گیاه درمانی سوزش معده

خواص دارویی و گیاهی

سوزش سردل یکی از مواردی است که برخی از بزرگسالان در طول زندگی خود آن را تجربه می‌کنند. این بیماری معمولا بر اساس حس سوزشی شناخته می‌شود که درست پشت جناغ صورت می‌گیرد و اغلب به سمت گلو نیز کشیده می‌شود. این سوزش معمولا به خاطر رفلاکس یا برگشت اسید از معده به مری رخ می‌دهد و یک نشانه است. رفلاکس اسید زمانی رخ می‌دهد که حلقه عضلانی که به غذا اجازه ورود به معده می‌دهد بیش از حد استراحت می‌کند. نتیجه این موضوع این است که اسید معده دوباره به مری برمی گردد و باعث ایجاد حس سوزش در فرد می‌شود. کمی به این موضوع فکر کنید. اسید باعث سوزش گلوی شما می‌شود. معمولا ممکن است رفلاکس بدون سوزش سر دل باشد اما احتمال وجود سوزش سر دل بدون رفلاکس وجود ندارد. اگرچه داروهای بدون نسخه‌ای برای این بیماری وجود دارد و می‌تواند در برخی از موارد موثر باشد اما اگر از سوزش سر دل گاه و بی گاه رنج می‌برید بهتر است کمی به فکر تغییر سبک زندگی خود باشید و از درمان‌های خانگی برای آن استفاده کنید.

یک قاشق جوش شیرین می‌تواند سوزش سر دل و بازگشت اسید را کمتر کند. جوش شیرین به عنوان بیکربنات سدیم یک درمان رایج و شناخته شده است و می‌تواند به رفلاکس اسید کمک کند. این ماده PH از۷.۰ را دارد و می‌تواند اسید معده را خنثی نماید. خنثی سازی اسید معده به این معنی است که به هنگام بازگشت اسید معده به مری، دچار سوزش سردل نخواهید شد.

یک دوم قاشق چایخوری یا یک قاشق چایخوری از جوش شیرین را با یک لیوان آب ترکیب کنید. آن را خوب هم بزنید و سپس بنوشید. شما می‌توانید در صورت نیاز این کار را تکرار کنید اما به خاطر داشته باشید که نباید از این محلول بیش از حد استفاده کنید. همچنین از به کار بردن این محلول به صورت مداوم جدا خودداری کنید زیرا نمک بالایی دارد و می‌تواند عوارض جانبی همچون تورم و حالت تهوع را به همراه داشته باشد.

همانطور که می‌دانید آلوئه ورا گیاهی است که برای تسکین سوزش مورد استفاده قرار می‌گیرد.افراد بر این باورند که این گیاه می‌تواند سوختگی‌های ناشی از آفتاب را بهتر کند اما آلوئه ورا خاصیتی از این دارد. این گیاه می‌تواند سوزش سردل را نیز تسکین دهد زیرا از التهاب می‌کاهد. این موضوع بدین معناست که به هنگام تحریک و ملتهب شدن معده، نوشیدن یک لیوان آب آلوئه ورا می‌تواند شرایط را بهبود ببخشد.

یک دوم پیمانه آب آلوئه ورا را به صورت سرد یا ولرم قبل از وعده غذایی خود بنوشید. به خاطر داشته باشید که آلوئه ورا می‌تواند به عنوان یک ملین عمل کند. بنابراین به دنبال برندی باشید که اجزای ملین آن حذف شده باشد.

مجله Dental Research مطالعه‌ای را در مورد رفلاکس اسید معده انجام داده است. زمانی که افراد مبتلا به این بیماری تکه‌ای آدامس عاری از قند را به مدت ۳۰ دقیقه بعد از غذا جویدند تسکین خوبی را تجربه کردند. این موضوع بدین خاطر است که جویدن ادامس باعث تحریک غدد بزاقی می‌شود و جریان بزاق را افزایش می دهد. هر اسیدی که در سیستم گوارشی تشکیل می‌شود حل شده و شسته می‌شود. پاک شدن اسید باعث بهبود نشانه‌های رفلاکس اسید خواهد شد. می‌توان از این گزینه برای بهبود نشانه‌های سوزش سر دل نیز استفاده کرد.

بعد از هر وعده غذایی، یک عدد آدامس عاری از قند را بردارید و بجوید. اینکار را به مدت ۳۰ دقیقه انجام دهید تا به نتیجه مد نظر خود دست یابید.

سوزش سر دل معمولا به هنگام خواب بدتر می‌شود زیرا دراز کشیدن به هنگام خواب می‌تواند این شرایط را بدتر و شدید تر کند. در این شرایط قانون جاذبه بر علیه شما کار می‌کند و بدن محتویات هضم شده را راحت تر به سمت مری می فرستد و همین امر باعث ایجاد سوزش سر دل خواهد شد. به همین خاطر بهتر است به هنگام خواب، سر خود را ۶ اینچ بالاتر نگه دارید. شما می‌توانید اینکار را با قرار دادن آجر، کتاب یا بلوک هایی زیر بالشت خود انجام دهید. سه الی چهار ساعت بعد از خوردن غذا دراز نکشید زیرا دراز کشیدن با معده پر باعث می‌شود فشار بیشتری بر آن وارد شود و محتویات بیشتری به سمت مری بازگردد.

به نحوه خوردن غذا توجه داشته باشید: مقدار زیادی غذا نخورید. تکه‌های کوچک غذا را بردارید و آن را به آرامی بخورید. به معده خود زمان هضم غذا را بدهید.

به غذایی که می‌خورید توجه داشته باشید: ممکن است متوجه شده باشید که برخی از غذاهای خاص که اسید بالایی دارند یا ادویه دار هستند می‌تواند رفلاکس شما را بدتر کند. به عنوان مثال خوردن گوجه فرنگی یا مرکبات که اسید بالایی دارند ممکن است این شرایط را بدتر کند. پس از خوردن این مواد خودداری کنید.

به زمانی که غذا می‌خورید توجه داشته باشید: سه الی چهار ساعت قبل از رفتن به رختخواب، غذا نخورید. دراز کشیدن می‌تواند فشاری بر روی سیستم گوارشی ایجاد کند.

زمانی که اسید باعث سوزش مری شما می‌شود خوردن اسید به نظر مسخره می‌رسد اما باید به خاطر داشته باشید که در برخی از موارد رفلاکس اسید به خاطر نبود اسید کافی در معده ایجاد می‌شود.

این خود اسید است که به عضلات مری می‌گوید که بسته شوند. اگر معده شما اسید کافی نداشته باشد، امکان شل شدن این دریچه وجود خواهد داشت. در این شرایط اسید از معده به مری باز می‌گردد و رفلاکس اسید رخ می‌دهد. اگر فکر می‌کنید رفلاکس اسید در شما به همین خاطر است، سعی کنید سرکه سیب خالص بنوشید تا از بروز این مورد جلوگیری کنید.

سه قاشق چایخوری یا یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را با آب ترکیب کنید و سپس بنوشید. شما می‌توانید اینکار را قبل از هر وعده غذایی، قبل از رفتن به رختخواب یا دو الی سه بار در طول روز تکرار کنید. اگر احساس کردید رفلاکس اسید بدتر شده است، استفاده از سرکه سیب را متوقف کنید. مصرف بیش از حد سرکه سیب نیز می‌توانددردسرساز باشد.

همانطور که می‌دانید موز حاوی آنتی اسیدهای طبیعی است که می‌تواند در برابر رفلاکس اسید مقابله کند. اگر می‌خواهید ساده ترین درمان خانگی را برای سوزش سردل امتحان کنید بهتر است کمی موز بخورید و نتایج به دست آمده را ارزیابی کنید. گزینه دیگری که پیش روی شما قرار دارد خوردن روزانه یک عدد سیب است. یک عدد سیب را ببرید و چند ساعت قبل از رفتن به رختخواب آن را میل کنید. اینکار باعث تسکین درد می‌شود.

زنجبیل می‌تواند ناراحتی‌های معده همچون حالت تهوع یا رفلاکس اسید را بهبود ببخشد. نوشیدن یک پیمانه چای زنجبیل می‌تواند درد شما را کمتر کند.

ابتدا زنجبیل را برش دهید و آن را در دو پیمانه آب بریزید. درب آن را بگذارید و به مدت سی دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید. تکه‌های زنجبیل را خارج کنید یا اگر دوست داشتید اجازه دهید داخل آب باقی بماند. سپس چای آماده شده را در یک ظرف بریزید. بیست دقیقه قبل از وعده غذایی از این چای بنوشید.

شناسایی محرک‌ها ممکن است به زمان و انرژی نیاز داشته باشد اما اگر بدانید چه چیزی باعث بدتر شدن شرایط شما می‌شود، قادر خواهید بود از خوردن آن پرهیز کنید. به جای اینکه به داروهای بدون نسخه اطمینان کنید بهتر است یکبار برای همیشه محرک های خود را بشناسید و از مصرف آن‌ها خودداری کنید. همچنین به فعالیت‌هایی که انجام می‌دهید توجه کنید.

پوشیدن لباس‌های تنگ می‌تواند سوزش سردل را بدتر کند. اگر شلوار بسیار تنگ دارید، به هنگام نشستن فشاری بر روی معده وارد خواهد شد. برخی از افراد نیز از پیراهن یا کمربند تنگ استفاده می‌کنند و همین امر شرایط را بدتر می‌کند. هر چقدر فشار بیشتری بر روی ناحیه شکم وارد شود احتمال بیرون رفتن محتویات آن به سمت مری خواهد شد.

عضویت در خبره مجله سلامت

عالی بودممنون ??




اگر شما هم از رفلکس معده رنج میبرید و به دنبال درمان خانگی سوزش معده هستید مقاله علمی و سلامت آرگا با پیشنهاد 17 روش درمان سنتی را دنبال کنید تا سوزش معده تان را در خانه با طب سنتی درمان کنید.

 درمان سوزش معده یا رفلکس معده بهتر است با استفاده از روش های طبیعی باشد. درمان خانگی سوزش معده متفاوتی برای تسکین درد معده توصیه می شود که ساده ترین آن نوشیدن یک نوشیدنی سالم است.

بالا آمدن ترشحات معده باعث سوزش این اندام میشود که به رفلکس گوارشی اطلاق میگردد، این حالت به دلیل عملکرد نادرست دریچه مری اتفاق می افتد.

این ناراحتی اغلب موارد شب ها به وجود می آید اما ممکن است پس از غذا خوردن نیز احساس شود، اگر در هفته بیش از دوبار رفلکس معده دارید این برای شما یک بیماری محسوب میشود و حتما به پزشک معالج مراجعه کنید.

شما میتوانید درمان خانگی سوزش معده را پیش بگیرید تا از این سوزش عذاب آور رهایی یابید یکی از آسان ترین روش درمان سوزش معده نوشیدن یک لیوان آب است تا اسید معده کاهش یابد بر خلاف تصور عموم خوردن نوشیدنی های گاز دار اصلا توصیه نمیشود.

برای جلوگیری از رفلکس معده در شب از خوابیدن بلافاصله بعد از خوردن شام اجتناب کنید و همینطور فعالیت شدید انجام ندهید بهتر است برای هنگام خواب سر بالاتر از بدن قرار بگیرد این به منظور بالشت بلند نیست حدود 15 سانتی متر کافی است.

خود درمانی برای بهبود سوزش معده نبایدطو لانی مدت ادامه یابد خود درمانی را بیشت از 15 روز انجام ندهید. در واقع این داروها برای طولانی مدت توصیه نمی شود. اگر علائم بیماری ادامه یابد باید حتما با پزشک مشورت گردد.

برای کسانی که از رفلکس اسید، که باعث سوزش معده می‌شود، رنج می‌برند، سرکه می‌تواند اسفنکتر پایین مری را جهت بسته شدن تحریک کند، و در نتیجه از بالا آمدن اسید جلوگیری کند.

نوشیدن آلوئه ورا با از بین بردن التهاب و کمک به التیام دستگاه گوارشی به اختلال سوزش معده کمک میکند.

جوش شیرین یک آنتی‌اسید طبیعی است که به طور موثری در عرض چند دقیقه تاثیر خود را می‌گذارد، و در نتیجه سبب می‌شود که سوزش معده‌تان سریعا تسکین بیابد.

یکی از سریع ترین روش های درمان خانگی سوزش معده جویدن تخم رازیانه است البته شما میتوانید از دم کرده آن نیز استفاده کنید.

خوردن نعناع به هضم غذا و تسکین دهنده درد های معده برای افرادی که دچار سوء هاضمه و سوزش معده هستند کمک میکند

زنجبیل اسید داخل معده را جذب می‌کند و به آرام کردن اعصاب‌تان (که در بروز سوزش معده نقش دارد) کمک می‌کند.

نوشیدن شیر سرد یکی از ساده‌ترین درمان های  خانگی برای علائم خفیف یا اولیه‌ی سوزش معده است. شیر سرد به استراحت دریچه‌ی بین معده و مری‌تان کمک می‌کند.

نوشیدن آب کلم به دلیل داشتن ضد التهابی طبیعی به درمان انواع مشکلات گوارشی کمک میکند.

خوردن بادام هم کمک زیادی برای رهایی از سوزش معده به شما میکند و یک درمان ساده است.

بابونه دارای خواصی دارویی است که درمان بسیار موثری برای سوزش معده دارد. علاوه بر این، دمنوش این گیاه به کاهش التهاب در معده‌تان کمک می‌کند.

ترکیب شیر سرد و سودا معروف‌ترین درمان خانگی برای مقابله با سوزش معده در خانه است، باید یک قاشق چایخوری جوش شیرین را با یک لیوان شیر سرد ترکیب کنید و سپس نوشیدنی حاصل را بنوشید. اما قهوه، شکر یا هر طعم‌دهنده‌ی دیگری به این شیر اضافه نکنید. فقط باید شیر ساده‌ای را مصرف کنید که به آن سودا اضافه شده‌است.

عسل و لیمو در کاهش سوزش معده بسیار موثر هستند زیرا آنزیم‌هایی دارند که بلافاصله بر روی آنزیم‌های گوارشی تاثیر می‌گذارند و اثر آنها را خنثی می‌کنند و همچنین سبب کنترل تولید بیش از حد آنها می‌شوند.

این ماده‌ی خوراکی دارای آنزیمی است که مسئولیت خنثی کردن اسید را در دستگاه گوارش شما بر عهده دارد. بهتر این است که آب سیب‌زمینی را صبح‌ها با معده‌ی خالی مصرف کنید.به این ترتیب تاثیر آنها را روی بدن‌تان کاهش می‌دهد و از سوزش معده جلوگیری می‌کند.

از آن‌جایی که آب‌دوغ درای خواص اسیدی است، می‌تواند روی معده تاثیر بگذارد و رفلاکس اسید و سوزش معده را تسکین بدهد.

برگ‌های ریحان می‌توانند تا حدی به از بین بردن این اختلالات گوارشی کمک کند.

شاید عجیب به نظر برسد اما خردل هم یکی از داروهای خانگی موثر برای درمان سوزش معده است. هر زمانی که از حملات رفلکس اسید رنج می‌برید، خردل می‌تواند شگفتی بیافریند و فورا سوزش معده‌تان را تسکین دهد.

دانه‌های زیره‌ی سبز به تحریک هضم کمک می‌کنند و همچنین مشکلات گوارشی از جمله اسیدیته و گاز را کاهش می‌دهند.

امیدوارم توانسته باشم با این درمان خانگی سوزش معده به شما عزیزان کمک کرده باشم تا با طب سنتی از شر رفلکس معده رهایی یابید.

 

منبع : آرگا



طولانی ترین سرسره ی آبی جهان کجاست؟


با ویژگی های انواع جراحی پلاستیک و زیبایی آشنا شوید


بیل گیتس برای این اقلام ضروری امروزی حاضر نیست پولی خرج کند!



عکس های دیدنی جزایر اقیانوس هند



هیچوقت این جملات را به زبان نیاورید!



راز شاد بودن چیست؟

نشانی شما منتشر نخواهد شد.


دکتر ابوالفضل زارعی، جراح پلاستیک و زیبایی بینی، صورت، پلک


دکتر ابوالفضل احیایی – درمان اختلالات خواب و ترک سیگار با جدیدترین روش


دکتر علی کربلایی خانی – جراح پلاستیک و فوق تخصص جراحی ترمیمی



رِسا – رسانه سلامت ایرانیان

سوزش معده یا سوزش سر دل و یا ریفلاکس معده یکی از بیماری های گوارشی است که اغلب اکثر مردم با آن مواجه هستند و برای جلوگیری یا کاهش درد ناشی از این بیماری به دنبال درمان های خانگی آن می باشند . ما در نشریه اینترنتی آرگا درمان گیاهی سوزش معده را برای آن هایی که با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند ارائه داده ایم که امیدواریم مثمر ثمر واقع شود .

ریفلاکس یا سوزش معده یکی از بیماری های گوارشی است که مسببش درست کار نکردن دریچه مری می باشد که باعث ترشح اسید معده و رخ دادن این اتفاق می شود. برای جلوگیری از این اتفاق با ما در درمان گیاهی سوزش معده در این نشریه  همراه شوید.

اکثر اوقات خوردن چربی و غذاهای فست فودی در آخر شب باعث می شود که ما دچار سوزش معده شویم و این ماجرا تمام لذت ما از خوردن غذای باب میلمان را تحت شعاع قرار دهد. علاوه بر این موجب می شود تا خواب آرامی نداشته باشیم. خوردن ماست, سبزیجات, زنجبیل و موز و خربزه یا جویدن آدامس  باعث کاهش این بیماری می شود. اما اگر می خواهید خواب آرام و بدون دردی ناشی از سوزش معده را برای خودتان به ارمغان ببرید توصیه می کنم این معجون شگفت انگیز را در درمان گیاهی سوزش معده  برای خلاصی از این درد از دست ندهید. زردچوبه, زنجبیل, شیر نارگیل به همراه عسل و فلفل سیاه ترکیبی بی نظیر برای درمان سوزش معده است. شیر نارگیل منبع سرشار و سالمی از چربی می باشد و با ایجاد پوششی در مری درد ناشی از ریفلاکس را کاهش می دهد. فلفل سیاه جذب کورکومین موجود در زرد جوبه را افزایش می دهد. عسل از گذشته تا به امروز با داشتن خواص فوق العاده اش در درمان بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار گرفته است و اینک در این مشکل نیز به گوارش کمک کرده و سبب کم شدن درد ناشی از سوزش معده می شود.

تمام مواد را به جز عسل با هم مخلوط می کنیم و روی حرارت می گذاریم تا به جوش آید. روی حرارت کم تا پنج دقیقه می گذاریم بماند بعد از روی حرارت بر می داریمش عسل را به آن اضافه می کنیم و بعد از اینکه خنک شد یک ساعت قبل از خواب از آن برای درمان گیاهی سوزش معده  استفاده می کنیم تا زمان برای هضم و گوارش داشته باشد. صبح که از خواب بیدار شوید تاثیر این ترکیب را احساس می کنید.

با استفاده از این شیوه درمان خانگی سوزش معده امید است از شر خوردن قرص ها و دارو های گوناگون برای این بیماری رهایی یابید.

منبع : آرگا



طولانی ترین سرسره ی آبی جهان کجاست؟


با ویژگی های انواع جراحی پلاستیک و زیبایی آشنا شوید


بیل گیتس برای این اقلام ضروری امروزی حاضر نیست پولی خرج کند!



عکس های دیدنی جزایر اقیانوس هند



هیچوقت این جملات را به زبان نیاورید!



راز شاد بودن چیست؟

نشانی شما منتشر نخواهد شد.


دکتر ابوالفضل زارعی، جراح پلاستیک و زیبایی بینی، صورت، پلک


دکتر ابوالفضل احیایی – درمان اختلالات خواب و ترک سیگار با جدیدترین روش


دکتر علی کربلایی خانی – جراح پلاستیک و فوق تخصص جراحی ترمیمی



رِسا – رسانه سلامت ایرانیان

هوالشافی

درمان خانگی سوزش معده

ازطب سنتی معده عضو شریفی است پس سلامتی اش بسیار مهم است

سوزش سردل به دلیل ضعیف بودن دریچه ی ورودی مری به معده است،که با مصرف غذاهای چرب و شیرین و شور مثل دسرهای شکلاتی ،نوشیدنی های گازداروتحریک میشودونیز چاقی واضافه وزن باعث تشدید ضعف این دریچه می گردد پس ورزش و رژیم غذایی مناسب در جهت کاهش وزن کمک کننده است.

راهکارهای مناسب خانگی

ازخوردن غذاهای چرب و شور مثل انواع پنیر و چیبس و..پرهیزنمایید.

خوردن بیش از یک فنجان قهوه بخصوص پس از شام را کناربگذارید.

بلافاصله بعداز صرف شام نخوابید.

وزن خودرا در حدمطلوب نگه دارید.

بزاق دهان بهترین درمان سوزش معده می باشد زمانی که اسید معده به مری برمی گردد،که بزاق می تواند آن را بشوید پس برای افزایش بزاق می توانید آبنبات بمکید یا سقز بجوید.(بزاق آتش خاموش کن طبیعی بدن )

داروهای گیاهی

بابونه :چای بابونه هم ضدالتهاب دستگاه گوارش است هم ترشح بزاق را زیاد میکند تا اسیدمعده به مری را بشوید.

طرز تهیه :مقداری آب جوش را روی یک قاشق غذاخوری گل بابونه ریخته و 15دقیقه صبرکنید.

طرز مصرف:روزی 3الی 4 مرتبه در فواصل وعده های غذایی بنوشید(یادتان باشد که گل خشک بابونه از مدل کیسه ای آماده بهتر است)

شیرین بیان:جهت رفع ناراحتی های دستگاه گوارش مناسب است ولی در کسانی که پرفشاری خون دارند با احتیاط مصرف نمایند.این گیاه درکاهش کلسترول و تری گلیسیرید و ترمیم معده بسیار مفید می باشد(مثلا در پخت کیک های خانگی از شیرین بیان می توانید استفاده نمایید)

نعناع ، شوید،زیره ی سیاه،پونه،دارچین و مرزه نیز مفید هستند .

پزشکان هندی معتقدند که خوردن روزانه یک عدد موز در درمان اختلالات گوارشی مفید است.

کمپوت گلابی نیز در رفع ناراحتی های گوارشی موثر می باشد، هم درمان اسهال با آب گلابی و هم درمان استفراغ بویژه در کودکان (خودتان در منزل کمپوت گلابی آماده نمایید)

میوه ی انبه نیز به هضم معده کمک میکند پس در فصل انبه میتوانید از دسر انبه وعسل بعداز غذا میل کنید.

اگردر هنگام خوابیدن دچار سوزش معده شدید:

به پهلوی چپ بخوابید تا مانع برگشت اسید به مری شوید

زیر سرتان را 15 الی 25سانت بالا بیاورید

سلف هیپنوزکنید یعنی تلقین مثبت کنید چون افکار و اعراض نفسانی تاثیر زیادی روی مقدار ترشح اسید معده دارد.

سلامت باشید

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *