پیشگیری از تشکیل مجدد سنگ کلیه

پیشگیری از تشکیل مجدد سنگ کلیه
پیشگیری از تشکیل مجدد سنگ کلیه

مرکز فوق تخصصی کلیه و مجاری ادراری 

توضیح کلی:

سنگ  کلیه، ذرات  کوچک و سختی است که در یک یا هر دو کلیه تشکیل می شود و گاهی به داخل حالب ها ( لوله های باریکی که ادرار را از کلیه ها به مثانه منتقل می کنند) انتقال می یابند. سنگ کلیه از نظر اندازه از یک دانه شن تا حدود یک توپ کوچک متغیر بوده  و ممکن است منفرد یا متعدد باشد. سنگ کلیه معمولاً بزرگسالان  بالای 20 سال از هر دو جنس ( مرد و زن) را مبتلا می سازد ولی در مردان شایع تر است.

علائم شایع:

    دفع سنگ باعث ایجاد دوره های درد بسیار شدید و پیچشی ( متناوب) به فاصله هر چند دقیقه می شود. درد معمولاً ابتدا در ناحیه پشت، درست پایین دنده ها ، ظاهر می گردد. در طی چند ساعت یا چند روز ، ناحیه درد از مسیر حرکتی سنگ از حالب به طرف کشاله ران پیشروی می کند. با دفع سنگ، درد بیمار متوقف می گردد. ولی سنگی که در حال دفع نیست معمولاً هیچ علامتی ندارد.
    تهوع مکرر یکی از علام شایع می باشد.
    دفع مقادیر اندک خون در ادرار ، موجب می شود که ادرار کدر یا تیره به نظر برسد.پیشگیری از تشکیل مجدد سنگ کلیه

علل:


عوامل افزایش دهنده خطر تشکیل سنگ:

پیشگیری:

دریافت نسخه چاپی

در شبکه های اجتماعی همراه ما باشید

Copyright © 2016 – All Rights Reserved

Designed by KORA

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

آیا می‌دانستید از هر ۱۰ نفر، ۱ نفر در طول زندگی دچار سنگ کلیه می‌شود؟ پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهد نرخ ابتلا به سنگ کلیه در کشورهای مختلف رو به افزایش است. کارشناسان معتقدند دلیل این مسئله رواج برخی باورهای غلط است.
بنیاد ملی کلیه‌ی آمریکا (National Kidney Foundation) در همکاری با دکتر آلن جارگو (Allan Jhagroo)، متخصص کلیه و استاد دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه ویسکانسین، با معرفی برخی باورهای غلط درباره‌ی سنگ کلیه، افراد را به اصلاح سبک زندگی که می‌تواند به رهایی از سنگ کلیه کمک کند، تشویق می‌کنند. در ادامه ۶ توصیه‌ برای جلوگیری از سنگ کلیه را به شما معرفی می‌کنیم.پیشگیری از تشکیل مجدد سنگ کلیه

سونا، یوگای داغ و ورزش‌های سنگین در عین اینکه برای سلامتی مفید هستند، ممکن است موجب بروز سنگ کلیه شوند. از دست دادن آب، چه ناشی از این فعالیت‌ها باشد چه به دلیل گرمای هوا، منجر به کاهش میزان ادرار می‌شود. هر چه بیشتر عرق کنید، امکان نشست مواد معدنیِ سنگ‌ساز در کلیه‌ها و مجاری ادراری و در نتیجه تولید سنگ، بیشتر می‌شود.
چه کنیم: آب بنوشید. با نوشیدن آب کافی، ادرار بیشتری تولید می‌کنید. بنابراین به مقدار کافی آب بنوشید، به ویژه هنگام تمرینات ورزشی یا دیگر فعالیت‌هایی که منجر به عرق کردن می‌شوند.

اُگزالات (Oxalate) در خوراکی‌های بسیاری از جمله میوه‌ها و سبزی‌ها، آجیل و و انواع مغزها، غلات، حبوبات و حتی شکلات و چای وجود دارد. خوراکی‌هایی از قبیل بادام زمینی، ریواس، اسفناج، انواع چغندر، شکلات و سیب زمینی شیرین منابع غنی اگزالات هستند. مصرف متعادل این خوراکی‌ها ممکن است برای افراد مبتلا به سنگ‌های اُگزالات-کلسیم که شایع‌ترین نوع سنگ کلیه است، مفید باشد. باور غلطی وجود دارد مبنی بر اینکه با حذف غذاهای حاوی اُگزالات احتمال ابتلا به سنگ کلیه کاهش می‌یابد. اگرچه این نکته در تئوری درست به نظر می‌رسد، اما درمان مناسبی برای سنگ کلیه نیست. سنگ کلیه اغلب از ترکیب کلسیم و اُگزالات هنگام تولید ادرار در کلیه‌ها ایجاد می‌شوند.
چه کنیم: غذاها و نوشیدنی‌های حاوی اُگزالات را همراه با خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های حاوی کلسیم مصرف کنید. با این کار احتمال ترکیب این دو ماده در شکم و روده‌ها، پیش از اینکه به کلیه‌ها برسند، بیشتر می‌شود و در نتیجه احتمال ایجاد سنگ کلیه کاهش می‌یابد.

به خاطر نام و ترکیبش، بسیاری باور دارند کلسیم عامل اصلی شکل‌گیری سنگ کلیه است. افراد بسیاری به غلط انتظار دارند با کاهش یا حذف مواد غذایی حاوی کلسیم از شر سنگ کلیه خلاص شوند. حتی برخی پزشکان به بیماران‌شان توصیه‌ می‌کنند میزان کلسیم دریافتی‌شان را کاهش دهند! اتفاقا کمبود کلسیم در رژیم غذایی، احتمال ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می‌دهد.
چه کنیم: به جای کلسیم، مصرف سدیم را کاهش دهید و همچنین غذاهای حاوی کلسیم و مواد حاوی اگزالات را همزمان مصرف کنید.

دفع سنگ کلیه یکی از دردناک‌ترین تجربه‌های هر فردی است اما بدبختانه افراد بسیاری آن را بیش از یک بار و بارها تجربه می‌کنند. مطالعات نشان داده‌اند بروز حتی یک سنگ کلیه، احتمال بروز موارد بعدی را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد. بیشتر مبتلایان از هیچ کاری برای جلوگیری از بروز دوباره‌ی سنگ کلیه فروگذار نمی‌کنند. اما اینطور به نظر می‌رسد افراد پس از بروز اولین سنگ کلیه، تغییرات لازم را در زندگی‌شان ایجاد نمی‌کنند. تحقیقات دکتر جاگرو و تیمش نشان می‌دهد بیماران مبتلا به سنگ کلیه همیشه توصیه‌ها و دستورات نفرولوژیست یا متخصص مجاری ادراری را جدی نمی‌گیرند. حدود ۱۵ درصد بیماران داروهای تجویز شده را مصرف نمی‌کنند و ۴۱ درصد بیماران تغییرات تغذیه‌ای را که مانع بروز دوباره سنگ کلیه می‌شوند، اعمال نمی‌کنند.
چه کنیم: بی‌توجهی نکنید. بدون داروی مناسب و بهبود رژیم غذایی، بروز سنگ کلیه بارها تکرار می‌شود و کلیه‌ی سنگ‌ساز ممکن است منجر به بروز مشکلات دیگری از جمله بیماری‌‌های کلیوی شود.

اگر متوجه شدید سنگ کلیه دارید، هول نکنید، در عوض بهتر است یک لیوان شربت آبلیمو میل کنید! بله، در کنار مصرف دارو، از رژیم‌های غذایی مناسب هم نباید غافل شوید. شاید مصرف قرص برای رفع مشکل‌تان ساده‌تر باشد اما فراموش نکنید تغییر سبک زندگی تأثیر بسزایی در سلامتی عمومی شما خواهد داشت.
چه کنیم: هر زمان لیمو دیدید به کلیه‌های‌تان فکر کنید. سنگ کلیه‌ی مزمن معمولا با سیتراتِ پتاسیوم درمان می‌شود اما تحقیقات نشان داده‌اند انواع لیموترش و سایر میوه‌ها و آبمیوه‌های طبیعیِ حاوی سیترات نیز اثر مشابهی در جلوگیری از بروز سنگ کلیه دارند. البته باید مراقب میزان قند مصرفی باشید زیرا احتمال بروز سنگ کلیه را بالا می‌برد. لیمونادهای بدون قند بنوشید یا بهتر از آن، خودتان آبلیمو و آب را ترکیب کنید و جایگزین مناسبی برای قند (مثل عسل) بیابید. به عقیده‌ی دکتر جاگرو، سیترات موجود در ادرار مانع ترکیب کلسیم با دیگر مواد شکل‌دهنده‌ی سنگ کلیه می‌شود. همچنین شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه سیترات مانع پیوند کریستال‌های موجود در کلیه و بزرگ‌تر شدن آنها می‌شود.

یکی دیگر از انواع رایج سنگ کلیه، در کنار سنگ‌های اُگزالات-کلسیم، سنگ‌های اسید اوریک هستند. گوشت قرمز، دل و جگر و انواع خوراکی‌های دریاییِ صدفی منبع غنیِ ماده‌ای به نام پورین (purine) هستند. مصرف بالای پورین منجر به تولید بیشتر اسید اوریک می‌شود و در نتیجه کلیه باید اسید اوریک بیشتری را تصفیه کند. تصفیه‌ی مقدار زیاد اسید اوریک نیز منجر به کاهش ph ادرار می‌شود که به معنای اسیدی شدن ادرار است و همانطور که می‌دانید محیط اسیدی به شکل‌گیری سنگ‌های اسید اوریک کمک می‌کند.
چه کنیم: از مصرف غذاهای سرشار از پورین خودداری کنید و یک رژیم غذایی سالم شامل میوه‌ها و سبزیجات، غلات کامل و لبنیات کم‌چرب برای خود در نظر بگیرید. مصرف غذاها و نوشیدنی‌های شیرین را کاهش دهید. از مصرف الکل و از رژیم‌های ناگهانی و سنگین اجتناب کنید، زیرا سطح اسید اوریک را در خون افزایش می‌دهند. کاهش مصرف پروتئین حیوانی و مصرف بیشتر میوه و سبزیجات میزان اسیدی بودن ادرار و در نتیجه احتمال تولید سنگ را کاهش می‌دهد.

 

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

با نکات ورزشی و تغذیه‌ای این مجموعه، اندامی متناسب و جذاب داشته باشید.

17000تومان

14000تومان

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

رژیم و تغذیه

رژیم فستینگ یا روزه داری متناوب چگونه به ‌تر کمک می‌کند

رژیم لاغری یک ماهه؛ چگونه در ۲۸ روز ۵ کیلوگرم وزن کم کنیم؟‌

مضرات سرکه سیب؛ ۱۱ خطر احتمالی مصرف بیش از حد سرکه سیب

ویتامین ب کمپلکس چیست؛ فواید، موارد مصرف و عوارض احتمالی آن

رژیم غذایی برای سیکس پک شدن شکم در ۶ قدم علمی و کاربردی

آخرین مطالب

انواع اعتماد به نفس؛ ۳ روش شکوفا کردن اعتماد به نفس

پیشگیری از تشکیل مجدد سنگ کلیه

خواص آب برنج برای مو و پوست و نحوه استفاده از آن

جاهای دیدنی محلات؛ سفر به هلند ایران

معرفی کتاب سباستین؛ شناخت کوبا برای دوستداران سفرنامه‌خوانی

علت بزرگ شدن پروستات؛ علائم، داروها و روش های درمان آن

ترین های جهان


بهترین کشورها برای زندگی در سال ۲۰۱۹


با خاص ترین ماشین های دنیا آشنا شوید

بهترین فیلم های عاشقانه جهان که شما را در فضایی رمانتیک غرق می‌کنند


راحت ترین کشورها برای مهاجرت کدام‌اند؟

بلندترین برج های جهان در کدام کشورها قرار دارند؟

معروف ترین موزه های جهان؛ ۱۰ موزه برتر جهان با آثار تاریخی حیرت‌انگیز

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

پیشگیری از تشکیل مجدد سنگ کلیه
پیشگیری از تشکیل مجدد سنگ کلیه
10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *