهیه كنید.از آنجا كه زنجبیل نوعی گیاه زیرزمینی است لذا ساقه ریشه دار این گیاه بخشی از ساقه اصلی است كه برحسب انفاق در زیرزمین رشد و نمو پیدا می كند.ریشه اصلی این گیاه از گره های موجود روی ساقه های ریشه دار آن نمو می كند.بالای سطح زمین ساقه های 12 اینچی دارای برگهای طولانی، باریك،كج و معوج و سبز با گلهای سفید و سبز مایل به زرد قرار دارد.
تركیبات گیاه زنجبیل
فرآورده های حاصله از زنجبیل از ریشه تازه یا خشك آن یا از طریق تقطیر روغن از ساقه آن تهیه میشود.
اشكال موجود زنجبیل
پس از قطع ساقة ریشه دار این گیاه،مواد شیمیایی فعال موجود در گیاه از قبیل “زینجیبرن”، “بنزابولن”، “جینجرول”، “شوقول” خاصیت ذاتی خود را از دست می دهند.شركتهای دست اندركار و فعال در زمینه فرآورده های گیاهی،زنجبیل را به صورت عصاره،تنتور،انواع كپسول یا روغن آن عرضه می كنند تا از زایل شدن این مواد شیمیایی جلوگیری شود.بنابراین فرآورده هایی را مصرف كیند كه به وضوح در برچسب خودش میزان زنجبیل مورد مصرف شما را ذكر كرده باشد.
می توانید ریشه زنجبیل تازه را نیز بخرید،و با دكم كردن تكه های آن به اندازه نصب كف دست یا با نصف قاشق چایخوری دكمه رنده شده،شسته شده و پوست دار در آب گرم یا با ریختن نیم لیتر آب جوش روی 3 گرم ساقه ریشه دار، چای زنجبیل درست و مصرف كنید.برای اینكار بگذارید چای مورد نظر به مدت 15 دقیقه دم بكشد و سپس روزانه دو لیوان از آنرا میل كنید.دیگر منبع مناسب تهیه زنجبیل همانا زنجبیل كریستال شده است.لیكن فریب لایه پوششی قندی آن را نخورید.چون زنجبیل كریستال شده مزه تندی دارد.
نحوه مصرف زنجبیل
نحوه مصرف فرآورده های زنجبیل به سلیقه شخصی شما و آنچه شما را آزار می دهد،بستگی دارد.در كل،نباید روزانه از دو تا چهار گرم زنجبیل مصرف كنید،چرا كه علاوه بر میزان زنجبیلی كه مصرف می كنید ممكن است مقداری از این ماده را نیز از طریق بره غذایی (یعنی از موادی نظیر آبجو زنجبیل، نان شیرینی زنجبیل دار،نان زنجبیل دار یا مواد غذایی مخلوط و سرخ شده) جذب كنید.اگر زنجبیل تازه مصرف می كنید،حتماً مقدار مصرفی را وزن كنید تا تقریباً دریابید كه چه حدی از آن معادل 2 تا 4 گرم است.برای درمان،تهوع،گاز معده یا سوء هاضمه روزانه 2 تا 4 گرم ریشه تازه (معادل /25 تا 1 گرم پودر ریشه) یا 1/5 تا 3 میلی لیتر تنتور آنرا مصرف كنید.برای پیشگیری از استفراغ، هر 4 ساعت یك گرم پودر زنجبیل (نصف قاشق چایخوری) یا معادل آن یا روزانه سه بار دو عدد كپسول زنجبیل(یك گرم) مصرف كنید.البته می توانید یك تكه 8 گرمی زنجبیل تازه را نیز بجوید.
برای بیماریهای ناشی از سرماخوردگی،تب ناشی از آنفلونزا،گلودرد،گرفتگیهای ناشی از قاعدگی یا سردرد،دو قاشق غذاخوری از دم كرده زنجبیل یا چندین ورق از ساقه ریشه دار تازه آنرا بخور دهید.برای درمان درد ورم مفاصل از آب،عصاره یا چای زنجبیل تازه به میزان روزانه 4 گرم مصرف كنید یا روغن آنرا روی مفصل دردناك بمالید یا ریشه تازه آنرا در ضماد داغ یا گازهای ضمادی قرار دهید و روی نقاط دارای درد بگذارید.
منبع:tebyan.net
باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .
خانهموبایل
زنجبیل با تمام خواصی که دارد میتواند برای افرادی که از بیماریهای خاصی رنج میبرند مضر نیز باشد. در این مطلب شما را با خواص و مضرات زنجبیل آشنا میکنیم. لطفاً با ما همراه باشید. زنجبیل یک تنه میتواند طعم هر غذا یا شیرینی را از این رو به آن رو کند. علاوه بر طعمدهی خواص درمانی زیادی نیز برای این ادویه قائل شدهاند؛ اما با تمام خواصی که دارد میتواند برای افرادی که از بیماریهای خاصی رنج میبرند مضر نیز باشد. در این مطلب شما را با خواص و مضرات زنجبیل آشنا میکنیم. لطفاً با ما همراه باشید. زنجبیل برای کاهش حالت نفخاگر همیشه نفخ میکنید توصیه میکنیم به چای خود کمی زنجبیل اضافه کنید و یا اینکه یک تکهی کوچک زنجبیل تازه و پوستکنده بجوید. شما همچنین میتوانید برای جلوگیری از نفخ حاصل از خوردن حبوبات یک تا دو ورقهی نازک زنجبیل تازه را به غذای حاوی این مواد اضافه کنید. خواهید دید که حالت نفختان به میزان قابلتوجهی کاهش پیدا خواهد کرد. زنجبیل برای تسکین دردنتایج پژوهشهای متعدد نشان میدهد که افرادی که با شروع اولین علائم میگرن یا سردرد زنجبیل مصرف میکنند درد کمتری احساس میکنند. به خاطر اینکه ترکیبات موجود در زنجبیل باعث مسدود شدن ترشح هورمونهای التهاب زا میشود. نتایج بررسیهای دیگر نیز نشان میدهد زنجبیل میتواند به بهبود و تسکین آرتریت کمک کند.به عقیدهی محققان افرادی که از آرتروز یا پولی آرتریت روماتوئید رنج میبرند و روزانه پودر زنجبیل میل میکنند درد و تورم کمتری در مفاصل خود احساس میکنند. توصیه میکنیم مقداری پودر زنجبیل به شیر یا چای خود اضافه کنید. میتوانید از زنجبیل تازه برای تهیهی غذاهایتان نیز استفاده کنید. زنجبیل برای پیشگیری از خطر ابتلا به سرطاناگر در گذشته مردم از قحطی، وبا و یا طاعون و غیره میمردند امروزه سرطان بلای جان انسان شده است. به نظر میرسد که چارهای جز تلاش برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری مهلک نیز وجود ندارد. نتایج پژوهشهای متعدد نشان میدهد که زنجبیل حاوی ترکیباتی است که خواص ضدسرطانی دارند. محققان مشاهده کردهاند که زنجبیل با سلولهای سرطانی تخمدان مقابله میکنند. نتایج بررسیهای دیگر نیز نشان میدهد که مصرف زنجبیل تازه باعث کاهش التهابهای کولون (روده) میشود.زنجبیل در دورهی بارداری: آری یا نه؟در خصوص مصرف زنجبیل در دورهی بارداری اتفاق نظری بین محققان وجود ندارد. نتایج پژوهشهای مختلف نتایج مختلفی را نیز نشان داده است. برخی از مطالعات نشان میدهند که رابطهای بین مصرف زنجبیل و سقطجنین وجود دارد. نتایج بررسیهای دیگر حاکی از این است که مصرف این ادویه باعث بروز مشکلات و عوارضی در این دوره میشود. درحالیکه بررسیهای متعدد دیگر نشان میدهد که مصرف زنجبیل در دورهی بارداری نه تنها مشکلی به بار نمیآورد بلکه باعث تسکین حالت تهوع نیز میشود. به همین دلیل توصیه میکنیم که شما قبل از مصرف مکمل یا خود زنجبیل با پزشکتان مشورت کنید. چون بسیاری از خانمها برای مقابله با حالت تهوعهای صبحگاهی از این ادویه استفاده میکنند.
زنجبیل باعث بروز التهابهای دهانی میشوددر طب سنتی این اعتقاد وجود دارد که زنجبیل گرمی است و باعث گرم شدن بدن میشود؛ یعنی اینکه باعث میشود بدن گرمای بیشتری تولید کند. امکان دارد این مسئله نیز باعث بروز التهاب در دهان و مخاط شده و ایجاد سوزش یا خارش کند. اگر شما با مصرف زنجبیل احساس التهاب و سوزش در دهان داشتید از مصرف آن بپرهیزید.
زنجبیل باعث تسکین حالت تهوع میشوداگر به دلیل ورود یک ویروس به بدنتان و یا حالت تهوع ناشی از ماشینگرفتگی و غیره دچار حالت تهوع میشوید زنجبیل میتواند به دادتان برسد. پودر، نوشیدنی زنجبیل، قرص و یا مربای آن باعث تسکین معده و جلوگیری از آشوب آن میشود. نتایج پژوهشها نشان میدهد که زنجبیل به اندازهی داروی اسکوپولامین یا همان هیوسین موثر عمل میکند. این دارو که بدون نسخه تجویز میشود و برای پیشگیری از ماشینگرفتگی، دل درد و غیره مصرف میشود.زنجبیل میتواند باعث کاهش قند خون شودنتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد که پودر زنجبیل در افرادی که از دیابت نوع 2 رنج میبرند باعث کاهش قند خون میشود. اگر شما نیز از این بیماری رنج میبرید و نگران میزان قند خونتان هستید با پزشک معالجهی خود در خصوص مصرف زنجبیل مشورت کنید. اگر پزشکتان تشخیص بدهد که مصرف این ادویه با داروهایتان تداخل ایجاد نکند میتوانید از آن برای کنترل هر چه قند خونتان استفاده کنید. توجه داشته باشید که در برخی موارد مصرف زنجبیل میتواند تأثیر خطرناکی روی میزان انسولین بدنتان داشته باشد. زنجبیل همپای داروهای ضدانعقاد خوننتایج یک پژوهش استرالیایی نشان میدهد که زنجبیل یک ضدانعقاد قوی است که تا حدودی قوی تر از آسپرین نیز محسوب میشود. در نتیجه مصرف آن برای بیمارانی که داروهای رقیقکنندهی خون مصرف میکنند توصیه نمیشود. به خاطر اینکه خطر خونریزی یا کبودی را در آنها بالا میبرد. اگر مشکل خونریزی دارید و یا از داروهای رقیقکنندهی خون استفاده میکنید بهتر است از مصرف زنجبیل بپرهیزید.
منبع:tebyan.net
باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .
تهران- الکوثر: زنجبیل گیاهی است که در قرآن از آن به نیکی یاد شده و آمده است: « ویسقون فیها کاساً کان مزاجهازنجبیلاً.» ؛ در آن جا جامی بنوشانند شان که آمیخته با زنجبیل باشد. در این آیه خداوند به اهل بهشت وعده فرموده که به پاداش کارهای نیکویشان در دنیا به آنان شرابی می نوشاند با طعم زنجبیل.
زنجبیل همچنین از قدیمالایام مورد استفاده بوده و هنوز هم در طب سنتی نقش مهمی را ایفا میکند. زنجبیل محرک جهاز هاضمه و برای هضم غذا بسیار مفید است. زنجبیل برای درمان سوءهاضمه، نفخ، قولنج، استفراغ، تشنج موضعی، حالتهای دردناک معده و تنگینفس بسیار موثر است. کارشناسان معتقدند که عصاره زنجبیل همراه با آبلیمو و نمک طعام اگر قبل از غذا خورده شود، برای بیاشتهایی سودمند است. در مورد سوزش گلو و گرفتگی سینه و صدا یک تکه زنجبیل را میجوند تا بزاق خوب ترشح شود.
زنجبیل گیاه مفیدی است برای کسانی که به ضعف حافظه دچارند . امام رضا علیه السلام در این زمینه ضمن توصیه این افراد به استفاده همه روزه از هفت مثقال کشمش سیاه(موویز) به صورت ناشتا و نیز استفاده همه روزه از هلیله با نبات کوبیده فرموده اند: وَ مَنْ أَرَادَ أَنْ یُقِلَّ نِسْیَانَهُ وَ یَکُونَ حَافِظاً فَلْیَأْکُلْ کُلَّ یَوْمٍ ثَلَاثَ قِطَعِ زَنْجَبِیلٍ مُرَبًّى بِالْعَسَلِ وَ یَصْطَبِغُ بِالْخَرْدَلِ مَعَ طَعَامِهِ فِی کُلِّ یَوْمٍ : کسی که می خواهد فراموشی اش کم شود و حافظه اش قوی، هر روز سه تکّه زنجبیل پرورده با عسل بخورد و در هر روز با غذای خویش، چیزی که با خردل تهیِه شده باشد نیز میل کند.
مطابق آموزه های طبی امام رضا علیه السلام و طب بوعلی زنجبیل خواص فراونی دارد. ضد سرفه و تهوع است.سردرد را کاهش می دهد. زنجبیل خلط آور است وجهت رما تیسم و پادرد مفید است.اشتها می آورد و دل درد را رفع می کند.همچنین مسکن همه ی درد هاست.آن راباعسل میل کنید زیرا مصرف زیاد آن گلو را اذیت می کند و اگر نصف قاشق چای خوری پودر ریشه ی زنجبیل را در یک نوشیدنی حل کنید وپیش از ورود به خودروبنوشید ضد تهوع خواهد بود.
یکی دیگر از خواص مفید زنجبیل کمک به حفظ وزن مناسب و کاهش وزن است. بنابراین یکی از گیاهان کنترل کننده وزن زنجبیل است. زنجبیل علاو بر آن که یکی از مؤثرترین مواد طبیعی در برقراری جریان خون و جلوگیری از لخته شدن آن است با پاکسازی سیستم گوارشی از ذخیره چربیهای اضافی در بدن جلوگیری میکند. در همین زمینه امام رضا (ع) برای حفظ چابکی و انجام بهتر کارهای روزانه استفاده از زنجبیل را توصیه کرده اند.
برای دسترسی به مطالب طب رضا (ع) اینجا کلیک کنید
با عرض پوزش ، هیچ برگه ای برای درخواست شما پیدا نشد.شاید اگر جست و جو کنید به نتیجه برسید.
1 روز پیش
3 روز پیش
6 روز پیش
1 هفته پیش
“پارسی طب” یک وبگاه عمومی با موضوع سلامتی و پزشکی است. این وبگاه به شدت به طب سنتی و گیاهی اعتقاد داشته و از این موضوع حمایت میکنند.
ما همواره در تلاشیم که اطلاعات مفیدی در اختیار بینندگان خود قرار داده و اسباب رضایت ایشان را جلب نماییم.1