نشانه های ابتلا به ام اس

نشانه های ابتلا به ام اس
نشانه های ابتلا به ام اس

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

بیماری ام اس همچون بیماری لوپوس، یک بیماری خودایمنی است. میزان شیوع بیماری ام اس در زنان، ۲ تا ۳ برابر مردان است. این بیماری عصبی ناتوان‌کننده است، بر مغز و نخاع تأثیر می‌گذارد و معمولا در افراد ۲۰ تا ۴۰ ساله دیده می‌شود. عواملی مانند خستگی شدید، استرس، گرمای زیاد، سیگار و … باعث تشدید ام اس می‌شوند. علائم ام اس متعدد هستند و برخی از آنها در بیماری‌های دیگر نیز دیده می‌شوند، همین مسئله تشخیص ام اس را دشوار می‌کند. در مطلب زیر، شما را با متداول‌ترین علائم ام اس آشنا خواهیم کرد. فقط به خاطر داشته باشید که داشتن تعدادی از علائم زیر لزوما به معنای ابتلا به ام اس نیست و تشخیص نهایی همیشه برعهده‌ی پزشک است.نشانه های ابتلا به ام اس

اسکلروز چندگانه یا بیماری ام اس، یک بیماری پیش‌رونده است که به‌واسطه‌ی اشتباه در عملکرد سیستم ایمنی بدن به‌وجود می‌آید. این یعنی سیستم ایمنی که وظیفه‌اش سالم نگه‌داشتن بدن شماست، اشتباها به قسمت‌هایی از بدن‌تان که برای عملکرد روزمره‌ حیاتی هستند، حمله می‌کند. در این حمله، پوشش‌های محافظ سلول‌های عصبی آسیب می‌بینند و عملکرد مغز و نخاع دچار اختلال می‌شود.

بیماری ام اس یک بیماری با علائم غیرقابل پیش‌بینی است که شدت آن علائم در افراد مختلف، متفاوت است. مثلا برخی از افراد مبتلا به ام اس، به خستگی و بی‌حسی دچار می‌شوند اما در موارد شدیدتر فرد ممکن است فلج شود، بینایی‌اش را از دست بدهد و عملکرد مغزش کاهش یابد. در ادامه با علائم اولیه‌ی متداول اسکلروز چندگانه یا ام اس آشنا می‌شوید.

مشکلات بینایی یکی از شایع‌ترین علائم ام اس هستند. التهاب بر عصب بینایی تأثیر می‌گذارد و در دید مرکزی اختلال ایجاد می‌کند. این امر می‌تواند به تاری دید، دوبینی یا از دست دادن بینایی منجر شود.

شما ممکن است بلافاصله متوجه‌ مشکلات بینایی‌تان نشوید، چون آسیب‌های وارده به بینایی ممکن است آهسته و تدریجی باشند. همچنین ممکن است هنگامی که به بالا یا به یک سمت نگاه می‌کنید، احساس درد کنید. راه‌های مختلفی برای مقابله با تغییرات بینایی مرتبط با ام اس وجود دارد.

مورمور شدن و بی‌حسی یکی دیگر از علائم ام اس است. ام اس بر اعصاب مغز و نخاع (مرکز پیام بدن) تأثیر می‌گذارد. این بدان معناست که ممکن است سیگنال‌های ضدونقیضی در سراسر بدن ارسال شوند و گاهی‌اوقات هم هیچ سیگنالی فرستاده نشود. این امر به بی‌حسی منجر می‌شود. مورمور شدن و بی‌حسی، یکی از شایع‌ترین علائم هشداردهنده‌ی ام اس است. جاهایی که بیشتر دچار بی‌حسی می‌شوند، عبارتند از صورت، بازوها، پاها و انگشتان.

درد مزمن و گرفتگی‌های غیرارادی عضلات نیز در بیماری ام اس متداول هستند. به گفته‌ی انجمن ملی ام اس، یک مطالعه نشان داد نیمی از افراد مبتلا به ام اس دچار درد مزمن هستند. سفتی عضلانی یا گرفتگی‌های عضلانی (اسپاستیسیت) نیز علائم شایعی هستند. شما ممکن است سفتی عضلات یا مفاصل و همچنین حرکات ناگهانی، دردناک و غیرقابل‌کنترل اندام‌ها را نیز تجربه کنید. پاها بیشتر از سایر اندام‌ها تحت تأثیر ام اس قرار می‌گیرند اما درد پشت نیز متداول است.

حدود ۸۰ درصد از افراد در مراحل اولیه‌ی ام اس دچار خستگی و ضعف بدون علت می‌شوند. خستگی مزمن زمانی اتفاق می‌افتد که اعصاب موجود در ستون فقرات تخریب می‌شوند. این خستگی معمولا به‌طور ناگهانی ظاهر می‌شود و برطرف شدن آن چندین هفته طول می‌کشد. این ضعف در ابتدا بیشتر در پاها مشهود است.

سرگیجه و مشکلات مربوط به هماهنگی و تعادل می‌توانند تحرک فرد مبتلا به بیماری ام اس را کاهش بدهند. پزشک‌تان ممکن است اینها را مشکلات مربوط به طرز راه رفتن (اختلال gait) بنامد. افراد مبتلا به ام اس اغلب احساس گیجی و سبکی‌سر می‌کنند یا حس می‌کنند دنیا دور سرشان می‌چرخد (دَوَران سر). این علائم معمولا هنگامی اتفاق می‌افتند که فرد از جایش بلند می‌شود.

اختلال در عملکرد مثانه، علامت دیگری است که حدود ۸۰ درصد از افراد مبتلا به ام اس را درگیر می‌کند. این اختلال می‌تواند شامل تکرر ادرار، نیاز فوری به دفع ادرار یا ناتوانی در نگه‌داشتن ادرار باشد. علائم مرتبط با ادرار، اغلب قابل‌کنترل هستند. برخی از افراد مبتلا به ام اس نیز به یبوست و اسهال دچار می‌شوند یا کنترل روده‌شان را از دست می‌دهند و دچار بی‌اختیاری مدفوع می‌شوند.

برانگیختگی جنسی نیز می‌تواند یکی دیگر از مشکلات افراد مبتلا به ام اس باشد. اختلال در عملکرد جنسی از سیستم عصبی مرکزی آغاز می‌شود؛ یعنی جایی که ام اس به آن حمله می‌کند.

حدود نیمی از افراد مبتلا به بیماری ام اس، به نوعی در عملکرد شناختی‌شان دچار مشکل می‌شوند و ممکن است موارد زیر را تجربه کنند:

افسردگی و سایر مشکلات سلامت عاطفی نیز متداول هستند.

افسردگی عمده (ماژور) در میان افراد مبتلا به ام اس متداول است. فشارهای ناشی از ام اس می‌تواند به تحریک‌پذیری، نوسانات خُلقی و وضعیتی به نام بی‌ثباتی عاطفی نیز منجر شود. بی‌ثباتی عاطفی شامل حمله‌های خنده و گریه‌ی غیرقابل‌کنترل است. مقابله با علائم ام اس به همراه مشکلات مربوط به خانواده و … می‌تواند افسردگی و سایر اختلالات عاطفی را چالش‌برانگیزتر کند.

همه‌ی افراد مبتلا به ام اس، علائم مشابهی ندارند. ممکن است علائم مختلفی در هنگام عود یا حملات ام اس ظاهر شوند. علاوه بر نشانه‌های ذکر شده در بالا، سایر علائم ام اس عبارتند از:

ام اس لزوما ارثی نیست اما به گفته‌ی انجمن ملی ام اس، اگر یکی از اعضای خانواده یا اقوام نزدیک شما ام اس داشته باشند، احتمال ابتلای شما به این بیماری بیشتر خواهد بود.

احتمال ابتلای افراد عادی (بدون پیشینه‌ی خانوادگی) به ام اس فقط ۰٫۱ درصد است اما اگر والدین یا خواهر و برادر شما مبتلا به ام اس باشند، این رقم به ۲٫۵ تا ۵ درصد افزایش می‌یابد.

وراثت، تنها عامل مؤثر در ابتلا به ام اس نیست. اگر یکی از دوقلوهای یکسان به ام اس مبتلا باشد، احتمال ابتلای قُل دیگر به ام اس فقط ۲۵ درصد است. اگرچه ژنتیک قطعا یک عامل خطر به‌حساب می‌آید، اما تنها عاملِ تأثیرگذار نیست.

یک پزشک (به احتمال زیاد متخصص مغز و اعصاب) برای تشخیص ام اس چندین آزمایش انجام خواهد داد، ازجمله:

پزشکان از این تست‌ها برای بررسی آسیب به سیستم عصبی مرکزی در دو ناحیه‌ی جداگانه (مغز و نخاع) استفاده می‌کنند. آنها همچنین باید تعیین کنند بین دوره‌هایی که به اعصاب مرکزی آسیب وارد کردند، حداقل یک ماه فاصله وجود داشته است. این آزمایش‌ها برای رد کردن احتمال سایر بیماری‌ها نیز انجام می‌شوند.

ام اس در بیشتر مواقع پزشکان را متعجب می‌سازد، چون شدت علائم آن و راه‌هایی که از آن طریق بر افراد تأثیر می‌گذارد، بسیار متفاوت هستند. حمله‌‌های ام اس ممکن است چند هفته طول بکشند و سپس ناپدید شوند. با این حال عودها ممکن است به‌تدریج وخیم‌تر و غیرقابل‌ پیش‌بینی‌تر شوند و با علائم مختلفی همراه باشند. تشخیص زودهنگام ام اس ممکن است به جلوگیری از پیشرفت سریع آن کمک کند.

امکان تشخیص اشتباه نیز وجود دارد. یک مطالعه نشان داد که نزدیک به ۷۵ درصد از متخصصان ام اس حاضر در این بررسی، در طی ۱۲ ماه گذشته حداقل ۳ بیمار داشته‌اند که بیماری‌شان اشتباه تشخیص داده شده بود.

بیماری ام اس یک اختلال چالش‌برانگیز است اما محققان درمان‌های بسیاری کشف کرده‌اند که می‌تواند پیشرفت آن را کُند سازد. بهترین دفاع در برابر ام اس، آن است که بلافاصله پس از مشاهده‌ی اولین علائم هشداردهنده نزد پزشک بروید. همان‌طور که می‌دانید وراثت یکی از عوامل خطر کلیدی در ابتلا به ام اس است، بنابراین اگر یکی از اعضای خانواده یا اقوام نزدیک‌تان به ام اس مبتلاست و شما نیز برخی از علائم آن را دارید، برای بررسی‌های بیشتر سریعا به پزشک مراجعه کنید. این کار را به تأخیر نیندازید، چون در صورت ابتلا به ام اس باید هرچه سریع‌تر درمان را آغاز کنید.

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9000تومان

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);
نشانه های ابتلا به ام اس

کارشناس نرم‌افزار ، عاشق زبان انگلیسی. ترجمه واقعا برام لذت‌بخشه.

ممنون از دقتتون در ارائه مطالب

سپاسگزارم فرناز عزیز.

بیماری سختیه. خدا شفا بده هر کی که ام اس داره.

وقت بخیر دوست گرامی. آمین. ممنون از شما.

متاسفانه زیاد شده

درست می‌فرمایید. البته تشخیص به‌موقع می‌تونه روند پیشرفت بیماری رو بسیار کند کنه.

خواص خوراکی ها

خواص سیاه دانه و عوارض جانبی آن برای سلامتی

خواص گزنه؛ ۱۶ خاصیت گیاه گزنه که سرشار از ویتامین D است

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌


قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟

آخرین مطالب

نشانه‌های سوء استفاده عاطفی چیست و درمقابل آن چه باید کرد؟

علائم بیماری چند شخصیتی چیست؛ تشخیص و درمان آن

ناپروکسن؛‌ انواع، عوارض و نحوه مصرف آن

درمان نفخ شکم با حرکات ورزشی در ۵ دقیقه

با قطع ناگهانی رابطه عاطفی چه کنیم؟

ترین های جهان

بهترین انیمه های جهان که تمام گروه‌های سنی را به خود علاقه‌مند می‌کنند

عجیب ترین قوانین دنیا که با شنیدن آن‌ها بهت‌زده خواهید شد


ثروتمندترین کشورهای جهان کدام‌اند؟

قهرمانان شطرنج جهان؛ با ۱۰ نابغه شطرنج دنیا آشنا شوید

بهترین کشورها برای راه اندازی کسب و کار در سال ۲۰۱۹

بلندترین برج های جهان در کدام کشورها قرار دارند؟

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

بیماری ام اس یکی از بیماری های خودایمنی است که در آن غلاف میلین سلول‌های عصبی آسیب می‌بیند. این آسیب‌دیدگی موجب بروز علائم و نشانه‌های جسمی فراوانی می‌شود. متأسفانه علت بیماری ام اس هنوز مشخص نیست، ولی به‌طورکلی می‌توان گفت که این بیماری در اثر حمله و آسیب رساندن سیستم ایمنی بدن به غلاف میلین ایجاد می‌شود. در این مقاله شما را با علائم اولیه ام اس و ۷ نشانه کلی بیماری ام اس آشنا خواهیم کرد.نشانه های ابتلا به ام اس

تصلب بافت چندگانه (multiple sclerosis) یا ام اس (MS) بیماری التهابی خودایمنی است که به آکسون‌های میلین‌دار در مغز و نخاع (سیستم عصبی مرکزی) حمله می‌کند و موجب آسیب دیدن یا نابودی میلین یا آکسون‌ها (بافت عصبی) می‌شود. تصلب بافت یا اسکلروز (Sclerosis) به‌معنی سخت شدن یا ضخیم شدن غیرطبیعی بافت است که معمولا به‌دلیل التهاب ایجاد می‌شود.

معمولا بیماری ام اس به‌آهستگی و درطول سال‌های فراوان (حدود ۲۵ سال) پیشرفت می‌کند. بیماری ام اس بیشتر در زنان ۲۰ تا ۴۰ ساله مشاهده می‌شود؛ البته ممکن است که افراد در هر سن و با هر جنسیتی به این بیماری مبتلا شوند. معمولا بیماری ام اس در کودکان و نوجوانان (ام اس کودکان) مشاهده نمی‌شود، ولی با‌این‌حال حدود ۸ تا ۱۰ هزار کودک و نوجوان در ایالات متحده مبتلا به این بیماری تشخیص داده شده‌اند. علائم بیماری ام اس در کودکان، نوجوانان و بزرگ‌سالان مشابه است و شامل موارد زیر می‌شود:

سایر نشانه‌ها و علائم ام اس در کودکان و نوجوانان شامل تشنج (seizure) یا تغییر وضعیت ذهنی مانند لتارژی (lethargy، نوعی حالت گیجی و خواب‌آلودگی) است.

افراد مبتلابه ام اس معمولا دچار حمله‌های متناوبی می‌شوند و میان این حمله‌ها، علائم بیماری برای مدتی کاهش و بهبود می‌یابد. حمله‌های ام اس می‌تواند روزها یا ماه‌ها طول بکشد و پس از هر حمله برای مدتی علائم بیماری بهبود پیدا می‌کند. ولی در بعضی از افراد شرایط بیماری همچنان بدتر می‌شود و هیچ دوره‌ی بهبودی وجود ندارد.

معمولا علائم اولیه ام اس بین ۲۰ و ۴۰ سالگی شروع می‌شود. ولی این احتمال نیز وجود دارد که این بیماری در دوران کودکی (که برای آن از اصطلاح ام اس کودکان یا pediatric MS استفاده می‌شود که دوران نوزادی تا ۱۸ ماهگی را شامل می‌شود) یا پس از ۴۰ سالگی شروع شود، ولی به‌طور کلی ام اس در این گروه‌های سنی، کمتر بروز می‌کند. فقط حدود ۲ تا ۵ درصد بیماران مبتلابه ام اس قبل از ۱۸ سالگی دچار علائم این بیماری می‌شوند. البته تشخیص بیماری ام اس در کودکان و نوجوانان دشوار است و تنها می‌توانیم میزان واقعی شیوع آن را در کودکان و نوجوانان تخمین بزنیم.

حدود دو سوم بیماران مبتلابه ام اس، درد را یکی از نشانه‌های بیماری خود گزارش کرده‌اند. رایج‌ترین انواع درد در بیماران مبتلابه ام اس شامل سردرد، کمردرد، درد اندام‌ها و اسپاسم عضلانی است. به‌دلیل اینکه منشاء این دردها عصبی است، داروهای مسکن رایج مانند آسپرین تأثیر اندکی در کاهش این دردها دارند یا بی‌تأثیرند. ولی سایر داروها می‌توانند مؤثر باشند.

ام اس یک بیماری التهابی خودایمنی است که می‌تواند به آکسون‌های میلین‌دار در سیستم عصبی مرکزی در هر جایی حمله کند. بنابراین محل (و شدت) حمله‌های ام اس متفاوت است. همچنین علائم این حمله‌ها نیز در بیماران مختلف تفاوت بسیاری دارد و می‌توانند در هر جایی از بدن ظاهر شوند. معمولا اولین علامت و نشانه‌ی ام اس، ایجاد تغییر در ادراک حسی (paresthesias، احساس خارش پوست یا سوزش روی پوست) است که می‌تواند در هرجایی از بدن ایجاد شود. سایر علائم اولیه ام اس عبارت است از:

علائم بیماری ام اس بسیار متغیر است. به‌همین‌دلیل تشخیص این بیماری در زمان بروز علائم اولیه ام اس بسیار دشوار است. متأسفانه بسیاری از علائم ام اس در بیماری‌های دیگر نیز مشاهده می‌شود، بنابراین برای تشخیص ابتلابه ام اس باید از مبتلا نبودن فرد به بیماری‌های دیگر اطمینان پیدا کنیم.

برای تشخیص بیماری ام اس معمولا متخصص مغز و اعصاب، تاریخچه و سابقه‌ی پزشکی بیمار را از او پرس‌وجو می‌کند، انجام آزمایش‌های مربوط به خون و آزمایش‌هایی برای اندازه‌گیری فعالیت الکتریکی مغز و سایر بخش‌های او را تجویز می‌‌کند، دستور انجام MRI می‌دهد و مایع نخاعی بیمار را آزمایش و بررسی می‌کند. این آزمایش‌ها برای تشخیص ام اس از سکته‌ مغزی، بیماری‌های ناشی از تیروئید یا سایر بیماری‌های ناتوان‌کننده‌ای انجام می‌شود که علائم آنها مشابه بیماری ام اس است.

درادامه، به علائم و نشانه‌هایی در بخش‌های مختلف بدن اشاره می‌کنیم که می‌توانند ناشی از بیماری ام اس باشند:

همان‌طور که پیش‌تر نیز گفتیم افراد مبتلابه ام اس علائم متفاوتی دارند. بنابراین علائم شرح‌داده‌شده در بالا علائم عمومی این بیماری هستند. ممکن است فرد مبتلابه ام اس در مراحل اولیه‌ی پیشرفت بیماری خود دچار موارد ذکرشده در یک یا دو گروه از این دسته‌‌های اصلی شود و سایر علائم نیز می‌توانند در مراحل بعدی فرایند بیماری او ظاهر شوند یا حتی ظاهر نشوند. به‌طورکلی، ام اس بیماری‌ای است که به‌آرامی پیشرفت می‌کند و هنوز هیچ درمان قطعی‌ای برای آن پیدا نشده است. هدف درمان‌های موجود نیز صرفا کاهش یا کنترل علائم این بیماری است.

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9000تومان

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

فارغ‌التحصیل رشته‌ی مترجمی زبان انگلیسی و عاشق ترجمه و نوشتن هستم.

درود فراوان
من پسرم حدود دوماه پیش دچار تاری دید شد ۱۰۰ جور نظریه دادن تنها یک فوق تخصص مغز واعصاب کودکان جرات مداوا پیدا کرد و با یک دوره مصرف امپول کورتون در بیمارستان حا پسرم بهتر شد ولی وقتی باد سرد به صورتش میخوره واسه یک لحظه دچار تاری دید میشه ولی دوباره خوب میشه هرجا فکر کنید بردمش ولی متاسفانه فقط هزینه کردنش واسمون مونده چراکه خیلی از جراحان و متخصصین نامی کشورمان رفتن خدا هیچ بنده خدایی را پیش حکیم وحاکم راهش نبره حتی دشمنمان
پیروز باشید

خواص خوراکی ها

خواص گزنه؛ ۱۶ خاصیت گیاه گزنه که سرشار از ویتامین D است


قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید

خواص سیاه دانه و عوارض جانبی آن برای سلامتی
نشانه های ابتلا به ام اس

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌

آخرین مطالب

نشانه‌های سوء استفاده عاطفی چیست و درمقابل آن چه باید کرد؟

علائم بیماری چند شخصیتی چیست؛ تشخیص و درمان آن

ناپروکسن؛‌ انواع، عوارض و نحوه مصرف آن

درمان نفخ شکم با حرکات ورزشی در ۵ دقیقه

با قطع ناگهانی رابطه عاطفی چه کنیم؟

ترین های جهان

پردرآمدترین شغل های جهان؛‌ ۲۰ شغل با بیشترین درآمد در دنیا


پردرآمدترین ورزشکاران جهان را بشناسید

فینگرفود؛ خوشمزه‌ترین فینگرفودهای دنیا

بلندترین برج های جهان در کدام کشورها قرار دارند؟


راحت ترین کشورها برای مهاجرت کدام‌اند؟

عجیب ترین شغل های دنیا که شما را در سرگرمی و لذت غرق می‌کنند

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

نشانه های ابتلا به ام اس
نشانه های ابتلا به ام اس
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *