عوارض قرص ملوکسیکام چیست

مجری طرح پایلوت : انجمن داروسازان اصفهان

تحت نظارت معاونت غذا و دارو

مسئولیت صحت اطلاعات بر عهده داروخانه می باشد

*دریافت دارو فقط بصورت حضوری در محل داروخانه و با نسخه کامل امکان پذیر است*

ملوکسیکام
ملوکسی کام به دسته ای از داروها تعلق دارد ب داروهای ضد التهاب غیر کورتونی. ملوکسیکام در دراز مدت التهاب و درد را کاهش می دهد لذا در تسکین دردهای مزمن مانند درد روماتوئید آرتریت و سایر دردهاي مفصلي مزمن كاربرد دارد.همچنین در درمان کوتاه مدت دردهای استخوانی و مفصلی نیز می تواند موثر واقع شود.
ملوکسیکام با کاهش التهاب و تسکین درد به بهبود وضعیت بیمار کمک می کند.
ملوکسیکام با مسدود کردن اثر آنزیم سیکلوکسیژناز، منجر به کاهش ساخت ماده ای شیمیایی به پروستاگلاندين در بدن می شود که مسئول ایجاد درد و التهاب در ناحیه ی آسیب دیده می باشند.در نتیجه با مهار آنزیم های سکلوکسیژناز و کاهش تولید پروستاگلاندين،درد و التهاب کاهش می یابد.عوارض قرص ملوکسیکام چیست

پيش از مصرف ملوکسیکام
_در صورت سابقه ی آسم، حساسیت، زخم معده یا دوازدهه و بیماری های گوارشی(مانند کرون)، بیماری قلبی یا عروقی، لوپوس،مشکلات کبدی، کلیوی و سایر موارد به پزشک خود اطلاع دهید.
_در صورتی که سابقه ی فشار خون بالا و يا وجود لخته در عروق، فشارخون و كلسترول بالا دارید، پزشک خود را مطلع نمایید.
-از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خوددر اختیار پزشک یا داروساز قرار دهید
_در صورت سابقه ی حساسیت به داروهای ضد درد (مانند آسپرین، ناپروکسن، ایندو متاسین و ایبوبروفن و)به پزشک خود اطلاع دهید.
-در صورتی که سیگاری هستید، به پزشک خود اطلاع دهید.

نحوه ي مصرف ملوکسیکام
-در صورت مصرف طولانی مدت دارو را دقيقاً طبق تجویز پزشک مصرف نمایید.اما عموماً ۵۰مصرف این دارو بصورت ۱قرص ۷.۵ یا ۱۵ میلی گرم در روز می باشد.
-قرص را بطور کامل همراه با یک لیوان آب ببلعید. مصرف این دارو همراه با غذا به کاهش عوارض گوارشی ناشی از مصرف آن کمک می نماید.
-در صورت فراموشی یک نوبت مصرف دارو، از مصرف نوبت فراموش شده صرف نظر نمایید و نوبت بعدی را طبق بره مصرف نمایید. به هیچ وجه مقدار دارو در یک نوبت را دوبرابر ننمایید.

توصیه های داروی ملوکسیکام
-در صورتی که مصرف این دارو برای مدت طولانی توسط پزشک به شما توصیه شده است، تحت نظر پزشک خود بمانید تا پیشرفت درمانی شما بررسی گردد.در صورتی که نیاز به مصرف طولانی مدت این دارو دارید،پزشک می تواند همراه آن، دارو های محافظت کننده از معده تجویز نماید تا عوارض کاهش یابد.
-مصرف داروبطور منظم در ساعت مشخصی از روز می تواند باعث زودتر رسیدن به اثر درمانی مطلوب گردد.
_در صورتی که مبتلا به آسم می باشید ،ممکن است علائمی مانند خس خس سینه و مشکل تنفسی در شما با مصرف این دارو تشدید شود.در صورت بروز این عوارض ،این دارو را قطع نمایید و به پزشک خود مراجعه نمایید.
‎- در صورتی که قصد عمل جراحی یا درمان دندانپزشکی را دارید به پزشک خود در مورد مصرف این دارو اطلاع دهید.
عوارض شایع ملوکسیکام
_علائم گوارشی مانند سوء هاضمه ،سوزش سردل،معده درد و از علائم شایع داروهای NSAIDs می باشد که برای کاهش آنها مصرف دارو پس از غذا توصیه می شود.در صورت ادامه دار شدن این عوارض با پزشک خود مشورت نمایید.
_احساس تهوع ناشی از این دارو با مصرف وعده های غذایی سبک و پرهیز از غذاهای پرچرب و پرادویه کاهش می یابد.
-جهت بهبود اسهال ناشی از مصرف این دارو،مصرف وعده های غذایی ساده و مایعات به مقدار کافی توصیه می شود.
-در صورت بروز یبوست، رژیم سرشار از فیبر(میوه و سبزیجات) و مصرف مایعات به اندازه ی کافی توصیه می شود.
_ در صورت مشکلات تنفسی و هرگونه علائم حساسیت دارویی (مانند ورم صورت و دهان) به پزشک خود مراجعه نمایید.
_در صورت مشاهده دفع خون یا مدفوع تیره، استفراغ حاوی خون یا شکم درد شدید، مصرف دارو را قطع و به پزشک خود مراجعه نمایید.
-در صورت بروز سردرد، سرگیجه یا گیجی شدید، تغییرات خلق و خو، اختلال در خواب، زنگ زدن گوش در مدت درمان با این دارو، حتماً به پزشک خود اطلاع دهید.

خرید قرص کلترکس از داروخانه اینترنتی دارویاب
خرید کپسول پرفلکس از داروخانه اینترنتی دارویاب

Reference:https://www.drugs.com/meloxicam.html

ژنریک دارو : ملوکسیکام Meloxicam

ملوکسیکام یک داروی ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAID) است که برای برطرف کردن علائم آرتروز، مانند التهاب، تورم، سفتی و درد مفاصل استفاده می شود. با این حال این دارو آرتروز را درمان نمی کند بلکه تا زمانی که به مصرف آن ادامه می دهید، علائم بیماری بهبود می یابند. داروی ملوکسیکام تنها با نسخه پزشک در دسترس بیمار قرار می گیرد و به شکل کپسول، قرص و سوسپانس موجود است. 

در صورتیكه تصمیم به مصرف دارویی دارید همه جوانب آن باید بدقت بررسی گردد. درمورد مصرف داروی ملوکسیکام موارد زیر باید درنظر گرفته شوند:

اگر به ملوکسیکام یا هر داروی دیگری حساسیت نشان داده اید، حتما پزشک خود را مطلع سازید. به علاوه اگر دچار حساسیت های دیگری هم هستید، مانند حساسیت غذایی، حساسیت به رنگ، مواد نگهدارنده و یا حیوانات، به پزشک خود اطلاع دهید. در مورد داروهایی که تاکنون مصرف نکرده اید، ابتدا دستورالعمل دارو را بخوانید. 

مطالعاتی که تاکنون در مورد مصرف داروی ملوکسیکام در اطفال انجام شده، هیچ گونه مشکلی در این زمینه نشان نداده و مصرف این دارو را برای این گروه سنی محدود نساخته است.عوارض قرص ملوکسیکام چیست

مطالعاتی که تاکنون در مورد مصرف داروی ملوکسیکام در افراد سالمند انجام شده، هیچ گونه مشکلی در این زمینه نشان نداده و مصرف این دارو را برای این گروه سنی محدود نساخته است. به هرحال افراد سالمند مبتلا به بیماری های گوارشی، قلبی و کلیوی هستند که لازم است دارو برای این افراد با احتیاط مصرف شود. 

در رابطه با تاثیر مصرف این دارو در دروان شیردهی بررسی کافی انجام نشده است. در این دوران بهتر است خطرات و مزایای مصرف دارو را در نظر گرفته و سپس تصمیم به مصرف دارو بگیرید. 

بعضی داروها را نباید در زمان غذا خوردن یا با برخی غذاهای خاص مصرف کرد چرا که ممکن است تداخلاتی به وجود آید. مصرف تنباکو و الکل با بعضی داروها نیز خطرناک می باشد. در مورد زمان مناسب مصرف دارو و غذاهای مناسب در دوره ی مصرف دارو با پزشک خود مشورت کنید. مصرف ملوکسیکام با الکل، برخی غذاها و دخانیات توصیه نمی شود، اما گاهی اجتناب ناپذیر است. در این مواقع نیز پزشک میزان مصرف دخانیات و دارو را مشخص می کند. 

وجود مشکلات پزشکی دیگر بر روی اثر بخشی ملوکسیکام تاثیر می گذارد. در صورتی که مشکلات دیگری دارید، با پزشک خود در میان بگذارید، به ویژه اگر یکی از موارد زیر باشند:

برای ایمنی و اثربخشی بهتر این دارو، آن را درست طبق دستورات پزشک مصرف کنید. مصرف زیاد این دارو احتمال بروز عوارض جانبی را افزایش می دهد. داروی ملوکسیکام همراه با یک دستورالعمل دارویی به بیمار عرضه می گردد. بسیار مهم است که تمام اطلاعات مربوط به آن را خوانده و درک کنید. در مورد هر نکته که متوجه نمی شوید، با پزشک مشورت کنید. مایع خوردنی را پیش از مصرف به خوبی تکان دهید. میزان مصرف را با استفاده از قاشق های مخصوص، سرنگ های اندازه گیری یا فنجان های دارو تعیین کنید. قاشق های غذاخوری مورد استفاده در خانه میزان درستی از دارو به شما نمی دهد. کپسول این دارو را به طور کامل ببلعید. آن را نشکنید، خراش ندهید و از جویدن آن نیز خودداری کنید. می توانید این دارو را همراه با غذا یا بدون غذا مصرف کنید. دقیقا همان برندی از دارو را مصرف کنید که پزشک تجویز کرده. دیگر های تجاری دارو ممکن است تاثیر متفاوتی داشته باشند. اگر مجددا دارو را خریداری کرده ولی متفاوت از قبل به نظر می رسد، حتما با پزشک خود یا پزشک حاضر در داروخانه مشورت کنید. 

ملاقات منظم با پزشک و بررسی بهبود بیماری در طی مصرف ملوکسیکام، بسیار اهمیت دارد. این امر به پزشک اجازه می دهد تا اثر بخشی دارو را بررسی کرده و در مورد ادامه مصرف دارو تصمیم گیرد. آزمایش های خون و ادرار برای بررسی عوارض جانبی لازم خواهند بودمصرف قرص ملوکسیکام خطر حملات قلبی یا سکته مغزی را افزایش می دهد. این عوارض در افرادی رخ می دهد که دارای سابقه مشکلات قلبی و عروقی هستند و همچنین افرادی که مدت زیادی است از این دارو مصرف می کنند. در صورت مشاهده هر یک از این علائم بلافاصله به پزشک مراجعه کنید:

ملوکسیکام ممکن است باعث خونریزی معده یا روده شود. این مشکل ممکن است بدون هیچگونه علائم هشداردهنده رخ دهد. اگر در گذشته دچار زخم معده بوده اید یا سیگاری هستید، الکل مصرف می کنید و یا سن شما از 6 سال است و از لحاظ جسمی ضعیف هستید و یا اگر از داروهای دیگری استفاده می کنید (مانند استروئیدها یا رقیق کننده های خون) احتمال خونریزی در معده یا روده شما افزایش می یابد. مشکلات کبدی نیز در زمان مصرف این دارو رخ می دهند. در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر بلافاصله به پزشک مراجعه کنید:

مصرف این دارو ممکن است باعث بروز عوارض جانبی جدی شود. گاهی اوقات عوارض جدی بدون هیچ هشداری رخ می دهند. با این حال گاهی پیش از بروز عوارض هشدارهایی مشاهده می شود که عبارتند از:

به علاوه مشکلات قلبی مهم نیز ممکن است رخ دهند از جمله درد و سفتی در قفسه سینه، ضربان قلب سریع و نظم، گرم شدن غیرعادی پوست. در صورت مشاهده هر یک از این علائم بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. ملوکسیکام ممکن است باعث بروز یک واکنش حساسیتی خطرناک به آنافیلاکسی شود. گرچه به ندرت این مشکل رخ می دهد، اما معمولا در بیمارانی اتفاق می افتد که نسبت به آسپیرین و دیگر داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی حساس هستند. آنافیلاکسی یک واکنش بسیار خطرناک است و به مراقبت های فوری پزشکی نیاز دارد. مهم ترین علائم مربوط به آنافیلاکسی عبارتند از: تنفس خیلی سریع یا نظم، نفس نفس زدن یا غش کردن. دیگر علائم مربوط به آن نیز عبارتند از تغییر رنگ پوست صورت، ضربان قلب خیلی سریع اما نظم، کهیرهای پوستی و التهاب یا پف کردن پلک ها و اطراف چشم. اگر این علائم را مشاهده کردید، به کمک های خیلی فوری ناز خواهید داشت و باید فورا به اورژانس منتقل شوید. با اورژانس تماس بگیرید، روی زمین دراز بکشید، خود را بپوشانید تا گرم شوید و پاهای خود را بالاتر از سرتان قرار دهید. در این وضعیت بمانید تا کمک برسد. واکنش های شدید پوستی در طول دوره درمان با این دارو بروز می کند. اگر تاول های پوستی، شل شدگی در پوست، ضایعات پوستی قرمز، آکنه و یا بثورات پوستی، زخم بر روی پوست  مشاهده می کنید یا دچار تب  لرز شده اید، به پزشک مراجعه کنید. مصرف ملوکسیکام در طول دوره آخر بارداری می تواند به نوزاد متولد نشده آسیب برساند. اگر در زمان مصرف دارو فکر می کنید باردار شده اید، به پزشک خود اطلاع دهید. این دارو ممکن است باعث تاخیر در تخمک گذاری زنان شود و یا بر روی باروری آنها تاثیر بگذارد. اگر تصمیم به بچه دار شدن دارید، پیش از مصرف دارو با پزشک خود صحبت کنید. اگر دچار اضافه وزن غیر معمول یا ادم (احتباس مایعات و یا تورم بدن) شده اید به پزشک اطلاع دهید. مایع خوراکی موبیک Mobic حاوی سوربیتول وقتی با سدیم سولفونات پلی استایرن مصرف شود، ممکن است باعث بروز مشکل جدی روده شود. این دو دارو را با هم مصرف نکنید. در زمان مصرف این دارو از هیچ دارو و مکمل دیگری، اعم از داروهای با نسخه و یا بدون نسخه، مصرف نکنید مگر با توصیه و مشورت پزشک. 

در کنار تاثیرات مفید، هر دارو دارای عوارض جانبی نیز می باشد. گرچه تمام این عوارض جانبی اتفاق نمی افتند، اما در صورت بروز هریک از آنها درمان های خاصی لازم است. در صورت مشاهده ی هر یک از علائم زیر فورا به پزشک مراجعه کنید:

برخی عوارض جانبی نیاز به درمان نداشته و به خودی خود درمان می شوند. این عوارض در طول زمان و با مطابقت بدن به دارو برطرف می شوند. به علاوه پزشک نیز راهکارهایی برای پیشگیری ز بروز این عوارض و یا درمان آنها ارائه می دهد. در صورتی که هر یک از عوارض زیر به طور مستمر مشاهده شدند و یا در مورد آنها سوالی داشتید، با پزشک خود مشورت کنید. 

عوارض دیگری که در اینجا لیست نشده اند هم ممکن است اتفاق بیفتد. به هرحال در صورت مشاهده هرگونه عوارض به پزشک مراجعه کنید. 

 بدانید : آرتروز چیست و چگونه درمان می شود؟

بدانید : درباره آرتروز این 5 نکته را باید بدانید, حتی اگر جوان هستید!

بدانید : درد آرتروز را چگونه بدون دارو کاهش دهیم

تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthاختصاصی سیمرغ

(اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

تصویر امنیتی جدید

درد گردن، پشت و کمر یکی از شایع تریندردها بین مردم است و دلیل اصلی آن عدم مراقبت صحیح از ستون فقرات است

در اين مقاله با عسل و دارچين، درمان کننده بسياری از بيماری ها آشنا می شويم

All Rights Reserved – © 219 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

ملوکسی کام به دسته ای از داروها تعلق دارد ب داروهای ضد التهاب غیر کورتونی. ملوکسیکام در دراز مدت التهاب و درد را کاهش می دهد لذا در تسکین دردهای مزمن مانند درد روماتوئید آرتریت و سایر دردهاي مفصلي مزمن كاربرد دارد.همچنین در درمان کوتاه مدت دردهای استخوانی و مفصلی نیز می تواند موثر واقع شود.

ملوکسیکام با کاهش التهاب و تسکین درد به بهبود وضعیت بیمار کمک می کند.ملوکسیکام با مسدود کردن اثر آنزیم سیکلوکسیژناز، منجر به کاهش ساخت ماده ای شیمیایی به پروستاگلاندين در بدن می شود که مسئول ایجاد درد و التهاب در ناحیه ی آسیب دیده می باشند.در نتیجه با مهار آنزیم های سکلوکسیژناز و کاهش تولید پروستاگلاندين،درد و التهاب کاهش می یابد.

مقدار مصرف ملوکسیکام معمولا یک قرص ۷.۵ میلی‌گرمی در روز است، ولی تحت نظر پزشک می‌توان استفاده از آن را تا ۱۵ میلی‌گرم (یک عدد قرص ملوکسیکام ۱۵ یا دو عدد قرص ملوکسیکام ۷.۵) در روز هم رساند. توجه داشته باشید که قرص ملوکسیکام برای مصرف طولانی مدت و یا در افراد ۱۲ تا ۱۸ سال با وزن کمتر از ۵۰ کیلوگرم نباید روزانه بیش از ۷.۵ میلی گرم (روزانه یک عدد قرص ملوکسیکام ۷.۵)، مصرف گردد.

عوارض قرص ملوکسیکام چیست

پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

درد یکی از علایم مشترک در بسیاری از بیماری ها است. به همین دلیل داروهای ضد درد بسیاری برای تسکین این علایم تهیه شده اند. قرص ملوکسیکام از جمله این دارو ها می باشد که موجب کاهش التهاب نیز می شود.

ملوکسیکام یک داروی ضد التهاب غیر استروئیدی است. این دارو موجب کاهش هورمون های درد در برخی از بیماری ها می شود. موارد مصرف ملوکسیکام بسیار است. با این حال این دارو نیز مانند همه داروها دارای عوارض جانبی است. در این مطلب با جزییات کامل تر قرص ملوکسیکام آشنا می شویم.

ملوکسیکام برای تسکین درد و درمان التهاب ناشی از آرتریت روماتوئید و بیماری آرتروز در بزرگسالان استفاده می شود. همچنین این دارو برای درمان آرتریت روماتوئید کودکان با حداقل سن 2 سال تجویز می شود. مصرف طولانی مدت این دارو و یا استفاده از دوز های بالای آن, خطر ابتلا به سکته قلبی و سکته مغزی را به خصوص در افراد مبتلا به بیماری های قلبی افزایش می دهد. بنابراین به افراد مبتلا به بیماری های قلبی و یا افرادی که عروق کرونر آن ها باید پیوند شود, توصیه می شود قبل و یا بعد از جراحی از این دارو استفاده ننمایند. همچنین در صورت مصرف قرص ملوکسیکام و داشتن علایمی مانند درد قفسه سینه، ضعف، تنگی نفس، لکنت زبان و یا مشکلات بینایی و تعادلی باید سریعا به پزشک مراجعه شود. عوارض قرص ملوکسیکام چیست

همچنین مصرف قرص ملوکسیکام ممکن است سبب خونریزی معده و یا روده شود که بسیار خطرناک و کشنده است. این مسئله بدون داشتن علائم خاصی ایجاد می شود و به همین دلیل مصرف آن برای افراد مسن باید با احتیاط صورت گیرد. تیره شدن رنگ مدفوع, مدفوع خونی, سرفه های همراه با خون و استفراغ های تیره رنگ از جمله برخی از علائم هشدار دهنده خونریزی معده می باشند.

در صورت مصرف هر گونه داروی سرماخوردگی, داروی ضد آلرژی و ضد درد, قبل از مصرف قرص ملوکسیکام به پزشک اطلاع دهید. از جمله داروهای مشابه با این دارو, آسپرین، ایبوپروفن، کتوپروفن، یا قرص ناپروکسن می باشد. همچنین در صورت هر گونه آلرژی به ملوکسیکام یا سابقه داشتن حملات آسم و یا حساسیت شدید پس از مصرف آسپرین یا یک داروی ضد التهاب غیر استروئیدی, از مصرف این دارو اجتناب کنید. در صورت داشتن شرایط زیر, قبل از مصرف این دارو با پزشک مشورت نمایید. 

مصرف ملوکسیکام در  سه ماه آخر بارداری, به جنین آسیب وارد می کند. به همین دلیل به زنان باردار توصیه می شود پزشک را از این مسئله مطلع نمایند. همچنین استفاده از قرص ملوکسیکام سبب تاخیر در تخمک گذاری می شود, از این رو به زنانی که قصد باروری دارند, توصیه می شود از مصرف این دارو اجتناب کرده و مطابق نظر پزشک از داروهای جایگزین و بی خطر برای باروری استفاده نمایند. به علاوه مصرف این دارو در زنان شیرده, موجب انتقال دارو به شیر شده و به کودک شیرخوار آسیب وارد می کند. به همین دلیل زنان شیرده در طول مصرف این دارو باید از دادن شیر به کودک اجتناب کنند. همچنین استفاده از این دارو در کودکان زیر دو سال ممنوع است.

در صورت بروز هر یک از این علائم و نشانه توصیه می شود, از مصرف دارو اجتناب کرده و سریعا به پزشک مراجعه شود. همان طور که می بینید این عوارض بسیار جدی و خطرناک بوده و ممکن است سلامتی را به خطر بیندازد.

 با توجه به مطالب بیان شده توصیه می شود از قرص ملوکسیکام طبق نظر پزشک استفاده شود. استفاده بیش از حد و یا استفاده از دوزهای بالا این دارو, خطر ابتلا به برخی از بیماری های جدی را افزایش می دهد.

منبع : آرگا







با بهترین بهترین مراکز خرید استانبول آشنا شوید



قالی شویی ارزان و باکیفیت برای عید نوروز



15 حقیقت شوکه کننده در مورد دبی

نشانی شما منتشر نخواهد شد.

ذخیره ، و من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *