الفت معاون اجتماعی وپیشگیری از وقوع جرم قوه ق

الفت معاون اجتماعی وپیشگیری از وقوع جرم قوه ق
الفت معاون اجتماعی وپیشگیری از وقوع جرم قوه ق

معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه

به استناد بند پنج اصل یکصد و پنجاه و شش قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که یکی از وظایف قوه قضائیه را “اقدام مناسب برای پیشگیری از وقوع جرم و اصلاح مجرمین” بیان می دارد، از اواخر سال ۱۳۸۹ معاونتی تحت عنوان معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم در ساختار قوه قضائیه تعریف، راه اندازی و از سال ۱۳۹۰ به صورت جدی فعالیت خود را آغاز می نماید.

 

دکتر محمد باقر الفت، معاون محترم اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه

معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان

الفت معاون اجتماعی وپیشگیری از وقوع جرم قوه ق

پس از راه اندازی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم در ساختار قوه قضائیه در ادامه نیز این معاونت در دادگستری های کل سراسر کشور از جمله در استان کرمان راه اندازی می گردد.

نظر به اینکه تحقق امر پیشگیری از وقوع جرم نیازمند نگاه و رویکرد علمی و جامع نگرانه می باشد، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه نیز با همین رویکرد، بره ها، فعالیت ها و ساختار سازمانی خود را بر مبنای حوزه های کاری به شرح زیر تشکیل داده است که تمامی ابعاد پیشگیری از جرم را شامل می گردد:

به منظور پاسخگویی به نیازمندیِ هر اقدام و فعالیت اثربخشی به پشتوانه های علمی و پژوهشی نیز  مرکز مطالعات اجتماعی و جرم شناسی راه اندازی شده است.

شورای پیشگیری از وقوع جرم نیز به عنوان شورای عالی سیاستگذاری در سطح کلان و استانی و شهرستانی جهت بره ریزی، راهبری، هماهنگی در سطوح ذی ربط از دیگر ارکان معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم می باشد.

دفتر بره ریزی و دبیرخانه شورایعالی پیشگیری از وقوع جرم و شورای ارتقای آگاهی های عمومی، اطلاع رسانی و افکارسنجی نیز دو بخش تاثیرگذار دیگر این معاونت در بره ریزی و اطلاع رسانی می باشند.

 

محمدباقر اسلامی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان

عملکرد معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان

محمد باقر اسلامی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان ضمن اشاره به حوزه های فعالیت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم بیان کرد: پیشگیری های فرهنگی و اجتماعی، پیشگیری های وضعی، پیشگیری های امنیتی و انتظامی، پیشگیری های حقوقی و قضایی، مشارکت های مردمی، مرکز مطالعات اجتماعی و جرم شناسی، دفتر بره ریزی، اطلاع رسانی و شورای پیشگیری از وقوع جرم از جمل حوزه فعالیت های معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم است.

وی تعداد بره های ابلاغی سال گذشته را 44 عنوان بره دانست و گفت: در حوزه عملکردی شورای پیشگیری از وقوع جرم، 6 جلسه با 45 مصوبه برگزار شده است.

وی یادآور شد: سیاستگذاری، بره ریزی و هماهنگی اجرای بره های پیشگیرانه در سطح استان که نیازمند اهتمام و اقدام هماهنگ بین بخشی است در جلسات شورای پیشگیری از وقوع جرم متشکل از مدیران عالی رتبه استان انجام می شود.

✅باز تاسیس ستاد مردمی پیشگیری از وقوع جرم با جذب 33 دیده بان پیشگیری

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: در سال گذشته ستاد مردمی پیشگیری از وقوع جرم استان کرمان با جذب و گزینش 33 نفر از داوطلبین مردمی به عنوان دیده بان پیشگیری بازتأسیس شد.

محمد باقر اسلامی افزود: با توجه به عملکرد شاخص و انجام فعالیت های اثربخش اعضای هسته های مردمی پیشگیری از وقوع جرم طی سال های گذشته به عنوان همیار دستگاه قضایی در سال 1395 پس از برگزاری نشست هم اندیشی مسئولین فعال هسته های مردمی و برگزاری دوره های آموزشی ویژه اعضای این هسته ها بصورت مجازی، 11 هسته مردمی پیشگیری از وقوع جرم در قالب 9 هسته تخصصی و 2 هسته عادی در شش ماهه دوم سال راه اندازی شد.
وی بیان کرد: به منظور بهره گیری از ظرفیت های مؤثر سازمان های مردم نهاد به عنوان گروه های اثرگذار اجتماعی در کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی در راستای بره ساماندهی و بکار گیری سازمان های مردم نهاد فعال در زمینه کاهش اعتیاد به مواد مخدر تعداد 27 سازمان مردم نهاد فعال در حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی شناسایی شد.

وی اظهار کرد: ضمن برگزاری یک نشست تخصصی با محوریت کاهش اعتیاد و یک کارگاه آموزشی برای آنان جهت بررسی زمینه های بکارگیری این سمن ها در پیشگیری از وقوع جرائم و آسیب های اجتماعی برای شروع فعالیت با یکی از فعالین آنان قرارداد همکاری در زمینه اجرایی کردن آئین ه مراقبت بعد از خروج معتادان نیز منعقد شد.

وی ادامه داد: در راستای بهره گیری از یکی دیگر از اقشار اثرگذار اجتماع (مبلغین و فعالین مذهبی) نیز یک کارگاه آموزشی با رویکرد پیشگیری از طلاق برای 4 نفر از مبلغین مذهبی (ائمه جماعت مساجد شهر کرمان) برگزار و پیرو آن در مراسم معنوی اعتکاف نیز 16 جلسه آموزشی با رویکرد پیشگیری از جرائم و آسیب های اجتماعی در 16 مسجد شهر کرمان توسط قضات برجسته دادگستری برگزار شد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در ماه مبارک رمضان و در شب های قدر نیز 4 جلسه آموزشی در 4 مسجد از مناطق چهارگانه شهر کرمان به منظور بهره گیری از ظرفیت های مناسب منابر و مجالس دینی و مذهبی بره ریزی و برگزار شد.


✅عملکرد حوزه پیشگیری های فرهنگی و اجتماعی

وی به عملکرد حوزه پیشگیری های فرهنگی و اجتماعی نیز اشاره  کرد و گفت: در راستای توانمندسازی معلمان و ارتقای نقش آنان- بعنوان یکی از عناصر اثرگذار بر شخصیت نوجوان در خلال فرآیند تعلیم و تربیت- در پیشگیری از بروز آسیب ها و جرائم تعداد 7 دوره آموزشی برای فرهنگیان شاغل در مقطع ابتدایی مدارس حاشیه شهر کرمان و همچنین تعداد 9 دوره آموزشی برای فرهنگیان شاغل در مقطع ابتدایی مدارس شهرستان های جنوب و شرق استان برگزار شد که ماحصل آن برگزاری 16 دوره آموزشی با محتوا و سرفصل های پیشگیری رشدمدار ویژه فرهنگیان شاغل در مقطع ابتدایی مدارس و ارائه پنج هزار و 22 نفر ساعت آموزش به معلمین این مقطع است.
وی افزود: در راستای توانمندسازی والدین دانش آموزان نیز تعداد 6 کارگاه آموزش 2 مهارت پیشگیری رشدمدار برای 165 نفر از والدین دانش آموزان مدارس حاشیه شهر کرمان برگزار شد که ماحصل آن ارائه سه هزار و 24 نفر ساعت آموزش بوده است.

وی ادامه داد: به منظور ارتقای آگاهی های عمومی و حقوقی آحاد جامعه نیز تعداد 45 دوره آموزشی پیشگیرانه برای اقشار مختلف جامعه از جمله روسا و اعضای اصناف، فرهنگیان، کارکنان زندان، کارکنان ادارات، اولیا و مربیان و برگزار شد که ماحصل آن ارائه 6 هزار نفرساعت آموزش به اقشار مختلف جامعه است.

اسلامی به تلاش های انجام شده در راستای اصلاح و بازاجتماعی کردن افراد نیز، گفت: به منظور بازاجتماعی کردن معتادان متجاهر، 9 دوره سبک زندگی اسلامی ایرانی (مهاجر) ویژه بهبود یافتگان مرکز درمان اجباری برگزار و ماحصل آن برگزاری پنج هزار و 896 نفرساعت آموزش برای معتادان متجاهر موضوع ماده 16 قانون مبارزه با مواد مخدر در مرکز درمان و کاهش آسیب ماده 16 شهر کرمان است.

وی عملیاتی کردن آئین ه مراقبت بعد از خروج معتادان فاقد گواهی درمان، متجاهر و کارتن خواب تحت درمان یا بهبود یافته  را یادآور شد و افزود: در این راستا ضمن برگزاری جلسات کارگروه ویژه متشکل از کارشناسان دستگاه های اجرایی و بازدیدهای متعدد از مرکز درمان ماده 16 ، برگزاری دوره های آموزشی تخصصی با موضوع عملیاتی کردن آئین ه مراقبت بعد از خروج معتادان برای کارشناسان دستگاه های اجراییِ ذی ربط، قضات ارجاع دهنده معتادان به مرکز ماده 16، تیم تخصصی درمان، سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد نیز شناسایی شده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان  ادامه داد: در نهایت با یکی از این سازمان ها قرارداد همکاری به عنوان نماینده ناظر مقام قضایی برای تقویت نظارت بر حسن اجرای تکالیف موضوع آئین ه منعقد شده است.


✅اقدامات انجام شده حوزه حاشیه نشینی

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان به بره ها و  اقدامات انجام شده حوزه حاشیه نشینی نیز اشاره  کرد و گفت: در این راستا اقداماتی از قبیل تشکیل کارگروه پیش بینی و پیشگیری از بافت ناکارآمد استان کرمان، با برگزاری 4 جلسه و 28 مصوبه ، شناسایی مناطق حاشیه نشین شهر کرمان و رفع تصرفات اراضی روستاهای ده بالا- ده یاسایی- مومن آباد- رضا آباد توسط فرمانداری بر اساس احکام صادره دادستانی و دادگستری در جهت پیشگیری از گسترش شهرنشینی و حفاظت از اراضی ملی ، شناسایی مناطق و روستاهای در معرض تخریب و مهاجرت بی رویه استان، از طریق کلیه دستگاه های عضو کارگروه، رؤسا و دادستان های حوزه های قضایی استان (283 روستا و آبادی) صورت پذیرفته است.

وی راه اندازی شعبه ویژه رسیدگی کننده به جرائم حاشیه نشینی در دادسرای عمومی و انقلاب کرمان (شعبه پانزدهم بازپرسی) ، برگزاری 7 جلسه شورای حفظ حقوق بیت المال به جهت حفظ و نگهداری از اراضی ملی و دولتی (رفع تصرف 2466 هکتار از اراضی و اعاده 134 هکتار از اراضی تغییر کاربری شده در سال 1394) ،تهیه و تدوین دستورالعمل اجرایی نقش سازمان ها در پیشگیری از جرائم تصرفات غیرقانونی اراضی ملی زیست محیطی،برگزاری کارگاه آموزشی ویژه مشاورین املاک شهر کرمان و شناسایی 4 نقطه در معرض حاشیه نشین شهر کرمان و تهیه فایل رقومی آنها جهت جانمایی و ثبت در طرح کاداستر استان را ازسایر اقدامات در این بخش دانست.

✅اقدامات انجام شده درحوزه پیشگیری های وضعی، امنیتی و انتظامی

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان به عملکرد حوزه پیشگیری های وضعی، امنیتی و انتظامی نیز اشاره و بیان کرد: یکی از ارکان موثر و اصلی آزادی و پذیرش دموکراسی در هر جامعه ای برگزاری انتخابات و تعیین سرنوشت مردم به دست خودشان به عنوان یک حق می باشد.

وی ادامه داد: برگزاری انتخابات های گوناگون و پی در پی در نظام مقدس جمهوری اسلامی تاکنون (به طور میانگین هر سال 1 انتخابات) امر برگزاری انتخابات را نهادینه کرده  و ضمن حضور پرشور و مشارکت و دشمن شکن مردم که تجلی اراده آن ها در حمایت از نظام بوده است، سازمان ها و دستگاه های متعددی در حوزه دولتی و غیر دولتی در این امر مشارکت می کنند و  می توان گفت انتخابات در حال حاضر برای مردم امری مانوس و آشنا می باشد.

 وی اظهار کرد: در این میان قوه قضائیه نیز همواره ، همراه و همگام با مردم بوده و با مسئولین (ناظران و مجریان) همکاری و حضور موثر خود را در جهت تحقق اهداف نظام ثابت و در اجرای وظایف ذاتی نیز ضمن پیشگیری از بروز تخلفات و جرائم در رسیدگی و برخورد با مجرمین و متخلفین نیز اقدامات بایسته را معمول دارد اما همه این مطالب مانع از آن نمی باشد که در برگزاری انتخابات آتی (در سال 96) با توجه به حوزه اختیارات و وظائف ذاتی و تعریف شده بره قابل اجرا نداشته باشیم و یا نحوه عملکرد ها را مورد بازنگری قرار نداده و شیوه عمل و روش های کاری را مورد تجدید نظر قرار ندهیم.

وی افزود:با توجه به دستور مقام محترم قوه و براساس بره های از پیش تعیین شده در حوزه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم به منظور آمادگی و آماده کردن فضا و محیط لازم برای این وظیفه ˓بلافاصله پس از شروع کار در سال 95 موضوع همکاری در انتخابات سال 96 مطرح و اقدامات اولیه انجام و در نشستهایی داخلی ابتدا چگونگی انجام کار مورد مباحثه و کارشناسی واقع و تهیه بره کاری مدون در دستور کار قرار گرفت که به شرح ذیل مختصری از فعالیت های صورت گرفته ارائه می گردد:

اسلامی به اقدامات انجام شده در این راستا اشاره و بیان کرد: پیگیری و مکاتبه با دستگاههای مربوطه به جهت جمع آوری مستندات و سوابق انتخاباتی سالیان گذشته (آذر 95)، مطرح کردن موضوع تهیه مجموعه بره ها و شیوه های پیشگیری از جرائم و تخلفات در شورای پیشگیری از وقوع جرم استان و تصویب آن و شروع تهیه و تدوین این مجموعه( دیماه 95)، پیگیری و مکاتبه با دستگاهها و نهادهای مربوطه به جهت همکاری در تهیه مجموعه در مسیر انتخاب و نهایتا تدوین این مجموعه (بهمن ماه) و چاپ و تکثیر به تعداد 13 جلد( 3 جلد توسط معاونت اجتماعی استان و 1 جلد توسط معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ) و ارسال و توزیع 33 جلد کتاب به هریک از معاونت اجتماعی های سراسر کشور ، حوزه های قضایی سراسر استان و دستگاههای مربوطه استان (دیماه 95)در  این راستا انجام شده است.
وی به تهیه طرح امنیت قضائی و حقوقی انتخابات همزمان 96 و تصویب آن در ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرائم و تخلفات انتخابات استان و ارسال آن به ستاد مرکزی پیشگیری از جرائم انتخاباتی کشور، حوزه های قضائی استان و  دستگاههای عضو ستاد استانی (اسفند ماه 95) اشاره کرد.

وی گفت: پیگیری و راه اندازی ستادهای پیشگیری و رسیدگی به جرائم و تخلفات انتخاباتی همزمان 96 در مرکز استان و سراسر استان به ریاست روسای دادگستری ها پس از ابلاغ بخشه ریاست محترم قوه قضائیه نیز انجام شده است.

وی بیان کرد: تهیه بره کاری دستگاههای عضو ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرائم و تخلفات انتخاباتی استان توسط معاونت اجتماعی و تصویب این بره ها در جلسه ستاد استانی و ارسال به سراسر استان و دستگاههای مربوطه استانی انجام شده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان ادامه داد: پیگیری، مکاتبه و راه اندازی 17 شعبه تخصصی و تعیین 34 قاضی رسیدگی کننده به جرائم و تخلفات انتخاباتی در سراسر حوزه های قضائی استان، بره ریزی و هماهنگی با ستادهای پیشگیری و رسیدگی به جرائم و تخلفات انتخاباتی شهرستان های استان به منظور بازدید و نظارت اعضای ستاد استان از فعالیت های آنها، برگزاری 8 جلسه ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرائم و تخلفات انتخاباتی استان با تصویب 38 مصوبه نیز انجام شده است.

وی به اهم مصوبات جلسات و اقدامات ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرائم و تخلفات انتخاباتی استان اشاره و بیان کرد: راه اندازی کمیته رصد فضای مجازی به ریاست دادستان و اعضای پلیس فتا و اطلاعات، تاکید بر عدم استفاده مدیران و کارکنان دستگاههای دولتی به عدم استفاده از امکانات دولتی در بحث انتخابات، تهیه و پخش بره های پیشگیرانه انتخاباتی توسط صدا و سیمای مرکز استان در در حوزه های تبیین، تبلیغ، تهییج، تعیین نقاط حساس و نیمه حساس و عادی استان از حیث جرائم و تخلفات انتخاباتی در استان و راه اندازی کارگروه مشترک بین سازمانی جهت حل و فصل اختلافات پیش آمده در نقاط حساس انتخاباتی استان از جمله این موارد است.

الفت معاون اجتماعی وپیشگیری از وقوع جرم قوه ق

اسلامی اظهار داشت: همکاری و هماهنگی کامل ستاد نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر روستا با ستاد پیشگیری از جرائم و تخلفات انتخاباتی استان از طریق حضور نماینده ی فعال در ستاد، اندیشیدن تمهیدات لازم در خصوص صدور گواهی عدم سوء پیشینه زدهای انتخاباتی در ایام تعطیلات نوروز، رصد فضای انتخابات توسط دستگاههای قضائی، امنیتی و انتظامی و ، برگزاری جلسه توجیهی با چاپخانه داران، اصحاب رسانه و جرائد، خیریه ها، سمن ها و دستگاههای خدمات رسان، ستادهای تبلیغاتی ریاست جمهوری، زدهای پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر روستا، ستاد نظارت بر انتخابات شوراها . برگزاری 38 جلسه ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرائم و تخلفات انتخاباتی در شهرستان های استان نیز انجام شده است.
وی بیان کرد: تهیه و تدوین بروشور توصیه های انتخاباتی ارسال به فرمانداری جهت توزیع بین داوطلبان شوراهای اسلامی شهر وروستا به منظور آگاهسازی آنان، مکاتبه با دستگاه های مربوطه، ستادهای سراسر استان و رصد کامل فضای انتخابات از طریق مکاتبه، پیگیری های تلفنی، مکاتبه با ستادهای تبلیغاتی به جهت رعایت قوانین تبلیغاتی، بروز رسانی آمار تعداد پرونده های تشکیل شده جرائم و تخلفات انتخاباتی سراسر استان، مکاتبه با ائمه جمعه و جماعات جهت تشویق مردم به حضور در انتخابات و توجیه به منع مداخله سیاسی و برگزاری جلسات آموزشی برای ظابطان دستگاه قضائی در مورد انتخابات و چگونگی اجرای فرآیند آن از دیگر  اقدامات ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرائم و تخلفات انتخاباتی استان کرمان بوده است.

✅اقدامات انجام شده در حوزه سبک زندگی اسلامی – ایرانی

اسلامی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه سبک زندگی اسلامی – ایرانی نیز گفت: برگزاری دو  دوره تربیت مربی مدیریت مهارت و دانش رفتار برای 33 نفر از کارشناسان و مدیران دستگاه های اجرایی و انتظامی استان و رؤسا و اعضای شورای حل اختلاف کرمان انجام شده است.
وی برگزاری 11 دوره مدیریت مهارت و دانش رفتار برای بیش از 2 نفر از افراد و گروه های مختلف جامعه (دانش آموزان، دانشجویان، بهبودیافتگان و ) توسط مربیان آموزش دیده را از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه سبک زندگی اسلامی – ایرانی دانست و ادامه داد: برگزاری 68 دوره آموزشی برای گروه های آسیب دیده اجتماعی از جمله متقاضیان طلاق، معتادین متجاهر ارجاع شده به مرکز درمان ماده 16 و مرتکبین جرائم امنیت اخلاقی و جرائم تعزیری درجه 6 تا 8در این راستا انجام شده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان اظهار داشت: در راستای حوزه پیشگیری های حقوقی و قضایی نیز برگزاری سه دوره آموزشی برای 25 نفر از مشاورین املاک کرمان با هدف شناسایی بسترهای وقوع جرایم مالی (کلاهبرداری) با تمرکز بر ارتقا و اثربخشی عملکرد مشاورین املاک انجام شد که در همین راستا نیز تعداد سه هزار پوستر در ابعاد 7*1 حاوی نکات مهم حقوقی در تمامی بنگاه های املاک سطح استان برای استفاده مراجعین به این بنگاه ها و پیشگیری از وقوع مشکل در حین معاملات نصب شد.


✅اقدامات انجام شده در حوزه اطلاع رسانی

اسلامی به اقدامات حوزه عملکرد حوزه اطلاع رسانی نیز اشاره و عنوان کرد:  در این راستا تولید 15 دقیقه بره (اشاره) به صورت 3 فیلم کوتاه 5 دقیقه ای و پخش از سیمای مرکز کرمان، تهیه 3 پیام پیشگیری و پخش در فضای مجازی، تلویزیون های شهری و چاپ و نصب در قالب بروشور، بنر و پوستر در مکان های عمومی، اتوبوس های شهری، مجتمع های قضایی، مدارس و ، تهیه و انتشار مستمر ماهه خبری تازه های پیشگیری و تولید و پخش 17 انیمیشن، 18 فیلم کوتاه و 28 مستند انجام شده است.

وی بیان کرد: تألیف کتب در مسیر انتخاب، دانستنی های حقوقی، اسرار خانواده پایدار و ..، تولید 1 فیلم کوتاه 3 دقیقه ای با موضوع پیشگیری از جرائم و آسیب های اجتماعی جهت پخش در فضای مجازی، تولید و پخش 15 بره کوتاه یک دقیقه ای در قالب موشن گرافیک با موضوع پیشگیری از جرائم و آسیب های اجتماعی و تولید و انتشار بروشورهای با موضوع آئین ه مراقبت، انتخابات و نیز صورت گرفته است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، گفت: در راستای اقدامات مرکز مطالعات اجتماعی و جرم شناسی نیز گردآوری و تحلیل آمار جرایم، دعاوی و آسیب های اجتماعی که در این راستا سیمای پنج ساله دعاوی و آسیب های اجتماعی 91 تا 94 و سیمای مقایسه ای شش ماهه های اول و دوم سال های 94 و 95 تهیه و تدوین شده است.
وی اظهار داشت: برگزاری دو جلسه شورای علمی و پژوهشی جهت بررسی طرح های پژوهشی، حمایت و نظارت بر اجرای 1 طرح پژوهشی با موضوع خشونت، حمایت و نظارت بر اجرای 1 طرح پژوهشی با موضوع طلاق و انجام یک پژوهش علمی با موضوع بررسی عوامل مؤثر بر سرقت در شهر کرمان در مرکز مطالعات اجتماعی و جرم شناسی انجام شده است.

نظرات و پیشنهادات

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر به نقل از معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، محمدباقر الفت در نشست کمیته مشورتی رسانه ملی که با حضور مسئولان شبکه‌های مختلف تلویزیونی و رادیویی برگزار شد، اظهار کرد: تشکیلات و ساختار عمومی دادگستری کشور ما در سال های ۱۳۰۵ و ۱۳۰۶ برگرفته از مدل‌های اروپایی ایجاد شده است. اگر چه در سال‌های اخیر قانونگذار به دنبال ترمیم و تکمیل و به روز کردن آن بوده است، اما ساختار آن به ۹۰ سال گذشته بر می‌گردد؛ قوه قضاییه هم سعی کرد شکل و شمایل آن را رعایت کند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه افزود: برای مثال قضات در بحث پرونده‌های خانواده درگیر این نبودند که سر فرزند طلاق چه می‌آید؟ همسر مطلقه چگونه قرار است زندگی کند یا مواردی از این دست. اما قضات ما امروز نسبت به گذشته تغییر رویکرد جدی دارند و تلاش می کنند نه تنها خود صلح و سازش بین زوجین ایجاد کنند بلکه از آنها می خواهند نظر مشاور را هم دریافت کنند.

به گفته معاون اجتماعی قوه قضاییه، کاهش خشونت از زندگی زوجین درحال حاضر مهمترین تلاش دستگاه قضایی که با کمک قضات دادگاه های خانواده در حال اجراست.

الفت با بیان اینکه استفاده از زبان هنر برای برقراری ارتباط سازنده با اقشار مختلف آسیب اجتماعی و همچنین افرادی که در آسیب رسانی به منافع و اموال عمومی نقش دارند، در دستور کار معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قرار دارد.

وی ادامه داد: تولید آثار متعدد هنری صوتی و تصویری که البته باید با  نظارت افراد آگاه و مجرب و آشنا با مبانی اعتقادی انجام شود، در محوده دایره فعالیت‌های قوه قضاییه قرار دارد.

الفت معاون اجتماعی وپیشگیری از وقوع جرم قوه ق

به دنبال جامعه پذیر کردن مجرمان هستیم

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، گفت: قوه قضابیه به دنبال مجازات‌های جایگزین حبس است و ریاست محترم قوه قضاییه هم بر استفاده از مجازات های جایگزین تاکید دارد تا فردی که در اثر ارتکاب جرم کم اهمیت وارد زندان می شود، دیگر با آموختن روش های مجرمانه مانند کلاهبرداری و سرقت، این تجربه ها را با خود از زندان بیرون نبرد.

وی ادامه داد: ما دنبال جامعه پذیر کردن زندانی هستیم و اینکه او را بعد از آزادی به محل کار و زندگی‌اش برگردانیم و این مخلوق خداوند را از مسیر شیطانی خارج کنیم.

الفت تصریح کرد: شاید در این میان چند نفر به خاطر محاربه و افسادفی الارض اعدام شوند اما هدف اصلی تربیت انسان است. قوه قضاییه برای تغییر و تکمیل نوع نگاهش به مجرمان، وارد فضای اجتماعی شد و اصل کار خود را بر پیشگیری گذاشته است.

وی افزود: روانه زندان کردن سالانه چندصد هزار نفر و سوپیشنه دار شدن افراد قابل توجهی از ملت قطعا آسیب‌های جدی بر پیکره جامعه خواهد زد؛ از این رو قوه قضاییه قصد دارد تا با هم افزایی با رسانه‌ها، نگاه سزادهی محض را تغییر دهد و با استفاده از زبان هنر و ظرفیت رسانه‌ها این تغییر رویکرد را در جامعه اجرا کند.

این مقام قضایی با استناد به ماده ۲۱۱ قانون بره پنجم توسعه کشور، گفت: این قانون صدا و سیما را مکلف کرد تا محتوای تولید شده قوه قضاییه را پخش کند که خوشبختانه دید رئیس فعلی صدا و سیمای جمهوری اسلامی نسبت به این موضوع مثبت است. ما می خواهیم مردم به این باور برسند پیشگیری در حوزه وقوع جرایم و آسیب‌ها به اندازه پیشگیری در حوزه درمان مهم است و به مردم بگوییم که مراقب باشند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با ذکر مثالی از خرید سکه و دلار اضافه کرد: در وقایع اخیر اقتصادی در کنار سایر عوامل این حقیقت غیرقابل انکار است که افزایش حجم تبادل سکه و دلار توسط تعداد قابل توجهی از مردم انجام شد و اگر به آنها تذکر داده می شد تحصیل این سود ظاهری در این قبیل معاملات زیان‌های غیرقابل جبران در کشور ایجاد خواهد کرد، شاید امروز مشکل موجود در بخش اقتصادی را شاهد نبودیم.

الفت خاطرنشان کرد: باید مردم را توجیه می‌کردیم که با خرید سکه و طلا و دامن زدن به گرانی‌ها، در آینده خانواده آنها هم از این گرانی آسیب می‌بینند و مثلا برای خرید یخچال ۵ میلیون تومانی برای جهیزیه دخترشان باید ۲۰ میلیون تومان بپردازند؛ اما متاسفانه نتوانستیم مردم را از خطر خودزنی آگاه کنیم.

وی افزود: می‌توان گفت تحصیل سود بادآورده هم اجازه نمی داد، افرادی که مرتکب این قبیل معاملات شده اند هشدار قوه قضاییه را بشنوند.

براساس این گزارش، در نشست کمیته رسانه ملی، روسای و معاونان شبکه های تلویزیونی و رادیویی با مشاهده محتوای تولید شده قوه قضاییه، انتقادات و پیشنهادات خود را مطرح و از معاون اجتماعی قوه قضاییه بابت این تغییر رویکرد قدردانی کردند.


(اختیاری)

پست الکترونیک (اختیاری)

 


آدرس وب سایت یا وبلاگ

نظر شما

 


لطفا حاصل عبارت را در باکس مقابل وارد نمایید:



 = 6-1





استفاده از کلیه مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.

All Content by Mehr News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4. International License.

“),t.close()},t.write(‘

“),t.close()},t.write(‘

اولین همایش ملی پیشگیری دانش مدار از آسیب های اجتماعی و وقوع جرم با همکاری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان برگزار گردید. ادامه خبر

جستجوگر خبر فارسی، بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است (قانون تجارت الکترونیک). برای مشاهده متن خبری که جستجو کرده‌اید، “ادامه خبر” را زده، وارد سایت منتشر کننده شوید (بیشتر بدانید )

الفت معاون اجتماعی وپیشگیری از وقوع جرم قوه ق

شود که بر اساس ماده 91 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392، در جرائم موجب حد یا قصاص هرگاه افراد بالغ کمتر از هجده سال، ماهیت جرم انجام شده و یا حرمت آن را درک نکنند و یا در رشد و کمال عقل آنان شبهه وجود داشته باشد، با توجه به سن آنها به مجازات های دیگر محکوم می شوند. البته در تبصره این ماده هم تاکید شده است که دادگاه برای تشخیص رشد و کمال عقل می تواند نظر پزشکی قانونی را استعلام یا از هر طریق دیگر که

استفاده از مواد محترقه در استان کرمان دستگیر شده اند که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 38 درصد افزایش داشته است. سردار بنی اسدی فر تصریح کرد: چهارشنبه سوری از رسومات گذشتگان ماست که با ورود مواد آتش زا غیرمجاز به نوعی سلامت افراد جامعه را هدف و از سنت ها نیز فاصله گرفته است. وی تاکید کرد: برخی از افراد به دلیل منافع مادی خود اقدام به ورود به عرصه مواد آتش زای غیرمجاز می

سرویس سیاسی بی باک ؛ بخش قوه قضائیه: مهدی افتخاری مدیرکل پیشگیری های مردمی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در گفت وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان به موضوع توانمندسازی هیئت های مذهبی اشاره کرد و گفت: با توجه به این اداره که پیشگیری های مردمی است ما بره هایی را در سال 94 با محوریت هیئت های مذهبی انجام داده ایم که در سال 95 به این موضوع

مشارکت جمعی نقش مهمی در پیشگیری و مقابله ایفا کنند . معاون قضایی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس در ادامه از ظرفیت مناسب فرهنگی ، مذهبی و وجود علما و بزرگان شهرستان داراب به عنوان نقطه قوت در این حوزه قضایی برد و افزود: با مشارکت همگانی مردم و همه نهادها و دستگاه ها و حوزه پیشگیری از وقوع جرم این شهرستان می توان زمینه ارتکاب به جرائم بویژه جرائم مهم را از بین برد. در این مراسم از زحمات قاضی محمود بهرامی دادستان عمومی و انقلاب داراب تجلیل و با حکم رئیس قوه قضائیه ، حجت الاسلام خورشیدی به سمت دادستان شهرستان داراب منصوب شد. 6113 / 1876

آفتاب : دکتر سید حسن هاشمی روز شنبه در مانور آماده باش نیروهای بهداشتی تاکید کرد: قوه قضائیه و وزارت بهداشت از جمله دستگاه هایی هستند که باید جهت حفظ حقوق شهروندی به هنگام و هم تراز جرم برخورد لازم را انجام دهند، همچنین کسانی که در زمینه غذا و آشامیدنی مردم تقلب می کنند بدترین ظلم را کرده و این مسئله از جنایت هم بالاتر است. به گزارش مهر، وی افزود: امیدواریم آنطور که مردم انتظار

کرد که در مسابقه ای که از سوی این شبکه برگزار شده بود به قید قرعه برنده شده ام. من که اصلاً در هیچ بره رادیویی شرکت نکرده بودم ابتدا تصور کردم مزاحمت تلفنی است. اما او روز بعد نیز تماس گرفته و با تکرار حرف های قبلی اعلام کرد اگر پول را نمی خواهم، رادیو آن را به فرد دیگری خواهد پرداخت. جالب این بود که او مشخصات مرا می دانست و وقتی درباره خانواده ام اطلاعاتی داد متقاعد شدم که مزاحمت

آیت الله هاشمی رفسنجانی در پیامی به اولین همایش ملی پیشگیری دانش مدار از آسیب های اجتماعی و وقوع جرم، وجود آسیب های اجتماعی و تأثیرات مستقیم آنها بر زندگی فردی و جمعی را در هر جامعه ای انکارناپذیر دانست . به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مجمع، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تازه ترین مصداق برای بررسی چرایی و چگونگی بعضی از بی اخلاقی های اجتماعی که می تواند مقدمه ای برای جرم های فردی و جمعی

می شود و امنیت مطلوبی در آن حاکم است. این مقام مسئول هجوم گسترده برای از بین بردن طبیعت و اراضی ملی در سال های گذشته را بسیار زیاد دانست و گفت: با تلاش های مستمر مسئولان، حجم تعرضات به محیط زیست در گیلان نسبت به دو استان شمالی دیگر کمتر بوده است. وی به منویات مقام معظم رهبری درباره صیانت از منابع طبیعی اشاره کرد و یادآور شد: معاونت پیشگیری از جرم، سازمان بازرسی و دادستانی

تازه از اول فروردین قبل از بخش خبری ساعت 14 در 13 قسمت 15 دقیقه ای با هدف ترغیب و تشویق خانواده ها به فرزندآوری پخش خواهد شد. ساختاری ترکیبی این بره شامل نریشین، نمایش، گفتگو با بچه های زیر شش سال و نتیجه گیری است و در آن از حضور روانشناسان، جامعه شناسان، پزشکان و کارشناسان مذهبی استفاده شده است. نقش تازه با مشارکت گروه معارف اسلامی شبکه یک و موسسه تحقیقات راهبردی ژرفا وابسته به معاونت فرهنگی سپاه

در ایجاد وحدت و انس و الفت میان اقوام و همچنین نگاه همراه با امید به آینده دارند. نوش آبادی با تأکید بر اینکه نهادها و دستگاه ها وظیفه دارند جهت ترویج معارف اسلامی، اخلاقی و باورهای دینی تلاش کند، گفت: یکی از اهدافی که وزارت ارشاد دنبال می کند، گسترش فضایل اخلاقی، ترویج معارف دینی، توجه به عدالت اجتماعی و تلاش برای تحقق بصیرت دینی و انقلابی مردم است و وقتی حقی باعث تضییع حقوق دیگران شود

در اولین همایش ملی پیشگیری دانش مدار از آسیب های اجتماعی و وقوع جرم مطرح شد. به گزارش روابط عمومی دادگستری کل استان اصفهان: احمد خسروی وفا، رییس کل دادگستری استان، ضمن بیان این مطلب گفت: توجه به حوزه پیشگیری از وقوع جرایم بخشی و سازمانی نبوده و باید همه دستگاه ها و سازمان های ذی مدخل سهم و وظیفه خود را در این خصوص ایفا نمایند. وی افزود: در ظهور و بروز جرایم و تخلفات همگان

کشور نیز اشاره کرد و افزود: پیش از این گلستان در بین 31 استان رتبه 24 را داشت که در هشت ماه گذشته توانست رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص دهد. وی به سیاست دستگاه قضا مبنی بر پیشگیری از وقوع جرم نیز اشاره کرد و افزود: باید مساله پیشگیری نمود بهتر و بیشتری در جامعه داشته باشد. هاشمیان با اشاره به وظیفه دستگاه قضا مبنی بر احقاق حق تاکید کرد: اینکه همه معضلات در ابتدا به سوی دستگاه قضایی سوق

اخیر وی مبنی بر ایجاد یک چهره از خود درتاریخ آمریکا به عنوان فردی مخالف رویکردهای معمول وگاه ناخوشایند و غلط آمریکا قابل تحلیل دانست. متولی اجرا یا سخنران پشت تریبون؟! امیرعلی جهاندار در یادداشت روز وطن امروز نوشت: 1- فرض است بر رئیس قوه مجریه؛ برجام2 را که آشتی ملی یده و احتمالا به معنای توافق با داخل است از داخل خودشان و کابینه شان و معاونان و مشاوران شان شروع کنند؛ تا

. بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران عملیاتی می شود احمد شجاعی رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در چهارمین جلسه هیأت مدیره بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران که با حضور جهانگیر رئیس سازمان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور، الفت معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، فتحی معاون رئیس پلیس آگاهی ناجا و سایر اعضای هیأت مدیره بانک ژنتیک برگزار شد افزود: بانک اطلاعات هویت

مدنظر برای آینده و جذب تکنولوژی و سرمایه از خارج و داخل کشور همین شرکت های دانش بنیان هستند. رییس جمهوری در پاسخ به این سوال که بره دولت برای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی در استان یزد چیست؟ ، گفت: دولت برای اجرای این سیاست ها ستادی تشکیل داده که معاون اول رییس جمهوری رییس آن است و طرح های مورد نظر این ستاد را پیگیری می کنم. روحانی اضافه کرد: سیاست های اقتصاد مقاومتی به

معاون حقوقی رییس جمهوری، فضای امروز را در تنظیم قراردادهای بین المللی نسبت به قبل متفاوت دانست و گفت: در فضای پسابرجام باید تنظیم قراردادها به صورت آگاهانه و با مدیریت هوشمند انجام گیرد تا شاهد فضایی برد- برد باشیم. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، دکتر الهام امین زاده روز سه شنبه در چهل و نهمین نشست شورای هماهنگی امور حقوقی دستگاه های اجرایی جمهوری اسلامی ایران با موضوع ارائه مشاوره

> سخنگوی دولت درباره سفر کاروان تدبیر و امید به استان یزد نیز گفت: با توجه به بافت خاص فرهنگی استان یزد، ای کاش امکان آن وجود داشت تا اجتماع مردم به ویژه شور و نشاط آن ها در رساندن احساساتشان به رئیس جمهوری و هیات همراه به طور کامل منعکس شود. نوبخت استقبال مردم استان یزد در سفر رییس حمهوری را پرشور و کم نظیر دانست و گفت: این شور و نشاط بعد از انتخابات هفتم اسفند ماه، مسئولیت خدمتگزاری ما را

مبنی بر کاهش آمار سوانح و تلفات ناشی از آن اشاره کرد و گفت: در ده ماهه امسال، تلفات سوانح رانندگی 3 درصد کاهش داشت که این به معنای آن است با زحمات و تلاش شبانه روزی پلیس راهور و مجموعه دستگاه های دخیل در امر ترافیک حدود 447 نفر کمتر جان خود را از دست دادند که البته باید به سمتی برویم که بیشتر از این کاهش داشته باشیم. وی به بره ریزی و اقدامات خوب انجام شده پلیس راهور در این حوزه

اکنون برخی از اعضای مایکروسافت آن را Xbox Prime می خوانند) از آن خود کرده بود. مایکروسافت، می دانست باید در مدیومی که به تازگی بدان وارد شده، تلاش بسیار کند تا به رقبایش برسد، اما نمی دانست جه قدر سخت خواهد بود تا بتواند جایگاه سونی را از آن خود کند. آن بازی شبیه سازی هم به همین منظور طراحی شده بود، برای تخمین این که چه زمانی می توانند به جایگاه برسند؟ برای این که از سونی بیشتر

، خیلی خب، در صحنه عرصه اقتصاد مقاومتی، این معامله در کجای این جدول عظیم قرار می گیرد؛ باید مشخص بشود. یعنی معیار همه کارهای اقتصادی، فعالیت های اقتصادی ما بایستی بره عظیم و همه جانبه اقتصاد مقاومتی باشد. اقتصاد مقاومتی را هم فقط بنده نگفته ام؛ با فکر جمعی و عقل جمعی این بره تنظیم شده؛ بعد هم همه بدون استثنا – از موافق و مخالف – این بره را تأیید کرده اند و گفته اند تنها راه نجات کشور اقتصاد

مسئولان در روز چهارشنبه سوری همکاری کنند همچنین در ادامه الماس گشتاسبی معاون پیشگیری از وقوع جرم استان گفت: در روز چهارشنبه سوری می بایست با تلاش مسئولان و همکاری مردم سعی شود هیچ گونه آسیبی به کسی وارد نشود. وی گفت: گشت و بازرسی نیروی انتظامی، بررسی دوربین های مداربسته توسط ادارات و همکاری شهرداری جهت جمع کردن لاستیک های اشتعال زا ضروری است. گشتاسبی اظهار کرد

هامون است. **آمار ارتکاب جرم در حوزه محیط زیست کاهش نیافته محمدباقر الفت معاون پیشگیری از جرم قوه قضائیه به همراه ابتکار و امین زاده سخنرانان پایانی سومین همایش کملی حقوق محیط زیست بود که با تأکید بر حفظ محیط زیست و راهکارهای بهبود آن گفت: اخیراً احکام را در حوزه محیط زیست با جدیت در محاکم دنبال می کنیم و این احکام بعد از صدور نیز به طور کامل اجرا شده است اما آمار ارتکاب جرم در

بنیان “ماهان انرژی آب” به گفتگو نشسته ایم تا ضمن معرفی فعالیت شرکت، از تحقق اقتصادمقاومتی و اقتصاد دانش بنیان با توجه به نیروهای دانشگاهی بومی ومتخصصان داخلی بیشتر آگاه شویم. وی در این گفتگو طرح خود را با ” سولار باکس یا برق خورشیدی” معرفی می کند که کاربرد آن در تأمین برق مناطق دور از شبکه، همچون عشایر، معادن، کارگاه ها، بنادر، و جزایر، و.. است. دستگاه سولار باکس شامل باتری

عربستان عباس جعفری دولت آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران عصر روز سه شنبه در سومین همایش سراسری قضات دادسرای عمومی و انقلاب تهران که با حضور حجت الاسلام محسنی اژه ای معاون اول قوه قضائیه و اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری برگزار شد، اعلام کرد و گفت: همه مفسدان و خائنین بیت المال بدانند که دستگاه قضایی و قضات شریف این دستگاه مصمم هستند که دست های آلوده را از دامن جامعه پاک کنند و این

راه نجات کشور از مشکلات، اتکال به لطف لایزال الهی، اجرای صحیح سیاست های اقتصاد مقاومتی و تکیه بر دانش بومی و توانمندی داخلی است و باید به نحوی عمل کرد که جامعه از روحیه مصرف گرایی، اشرافی گری و آنچه موجب اشتهای کاذب است؛ دور بماند . مجلس خبرگان رهبری موفقیت بیشتر دولت، دستگاه های مختلف و همه مسئولان خدمتگزار را از درگاه خداوند مسألت می نماید و امیدوار است که مسئولان نظام مقدس جمهوری

سرویس سیاسی بی باک ؛ بخش قوه قضائیه: سید امیر مرتضوی معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان خراسان رضوی در گفت وگو با خبرنگار حقوقی و قضای خبرگزاری میزان با بیان اینکه در استان خراسان رضوی وقوع جرائم مهم روندی کاهشی داشته است، گفت: استان خراسان رضوی همواره در امر پیشگیری از وقوع جرم سعی کرده است با یک بره ریزی دقیق صحیح، اصولی و هدفمند، هم سیاست های راهبردی قوه قضایه و معاونت

مختلف در ارتباط با قوه قضایی نیز در دستور کار مرکز توسعه قرار دارد. رئیس مرکز توسعه فناور و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد تصریح کرد:نظریه هایی بر مبنای روش های علمی ارائه خواهد شد تا جهت اجرا به قوه قضاییه ارائه شود. وی خاطر نشان کرد: این همایش در واحد اصفهان با همکاری معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه جهت پیشگیری بهتر برگزار می شود. انتهای پیام/

فلان چیز را معامله میکنید، خیلی خب، در صحنه ی عرصه ی اقتصاد مقاومتی، این معامله در کجای این جدول عظیم قرار میگیرد؛ باید مشخّص بشود. یعنی معیار همه ی کارهای اقتصادی، فعّالیّتهای اقتصادی ما بایستی بره ی عظیم و همه جانبه ی اقتصاد مقاومتی باشد. اقتصاد مقاومتی را هم فقط بنده نگفته ام؛ با فکر جمعی و عقل جمعی این بره تنظیم شده؛ بعد هم همه بدون استثنا – از موافق و مخالف – این بره را تأیید کرده اند

اقتصادی بر اساس مطالعات جامع دادگستری استان اردبیل به عنوان یکی از علل بروز خشونت به عنوان جرم اول استان اردبیل شناسایی شده است. معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری اردبیل گفت: بر اساس آخرین مطالعات صورت گرفته در اردبیل 5 علت در شکل گیری خشونت احصا شده است . یوسف خدادادی افزود: از جمله این علل ضعف مهارت های ارتباطی، یادگیری اجتماعی، تبعیض و بی عدالتی، تغییر سبک زندگی

“),t.close()},t.write(‘

الفت معاون اجتماعی وپیشگیری از وقوع جرم قوه ق

الفت معاون اجتماعی وپیشگیری از وقوع جرم قوه ق
الفت معاون اجتماعی وپیشگیری از وقوع جرم قوه ق
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *