برای درمان کمردرد در دوران بارداری چکار کنیم

خواص دارویی و گیاهی



باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .



آرایش

مدل مو

مدل لباس

اخبار

سبزی خردکن

هفت راه رهایی از کمر درد در دوران بارداری 

آکاایران : کمر درد عارضه ای است که با بالارفتن سن شاید به سراغ هرکسی بیاید. این موضوع نیز در دوران بارداری برای فرد باردار نیز ممکن است اتفاق بیافتد و همین دلیل باعث می شود زن باردار در قسمت کمر خود احساس ناراحتی زیادی بکند که باید گفت اصلا خوشایند نیست، به همین دلیل در این مقاله از بخش سلامت آکاایران میخواهیم به شما هفت راه رهایی از کمر درد در دوران بارداری را آموزش بدهیم . و امیدواریم همچون مطالب قبلی همراه ما باشید.

کمر درد شدید در بارداری

 

درد کمر در دوران بارداری بسیار همه گیر است. دلایل شایع دردهای پشت و کمر در دوران بارداری شامل افزایش وزن، تغییر مرکز ایستایی بدن، عدم توازن عضلانی، تغییرات هورمونی (استروژن و ریلاکسین) است.

 

هنگام بارداری، بدن هومورن ریلاکسین (Relaxin) آزاد می کند که اثری آرام بخش و تسکین دهنده دارد.همچنین هنگام زایمان بسیارمفید است. این هورمون باعث شلی و نرمی تاندون ها و لگن می شود و اجازه خروج جنین از رحم و به دنیا آمدن نوزاد را می دهد. همین هورمون باعث نوع راه رفتن خانم های باردار (مدل خاص تلوتلوخوردن) می شود.افزون بر شل شدن لگن و آماده شدن آن برای مراحل بعدی، رحم نیز به رشد خود ادامه می دهد. این رشد رحم دو پیامد دارد؛ یکی اینکه باعث تغییر مرکز ایستایی بدن می شود و دیگری اینکه شل شدن تاندون های رحمی باعث وارد آمدن فشار و کشش اضافی بر ستون مهره ها و عضلات اطراف آن می شود. عضلات رحمی که زیاد کشیده شده اند چندان آماده این همه وزن رحم نیستند. بنابراین ستون مهره ها و عضلات آن این وزن اضافی را تحمل میکنند.اضافه وزن در قسمت جلویی بدن، مرکزثقل بدن و نیز نقاط فشار روی مفصل ها و عضلات را تغییر می دهد و به ویژه در ناحیه لگن و کمرتان این امر باعث احتمال از دست رفتن تعادلتان می شود که البته در اواخر دوران بارداری تشدید میشود.وقت ها شما می توانید از این دردها پیشگیری کرده یا آن را درمان کنید. در این مطلب 7 روش مقابله با دردهای پشت در این دوران پیشنهاد می شود:1 تمرین وضعیت های بدنی درستهمزمان و با رشد جنین، مرکز ثقل بدن به سمت جلو تمایل می یابد. می توانید با تمایل به سمت عقب یا در صورت امکان با تکیه دادن، این حالت را جبران کنید.با این کار به عضلات کمرتان کمی کشش می دهید و با این درد مقابله می کنید.برای اینکه در وضعیت بدنی صحیحی قرار داشته باشید، این موارد را رعایت کنید:• ایستادن صاف و مستقیم- قفسه سینه را بالا نگه دارید• شانه ها را عقب و شل نگه دارید – زانو هایتان از هم فاصله داشته باشند.

کمر درد شدید در هفته اول بارداری

کمر درد شدید در حاملگی

 

هنگامی که می ایستید خود را در وضعیت بدنی راحتی قرار دهید. اگر مجبورید طولانی مدت بایستید یک پایتان را روی چهارپایه ای کوتاه بگذارید و به تناوب به هریک از پاهایتان روی چهارپایه استراحت دهید. وضعیت درست بدنی همچنین به معنی نشستن بادقت نیز هست.صندلی ای را برای نشستن انتخاب کنید که پشتی داشته باشد یا یک جای کوچک برای یک بالش پشت کمر. گردن و پشتتان را صاف نگه دارید و زیر پایتان چهارپایه ای کوچک قرار دهید. تمرین وضعیت های بدنی درست در بارداری یکی از اساسی ترین آموزش های هنگام بارداری است.داشتن پوشاک مناسبکفش های پاشنه کوتاه با انحنای مناسب به پا کنید. شلوارهای بارداری با بند شلوارنگهدارنده مناسب بپوشید. شاید پوشیدن کمربندهای بارداری در برخی افراد موثر باشد. هرچند درباره اثربخشی این کمربندها، بررسی های زیادی انجام نشده است.بلند کردن درست اجسامهنگامی که می خواهید اجسام کوچک را از زمین بردارید به حالت چمباتمه (روی دوپا) بنشینید و با پاهایتان بلند شوید. بالاتنه تان را خم نکنید و از پشتتان برای بلند کردن استفاده نکنید.بسیار مهم است که به میزان توان خود آگاهی داشته باشید و در چارچوب آن عمل کنید. اگر نیاز به کمک دارید، از فردی تقاضای کمک کنید.خوابیدن به پهلوهنگام خواب به پهلو دراز بکشید و روی پشت (طاق باز) نخوابید. یکی یا هر دو زانویتان را خم کنید. اگر بالشی کنار زانو و بالشی دیگر زیر شکم تان بگذارید یا از بالش های یکسره بلند مخصوص بارداری، استفاده کنید که می تواند به خوابیدن تان کمک کند.ماساژ های گرم یا سردمی توانید یک پد گرمادهنده یا حوله ای نخی که آن را با اتو یا وسیله ای دیگر گرم کرده اید، استفاده کنید. به یادداشته باشید از داغ کردن یا قراردادن اتو حتی با درجه کم، خودداری کنید. ماساژ پشت هم سودمند است.

 

کمر درد شدید در هفته دوم بارداری

رهایی از کمر درد در دوران بارداری

 

به نقل از آکاایران : بهتر است از همسرتان بخواهید پشت شما را ماساژ دهد یا بره ماساژ حرفه ای پیش از تولد را از یک ماساژ دهنده حرفه ای بخواهید. در صورت نیاز از گروه مامایی مشورت بگیرید.6 ورزش و فعالیت منظم بدنی در بره روزانهدر بره روزانه تان ورزش و فعالیت منظم بدنی را بگنجانید. فعالیت منظم روزانه پشت را قوی نگه می دارد و درد پشت در بارداری را تسکین می دهد. با تایید گروه مامایی مشاورتان تمرین هایی آرام مانند شنا و پیاده روی را انجام دهید.همچنین می توان کشش در کمر ایجاد کرد به این ترتیب روی دست ها و زانوهایتان تکیه کنید و سرتان را در امتداد پشت صاف نگه دارید. شکم را داخل ببرید، منقبض و سفت کنید و شانه ها را به بالا بکشید، چند ثانیه نگه دارید و سپس پشت و شکم را شل کنید. پشتتان را تا جایی که می توانید صاف کنید.این حرکت را 1 بار به آرامی تمرین کنید. برای فراگیری تمرین های کششی دیگر می توانید به گروه مامایی مشاورتان در بارداری مراجعه کنید یا به انجام ورزش های کششی ویژه دوران بارداری (با کمک دی وی دی، سی دی های آموزشی، کتابچه و) بپردازید.7 درمان های تکمیلیبرخی از پژوهشگران پیشنهاد می کنند با انجام طب سوزنی در بارداری، می توان دردهای پشت در بارداری را تسکین داد. به نظر می رسد درمان های طب تکمیلی نیز تا حدودی باعث حس آرامش در خانم ها می شود.اگر با به کارگیری هر 6 روش نخست همچنان دردهایتان شدید است، بهتر است با گروه مامایی در میان بگذارید. در مواردی ممکن است عامل درد شدید شما مربوط به بارداری نباشد. بنابراین مشاوره این امکان را می دهد تا عامل اصلی شناسایی شود. دردهای پشت در بارداری را به هر شکل نمی توان نادیده گرفت.در صورتی که گروه مامایی برای شما داروهایی مانند استامینوفن و تجویز کرده باشد، آن را مصرف کنید. کمردرد با هرگونه خون ریزی از واژن یا ترشحات می تواند نشانه غیرطبیعی بودن درد باشند و در این صورت نیز بی درنگ با گروه مامایی خود مشاوره کنند. پیشگیری، بهترین راه درمان برای این مشکل است.

 

درمان کمر درد در دوران بارداری

کمر درد شدید در حاملگی

 

اقدامات پیشگیرانه شامل:• ورزش کردن به ویژه خم کردن لگن• دقت و داشتن وضعیت های بدنی صحیح• بلند شدن و خم شدن صحیحخبر خوب اینجاست که به طور میانگین دردهای پشت در بارداری طی 6 ماه فروکش می کنند.منبع:سیمرغویرایش و تلخیص:آکاایران

 

سلامت ، درمان بیماری ها ، مقالات پزشکی ، اطلاعات دارویی ، تغذیه ، رژیم درمانی

تبریک! بارداری واقعا اتفاق بزرگی در زندگی تمامی بانوان است، به خصوص اگر تجربه اولین بارداری شما باشد، این بهترین لحظه زندگی است و چه بهانه‌ای بهتر از این برای جشن گرفتن و شکر گزاری. در این دوران لحظاتی را تجربه می‌کنید که نمی‌خواهید هرگز به پایان برسند، معجزه‌ای را حس می‌کنید که همه وجودتان از آن به وجد می‌آید.

یقینا هیچ تجربه‌ی دیگری در زندگی همتای این لحظه نیست که بدانی قرار است مادر شوی. این نه ماه زندگی‌ات را برای همیشه دگرگون می‌کند!

اینجاست که باید از نظر جسمی و ذهنی خود را برای تغییرات بزرگی آماده کنید که تا چند ماه آینده رخ خواهد داد برخی هورمون‌ها، از جمله هورمون ریلاکسین در بدنتان ترشح خواهد شد که شما را برای زایمان آماده می‌کند. یکی از عوارض ترشح ریلاکسین، شل شدن رباط ها و پیوند میان مفاصل است که همین امر مادر را آسیب پذیرتر می‌کند و از مقاومت او می‌کاهد. برای بزرگتر شدن شکم، عضلات به ویژه در ناحیه‌ی پشت کشیده می‌شوند تا بتوانند وزن بیشتری را تحمل کنند، این کشش مضاعف موجب بروز درد در ناحیه کمر خواهد شد. برخی معتقدند بارداری به دلیل شرایطی که برای مادر به وجود می‌آورد او را مستعد برخی مشکلات می‌کند. مثلا دلیل بروز کمر درد به خصوص در مراحل اولیه، تغییرات هورمونی و جسمی بدن مادر است. مطالعات نشان می‌دهند که بین ۵۰ تا ۷۵ درصد مادران در این دوران با مشکل کمر درد مواجه می‌شوند.

 

کمر درد بارداری به طور خاص در ناحیه تلاقی لگن و ستون فقرات یعنی در مفاصل خارجی خاصره‌ای مشاهده می‌شود. شایع‌ترین علل کمر درد در اوایل دوران بارداری عبارتند از:

 

طی یک بارداری سالم مادر به تدریج افزایش وزن پیدا می‌کند و فشار ناشی از این افزایش وزن بر ستون فقرات می‌شود. همچنین وزن ناشی از رشد جنین و بزرگ شدن رحم به عروق خونی و اعصاب لگن و پشت فشار وارد کرده و به کمر درد در اوایل دوران بارداری منجر خواهد شد.

 

بارداری مرکز ثقل بدن را تغییر می‌دهد. در نتیجه عضلات شکمی کشیده شده و شما به سختی می‌توانید تعادل خود را نگه دارید، همین مسئله باعث بروز درد در ناحیه پشت و کمر خواهد شد.

 

با بزرگ شدن رحم، عضلات موازی و راست شکم که از دنده‌ها شروع و به استخوان شرمگاهی متصل می‌گردد، از هم جدا می‌شوند. این جدایی عضلات نیز کمر درد را تشدید می‌کند.

 

فشارهای روانی نیز باعث گرفتگی عضلات پشت می‌شود که با درد یا گرفتگی (اسپاسم) در ناحیه کمر همراه است.

 

در بارداری دوم به بعد یا در صورتی که مادر اضافه وزن داشته باشد، احتمال بروز کمر درد است. کار سنگین، سابقه‌ی کمر درد یا درد لگن و یا اصابت ضربه به لگن می‌تواند از عوامل بروز کمر درد در دوران بارداری باشد.
اگرچه کمر درد همواره با بارداری همراه است اما غیر قابل درمان نیست به شرط آن که بتوانیم به علت آن پی ببریم و راهی برای تسکین درد پیدا کنیم.

 

در اینجا رهنمود هایی برای مواجهه با کمر درد در روزهای اولیه بارداری آمده است.

 

تا جایی که امکان دارد اشیا سنگین را بلند نکنید. اگر زمانی مجبور شدید، این کار را به درستی انجام دهید! یعنی به جای خم کردن کمر، زانوها را به شکل چمباتمه خم کرده و شی مورد نظر را بلند کنید. دقت کنید که هیچ فشاری به کمر وارد نشود.

 

– از نشستن و ایستادن به مدت طولانی و از ایستادن روی یک پا خودداری کنید. می‌توانید یک چهارپایه یا صندلی راحتی به همراه داشته باشید تا اگر ناگزیر به ایستادن برای مدت طولانی هستید بتوانید در فواصل زمانی معین بنشینید.

– از صندلی های پشتی دار استفاده کنید و یا یک بالش در پشت خود قرار دهید و سعی کنید با پشت صاف بنشینید.

– در حالت ایستاده، قامت خود را صاف نگه دارید به طوریکه شانه‌هایتان در وضعیت راحت باشد.

– در محل کار و در حین رانندگی، یک پشتی مناسب برای صندلی خود در نظر بگیرید. پاهایتان را روی هم نیندازید، صندلی و صفحه نمایش لپ‌تاپ یا کامپیوتر خود را در وضعیت مناسبی قرار دهید. تا جایی که امکان دارد در فواصل زمانی معین از جای خود برخیزید و کمی راه بروید و در زمان استراحت و نهار کمی هوای آزاد تنفس کنید.

– هنگام انجام امور خانه مراقب باشید و از انجام کارهای سنگین خودداری کنید.

– نشستن بر روی یک حوله یا بالشتک گرم به شما احساس راحتی بیشتری می‌بخشد.

– اگر فرزند نوپای دیگری دارید و باردار هم هستید، رعایت اصول صحیح بلند کردن فرزندتان بسیار مهم است. همیشه باید به حالت زانو زدن یا چمباتمه فرزندتان را بلند کنید و اگر نمی‌توانید بهتر است بنشینید و او را در آغوش بگیرید.

 

– به پهلو بخوابید و زانو ها را در هم قفل نکنید. توجه داشته باشید که با استفاده از بالش بارداری خواب راحت‌تری خواهید داشت، می‌توانید یک بالش بین زانوها و یکی دیگر در زیر شکم قرار دهید. به این ترتیب قسمت بالایی پاها به هنگام تغییر وضعیت خواب در وضعیت مناسبی قرار خواهند داشت.

– برای خواب از تشک سفت استفاده کنید.

– برای خارج شدن از رختخواب، ابتدا به پهلو بقلتید و در وضعیت نشسته قرار بگیرید، سپس به آرامی بایستید.

– از متخصص زنان بخواهید تمرینات کششی، شکمی و ثبات دهنده در کل تمرینات سبکی که در بارداری بی‌خطرند، به شما معرفی کند انجام منظم این تمرینات موجب بهبود کمر درد و در عین حال انعطاف پذیری بدن می‌شود.

– با اجازه پزشک، یک ماساژ بارداری ملایم را امتحان کنید.

– هرگز بدون مشورت پزشک دارو مصرف نکنید چون ممکن است با عوارض بعدی در بارداری همراه باشد.

 

– از سینه‌بندهای راحت (کشی) مخصوص بارداری با اندازه مناسب استفاده کنید. توجه کنید که تسمه‌ها باید به اندازه کافی پهن و بزرگی کاپ به اندازه باشد که فشار اضافی به شانه‌ها و قفسه سینه وارد نگردد.

– لباس‌های بارداری بپوشید که در ناحیه شکم حالت ساپورت یا کشی دارند و از شلوارهای بارداری با کمربند کشی که زیر شکم بسته می‌شوند، استفاده کنید.

– از پوشیدن لباس‌های تنگ و چسبان در دوران بارداری اکیدا خودداری کنید چراکه این لباس‌ها مانع گردش مناسب خون شده و ذخیره اکسیژن در عضلات را کاهش می‌دهند، این مسئله خود یکی از دلایل کمر درد در دوران بارداری است.

– به یاد داشته باشید که در دوران بارداری پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند به خصوص کفش‌هایی که با پاشنه بلند تر از ۷ سانتیمتر و نوک تیز ممنوع است. برای پوشیدن این کفش‌ها باید تا به دنیا آمدن فرزند دلبندتان صبر کنید. پزشکان معتقدند پوشیدن کفش‌هایی با پاشنه‌ی کوتاه (نه تخت) و یا یک کفش کتانی دارای قوس مناسب، هرچند که ممکن است خیلی مطابق مد روز نباشد ایمنی و راحتی شما و فرزندتان را فراهم کرده و بهترین گزینه برای شما محسوب می‌شوند.

 

طب سوزنی یک شکل از طب چینی است که در آن برای تحریک نقاط خاص بدن از سوزن‌های نازک مخصوص استفاده می‌شود، شما می‌توانید برای رهایی از کمر درد بارداری این روش را نیز امتحان کنید و مطالعات نشان داده‌اند که طب سوزنی می‌تواند در تسکین کمر درد بارداری به طور طبیعی موثر واقع شود!

 

استراحت در یک وان آب گرم که به اندازه دو یا سه قطره روغن عصاره‌ی اسطوخودوس (لوندر) یا گیاه ایلنگ در آن چکانده شده باشد، به بهبود درد عضلات کمک می‌کند. اما از آن‌جا که روغن اسطوخودوس (لوندر) موجب تحریک انقباضات رحمی می‌شود، در سه ماهه اول بارداری باید با احتیاط و به ندرت استفاده گردد.

 

گیاهان دارویی مخصوص کمر درد مانند گیاه پنجه شیطان را باید با دقت و احتیاط بسیار در دوران بارداری استفاده کرد، چراکه بی‌خطر بودن این گیاهان هنوز به طور کامل اثبات نشده است.

 

کیسه آب گرم یا کیسه یخ به طور موقت کمر درد را تسکین می‌دهد. ماساژ نیز در بهبود کمر درد مادران باردار موثر است.

 

هر چقدر ذهن آرامتر باشد، عضلات کمر شل‌تر و آزادتر می‌شوند. تمرینات یوگا و مدیتیشن به آرامش ذهن و عضلات ناحیه کمر کمک می‌کند.

 

روند افزایش وزن خود را در دوران بارداری کنترل کنید، به یاد داشته باشید که اضافه وزن مساوی است با فشار بر عضلات کمر.

برخورداری از یک رژیم غذایی مغذی و متعادل بخش مهمی از یک بارداری سالم است. اگر از یک الگوی غذایی صحیح پیروی نموده و در مصرف کربوهیدرات، چربی و پروتئین تعادل داشته باشید و انواع میوه‌ها و سبزیجات را مصرف کنید. می‌توان گفت تغذیه سالم و مناسبی دارید. کافئین را به طور کامل از بره غذایی خود حذف کنید، بدین ترتیب به طور طبیعی از کمر درد خلاص می‌شوید. هیچ ارتباطی بین کمر درد و سلامت بارداری وجود ندارد.

 

در اینجا هشت تمرین ساده و موثر در رفع کمر درد ارائه شده است:

ورزش‌های قبلی عروقی ورزش‌هایی هستند که در یک مدت مشخص باعث افزایش ضربان قلب می‌شوند، مثل پیاده روی، شنا و دوچرخه سواری که خطری برای خانم‌های باردار ندارند و به درمان اساسی کمر درد کمک می‌کنند. شما می‌توانید این ورزش‌ها را ۳ تا ۵ روز در هفته و هر بار به مدت ۲۰ تا ۴۵ دقیقه انجام دهید. ورزش‌های قبلی عروقی حتما باید آرام یا با شدت متوسط انجام شوند و هیچ‌گونه خستگی در بدن ایجاد نکنند.

 

حرکات چرخشی لگن که اصطلاحا با تیلت‌های لگن شناخته می‌شوند یکی دیگر از راه‌های موثر در بهبود کمر درد بارداری هستند. برای انجام این تمرینات کافی است به پشت دراز بکشید، زانوها را خم کنید به طوری که کف پا روی زمین قرار بگیرد، دستان خود را زیر کمر قرار دهید بطوریکه فاصله بین زمین و کمر را حس کنید. حالا کمر را به زمین بچسبانید. حرکات چرخشی لگن به آرامش عضلات شکم و باسن کمک کرده و تا حد زیادی از کمر درد می‌کاهد.

 

بالا بردن دست و پا برای عضلات پشت و باسن بسیار مفید است و کمر درد را کاهش می‌دهد. برای انجام این تمرین، کف دست و زانوهای خود را روی زمین بگذارید (حالت چهار دست و پا) و ستون فقرات خود را صاف نگاه دارید حالا حرکات چرخشی لگنی را انجام دهید. سپس پای چپ و دست راست خود را بلند کنید به طوری که در راستای ستون فقرات باشد. مدت کوتاهی در این حالت بمانید، سپس دست و پای خود را به آرامی پایین بیاورید. این تمرینات را با دست و پای مخالف چند بار تکرار کنید. اگر انجام این تمرین به این شکل برایتان سخت بود، می‌توانید دست و پاها را جداگانه بلند کنید یعنی فقط دست یا پای خود را بلند کنید، نه هر دو را با هم.

 

ورزش کگل عضلات کف لگن را تقویت و کمر درد را درمان می‌کند. به پشت بخوابید و عضلات ناحیه واژن را به بالا و به طرف داخل بکشید. به هنگام انجام ورزش‌های کگل، نباید عضلات ران‌ها، شکم و باسن سفت شوند.

 

چمباتمه به دیوار در اصطلاح ورزشی به آن اسکات دیوار گفته می‌شود یکی دیگر از ورزش‌های بی خطر و موثر در کاهش کمر درد دوران بارداری است. این تمرینات روی عضلات باسن، شکم و ران کار می‌کنند. پشت به دیوار به گونه ای بایستید که پشت، شانه‌ها و سر به دیوار بچسبد و کف پا به اندازه ۳۰ تا ۶۰ سانتیمتر با دیوار فاصله داشته باشد. قسمت پایینی پشت (کمر) را به دیوار فشار دهید، به حالتی که می‌خواهید بنشینید، به سمت پایین بیایید و با زاویه ۹۰ درجه زانو را خم کنید و به حالت چمباتمه قرار بگیرید (یعنی کاملا ننشینید و ران‌ها موازی با زمین باشند). در همان حالت که باسن و پشت مماس با دیوار است، به آرامی به حالت اول برگردید.

 

تمرینات کششی پشت برای رهایی از کمر درد فوق‌العاده موثر هستند. این تمرینات با استفاده از دست‌ها و زانوها انجام می‌شود. پاها را به اندازه عرض شانه‌ها باز کنید و دست‌ها را به سمت جلوی سر بکشید. به هنگان انجام ورزش یک بالش کوچک زیر خودتان قرار دهید تا از شکم در مقابل آسیب‌های احتمالی محافظت کند. حالا بر روی زانو بنشینید و دست‌ها را به طرف جلو دراز کنید تا کشش در ستون فقرات احساس شود.

 

کاملا صاف بایستید، طوری که سر رو به بالا و کمر صاف باشد. دست‌هایتان را از پشت به هم قفل کنید و بدون این که شانه‌ها و گردن به سمت جلو خم شوند، بازوها را کاملا به سمت بالا بکشید. در این ورزش عضلات پشت، شانه‌ها و بازوها کشیده شده و کمر درد کاهش می‌یابد.

 

کشش همسترینگ یا عضلات پشت ران یکی از تمرینات موثر در کمر درد بارداری است، اما باید به آرامی انجام شود. یک صندلی جلوی خود بگذارید و یکی از پاهایتان را روی آن قرار دهید. هر دو پا و کفل‌ها را به طرف جلو نگه دارید، در حالی که پشتتان را صاف نگه داشته اید، به جلو خم شوید تا کشیدگی را در عضلات پشت ران احساس کنید.

 

برای اجتناب از بروز کمر درد در بارداری باید از کارهای زیر پرهیز کنید:

 

به دلایل بسیار می‌توان گفت بارداری دوران حساس مادر است. پزشکان برای تضمین سلامت جنین در حال رشد و مادر اقدامات احتیاطی مخصوص انجام می‌دهند. لذا علائم کمر درد را باید جدی گرفت. در غیر اینصورت، علاوه بر دوران بارداری پس از زایمان نیز شیوه زندگی و سلامت مادر را تحت تاثیر قرار می‌دهند. بنابر این لازم است مادر با موضوعات اصلی این بیماری از جمله راه‌های پیشگیری و درمان مناسب آشنا باشد.

دوران بارداری روزهای پربرکت و شادی است در این برهه‌ی زمانی مادر باید با دقت و هوشیاری کامل از فرزندش مراقبت کند تا به هنگام تولد از موهبت سلامتی برخوردار باشد. فرزند در شکمتان هر روز بزرگتر خواهد شد و این مسئله شما را خوشحال می‌کند و دقیقا همان چیزی است که می‌خواهید ولی در همین حال فشار بیشتری به عضلات کمرتان وارد می‌شود، پس مراقب خودتان باشید تا از کمر درد های شدید دوران بارداری رهایی یابید.

 

منابع: مجله نی نی + | مام‌جانکشن
ترجمه: مهدیه اسماعیل زاده

برچسب ها

اولین نفری باشید که نظر و یا تجربه خود را در مورد این مطلب با دیگران اشتراک می‌گذارد

افزودن نظر (نظر یا سوالی در مورد این مطلب دارید ؟ با پر کردن فرم زیر می‌توانید نظر خود را ارسال کنید)

به روزترین مهد کودک ها

آخرین نظرات

هرگونه کپی برداری از مطالب مهدیاب تنها با ذکر منبع و لینک به آن مجاز می باشد. 139-1396 


به مادران باردار توصیه می شود برای مدت طولانی در یک حالت ثابت قرار نگیرند تا خستگی بر آنها غلبه نکند؛ مثلا اگر برای مدت طولانی ایستاده اند، مکانی را پیدا کنند و بنشینند و یا اگر برای مدت طولانی نشسته اند (مثلا پشت میز کار)، برای مدتی بایستند و یا تغییر وضعیت دهند.




دوران بارداری، دوران خاص و متفاوتی برای هر مادر می باشد که به علت تغییرات هورمونی و تغییرات ناگهانی در وزن ممکن است با مشکلاتی مواجه شود.

یکی از مشکلاتی که مادران باردار، به خصوص در ماه های آخر که وزن جنین می شود، با آن مواجه می شوند، کمردرد می باشد. با انجام یک سری کارها می توان این کمردرد را کاهش داد و دوران بارداری راحتی را تجربه کرد.

 

به مادران باردار توصیه می شود:

1- در تمام طول دوران بارداری خود از کفش های طبی و مناسب استفاده کنند. کفش هایی با پاشنه های کوتاه به همراه حفظ قوس داخل پا (کفی مناسب) انتخاب کنند تا فشار وارد شده بر پاها و ستون فقرات حین راه رفتن کم شود و مشکلات ناشی از اضافه وزن مادر، به ستون فقرات او آسیبی نزند.


2- برای مدت طولانی در یک حالت ثابت قرار نگیرند تا خستگی بر آنها غلبه نکند؛ مثلا اگر برای مدت طولانی ایستاده اند، مکانی را پیدا کنند و بنشینند تا به کمردرد ناشی از ایستادن طولانی دچار نشوند و یا اگر برای مدت طولانی نشسته اند (مثلا پشت میز کار) و خسته شده اند، برای مدتی بایستند و یا تغییر وضعیت دهند.


 

3- به مادرانی که در سه ماهه اول بارداری قرار دارند توصیه می شود برای رهایی از کمردرد این تمرین ورزشی را انجام دهند:

به پشت روی زمین دراز بکشید و زانوهای خود را خم کرده و به پشت خود کمی فشار بیاورید. این حالت را برای مدت 2 ثانیه حفظ کرده و سپس برای چند ثانیه استراحت کنید. این حرکت را 1 بار پشت سر هم و حدود دو تا سه بار در روز انجام دهید.

 


4- هنگام خوابیدن بالشی را بین پاهای خود قرار دهند تا اگر احساس کمردرد می کنند، این درد در خواب از بین برود. در طول سه ماهه دوم و سوم نیز می توان با قرار دادن بالشی نازک در زیر شکم احساس راحتی و آرامش کرد.

البته بالش های مخصوص دوران بارداری نیز در مراکز فروش وسایل پزشکی وجود دارد (تصویر کناری).

 

5- روزانه 2 تا 3 دقیقه پیاده روی آرام را در محلی مناسب و به دور از آلودگی هوا انجام دهند. پیاده روی با کفش مناسب علاوه بر کاهش کمردرد بارداری، فرصتی را به مادر می دهد تا بتواند با نوزاد خود صحبت کند. اگر پیاده روی در پارک و در فضای سبز انجام گیرد، روحیه ای چند برابر به مادر می دهد و مادر می تواند زیبایی های بصری خود را به جنین نیز منتقل کند.

 

6- اگر در دوران بارداری به کمردرد مبتلا شدید، سعی کنید با استفاده از کمپرس سرد و گرم در قسمت کمر به طور متناوب، به مدت 1 تا 15 دقیقه، باعث کاهش فشار عضلانی و ورم شوید (در مورد استفاده از این روش با پزشک خود مشورت کنید). شما می توانید ببینید که آیا حرارت سبب بهبود کمردرد شما می شود و یا بسته های یخ.

 

7- یکی از نکات مهمی که توصیه می شود، استفاده از کمربند یا شکم‌بند طبی در طی دوران بارداری می باشد. البته استفاده از این کمربند اگر تحت نظر پزشک باشد بهتر است. این کمربند طبی باعث می شود هنگام راه رفتن و یا ایستادن طولانی‌مدت، درد کمتری در کمر ایجاد شود.

 

8- استحمام با آب گرم پس از یک روز خسته کننده، برای بهبود کمردرد مناسب به نظر می رسد.

 

9- می توانید روش های ماساژ درمانی را برای تسکین کمردرد خود امتحان کنید.

 

1- اجسام سنگین را بلند نکنند؛ مثل یک کودک و یا کیف و وسایل سنگین. بلند کردن اجسام سنگین توسط خانم باردار، علاوه بر اینکه احتمال بروز کمردرد را در او می کند، احتمال سقط ناگهانی جنین را هم افزایش می دهد.

 


11- به مادران باردار، مخصوصا از ماه سوم حاملگی به بعد توصیه می شود هرگز به پشت خود نخوابند. خوابیدن به پشت می تواند فشار زیادی را به کمر وارد کند. همچنین در سه ماهه آخر بارداری ممکن است در اثر این نوع خوابیدن، بند ناف به دور گردن جنین بپیچد و منجر به خفگی او شود. بنابراین به پشت خوابیدن مادر هم به ضرر جنین است وهم به ضرر مادر. به مادران باردار توصیه می شود به پهلوی چپ خود بخوابند.

 

12- اگر کمردرد مادر شدید بود و با استفاده از روش های بالا، درد آن تسکین پیدا نکرد، می تواند با مراجعه به یک فیزیوتراپیست ماهر و با تجربه، درد کمر را تسکین دهد.

 

13- برخی از پزشکان استفاده از طب سوزنی را برای کاهش درد کمر، در طی دوران بارداری مجاز می دانند. ولی توصیه می کنیم قبل از انجام طب سوزنی در دوران بارداری، حتما با پزشک خود (پزشک متخصص زنان که تحت نظر او هستید) مشورت کنید.


14- مادران باردار نباید خیلی خود را خسته کنند و یا مدت زیادی بایستند. در دوران بارداری باید استراحت کنند. طبق تحقیقات مشخص شده است زنان بارداری که شاغل هستند و باید مدت زمان زیادی را بایستند یا بنشینند، از زنانی که در این دوران استراحت می کنند، به کمردرد مبتلا می شوند. بنابراین خواب و استراحت کافی برای مادران باردار توصیه می شود.


 

15- به مادران باردار توصیه می شود در صورت ابتلا به هر گونه درد مزمن و شدید در ناحیه کمر، سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنند. کمردرد شدید در این دوران ممکن است در اثر عفونت کلیه و یا بیماری دیگری باشد که در صورت عدم درمان، عواقب بدی را برای مادر و جنین به دنبال خواهد داشت.

 

البته باید گفت پزشک متخصص اجازه ندارد، برای بهبود کمردرد بارداری، دارو تجویز کند. اما اگر همه روش ها امتحان شد و پزشک نتیجه ای نگرفت، ممکن است بنا بر وضعیت سلامتی مادر و جنین، دارو نیز تجویز کند.

زهره لطیفی

بخش سلامت تبیان


مطالب مرتبط:

کمردرد بارداری شایع است

ورزش های مخصوص برای بهبود کمردرد بارداری

زنان باردار به پهلوی چپ بخوابند

1 راه تسکین درد کمر

آخرین روزهای بارداری

آزمایش های معمول در بارداری

رانندگی در حاملگی

علل غیرمعمول کمردرد و درمان آن

پورتال جوانان ایرانی

اما نباید کمر درد را بخشی از حاملگی خود بدانید و اصلاً خم به ابرو نیاورید. راه های زیادی برای برطرف کردن این درد وجود دارد. پس بهتر است همین حالا این تکنیک ها را یاد بگیرید چون بعد از وضع حمل هم برای بلند کردن نوزاد ۳ تا ۵ کیلوییتان لازمتان می شود.

حداقل ۵۰% از خانم ها در دوران بارداری خود دچار کمردرد می شوند. خانم های باردار به دلایل مختلف در معرض این مشکل قرار می گیرند:

– وزن اضافی: وزنی که در دوران بارداری اضافه می کنید برای نوزاد شما خوب است اما می تواند روی کمرتان فشار وارد کند.

– هورمون ها: در طول دوران بارداری، هورمون رلاکسین باعث می شود رباط های بین استخوان لگن صاف شوند و مفاصل شما برای آماده سازی برای وضع حمل شل شوند. هرچه ساختاری که از لگن شما حفاظت می کند نرم تر می شود، ناراحتی شما در ناحیه کمر می شود، مخصوصاً موقع راه رفتن و بالا و پایین رفتن از پله ها.

این تکنیک ها می تواند به شما برای برطرف کردن ناراحتی و درد کمر کمک کند:

با پیش رفتن بارداری و بزرگتر شدن رحم، به طور طبیعی شانه هایتان را به سمت عقب می دهید تا کمی از وزن رحم که شما را به سمت جلو می کشد را برطرف کنید. همین عمل منجر به فشار آوردن روی کمر خواهد شد. به همین دلیل لازم است که درمورد طرز ایستادن و نشستن خود با پزشکتان مشورت کنید تا بهترین حالت را به شما معرفی کند.

– تنظیم بالش ها موقع خواب: به پهلو بخوابید، درحالتی که یکی یا هر دو زانو را خم کرده باشید. بالشی بین زانوهایتان و یک بالش دیگر هم زیر شکمتان قرار دهید.

– لباس مناسب: کفش های پاشنه کوتاه و راحت بپوشید. شلوارهایتان هم باید شلوار مخصوص حاملگی با خطر کمر پایین باشد.

– حفظ تناسب اندام: تا آنجا که پزشک مخصوصتان توصیه می کند، یک بره ورزشی می تواند کمرتان را قوی و سالم نگه دارد  و درد کمر شما را هم از بین ببرد. خیلی از خانم های باردار از شنا لذت می برند و پزشکان نیز خیلی به این ورزش در دوران بارداری توصیه می کنند. پیاده روی یا ورزش های مخصوص قبل از وضع حمل یا یوگا نیز برای شما مفید است. یک حرکت تمرینی دیگر هم هست که خیلی برای برطرف کردن کمر درد کمک می کند: روی کف دست ها و زانوها خم شوید طوریکه دست ها در
خط پشتتان قرار داشته باشند. شکمتان را تو کشیده و تیره پشتتان را به سمت بالا قوس دهید. چند ثانیه این حالت را نگه دارید و بعد آزاد کنید. سه تا پنج مرتبه یک حرکت را تکرار کنید و کم کم تعداد تکرارها را به ۱۰ برسانید.

درد کمر اگر سخت و تسکین ناپذیر باشد و همراه با علائم دیگر ظاهر شود، می تواند نشانه یک مشکل جدی تر باشد. درد شدید پایین کمر می تواند علامت وضع حمل یا وضع حمل زودرس باشد. به همین دلیل نباید به هیچ عنوان دردهای کمر را نادیده بگیرید.

برچسب ها : با کمردرد حاملگی چه کنمبارداریحاملگیدرمان کمردردکمردرد در بارداریکمردرد در حاملگیمردمان

۱۲ شهریور, ۱۳۹۰

۲۹ آبان, ۱۳۹۰

۲۲ تیر, ۱۳۸۷

دنبال کردن

تغذیه و تناسب اندام

خواص و فواید عسل

۱۱ خرداد, ۱۳۸۷

ازدواج و خانواده

با کسی که دوستش ندارید رابطه دارید؟

۴ مهر, ۱۳۹۵

ازدواج و خانواده

اصول اخلاقی مهم در تربیت فرزندان

۱ خرداد, ۱۳۸۷

روشهای موفقیت

دو درس مدیریتی که طبیعت به رهبران یاد می دهد

۱۹ مهر, ۱۳۸۹

ازدواج و خانواده

کودک آزاری و روشهای پیشگیری از آن

۱ خرداد, ۱۳۸۷

چطور کسی که عاشقش بودید را فراموش کنید

بررسی خودارضایی از نقطه نظر علمی

تنفر از والدین: چرا برخی فرزندان از والدین خود متنفر میشوند؟

وقتی مردی شما را بخواهد

عشق یکطرفه: کسی را دوست دارید که دوستتان ندارد؟

بیشتر

مد و مسائل زندگی

۵ چیزی که شما را در زندگی عقب می‌اندازند

۱۵ مرداد, ۱۳۹۷

ازدواج و خانواده

۱۰ نکته برای حل مشکلات زناشویی

۱ مرداد, ۱۳۹۷

سلامتی و بهداشت

۲۰ کاری که قبل از خواب نباید انجام دهید

۲۴ تیر, ۱۳۹۷

ازدواج و خانواده

۱۸ راه برای استحکام رابطه‌ عاشقانه

۱۹ تیر, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

افکار وسواسی: یکی از نشانه‌های متداول اضطراب

۱۳ تیر, ۱۳۹۷

ازدواج و خانواده

آیا بدون ازدواج خوشحال‌تریم؟

۲ تیر, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

چطور افکار محدود‌کننده را از بین ببرید

۲۴ خرداد, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

اینستاگرام و اثر حسادت ناشی از آن در زندگیِ واقعی

۲۱ خرداد, ۱۳۹۷

ازدواج و خانواده

احساس گناه و شرمساری بخاطر رابطه جنسی

۱۲ خرداد, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

۵ راز استقلال احساسی

۸ خرداد, ۱۳۹۷

روشهای موفقیت

۱۲ روش برای جلوگیری از گپ‌های بیهوده و داشتن گفتگوهای واقعی

۵ خرداد, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

قبل از کوهنوردی حتما بخوانید

۲۲ اسفند, ۱۳۹۶

مد و مسائل زندگی

۱۰ ابزار ضروری که باید در خانه داشته باشید

۲۲ اسفند, ۱۳۹۶

مد و مسائل زندگی

نشخوار فکری باعث مرگتان می‌شود

۲۲ اسفند, ۱۳۹۶

ازدواج و خانواده

چطور روابط‌جنسی زودگذر می‌تواند بر سلامت روان شما اثر بگذارد

۱۵ اسفند, ۱۳۹۶

سلامتی و بهداشت

خودبیمارانگاری (هیپوکندریا) : علائم، تشخیص و درمان

۲۹ بهمن, ۱۳۹۶

سلامتی و بهداشت

کدام مسواک مانع پوسیدگی دندانم می‌شود؟

۲۸ بهمن, ۱۳۹۶

سلامتی و بهداشت

نکاتی مهم در سلامت و بهداشت دهان و دندان

۲۸ بهمن, ۱۳۹۶

سلامتی و بهداشت

از کجا بفهمیم نرمی استخوان داریم

۲۰ بهمن, ۱۳۹۶

مد و مسائل زندگی

اجاره آپارتمان در تهران : نکات مهم تنظیم قرارداد

۱۸ بهمن, ۱۳۹۶

سلامتی و بهداشت

۲۰ کاری که قبل از خواب نباید انجام دهید

۲۴ تیر, ۱۳۹۷

ازدواج و خانواده

۱۰ نکته برای حل مشکلات زناشویی

۱ مرداد, ۱۳۹۷

مد و مسائل زندگی

۵ چیزی که شما را در زندگی عقب می‌اندازند

۱۵ مرداد, ۱۳۹۷

کلیه حقوق سایت برای مردمان محفوظ است . استفاده غیر تجاری مطلب همراه با ذکر منبع و لینک مجاز می باشد.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *