گیاهان دارویی با طبع گرم وتر

خواص دارویی و گیاهی

های دیگر: اسید استیک (بااب)

طرز تهیه: سرکه مایعی است ترش مزه دارای حالت اسیدی که را بطور کلی از تخمیر میوه هایی که دارای گلوکز میباشند تهیه میکنند.

اب انگور را گرفته و صاف نموده یا بدون صاف کردن با تفاله های داخل ان همه را داخل خم سفالی یا چینی یا بشکه ای میریزند و معادل ده در صد وزن اب انگور سرکه ی پاک مرغوب در ان ریخته و سر خم را محکم میبندند ودر افتاب یا جای گرم میگذارند تا برسد

روش دیگر.. قبل از ریختن سرکه ی مرغوب به داخل اب انگور صبر میکنند تا اب انگور بجوش اید سپس سرکه و نمک را اضافه میکنند و میگذارند تا برسد و ترش گردد

بهترین سرکه ها سرکه ی انگور فخری شیرین است و هرچه انگور شیرین تر باشد سرکه ی ان مرغوب تر خواهد بود

طبیعت ان: طبیعت سرکه را بعضی سرد و تر و بعضی سرد و خشک میدانند

خواص درمان : 1 – ان را بخورید .قابض است . خشک کننده ی رطوبت ها. تقطیع صفرا و بر طرف کننده ی عطش می باشد

2 – اشتها را تحریک میکند و کار دستگاه هضم و گوارش را تا حدی اسان می سازد

3 – مداومت در خوردن ان صبح ها قبل از صبحانه با کمی عسل بدن را لاغر و پیه شکم را اب می کند

4 – ان را با کف دریای سائیده مخلوط کنید و هر روز صبح و شب بر موضع بمالید تکرار مالیدن ان بر هر موضع باعث لاغری ان عضو خواهد شد

تذکر: برای افراد سالخورده و اشخاص سوداوی مزاج و بیماران مبتلا به بیماریهای ریوی.

سرفه تازه وخشک. درد مفاصل. مبتلایان به زخم معده. نیروی جنسی و سرد مزاجان مضر میباشد

مشخصات:گیاهی است معمولا دو ساله ادویه ای از خانواده ی چتریان . برگهای ان شفاف به رنگ سبز . دارای بریدگی های دندانه دار                           و پر پشت که در قسمت فوقانی ساقه به شکل نوار های بریده ی باریک در می اید وبسیار معطر است ساقه های گل دهنده ی ان به بلندی شصت تا هفتاد سانتیمتر است که در انتهای انها گلهای ریز سبز رنگ بصورت چتر مرکب ظاهر می شود . ریشه ی ان معطر و شبیه به هویج است.

میوه ی ان کوچک به اندازه دو میلیمتر و به قطر یک میلیمتر به رنگ سبز و دارای بو وطعم بسیار معطر است 

خواص درمانی :  1 . ان را بخورید . مقوی و اشتها اور است استسقا و اسهال را درمان میکند و باعث رشد کودکان می گردد

2 . چند شاخه ازتازه ی ان را در یک لیوان اب جوش دم کرده و اب ان را صاف نموده وبنوشید محلل است . کم خونی را بر طرف میسازد گرفتگی صدا را بر طرف میکند و دل درد های فصلی را تسکین میدهد . بواسیر خونی و بواسیر بادی را درمان می نماید

3 . هر روز صبح ناشتا خشک ان را نرم کرده در شیر گرم بریزید و بخورید . اسم یا تنگی نفس را در مان میکند . نزله های ریوی را برطرف می سازد و برای سینه مفید است

4 . مقداری از تازه ان را در اب بجوشانید و یک هفته هر روز صبح و شب با اب ان صورت را بشویید پوست صورت را زیبا می کند . جوشهای قرمز پوست را بر طرف می سازد

طبیعت ان : گرم و خشک است

تذکر : خوردن دمنوش تخم جعفری قاعده اور وباعث سقط جنین میشود

های دیگر:هال . هال بوا . هیل . هل میسوری . قاقله . قاقله صغار

مشخصات: میوه ی گیاهی است علفی و بلند که دارای ساقه ی زیر زمینی منشعب ضخیم و نسبتان طویل است از این ساقه ی زیر زمینی ساقه های هوائی شبیه برگ به هم پیچیده به ارتفاع دو تا سه متر می رود واز قائده ی این ساقه یک یا دو ساقه گل دهنده به ارتفاع تا یک متر ظاهر میشود . گلهای ان کوچک به طول دو نیم تا جهار سانتیمتر و به رنگ سفید یا سبز روشت است و مرکز گل به رنگ بنفش میباشد .

میوه ان تخم مرغی شکل و کوچک به طول شش تا هشت میلیمتر و مثلثی به رنگ سبز یا سفید است که به طول متوسط پانزده تا بیست دانه به رنگ قهوه ای سیر زاویه دار و معطر در ان وجود دارد

                                       

طبیعت ان :کمی گرم و خیلی خشک است

خواص درمانی : 1. اب جوشانده ان را بنوشید مدر و قاعده اور است و باد شکن و محرک و محلل و خوشبو کننده عروق بدن است

2 . خوردن بو داده و سرخ کرده ی ان برای جمع کردن و بستن شکم ( رفع اسهال ) نافع است

3 . ان را در دهان بجوید . موجب خوشبو شدن  دهان میشود و برای استحکام اثه مفید است

4 . خوردن پنج گرم پودر هل در پنجاه گرم عسل برای اقایان سرد مزاج که ازضعف قوای جنسی رنج میبرند بسیار نافع است 

جوانه ها   

جوانه ها سرشار از ویتامین ها . اهن . پرتئین ها . مواد معدنی و . میباشند

انها سریع الهضم و بسیار مقوی بخصوص برای کودکان و نوجوانان در سن رشد میباشند.

جوانه ها را میتوان با ماست یا انواع سالاد مصرف نمود و برای نفع از خواص تغذیه ای جوانه ها بهتر است انها را خام مصرف نمود

                                     

جوانه گندم مارا خوش سیما می کند

جوانه گندم سرشار از ویتامین های گروه B و E است ونسبت به دانه ان 3 تا 12 برابر ویتامین Bو 3 برابر ویتامین Eدارد

جوانه گندم مدر و خنک کننده و مغذی و اشتها اور و چاق کننده است . ویتامین Bموجود در ان باتنظیم سیستم عصبی . کم خوابی . استرس . را رفع و باعث ارامش میگردد. اختلالات در سلامتی بدن را بر طرف می سازد.برای افزایش و مقاومت بارداری خانمها بسیار نافع است همچنین غدد جنسی را زیاد و اکسیزن بدن را تامین می کند

طبیعت ان کمی گرم و ازنظر رطوبت و خشکی معتدل است

                                            

جوانه اسفناج ما را نیرومند می کند 

جوانه اسفناج دارای ویتامینهای A و B و C است. مهم تری خواص این جوانه  باد شکن و مقوی و نیرو بخش است . عطش را تسکین میدهدگلبولهای قرمز خون را زیاد می کند و کم خونی را بر طرف میسازد . ضد سرطان است بواسیر را در مان میکند و تخلیه مدفوع را اسان میکند .

دستگاه گوارش را پاک میسازد بیماری پلاگر یا لکه های قرمز روی پوست را بر طرف میسازد

طبیعت انمیتوان گفت نه سرد است نه گرم بلکه معتدل است

جوانه جو تقویت قلب و دوست سلامتی

خونساز و باعث کاهش کلسترل خون میباشد . بدلیل دارا بودن مقادیر بسیار منیزیم و پتاسیم و کلروفیل بسیار برای قلب مفید است . برای معالجه ی سو حاضمه مصرف میشود . برای رفع ناراحتیهای پس از زایمان نافع است . قلیان صفراو خون و عطش را تسکین میدهد

طبیعت ان سرد وخشک است

تذکر: مضر مثانه است .جنین را سقط می کند

                            

جوانه یونجه معدن اهن

جوانه یونجه حاوی انواع مواد مغذی بوده و به دلیل دارا بودن منگنز و کروم در ساخت انسولین طبیعی بدن نقش مهمی دارد .

جوانه یونجه دارای ویتامینهای K-E-C-A- است خوردن روزانه 1 گرم جوانه یونجه چاق کننده و باعث محکم تر شدن استخوان کودکان و سالمندان می گردد . به دلیل دارا بودن ساپوئین موجب کاهش کلسترول بد خون شده و سختی و رسوب عروق را کاهش میدهد. برای تقویت نیروی جنسی بسیار مفید است

طبیعت ان گرم و تر است

                                

جوانه کرفس . قابل توجه خانمهایی که از چربی های دور شکم رنج میبرند

روزانه 1 تا 2 گرم ان را همراه با صبحانه میل کنید چربی های اضافه دور شکم را اب کرده و باعث کوچک شدن سایز شکم میشود 

اصلاح کننده مزاج میشود .محرک وباد شکن است به عنوان ضد عفونی کننده در موارد برونشیت و اسم و کمک به رفع سو هاضمهمصرف میشود .

اشتها و نیروی جنسی اقایان را زیاد میکند

طبیعت ان گرم و مرطوب است

تذکر در زنان بار دار باعث سقط جنین می گردد

های دیگر: شهد . نوش .انگبین . شاه انگبین    

مشخصات : شهد گلها وگیاهانی است که توسط زنبور عسل از روی گلها و گیاهان جمع اوری و املاح و ترکیبات مفید را از شهد گل جدا نموده و در خانه های شش وجهی که در کندو و یا لای سنگهای کوهستان که از موم ساخته است انباشته می نماید

طبیعت ان : گرم است

ترکیب شیمیایی : مواد معدنی – اسید های امینه ازاد – هورمونها – پانتوتنیک اسید – اینوزیتول – پروتئین

ویتامین ها : A و B1  و  B 2 و B3 و B6 و Cو  E در ان وجود دارد

خواص درمانی : 

1 – اگر هرروز مقداری از عسل خورده شود . از زکام  پیش گیری میکند . انرژی بدن را افزایش میدهد و رطوبات و فضولات بدن را دفع میکند قوای مغزی را تقویت می کند و برای رفع عصبانیت و خستگی و ضعف عضلات و تومور های مغزی و کم خونی و بیماری های پارکینسون و تصلب شرایین مغز و بیماریهای ناشی از پرتوهای هسته ای مفید است . افسردگی و خستگی راکاهش میدهد. اختلال هاضمه را رفع میکند .برای رفع گرفتگی عضلات و یبوست مفید است 

2 – مقدار دو قاشق غذاخوری در یک لیوان اب سرد روزانه 3 دفعه میل شود برای پاک سازی کبد وضعف مجازی تنفس مفید است و به مقابولیسم کلسیم کمک میکند

3 – مالیدن عسل به موضع ضد عفونت و در رشد و تشکیل نسوج پوست نقش مهمی دارد برای اکسیژن گیری در سطوح سلولها مفید است 

4 – خوردن عسل از عقیم شدن جلوگیری می نماید برای اعضاء تناسلی اثر مثبت دارد و در باز گردانیدن میل جنسی و انرژی از دست رفته موثر می باشد

تذکر : کسانی که به طور مدام مداوم از عسل استفاده میکنند برای جلو گیری از ضررحرارت ان بهتر است از میوه های ترش نیز استفاده کنند

سیر

گیاهی است دو ساله با پیازی مرکب از پیازچه های و ساقه ی راست که در انتهای ان گلی چتری که شامل چندین پیازچه است قرار دارد گلها بوسیله ی یک پوشینه ی برگی شکل حفاضت میشوند.

سیر همیشه به عنوان یک از گیاهان مهم دارویی و چاشنی غذایی گشت میشده است انواع مختلفی از این گیاه تا کنون شناخته شده و اساسا ان را به دو گروه اصلی تقسیم میکنن

اول سیر زمستانی که در پاییز کاشته میشود که در سال بعد گلی که محتوی پیاز چه است میدهد و دوم سیر زمستانی یا بهاره که در پاییز یا بهار کاشته شده ولی گل نمیدهد. هر دو نوع ان را به وسیله تقسیم گیاهی و کشت خود سیر می توان تکثیر  نمود

سیر را در زمان رشد کامل جمع اوری کرده خشک نموده و درمحلی خشک و دور از سرما نگهداری می کنند

پیازچه های سیر دارای اثر دارویی هستند.که بصورت تازه یا کنسرو شده مصرف میشوند

این گیاه محتوای یک اسانس روغنی و یک ترکیب گوگردی ب الئین است که در هوای ازاد تجزیه شده ( سلولهای اسیب دیده سیر ) وبه الیسین با بویی تند و الیدی سولفید تبدیل میشود

همچنین سیر محتوای مقدار زیادی ید است. این گیاه ضد تصلب نسوج و پایین اورنده ی فشار خون پر قدرتی است ضمنا ضد عفونی کننده روده است که در صورت وجود ناراهتی های روده ای و اپیدمی گریپ بکار میرود

سیر مسهل صفرا وضد انگل بوده و محل نیش حشرات را تسکین میدهد

تذکر :درصورت استفاده طولانی از ان امکات ایجاد اگزما وجود دارد

های دیگر سیر

ثوم . ثومیه . گلسرخ بد بو

طبیعت : گرم و خشک

های دیگر- نارجیل – رانج -جوز هندی – بادنج – رادنج

مشخصات – میوه گیاهی است ازتیره ی خرما و از خانوادهpaimaceae درختی دارد بزرگ و زیبا و بلند برگهای ان بزرگ و به طول چهار تا پنج متر و مرکب از تعدادیزیادی برگچه ی بارک دراز درخت نارگیل درنواهی گرم و مرطوب میروید وهرچهقدر بهدریای شور نزدیک باشد واب شور بیشتربه پای ان برسد میوه ی ان لذیزتر و چربتر میشود

درخت نارگیل حدود صدسال میوه میدهد وهر درخت درسال حدود شصت عدد نارگیل میدهد

طبیعت – گرم وخشک

ویتامین ها – A و C -B در پولپ میوه ی نارگیل وچود دارد

خواص درمانی -مواد سرد بلغمی و سوداوی را ازبدن دفع مینماید . برای درمان ازدیاد ترشح ادرار و سردی کلیه و مثانه و درد مثانه و ضعف کبد بسیار نافع است

زخم های داخلی را ترمیم میکند. اسپرم را زیاد و حرارت غریزی مردان را افزایش میدهد 

بواسیر و مالیخولی و جنون و فلج را درمان میکند 

تذکر – دیر هضم است وزیاده روی درمصرف ان موجب گرفتگی مجاری میشود.خلط غلیظ تولید میکند

                    

های دیگر:بهی-انی-ابی-ابرود-ایوا-هیوا-شال به – توچ – سنگه

مشخصات :میوه ی گیاهی است از خانواده ی rosaceae..درختی دارد کوچک که پوست ساقه و تنه ی ان به رنگ قهو ای سیر است .برگها پوشیده از کرک و روی برگ صاف و بی کرک و تار است جوانه های ان کوچک و پوشیده از تار. گلهای ان بزرگ به طور منفرد به رنگ سفید یا صورتی که دارای پنج گابرگ است میوه ی ان زردرنگ وگرد و سطح ان اغلب پوشیده از کرک بوده و داخل ان دانه های به ودر هر خانه ۱۲عدد دانه قرار دارد

درخت به بومی مشرق زمین و مرکز اسیا است . در جنگلهای شمال ایران به طور خودرو میروید

طبیعت ان

:به شیرین معتدل ویا گرم تر– به ترش سرد و خشک

ترکیبات شیمیایی:در هریکصد گرم گوشت میوه مواد زیر وجود دارد

اب ۳۸گرم – مواد قندی و کربو هیدراتها ۱۵گرم- خاکستر۰/۴ گرم- کلسیم ۱۱میلی گرم- فسفر۱۷میلی گرم- اهن۰/۷میلی گرم – پتاسیم۱۹۷میلی گرم- تیامین۰/۰۲میلی گرم- رایبوفلاوین۰/۰۳میلیگرم- نیاسین۰/۲ میلیگرم- سدیم۴ میلیگرم

ویتامین ها: 4A واحد بین المللی -15cمیلی گرم در به وجود دارد

خواص در مانی:

۱- کسانی که قبل از غذا خوردن استفراغ میکنند باید قبل ازغذا اب به بخورند دیگر استفراغ نمیکنند

۲- ریختن قطره اب به در مهبل برای رفع سوزش مجرای ادارر نافع است و جراحات مجرا راالتیام می بخشد

۳- خشک ان را نرم بکوبید و بر موضع بپاشید . برای بند اوردن خون جراحتها مفید است

تذکر

برای اشخاص گرم مزاج مضر است.میوه ی نارس ان دیر هضم و قابض است و افراط در خوردن ان صلاح نیست

.

خواص سه گیاه با طبع گرم و خشک

ایران آنلاین /  از طب ایرانی گیاهان دارویی هر کدام خواص متفاوتی دارند و بیش از 9 درصد گیاهان دارویی دارای طبع گرم هستند.


خواص گیاه آویشن

آویشن، گیاهی با طبع گرم و خشک است, لطیف‌کننده غذاهای غلیظ بوده و باعث هضم غذاهای سنگین می‌شود؛ آویشن، معده، کبد و ریه را از رطوبت ها پاک می‌کند.

آویشن رفع‌کننده تُخَمه(زمانی که افراد بیش از حد غذا می‌خورند و خوردن غذا قبل از هضم غذای قبلی موجب تخمه یا فساد غذا می‌شود) و ترش کردن است اگر داروهای مسهل با آویشن مخلوط شود و با آن خورده شوند، دل درد شدید ایجاد نمی‌کنند.


خواص گیاه زنیان(نانخواه)

گیاه زنیان گرم و خشک است، دارای بو و طعم تند و اشتها‌آور است، مدر ادرار و قاعده‌آور است، برای رفع درد سینه و دفع رطوبت ها مؤثر است همچنین ضد نفخ و باد شکن بوده و در رفع سکسکه، درد و پیچش روده مؤثر است.


خواص سبزی ریحان

سبزی ریحان گرم و خشک است، مدر است و برای بهبود ضعف معده و سرفه مفید است همچنین خواب‌آور و رایحه آن دل‌انگیز است./ تسنیم


 

نظرات

های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد در سایت منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پر بازدیدترین فیلم ها

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

پر بازدیدها

آخرین اخبار

تا به حال بسیار شنیده اید که می گویند ماهی را با دوغ نخورید هر دو سرد
است , سردی می کنید و حالتان به هم می خورد , در خوردن خرما افراط نکنید .
گرمی است جوش می زنید . بچه ها را از خوردن خیار منع کنید , سرد است دل
درد می گیرند.


مزاج های گرم و تر

دسته غذایی

نوع غذا

مصلح

لبنیات

عسل، گلاب

کره

عسل، شکر سرخ، ادویه قابضه

ماست چکیده

مغزگردو، آویشن، عسل، نعناع خشک، سبزی های معطر

انواع ریشه ها

انواع ترب

نمک، عسل، زیره خیسانده شده در سرکه

زردک

انیسون، ادویه گرم

سیب زمینی ترشی

دارچین، عسل، سکنجبین، سرکه و خردل، میخک

شلغم

فلفل، زیره، گلنگبین، سکنجبین، شکر سرخ، خردل، سرکه

هویج

انیسون، ادویه گرم

توت و بذرهای ملین

اقسام توت

سکنجبین ترش، گوارش کمونی ( زیره ای)

خاکشیر

کتیرا، عسل

صیفی ها

خربزه، طالبی، گرمک

آب انار ترش، سرکه

خیار چنبر

مصطکی، انیسون

انواع سبزی ها

تربچه

نمک، عسل، زیره خیسانده شده در سرکه

حبوبات

گندم

سرکه کهنه، شیرینی های طبیعی

اقسام لوبیا

دارچین، زنجبیل، خردل، زیره، نمک، روغنزیتون، آویشن، فلفل، پختن با گوشت حیوان جوان

میوه ها

انجیر تازه

سکنجبین، شربت ریواس، شربت بالنگ

انجیر خشک

گردو، آویشن، انیسون، بادام

انگور

تخم کرفس، غذاهای ترش، سکنجبین

خرما

آب انار، بادام، سکنجبین، خشخاش، گلاب، سرکه، کاهو

زرد آلو رسیده

عسل، انیسون، زنیان، مصطکی، زیره، روغن زیتون

سیب

دارچین، گلنگبین، غذاهای لطیف

قیسی

عسل، انیسون، زنیان، مصطکی، زیره

گلابی شیرین

عسل، دارچین، هل، رازیانه، مبای زنجبیل، کندر، زیره

گیلاس

مسهل هل و ملین ها

موز

نمک، مربای زنجبیل، عسل، سکنجبین بزوری معتدل

مویز

سکنجبین، خشخاش، عناب، آب میوه های ترش

گوشت ها

بو قلمون

گشنیز، سماق

گوساله

گشنیز، سماق، مرزه

گوسفند

گشنیز، سماق، مرزه

پاچه

گلپر، سرکه، مرزه، زنجبیل، دارچین

جگر سفید

شاه زیره، خیساندن در سرکه و سپس کباب نمودن، دارچین

جگر سیاه

ادویه گرم، نمک، دارچین، گشنیز، شاه زیره، سرکه، کباب نمودن

زبان

طبخ با سرکه و یاگشنیز خشک،زیره، خولنجان، مرزه

مغز

نمک، آویشن، دارچین، زیره، ترشی های طبیعی

غاز

آب انار، زیره، دارچین، فلفل، زنجبیل

سار

آب انار، آبغوره، سکنجبین ترش مزه، دارچین، هل

مرغ محلی

ادویه گرم، سکنجبین

میگو

سرکه، شربت انار، شاه زیره، نعناع

ادویه ها

گل گاوزبان

صندل سفید

مغزهای گیاهی

بادام درختی شیرین

مصطکی، عسل، ربوب ترش

تخم خربزه

بنفشه، عسل

تخم طالبی

بنفشه، عسل

کنجد

عسل

بادام زمینی

مصطکی، عسل

غذا های فراوری شده

ارده

سرکه، عسل

روغن بادام تلخ

عسل

روغن کنجد

عسل

شیره انگور

تخم ریحان، خشخاش

مزاج های گرم و خشک

دسته غذایی

نوع غذا

مصلح

لبنیات

پنیر کهنه

مغز گردو، آویشن، عسل، نعناع خشک، سبزی های معطر

ریشه ها

پیاز

شستن آن با آب و نمک، سرکه، آب انار، کاسنی

چغندر

خردل، آبغوره، پختن با عدس، شربت بالنگ، سرکه

سیر

پختن در آب و نمک، روغن بادام، کره، گشنیز، سکنجبین، انار ترش

کلم قمری

آویشن، پونه، انیسون، دارچین

موسیر

پختن آن در آب و نمک، روغن بادام، کره، سکنجبین

توت ها و بذرهای ملین

تخم ریحان

مرزنجوش

فرنجمشک

بنفشه، سکنجبین

صیفی ها

بادمجان

پختن با گوشت بره، روغن گاوی تازه، سرکه، زیره، گلپر، انار و دانه انار

فلفل سبز

صمغ عربی، صندل، گلاب

سبزی ها

برگ چغندر

خردل، آبغوره، پختن با عدس، شربت بالنگ

پونه

آرد بلوط، رب مورد، سرکه

پیازچه

شستن آن با آب و نمک، سرکه، آب انار، کاسنی

ترخون

عسل، کرفس

سبزی ها

تره

گشنیز، کاسنی تازه

تره تیزک( شاهی )

کاسنی، خرفه، سرکه

جعفری

سویق،بادرنجبویه، ترشی های طبیعی، کاسنی

رازیانه

صندل، سکنجبین

ریحان

نیلوفر

سی سنبر (سرسم)

کتیرا

شاهتره

کاسنی، هلیله زرد

شبدر

کاسنی

شنبلیله

سکنجبین، انیسون، کاسنی، برگ اسفناج، برگ خرفه

شوید ( شبت )

آبلیمو، آبغوره، ترشی های طبیعی، سکنجبین ساده

کرفس

انیسون

اقسام کلم بستانی

سکنجبین، پختن با گوشت حیوان، روغن بادام، خردل

کنگر آبی

عناب

کنگر فرنگی

ادویه گرم، سرکه، روغن زیتون

کنگر وحشی

سرکه، ترشی

گزنه

آب میوه های سرد، زعفران

سبزی ها

مارچوبه

عسل، سرکه، سکنجبین

مرزه

سرکه

نعناع

کرفس

والک

گشنیز، کاسنی تازه

حبوبات

جوی دوسر (چاودار)

کتیرا

لپه

کتیرا

نخود

خشخاش، زیره، شوید، سکنجبین ساده، گلنگبین

میوه ها

انبه

زنجبیل، نمک، مویز، شربت زرشک، روغن زیتون

به

عسل، انیسون، مربا نمودن آن با عسل

زیتون

مغز گردو، مغز بادام، سرکه، عسل، شیرینی های طبیعی

نارگیل

عسل، میوه های ترش، لیمو، هندوانه

گوشت ها

آهو

سماق، گشنیز، مرزه، پختن با روغن بادام یا کنجد، سکنجبین

اردک

پختن با سرکه، کرفس، پونه، نخود، شوید، تره، دارچین، سکنجبین

بلدرچین

روغن کنجد، روغن بادام، آب انار، روغن زیتون

گاو

دارچین، فلفل، زنجبیل، پیاز، سکنجبین، گلپر، سیر، تره تیزک، زیره

گوشت ها

گوزن

سرکه، آبغوره، روغن های گیاهی

دل

آویشن، زیره، فلفل، گلپر، خواباندن در روغن کنجد و بعد کباب کردن

شتر

جوشاندن با روغن زیتون، پختن با نمک و شوید، فلفل، سرکه، زیره

شتر مرغ

سرکه، روغن

قرقاول

سکنجبین

گنجشک

آب انار، آبغوره، سکنجبین ترش، دارچین، هل

کبوتر

پختن با آبغوره و سرکه، کاسنی، کرفس، سماق، شوید، تره، نخود

کبک

ترشی های طبیعی، سکنجبین

خروس

سرکه، آبغوره، روغن های گیاهی، ادویه گرم، سکنجبین

تخم ماهی

زنجبیل، سکنجبین

کباب

سماق، گشنیز، فلفل، سکنجبین، اطریفل

ادویه ها

آویشن

سرکه انگور

افتیمون

زعفران، کتیرا، روغن بادام، صمغ عربی

انیسون

رازیانه، سکنجبین

اسپند

میوه های ترش، سکنجبین

اسطوخدوس

سکنجبین

ادویه ها

بادرنجبویه

صمغ عربی، کندر

برگ بو

کتیرا

پونه

کتیرا

تخم کافشه

انیسون، شیرینی های طبیعی

چای سبز و سیاه

شیر بز، بادیان خطایی، مشک، دارچین، زنجبیل

خردل

روغن بادام، کاسنی، سرکه

دارچین

کتیرا، مصطکی

رازیانه

صندل، سکنجبین

رزماری

سکنجبین

زرد چوبه

آب لیمو، آب بالنگ

زعفران

انیسون، سکنجبین

زنجبیل

عسل، روغن بادام

زنیان

گشنیز، باقلا

زیره

عسل، کتیرا

سیاه دانه

در سرکه خیساندن، کتیرا

فلفل

روغن گیاهی سرد، عسل

ادویه ها

کاکائو

زعفران، روغن پسته، گلاب

گلپر

خیساندن در سرکه، بوئیدن کافور و یا گلاب، رازیانه، تخم خیارین

میخک

صمغ عربی

نمک

روغن بادام، آویشن، گوشت حیوان جوان فربه

وانیل

زعفران، روغن پسته، گلاب

هل

کتیرا

مغز های گیاهی

اقسام بزرک

گشنیز، سکنجبین، عسل

بادام هندی

مصطکی، عسل، ربوب ترش،

بادام درختی تلخ

عسل، خشخاش، بادام شیرین

بادام کوهی

مصطکی، عسل

بنه( پسته کوهی)

گلاب، رب ریواس، سکنجبین، ربوب ترش

پسته

زردآلو، انار ترش، سرکه، سکنجبین، آلو

تخم آفتابگردان

آبغوره، آب انار، سرکه

چلغوزه

خشخاش، عسل, سکنجبین، میوه های ترش

فندق

آب عسل، شکر سرخ، شربت به، سکنجبین

گردو

انار ترش، سکنجبین، خشخاش، ترشی های طبیعی

غذاهای فراوری شده

روغن زیتون

مغزگردو، مغز بادام، سرکه، عسل، شیرینی های طبیعی

شکر سرخ یا سفید

کاهو، به، بادام، شیر تازه دوشیده شده، ترشی های طبیعی

شیره خرما

سرکه، بادام درختی، سکنجبین، ترشی های طبیعی

عسل

آب انار ترش، آب لیمو، آب بالنگ، سرکه، گشنیز

مزاج های سرد و خشک

دسته غذایی

نوع غذا

مصلح

لبنیات

قراقروت

انواع فلفل، زیره، سیاه دانه

کشک

گلنگبین، سیر، نعناع خشک، پونه کوهی

توت ها و بذرهای ملین

بارهنگ

عسل، مصطکی

تمشک

عسل

شاه توت

عسل، آب انار، انار، اطریفل صغیر

سبزی ها

ترشک

شربت ها، رازیانه، شکر سرخ

ریباس (ریواس)

شربت عود، انیسون، عسل

گشنیز

سکنجبین، زرده تخم مرغ با فلفل و نمک، آب مرغ، دارچین

حبوبات

ارزن

عسل

باقلا خشک

عسل، پوست کندن، جوشاندن در آب و ریختن آب آن پس از پختن، روغن بادام، پونه، مرزه، فلفل، دارچین، آویشن، زیره، گلپر

برنج

خیساندن در آب و نمک، زعفران، زیره سیاه، شوید

جو

رازیانه، شیرینی های طبیعی، انسیون، روغن های گیاهی

ذرت

شیرینی های طبیعی، روغن های گیاهی

عدس

مرزه، روغن بادام، سرکه، گلپر، پختن با گوشت حیوان جوان، روغن کنجد تازه، پونه، زعفران، روغن گاو

ماش

خشخاش، زیره، شوید، سکنجبین ساده، گلنگبین

میوه ها

آلبالو

عسل

ازگیل

انسیون، عسل، عود هندی

انار ترش

عسل

بالنگ

عسل، بنفشه، شربت انجیر، شربت خشخاش

تمر هندی

کتیرا، خشخاش، عناب، بنفشه، لعاب به دانه

زالزالک

انیسون، عسل، عود هندی

زرشک

میخک، شکر سرخ و شیرینی های طبیعی

میوه ها

زغال اخته

عسل، گلنگبین

سنجد

عسل، شکر سرخ

غوره

گلنگبین، شربت خشخاش، انیسون

کُنار

سکنجبین، گلنگبین، مصطکی

گریپ فروت

عسل، گلنگبین

لیمو عمانی

عسل، گلنگبین

نارنج

عسل، گلنگبین

ولیک

عسل، گلنگبین

گوشت ها

بز

نمک، فلفل، پیاز، دارچین، زیره، میخک، بادام، نارگیل، خرما

قلوه

کباب با روغن زیتون، نمک، فلفل، دارچین، مصطکی، شاه زیره

سیرابی

گلپر، سرکه، مرزه، زنجبیل، دارچین

ادویه

سماق

انیسون، مصطکی، طبخ با بادمجان

قهوه

زعفران، گلاب، روغن پسته، زنجبیل

نشاسته

کرفس، میخک، شیرینی های طبیعی

مغزهای گیاهی

بلوط خوراکی

سکنجبین، عسل

شاه بلوط

سکنجبین، عسل

شاه دانه

کتیرا، زرشک

غذاهای فراوری شده

سرکه

شیرینی های طبیعی، روغن بادام شیرین

مزاج های سرد و تر

دسته غذایی

نوع غذا

مصلح

لبنیات

پنیر تازه

مغز کردو، آویشن، عسل، نعناع خشک، سبزی های معطر

خامه

عسل

دوغ و ماست

زنیان، نعناع، آویشن، سیر، کاکوتی، زیتون، سیاه دانه، پونه

سر شیر

عسل

شیر پاستوریزه

عسل، گلاب

ریشه ها

سیب زمینی

دارچین، زنجبیل، آویشن شیرازی

توت ها و بذر های ملین

اسفرزه

عسل، سکنجبین عنصلی

توت فرنگی

عسل

صیفی ها

خیار بوته ای

نمک، رازیانه، زنیان، مویز، عسل، زیره، پوست کندن

اقسام کدو

آب عسل، میخک، زیره، نعناع، نمک، روغن زیتون، فلفل، خردل، آبغوره

گوجه فرنگی

روغن زیتون

هندوانه

پوست هندوانه، عسل، گلنگبین

سبزی ها

اسفناج

پختن با روغن بادام، روغن گاوی تازه، دارچین، فلفل

بامیه

ادویه های گرم

خُرفه

کرفس، نعناع، مصطکی

قارچ خوراکی

خردل، پختن با نمک و شوید، روغن کنجد و زیتون، پونه، آویشن، فلفل، زنجبیل، زیره

کاسنی

شکر سرخ، شربیت بنفشه، سکنجبین، دارچین، هل

کاهو

نعناع، کرفس، زیره، مصطکی، سکنجبین، هلیله

لوبیا سبز

دارچین، زنجبیل، خردل، زیره، نمک، روغن زیتون، آویشن، فلفل، طبخ با گوشت حیوان جوان

حبوبات

باقلا تازه

عسل، پوست کندن، جوشاندن در آب و ریختن آب آن پس از پختن، روغن بادام، پونه، مرزه، فلفل، دارچین، آویشن، زیره، گلپر

نخود سبز

آویشن، دارپین، زنجبیل، فلفل سیاه

میوه ها

آلو و آلوچه

عناب، گلنگبین، کندر، عسل، زنیان، زیره، روغن زیتون

انار شیرین

زنجبیل پرورده، انار ترش

پرتقال

عسل، گلنگبین

دارابی

عسل، گلنگبین

شفتالو

عسل، مربای زنجبیل

شلیل

عسل، گلنگبین، انیسون، زنیان، مصطکی، روغن زیتون

کیوی

عسل، گلنگبین

لیمو شیرین

عسل، گلنگبین

نارنگی

عسل، گلنگبین

هلو

عسل، مربای زنجبیل

گوشت ها

انواع ماهی

پختن با دنبه یا کنجد، زنجبیل، آویشن، عسل، گلنگبین، ادویه گرم

مغز های گیاهی

به دانه

رازیانه، عسل

تخم کدو

عسل، گلنگبین

تخم هندوانه

عسل، گلنگبین

خشخاش

عسل، مصطکی

تذکر: مصرف چای سبز و سیاه، کیوی، گوجه فرنگی،
شیر پاستوریزه، شکر سفید، تخم آفتابگردان و تخم هندوانه مورد تایید نمی
باشند و توصیه می گردد از مصرف آنها خودداری نمایید. اگر هم افرادی علی رغم
توصیه مذکور مایل به مصرف این مواد هستند، می توانند حداقل همراه با
مصلحات مربوطه آنها را میل کنند تا با مشکل کمتری روبرو
شوند.                                                                                                       
مطالب فوق از سایت جناب دکتر روازاده نقل شده www.ravazadeh.com

کد ساعت فلش

 

تغذیه
سالم زندگی سالم,خواص غذاهای طبع گرم وسرد ,خواص دارویی غذاهای طبع گرم
وسرد ,فواید غذاهای طبع گرم وسرد ,خاصیت غذاهای طبع گرم وسرد ,غذاهای طبع
گرم وسرد در طب سنتی ,فواید درمانی غذاهای طبع گرم وسرد ,مضرات غذاهای طبع
گرم وسرد ,فوائد غذاهای طبع گرم وسرد , غذاهای طبع گرم وسرد ,طب سنتی ,خواص
غذاهای طبع گرم وسرد ,خواص میوه جات , خواص غذاهای طبع گرم وسرد در طب
سنتی ,فواید غذاهای طبع گرم وسرد در طب سنتی

 

در
مورد سردی و گرمی مزاج آدما و روش تشخیص اون باید بگم معمولا آدمایی که
مزاج گرم دارن با خوردن گرمی ها به شدت واکنش نشون می دن مثل زدن جوش
و و آدمای سرد مزاج با خوردن چیزای سرد دچار بهم ریختگی سیستم
گوارشی می شن ادمای معتدل هم واکنش عادی نسبت به خوردن مواد گرمی و سردی
دارن مثلا اگه من خیلی گرمی بخورم مثلا یک هفته روزی 1 تا خرما و آجیل و
شیرینی بخورم جوش می زنم و گرمیم می شه و در غیر این صورت معمولی هستم
البته بحث آلودگی های درونی بدن برای زدن جوش یا جوش غرور با این قضیه قاطی
نشه اینم فهرست مواد غذایی گرم و سرد :

میوه ها و دانه های گرم وتر : انجیر ، انگور
، بادام زمینی ، بادام شیرین ، بادام کوهی ، به ، تخم خربزه ، توت (شاه
توت) ، انواع توت ها ، خربزه ، هویج ( زردک) ، سیب ، شلغم ، کدو ، کنجد ،
گلاب ، لوبیا قرمز

میوه ها و دانه های گرم و خشک. انبه
، بادام کاغذی ، بادمجان (خیلی گرم و خشک) ، تخم شربتی ، بولاغ اوتی ،
پرتقال ، پسته ، پونه (خیلی گرم و خشک) ، پیاز (خیلی گرم و خشک) ، پیه (
دمبه) ، ترب (خیلی گرم و خشک) ، تره ، جعفری، دینارویه ، چای ، خردل ها ،
خرما ، خرمالو
، دارچین ، روغن ، ریحان ، زرد چوبه ، زعفران ، زنجبیل ، زنیان ، زیتون ،
زیره سیاه ، سیر ، شنبلیله ، فلفل (خیلی گرم و خشک) ، فندق ، کرفس ، کشمش انگور
سیاه ( مویز) ، کلم ، کنگر ، گردو ، گل سرخ (خیلی گرم و خشک) ، لپه ، مرزه
، موسیر ، موم عسل ، نارگیل ، نخود ، نعناع ، عرق بهار نارنج ، هل .

غذاهای
گرم و تر :عسل ، نخود ، آب آبگوشت ، گوشت بوقلمون ، شیر میش ، گوشت غاز
(پرنده) ، گوشت گوسفند ، گوشت مرغ خانگی ، گوشت مرغابی و اردک ، میگو
(روبیان) ، گوشت بلدرچین ، گوشت کله ، جگر ، خورشت بادمجان ، خورش قورمه سبزی ، آبگوشت به ، آبگوشت کلم قمری ، آب شور ، کره ، خامه ، روغن ، نیمرو ، تخم مرغ ، گوشت بز ،غذاهای
گرم و خشکگوشت آهو ، شیر شتر ، گوشت شتر ، گوشت شتر مرغ ، گوشت کبوتر ،
کوهان شتر(خیلی گرم و خشک) ، گوشت گاومیش ، گوشت گنجشک ، گوشت لک لک ، نمک
طعام (خیلی گرم و خشک) ، گوشت اردک ، خورش فسنجان .

میوه ها و دانه های معتدل :برگ چغندر ، برنج ، تمشک ، چغندر ، عدس ، عناب ، گرمک ، گندم ، قهوه ، کاسنی ، کاهو ، موز .

غذاهای معتدل :شیر گاو ، گوشت کبک ، گوشت کبک دری ، کوکو سبزی ، فرنی ، کوفته ، کشک بادنجان ، شیر برنج ، نان فطیر .

میوه ها و دانه های سرد و تر :اسفناج ، آلو ، انار ، باقلا ، بالنگ ، بامیه ، خرفه ، پنیر ، خیار ، دوغ ، زردآلو ، کدو (تخم) ، کدو حلوایی ، گلابی ، هلو ، هندوانه ،

میوه و دانه های سرد و خشک ارزن ، ازگیل ، انار
ترش ، تمبر هندی ، جو ، ذرت ، ریواس ، زرشک ، سرکه ، سنجد ، شاه بلوط ،
گشنیز ، گیلاس ، لیمو امانی ، لیمو ترش ، لیمو شیرین ، ماش ، نارنج ،
نشاسته ، ولیک .

غذاهای سرد و تر :شیر بز ، ماست ، دوغ ، مرغ ماشینی ، قره قروت ، شیر بز ، ماهی ،

غذاهای
سرد و خشککشک ، گوشت گاو . (این قانون مصرف سردیهاست : اگر پنیرمیخورید
حتما با گردو خورده شود ، اگر ماست و دوغ میخورید حتما با یک قاشق چایخوری
زنیان خورده شود ، اگر ماهی میخورید با خرما خورده شود ، اگر برنج میخورید
با زیره خورده شود ، مرغ را حتما با گرمی خورده شود ، و هر چیز سرد دیگر با
گرمی هائی مثل عسل و خرما و دیگر غذاهای گرم .)

تهیه و تنظیم :محمد علیانسب کارشناس گیاهان دارویی


با عرض پوزش ، هیچ برگه ای برای درخواست شما پیدا نشد.شاید اگر جست و جو کنید به نتیجه برسید.

2 روز پیش

4 روز پیش

6 روز پیش

1 هفته پیش

“پارسی طب” یک وبگاه عمومی با موضوع سلامتی و پزشکی است. این وبگاه به شدت به طب سنتی و گیاهی اعتقاد داشته و از این موضوع حمایت میکنند.
ما همواره در تلاشیم که اطلاعات مفیدی در اختیار بینندگان خود قرار داده و اسباب رضایت ایشان را جلب نماییم.

در طب سنتي ايران زمين بيشتر از ساير كشورها به اهميت تغذيه در وقوع بيماري يا بهبودي بيماري توجه شده است.بزرگان طب طبيعي ايران براين عقيده اندكه تغذيه صحيح نيمي از درمان است.قدم اول در تغذيه:در طب سنتي اعتقاد براين است كه بروز بيماري از نداشتن تعادل در توليد خلط هاي چهارگانه بروز مي كند.اين اخلاط همان موارد دريافتي بدن هستند كه بعداز خوردن غذاها وهضم وجذب بدن آنها را به خلط ها تبديل مي كند.اين اخلاط در خون شناور مي شوند ووجود تمايل در اين اخلاط كه سردي،گرمي،خشكي وتري است در بدن انسان به عنوان جهاني كوچك مي سازد. اگر هر فردي الگوي صحيح تغذيه اي  داشته باشد وطبع وجودي خود را بشناسدودرصد اصلاح طبع بيمار خود برآيد.بعداز مدت كوتاهي خصوصيت هاي جديد وجالبي را به دست خواهد آورد.حتي افرادي كه بسياري از انواع بيماري هاي عصبي سرد وخوشي هاي روحي مبتلا هستند با اين روش ها كاملاً قابل درمان هستند.اگر طبع فردي سرد باشد تحمل سرما،غذاهاي سرد را دارد واگر طبع فردي گرم باشد تحمل گرماي فصول،لباس گرم وغذاهاي كم كالري را ندارد.مثلاً اگر شما طبع گرمي داريد فردي هستيد كه از فصل گرما، لباس گرم غذاهاي با طبع گرم هستند روي گردانيد.پس بايد نوشيدني ها وغذاهاي دوست كبدوضد طبع خشك وگرم مصرف كنيد.درغير اينصورت اگر طبع گرم داريد وهمچنان به مصرف ميوه هاي گرم ادامه دهيد شاهد خارش،سوزش،كهيرواكنه در جاهاي مختلف بدن انسان خواهدبود.به كسي كه طبع گرم دارد مصرف غذاهاي سرد وتر مثل ماست،دوغ،جو،خيار،هندوانه توصيه مي شودومصرف غذاهاي طبع گرم مثل زنجبيل،زيره،وگرمِي جات براي اومنع مي شود.طبع سرد دوگونه است:طبعسردوخشك،طبع سردوتر.تشخيص اين دونوع هم از هم مشكل است اگر طبعي سرد وخشك باشد با افزودن گرمي وتري شروع به درمان تغذيه اي ومي كنيم.يعني غذاهايي مثل انجير،خرما،كشمش،موادغذايي خون ساز وافزودن مصرف ويتامين هاي گروه ب توصيه مي شود.ودر نتيجه طبع سرد وخشك را گرم وتر كرده وبه تنظيم مي رسانيم.پس هر ماده غذايي كه بستگي به طبع ومزاج افراد دارد وقتي وارد بدن مي شود خلط هاي چهارگانه را توليد مي كند.اما هر ماده غذايي توليد يك خلط را بيشتر خواهد كرد.كاهو طبع سرد وتر دارد(بلغم زاست).وبا مصرف آن خلط بلغم خون افزايش مي يابد.پس مصرف آن را براي افراد داراي طبع بلغم نهي مي گردد.برعكس مصرف زنجبيل كه داراي طبع گرم  وخشك است براي جبران طبع بلغمي هاي سرد وتر توصيه مي شود تا گرمي وخشكي زنجبيل سردي وتري بلغم را جبران نموده بدن را روي تعادل مزاجي پيش ببردحال ببينيم غذاهاي گرم شامل چه غذاهايي است.موادغذايي مثل: انگور،سير،دارچين،پياز،زنجبيل،گلاب،فلفل سياه،نارگيل،گوشت گوسفند،تره،نخود،ريحان،عسل،ارده،خرما،شيره انگور،نان گندم،جوز،زيتون،قهوه،گردو،كدوحلوايي،فندق،زيره سياه،پسته،بادام زميني،زردچوبه،توت،شلغم،روغن حيواني،سياه دانه،انجير،كنجد،خربزه،كاكائو،نمك،شكلات،نبات،نعناع گرم هستند.غذاهاي طبع سرد شامل:سماق،آب ليمو،آب غوره،ماء الشعير،ماهي،آلو،مرغ،گلابي،توت، عدس،توت فرنگي،قارچ،اسفناج،چغندر،ماست،ذرت،خيار،باقلا،كاهو،گوشت گاو وگوساله،هندوانه،برنج،گوجه فرنگي،شكر،كيوي،كاسني،پنير،باميه،شير،چاي،كشك،سیب زميني،بادنجان،كدو،مركبات،زرشك،جو،آلبالو،گيلاس،سركه هستند.

   غذاهاي معتدل:سيب،بادام،كرفس،هويج،وآب گوشت،كه غذاي سنتي ماايرانيان است.پس با توجه به طبع غذاها كه معرفي گرديد هرفردي بايد زيرنظر متخصصان اين رشته ،باطبع ومزاج خود آشنا گردد.فردي كه طبع گرم صفراوي دارد بايد از غذاهاي سرد مصرف كنند تاگرمي وحرارت ذاتي ودروني او متعادل گردد.ودر سلامتي كامل وطول عمر به سر ببرد واگر در شرايط خاصي به طور ناخودآگاه گرمي مصرف نمود ودر كنار آن از غذاهاي سرد وخنك نيز استفاده كند.زيرا اگر با وجود طبع گرم از گرمي ها همچنان استفاده كنيم بيماريهاي كبدي،جوش خارشي،كهير آكنه ايجاد خواهد شد كه گاه گاه به همراه بيقراري سوزش والتهاب خواهد بود.برعكس كسي كه طبع سرد وبلغمي دارد بايد از غذاهاي گرم مصرف كند تا سردي ذاتي طبع او تعديل گردد ودر سلامت وتعادل جسمي روحي گوارشي به سر ببرد.چنين فردي بايد بيشتر از گرمي جات استفاده كند واز غذاهاي سرد اگر مصرف كند بايد به همراه آن از اقلام گرم استفاده كند وگرنه دچار ضعف بي حالي معده وروده مي شود ونفخ،خواب آلودگي،يبوست،استخوان درد مي گردد.پس بايد بدانيم كه هر غذا با هر طبع يك مكمل دارد گاهي به شكل آشپزي وگاه به فرم استفاده از داروهاي گياهي ،غذاها وميوه هاي گرمي انجام مي گيرد.

.write(get_cc) 

نوشته شده توسط در ساعت
| لینک
ثابت

فهرست اصلی

صفحه اصلی

آرشیو وبلاگ

طراح قالب

نویسندگان

دوستان

طراح حرفه ای قالب وبلاگ

نوشته های پیشین

آمار سایت

طراح قالب

RSS

POWERED BY


PERSIANBLOG.IR

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *