برای عفونت سوراخ گوش نوزاد

برای عفونت سوراخ گوش نوزاد
برای عفونت سوراخ گوش نوزاد



فقط نرمه گوش را سوراخ کنید

نرمه گوش‌که همان قسمت پایینی گوش است، جایی است که برای سوراخ کردن نشانه می‌رود تا لحظاتی بعد یک جفت گوشواره طلا در آن برق بزند. این ناحیه یکی از بهترین نواحی بدن برای آویزان کردن آویز و گوشواره است. در این میان بسیاری از مادران که صاحب یک دختر کوچولو می‌شوند؛ وقتی کودک کمی بزرگتر می‌شود، به فکر می‌افتند که گوش کودک را سوراخ کنند. در کشور ما، مرسوم است که این کار در سنین کودکی انجام شود. پیش از این وسایل مدرن امروزی وجود نداشت و با استفاده از نخ و سوزن، گوش دختر بچه خانواده را سوراخ می‌کردند.

نکات مهم پیش از سوراخ کردن گوش 

این روزها مادران، کمتر گوش دختربچه‌شان را در خانه سوراخ می‌کنند. ولی به هرحال، برای سوراخ کردن گوش کودکان بهتر است مراکز درمانی مجاز را که از استریل بودن وسایل و تجهیزات آن مطمئن هستید، انتخاب کنید؛ زیرا امکان انتقال هپاتیت، ایدز و کزاز با وسایل آلوده وجود دارد.

نکته دیگری که نباید فراموش کنید این است که پیش از سوراخ کردن گوش کودکتان، او را حتما نزد پزشک ببرید و از او راهنمایی‌های لازم را بگیرید. سوراخ کردن گوش در شرایط استریل، در مجموع عملی کم‌خطر است اما در مورد بعضی از افراد که مستعد عفونت هستند؛ مانند بیماران دیابتی یا افرادی که کورتون مصرف می‌کنند یا افرادی که بیماری‌هایی دارند که خونشان به ‌راحتی منعقد نمی‌شود و احتمال خونریزی در آنها بالا است یا افرادی که داروهای ضدانعقاد خون مصرف می‌کنند، ممکن است این مسئله دردسرساز شود و بهتر است پزشک در این موارد نظارت دقیق داشته باشد.برای عفونت سوراخ گوش نوزاد


مراقبت بعد از سوراخ کردن گوش در نوزادان

وضعیت نوزادان درباره سوراخ کردن گوش، بسیار حساس‌تر است. بیس و پایه مراقبت، همانیست که در بالا به آن اشاره کردیم، اما باید نکات مهم دیگری را هم در نظر بگیرید:

1. روزانه چند مرتبه گوش نوزاد را چک کنید تا در صورت بروز عفونت، سریعا متوجه آن شوید و به درمان آن بپردازید.

2. اگر وضعیت عفونت گوش نوزاد (Infected baby ear) نگران کننده شد، سریعا به پزشک مراجعه کنید تا نوزاد را از نظر سلامت گوش و شنوایی بررسی کند ( ممکن است به شنوایی نوزاد در اثر عفونت آسیبی برسد ).

3. در حمام خیلی مراقب گوش نوزاد باشید تا در معرض رطوبت نباشد، حتما با یک پوشش پلاستیکی گوش نوزاد را بپوشانید تا مواد شوینده و آب با آن تماس پیدا نکنند.

4. فقط از جنس طلا برای گوشواره استفاده کنید (یا گوشواره‌ای با روکش طلا). هر جنس دیگری ممکن است سبب عفونت شود. البته این توصیه را بهتر است بزرگسالان هم انجام دهند تا بهبود تورم و درد ناشی از سوراخ کردن گوش سریع تر و کمتر شود.


مراقبت از گوش تازه سوراخ شده


1. گوشواره مخصوص

بعد از سوراخ کردن گوش ،باید از یک گوشواره مخصوص استفاده کنید که اگر سوراخ کردن گوش در نرمه گوش باشد، بعد از 6 هفته می‌توانید گوشواره مخصوص را کنار بگذارید و اگر در بخش غضروفی باشد، باید تا 12 هفته از آن استفاده کنید.


2. لمس کردن گوش

بعد از سوراخ کردن گوش ، به هیچ عنوان نباید محل سوراخ را لمس کنید، زیرا ممکن است باعث عفونت شود. مگر اینکه بخواهید آن را تمیز و ضدعفونی کنید که باید قبلا دستانتان را کاملا با صابون بشویید.


3. مراقب روسری یا کلاه باشید

هر چیزی که به روی گوش‌ها بسته می‌شود، ممکن است آن را تحت فشار قرار دهد و باعث ایجاد عفونت در آن شود. پس مراقبا این آیتم ها باشید.


4. تعویض لباس

این یک هشدار جدی است، خیلی از افرادی که سوراخ کردن گوش را انجام داده‌اند، می‌دانند که گیر کردن گوشواره به لباس و آن هم در زمانی که گوش تازه سوراخ شده است، چقدر دردناک و آزاردهنده است.


5. شامپو

از شستن محل سوراخ گوش با شامپو و شوینده‌های مخصوص مو بپرهیزید، زیرا مواد موجود در این گونه مواد ممکن است باعث عفونت شدید آن شوند. می‌توانید با یک پوشش پلاستیک، روی گوش را ببنیدید تا در حمام خیس نشود.


6. خوابیدن

خوابیدن هم از کارهایی است که افراد دیگر روی حرکات بدنشان تسلطی ندارند، پس مراقب باشید تا گوش و گوشواره به جایی گیر نکند. رو بالشی تمیز و بدون بافت درشت تهیه کنید.

لطفاً درباره این مطلب نظر بدهید؛ نظرات و سوالات شما بعد از تایید نمایش داده خواهد شد.

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج نام و لينک سايت مجاز است.

برای عفونت سوراخ گوش نوزاد
برای عفونت سوراخ گوش نوزاد
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *