بهترین درمان گیاهی اسید معده

خواص دارویی و گیاهی




خانه

موبایل

بیماری رفلاکس معده یکی از اختلالات شایع گوارشی است

 

بهترین درمان گیاهی اسید معده

بیماری رفلاکس معده به مری (GERD)‌ که اغلب با ترش کردن معده اشتباه گرفته می‌شود یکی از اختلالات شایع گوارشی است.ترش کردن معده ممکن است با خوردن یک تکه پیتزا رخ دهد و شما را اذیت کند در حالی که بیماری رفلاکس معده به مری وقتی رخ می‌دهد که غذا، محتویات اسید معده، ترکیبات صفراوی یا عصاره پانکراس به مری برمی‌گردد و این عارضه بیش از دو نوبت در هفته رخ می‌دهد. این ترکیبات اسیدی که به داخل مری وارد می‌شوند سبب سوزش، التهاب و زخم می‌شوند که این فرآیند غیرعادی می‌تواند منجر به سائیده شدن و نازک شدن جداره مری شود.علائم ابتلا به رفلاکس معده،  گیر کردن غذا در مری، التهاب توام با سوزش، حالت تهوع، سرفه‌های مزمن، خس خس سینه، علائم شبه آسم و پوسیدگی و فرسایش میانی دندان‌ها هستند. این مسئله همچنین احتمال ابتلا به سرطان مری را در شما افزایش می‌دهد. در درمان این بیماری یافتن منشا اصلی بروز آن، مهمترین گام محسوب می‌شود. افراد دارای اضافه وزن و مسن به دلیل داشتن چربی شکمیِ که عملکرد مری و اسفنکتر مری را دچار اختلال می‌کند، در معرض ابتلا  عارضه ی  رفلاکس معده  هستند. این چربی‌های شکمی عملکرد دریچه اسفنکتر را که از بازگشت اسید معده به مری جلوگیری می‌کند مختل می‌سازد. بسیاری عوامل نظیر مصرف الکل، نیکوتین، مصرف خوراکی‌های حاوی کافئین و غذاهای پرچرب و پرادویه سبب شل شدن عضلات اسفنکتر می‌شوند. اما ناامید نشوید.درمان گیاهی برای ریفلاکس معدهآلوئه ورا : عصاره‌ی آلوئه‌ورا به هضم غذا کمک می‌کند و برای درمان التهاب مفید است. این ماده به کاهش تحریک حاصل از برگشت اسید معده کمک می‌کند. آلوئه‌ورا حاوی موادی مانند پولی‌ساکاریدها و گلیکوپروتئین‌هاست که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. در عین حال پولی‌ساکاریدها به ترمیم پوست کمک می‌کنند و گلیکوپروتئین‌ها برای کاهش درد و التهاب مفید هستند.خوردن ژل آلوئه‌ورا پیش از غذا مفید است. مقداری از این ژل را می‌توانید همراه چای یا آبمیوه نیز میل کنید. آب آلوئه‌ورا شامل ویتامین‌های مختلف، موادمعدنی و آنزیم‌های مفید برای سیستم ایمنی است. همچنین این گیاه، شامل فیبر است که به تنظیم حرکات روده و کاهش یبوست نیز کمک می‌کند و برای بیماری رفلاکس معدهمفید است.

عصاره‌ی آلوئه‌ورا به هضم غذا کمک می‌کند و برای درمان ریفلاکس معده است

 

شیرین بیان : این گیاه معده را با یک ماده ژل مانند پوشش می‌دهد و از تحریک آن جلوگیری می‌کند.گیاه شیرین بیان به صورت تنتور یا چای در دسترس است. ریشه‌ی شیرین بیان به صورت چای و قرص در بازار موجود است. این گیاه باید با مشورت پزشک استفاده شود زیرا حاوی ماده‌ای به گلیسیریزین است که ممکن است عوارض ناخواسته به همراه داشته باشد.علاوه بر این شیرین بیان برای کاهش فشار خون نیز مفید است. قرص‌های جویدنی که از گیاه تهیه می‌شود نیز ممکن است عوارض جانبی داشته باشد. این ماده باید با بزاق دهان مخلوط شود و به شکل کپسول تاثیری ندارد. قرص‌های جویدنی 1 تا 2 بار در روز پیش از غذاها باید مصرف شود.آب گرم و آبلیموی تازه: صبح خود را با یک فنجان آب گرم و آبلیموی تازه شروع کنید. با نوشیدن این محلول با معده خالی و 15 الی 2 دقیقه قبل از خوردن صبحانه، بدن می‌تواند به طور طبیعی اسید معده را متعادل کند. این محلول برای همه بی‌خطر است رفلاکس معده مفید است.جوش شیرین: یک قاشق جوش شیرین را در نصف فنجان آب حل کنید و بنوشید، اگرچه این محلول بدمزه است اما برای رفلاکس معده موثر است.سنبل ختایی : گیاهی دارویی است که ریشه، میوه و دانه‌های آن خواص دارویی دارد.این گیاه به همراه 5 گیاه دارویی دیگر مصرف می‌شود و در بهبود نشانه‌های ریفلاکس معده بسیار مفید است. عصاره‌ی آن را با عصاره‌ی سیر و هویج و رازیانه مخلوط کنید و سه بار در روز هر بار یک میلی‌لیتر از آن را استفاده کنید. 

سنبل ختایی گیاهی دارویی است که در بهبود نشانه‌های ریفلاکس معده بسیار مفید است

 سرکه سیب: روزی یک تا دو قاشق چایخوری سرکه سیب بخورید. مخلوط سرکه سیب و عسل بسیار مفید و خوشمزه است. حتی می‌توان به جای لیمو، سرکه سیب در چای ریخت. بسیاری از مردم به اشتباه تصور می‌کنند سوء هاضمه و رفلاکس بر اثر تولید زیاد اسید معده ایجاد می شود. اما آخرین مطالعات نشان می‌دهد که بر خلاف باور مردم، این عارضه به دلیل کمبود اسیدهای لازم برای هضم کامل غذا بروز می‌کند. همچنین خوردن ترشی، ترشی کلم و سایر غذاهای ترش و اسیدی به کنترل اسید معده کمک می‌کند. چای‌ها و دمنوش‌ها: نوشیدن چای و دمنوش بابونه، نعناع یا شنبلیله به کاهش علائم رفلاکس اسیدی کمک می‌کند.بابونه : گل این گیاه در داروها استفاده می‌شود. ماده شیمیایی موجود گیاه بابونه سبب کاهش التهاب می‌شود. 5 قطره از تنتور این گیاه را سه بار در روز میل کنید. استفاده طولانی مدت بابونه ممکن است سبب بروز حساسیت شود.

 

بادرنجبویه : برای درمان نفخ معده و روده استفاده می‌شودرفلاکس معده مفید است. استفاده از این گیاه عوارض جانبی ندارد اما در صورتی که با گیاهان دیگر استفاده شود ممکن است سبب حساسیت پوستی مانند راش یا خارش پوستی شود.  

بادرنجوبه برای درمان نفخ معده و روده استفاده می‌شود

   جلبک دریایی فوکوس : 5 تا 1 میلی‌گرم از این گیاه که به صورت کپسول باشد سه بار در روز مصرف شود. مصرف این گیاه عوارض جانبی مربوط به مسمومیت ید در بردارد. خواص آن کمک به هضم غذا، رفع یبوست و کمک به سیستم گوارش است. در درمان نشانه‌های ریفلاکس معده بسیار مؤثر است.خار مریم : برای درمان موقتی سوزش سرِدل استفاده می‌شود. چون سرشار از کلسیم است برای ریفلاکس اسید معده مفید است. اما از 2 گرم از شیره‌ی آن نباید مصرف شود.

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته

 

منبع:

isna.iryjc.ir


باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

رفلاکس معده ، سوزش سر دل ،گشادی دریچه معده یا GERD زمانی اتفاق می افتند که اسید معده وارد مری میشود . این اختلال به دلیل عملکرد ناقص اسفنگتر تحتانی میباشد .

اسفنگتر تحتانی عضله ای است که نمیگذارد اسید معده یا محتویات معده به داخل مری وارد شود . این دریچه وظیفه دارد که فقط از طرف مری مواد غذایی را وارد معده بکند . وقتیکه اسفنگتر شل باشد یا کامل بسته نشود اسید معده به داخل مری وارد میشود و ایجاد مشکل میکند .

این بیماری ممکن است راحت درمان شود اما امکان دارد که به صورت مزمن بوده و درمان آن سخت شود که فقط توسط پزشک امکان پذیر است .

علائم رفلاکس معده را بدانید . علائم رفلاکس معده که بعد از خوردن غذا یا در خواب خود را نشان می دهد :بهترین درمان گیاهی اسید معده

دیگر علائم شایع :

شما ممکن است دیسفاژی را تجربه کنید که اگر اینطور باشد احساس گیر کردن غذا در گلو به شما دست میدهد .

تحریک کننده های این بیماری را حذف کنید . بعضی از کارها یا موادغذایی باعث بدتر شدن رفلاکس معده میشوند که شما باید آنها را بدانید . مواردی مانند :

بسیاری از داروها نیز باعث ایجاد رفلاکس معده میشوند که باید عوارض جانبی داروهای مصرفی خود را چک کنید .

علت ایجاد رفلاکس را بفهمید . عوامل زیادی در ایجاد رفلاکس معده نقش دارند . عموما به دلیل ترشح زیاد اسید معده رفلاکس بوجود نمی آید . علت عمده آن ایجاد فشار روی معده یا مری میباشد . علتی ایجاد این فشار میتواند یبوست ، بارداری ، اضافه وزن یا فتق هیاتال باشد . همچنین میتواند ناشی از اختلالات LES ، مشکلات مری و تخلیه آهسته یا طولانی معده باشد .

رفلاکس معده را چگونه تشخیص دهیم ؟ تشخیص رفلاکس معده یا GERD به علائم و شدت آنها بستگی دارد . ممکن است آندسکوپی ، عکس برداری با اشعه ایکس و آزمایش مری برای تشخیص ضروری باشد . اگر از هفته ای ۲ بار رفلاکس معده داشتید و با درمان های خانگی خوب نشد به پزشک مراجعه کنید .

چگونه غذا خوردن خود را تغییر دهید . برای بهتر شدن علائم رفلاکس شما باید نوع و مقدار غذا خوردن را تغییر دهید . هر چقدر حجم غذا کمتر باشد فشار کمتری به اسفنگتر می آید و رفلاکس کمتری را شاهد خواهید بود . نکات زیر را رعایت بفرمایید :

موادغذایی محرک را مصرف نکنید . شما باید موادغذایی که باعث ایجاد مشکل رفلاکس در شما میشوند و علائم را تشدید میکنند را پیدا کنید و مصرف آنها را قطع کنید . در هنگام احساس رفلاکس معده باید بدانید که چه چیزی خورده اید و آن را از رژیم غذایی خود حذف کنید .

مثال : شما ماکارونی با سس گوجه به همراه نوشابه خورده اید و دچار رفلاکس شده اید . دفعه بعد شما باید سس گوجه را حذف کنید و ببینید که دچار رفلاکس شده اید یا نه . اگر نشده اید که سس گوجه را حذف کنید اما اگر باز هم رفلاکس را تجربه کردید باید ماکارونی و نوشابه را نیز به همین صورت تست کنید .

عادات خود را تغییر دهید . بعضی از عادات ما هستند که میتوانند باعث بدتر کردن رفلاکس معده بشوند . به نکات زیر دقت کنید :

موقعیت خواب خود را درست کنید . بعضی از افراد رفلاکس معده شدیدی دارند . اگر شما هم همینطور هستید سعی کنید ارتفاع قسمت بالای رخت خواب خود را بالا ببرید تا با استفاده از نیروی جاذبه اسید داخل معده بماند .

گذاشتن بالشت زیاد در زیر سر کمک چندانی نمیکند حتی ممکن است اینکار گردن را خم کند و فشار را کند که باعث بدتر شدن اوضاع میشود .

نوشیدنی  آلوئه ورا مصرف کنید . حتما نوشیدنی  ارگانیک ( طبیعی ) آن تهیه کنید . روزی نصف لیوان بنوشید . آلوئه ورا خاصیت ملین نیز دارد و اگر مشکلی دارید از ۱ لیوان از آن میل نکنید .

آلوئه ورا باعث کاهش التهاب و اسید معده میشود .

سرکه سیب را امتحان کنید . با اینکه به نظر میرسد باعث بدتر شدن رفلاکس بشود اما اینطور نیست . ۱ قاشق غذاخوری سرکه سیب ارگانیک را در یک استکان آب ریخته و هم بزنید سپس میل کنید .

اگر از سرکه سیب ارگانیک استفاده نکنید وضعیت رفلاکس معده بدتر میشود .

نوشیدنی لیمو درست کنید . چند قاشق چای خوری لیمو طبیعی یا آبلیمو در یک لیوان آب بریزید . در صورتیکه میخواهید شیرین بشود مقداری عسل طبیعی داخل آن بریزید و قبل ، هنگام و بعد از غذا خوردن بنوشید .

اسید داخل آبلیمو باعث اعلام بودن اسید در داخل معده به بدن و کاهش ترشح اسید معده میشود . به این روش مهار بازخوردی ( فیدبک ) می گویند .

سیب بخورید . سیب باعث کاهش اسید معده میشود . پکتین موجود در پوست سیب به عنوان یک ضد اسید طبیعی عمل میکند .

چای زنجبیل بنوشید . زنجبیل یک ضد التهاب و تسکین دهنده معده میباشد . همچنین میتواند به تهوع و استفراغ کمک کند . از چای کیسه ای یا زنجبیل تازه میتوانید استفاده کنید . بهترین زمان مصرف ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قبل از غذا میباشد .

طرز تهیه زنجبیل تازه : ۱ قاشق غذاخوری زنجبیل تازه را در آب جوش ریخته و ۵ دقیقه صبر کنید و سپس بنوشید .

دیگر دمنوش های گیاهی را امتحان کنید . دمنوش های گیاهی زیادی وجود دارند که باعث کاهش اسید معده میشوند که به بهترین آنها اشاره میکنیم .بهترین درمان گیاهی اسید معده

دمنوش تخم رازیانه : ۱ قاشق تخم رازیانه خرد شده را در یک لیوان آب جوش ریخته و ۲۰ دقیقه قبل از غذا میل کنید . برای طعم بهتر میتوانید مقداری عسل به آن اضافه کنید . تخم رازیانه باعث آرام کردن معده و کاهش اسید آن میشود .

دمنوش تخم خردل : از پودر و تخم خردل میتوانید به صورت دمنوش استفاده کنید یا یک قاشق چایخوری مستقیما بخورید . خردل خواص ضد التهابی و خنثی کنندگی اسید معده را دارد .

دمنوش بابونه : میتوانید گیاه خشک شده آن را تهیه کنید یا از چای کیسه ای استفاده کنید . بابونه خواص ضد التهابی دارد .

ریشه شیرین بیان میتواند مفید باشد . پیشنهاد میشود از شیرین بیان بدون گلیسیریزین استفاده کنید اما در مورد موجود بودن این قرص گیاهی بازار ایران اطلاعات دقیقی در دسترس نیست . دز مصرفی را طبق گفته شرکت سازنده استفاده کنید اما دوز معمول هر ۶ ساعت ۲ تا ۳ قرص میباشد .

نوشیدنی جوش شیرین مصرف کنید . جوش شیرین باعث کمک به کاهش اثر اسید معده میشود . ۱ قاشق غذاخوری را در یک استکان آب حل کنید سپس بنوشید . اینکار باعث خنثی کردن اسید معده میشود .

آدامس بجوید . بعد از غذا آدامس بدون قند بجوید . از این روش به راحتی جواب خواهید گرفت زیرا جویدن آدامس باعث تحریک غدد بزاق میشوند که در نتیجه بی‌کربنات داخل بزاق ترشح میشود . بی‌کربنات به خنثی کردن اسید معده کمک میکند . آدامس دارای قند مصرف نکنید زیرا ممکن است اسید معده را کند .

آدامس کندر رومی نیز به دلیل داشتن خواص آنتی باکتریال باعث مبارزه با عفونت معده که با رفلاکس معده در ارتباط است میشود .

تمرین ورزشی رفلاکس معده را انجام دهید . این تمرین برای بهبود رفلاکس مفید میباشد . این کار شکم و دیافراگم را تنظیم میکند .

روش تمرین : بعد از بیدار شدن از خواب ۱ لیوان آب ولرم بنوشید سپس دستان خود را مانند شکل بالا نگه داشته و روی انگشتان پای خود ایستاده سپس به حالت عادی برگردید . ۱۰ بار اینکار را تکرار کنید . پس از ۱۰ بار دستان خود را همانطور نگه دارید و ۱۵ ثانیه نفس کوتاه بکشید . اینکار را هر روز صبح تا زمان بهبودی ادامه دهید .

روغن نارگیل میل کنید . روغن نارگیل دارای خواص آنتی باکتریال میباشد که به رفلاکس معده میتواند کمک کند . ممکن است رفلاکس به دلیل وجود میکروب معده باشد که روغن نارگیل میتواند به شما کمک کند .

طرز استفاده : نصف قاشق غذاخوری روغن نارگیل در آب پرتغال برزید یا به صورت مستقیم روزی ۳ بار مصرف کنید . ۳ روز بعد از بهبودی مصرف روغن نارگیل را قطع کنید .

پروبیوتیک مصرف کنید . در کل پروبیوتیک باعث بهبود عملکرد سیستم گوارشی بدن میشود . از ماست پروبیوتیک و دیگر موادغذایی حاوی این باکتری میتوانید استفاده کنید . البته مکمل پروبیوتیک نیز موجود میباشد .

ریلکسیشن انجام دهید . استرس مخصوصا استرس مزمن با بیماری رفلاکس در ارتباط میباشد . برای کمک به این وضعیت شما باید هر روز زمانی را برای از بین بردن استرس صرف کنید . برای اینکار اتاق خلوتی را انتخاب کنید و شروع به تمرین تنفس عمیق بکنید .

چگونه نفس عمیق بکشیم ؟ با بینی خود به مدت ۵ ثانیه نفس بکشید و هوا را به شکم خود نیز وارد کنید سپس ۵ ثانیه نفس خود را نگه دارید سپس به آرامی با دهان هوا را خارج کنید . ۶ تا ۱۶ بار اینکار را تکرار نمایید .

تمرین ریلکسیشن ماهیچه را انجام دهید . با توجه به اینکه استرس علت عمده رفلاکس معده است انجمن روان شناسی آمریکا راهی برای ریلکس کردن پیشنهاد کرده است .

روش تمرین ریلکسیشن : مستقیم ایستاده به مدت ۳۰ ثانیه انگشتان پا را جمع کنید سپس آن را به آرامی رها کنید ، اینکار را چندبار تکرار نمایید . این تمرین را برای عضلات ، بازوها ، شانه ها ، عضلات شکم ، عضلات معده ، سینه ها و انگشتان دست به صورت روزانه انجام دهید .

به تعطیلات ذهنی بروید . طبق گفته انجمن روانشناسی آمریکا مهم نیست که کجا باشید و نتوانید به تعطیلات بروید شما میتوانید به تعطیلات ذهنی بروید . چشمان خود را ببندید نفس عمیق بکشید و ریلکس کنید و به قشنگ ترین جایی که میتوانید فکر کنید . باد را حس کنید ، بو را حس کنید و صدا را بشنوید . هر روز اینکار را انجام دهید .

کاهش استرس اورژانسی را تمرین کنید . این روش را انجمن قلب آمریکا پیشنهاد داده است . اگر خیلی استرس دارید از ۱ تا ۱۰ بشمارید سپس حرف بزنید ، ۳ تا ۵ بار نفس عمیق بکشید ، از محل استرس زا دور شوید و بگویید بعدا اینکار را انجام میدهم ، حتی میتوانید مقداری قدم هم بزنید .

در زمانی که استرس دارید از گفتن ببخشید در هنگام اشتباه کردن اجتناب نکنید .

سعی کنید مشکلات را تقسیم کنید و سرفرصت آنها را انجام دهید . مثلا روزی ۱  جواب دهید یا روزی ۵ تماس تلفنی بگیرید . کارهای استرس زا برای افراد مختلف متفاوت است .

کیفیت خواب خود را افزایش دهید . طبق گفته بنیاد خواب ملی آمریکا در طول روز نخوابید زیرا باعث ایجاد اختلال در خواب شبانه میشود . همچنین از مواد محرک مانند : کافئین و نیکوتین در نزدیکی زمان خواب خودداری نمایید .

غذای حجیم ، تند و شکلات در نزدیکی خواب مصرف نکنید .

در طول روز از نور آفتاب استفاده کنید زیرا باعث سلامتی چرخه خواب میشود .

عادت ریلکسیشن در هنگام خواب را انجام دهید . برای جلوگیری از هرگونه نگرانی عاطفی ، فیزیکی و ذهنی قبل از خواب نکات زیر را رعایت کنید :

اگر ضرورت دارد به پزشک مراجعه کنید . اگر با تغییر سبک زندگی و درمان های طبیعی بعد از ۲ تا ۳ هفته بهبودی حاصل نشد به پزشک مراجعه کنید . علائم و مشکلاتی که دارید را کاملا یادداشت کنید و در هنگام مراجعه به پزشک از آن استفاده کنید . داروهایی که مصرف میکنید را نیز به پزشک خود بگویید .

از ضد اسید معده استفاده کنید . این قرص ها اسید معده را خنثی میکنند و باید به مدت ۲ هفته مصرف شوند تا اثر خود را نشان دهند .

در صورتیکه به صورت بلند مدت میخواهید از این داروها استفاده کنید با پزشک خود مشورت کنید زیرا عوارضی مانند مشکلات کلیوی و اسهال را برای شما به همراه خواهد داشت .

مقدار مصرف را طبق گفته شرکت سازنده دارو مصرف کنید و دز مصرفی را افزایش ندهید .

مهارکننده های H2 را امتحان کنید . بعضی از این داروها نیز به صورت نسخه آزاد ارائه میشوند که بر خلاف ضد اسیدها ، ترشح اسید معده را کاهش میدهند به جای آنکه آن را خنثی کنند .

قرص های مهارکننده H2 : سایمتیدین ، فاموتیدین و رانیتیدین

عوارض جانبی : یبوست ، اسهال ، سرگیجه ، سردرد ، تهوع ، استفراغ و مشکلات ادارای میباشد . عوارض جانبی جدی : مشکلات تنفسی ، تورم صورت ، لب ها و گلو یا زبان .

مهارکننده های پروتون پمپ ( PPIs ) را امتحان کنید . این داروهای نیز باعث کاهش ترشح اسید معده میشوند . داروهایی مانند : اسموپرازول ، لنس پرازول ، امپرازول ، پانوپرازول و رابپرازول را میتوان برد .

عوارض جانبی : میتوان سردرد ، یبوست ، اسهال ، درد شکم و حالت تهوع را برد .

مصرف طولانی مدت این داروها عوارض زیادی مانند پوکی استخوان را به همراه دارد . اگر بد از مصرف ۲ تا ۳ هفته بهبودی حاصل نشد به پزشک خود مراجعه کنید .

تیر ۱۴, ۱۳۹۷ در ۵:۵۲ ق.ظ

عالی بود واقعا ممنون خدا خیرتون بده

پاسخ دادن

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

امگا۳ به گروهی از اسیدهای چرب اشاره می‌کند که برای سلامتی انسان حیاتی هستند . این اسیدهای

روغن تخم مرغ که به اشتباه بعضی از افراد آن را با هایی

جوش‌های زیرپوستی که به آن‌ها جوش‌های بدون سر نیز گفته می‌شود ، در لایه‌های

نیم کلاچ ( کلاج ) چیست ؟ وقتیکه خودرو میخواهد از حالت ساکن به

بیماری حرکت یک بیماری شایع میباشد که خیلی از افراد دچار آن هستند .

سرماخوردگی و آلرژی میتواند باعث تولید خلط در سینوس ها و بینی بشود که

تمامی مطالب این سایت ترجمه شده از سایتهای خارجی معتبر مانند:
ehow
wikihow میباشد ،
بنابراین کاملا قابل اعتماد ، انحصاری و جدید است.

ورود

کاربری یا نشانی

رمز

مرا به خاطر بسپار

روش های درمان مشکل ترش کردن معده
رفلکس اسید معده در واقع بازگشت اسید معده به مری است که در اصطلاح عام به آن «ترش کردن» هم گفته می‌شود. رفلکس اسید معده دلایل خاصی داشته که البته بدون راه‌حل هم نیست.

وقتی شما کمی ساندویچ میل می‌کنید، آن تکه از طریق مری وارد معده می‌شود. هنگام ورود معده، شبکه‌ای از ماهیچه‌ها قرار گرفته‌اند که مانند درب ورودی عمل کرده و «اسفنکتر تحتانیِ مری» یده می‌شوند. بنابراین، اسفنکتر باز شده تا غذا وارد معده شود. سپس این دریچه در حالت طبیعی باید دوباره بسته شود تا نگذارد اسید وارد مری شود، اما در بعضی از افراد این‌گونه نیست. اسفنکتر به درستی به وظیفه خود عمل نکرده و باعث می‌شود اسیدِ معده وارد مری شود که در نتیجه باعث سوزش و ناراحتی می‌شود. به این عمل بازگشت یا «رفلکس اسید معده» گفته می‌شود.

افراد چاق و سیگاری مستعد رفلکس اسیده معده هستند. لبنیات پرچرب، غذاهای چرب و سرخ‌شده، ، فست فودها، انواع نوشیدنی‌های کافئین دار و گازدار و مواد غذایی محرک از جمله عوامل تشدیدکننده رفلکس معده هستند.

از جمله علائم رفلکس اسید معده می‌توان به سوزشِ سر دل، سرفه خشک و استفراغ برد. تغییر رژیم غذایی می‌تواند تاثیر بسزایی بر علائم رفلکس اسید معده داشته باشد. مصرف برخی از مواد غذایی می‌تواند کمک شایانی به بهبود رفلکس اسید معده کند. قبل از هر چیز لازم است بدانیم که این مواد غذایی ممکن است که رفلکس شما را درمان نکنند، اما بر روی علائم رفلکس اسید معده تاثیرگذار است.

زنجبیل

بهترین درمان گیاهی اسید معده

در دوران قدیم، از این ادویه برای التیام مشکلات گوارشی استفاده می‌شد. ترکیب شیمیاییِ گینجرول (با فرمول شیمیایی C17 H26 O4) به عنوان یک عامل کمک‌کننده گوارشی برای انتقال غذا از مجرای دستگاه گوارشی استفاده می‌شود. بنابراین مصرف زنجبیل به هضم غذا کمک می‌کند. هضم بهتر غذا نیز به معنای رفلکس کمتر در طول روز است.

سرکه سیب

برخی به خواص درمانی سرکه سیب ایمان دارند. بهتر است که پیش از صرف غذا، به اندازه یک قاشق غذاخوری سرکه سیب مصرف کنید یا قبل از خواب آن را همراه با یک لیوان آب خنک مصرف کنید. هنوز به درستی مشخص نشده که چرا سرکه سیب تا این اندازه مفید است، اما گفته می‌شود که استیک اسید موجود در سرکه سیب سطح pH معده را تعدیل و گوارش را نیز تنظیم می‌کند. pH یک کمیت لگاریتمی است که میزان اسیدی یا بازی بودن مواد را مشخص می‌کند.

موز

موز را به خاطر میزان پتاسیم بالایش جزو دسته‌ی مواد غذایی قلیایی در نظر می‌گیرند. موز رسیده می‌تواند با اسید معده مقابله کند. موز همچنین می‌تواند مانند یک روکش بر روی دیواره معده کشیده شود تا مانع سوزش سر دل و علائم دیگر رفلکس اسید معده شود. البته این را هم باید بگوییم که موز شاید به برخی از افراد نسازد؛ خصوصا زمانی که موز هنوز کاملا نرسیده باشد.

باکتری‌های پروبیوتیک

باکتری‌های پروبیوتیک گوارش را بهتر کرده و مشکلات روده را نیز التیام می‌بخشد. ترکیبات «ساکارومایسس بولاردی» و «بیفیدوس» موجود در پروبیوتیک به رفلکس، سوزش و دردهای معده کمک شایانی می‌کنند. پروبیوتیک به صورت مکمل غذایی و همچنین در مواد غذایی مانند ماست وجود دارند.

آدامس

آدامس، به ویژه پس از غذا، می‌تواند از میزان رفلکس اسید معده بکاهد. جویدن آدامس غدد بزاقی را تحریک کرده و همین مسئله بر روی رفلکس اسید معده اثر می‌گذارد، چرا که بزاق می‌تواند اسید معده را خنثی می‌کند. به طور کلی، بزاق اضافی عمل گوارش را بهتر می‌کند، زیرا اجازه نمی‌دهد اسید بالا بیاید.

آب آلو ورا

تحقیقات نشان داده که آبِ آلو ورا می‌تواند از مری به بهترین شکل در مقابل سوزش ناشی از رفلکس اسید معده محافظت کند. فقط حواستان باشد که آب آلو ورای مصرفی از نوع خوراکی باشد./ وب سایت فرادید

روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال حافظ

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.

محل لینک سایت شما – مجله اینترنتی ریموژ

ذر این مطلب به علت, علائم و روش های کاملا موثر برای درمان قطعی رفلاکس معده می پردازیم. با استفاده از این روش ها دیگر نیازی به استفاده از درمان های دارویی که عوارض بسیاری هم دارند، نخواهید داشت.

بازگشت اسید معده و محتویات داخل آن به اسفنکتر مری، که منجر به سوزش مری و گلو می شود را رفلاکس معده گویند. رفلاکس به دلیل سرد بودن معده صورت می گیرد و معمولا در افراد با مزاج سرد بروز می کند. در ادامه با راه های درمان قطعی رفلاکس معده آشنا خواهید شد.

به هنگام خوردن غذا، اسید معده برای تجزیه مواد غذایی ترشح می شود اما به دلیل پیدایش نقص در دریچه مری که اسفنکتر یده می شود، رفلاکش معده بروز می کند. اسفنکتر بافتی اسفنجی است که وظیفه آن عبور غذا از مری به معده و جلوگیری از بازگشت آن از معده به مری می باشد. بدین ترتیب در رفلاکس معده غذا و اسید معده وارد مری می شوند که این امر منجر به سوزش در قفسه سینه می شود.

بهترین درمان گیاهی اسید معده

مهم ترین نشانه رفلاکس معده احساس سوزش در قفسه سینه است و این درد نیز غالبا بعد از صرف غذا ایجاد شده و تا چندین ساعت هم ادامه داد. در این حالت دراز کشیدن و یا حتی خم شدن شدت درد را می کند. علائم دیگر رفلاکس معده عبارتند از سوزش معده، در گلو احساس مزه ترش کردن، مشکل داشتن در بلع غذا، داشتن سرفه و یا آسم می باشند. اگر رفلاکس معده شدید و به صورت متوالی (بیش از دو بار در هفته) رخ دهد، خطرناک شده و منجر به زخم و التهاب در مری و بروز سرطان می شود.

در ادامه به روش هایی که برای درمان رفلاکس معده موثر هستند، می پردازیم.

به هنگام غذا خوردن و حتی بعد از آن، از پوشیدن لباس های تنگ خودداری کنید. برای مثال می توانید بعد از خوردن غذا کمربند خود را شل کنید.

برای درمان قطعی رفلاکس معده, تا یک ساعت بعد از خوردن غذا دراز نکشید زیرا در این حالت اسید معده بیشترین اثر را دارد و می تواند به راحتی ار اسفنگتر عبور کند. اصولا باید بین خوردن غذا و خوابیدن 3 ساعت فاصله باشد. به عبارت دیگر سه ساعت مانده به خواب شبانه غذا نخورید تا دچار رفلاکس معده نشوید.

بعضی از مردم با رعایت فاصله بین خوردن غذا و خوابیدن، باز هم به هنگام دراز کشیدن و خوابیدن دچار رفلاکس معده می شوند. برای برطرف کردن این مشکل بایستی در موقعیت درستی قرار بگیرید و بخوابید. بدین صورت که با قرار دادن تعدای بالشت (حدود 14 سانتی متر) در زیر سر به بدن خود به هنگام خواب شیب بدهید.

برای درمان رفلاکس معده بعد از خوردن هر وعده غذایی پیاده روی کنید. همچنین با پیاده روی کردن و انجام فعالیت های روزانه استرس و اضطزاب که منجر به رفلاکس معده می شوند هم، کاهش می یابند.

بعضی از مواد غذایی باعث ایجاد رفلاکس معده شده و یا شدت آن را افزایش می دهند. بنابراین بهتر است برای جلوگیری از رفلاکس معده از مصرف مواد غذایی زیر پرهیز کنید.

در هر وعده، مقادیر زیادی از مواد غذایی را وارد معده خود نکنید. به جای آن تعداد وعده های غذایی را افزایش دهید ولی مقدار هر وعده را هم کم کنید تا دچار رفلاکس معده نشوید.

بهترین نوشیدنی برای درمان قطعی رفلاکس معده, آب می باشد زیرا اسید معده را رقیق می کند. 1 ساعت قبل از خوردن غذا و یا 2 ساعت بعد از خوردن غذا یک تا دو لیوان آب بنوشید.به طور کلی از مصرف نوشیدنی در فواصل گفته شده برای قبل و بعد از غذا، خودداری کنید.

داشتن اضافه وزن بر معده فشار می آورد و این امر موجب رفلاکس معده می شود. بنابراین کم کردن چند کیلو از اضافه وزن به کنترل رفلاکس معده کمک می کند.

برای درمان قطعی رفلاکس معده, شیر گیاهی مثل شیر سویا را جایگزین شیرهای حیوانی کنید. در شیر گیاهی بافت پروتئینی به دلیل فرآیند جوشاندن شکسته می شود. به هنگام مصرف بهتر است به شیر گیاهی کمی عسل اضافه کنید. لاکتوز موجود درشیر منجر به تحریک دریچه مری می شود. مصرف شیر فقط برای مدت کوتاهی منجر به تسکین رفلاکس معده می شود اما در طولانی مدت منجر به ترشح اسید معده می شود.


برای درمان قطعی رفلاکس معده سیگار را ترک کنید. زیرا سیگار کشیدن موجب ضعیف شدن اسفنکتر یا دریچه مری می شود  و این مسئله به رفلاکس معده منجر می شود. مخصوصا اگر بعد از خوردن غذا سیگار کشیده شود ابتلا به رفلاکس معده هم تشدید می بابد.

از بین عرقیات برای رفلاکس معده, عرق بیدمشک و عرق کاسنی بسیار مناسب هستند. این عرقیات را با کمی عسل و آب مخلوط کرده و همچون شربت مصرف کنید.

منبع : آرگا


اگر می خواهید عمل زیبایی انجام دهید، بخوانید!



چیانگ مای ، مقصد تاریخی محبوب تایلند





تصویری بسیار از از جنگل شهری چین


برای پاکسازی پوست چرب از این روش های مطمئن استفاده کنید



هیچوقت این جملات را به زبان نیاورید!

نشانی شما منتشر نخواهد شد.

بهترین درمان گیاهی اسید معده


دکتر ابوالفضل زارعی، جراح پلاستیک و زیبایی بینی، صورت، پلک




دکتر علی کربلایی خانی جراح پلاستیک و فوق تخصص جراحی ترمیمی



1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *