نحوه مصرف قرص ضد بارداری اورژانسی لونژیل

خواص دارویی و گیاهی

قرص لونژیل یا همان لوونورژسترول یك هورمون مصنوعی است كه به هورمون جنسی زنان پروژسترون شباهت دارد. یكی از تركیبات اصلی قرص های ضدبارداری است.

این دارو این دارو با جلوگیری از ترشح گونادوتروپین ها از هیپوفیز قدامی، تخمک گذاری و بلوغ فولیکولی را مهار می کند به این صورت که مخاط دهانه رحم را ضخیم تر می كند بطوری كه اسپرم به دشواری می تواند به داخل رحم نفوذ كند و بدین ترتیب جلوی بارداری گرفته می شود.


لونژیل به صورت تركیبات فقط در شكل پروژستوژن و در قرص های تركیبی ضدبارداری همراه با داروی استروژن موجود است. لونژیل را در بعضی موارد اضطراری به عنوان عامل ضدحاملگی بعد از مقاربت استفاده می كنند. با استروژن نیز در درمان جایگزین هورمونی برای مداوای نشانه های یائسگی تجویز می شود.

قرص لونژیل نوعی قرص پیشگیری از بارداری اورژانسی است که در زمره داروهای پروژسترونی ضد بارداری محسوب می شود و معمولا در نوراد اورژانس باید از این دارو استفاده کرد و به شکل روتین بهتر است سراغ این دارو رفته نشود. چون قرص یک جور پروژسترون است با مصرف گهگاه و فقط در مواردی که از روش پیشگیری مطمئن نیستید یا موقعی که در رابطه زناشویی پیشگیری خاصی نداشته اید، مشکلی به وجود نمی آید و می توانید از لونژین استفاده کنید.
ولی اگر نزدیک به زمان پریود یا خونریزی قاعدگی از این قرص ها استفاده کنید منجر به این می شود که زمان پریود جا به جا بشود و شاید با کمی تاخیر همراه باشد. این مساله برای خیلی از خانم ها مایه نگرانی است و تصور می کنند که چون پریود شان دیر شده ممکن است باردار شده باشند.

در ضمن این نکته را هم به خاطر داشته باشید که این روش به هیچ عنوان به عنوان یک روش پیشگیری از بارداری دائمی توصیه نمی شود و نمی تواند مثلا به جای استفاده از قرص ال دی، لونژین استفاده شود. روش های اورژانس برای استفاده گهگاه است نه اینکه ماهی یکبار از این قرص استفاده شود. در ضمن این روش ممکن است ۱۰ درصد خطا داشته باشد که به همین خاطر اصولا این روش را به عنوان شیوه پیشگیری از بارداری پیشنهاد نمی شود.
شما تا 72 ساعت بعد از مقاربت مشکوک می توانید از این قرص ها استفاده کنید.

لونژین به همراه لاینسترول حاوی هورمون پروژسترون هستند. از این هورمون هم در روش جلوگیری با قرص عادی ( به همراه استروژن ) و هم به تنهائی ( همان قرص شیردهی ) استفاده میشود.

همان طور که گفته شد از این هورمون می توان در روش جلوگیری اورژانسی نیز استفاده کرد.

روش جلوگیری اورژانسی
· مصرف قرص اول در48 ساعت اول پس از نزدیکی و ترجیحا بلافاصله پس از نزدیکی مشکوک و قرص بعدی 12 ساعت بعد
· مصرف 2 عدد یك جا در اولین فرصت در48 ساعت اول پس از نزدیکی مشکوک
هرچه زودتر این داروها مصرف شوند ، موثرتر خواهند بود و گرچه در بعضی از منابع بر اثر بخشی آنها تا 12 ساعت ـ 5 روز ـ پس از یک نزدیکی مشکوک تاکید شده ، بهترین زمان مصرف آنها تا48 ساعت اول ـ2 روز ـ پس از نزدیکی مشکوک است.

سعی کنید اولین قرص را در اولین فرصت پس از برقراری رابطه جنسی مشکوک بخورید. قرص بعدی را نیز12 ساعت بعد مصرف کنید. پس از آن دیگر قرصی مصرف نکنید و منتظر خونریزی باشید معمولا خونریزی ظرف 7 روز پس از مصرف آخرین قرص اتفاق می افتد.

در طی این مدت دیگر رابطه جنسی نداشته باشید یا حتما از یک روش مطمئن استفاده کنید. ظرف 3 تا 1 روز پس از روش اورژانس، دچار خونریزی می شوید ،این خونریزی به معنی ریزشاستر رحم-اندومتر- است بنابراین دیگر محصول حاملگی در رحم جایگزین نشده و بارداری رخ نخواهد داد. بنابراین این خونریزی به معنی این است که شما در این سیکل باردار نشده اید.در صورت تعویق خونریزی پس از 1 هفته تا 1 روز برای آزمایش بارداری مراجعه کنید.
بهتر است قرصها را با شکم خالی نخورید ، اگر تا 2 ساعت پس از مصرف قرصها استفراغ کردید ، مجددا قرص را بخورید.

* به خاطر داشته باشید بیش از یک نوبت در یک سیکل قاعدگی از این روش استفاده نکنید.

برخی داروها اثر این قرصها را کاهش می دهد ، مثلا اگر از فنی توئین یا ریفامپین استفاده می کنید ، اثر این روش کم می شود بنابراین در صورت مصرف همزمان این داروها باقرصهای پیشگیری ، تعداد قرصهای پیشگیری را دو برابر کنید.

* به خاطر داشته باشید استفاده از این روش می تواند باعث تغییر در زمان قاعدگی بعدی شود. البته معمولا این تغییرات كم بوده و قاعدگی چند روز زودتر یا دیرتر اتفاق می افتد. اگر تاخیر بیش از 7 روز شود ، باید احتمال بارداری را در نظر داشت. در این صورت بررسی فرد و معرفی برای انجام تست بارداری ( B-hcG ) ضرورت دارد.
گرچه این روش درصورت استفاده صحیح ، تا 97-99درصد موثر است. ولی در تمام روشها شانس شکست وجود دارد بنابراین تاکید می کنم تا زمان قاعدگی بعدی حتما ازیک روش دیگر مانند کاندوم استفاده کنید. در صورت وقوع حاملگی همزمان با این روش ، با توجه به اینکه این روش برای جنین خطری ندارد ، نیازی به سقط و ختم حاملگی نخواهد بود.

موارد منع مصرف:
در صورت بارداری، بیماری شدید شریانی، آدنومای کبدی، پروفیری، سرطان پستان و دستگاه تناسلی

هشدار:
در صورت ابتلا به بیماری قلبی، سابقه بارداری نابجا،سندرم های سو جذب، کیست های فعال تخمدانی، بیماری فعال کبدییرقان انسدادی عود کننده و یا سابقه یرقان در دوران بارداری، دارو با احتیاط مصرف شود.

عوارض جانبی:
نظم شدن قاعدگی، تهوع، استفراغ، سردرد، احساس ناراحتی در سینه ها، افسردگی، اختلالات پوستی، تغییرات وزن بدن


نکات قابل توصیه:

* در صورت مصرف همزمان این دارو با ریفامپین، حتما باید از یک روش دیگر جلوگیری نیز استفاده کرد.

* طی دوران مصرف باید فشار خون فرد دائما کنترل شود.


“لطفاً درباره این مطلب نظر بدهید”

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج و لينک سايت مجاز است.



قرص لوونورژسترول (Levonorgestrel) با تجاری لونژیل ( شرکت دارویی تولید کننده : ابوریحان) و یا اووسیز ( شرکت دارویی تولید کننده: ایران هورمون) بعنوان یک قرص ضد بارداری اورژانسی در داروخانه ها بفروش می رود. این قرص حاوی پروژستین است و در واقع باعث مهار تخمک گذاری میشود و همچنین باعث ضخیم شدن دیواره رحم و افزایش چسبندگی مخاط دهانه رحم شده و بدین ترتیب از بارداری و لانه گزینی جلوگیری میکنه.


خانم ها توجه کنید:

قرص های اورژانسی نقل و نبات نیست که تا به رایطه جنسی خودتون مشکوک شدید، مثل شکلات یکیشو بخورید. این قرص ها فقط در شرایط اورژانس اونم سالی یکی دوبار باید استفاده شود نه ماهی دو تا سه بار!! پس یکم به فکر بدنتون باشید. مصرف بی رویه این قرص های اورژانسی عملکرد تخمدان و رحم را مختل میکنه . پس حتما یک روش پیشگیری از بارداری مطمعن را برای خودتان انتخاب کنید و تنها در موارد اورژانس نه از روی تنبلی قرص لونژیل را مصرف کنید.


بازم دقت کنید:

اگر قرص تا 72 ساعت پس از نزدیکی محافظت نشده مصرف شود، از حاملگی جلوگیری می کند. اگر در حال حاضر باردار هستید این دارو اثری نخواهد داشت.


عوارض جانبی که شما باید در اسرع وقت به پزشک خود گزارش دهید:

عوارض شدید به طور معمول دیده نمی شود اما امکان بروز عوارض جانبی شدید وجود دارد بنابراین در مورد این مسئله با پزشک خود صحبت کنید.عوارض جانبی که معمولا به مراقبت های پزشکی نیاز ندارند (در صورت ادامه یا ناراحتی به پزشک یا متخصص مراجعه کنید):



خانم ها حواستون باشه:

اگر با مصرف قرص حالت تهوع میگیرید، بهتره نیم ساعت قبل و 4 تا 6 ساعت بعد از مصرف هر دوز از قرص لونژیل یک داروی ضد تهوع بخورید.اگر تا دوساعت بعد از مصرف قرص استفراغ کردید، باید مجدد مصرف کنید.





این دارو را با هیچ یک از داروهای زیر مصرف نکنید:

این دارو همچنین ممکن است با داروهای زیر نیز تداخل داشته باشد:

هدف ما این است که به شما اطلاعات مربوطه را ارائه دهیم. با این حال، از آنجا که داروها در هر فرد به صورت متفاوت اثر می گذارد، نمی توانیم اطمینان حاصل کنیم که این اطلاعات شامل همه تداخلات احتمالی می باشد. این اطلاعات جایگزین مشاوره پزشکی نیست. همیشه با پزشک خود در رابطه با تداخلات احتمالی با تمام داروهای تجویزی، ویتامین ها، گیاهان و مکمل ها و داروهای بدون نسخه که مصرف می کنید صحبت کنید.




مکانیسم اثر قرص لونژیل (اووسیز)

لوونورژسترل تخمک‌گذاری را مهار می‌کند و موجب افزایش ضخامت مخاط گردن رحم می‌شود.


موارد منع مصرف و احتیاط قرص لونژیل (اووسیز)

موارد منع مصرف: حساسیت مفرط شناخته شده نسبت به پروژستین‌ها، سابقه اختلالات ترومبوآمبولیک (ممکن است موجب بروز اختلالات ترومبوآمبولیک شود)، بیماری شدید کبدی (ممکن است آسیب کبدی را تشدید کند)، سرطان پستان یا اعضای تناسلی یا خونریزی غیرطبیعی و تشخیص داده نشده مهبل (ممکن است رشد تومورهای حساس به هورمون را تحریک کند)، دوران بارداری و شیردهی.
موارد احتیاط : اختلالاتی که ممکن است با احتباس مایعات و الکترولیتها تشدید شوند، مانند بیماری قلبی یا کلیوی، صرع یا میگرن، بیماران دیابتی (کاهش تحمل نسبت به گلوکز ممکن است بروز کند)، بیماران دارای سابقه افسردگی روانی (ممکن است این حالت را بدتر کند).


ملاحظات اختصاصی

علاوه بر ملاحظات مربوط به تمامی پروژستین‌ها، موارد زیر نیز باید در نظر گرفته شود:

میزان خطای روش استفاده از قرص‌های جلوگیری کننده از بارداری که تنها حاوی پروژستین هستند، تنها حدود سه برابر قرص‌های ترکیبی جلوگیری کننده از بارداری است.


اثر بر آزمایشهای تشخیصی

ممکن است دفع پرگناندیول کاهش و غلظت سرمی آلکالین فسفاتاز و اسیدهای آمینه افزایش یابد. کاهش تحمل نسبت به گلوکز در درصد کمی از بیمارانی که لوونورژسترول مصرف کرده‌اند، گزارش شده است.





این قرص خوراکی است. پزشک شما ممکن است بخواهد قبل از استفاده از قرص ها از آزمایش سریع حاملگی استفاده کند. بلافاصله پس از داشتن رابطه جنسی بدون محافظت، ترجیحا در 24 ساعت اول، اما نه بعد از 72 ساعت (3 روز)، دارو را مصرف کنید. دستورالعمل های ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود را دقیقا دنبال کنید. قرصهای اضافی را مصرف نکنید قرص های اضافی خطر ابتلا به بارداری را کاهش نمی دهد، اما ممکن است خطر ابتلا به عوارض جانبی را افزایش دهد.


این قرص با دو دوز مختلف در بازار وجود دارد:




روش استفاده :



اگر یکی از شرایط زیر را دارید باید به پزشک اطلاع دهید:




نکات قابل توصیه به بیمار:


برای مطرح کردن سوالات پزشکی خود ، اینجا کلیک کنید

 

قرص لونژیل یا قرص اورژانسی قرصی است که بلافاصله بعد از یک نزدیکی مشکوک برای جلوگیری از بارداری استفاده می شود. ما در این مقاله از کاربرد و موارد مصرف این قرص نوشته ایم.

قرص لونژیل یک هورمن جنسی می باشد که به هورمن پروژسترون در زنان شبیه است. این قرص با ترشح گونادوتروپین از سیکل تخمک گذاری جلوگیری می کند. به این صورت که دهانه رحم را ضخیم تر نموده تا اسپرم به راحتی نتواند از آن عبور کند و به این شکل مانع وقوع حاملگی می شود. برای کسب اطلاعت در مورد قرص لونژیل در ادامه این مقاله همراه ما باشید.

قرص لونژیل یک داروی ضد بارداری اورژانسی است که بعد از نزدیکی های مشکوک به بارداری بلافاصله از این قرص استفاده می شود. همانگونه که از اسم این قرص مشخص است بهتر است که فقط در موارد اورژانسی از آن استفاده شود و به شکل مداوم و معمول و به جای قرص ال دی کاربرد ندارد. در صورتی که از روش پیشگیری خود مطمئن نیستید و یا امکان می دهید که پیشگیری شما در رابطه زناشویی کاملا جدی نبوده می توانید از این قرص هر از گاهی استفاده کنید. اگر نزدیک به زمان سیکل پریودی شما است، مصرف این قرص ها باعث به تاخیر افتادن عادت ماهانه می شود. ذکر این نکته ضروری است که استفاده از قرص لونژیل یک روش دائمی برای پیشگیری از بارداری محسوب نمی شود. البته ذکر این نکته که این روش احتمال ده درصدی خطا هم دارد لازم است. تا 72 ساعت بعد از نردیکی مشکوک شما می توانید از این قرص استفاده نمایید.

اولین قرص را در 48 ساعت اول بعد از نزدیکی و قرص بعدی را 12 ساعت بعد استفاده کنید. یا اینکه می توانید هر دو قرص را در اولین 48 ساعت گذشته از مقاربت مصرف کنید. گفته شده است که مصرف قرص لونژیل تا 5 روز بعد از نزدیکی هم تاثیر گذار است اما بهترین و موثر ترین زمان مصرف این قرص ها همان 48 ساعت اول می باشد. سعی بر این داشته باشید که اولین قرص را بلافاصله بعد از رابطه جنسی بخورید و مصرف قرص بعدی را به 12 ساعت بعد موکول کنید، معمولا یک هفته بعد از مصرف آخرین قرص پریودی اتفاق می افتاد. در این زمان تا جایی که امکانش است از نزدیکی و مقاربت بپرهیزید و اگر در صدد انجام رابطه جنسی هستید حتما از یک روش مطمئن بهره بگیرید. این خونریزی به مدت سه تا ده روز بعد از مصرف آخرین قرص به منظور عدم بارداری اتفاق می افتد اما اگر از یک هفته تا ده روز گذشت و خونریزی مشاهده نشد حتما به آزمایشگاه بروید و آزمایش بدهید.

برای استفاده از این قرص بهتر است نکات ذکر شده در ادامه این مطالب را جدی بگیرید:

اگر در هر یک از شرایط زیر به سر می برید از مصرف این قرص بپرهیزید:

اگر به بیماری قلبی، سابقه بارداری یا بارداری های نا به جا، سندروم های سو جذب، کیست های فعال تخمدانی، بیماری فعال کبدی، یرقان انسدادی عود کننده و یرقان در دوران حاملگی دچار هستید و یا در آنها سابقه قبلی دارید، حتما قبل از استفاده از این دارو با پزشک مشورت کنید.

این دارو نیز همانند دیگر دارو ها در کنار تاثیرات مثبت یک سری عوارض جانبی دارد که در ادامه این بحث به ذکر آن پرداخته ایم:

هیچ دارویی را سر خود و بدون مشورت پزشک مصرف نفرمایید. و بدانید که هیچ کدام از روش های ضد بارداری به طور صد در صد مطمئن نیستند.

منبع : آرگا


اگر می خواهید عمل زیبایی انجام دهید، بخوانید!



چیانگ مای ، مقصد تاریخی محبوب تایلند


برای انجام جراحی زیبایی به کدام دکترها اعتماد کنیم؟



تصویری بسیار از از جنگل شهری چین


برای پاکسازی پوست چرب از این روش های مطمئن استفاده کنید



هیچوقت این جملات را به زبان نیاورید!

نشانی شما منتشر نخواهد شد.


دکتر ابوالفضل زارعی، جراح پلاستیک و زیبایی بینی، صورت، پلک





اورژانسی, بارداری, بارداری ار باسن, بارداری از پشت, بعد از مقاربت جنسی, بعد از نزدیکی, پروژسترون, پیشگیری, تخمک گذاری, حامله, حامله شدن از باسن, حامله شدن از پشت, خونریزی, ریفامپین, شیردهی, عوارض, قاعدگی, قرص, قرص اورژانسی, لقاح, لونژیل, لوونورژسترل, لوونورژسترول

عوارض قرص لونژیل + موارد مصرف قرص لونژیل

تاثیر قرص اورژانسی لونژیل در پریود ( خونریزی قاعدگی ) چیست ؟

نحوه مصرف و عوارض قرص لونژیل چیست؟

این دو سوال جزء سوالات متدوال بانوان در مورد این قرص هاست که پاسخ انها را برای شما شرح میدهیم.

 

نحوه مصرف

ـ مصرف قرص اول در۴۸ ساعت اول پس از نزدیکی و ترجیحا بلافاصله پس از نزدیکی و قرص بعدی ۱۲ ساعت بعد
ـ مصرف ۲ عدد یک جا در اولین فرصت در ۴۸ ساعت اول پس از نزدیکی مشکوک
ـ هرچه زودتر این داروها مصرف شوند ، موثرتر خواهند بود و گرچه در بعضی از منابع بر اثر بخشی آنها تا ۱۲۰ ساعت پس از یک نزدیکی مشکوک تاکید شده ، بهترین زمان مصرف آنها تا ۴۸ ساعت اول پس از نزدیکی مشکوک است.

سعی کنید اولین قرص را در اولین فرصت پس از برقراری رابطه جنسی مشکوک بخورید. قرص بعدی را نیز ۱۲ ساعت بعد مصرف کنید. پس از آن دیگر قرصی مصرف نکنید و منتظر خونریزی باشید معمولا خونریزی ظرف ۷ روز پس از مصرف آخرین قرص اتفاق می افتد. در طی این مدت دیگر رابطه جنسی نداشته باشید یا حتما از یک روش مطمئن استفاده کنید. ظرف ۳ تا ۱۰ روز پس از روش اورژانس، دچار خونریزی می شوید ،این خونریزی به معنی ریزشاستر رحم -اندومتر- است بنابراین دیگر محصول حاملگی در رحم جایگزین نشده و بارداری رخ نخواهد داد. بنابراین این خونریزی به معنی این است که شما در این سیکل باردار نشده اید. در صورت تعویق خونریزی پس از ۱ هفته تا ۱۰ روز برای آزمایش بارداری مراجعه کنید.

بهتر است قرصها را با شکم خالی نخورید ، اگر تا ۲ ساعت پس از مصرف قرصها استفراغ کردید ، مجددا قرص را بخورید.
ـ به خاطر داشته باشید بیش از یک نوبت در یک سیکل قاعدگی از این روش استفاده نکنید. برخی داروها اثر این قرصها را کاهش می دهد ، مثلا اگر از فنی توئین یا ریفامپین استفاده می کنید ، اثر این روش کم می شود بنابراین در صورت مصرف همزمان این داروها باقرصهای پیشگیری ، تعداد قرصهای پیشگیری را دو برابر کنید.

 

استفاده از این قرص لونژیل می تواند باعث تغییر در زمان قاعدگی بعدی شود. البته معمولا این تغییرات کم بوده و قاعدگی چند روز زودتر یا دیرتر اتفاق می افتد. اگر تاخیر بیش از ۷ روز شود ، باید احتمال بارداری را در نظر داشت. در این صورت بررسی فرد و معرفی برای انجام تست بارداری ( B-hcG ) ضرورت دارد.

گرچه این روش درصورت استفاده صحیح ، تا ۹۷-۹۹ درصد موثر است. ولی در تمام روشها شانس شکست وجود دارد بنابراین تاکید می کنم تا زمان قاعدگی بعدی حتما از یک روش دیگر مانند کاندوم استفاده کنید. در صورت وقوع حاملگی همزمان با این روش ، با توجه به اینکه این روش برای جنین خطری ندارد ، نیازی به سقط و ختم حاملگی نخواهد بود.

 

نظم شدن قاعدگی ، تهوع، استفراغ ، سردرد ، احساس ناراحتی در پستان ، افسردگی ، اختلالات پوستی ، تغییرات وزن بدن.

عوارض قرص لونژیل + موارد مصرف قرص لونژیل

روشهای اورژانس پیشگیری از بارداری ـ قسمت اول

هیچ کدام از روشهای ضد بارداری کاملا بدون خطر و عارضه نیستند ، حتی لاتکس کاندوم نیز ممکن است باعث یک واکنش حساسیتی شود. با اینکه هیچ روش کاملا بی خطری وجود ندارد ، حامله شدن خطرناکتر از جلوگیری کردن است. در واقع برای زنان خطر جلوگیری کمتر از رانندگی درطول سال در جاده های کشور است.

ـ دانستن عوارض روشهای ضد بارداری برای به حداقل رساندن آنها ضروری است. باید به خاطر داشته باشیم که یکی از خطرات عمده شکست آنها بارداری ناخواسته است.

ـ چه کسی نیاز به پیشگیری از حاملگی دارد؟
ـ در ۹۰ درصد زوجهای باروری که از هیچ روش ضدبارداری استفاده نکنند ظرف یکسال ، باروری اتفاق می افتد. بنابراین تمام خانمهای جوانی که نمی خواهند باردار شوند باید بدون در نظر گرفتن سنشان ، با شروع فعالیت جنسی ، از یک روش جلوگیری استفاده کنند.

ـ بسیاری از دختران قبل از اولین قاعدگی تخمک گذاری می کنند. از سوی دیگر در خانمهای نزدیک به سن یائسگی حتی وجود علایمی مانند گر گرفتگی ، پریود نشدن بمدت کمتر از یکسال و سطح بالای گنادوتروپینها که از هیپوفیز در مغز ترشح می شوند ، به معنی این نیست که زن ، دیگر حامله نخواهد شد.

ـ روش های پیشگیری از بارداری
ـ روشهای پیشگیری از بارداری که در حال حاضر در ایران استفاده می شوند ، عبارتند از :
ـ قرصهای خوراکی پیشگیری از بارداری
ـ روشهای تزریقی
ـ وسایل داخل رحمی ( ای یو دی )

ـ روشهای فیزیکی مانند کاندوم
ـ روشهای شیمیایی مانند اسپری های اسپرم کش
ـ نزدیکی منقطع و روشهای تقویمی
ـ روشهای جراحی و بستن لوله ها در زن و مرد

ـ در میان این روشها ، موثرترین روش بستن لوله ها و کم اثرترین روش ، نزدیکی منقطع یا همان جلوگیری طبیعی است.
ـ به خاطر داشته باشید شکست یک روش ضد بارداری ، به معنی رخ دادن یک حاملگی ناخواسته و بدون بره ریزی است که عوارض بهداشتی و اجتماعی خاصی را در بر دارد.
ـ در مقالاتی که از این به بعد بصورت پیوسته در سایت منتشر می شود ، روشهای مختلف پیشگیری از بارداری بحث می شود. در این قسمت با توجه به سوالات بسیار شما در مورد روش پیشگیری اورژانس در نزدیکی های مشکوک به این روش می پردازیم.

روش پیشگیری اورژانس
ـ این روش را وقتی می توانید استفاده کنید که از سایر روشهای مطمئن پیشگیری از بارداری بصورت دائمی استفاده نکرده اید و یا وقتی که احتمال می دهید در طی آمیزش ، احتمال بارداری ناخواسته وجود دارد ، مثلا در هنگام پاره شدن کاندوم و یا وقتی در طی پیشگیری طبیعی ، نگرانید که حاملگی رخ دهد.

این روشها تا ۱۲۰ ساعت پس از یک نزدیکی مشکوک کاربرد دارند و با نزدیک شدن به پایان این ساعات ، احتمال شکست آنها می شود می توانید نحوه استفاده از این روشها را از یک ماما یا کارکنان مراکز بهداشتی بپرسید یا به همین سادگی با طرح سوال در این سایت بیاموزید. به خاطر داشته باشید به دلیل در صد بالاتر شکست این روش و مداوم نبودن مصرف آن در مقایسه با سایر روش های مطمئن ، فقط باید در موارد مشخص از آن استفاده کرد.

روش عملکرد این روشها دقیقا مشخص نیست ، ولی به موارد زیر تقسیم بندی می شود :
ـ اختلال در اندومتر ـ دیواره داخلی رحم ـ
ـ پیشگیری از تخمک گذاری
ـ به تعویق انداختن تخمک گذاری
ـ اختلال در نفوذ اسپرم

اختلال در حرکات لوله های رحمی
ـ اختلال در لقاح اسپرم و تخمک
ـ مجموعه ای از روش های بالا

ـ در چه شرایطی می توان از این روشها استفاده کرد :
ـ وقتی از روش مطمئن و دائمی استفاده نمی کنید.
ـ وقتی از یک روش پیشگیری بصورت نادرست استفاده کرده اید مثلا کاندوم پاره شده و یا قبل از مصرف و یا پس از آن سوراخ بوده است ، وقتی کاندوم در طی استفاده خارج شده است.

-وقتی مصرف قرصهای ترکیبی را به مدت ۳ روز فراموش کرده اید و نزدیکی داشته اید.
ـ وقتی قرصهای شیردهی را به مدت بیش از ۳ ساعت فراموش کرده اید.

ـ وقتی بیش از دو هفته از نوبت تزریق آمپول DMPA گذشته است و شما برای تزریق اقدام نکرده اید.
ـ وقتی از سه روز از نوبت تزریق آمپول سیکلوفم ـ آمپول ترکیبی ـ گذشته است.
ـ استفاده نادرست از روش طبیعی و نزدیکی منقطع

ـ بیرون آوردن آی یو دی در زمانی بجز دوران قاعدگی
ـ شک به تماس جنسی که می تواند موجب بارداری شود.

روشهای اورژانس پیشگیری از بارداری- قسمت دوم

زمان شروع و چگونگی استفاده از EC
در حال حاضر در ایران می توان از دو روش خوراکی پیشگیری اورژانس و ای یو دی حاوی مس در ۱۲۰ ساعت اول پس از یک نزدیکی مشکوک استفاده کرد.
*روش اول استفاده از قرصهای خوراکی معمولی است که به چند شکل مصرف می شود.
ـ قرص LD(قرصهای کرم رنگ یا همان قرصهای ضعیف تر ) : مصرف ۴ عدد در اولین فرصت و ۴ عدد ۱۲ ساعت بعد
ـ قرصHD ( قرصهای سفید رنگ یا همان قرصهای قوی و حاوی هورمونهای ) : مصرف ۲ عدد قرص در اولین فرصت و ۲ عدد ۱۲ ساعت بعدـ
– قرص تری فازیک یا سه مرحله ای : مصرف ۴ عدد قرص سفید در اولین فرصت و ۴ عدد قرص سفید دیگر ۱۲ ساعت بعد ( قرص های مرحله سوم )
*قرصهای پروژسترونی تنها یا همان قرصهای لوورنژسترلی که به دو صورت قابل استفاده استاین قرصها اسامی متفاوتی دارند. و حاوی۰.۷۵میلی گرم لونرژسترل می باشند:

قرصهای لونژیل – لونرژسترل یا اووسیز
ـ مصرف قرص اول در۴۸ ساعت اول پس از نزدیکی و ترجیحا بلافاصله پس از نزدیکی مشکوک و قرص بعدی ۱۲ ساعت بعد
ـ مصرف ۲ عدد یک جا در اولین فرصت در۴۸ ساعت اول پس از نزدیکی مشکوک
ـ هرچه زودتر این داروها مصرف شوند ، موثرتر خواهند بود و گرچه در بعضی از منابع بر اثر بخشی آنها تا ۱۲۰ ساعت ـ ۵ روز ـ پس از یک نزدیکی مشکوک تاکید شده ، بهترین زمان مصرف آنها تا۴۸ ساعت اول ـ۲ روز ـ پس از نزدیکی مشکوک است.

سعی کنید اولین قرص را در اولین فرصت پس از برقراری رابطه جنسی مشکوک بخورید. قرص بعدی را نیز۱۲ ساعت بعد مصرف کنید. پس از آن دیگر قرصی مصرف نکنید و منتظر خونریزی باشید معمولا خونریزی ظرف ۷ روز پس از مصرف آخرین قرص اتفاق می افتد. در طی این مدت دیگر رابطه جنسی نداشته باشید یا حتما از یک روش مطمئن استفاده کنید. ظرف ۳ تا ۱۰ روز پس از روش اورژانس، دچار خونریزی می شوید ،این خونریزی به معنی ریزشاستر رحم-اندومتر- است بنابراین دیگر محصول حاملگی در رحم جایگزین نشده و بارداری رخ نخواهد داد. بنابراین این خونریزی به معنی این است که شما در این سیکل باردار نشده اید.در صورت تعویق خونریزی پس از ۱ هفته تا ۱۰ روز برای آزمایش بارداری مراجعه کنید.

بهتر است قرصها را با شکم خالی نخورید ، اگر تا ۲ ساعت پس از مصرف قرصها استفراغ کردید ، مجددا قرص را بخورید.
ـ به خاطر داشته باشید بیش از یک نوبت در یک سیکل قاعدگی از این روش استفاده نکنید.برخی داروها اثر این قرصها را کاهش می دهد ، مثلا اگر از فنی توئین یا ریفامپین استفاده می کنید ، اثر این روش کم می شود بنابراین در صورت مصرف همزمان این داروها باقرصهای پیشگیری ، تعداد قرصهای پیشگیری را دو برابر کنید.

ـ به خاطر داشته باشید استفاده از این روش می تواند باعث تغییر در زمان قاعدگی بعدی شود. البته معمولا این تغییرات کم بوده و قاعدگی چند روز زودتر یا دیرتر اتفاق می افتد. اگر تاخیر بیش از ۷ روز شود ، باید احتمال بارداری را در نظر داشت. در این صورت بررسی فرد و معرفی برای انجام تست بارداری ( B-hcG ) ضرورت دارد.

ـ گرچه این روش درصورت استفاده صحیح ، تا ۹۷-۹۹درصد موثر است. ولی در تمام روشها شانس شکست وجود دارد بنابراین تاکید می کنم تا زمان قاعدگی بعدی حتما ازیک روش دیگر مانند کاندوم استفاده کنید. در صورت وقوع حاملگی همزمان با این روش ، با توجه به اینکه این روش برای جنین خطری ندارد ، نیازی به سقط و ختم حاملگی نخواهد بود.

* روش کار گذاشتن آی یو دی مس دار
در صورت نگرانی می توان از یک روش دیگر نیز استفاده کرد این روش ، کار گذاشتن آی یو دی مس دار است که در طی ۵ روز اول پس از نزدیکی مشکوک انجام می شود . در این صورت می توان این ای یو دی را به مدت ۵ تا ۱۰ سال نگه داشت که در این صورت خطر حاملگیهای ناخواسته بعدی نیز کاهش می یابد. برای این کار می توانید به یک مطب زنان و مامایی و یا مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.

روشهای اورژانس پیشگیری از بارداری- قسمت سوم

زمان شروع و چگونگی استفاده از روشهای اورژانس
ـ در حال حاضر در ایران می توان از دو روش خوراکی پیشگیری اورژانس و ای یو دی حاوی مس در ۱۲۰ ساعت اول پس از یک نزدیکی مشکوک استفاده کرد.
ـ روش اول استفاده از قرصهای خوراکی معمولی است که به چند شکل مصرف می شود.
ـ قرص LD(قرصهای کرم رنگ یا همان قرصهای ضعیف تر ) : مصرف ۴ عدد در اولین فرصت و ۴ عدد ۱۲ ساعت بعد
ـ قرصHD ( قرصهای سفید رنگ یا همان قرصهای قوی و حاوی هورمونهای ) : مصرف ۲ عدد قرص در اولین فرصت و ۲ عدد ۱۲ ساعت بعد

ـ قرص تری فازیک یا سه مرحله ای : مصرف ۴ عدد قرص سفید در اولین فرصت و ۴ عدد قرص سفید دیگر ۱۲ ساعت بعد ( قرص های مرحله سوم )
ـ قرصهای پروژسترونی تنها یا همان قرصهای لوورنژسترلی که به دو صورت قابل استفاده است :
ـ مصرف قرص اول در ۷۲ ساعت اول پس از نزدیکی و ترجیحا بلافاصله پس از نزدیکی مشکوک و قرص بعدی ۱۲ ساعت بعد
ـ مصرف ۲ عدد یک جا در اولین فرصت در ۷۲ ساعت اول پس از نزدیکی مشکوک

ـ هرچه زودتر این داروها مصرف شوند ، موثرتر خواهند بود و گرچه در بعضی از منابع بر اثر بخشی آنها تا ۱۲۰ ساعت ۵ روز ـ پس از یک نزدیکی مشکوک تاکید شده ، بهترین زمان مصرف آنها تا ۷۲ ساعت اول ـ ۳ روز ـ پس از نزدیکی مشکوک است.سعی کنید اولین قرص را در اولین فرصت پس از برقراری رابطه جنسی مشکوک بخورید. قرص بعدی را نیز۱۲ ساعت بعد مصرف کنید. پ

س از آن دیگر قرصی مصرف نکنید و منتظر خونریزی باشید معمولا خونریزی ظرف ۷ روز پس از مصرف آخرین قرص اتفاق می افتد. در طی این مدت دیگر رابطه جنسی نداشته باشید یا حتما از یک روش مطمئن استفاده کنید.بهتر است قرصها را با شکم خالی نخورید ، اگر تا ۲ ساعت پس از مصرف قرصها استفراغ کردید ، مجددا قرص را بخورید.

ـ به خاطر داشته باشید بیش از یک نوبت در یک سیکل قاعدگی از این روش استفاده نکنید.برخی داروها اثر این قرصها را کاهش می دهد ، مثلا اگر از فنی توئین یا ریفامپین استفاده می کنید ، اثر این روش کم می شود بنابراین در صورت مصرف همزمان این داروها باقرصهای پیشگیری ، تعداد قرصهای پیشگیری را دو برابر کنید.

ـ به خاطر داشته باشید استفاده از این روش می تواند باعث تغییر در زمان قاعدگی بعدی شود. البته معمولا این تغییرات کم بوده و قاعدگی چند روز زودتر یا دیرتر اتفاق می افتد. اگر تاخیر بیش از ۷ روز شود ، باید احتمال بارداری را در نظر داشت. در این صورت بررسی فرد و معرفی برای انجام تست بارداری ( B-hcG ) ضرورت دارد.

ـ گرچه این روش درصورت استفاده صحیح ، تا ۹۷-۹۹درصد موثر است. ولی در تمام روشها شانس شکست وجود دارد بنابراین تاکید می کنم تا زمان قاعدگی بعدی حتما ازیک روش دیگر مانند کاندوم استفاده کنید. در صورت وقوع حاملگی همزمان با این روش ، با توجه به اینکه این روش برای جنین خطری ندارد ، نیازی به سقط و ختم حاملگی نخواهد بود.

ـ در صورت نگرانی می توان از یک روش دیگر نیز استفاده کرد این روش ، کار گذاشتن آی یو دی مس دار است که در طی ۵ روز اول پس از نزدیکی مشکوک انجام می شود . در این صورت می توان این ای یو دی را به مدت ۵ تا ۱۰ سال نگه داشت که در این صورت خطر حاملگیهای ناخواسته بعدی نیز کاهش می یابد. برای این کار می توانید به یک مطب زنان و مامایی و یا مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.

عوارض قرص لونژیل + موارد مصرف قرص لونژیل

این دارو از بارداری با مهار تخمک گذاری، یا تغییر پوشش رحم برای جلوگیری از لانه گزینی اگر لقاح اتفاق می افتد جلوگیری می کند.

لوونورژسترل برای پیشگیری از بارداری اضطراری و مقاربت محافظت نشده و یا شکست های پیشگیری از بارداری شناخته شده و یا مشکوک به کار می رود؛ برای به دست آوردن کارآیی، قرص باید در اسرع وقت ظرف ۷۲ ساعت پس از مقاربت مصرف گردد.

قرص لوونورژسترول تنها با نسخه پزشک برای زنان جوان تر از سن ۱۷ سال و بالاتر در دسترس می باشد؛ قرص لوونورژسترول برای استفاده روزمره به عنوان پیشگیری از بارداری تجویز می گردد.

ژنریک: لوونورژسترل یا  لوونورژسترول (Levonorgestrel)

تجاری:  My Way٬Next Choice٬Plan B٬Plan B One-Step

کلاس درمانی: پیشگیری از بارداری، پروژسترون

کلاس دارویی: پروژستین

عوارض قرص لونژیل + موارد مصرف قرص لونژیل

مطمئن شوید که شما با خیال آسوده می توانید این دارو را استفاده نمایید، اگر شما دارای هر یک از شرایط زیر می باشید با پزشک خود در جریان بگذارید :

شما به هر عنصر در لوونورژسترول حساسیت دارند
شما گمان می کنید که حامله هستید
شما خونریزی غیر طبیعی واژینال دارید
شما در حال استفاده nevirapine، ریفامپین، و یا مخمر سنت جان هستید
شما یک سکته مغزی و یا سابقه خونریزی از مغز، شناخته شده و یا سرطان پستان مشکوک، و یا یک اختلال لخته شدن خون داشته اید

اگر شما سابقه حاملگی خارج رحمی و قبل از قاعدگی داشته اید
اگر شما مبتلا به دیابت می باشید

اگر شما باردار هستید، قصد باردار شدن دارید ، یا در حال تغذیه کودک با شیر خود می باشید

اگر شما باردار هستید نباید از این دارو استفاده نمایید زیر لوونورژسترل میتواند به جنین شما آسیب برسانند و یا حتی ممکن است باعث نقض در هنگام تولد شود

هورمون های موجود در داروهای ضد بارداری می تواند به شیر مادر منتقل شود و به کودک شیرخوار آسیب برساند. این دارو همچنین ممکن است باعث کاهش تولید شیر مادر شود.

اگر شما پس از مصرف این دارو دچار هر یک از عارضه های جدی زیر شدید٬ با پزشک خود تماس گرفته و او را در جریان قرار دهید .

خونریزی قاعدگی سنگین یا نور
گرفتگی
قاعدگی نظم
درد
درد در لگن
توقف خونریزی قاعدگی

درد شکم یا معده
سرگیجه
سردرد
تهوع
حساسیت به لمس پستانها
خستگی یا ضعف غیر معمول
اسهال و استفراغ

داروهای دیگر ممکن است توسط این دارو تحت تاثیر قرار گیرند٬ قبل از استفاده از این دارو، با دکتر خود در مورد تمام نسخه ها و داروهایی که استفاده می کنید بگویید٬ به ویژه داروهای زیر. این شامل ویتامین ها، مواد معدنی، داروهای گیاهی و داروهای تجویز شده توسط پزشکان دیگر و است .

ترانگزامیک اسید
کاربامازپین
Dabrafenib
فنتانیل
ایزوترتینوئین
Mitotane
Piperaquine
تئوفیلین
تیزانیدین

فرمول شیمیایی:

لوونورژسترول را چگونه باید مصرف کرد؟
یکی از بزرگ‌ترین مشکلات در مورد مصرف داروهای ضدبارداری فوری، عدم اطلاع خانم‌ها از طرز صحیح مصرف این‌ گونه ترکیبات است و همین مشکل در بسیاری اوقات، سبب بروز بارداری‌های ناخواسته در افراد می‌شود.
داروی لوونورژسترول به شکل قرص و بسته های یک و دو تایی است. در بسته های دوتایی (۰.۷۵ میلی گرم) ، اولین دوز این دارو باید طی ۷۲ ساعت از مقاربت کنترل نشده، مصرف ‌شود. سپس ۱۲ ساعت بعد از مصرف اولین قرص، باید دومین قرص را میل کنید و در مورد بسته های یک عددی (۱.۵ میلی گرم) دارو باید طی ۷۲ ساعت از مقاربت کنترل نشده، مصرف ‌شود.  در این صورت، تا حد زیادی احتمال بارداری را کاهش می‌دهید .

عوارض قرص لونژیل + موارد مصرف قرص لونژیل

البته باید گفت که این دارو باید تحت نظر پزشک و با توصیه ایشان مصرف شود و از مصرف خودسرانه آن باید خودداری نمود.نکات لازم هنگام مصرف لوونورژسترول:ـ در طول یک ماه، بیش از یک بار از بسته‌های دو تایی لوونورژسترول استفاده نکنید، زیرا باعث ایجاد مشکلات هورمونی بسیاری می‌شود.ـ نظم شدن قاعدگی از جمله شایع‌ترین عوارض دارویی لوونورژسترول به شمار می‌رود.ـ سردرد، استفراغ، احساس ناراحتی در سینه‌ها، اضافه وزن و خونریزی‌های غیرطبیعی از عوارض دیگر لوونورژسترول به شمار می‌رود.ـ توصیه می‌شود یک تا دو ساعت پس از مصرف این دارو، یک داروی ضد تهوع هم برای پیشگیری از بروز عوارض ناخواسته آن مصرف شود.

دلایل مهم کاهش میل جنسی در خانم ها چیست؟

افسردگی پس از زایمان چیست و چقدر طول میکشد؟

تست حاملگی چیست و چه موقع باید انجام شود؟

آموزش چگونه صحبت کردن با دختر فرا بگیرید

بهبود زندگی جنسی خانم ها با درمان فیبروئیدهای رحمی

 


تصویر امنیتی
*


بهینه سازی :
دلبرانه

delbaraneh.com© 218 – Allrights Reserved.

pamuh.com – سایتی جامع برای مطالب علمی ، آموزشی ، پزشکی ، خانواده ، موارد مصرف و عوارض جانبی داروها

فهرست

لوونورژسترول نوعی پروژسترون و هورمون زنانه است که برای پیشگیری اورژانسی از بارداری در مواقعی که رابطه جنسی پر خطر اتفاق افتاده است استفاده می شود . رابطه پرخطر میتواند شامل : پاره شدن کاندوم در هنگام رابطه جنسی ، خارج شدن کاندوم ، وارد شدن منی به داخل واژن در روش جلوگیری طبیعی از بارداری ، فراموش کردن مصرف قرص های ضد بارداری ، تجاوز جنسی و باشد .

لوونورژسترول مانع تخمک گذاری شده و همچنین باعث ضخیم تر شدن دیواره های رحم می شود و این تغییرات رحم باعث می شود که رسیدن اسپرم به تخمک سخت تر شود  . از لوونورژسترول برای جلوگیری از بارداری به صورت ماهانه و مستمر نباید استفاده کرد و داروی لوونورژسترول فقط برای جلوگیری اورژانسی و اضطراری از بارداری کاربرد دارد.

در صورتی که باردار هستید نباید از لوونورژسترول استفاده کنید. اگر در زمان مصرف لوونورژسترول متوجه شدید که حامله هستید حتما با پزشک مشورت کنید . مصرف این دارو در دوران بارداری متواند خطرات جدی و مرگباری برای جنین و مادر در پی داشته باشد . لوونورژسترول به عنوان روش معمول برای پیشگیری از بارداری محسوب نمی شود و مصرف این دارو در افراد زیر  17 سال توصیه نمی شود .

در صورتی که به مواد مخدر  حساسیت دارید ، قبل از مصرف لوونورژسترول به پزشک اطلاع دهید . در صورتی که دیابت دارید با دکتر مشورت کنید زیرا ممکن است شما مجاز به استفاده از قرص لوونورژسترول نباشید . همچنین استفاده از لوونورژسترول در دوران شیردهی مجاز نیست .

داروی لوونورژسترول را باید طبق تجویز پزشک و راهنمای موجود در بسته دارو مصرف نمایید و اطلاعات موجود در این سایت جایگزین تجویز پزشک نیست .

به صورت معمول برای جلوگیری اورژانسی از بارداری باید بلافاصله بعد از رابطه جنسی پرخطر و کمتر از 72 ساعت یک دوز از لوونورژسترول را مصرف کرده و 12 ساعت بعد دوباره یک دوز دیگر مصرف کنید . در صورتی که بعد از استفاده از روش اورژانسی جلوگیری از بارداری و مصرف لوونورژسترول تا 3 هفته پرویود نشوید باید از تست حاملگی استفاده کنید و یا به پزشک مراجعه نمایید .

در صورتی که تا 72 ساعت بعد از رابطه جنسی پرخطر قرص لوونورژسترول مصرف نکنید ، احتمال بارداری وجود دارد و مصرف کردن قرص لوونورژسترول بعد از 72 ساعت چندان تاثیر در پیشگیری از بارداری احتمالی نخواهد داشت .

در صورتی که به اشتباه یا به قصد خودکشی با لوونورژسترول این دارو را به مقدار زیاد مصرف کرده اید با اورژانس تماس بگیرید . مصرف مقدار زیادی از لوونورژسترول تاثیری بر جلوگیری از بارداری احتمالی ندارد . خودکشی با قرص لوونورژسترول چندان رایج نیست .

این دارو مانند سایر داروها میتواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد . شما ممکن است هیچکدام از این عوارض را تجربه نکنید و یا چند عارضه به صورت هم زمان در شما مشاهده شود .

با مصرف قرص لوونورژسترول در صورتی که هرگونه علائمی از آلرژی مشاهده کردید سریعا با پزشک تماس بگیرید . علائمی مانند : آبریزش بینی ، خارش چشم و قرمز شدن چشم ها ، تنگی نفس ، درد سینه ، خشک شدن دهان و گلو ، تورم لب و زبان و

بلافاصله بعد از رابطه جنسی پرخطر و حداکثر تا 72 ساعت ، یک عدد قرص  لوونورژسترول 1.5 میلی گرم و یا دو عدد قرص لوونورژسترول .75 میلی گرم و 12 ساعت بعد دوباره یک عدد قرص 1.5 میلیگرم مصرف شود . مصرف لوونورژسترول بعد از گذشت  72 ساعت از رابطه جنسی ، تاثیر چندانی ندارد و احتمال بارداری وجود خواهد داشت . مصرف دوز بالا از قرص لوونورژسترول هیچ تاثیری بر جلوگیری بهتر یا از بارداری نخواهد داشت .

لوونورژسترول میتواند با برخی از داروها تداخل داشته باشد مانند :

ریفامپین ، آمیباربیتال، بوتابلیتال ، مفاوباربیتال ، سونوباربیتال ، فنوباربیتال ، فنیتوین ، کاربامازپین

مصرف لوونورژسترول در دوران بارداری خطرناک است و میتواند باعث به خطرافتادن سلامت جنین و مادر و حتی مرگ شود .در صورتی که باردار هستید ، قبل از مصرف لوونورژسترول با پزشک مشورت کنید .

لوونورژسترول از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل می شود و در دوران شیردهی نباید از قرص لوونورژسترول استفاده کنید . قبل از مصرف حتما با پزشک مشورت کنید .

بعد از جلوگیری اورژانسی و مصرف قرص لوونورژسترول بین 7 الی 14 روز باید پریود شوید . در صورتی که بیش از 2 روز از مصرف لوونورژسترول گذشته است و پریود نشده اید حتما به پزشک مراجعه نمایید . احتمال بارداری و سایر مشکلات وجود دارد .

تهیه و ترجمه اختصاصی/ pamuh.com

طریقه مصرف قرص لونژیل 75, نحوه مصرف قرص لوونورژسترول, مصرف همزمان دو قرص لوونورژسترول+قاعدگی, قرص لونژیل و پریود, عوارض قرص لوونورژسترول بر روی پریود, لوونورژسترول 1.5 میلی گرم, طریقه مصرف قرص اورژانسی, زمان پریود بعد از مصرف لونژیل, ایا قرص لونژیل پریود را عقب می اندازد, لونژیل 1.5 میلی گرم, لونژیل عوارض, زمان پریود بعد از مصرف قرص اووسیز, مصرف قرص لونژیل در دوران پریود, پریود دوم بعد از قرص اورژانسی, چند روز بعد از مصرف قرص اورژانسی باید پریود شد,

فواید ، خواص و مضرات سیر + جدول ارزش غذایی

12 روش خانگی برای درمان “پسوریازیس پوست سر

ونلافاکسین – عوارض و تداخل دارویی – نحوه مصرف Venlafaxine

نیتروفورانتوئین – عوارض – تداخل دارویی Nitrofurantoin

نوشیدنی های مفید برای کاهش قند خون و نوشیدنی های مضر برای دیابت

علائم افسردگی و توصیه هایی برای پیشگیری و درمان آن

آموکسی سیلین ، عوارض ، تداخل – Amoxicillin

فواید و خواص درمانی نخود + جدول ارزش عذایی

لیست رایج ترین آنتی بیوتیک ها و موارد مصرف انها

تست طول عمر

آدرس شما نمایش داده نمی شود و محرمانه است.در صورتیکه معتبر و بدون www وارد کنید دیگران میتوانند به شما پاسخ دهند و این پاسخ برای شما خواهد شد.

این و آدرس را برای نظرهای بعدی من ذخیره کن.

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *