تشخیص اندومتریوز

خواص دارویی و گیاهی

تشخیص اندومتریوز
تشخیص اندومتریوز

اندومتریوز بیماری است که در آن بافت رحم (به نام اندومتر) خارج از رحم رشد کرده و خود را به تخمدان ها، لوله های فالوپ یا سایر قسمت های بدن متصل می کند. برخی زنان مبتلا به اندومتریوز علائم خاصی ندارند اما برخی دیگر ترکیبی از علائم اندومتریوز را تجربه می کنند که با چرخه قاعدگی نوسان داشته و از خفیف تا شدید متغیر است. از آنجایی که اندومتریوز روی زندگی شما اثر داشته و می تواند منجر به ناباروری زنان شود، تشخیص اندومتریوز هرچه سریعتر و اقدام برای درمان آن بسیار حائز اهمیت است.

 

تجربه کردن دردهای شدید در زمان پریود که با نام دیسمنوره شناخته می شود، چند روز قبل و در دوران پریود طبیعی است اما اگر این گرفتگی ها بسیار دردناک است به طوری که زندگی شما را تحت تاثیر قرار می دهد، به متخصص زنان مراجعه کنید.

در بسیاری از زنان مبتلا به اندومتریوز این درد به مرور زمان شدید و شدیدتر می شود.

تشخیص اندومتریوز

برخی زنان مبتلا به اندومتریوز در قسمت پایین کمر، شکم و ناحیه لگن در طول ماه و نه فقط در زمان پریود درد دارند.

اگر می خواهید با این درد مقابله کنید، هرچه سریعتر به متخصص زنان مراجعه کنید. این درد ممکن است ناشی از اندومتریوز یا بیماری دیگری باشد که باید هر چه سریعتر درمان شود.

درد هنگام رابطه جنسی طبیعی نیست. برای معاینه دقیق به متخصص زنان مراجعه کرده چرا که ممکن است این درد از علائم اندومتریوز یا سایر بیماری ها باشد.

اگر در زمان ادرار یا اجابت مزاج درد دارید، با دکتر در میان بگذارید. گاهی این درد می تواند از علائم اندومتریوز باشد مخصوصا اگر در زمان پریود شدیدتر شوند.

زنان مبتلا به اندومتریوز گاهی خونریزی های خیلی شدیدی را تجربه می کنند که به آن منوراژی می گویند یا در فاصله زمانی بین دو پریود خونریزی دارند که به آن منومتروراژی گفته می شوند. اگر در زمان پریود یا در بین پریودها خونریزی غیر طبیعی را تجربه کردید، حتما به یک دکتر زنان مراجعه کنید.

به طور کلی اگر برای چند ساعت پشت سر هم، در هر ساعت نیاز به پد بهداشتی جدیدی داشتید، اگر خونریزی بیش از یک هفته طول کشید یا لخته های خون بزرگی از شما خارج شد، احتمالا به منوراژی مبتلا هستید. منوراژی ممکن است منجر به علائم کم خونی از جمله خستگی و تنگی نفس شود.

اگر متوجه شدید که بیشتر مواقع اسهال، یبوست، نفخ یا تهوع دارید، به دکتر مراجعه کنید. اندومتریوز می تواند عامل ایجاد این علائم به خصوص در زمان پریود باشد.

اگر برای مدت یکسال، رابطه جنسی منظم و محافظت نشده برای بارداری داشتید و موفق نشدید، برای بررسی علائم ناباروری به متخصص زنان مراجعه کنید. بیماری هایی که می توانند منجر به ناباروری شوند از جمله اندومتریوز باید بررسی شوند.

اگر هر کدام از علائم بالا را در خود مشاهده کردید به متخصص زنان مراجعه کنید. علائم خود را به طور کامل برای دکتر توضیح داده و عوامل خطرساز را بررسی کنید.

دکتر زنان برای بررسی هر نوع اختلال از جمله کیست تخمدان یا هر گونه زخم معاینه لگنی را انجام می دهد.

در سونوگرافی با استفاده از امواج صوتی با فرکانس بالا تصاویری از داخل بدن نشان می دهند. با اینکه با سونوگرافی نمی توان اندومتریوز را به طور دقیق تشخیص داد، اما کیست یا سایر مشکلات مرتبط با بیماری را مشخص می کند.

سونوگرافی همچنین می تواند شکمی باشد (به وسیله یک مبدل روی شکم انجام می شود) یا سونوگرافی ترانس واژینال (این روش از طریق یک مبدل باریک داخل واژن انجام می شود)

برای بررسی کامل دستگاه تناسلی، دکتر زنان ممکن است هر دو روش سونوگرافی را انجام دهد.

برای تشخیص دقیق تر اندومتریوز متخصص زنان لاپاراسکوپی (روش جراحی که در آن یک لاپاراسکوپ از طریق برش شکمی به داخل بدن فرستاده می شود و عکسبرداری می کند) را به بیمار پیشنهاد می کند. همزمان بایوپسی برای بررسی نمونه بافت فرد انجام می شود.

لاپاراسکوپی با بیهوشی عمومی انجام شده و خطرات مربوط به جراحی ها را نیز با خود به همراه دارد. بنابراین اگر علائم شما خفیف هستند، دکتر روش های درمانی دیگر را قبل از جراحی پیشنهاد خواهد کرد.

زمانی که تشخیص اندومتریوز توسط دکتر زنان انجام شد، در مورد شدت بیماری و وضعیت خود از او سوال کنید. در مورد آزمایش هایی که باید انجام گیرد با هم تصمیم گیری کنید و برای برنامه ریزی روش های درمانی با هم همکاری کنید.

بعدی

قبلی

مدیر مرکز ناباروری و سقط مکرر ابن‌سینا جدیدترین دستاورد مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابن‌سینا را استفاده از تکنولوژی‌هایی برای تشخیص بیماری “آندومتریوز” و توان تخصصی این مجموعه برای تشخیص این بیماری قبل از جراحی با تقریب بالا عنوان کرد.

دکتر علی صادقی‌تبار در آستانه سی و هشتمین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، درباره بیماری اندومتریوز توضیح داد: اندرومتریوز یک بیماری‌ است که خانم‌ها بعد از سن بلوغ ممکن است به آن مبتلا شوند. به این معنا که مقادیری از خون ماهیانه می‌تواند به حفره شکمی و احشای داخل شکم راه پیدا کند. اگر این اتفاق بیفتد طبیعتا آن سلول‌ها باید توسط سیستم ایمنی فرد از بین بروند و از حفره شکمی پاک شوند. اگر این اتفاق نیفتد، آن عناصر و سلول‌ها می‌توانند چسبندگی ایجاد کرده و فرد را دچار مشکل کنند.

وی با بیان اینکه این عارضه در زنان شایع است، تصریح کرد: تشخیص این بیماری کار سختی است و بهترین نوع تشخیص با عمل لاپاراسکوپی تشخیصی است و درمان آن هم یک درمان سخت است. به این معنا که معمولا اگر حتی برای درمان جراحی هم انجام شود، در صورتی که با تکنیک خوب انجام نشود که متاسفانه زیاد هم اتفاق می‌افتد، می‌تواند باعث تشدید عوارض شده و در بهترین حالت به درمان موضعی و موقتی بیمار کمک کند و در نهایت بیماری با شدت بیشتری برگردد.

مدیر مرکز ناباروری و سقط مکرر ابن سینا با بیان اینکه کلینیک اندومتریوز این مرکز بسیار ویژه و کاربردی است، افزود: تکنولوژی‌ای برای درمان‌های قطعی این بیماری از طریق جراحی‌هایی با تکنیک‌های خاص وجود دارد. ما در این حوزه در دو دوره متفاوت موفق به جذب چهار نفر با تخصص فلوشیپ اندومتریوز شدیم که این چهار نفر از اساتید برجسته بین‌المللی ایرانی‌ با شهرت جهانی‌اند و در سطح دنیا صاحب سبک و تکنیک ‌اند و امروزه این چهار نفر محور درمان‌های اندومتریوز در کلینیک اندومتروز مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابن‌سینا هستند.

تشخیص اندومتریوز

صادقی‌تبار با بیان اینکه این بیماری گستردگی و شیوع فراوان دارد، گفت: خیلی از خانم‌هایی که دردهای ماهیانه ناحیه شکم و لگن دارند به اندومتریوز مبتلا هستند و این بیماری می‌تواند از خفیف تا شدید رخ دهد و اگر شدید باشد می‌تواند تمام ایام ماهانه یک خانم را تحت تاثیر قرار دهد و در نهایت عوارضی روی دستگاه گوارش، مجاری ادرار و کلیه آن‌ها ایجاد کند و حتی دچار ناباروری آنان شود. قطعا کلینیک اندومتریوز یکی از کلینیک‌های تخصصی مرکز ماست و این قابلیت را دارد که هر سطحی از این بیماری را درمان کند.

وی یادآور شد: مرکز ابن‌سینا به عنوان یکی از ۲۸ مرکز ثبت شده در انجمن BSGE) British Society of Gynaecology Endometrios) است. در این انجمن مراکز معتبری عضویت دارند و مرکز ابن‌سینا افتخار دارد که رتبه یک را در بین این مراکز که عمده آن‌ها در انگلستان هستند به لحاظ کیفیت درمان و تعداد درمان‌هایی که انجام داده و موفقیتی که در این درمان‌ها داشته است داشته باشد. این کلینیک به عنوان یک مرکز برای درمان این بیماری شناخته شده و امروزه متخصصان زنان و جراحان که با این بیماران صعب العلاج مواجه می‌شوند از تیم درمانی ما استفاده می‌کنند و بیمارانشان را به مجموعه پژوهشگاه ابن سینا ارجاع می‌دهند.

مدیر مرکز ناباروری و سقط مکرر ابن سینا درباره تعداد مبتلایان به این بیماری در کشور گفت: میزان مبتلایان به عارضه آندومتریوز به حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد افراد می‌رسد. اما خیلی وقت‌ها این عارضه احتیاج به درمان‌های جراحی ندارد و با مدیریت و درمان‌های دارویی درمان می‌شود و غالبا در موارد پیشرفته احتیاج به جراحی است.

انجام حدود ۴۰۰ جراحی در سال برای درمان اندرومتریوز

صادقی‌تبار درباره تعداد جراحی‌های مربوط به درمان اندومتریوز در این کلینیک گفت: سالانه نزدیک به ۴۰۰ جراحی بزرگ و سنگین برای موردهای پیچیده‌ای که احتیاج به درمان‌های جراحی دارند انجام می‌شود و تعداد مراجعان برای درمان‌هایی غیر از جراحی شاید سه تا چهار برابر تعداد جراحی‌ها باشد. این کلینیک یکی از کلینیک‌های فعال این مرکز است و با توجه به ازدحام مراجعان و یونیک بودن در کشور، بعد از گذشت چند سال از تاسیس آن، جای ارائه خدمتش از نظر فیزیکی تنگ شده است.

وی درباره خدماتی که در مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا ارائه می‌شود، اظهارکرد: مرکز درمان ناباروری ابن سینا از سال ۸۱ با هدف ارائه خدمات درمان ناباروری و همچنین عملیاتی کردن دستاوردهای پژوهشی شکل گرفت.

 مدیر مرکز ناباروری و سقط مکرر ابن‌سینا وابسته به پژوهشگاه ابن سینا جهاددانشگاهی افزود: سقط مکرر یک معضل در حوزه ناباروری است که مربوط می‌شود به خانم‌هایی که بچه‌دار نشدنشان به واسطه سقط‌های مکرر است نه عدم توانایی در باروری، که این موضوع یک مسئله چند عاملی است و لازم است گروه‌های تخصصی با هم مشارکت کنند و کار گروهی انجام دهند تا بتوانند موضوع را کنترل کنند.

وی ادامه داد: نتایج درمان برگرفته از روش‌های تحقیقاتی و پژوهش‌ها و معاملات بروزی است که در تمام دنیا از جمله پژوهشگاه انجام می‌شود، به عبارتی مرکز درمان متناظر با نیازهای خود فعالیت‌های پژوهشی را شکل داده و محور این کلینیک از همان ابتدا ایمونولوژی بالینی‌ قرار داده شده و تحقیقات، مطالعات و طرح‌های پژوهشی مفصلی را درباره فرآیندهای ایمونولوژیک در خصوص شکل‌گیری پدیده سقط و چگونگی جلوگیری از آن انجام دادیم.

ابتلای یک پنجم زوج‌ها به ناباروری

صادقی‌تبار با بیان اینکه هدف اصلی این مرکز درمان ناباروری است و حدود یک پنجم زوج‌ها به ناباروری مبتلا هستند، گفت: تعریف ناباروری عبارت است از بچه‌دار نشدن یک زوج پس از یکسال اقدام پیاپی برای بچه‌دار شدن بدون استفاده از روش‌های جلوگیری.

وی ادامه داد: وقتی یک زوج با این شرایط و تعریف نابارور تلقی می‌شوند و برای درمان مراجعه می‌کنند، مرکز درمان باید مجموعه عواملی که بسیار گسترده است را بررسی کند که این هر کدام از این عوامل در یک حوزه تخصصی قرار می‌گیرند و مرکز باید بتواند این حوزه‌های تخصصی را در مرکز درمان شکل دهد.

مدیر مرکز ناباروری و سقط مکرر ابن‌سینا یادآور شد: اگر این اتفاق در یک مرکز بیفتد و تخصص‌ها و سرویس‌های درمانی‌ کلیه مواردی که یک زوج برای ناباروری ممکن است به آن مبتلا باشد، در مرکز شکل بگیرد، آنگاه بیمار علی رغم اینکه ممکن است مشکلات متعدد و گسترده‌ای داشته باشد با یکبار مراجعه از ارجاع به مراکز، مطب‌ها و بیمارستان‌های مختلف بی‌نیاز می‌شود.

صادقی‌تبار با بیان اینکه مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا با این رویکرد دارای کلینیک‌های مختلفی شده است، گفت: مرکز درمان دارای شش کلینیک است که در حال حاضر فعالیت‌اند. در گذشته هفت کلینیک وجود داشت، اما کلینیک هفتم در حد مشاوره و معاینه تقلیل داده شده است.

 مدیر مرکز ناباروری و سقط مکرر ابن سینا درباره این کلینیک‌ها توضیح داد: در کلینیک درمان ناباروری متخصصان ناباروری، زنان و اورولوژی اقدام به بررسی علت ناباروری یک زوج می‌کنند و هرگاه تشخیص داده شود زوجی به دلیل سقط متبلا به ناباروری شده و بیش از دو یا سه سقط در طول دوره باروری داشته‌ است، به کلینیک درمان سقط مکرر ارجاع داده می‌شود و در این کلینیک روی آن‌ها بررسی‌های مفصلی انجام می‌شود تا علت سقط مشخص و رفع شود.

وی ادامه داد: اگر زوج بعد از این درمان‌ها دارای فرزند شوند چون فرزندشان پس از پشت سر گذاشتن چالش‌هایی به وجود آمده، یک “گلدن بیبی” است، یعنی یک فرزند بسیار مهم و ویژه‌ای است که باید خیلی از آن مراقبت شود. به همین دلیل کلینیک سلامت مادر و جنین تاسیس شده و خدمات تخصصی پرینانولوژی ارائه می‌دهد.

مدیر مرکز ناباروری و سقط مکرر ابن‌سینا یادآور شد: در کلینیک سلامت مادر، جنین و نوزاد از زمانی که مادر باردار می‌شود ارزیابی‌های سه ماهه و همچنین ارزیابی‌های آنومالی‌ انجام می‌شود تا مشکلاتی که در داخل رحم مادر ممکن است وجود داشته باشد تشخیص داده شده و درمان شود و در مواردی که بیماری لاعلاج است حتی حاملگی ختم شود. این‌ها خدمات مبسوط و مفصلی است که در این کلینیک انجام می‌شود.

صادقی‌تبار درباره کلینیک درمان‌های جایگزین گفت: زوج‌هایی که به دلایلی از داشتن گاما و رحم مناسب ناتوان هستند، به آنان درمان‌های مکمل و جایگزین که غالبا اهدا و رحم جایگزین است، ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: کلینیک دیگر این مرکز کلینیک سلامت جنسی است . خیلی اوقات زوج‌ها به خاطر مشکلات مرتبط با نداشتن سلامت جنسی در فرزندآوری مشکل دارند. هم زوجین نابارور و هم افرادی که مشکلات سلامت جنسی دارند می‌توانند به این کلینیک به عنوان یک مرکز اَمن و معتبر مراجعه کنند.

صادقی‌تبار اظهارکرد: کلینیک دیگر این مجموعه مربوط به بیماری‌های پستان است. در بیماری‌های پستان زنان عموماً سرطان‌ها مورد توجه هستند و با توجه به اینکه چنین مرکزی را تحت عنوان پژوهشکده معتمد در جهاد دانشگاهی داریم، درمان‌های جراحی‌مان را کم کردیم و در آن فقط به عنوان یک کلینیکی که معاینه سونوگرافی و نمونه برداری انجام می‌دهد ارائه خدمات می‌کنیم.

لزوم تعامل و هم‌افزایی کلینیک پستان ابن سینا با پژوهشکده معتمد

وی با بیان اینکه سرطان پستان یک حوزه پُر نیاز است، یادآور شد: معتقدیم با توجه به فاصله فیزیکی‌ای که با پژوهشکده معتمد داریم و به خصوص با توجه به اینکه اینجا یک مرکز درمان ناباروری پُر مراجعه است این درمان باید داخل سرویس‌های ما وجود داشته باشد. امیدواریم در آینده  برای استفاده از توان تخصصی، امکانات و ابزارها و فضاهای جراحی ارتباط کاری‌مان با پژوهشکده معتمد بیشتر شود.

مدیر مرکز ناباروری و سقط مکرر ابن سینا در پایان افزود: همانطور که جهاد در حوزه ناباروری یک برند شده و اعتبار پیدا کرده است، می‌تواند در درمان بیماری‌های پستان در بانوان نیز دارای این اعتبار شود و باید برای این هدف، گستردگی‌ای را طراحی کرد و من معتقدم پژوهشگاه ابن‌سینا باید این کلینیک را فعالتر کند و با پژوهشگاه معتمد در ارتباط باشد.

انتهای پیام

سلام و ممنون از توجهتون

برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
زیر استفاده کنید

https://ask.niniban.com/

همرسانی در

ایمیل

فیسبوک

Messenger

Messenger

تشخیص اندومتریوز

توییتر

بالاترین

واتس‌اپ

لینک را کپی کنید

این لینک‌ها خارج از بی‌بی‌سی است و در یک پنجره جدید باز می‌شود

اندومتریوز بیماری‌ای است که تاکنون درمان موثر و قطعی برای آن پیدا نشده و بیش از یک صد میلیون زن در سراسر جهان با این بیماری زندگی می‌کنند.

اندومتریوز یعنی بافت رحم در جایی بیرون رحم وجود دارد، ممکن است درهر جایی از حفره لگنی وجود داشته و فعالیت کنند، بر روی تخمدان ها، لوله های فالوپ، دیواره لگن، واژن، روده، مثانه در موارد نادر بر کلیه و آپاندیس و ریه هم ممکن است وجود داشته باشند.

این بیماری باعث دردهای بسیار شدید به ویژه در دوره پریود می شود. درد حین رابطه جنسی و هنگام دفع ادرار و مدفوع، تهوع و سردرد و دردهای عضلانی از دیگر علایمی است که برای این بیماری برشمرده می شود. اگر این بافت نابجای رحمی در تخمدان باشد منجر به تشکیل کیست‌هایی پر از خون و عفونت می شود که به آن کیست شکلاتی می گویند و در صورتی که پاره شود و محتویات آن وارد شکم شود مشکلات بسیار جدی برای بیمار ایجاد می کند.

افسردگی و خستگی مفرط از دیگر عوارض این بیماری است.

من هم یکی از دو میلیون زنی هستم که در بریتانیا با این بیماری زندگی میکنم.

پریود بسیار دردناک و خونریزی شدید سالها گریبانم را گرفته بود.

بارها درطول سالیان به پزشک چه در ایران چه در لندن مراجعه کردم، اما هر بار پاسخ یکی بود، ‘بیشتر زنها از درد پریود رنج می برند، کاری نمی‌شود کرد با مسکن تحمل کن.’

سال ۲۰۱۴ بود که به دلیل تب بالا و تهوع به بیمارستان منتقل شدم. تشخیص عفونت آپاندیس داده شد. از اتاق عمل که بیرون آمدم، جراح بالای سرم حاضر شد و گفت: ‘اندومتریوز داری، میدانی چیست؟’

من متعجب نگاهش کردم و او گفت: ‘بیماری که درمانی براش وجود ندارد، باید تحت نظر باشید، متاسفم.’

از آن زمان تا کنون یک بار تحت جراحی لاپارسکوپی قرار گرفتم و لایه های درگیر برداشته شد.

لاپارسکوپی نوعی جراحی است که بدون باز کردن شکم، با ایجاد سه سوراخ و فرستادن دوربین و وسایل جراحی به درون بدن، جراحی انجام می‌شود.

پزشک در بیمارستان به من گفت که بیماری ام بسیار پیشرفته است. گفت ممکن است برای مدتی این جراحی بتواند به کاهش درد کمک کند، اما مجدد دردها و مشکلات بر خواهد گشت.

دردها برگشت، افسردگی هم به همراهش.

حس ناامنی این بیماری یکی از عمده مشکلات مبتلایان به اندومتریوز است. دل پیچه ای در خیابان می تواند دنیا را تیره کند، تهوع و سردردی که باعث از حال رفتن شود.

یک بار به پزشکم گفتم: “اگر سرطان داشتم می دانستم دوره ای تحت شیمی درمانی هستم و دارو و بیماری ممکن است از بین برود ولی با این بیماری همیشه نگرانی و استرس دایمی دارم .”

لبخند تلخی زد و گفت: “فقط می توانم بگویم متاسفم.”

چندی پیش گروهی از زنان مبتلا به اندومتریوزدر مجلس بریتانیا نسبت به عدم رسیدگی موثر پزشکی به این بیماران اعتراض کردند.

یکی از انتقادهای مطرح شده این است که شناسایی و تشخیص بیماری بسیار کند است و معمولا ده سال طول می‌کشد تا بیماری تشخیص داده شود و بعد از آن اقدامات درمانی تاثیر قابل توجهی در بهبود بیمار ندارند.

در ایران نیز این بیماری چند سالی است که مورد توجه قرارگرفته است.

آمارها حاکی است که بیش از سه میلیون زن در ایران با اندومتریوز دست و پنجه نرم می کنند.

وزارت بهداشت ایران در سال ۱۳۹۱ کلینیک اندومتریوز در پژوهشگاه ابن سینا راه اندازی کرد.

یکی از بیمارانی که برای درمان به این مرکز مراجعه کرده است می گوید: ‘سالهاست پریود دردناک دارم، پس از ازدواج به مرکز مراجعه کردم برای اینکه نمی توانم جنین را نگه دارم. اینجا متوجه شدند اندومتریوز دارم، بعد از یک سال تحت نظر بودن، حامله شده ام و همه چیز تحت کنترل است. هر چند پزشک گفته احتمال اینکه بعد از زایمان بیماری بازگردد وجود دارد، اما از اینکه توانستم بچه داشته باشم خوشحالم.’

یک بیمار دیگر که در تلاش است برای رسیدگی به بیماری‌‌اش به آمریکا برود، می گوید: “دو بار جراحی کرده‌ام، زندگی‌ام کاملا مختل شده است، یکی از اقوام که پزشک است به من گفت آمریکا توانسته به موفقیت‌هایی در زمینه کنترل بیماری برسد، می خواهم به آنجا بروم شاید کمی از مشکلاتم کم شود.”

این بیمار یک سال است که به دلیل بیماری‌اش استعفا داده است.

این در حالی است که به گفته برخی از پزشکان اروپا در این حوزه نسبت به آمریکا پیشرفته‌تر است و در حال حاضر ایتالیا به عنوان یکی از کشورهای پپیشرو در حوزه اندومتریوز شناخته می‌شود

به گفته دکتر شاهین خزعلی، مدیرکلینیک اندومتریوز مرکز درمان ناباروری ابن سینا درتهران و عضو هیات علمی دانشگاه رویال هالوی لندن ‘بیماری اندومتریوز از جمله بیماری های زنان است که به جز باروری، زندگی خانوادگی و اجتماعی زنان را تحت الشعاع قرار می دهد.’

برخی از زنان مبتلا به این بیماری شاغل هستند و نگرانی از امنیت شغلی یکی از مشکلات پیش روی این زنان است. شاید تصویب قوانینی حمایتی در قانون کار بتواند کمی از استرس آنها بکاهد و کارفرما موظف باشد در مواردی که تشخیص بیماری قطعی شده شرایط خاص این زنان را در نظر بگیرد.

زنان مبتلا به اندومتریوز نیازمند درمان های طولانی و در مواردی جراحی های مکرر هستند بنابراین پوشش و حمایت بیمه برای این که کمی از درد و رنج این زنان کاسته شود اهمیت اساسی دارد.

در عین حال کمبود مراکز حمایتی از این بیماران از انتقادهای مطرح شده مبتلایان اندومتریوز است.

هر چند در لندن چندین مرکز برای حمایت از بیماران فعالیت می‌کند، اما از آنجایی‌ که گردانندگان اصلی این مراکز مبتلایان هستند، برخی مواقع به دلیل مشکلات این بیماری فعالیت این مراکز غیر دولتی متوقف می‌شود.

تشخیص اندومتریوز

در ایران انجمنی برای حمایت از زنان مبتلا به اندومتریوز وجود دارد اما نیازمند حمایت است تا وبسایتی فعال را راه اندازی کند و مطالب آموزشی در اختیار این زنان قرار دهد، به پرسشهای آنها پاسخ دهد و برای بهبود کیفیت زندگی به آنها کمک کند. حتی راه اندازی خدماتی مثل صدای مشاور برای سه میلیون زن ایرانی هم کاری معقول به نظر می رسد.

اندومتریوز درمان قطعی ندارد، اما حمایت از مبتلایان به این بیماری در سطوح مختلف می‌تواند راهی برای کاهش مشکلات این بیماران باشد.

درحال بارگذاری …

آندومتريوزيس
endometriosis

روش های تشخیص خونریزی های غیر طبیعی در زنان

درمان خونریزی های غیر عضوی رحم ( DUB )

قبل از مطالعه این مطلب بهتر است بخوانید : علایم فرضی حاملگی ، علایم احتمالی حاملگی ، علایم قطعی حاملگی

تشخیص اندومتریوز

همچنین در سایت دکتر زنان بخوانید : تعیین تاریخ تقریبی زایمان و بررسی مشکلات شایع دوران حاملگی

در اين بيماری بافت اندومتر ( لايه داخلی رحم ) در بيرون از محل اصلی خود ( رحم ) تشکيل می شود. اين بافت می تواند در تمام بافتهای بدن به جز طحال به وجود آيد ، ولی رايج ترين محل پديدآمدن آن، لگن است که در اين قسمت هم، تخمدانها بيشتر گرفتار اندومتريوز می شوند .

در آندومتريوز، بافت آندومتر تغيير جا داده، اما همچنان به فعاليت خود ادامه می دهد و در هر دوره قاعدگی، اين بافت ضخيم می شود و خونريزی می کند .

در آندومتريوز، بافت های اطراف ممکن است تحريک شوند و در نهايت موجب زخمی شدن بافت و چسبندگی گردد .

آندومتريوز می تواند باعث درد شديد، مخصوصاً در دوران عادت ماهانه گردد. مشکلات بارداری نيز ممکن است بوجود آورد .

علل آندومتريوز
سن
عدم باروری
ژنتیک
اختلالات ایمنی

نشانه های آندومتریوزیس
درد لگن
درد در هنگام مقاربت جنسی
پریود سنگین
ناباروری

روش تشخيص آندومتريوز
سونوگرافی
سی تی اسکن

درمان آندومتريوز

داروهای ضد درد و مسکن
برخی مواقع، اين روش درمانی برای کاهش درد آندومتريوز موثر است.
هورمون درمانی
هورمون ها در طول دروه قاعدگی باعث می شود آندومتر ضخيم شود، بريزد و خونريزی کند.
با استفاده از اين روش، رشد بافت آندومتر کم می شود.
جراحی
اگر شما آندومتريوز داريد و می خواهيد باردار شويد، جراحی برای برداشتن آندومتريوز در حالی که رحم و تخمدان سالم بمانند، مفيد است .

روش کمک باروری
لقاح آزمايشگاهی برای باردار شدن نسبت به عمل جراحی بهتر است .

هيسترکتومی
در موارد شديد آندومتريوز، جراحی برای خارج کردن رحم و تخمدان بايد انجام گيرد. اما در اين موارد هيسترکتومی به تنهايی کافی نيست، استروژن می تواند آندومتريوز باقيمانده را تحريک کند و درد نيز باقی بماند.

بعد از هيسترکتومی، بارداری ممکن نيست .

درمان خانگی آندومتريوز
دوش آب گرم و پدهای گرماده، عضلات لگن را آرام و شل می کند و از گرفتگی و درد می کاهد.
داروهای غيراستروئيدی غيرالتهاب مانند : ايبوپروفن و ناپروکسن می تواند از گرفتگی ها و دردهای قاعدگی بکاهد ، به طور مرتب ورزش کنيد .

دکتر زنان

متخصص زنان و زایمان و نازایی دکتر مژگان کریمی

برای مطرح کردن سوالات همین الان تماس بگیرید :

02122776295

09102410144

بخش های مفید سایت دکتر زنان میتوانید مطالعه کنید

آندومتریوز  پارگی زودرس کیسه آب زایمان بدون درد زایمان زودرس زایمان سزارین

زایمان طبیعی  فیبروم رحمی کیست تخمدان

منبع : کتاب بيماريهای دستگاه تناسلی زنان

می 1, 2019

می 1, 2019

می 1, 2019

دكتر مژگان كريمي جراح و متخصص زنان و زايمان و نازايي داراي بورد تخصصي از دانشگاه تهران با نمره عالي در حال حاضر با كوله باري از تجربيات حرفه اي در حال انجام خدمات به هموطنان عزيزم ميباشم و خدارا شاكرم.

آدرس مطب :
تهران – پاسداران – بوستان نهم – روبروی پلی کلینیک لبافی نژاد – پلاک 135

شماره تماس :
02122776295
09102410144

آدرس بیمارستان نیکان :
تهران – اقدسیه – ابتدای بلوار ارتش – ورودی اراج – خیابان 22 بهمن – بیمارستان نیکان
روزهای کاری
دوشنبه ها ساعت 16 تا 14
چهارشنبه ها ساعت 12 تا 14

شماره تماس :
29129

همچنین برای ویزیت در درمانگاه بیمارستان رسالت صبح های شنبه یک شنبه سه شنبه و چهارشنبه از ساعت 10 تا 12 میتوانید مراجعه کنید .

می 1, 2019

می 1, 2019

می 1, 2019

تشخیص اندومتریوز

مارس 25, 2019

مارس 25, 2019

کلیه حقوق این قالب برای دکتر زنان محفوظ می باشد.


 

آندومتريوز در حوالي يائسگي
 

ايجاد يائسگي با جراحي
 

آندومتريوز و نگراني‌هايي در مورد پوکي استخوان
 

تشخیص اندومتریوز

نسل‌هاي آينده
 

نظر کارشناس/ دکتر لادن سيفي، متخصص زنان و زايمان
 

عوامل خطرساز:
 

علايم:
 

تشخيص:
 

 

آندومتریوز به معنی وجود غدد آندومتریال و استرومای رحم در بیرون از آندومتر و عضله رحم است. لگن شایع‌ترین محل آندومتریوز است. در این بیماری بافت اندومتر (مخاط رحم) پرکار در بیرون از محل اصلی (رحم) پایه ریزی می‌شود. این بافت در تمام بافت‌های بدن به جز طحال ممکن‌است به‌وجود آید، ولی رایج‌ترین محل پدید آمدن آن و در ۵۰ درصد موارد، لگن است که در این قسمت، تخمدان‌ها (حدود ۴۰ درصد موارد) بیش از دیگر اندام‌ها گرفتار اندومتریوز می‌شوند؛ بنابراین همزمان با پریود خانم‌ها این نقاط خونریزی می‌کنند که در نتیجه دشواری‌های فراوانی برای فرد به‌وجود می‌آید. رایج‌ترین عوارض درد موقع عادت ماهانه، نازایی و دردهای مزمن لگنی است.

از نشانه‌های آندومتریوز درد لگنی، دیسمنوره، دیسپارونی و نازایی است. درمان پزشکی بر پایه حاملگی (پروژستین‌ها به تنهایی یا ترکیب با استروژن‌ها) یا یائسگی کاذب (مانند آگونیست‌های GnRh یا دانازول) می‌باشد.

درمان جراحی دربرگیرنده برداشتن ضایعه یا سوزاندن آن است. به طورکلی شیوع اندومتریوز مشخص نیست، ولی متخصصین آن را ۱-۱۰ درصد پیش‌بینی می‌کنند. همچنین سن رایج ابتلا به این بیماری بیشتر ۲۵ تا ۴۰سالگی است. اندومتریوز عامل ۵ تا ۳۵ درصد موارد نازایی در زنان است.

در اندومتریوز بافت‌های همانند رحم در جاهایی از بدن بیرون از رحم رشد می‌کنند. این بافت‌های نابجا می‌شود به نام تومور خوش‌خیم، گره بافتی یا بافت کاشته‌شده مورد اشاره قرار گیرند.

از عوارض این بیماری می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

تشخیص اندومتریوز

وجود بافت کاشته شده روی تخمدان می‌تواند باعث ایجاد کیست‌های بزرگ و توده‌های لگنی به نام آندومتریوما شود.

رئیس کلینیک اندومتریوز مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا در ایران با بیان اینکه اندومتریوز معمولاً خانم‌های در سنین بین ۱۵ تا ۴۹ سال را درگیر می‌کند، گفت: «حداقل ۲ میلیون نفر در کشور مبتلا به اندومتریوز هستند.» او گفت: «اگر درد قاعدگی در حدی است که درمان‌های معمول ضد درد جواب نمی‌دهد، افراد حتماً باید به پزشک متخصص آندومتریوز مراجعه کنند.» او افزود: «سونوگرافی نیز می‌تواند برای تشخیص به خصوص زمانی که آندومتریوز تخمدان‌ها را درگیر کرده است، مؤثر باشد. اما تشخیص نهایی و قطعی با لاپاراسکوپی است.»[۱]

نوشته شده در [۱] ترجمه شده در http://familydoctor.ir/fa/page/2021

پزشکی زنان یا بیماری‌های زنان و زایمان یا جیناکولوژی (به انگلیسی: Gynaecology) یکی از رشته‌های تخصصی پزشکی می‌باشد. تشخیص و درمان بیماری‌های زنان مانند قاعدگی دردناک، اختلالات قاعدگی، سرطانهای رحم، سرطان تخمدان، سرطان دهانه رحم، سرطان واژن، نزدیکی دردناک، کیست تخمدان، پیچ‌خوردگی تخمدان، عفونت دستگاه تناسلی (واژینیت) و … در این رشته مورد بحث قرار می‌گیرند.
همچنین بارداری، سیر و کنترل آن و انجام زایمان طبیعی یا عمل سزارین و عوارض آن نیز در این بخش قرار دارند. بیماری‌هایی مانند اکلامپسی و پره‌اکلامپسی، حاملگی خارج‌رحمی، سقط خودبه‌خودی، جداشدن جفت، زایمان سخت و … یکی از زیر شاخه‌های پزشکی زنان ، Cosmetic Gynecology می‌باشد و جراح زیبایی زنان مبادرت به انجام جراحی‌هایی نظیر پرینورافی ( تنگ کردن واژن ) ، لابیاپلاستی ( کوچک کردن لبه‌های خارجی واژن ) و تزریق چربی در لابیاماژور و واژن می نماید.

در فرانسه و سوئیس و اکثر کشورهای اروپائی اکثریت خانمهای حامله به بیمارستانهای دانشگاهی-دولتی مراجعه میکنند.و در طول تمام بارداری توسط خانمهای ماما معاینه می‌شوند ، و فقط دو بار توسط انترن بیمارستان “پزشک در حال تخصص”ویزیت می شوند مگر در “حاملگی های غیر عادی” و با شروع درد زایمانی یا پاره شدن کیسه آب به بیمارستان مربوطه در محل زندگی خود مراجعه می‌کنند و مامای بیمارستان عهده‌دار زایمان و پیشرفت آن می‌شود. و در صورت برخورد با اشکال در پیشرفت زایمان به پزشک زنان اطلاع میدهد.[۱]

سیسیل مبانی طب داخلی. تهران

 تشخیص اندومتریوز به دنبال انجام تست های تشخیصی برای یافتن علت لگن درد آغاز می شود. سونوگرافی، ام آر آی و سی تی اسکن از جمله تست هایی هستند که بری تشخیص اندومتریوز استفاده می شوند. در این میان لاپاراسکوپی مهم ترین روش برای تشخیص اندومتریوز می باشد.  

دروانا: 

اندومتریوز نوعی اختلال دردناک است که در آن بافت داخل رحم یعنی اندومتریوم به فضایی خارج از رحم رشد می کند. اندومتریوز اغلب تخمدان ها (اندومتریوز تخمدان)، لوله های فالوپ و بافت داخلی لگن را تحت تاثیر قرار می دهد. به ندرت بافت اندومتر به ارگان هایی خارج از ارگان لگن وارد می شود.

انتشار بافت داخل رحمی به فضایی بیرون از رحم مشکلاتی را در پریودهای قاعدگی به همراه دارد. بافت هایی که به طور نابجا در خارج از رحم ایجاد شده اند به طور ماهانه در هر چرخه قاعدگی ضخیم شده و دچار خونریزی می شوند. از آنجاییکه این بافت ها راهی برای خروج از بدن ندارند به دام می افتند. اگر اندومتریوز تخمدان ها را تحت تاثیر قرار دهد و اندومتریوز تخمدان روی دهد در آن صورت کیست هایی در تخمدان ایجاد می شود. بافت های اطراف تحریک شده در نهایت اسکارها و چسبندگی هایی ایجاد می شود. اختلال اندومتریوز سبب ایجاد درد مخصوصا در دوران نزدیک پریودها می شود. اندومتریوز مشکلات مربوط به ناباروری را نیز به دنبال دارد اما خوشبختانه درمان های موثری برای رفع ناباروری ناشی از اندومتریوز در دسترس می باشد. در مقاله پیش رو به تست هایی برای تشخیص اندومتریوز می پردازیم.

اندومتریوز اختلالی دردناک می باشد که درد مزمن لگنی را به همراه خواهد داشت. درد لگنی می تواند عللی غیر از اندومتریوز داشته باشد بنابراین انجام برخی تست ها در تشخیص اندومتریوز ضرورت خواهد داشت تا بر اساس آن علت لگن درد مشخص شود. متخصص زنان در بررسی درد لگن و تشخیص اندومتریوز موارد زیر را در نظر خواهد داشت:

تشخیص اندومتریوز

اگر در خانواده شما مادر، خواهر و یا خاله شما به بیماری اندومتریوز مبتلا باشند، متخصص زنان خود را در جریان قرار دهید زیرا این نکته در تشخیص اندومتریوز موثر می باشد.

علاوه بر این پزشک برای تشخیص اندومتریوز تست های زیر را انجام می دهد:

لاپاراسکوپی تنها روش موثری است که پزشک را در تشخیص اندومتریوز یاری می سازد. اما انجام این روش برای تشخیص اندومتریوز ممکن است خطراتی را به دنبال داشته باشد. بنابراین پیش از انجام لاپاراسکوپی برای تشخیص اندومتریوز پزشک ابتدا مصرف برخی داروها را توصیه خواهد کرد. اگر علائم با مصرف داروها بهبود نیافت در آن صورت پزشک برای تشخیص اندومتریوز لاپاراسکوپی را انجام خواهد داد. به خاطر داشته باشید انجام تست های تشخیصی متعدد برای یافتن علت لگن درد فرایند بسیار زمان بری است و می تواند به عنوان بخشی از فرایند تشخیص اندومتریوز باشد. بنابراین ضروری است در این مسیر صبورانه با متخصص خود همکاری کنید.

 

دُروانا محلی برای تحقیق و پژوهش (فرهنگ دهخدا)وبسایت دروانا در تلاش است با گردآوری ژورنال های تخصصی پزشکی، مجلات پزشکی، مقالات و مطالب علمی، از معتبرترین منابع جهانی، بستری را برای تحقیق و مطالعه فراهم نماید.از تمامی پزشکانی که دُروانا را برای رسیدن به این هدف همراهی می نمایند، کمال تشکر را داریم.با دروانا همراه شوید.


تشخیص اندومتریوز
تشخیص اندومتریوز
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *