وبا و راه های پیشگیری از آن

وبا و راه های پیشگیری از آن
وبا و راه های پیشگیری از آن

وبا بیماری اسهالی است که توسط باکتری بنام ویبریو کلرا ( VIBRIO CHOLERA ) ایجاد می شود. میکروب این بیماری بیشتر در آب وجود دارد و از طریق خوردن آب آلوده پس از عبور از معده و روده تکثیر پیدا کرده و موجب ترشح سم و افزایش دفع آب و املاح از دیواره روده می شود که با علامت اسهال همراه است. بنابراین میکروب از طریق مدفوع انسان در محیط پخش شده و می تواند آب و غذا را آلوده کند . شایع ترین راه انتقال آن آب آشامیدنی می باشد. بیماران وبایی به طور مشخص دچار اسهال آبکی همراه با از دست دادن آب بدن می شوند. وبا را می توان با مایع درمانی خوراکی یا تزریق و جایگزینی املاح درمان کرد.

وبا و راه های پیشگیری از آن

وبا منحصراً از طریق آب یا غذای آلوده منتقل می شود. انتقال، توسط تماس مستقیم فرد به فرد مانند تماس با بیمار به ندرت اتفاق می افتد.

مناطقی که دارای آب سالم نیستند و بهداشت محیط مناسبی ندارند، در معرض خطر شیوع وبا هستند. این مناطق شامل نقاط شهری که آب آن بمقدار کافی کلرزنی نمی شود و مناطق روستایی که به لوله کشی و چاه های حفاظت شده دسترسی ندارند و مناطقی که توالت و سیستم فاضلاب در آنها معمولاً استفاده نمی شود، می باشد.

عوامل فردی که موجب مقاومت در برابر بیماری وبا می شود شامل ایمنی ناشی از عفونت قبلی با باکتری وبا و تغذیه نوزاد با شیر مادر می باشد. از آنجا که عامل وبا در محیط اسیدی نمی تواند زندگی کند، بنابراین بیمارانی که داروهای آنتی اسید مصرف می کنند یا تولید اسید معده در آنها کم است ، برای ابتلا به وبا مستعدتر می باشند.

دوره نهفتگی معمولاً یک تا سه روز است که می تواند از چندین ساعت تا 5 روز به طول انجامد. علائم بیماری 2 تا 3 روز طول می کشد که در بعضی از بیماران تا 5 روز ادامه می یابد.

علائم شاخص بیماری اسهال آبکی، استفراغ و از دست رفتن آب بدن می باشد. شروع بیماری با اسهال آبکی حجیم ، بدون تب و دل پیچه بوده و مدفوع حالت آب برنجی دارد. معمولاً بدون بو بوده یا بوی ماهی دارد . استفراغ و گرفتگی دردناک در پاها شایع می باشد. در موارد شدید بیمار دچار دل پیچه و درد دست ها و پاها می شود.

برای پیشگیری از بیماری وبا رعایت موارد زیر ضروری است :

1- از آب آشامیدنی سالم استفاده کنید.

2- در مناطقی که دسترسی به آب تصفیه شده و لوله کشی وجود ندارد و از آب چاه، آب تانکرها، آب چشمه ها و … استفاده می شود ، حتماً آب را قبل از مصرف بجوشانید یا کلرزنی نمایید.

3- مواد غذایی یا خوراکی را از دست فروش ها نخرید.

4- در آب رودخانه ، جوی ها یا استخرهای آلوده شنا نکنید.

5- از مصرف یخ غیربهداشتی خودداری کنید.

6- از مصرف غذاهای آماده و غیربهداشتی مثل آب میوه، معجون، بستنی و ساندویچ خودداری نمایید.

7- از میوه های شسته شده و سبزیجات ضدعفونی شده استفاده کنید.

8- قبل از تهیه، توزیع و خوردن غذا و قبل از دادن غذا یا شیر به کودک حتماً دست ها را با آب و صابون بشویید.

9- دست ها را بعد از رفتن به توالت و نیز قبل از دست زدن به مواد غذایی و خوراکی حتماً با آب و صابون بشویید.

10- مواد غذایی را در معرض مگس و آلودگی های دیگر قرار ندهید و حتماً در یخچال نگهداری کنید.

11- هنگام سفر آب و غذای سالم همراه داشته باشید یا از نوشیدنی ها و غذاهای با بسته بندی مطمئن استفاده نمایید.

با مشاهده هر مورد از ابتلا به اسهال سریعاً به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنید.

لینک مربوطه :

 درباره وبا بیشتر بدانیم 

منبع : اداره کل عملیات ایمنی

سلامت نیوز: یک متخصص بیماری‌های عفونی با بیان این که بیماری وبا در ایران یک بیماری بومی است و هر چهار پنج سال یکبار در برخی شهرها بخصوص در فصول گرم سال شیوع پیدا می‌کند، گفت: ۹۰درصد افرادی که مبتلا به وبا می شوند،علامت چندانی ندارند و گاهی این بیماری به سرعت تشخیص داده نمی‌شود، اما می‌توان با انجام آزمایش های لازم و کنترل آن توسط پزشک و توجه به علائم هشدار دهنده، احتمال بروز این بیماری را کمتر کرد.به گزارش سلامت نیوز، دکتر عباس مؤمن‌زاده در گفتگو با سلامت آنلاین افزود: اگر فردی دچار اسهال شدید از هفت الی هشت بار بیشتر در طول روز شد، باید حتما به پزشک مراجعه کند. مراجعه دیر هنگام به پزشک و عدم درمان به موقع با مایعات مناسب، فرد را دچار کمبود آب و املاح بدن به ویژه پتاسیم خواهد کرد و احتمال مرگ در آنان را افزایش خواهد داد.وی کم آبی بدن را از یک تا سه درجه تقسیم بندی کرد و گفت: کم آبی درجه سه در وبا بلافاصله شروع می شود و از وقتی که نشانه‌های شدید بیماری در فرد آشکار می‌شود، تا زمانی که فرد جان خود را از دست می دهد حدود ۲۰ ساعت طول می‌کشد. در اسهال متوسط هر فرد پنج تا شش بار تکرار دفع خواهد داشت اما در مرحله شدید آن ۱۰ الی ۱۲ مرتبه خواهد بود.این متخصص بیماری‌های عفونی تصریح کرد: یکی از هشدارهای احتمال ابتلا به وبا در فرد می‌تواند تشدید اسهال در فرد باشد و فردی که از ۱۰ تا ۱۲ مرتبه بیشتر دچار اسهال شود بدون فوت وقت باید سریعا به مراکز درمانی رسانده شود.مومن‌زاده با اشاره به این که اگر فردی دچار کم آبی بدن نباشد میل به خوردن سرم‌های خوراکی نخواهد داشت، افزود: افرادی که در مراحل اولیه به پزشک مراجعه کرده باشند پزشک برای بیمار تجویز سرم خوراکی خواهد کرد که پس از تکرار اسهال باید به فرد خورانده شود، چنان‌چه فردی سرم‌های خوراکی را با ولع جذب کند، این علامت می‌تواند دومین علامت هشدار دهنده به این باشد که فرد، به علت وبا با کمبود آب شدید بدن روبرو شده است.وی گفت: هرگاه در ظاهر بیمار مبتلا به اسهال و استفراغ این علائم مشاهده شود که چشم‌ها به حالت گود افتاده، سر بیمار افتاده، زبان و اشک چشم فرد خشک شده باشد و اختلال در هوشیاری به وجود آمده باشد، خطر ابتلا به وبا وجود دارد و بیمار باید به سرعت به مراکز درمانی انتقال داده شود.مؤمن‌زاده افزود: ۱۰ درصد از مبتلایان به وبا، اسهال آبکیاز نوع شدید دارند و یا به تدریج شدت آن افزایش پیدا می‌کند. فرد مبتلا به وبا ممکن است دچار کرامپ‌های شکمی هم شود و معمولا استفراغ نیز دارد اما قاعدتا تب دیده نمی‌شود، همچنین نوع آن اسهال خونی نخواهد بود، اگرچه ممکن است علائم اسهال خونی نیز همانند وبا باشد.به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی از دیگر علائم که خطر ابتلا به وبا را هشدار می‌دهد این است که در یک یا چند محله، در یک خانواده، مشابه بیماری یک فرد مبتلا با علائم مذکور، در چند نفر دیگر نیز دیده شود، بنابراین تمامی موارد ذکر شده تنها با تشخیص پزشک، پیگیری دستورات درمانی وی و با انجام آزمایشات لازم می تواند جان مبتلایان به وبا را نجات دهد.دکتر مؤمن‌زاده، اظهار کرد: درمان این بیماری با تجویز نوعی آنتی بیوتیک توسط پزشک است و مسئله مهمی که در مورد فرد مبتلا به وبا باید در نظر گرفته شود تنظیم آب و الکترولیت بدن با برنامه‌ریزی درست توسط کادر درمانی است و فرد مبتلا به وبا باید از نزدیک تحت نظر پزشک باشد تا از خطر مرگ در این بیماری نجات یابد.وی گفت:عامل این بیماری میکروبی به نام «کلرا» یا میکروب وبا است که یک فرد باید حدود ۱۰ میلیارد میکروب از طریق غذای آلوده، آب آلوده و یا دست آلوده جذب کرده باشد تا به این بیماری مبتلا شده باشد و یا به دیگران نیز انتقال دهد. این بیماران از ابتدای ورود این باکتری به بدن در صورت رعایت نکردن بهداشت، ناقل محسوب می‌شوند.مؤمن زاده با اشاره به این‌که این بیماری در هر جایی ممکن است به فرد منتقل شود، گفت: در مسافرت‌ها هم افراد باید مراقب آب‌های آلوده باشند و بهتر است موقتا در سفر چنان‌چه اطمینان از سالم بودن آب منطقه ای ندارند از آب معدنی و علاوه بر آن از غذاهای سالم و مطمئن در طول سفر استفاده کنند.این متخصص بیماری‌های عفونی تاکید کرد: در طول سفر بهتر است از لیوان‌های یکبار مصرف کاغذی برای نوشیدن آب استفاده کنند، زیرا این بیماری ممکن است در رستوران‌ها بر اثر آلوده بودن دست کارگرها و یا شسته شدن ظروف با آب آلوده نیز به افراد منتقل شود. بنابراین رعایت بهداشت فردی و استفاده از ظروف مطمئن برای خوردن غذا نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.دکتر مؤمون‌زاده، اظهار داشت: خوشبختانه با نظارت وزارت بهداشت بر رستوران‌ها و سرویس‌های بهداشتی بین راهی، وجود مایع دستشویی در اغلب این اماکن، تسهیلات برای مسافران به منظور حفظ سلامت و رعایت بهداشت فراهم آمده است. بنابراین تاکید می‌شود، در سفرها مردم دست‌های خود را بعد از استفاده از سرویس‌های بهداشتی و قبل از صرف غذا با دقت بشویند.

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird verarbeitet…

Wird geladen…

وبا و راه های پیشگیری از آن

Wird verarbeitet…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird verarbeitet…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

پیشگیری از وبا در فارسی (لهجه از ایران)وبا یک عفونت های روده ای ناشی از باکتری های شناخته شده به عنوان ویبریو کلرا است. علائم اصلی این بیماری عبارتند از اسهال و استفراغ. انتقال وبا در درجه اول با مصرف غذای آلوده و یا آب آشامیدنی رخ می دهد. در این ویدئو، که می تواند در تلفن های هوشمند استفاده می شود، ما چند روش است که می تواند مورد استفاده قرار گیرد برای کمک به جلوگیری از ابتلا به وبا، از جمله روش های تصفیه آب، شستن دست ها، و به دنبال توصیه های پزشکی توصیف اگر / وقتی که یکی از علائم و نشانه های وبا.Cholera is an intestinal infection caused by bacteria known as Vibrio cholerae. The main symptoms of this disease are diarrhea and vomiting. Transmission of cholera primarily occurs by consumption of contaminated food or drinking water. In this video we describe several techniques that can be used to help prevent cholera, including methods of treating water, washing of hands, and seeking medical advice if/when one has the symptoms of cholera.Downloadable files for cell phones (3gp) can be found at the following websites.Cholera (Farsi) – 3GP: http://susdeviki.illinois.edu/SearchR…Cholera (Farsi) – 3Gp Light: http://susdeviki.illinois.edu/SearchR…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird verarbeitet…

Playlists werden geladen…

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، بیماری وبا به عنوان یکی از بیماری های واگیر تهدیدکننده، برای نخستین بار در سال 1344 در کشور اتفاق افتاد و در سال های 1377 تا 1384 نیز در ایران تعداد موارد ابتلا به وبا 12 هزار و 33 مورد رسید و موارد مرگ ناشی از این بیماری نیز در این سال ها حدود 149مورد بوده است.بر اساس آخرین گزارش اپیدمی کشور در سال 77، حدود 11هزار نفر در همه استانهای کشور به وبا مبتلا شده بودند و در سال 78 نیز حدود هزار مورد ابتلا به وبا تایید و طی چهار سال اخیر نیز به طور متوسط 100 مورد ابتلا به وبا در کشور گزارش شد. وبا از بیماری‌های عفونی قدیمی است که تا کنون هفت مورد پاندمی (همه گیری) در جهان ایجاد کرده است. 6 پاندمی اولیه وبا که از قرن 19 آغاز شده و تا قرن 20 ادامه داشته، با از نوع کلاسیک بوده است. آخرین اپیدمی وبا در جهان به سال 1992 میلادی بازمی‌گردد که در بنگلادش و جنوب آسیا افراد بسیاری به این بیماری مبتلا شدند.آخرین پاندمی وبا در سال 1961 میلادی و از نوع جدید التور بود. شناسایی التور به سال‌های دور برمی‌گردد، ولی بروز آن در سال 1961 و در آخرین پاندمی وبا بوده است.کارشناسان سلامت بر این باروند که وبا از بیماری‌های بومی ایران محسوب می‌شود و نزدیک به 40 سال است که در کشور ما وجود دارد، به طوری که قانون مصوب سال 1322 مجلس ایران، پزشکان را ملزم کرد تا در صورت مواجهه با این بیماری موارد را فورا گزارش کنند. وبا یک بیماری اسهالی حاد و آبکی است که از طریق آب و غذای آلوده به انسان منتقل می‌شود، عامل آن یک باکتری به نام ویبلیوکلراست که در آبهای سطحی و فاضلابها وجود دارد و منشا آن انسانهای آلوده هستند، کسی که به وبا مبتلا می‌شود مدفوع و آب محیط را آلوده می‌کند و افراد دیگری نیز به بیماری مبتلا می شوند. * آب و غذای آلوده نخورید مرضیه معتمدی، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گوید: راه انتقال بیماری وبا دهانی بوده به این معنی که وقتی اگر فردی غذا و آب آلوده به مدفوع انسانی را بخورد، باعث انتقال می شود. وی، وبا را بیماری بومی کشور می داند که هر ساله مواردی از بیماری را که بعضی از سالها بیشتر و بعضی از سالها کمتر است، داریم.این متخصص داخلی، می افزاید: علائم بیماری وبا اسهال شدید و آبکی است، وقتی بیمار به وبا مبتلا می‌شود، اسهال آن قدر شدید و آبکی است که اگر بیمار در عرض چند ساعت به مرکز درمانی منتقل نشود ممکن است، جان خود را از دست بدهد. *درمان وبا آسان است معتمدی در عین حال درمان وبا را آسان بیان می کند و می گوید: اگر بیمار مبتلا به وبا به مرکز درمانی برسد، با جبران مایعات از دست رفته و آنتی بیوتیک به سرعت بهبود می یابد، نکته اصلی در سرعت شروع درمان است و اگر درمان را به موقع شروع کنیم ممکن است هیچ تلفاتی نداشته باشیم.وی در مورد راههای پیشگیری از وبا توضیح می دهد: در فصل گرما برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای روده ای از جمله وبا، سبزیجات و میوه ها را قبل از مصرف تمیز بشویید زیرا بیماری های روده ای بر اثر مصرف میوه ها و سبزی های آلوده و آب آشامیدنی ناسالم به ویژه در فصل گرما بروز می کند.این استاد دانشگاه ادامه می دهد: مهمترین راه انتقال این بیماری رعایت نکردن بهداشت فردی و نشستن دستها قبل از غذا است. از سوی دیگر مردم تصور می کنند که آب چاه، برکه، رودخانه ها و چشمه ها ظاهرا شفاف و برای نوشیدن بسیار گواراست در حالی که این آبها دارای انواع انگل هستند و خوردن آنها باعث بیماریهای روده ای از جمله وبا می شود.*میزان کشندگی وبا 30 تا 40 درصد استمعتمدی تصریح می کند: میزان کشندگی بیماری در صورت عدم جایگزینی سریع مایعات در بدن 30 تا 40 درصد است. البته حدود 80درصد بیماران مبتلا به وبا بدون علامت هستند و فقط 20 درصد افراد مبتلا به وبا دچار اسهال حاد آبکی می شوند. از این تعداد 10 تا 20 درصد دچار اسهال آبکی شدید همراه با استفراغ می شوند. * هوشیاری جامعه در زمینه پیشگیری از وبا معتمدی خاطرنشان می کند: بهترین راه پیشگیری از وبا تامین آب آشامیدنی سالم، بهسازی محیط، سلامت غذا و آمادگی و هوشیاری جامعه است.وی ادامه می دهد: تعداد میکروب وبا در هر میلی لیتر مدفوع بیش از یک میلیون عدد است و هر بیمار مبتلا به وبا ممکن است طی دوران بیماری خود به طور متوسط بیش از 10 تا 20لیتر مدفوع آبکی دفع کند. راه سرایت وبا، آب یا غذای آلوده به مدفوع انسانی است چون ناقل بیماری فقط انسان است. معمولا 12 ساعت تا 6روز پس از مصرف مواد غذایی یا آب آلوده، بیماری ایجاد می شود و در طول این مدت امکان انتقال بیماری به نفر دیگر نیز وجود دارد. این مساله می تواند به عنوان یک عامل خطر در شیوع این بیماری تلقی شود. ضمن اینکه هر چیزی که آلوده به باکتری وبا شده باشد، آلوده کننده است.* وبا از بیماریهای واگیر عفونی استمحمود نبوی، معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه به خبرنگار ایرنا می گوید: وبا یکی از بیماریهای واگیر عفونی است که عامل بیماری زایی آن یک باکتری به نام ویبریوکلرا است. این بیماری بر اثر سم تولید شده و به صورت باکتری در روده کوچک تکثیر می‌ یابد. وی اضافه کرد: عامل بیماری وبا به مدت زیادی در آب زنده می‌ماند و در مناطقی که سطح آبهای زیر زمینی آن بالاست، بیشتر شایع است. بیشتر عامل بیماریزا از طریق مدفوع و فاضلاب قابل انتقال است و وبا از طریق خوردن آب ناسالم، سبزی ها و صیفی های آلوده به انسان منتقل می شود. نبوی ادامه می دهد: با توجه به اینکه 98 درصد آب آشامیدنی کشور کلرینه می‌شود و سیستم لوله کشی و تصفیه آب در کشور وجود دارد هر سال در فصل گرما مواردی بیماری وبا شیوع می یابد و اسهال آبکی از مهمترین علائم این بیماری است. معاون مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه افراد باید از آب آشامیدنی سالم در سفرها و اماکن عمومی استفاده کنند، تصریح می کند: باید سبزیجات را حتما قبل از مصرف ضدعفونی کرد، مایع ظرفشویی به دلیل اینکه حساسیت زاست، برای این کار مناسب نیست و باید از مواد ضدعفونی کننده آن هم به مقدار کم استفاده کرد. * سبزی پخته مصرف شودنبوی، می افزاید: اگر ضدعفونی کردن سبزی برای افراد مقدور نیست باید از سبزیجات پخته استفاده کنند. وی افزود: میوه هایی مانند خیار، گوجه فرنگی، انگور، توت فرهنگی، خربزه و هندوانه نیز باید به خوبی شست و شو داده شوند و با توجه به اینکه کاهو برای سالاد بیشتر استفاده می شود و احتمال انتقال وبا ازر آن وجود دارد، بهتر است افراد سالاد شیرازی مصرف کنند. نبوی با اشاره به اینکه امسال موردی از ابتلا به بیماری وبا گزارش نشده است، می گوید: با گرمتر شدن هوا و آغاز سفرهای تابستانی، مردم باید بیش از پیش بهداشت فردی را رعایت کنند تا از بروز وبا پیشگیری شود.گزارش از رقیه نوریاجتمام **9022 * 3063

اجتماعی

سواد سلامت

وبا

گرما

وبا و راه های پیشگیری از آن

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

بالای صفحه

خبر گزاری جمهوری اسلامی       پست الکترونیک : irna@irna.ir

© کلیه حقوق این سایت متعلق به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.




 


 

صفحه فوق یافت نشد

وبا و راه های پیشگیری از آن

Page not found.

وبا چیست؟

وبا
بيماري اسهالي است كه توسط باكتري به نام ويبريو كلرا ايجاد مي شود، ميكروب
اين بيماري پس از آشاميدن آب آلوده و عبور از معده و روده تكثير مي يابد و موجب
ترشح سم و افزايش دفع آب و املاح از ديواره روده مي گردد كه با علامت اسهال همراه
است. بنابراين عامل بيماري از طريق مدفوع انسان در محيط پخش شده و مي تواند آب و
غذا را آلوده كند.

روشهای
انتقال:

وبا
منحصراً از طریق آب یا غذای آلوده منتقل می شود. انتقال توسط تماس مستقینم فرد به
فرد مانند تماس با بیمار به ندرت اتفاق می افتد.

شرایط
محیطی بیماری وبا:

وبا و راه های پیشگیری از آن

استفاده
از علائم راهنما در جهت شناسایی شبکه های آبی کلر زنی شده و سالم و داشتن مایع
صابون در سرویسهای بهداشتی جزء شرایط محیطس می باشد.

عوامل
فردی موثر در بیماری وبا:

عوامل
فردی که موجب مقاومت در برابر بیماری وبا می شود شامل ایمنی ناشی از عفونت قبلی با
باکتری وبا و تغذیه نوزاد با شیر مادر می باشد. از آنجا که عامل و با در محیط
اسیدی نمی تواند زندگی کند، بنابراین بیمارانی که داروهای آنتی اسید مصرف می کنند
یا تولید اسید معده در آنها کم است، برای ابتلاء مستعدتر می باشند.

علائم
و نشانه ها:

علائم
شاخص بيماري اسهال آبكي، استفراغ و از دست رفتن آب بدن مي باشد. شروع
بيماري با اسهال آبكي حجيم، بدون تب و دل پيچه بوده و مدفوع حالت آب برنجي دارد و
معمولاً بدون بو بوده و يا بوي ماهي دارد. استفراغ و گرفتگي دردناك در پاها شايع
مي  باشد كه در موارد شديد بيماري دچار دل
پيچه و درد دست ها و پاها مي شود.

راههای
پیشگیری:

1.     
از آب
آشاميدني سالم استفاد كنيد.

2.     
در مناطقي كه
دسترسي به آب تصفيه شده وجود ندارد و از آب چاه، تانكرها، چشمه ها و … استفاده
مي شود، حتماً آب را بعد از كلرزني مصرف نمائيد و يا بجوشانيد.

3.     
از مواد غذايي
كه با شرايط بهداشتي تهيه نشده اند استفاده نكنيد(مانند مواد غذايي كه توسط
دستفروشان عرضه مي گردد).

4.     
در آب رودخانه
و استخرهاي آلوده شنا نكنيد.

5.     
از مصرف يخ
غير بهداشتي خودداري نمائيد.

6.     
از ميوه هاي
شسته شده و سبزيجات ضد عفوني شده استفاده نمائيد.

7.     
قبل از تهيه،
توزيع و خوردن غذا و قبل از دادن غذا يا شير به كودك حتماً دستها را با آب و صابون
بشوئيد.

8.     
دستها را بعد
از رفتن به توالت و قبل از دست زدن به مواد غذايي و خوراكي حتماً با آب و صابون
بشوئيد.

9.     
مواد غذايي را
در معرض مگس و آلودگي هاي ديگر قرار ندهيد و حتماً در يخچال نگهداري كنيد و هنگام
سفر، آب و غذاي سالم همراه داشته باشيد يا از مواد غذایی با بسته بندي مطمئن و
داراي علائم و مشخصات بهداشتي و استاندارد استفاده نمائيد.

10. 
با مشاهده هر
مورد ابتلاء به اسهال سريعا به مراكز بهداشتي و درماني مراجعه كنيد.

محلول
درمانی ORS:

با
مصرف این محلول مرگ ناشی از وبا از 50 درصد به یک درصد کاهش می یابد.نکات ذیل در
استفاده از این محلول مفید است:

1.     
نحوه استفاده
از این محلول آن است که بسته های ORS را در یک لیتر آب آشامیدنی حل کنیم.

2.     
این محلول
باید همه روزه به صورت تازه تهیه و در مدت 24 ساعت مصرف شود و محلول نباید جوشانده
شود.

3.     
در مکانهایی
که دسترسی به این محلول مقدور نیست می توان 5 گرم نمک و 20 گرم شکر را در یک لیتر
آب آشامیدنی حل نمود و استفاده کرد.

روش
کلر زدن به آب:

چهار
قاشق چای خوری پودر پرکلرین را در یک لیتر آب حل کنید. این محلول می توند به عنوان
محلول مادر (یا استوک) مورد استفاده قرار گیرد. برای ضد عفونی کردن هرلیتر آب، 3
قطره از این محلول را به آن اضافه نموده و پس از گذشت 30 دقیقه اسفاده نمائید.

چند توصیه برای ضد عفونی کردن میوه و
سبزیجات:

1.     
ابتدا میوه و
سبزی ها را پاک کرده و انگل زدایی نمائید.

2.     
سبزی ها را به
مدت 5 دقیقه در محلول آب مایع ظرفشویی قرار دهید.

3.     
به ازای هر
لیتر آب 3 تا 5 قطره مایع ظرفشویی باید به آب اضافه کنید و سبزی ها در دراخل کف آب
به خوبی هم بزنید.

4.     
سبزی ها را از
روی کف آب جمع آوری نموده و با آب سالم شستشو دهید.

5.     
نصف قاشق
چایخوری پودر پرکلرین را به 5 لیتر آب اضافه نموده و سبزی را به مدت 10 تا 15
دقیقه در داخل آن قرار دهید.

6.     
سبزی های ضد
عفونی شده را مجدداً با آب سالم و بهداشتی شستشو دهید.

چند نکته مهم در درباره وبا:

1.     
مهمترین مشکل
در این بیماری از دست دادن شدید مایعات و الکترولیت های بدن است، بنابراین استفاده
از مایعات خصوصاً محلول ORS ضروری است.

2.     
بدون تجویز
پزشک از مصرف داروهای ضد اسهال خودداری کنید.

3.     
به تابلوهای
هشدار دهنده آب آشامیدنی در پارک ها توجه کنید.

4.     
واکسیناسیون
در پیشگیری از وبا موثر نیست.

وبا و راه های پیشگیری از آن

5.     
تغذیه با شیر
مادر به محافظت شیرخواران منجر می شود.

6.     
آبهای معدنی
به دلیل داشتن محیط اسیدی سالم هستند و عامل بیماری وبا نمی تواند در آن زنده
بماند.

وبا و راه های پیشگیری از آن
وبا و راه های پیشگیری از آن
10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *