موارد مصرف قرص asentra 50

خواص دارویی و گیاهی

موارد مصرف قرص asentra 50
موارد مصرف قرص asentra 50

مجری طرح پایلوت : انجمن داروسازان اصفهان

تحت نظارت معاونت غذا و دارو

مسئولیت صحت اطلاعات بر عهده داروخانه می باشد

*دریافت دارو فقط بصورت حضوری در محل داروخانه و با نسخه کامل امکان پذیر است*

موارد مصرف آسنترا 50

موارد مصرف قرص asentra 50

در درمان افسردگی، وسواس اجباری، اختلالات پانیک و اختلالات خلقی کاربرد دارد.
سلول های مغزی که نورون نامیده می شوند،مواد شیمیایی مختلفی را جهت ارتباط با سایر نورون ها ترشح می کنند.این یعنی یک سری تکانه الکتریکی بین نورون ها مسئول کارکرد های بخش های مختلف مغز می باشند. آسنترا سطح سروتونین را در فضای بین نورون ها افزایش می دهند.این کار کمک به برطرف سازی علائم افسردگی و حملات ترس و بسیاری از اختلالات دیگر مربوط به خلق و خو در برخی از افراد می شود. سرترالین به علت کاهش میل جنسی در درمان انزال زودرس نیز کاربرد دارد

فارماکوکینتیک آسنترا 50

سرترالین به آهستگی از طریق دستگاه گوارش جذب شده و حداکثر سطح پلاسمائی آن 5/8-5/4 ساعت پس از مصرف آن است. متابولیسم عبور اول وسیعی در کبد دارد. راههای اصلی متابولیسم اصلی آن دمتیلاسیون و تبدیل آن به دمتیل سرترالین که غیر فعال است. به طور وسیعی در تمام بافتهای بدن توزیع شده و 98% باند پروتئینی دارد. نیمه عمر حذفی آن حدود 26 ساعت است. به میزان مساوی از ادرار و مدفوع دفع می شود که عمدتاً به شکل متابولیت است. این دارو وارد شیر مادر هم می شود.

عوارض جانبی آسنترا 50
عوارض گوارشی مانند احساس تهوع،سوء هاضمه،یبوست یا اسهال خصوصا در ابتدای مصرف سرترالین شایع می باشد که با مصرف وعده های غذایی ساده و سبک و مصرف آب به مقدار کافی می توان شدت آنها را کاهش داد.
_در صورت احساس خواب آلودگی ،ضعف و خستگی از رانندگی و انجام کارهایی که نیاز به احتیاط و تمرکز دارند خودداری نمایید .
_برای سردرد احتمالی ناشی از مصرف این دارو از داروساز خود درمورد داروی ضد درد مناسب سوال بفرمایید.
_خشکی دهان نیز از علائم مربوط به مصرف این دارو میباشد که با آدامس یا آبنبات فاقد شکر می توان آن را برطرف نمود .
_تغییرات خلق و خو مانند احساس اضطراب ،پریشانی ،بی قراری و فراموشی و احساس لرزش ممکن است اوایل درمان با سرترالين بروز کند که به مرور و در مدت چند روز برطرف می شوند امادر صورت ادامه دار شدن یا تشدید این علائم با پزشک خود صحبت کنید.
_در صورت اختلال در خواب،تعریق بیش از حد،کاهش اشتها یا تغییر وزن ناگهانی ،درد ،احساس گزگز انگشتان ،مشکلات جنسی ،زنگ زدن گوش ،ضربان‌نامنظم ، آبریزش بینی یا خارش که ادامه دار باشد،با پزشک خود صحبت نمایید.

چنانچه در خصوص “قرص آسنترا 50 میلی گرم” سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

آسنترا
سرترالین
قرص روکشدار ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرم

ترکیبات:
هر قرص روکشدار حاوی ۵۰ میلی گرم و یا ۱۰۰ میلی گرم سرترالین هیدروکلراید است.
سایر اجزاء: کلسیم هیدروژن فسفات دی هیدرات، سدیم استارچ گلیکولات، سلولز میکروکریستالین، هیدروکسی پروپیل سلولز، تالک، منیزیوم استثارات، هیدروکسی پروپیل متیل سلولز، تیتانیوم دی اکساید (E۱۷۱)، پروپیلن گلایکول.موارد مصرف قرص asentra 50

خواص دارویی:
آسنترا نام تجاری سرترالین است که از دسته داروهای مهار کننده باز جذب سروتونین (SSRI) می باشد.

موارد مصرف:
آسنترا در درمان اختلالات افسردگی توأم یا بدون اضطراب، اختلالات پانیک یا وحشت زدگی (دوره های کوتاه اضطراب شدید یا حملات پانیک)، اختلالات وسواسی – اجباری compulsive – obsessive (تفکرات اجباری، رفتارهای تکراری مانند شستن مداوم دستها) بکار می رود.

موارد منع مصرف:
آسنترا در موارد وجود حساسیت به سرترالین یا سایر ترکیبات موجود در این دارو نباید مصرف شود. تجویز هم زمان و یا با فاصله کمتر از دو هفته آسنترا با مهار کننده های مونوآمین اکسیداز (MAO) نیز ممنوع است.

احتیاط ها و هشدارها:
در صورت ابتلا به بیماری های مزمن، اختلالات متابولیک، وجود حساسیت بیش از حد به داروها و نیز مصرف سایر داروها حتما پزشک خود را مطلع سازید.
مواردی که باید به پزشک اطلاع داده شود:
• ابتلا به بیماری کبدی (اگر لازم باشد، پزشک مقدار داروی تجویز شده را کاهش داده و یا فواصل تجویز آن را افزایش می دهد).
• سابقه بروز حملات صرعی
• سن کمتر از ۱۶ سال

بارداری و شیردهی:
پیش از مصرف هر دارویی با داروساز یا پزشکتان مشورت کنید.
بی خطر بودن سرترالین در زمان بارداری یا شیردهی اثبات نشده است. اگر باردار هستید یا می خواهید باردار شوید و یا اگر به کودک خود شیر می دهید، حتما با پزشک در مورد مصرف سرترالین مشورت کنید.

تأثیر بر روی رانندگی و کار با ماشین آلات:
سرترالین باعث کاهش توانایی فیزیکی و ذهنی بیمار می شود، به خصوص اگر این دارو همراه الکل یا با داروهای خاص دیگری مصرف شود. از پزشک معالج خود درباره امکان کار با دستگاهها و رانندگی سوءال کنید. توصیه های پزشکتان با توجه به شدت بیماری، پاسخ شما به درمان و عوارض جانبی دارو خواهد بود.

تداخلات دارویی:
در صورت مصرف دارویی دیگر حتی داروهای بدون نسخه پزشکتان را از موضوع مطلع سازید. اهمیت این موضوع به این دلیل است که بعضی از داروها میزان اثر بخشی سرترالین را تحت تأثیر قرار می دهند و برعکس. داروهایی که با آسنترا تداخل اثر دارند عبارتند از: کاربامازپین، فنی توئین، سوماتریپتان، فن فلورامین، ترامادول، دیازپام، تولبوتامید و سایمتیدین، اگر لیتیوم یا وارفارین مصرف می کنید، احتمالاً پزشکتان توصیه به انجام آزمایش خون خواهد کرد.
مصرف همزمان سرترالین و الکل توصیه نمی شود.

مصرف آسنترا همراه غذا و نوشنیدنی ها:
مصرف آسنترا همراه با آب گریپ فروت ممنوع است.

مقدار و نحوه مصرف:
با دقت به توصیه های پزشک عمل کنید. شما نباید بدون مشورت با پزشک درمان را قطع کرده و یا مقدار مصرف دارو را تغییر دهید. از پزشکتان بپرسید که تا چه زمانی باید مصرف دارو را ادامه دهید. دارو را یک بار در روز صبح یا شب مصرف کنید.

مقدار مصرف دارو:
افسردگی
میزان معمول معمول شروع درمان ۵۰ میلی گرم (یک قرص ۵۰ میلی گرمی) سرترالین یک بار در روز می باشد. اگر درمان موءثر نبود، پزشک به تدریج با فواصل زمانی بیش از یک هفته، دوز روزانه را به میزان حداکثر ۲۰۰ میلی گرم (چهار قرص ۵۰ میلی گرمی یا دو قرص ۱۰۰ میلی گرمی) افزایش می دهد.

اختلالات وسواسی-اجباری:
دوز ابتدایی ۵۰ میلی گرم (یک قرص ۵۰ میلی گرم) سرترالین یکبار در روز می باشد. در صورت مؤثر نبودن درمان پزشک ممکن است در باصله زمانی حداقل یک هفته ای دوز درمان را از ۵۰ میلی گرم (یک قرص ۵۰ میلی گرم) حداکثر تا حد ۲۰۰ میلی گرم (۴ قرص ۵۰ میلی گرمی و یا ۲ قرص ۱۰۰ میلی گرمی) افزایش دهد.
در کودکان سنین ۶ تا ۱۲ سال: دوز ابتدایی روزانه ۲۵ میلی گرم (نصف قرص ۵۰ میلی گرم) سرترالین می باشد. بعد از یک هفته، پزشک ممکن است دوز روزانه را به ۵۰ میلی گرم (یک قرص ۵۰ میلی گرمی) سرترالین افزایش دهد.

اختلالات پانیک:
دوز ابتدایی روزانه ۲۵ میلی گرم (نصف قرص ۵۰ میلی گرمی) سرترالین می باشد. بعد از یک هفته، پزشک دوز روزانه را به ۵۰ میلی گرم (یک قرص ۵۰ میلی گرمی) سرترالین افزایش می دهد و به تدریج با فواصل زمانی بیش از یک هفته، دوز روزانه را به میزان حداکثر ۲۰۰ میلی گرم (چهار قرص ۵۰ میلی گرمی یا دو قرص ۱۰۰ میلی گرمی) افزایش می دهد.
دارو را باید هر روز در زمان معینی، همراه یا بدون غذا مصرف نمود.
دارو را باید هر روز در زمان معینی، همراه یا بدون غذا مصرف نمود.
دارو را با مقداری آب مصرف نمایید.
قرصها را نجوید یا خرد نکنید.
قرصها را هر روز به طور مرتب مصرف نمایید. بعد از یک هفته ممکن است احساس بهبودی نسبی کنید. در مواردی هم احساس بهبودی ۲ تا ۴ هفته پس از آغاز درمان به وجود می آید. در صورت احساس بهبودی مصرف دارو را تا زمانی که پزشک معین کرده است ادامه دهید. پزشکتان معین خواهد کرد که دارو را چه زمانی قطع کنید.
اگر احساس می کنید که تأثیر دارو بیش از حد زیاد و یا کم است با داروساز یا پزشکتان مشورت کنید.

مصرف مقادیر بیش از حد:
در صورت مصرف مقادیر بیش از حد دارو سریعاً با داروساز یا پزشک معالج خود تماس بگیرید.

اگر مصرف یک وعده دارو را فراموش کردید:
مقدار مصرف بعدی را به هیچ وجه دو برابر نکنید. مصرف آن را مطابق با دستور پزشکتان ادامه دهید.

عوارض قطع درمان با آسنترا:
در صورت قطع مصرف سرترالین احتمال بروز گیجی، لرزش دستها (ترمور)، اضطراب، تهوع و تپش شدید قلب به صورت بسیار نادر وجود دارد.

عوارض جانبی:
آسنترا مانند تمام داروهای دیگر عوارض جانبی دارد. عوارض جانبی زیر ممکن است ایجاد شود: تهوع، اسهال، یبوست، لرزش دستها (ترمور)، تعریق، اختلالات جنسی (مانند تعویق در انزال)، گیجی، بی خوابی، خواب آلودگی، کاهش اشتها و کاهش وزن از جمله عوارض سرترالین هستند. این عوارض معمولاً خفیف بوده و با ادامه مصرف دارو از بین می روند.

عوارض جانبی نادر:
کرامپ، واکنشهای آلرژیک (تنگی نفس، درد قفسه سینه، تورم پلکها، صورت و لبها، کهیر، خارش در تمام بدن) حرکات و تکان های غیر ارادی، حرکات پیچشی یا فشاری در اندام ها، درد شکم، بی نظمی در دوره قاعدگی، افزایش حجم و حساسیت پستانها و ترشح احتمالی شیر از آنها. در صورت مشاهده هرگونه عارضه جانبی از جمله مواردی که ممکن است در این بروشور ذکر نشده باشد، پزشکتان را مطلع سازید.

شرایط نگهداری دارو و تاریخ انقضاء:
از مصرف دارو بعد از انقضاء یا اتمام تاریخ مصرف درج شده بر روی بسته بندی خودداری کنید.
دارو را در دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتیگراد نگهداری نمایید.
دور از دسترس کودکان نگهداری نمایید.

اطلاعات برای نسخه کردن:
فقط طبق دستور پزشک مصرف شود.

اشکال دارویی:
هر بسته حاوی ۲۸ قرص روکشدار ۵۰ میلی گرمی و یا ۱۰۰ میلی گرمی است.

✔ تکفال دات کام

درمان هیجانات منفی ، عصبانیت بیش از حد چیست؟

درمان هیجانات منفی،عصبانیت بیش از حد چیست؟
داروی آن را بنویسید.

سلام شوهر من الان بعد از ۳ هفته ۲ تا قرص میخوره هر روز دچار دیر انز*لی شده برای بچه دار شدن دکترقرص ری پرو ستاسیس رو که هر روز باید بخوره تجویز کرده آیا همزمانی این دوتا قرص باعث دیر انز*لی شده ؟ قرص اسنترا رو قطع کنم؟

سلام شوهر من الان بعد از ۳ هفته ۲ تا قرص میخوره هر روز دچار دیر انز*لی شده برای بچه دار شدن دکترقرص ری پرو ستاسیس رو که هر روز باید بخوره تجویز کرده آیا همزمانی این دوتا قرص باعث دیر انز*لی شده ؟ قرص اسنترا رو قطع کنم؟

ببخشید مادر من بعد یک هفته استفاده دچار ادم در گردن صورت و لبش شد و کهیر پاشیده قرص قطع کردم اما چون دیابتی هستن نمیتونم دهرو دیگه بهش بدم چکنم؟

مادرم سکته مغزی کرده ۴سال پیش وتهت درمان دکتردیگه ای بود.دکترجدیدش این داروروبراش تجویزکرده آیااین داروربطی به سکته داره آخه هرچی میخونم درباره سکته چیزی ننوشته.عجب متخصصای گاوی داریم ۴تاقرص بهش داده فقط یکیش بدردش میخوره اونم رقیق کننده خونه .میرم مطبشوروسرش خراب میکنم د**ث پدرسگ.

ایا باعث چاقی میشه این دارو؟
من شیش سال دارو مصرف میکردم و خودمو ترک دادم الان فقط اینو میخورم فقط
چاقی میاره؟

اگر مصرف روزی یک عدد ۵۰ باشه ۴روز نخورم، بعد الکل مشکلی ایجاد میکنه؟

حوردن ۱۰تا ازین قرص یکجا چی میشه؟؟؟باعث مرگ‌میشه؟؟

نه هیچ مشکلی نداره شما 20 تا بخور، مشکل نداره، فقط شاید بری اورژانس بیمارستان معده ت رو شست شو بدی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

موارد مصرف قرص asentra 50

وب‌سایت

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

ورود | عضویت

عوارض قرص آسنترا آسنترا قرصی است که برای درمان برخی اختلالات روانی از جمله افسردگی و اضطراب و وسواس و پانیک و مورد استفاده قرار می گیرد آسنترا نام تجاری سرترالین است که از دسته داروهای مهار کننده باز جذب سروتونین می باشد در این مقاله به شرح اطلاعات دارویی این قرص پرداخته شده است و عوارض آن ذکر شده است

آسنترا میتواند خلق و خوی، خواب، اشتها و سطح انرژی شما را بهبود بخشد و ممکن است به بازگرداندن علاقه شما به زندگی روزمره کمک کند. میتواند ترس، اضطراب، افکار ناخواسته، و تعداد حملات هراس را کاهش دهد.

موارد مصرف آسنترا

موارد مصرف قرص asentra 50

از آسنترا برای درمان افسردگی، حملات هراس، اختلال وسواس جبری، اختلال استرس پس از سانحه، اختلال اضطراب اجتماعی (هراس اجتماعی)، و شکل شدید سندرم پیش از قاعدگی (اختلال بی قراری پیش از قاعدگی) استفاده می شود. همچنین میتواند نیاز به انجام کارهای مکرر (وسواس عملی مانند شستن دست، حساب و کتاب، و چک کردن) که در زندگی روزمره تداخل ایجاد میکند، را کاهش دهد. آسنترا به عنوان یک مهار کننده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) شناخته شده است. آسنترا با کمک به بازگرداندن تعادل یک ماده طبیعی خاصی (سروتونین) در مغز کار می کند.

نحوه استفاده از آسنترا

قبل از استفاده از آسنترا و هر بار شروع دوباره آن، بروشور اطلاعات بیمار و اطلاعات دارویی که توسط داروساز ارائه میشوند، را مطالعه کنید. در صورت داشتن هر گونه سوال، از پزشک یا داروساز خود بپرسید.

آسنترا از طریق دهان طبق دستور پزشک یا صبح و یا شب ، معمولا یک بار در روز مصرف میشود. شکل قرص این دارو ممکن است یا همراه با غذا یا بدون غذا مصرف شود. شکل کپسول آن معمولا همراه با غذا پس از صرف صبحانه و یا پس از شام مصرف میشود.

اگر آسنترا را برای مشکلات پیش از قاعدگی مصرف میکنید، پزشک شما ممکن است دستور دهد این دارو را هر روز از ماه یا فقط ۲ هفته قبل از قاعدگی تا شروع دوره قاعدگی خود مصرف کنید.

دوز دارو براساس وضعیت پزشکی و پاسخ به درمان شما تعیین میشود. برای کاهش خطر ابتلا به عوارض جانبی، پزشک ممکن است این دارو با دوز پایین شروع کند و به تدریج دوز شما را افزایش دهد. دستورالعمل پزشک خود را به دقت دنبال کنید. برای دریافت بیشترین فایده این دارو، آن را به طور منظم مصرف کنید. برای کمک برای یادآوری، دارو را هر روز در همان زمان مصرف کنید.

ادامه مصرف این دارو طبق تجویز حائز اهمیت است حتی اگر احساس کنید حالتان خوب شده است. مصرف این دارو را بدون مشورت با پزشک خود متوقف نکنید. هنگامی که مصرف این دارو به صورت ناگهانی متوقف شود برخی از شرایط بدتر خواهند شد. همچنین، ممکن است علائمی مانند نوسانات خلقی، سردرد، خستگی، مشکلات خواب، و احساسات مختصری مشابه شوک الکتریکی را تجربه کنید. ممکن است برای کاهش عوارض جانبی، نیاز باشد دوز شما به تدریج کاهش یابد. هر گونه نشانه جدید یا بدتر شدن وضعیت خود را فورا گزارش دهید.

در صورتی که وضعیت شما همچنان ادامه یافت و یا بدتر شد به پزشک مراجعه کنید.

عوارض جانبی آسنترا

به بخش هشدار نیز مراجعه کنید.

با مصرف این دارو تهوع، سرگیجه، خواب آلودگی، خشکی دهان، از دست دادن اشتها، افزایش تعریق، اسهال، ناراحتی معده، یا مشکلات خواب ممکن است رخ دهند. اگر هر یک از این عوارض باقی ماندند یا بدتر شدند، فورا به پزشک یا داروساز خود بگویید.

به یاد داشته باشید که پزشک شما این دارو را بدین دلیل تجویز کرده است که او فایده آن را بیش از خطر عوارض جانبی آن در نظر گرفته است. بسیاری از افراد با استفاده از این دارو عوارض جانبی جدی ندارند.

در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی بعید اما جدی فورا پزشک خود را مطلع سازید: کبودی / خونریزی آسان، کاهش رابطه جنسی، کاهش توانایی جنسی (تاخیر انزال)، گرفتگی عضلات / ضعف، تکان دادن (لرزش)، کاهش وزن غیر معمول.

در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی نادر اما جدی فورا تحت مراقبت های پزشکی قرار گیرید: مدفوع خونی/سیاه، استفراغی که مانند دانه های قهوه باشد، درد / تورم / قرمزی چشم، گشاد شدن مردمک، تغییرات بینایی (مانند دیدن رنگین کمان در اطراف چراغ در شب، تاری دید).

این دارو ممکن است سروتونین را افزایش دهد و به ندرت باعث بیماری بسیار جدی تحت عنوان سندرم/سمیت سروتونین شود. این خطر در صورتی که شما داروهای دیگری که باعث افزایش سروتونین میشوند را همزمان مصرف کنید، افزایش می یابد، بنابراین پزشک یا داروساز را از تمام داروهایی که مصرف میکنید مطلع سازید (بخش تداخلات دارویی را ببینید). در صورت بروز برخی از علائم زیر فورا کمک پزشکی دریافت کنید: ضربان قلب سریع، توهم، از دست دادن هماهنگی، سرگیجه شدید، تهوع / استفراغ / اسهال شدید، کشش عضلات، تب با علت ناشناخته، تحریک / بی قراری غیر معمول.

به ندرت، مردان ممکن است دچار نعوظ دردناک یا طولانی مدت به مدت ۴ ساعت یا بیشتر شوند. در این صورت، مصرف این دارو را متوقف کنید و فورا کمک پزشکی دریافت کنید، و گرنه ممکن است مشکلات دائمی رخ دهند.

واکنش آلرژیک جدی به این دارو نادر است. با این حال، اگر متوجه هر گونه نشانه واکنش آلرژیک جدی، از جمله: جوش، خارش / تورم (به خصوص در صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید، تنفس مشکل شدید، فورا تحت مراقبت های پزشکی قرار گیرید.

در این مقاله از راستینه ارائه لیست کاملی از عوارض جانبی امکان پذیر نیست. اگر متوجه عارضه دیگری شدید که در بالا ذکر نشده است، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.

هشدار

داروهای ضد افسردگی برای درمان انواع بیماری ها، از جمله افسردگی و سایر اختلالات روانی / خلق و خوی استفاده می شوند. این داروها می توانند به جلوگیری از افکار /تلاش به خودکشی و ارائه دیگر فواید، کمک کنند. با این حال، تعداد کمی از افراد (به خصوص افراد جوان تر از ۲۵ سال) که از داروهای ضد افسردگی برای هر نوع بیماری استفاده میکنند ممکن است بدتر شدن افسردگی، سایر علائم روانی / خلق و خوی، و یا افکار خودکشی / تلاش را تجربه کنند. بنابراین، صحبت با پزشک در مورد خطرات و مزایای داروهای ضد افسردگی (به خصوص برای افراد جوان تر از ۲۵) اهمیت بسزایی دارد، حتی اگر درمان برای یک بیماری روانی / خلق و خوی باشد. اگر متوجه بدتر شدن افسردگی / شرایط دیگر روانی، تغییرات رفتاری غیر معمول (از جمله افکار /تلاش برای خودکشی)، و یا دیگر تغییرات ذهنی / خلق و خوی (از جمله بدتر شدن اضطراب یا اضطراب جدید، حملات هراس، مشکلات خواب، تحریک پذیری، خصمانه / احساسات خشم، اقدامات ضربه، بی قراری شدید، صحبت کردن بسیار سریع) شدید، فورا به پزشک اطلاع دهید. به خصوص زمانی که مصرف داروی ضد افسردگی جدید را آغاز میکنید و یا زمانی که دوز آن را تغییر میدهید، مراقب بروز این علائم باشید.

قبل از مصرف آسنترا، اگر به این دارو حساسیت دارید، و یا اگر هر گونه آلرژی دیگری دارید، با پزشک یا داروساز خود مطرح کنید. این محصول ممکن است حاوی مواد تشکیل دهنده فعالی باشد، که می توانند موجب بروز واکنش های آلرژیک یا مشکلات دیگر شوند. برای اطلاعات بیشتر با داروساز خود صحبت کنید.

قبل از استفاده از این دارو، پزشک و یا داروساز را از سابقه پزشکی خود آگاه سازید، به ویژه سوابقی همچون: مشکلات خونریزی، بیماری کبد، اختلال تشنج، بیماری تیروئید، سابقه شخصی یا خانوادگی گلوکوم (نوع زاویه بسته).

این دارو ممکن است موجب سرگیجه یا خواب آلودگی شود. تا زمانی که مطمئن نشدید که میتوانید فعالیت هایی که نیازمند هوشیاری هستند را با خیال راحت انجام دهید، از رانندگی، استفاده از ماشین آلات، و یا انجام هر فعالیتی که نیاز به هوشیاری دارد خودداری کنید.

قبل از عمل جراحی، پزشک یا دندانپزشک خود را در مورد تمام محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه، و محصولات گیاهی) مطلع سازید.

افراد مسن ممکن است به عوارض جانبی این دارو، به خصوص خونریزی یا از دست دادن هماهنگی حساس تر باشند. افراد مسن ممکن است محتمل ابتلا به یک نوع عدم تعادل نمک (هیپوناترمی) باشند، به خصوص اگر آنها در حال مصرف “قرص های آب” (دیورتیک ها) باشند. از دست دادن هماهنگی می تواند خطر سقوط را افزایش دهد.

کودکان ممکن است به عوارض جانبی این دارو، به ویژه از دست دادن اشتها و کاهش وزن حساس تر باشند. نظارت بر وزن و قد در کودکانی که از این دارو مصرف میکنند ضروری است.

در دوران بارداری، این دارو باید تنها در صورت نیاز استفاده شود. این دارو میتواند به جنین آسیب برساند. همچنین، نوزادان متولد شده از مادرانی که این دارو را طی ۳ ماه آخر بارداری استفاده کرده اند ممکن است به ندرت علائم ترک مانند مشکلاتی در تغذیه / تنفس، تشنج، سفتی عضلات، یا گریه مداوم را نشان دهند. اگر متوجه هر یک از این نشانه ها در نوزاد خود شدید، فورا پزشک را مطلع سازید.

از آنجا که مشکلات روحی و روانی / خلق و خوی درمان نشده (مانند افسردگی، حملات هراس، اختلال وسواسی جبری، اختلال استرس پس از سانحه) می توانند به یک بیماری جدی تبدیل شوند، مصرف این دارو را متوقف نکنید مگر اینکه پزشک چنین دستوری داده باشد.

اگر در حال برنامه ریزی برای بارداری هستید، باردار شده اید، یا فکر می کنید ممکن است باردار باشید، بلافاصله در مورد مزایا و خطرات ناشی از استفاده از این دارو در دوران بارداری با پزشک خود صحبت کنید.

این دارو به شیر مادر نفوذ می کند. قبل از تغذیه با شیر مادر با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی ممکن است عملکرد داروهای شما را تغییر دهند و یا خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهند. این مقاله از راستینه شامل تمام تداخلات دارویی امکان پذیر نیست. لیستی از تمام محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله داروهای با نسخه / داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) تهیه کنید و آن را با پزشک و مسئول داروخانه به اشتراک بگذارید. بدون تایید پزشک، میزان مصرف هیچ دارویی را شروع، متوقف، و یا تغییر ندهید.موارد مصرف قرص asentra 50

برخی از محصولاتی که ممکن است با این دارو تداخل ایجاد کنند عبارتنداز: پیموزاید، داروهای دیگری که می توانند موجب خونریزی / کبودی شوند (از جمله داروهای ضد پلاکتی مانند کلوپیدوگرل، التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن، “رقیق کننده خون” مانند وارفارین).

مصرف مهار کننده های MAO با این دارو ممکن است تداخل دارویی جدی ایجاد کند (احتمالا منجر به مرگ میشود). از مصرف مهار کننده های MAO (ایزوکاربوکسازید، لینزولید، متیلن آبی، موکلوبماید، فنلزین، پروکاربازین، رازاگیلین، سلجیلین، ترانیل سیپرومین) در طول درمان با این دارو اجتناب کنید. همچنین اکثر مهار کننده های MAO باید به مدت دو هفته قبل و بعد از درمان با این دارو مصرف نشوند. از پزشک خود بپرسید چه موقع مصرف دارو را شروع و یا قطع کنید.

در صورتی که داروهای دیگری که باعث افزایش سروتونین میشوند را مصرف میکنید، خطر سندرم / سمیت سروتونین افزایش می یابد. نمونه چنین داروهایی عبارتند از: داروهای خیابانی مانند MDMA / “اکستازی،” مخمر سنت جان، داروهای ضد افسردگی خاصی (از جمله داروهای SSRI دیگر مانند فلوکستین / پاروکستین، SNRI ها مانند دولوکستین / ونلافاکسین)، تریپتوفان. احتمال خطر ابتلا به سندرم سروتونین / سمیت زمانی که شما این داروها را شروع یا دوز آنها را افزایش میدهید میتواند بیشتر شود.

در صورت مصرف سایر محصولاتی که باعث خواب آلودگی میشوند از جمله آنتی هیستامین ها (از قبیل ستیریزین، دیفن هیدرامین)، داروهایی برای خواب یا اضطراب (مانند آلپرازولام، دیازپام، زولپیدم)، شل کننده های عضلانی، و داروهای ضد درد مخدر (مانند به عنوان کدئین)، پزشک یا داروساز را مطلع سازید.

برچسب روی تمام داروهای خود (مانند داروهای آلرژی یا سرفه و سرماخوردگی) را بررسی کنید، چرا که آنها ممکن است حاوی مواد تشکیل دهنده ای باشند که باعث خواب آلودگی میشوند. از داروساز در مورد نحوه استفاده مطمئن داروها سوال کنید.

آسپرین زمانی که با این دارو مصرف شود، می تواند خطر خونریزی را افزایش دهد. با این حال، اگر پزشک شما مصرف آسپرین با دوز پایین را (معمولا در دوزهای ۸۱-۳۲۵ میلی گرم در روز) برای پیشگیری از حمله قلبی یا سکته تجویز کرده است، شما باید مصرف آن را ادامه دهید مگر اینکه پزشک شما غیر از این دستور داشته باشد.

این دارو ممکن است با آزمایش های پزشکی/ آزمایشگاهی خاص (از جمله اسکن مغز برای درمان بیماری پارکینسون) تداخل داشته باشد و احتمالا باعث نتایج اشتباه خواهد شد. مطمئن شوید که پرسنل آزمایشگاه و پزشکان شما می دانند که شما از این دارو استفاده میکنید.

مصرف دوز بالا یا اوردوز

در صورتی که دوز بالایی مصرف گردد با مرکز مسمومیت یا اورژانس تماس گیرید. در تهران می توان با مرکز مسمومیت با شماره تلفن ۱۴۹۰ تماس بگیرید. ساکنان دیگر شهر ها می توانند با مرکز کنترل مسمومیت استانی یا اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند.

نکته های مهم

آسنترا را به بقیه افراد جهت مصرف ندهید. این برخلاف قانون است. تست های آزمایشگاهی و یا پزشکی (مانند فشار خون، ضربان قلب، رشد در کودکان) ممکن است به صورت دوره ای برای نشان دادن پیشرفت شما و یا کنترل عوارض جانبی انجام شود. برای جزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

منبع: راستینه

مصاحبه با میلاد بیک خواننده

مصاحبه با محسن اورنگ

مصاحبه با سید رضا اورنگ

مصاحبه جنجالی با رضا ایرانمنش

نکات مهم آیین نامه برای قبولی در آزمون آیین نامه اصلی

نوبت گرفتن از پزشکان به سبک درمانکده

بهترین زمان برای خرید تور مالزی و سنگاپور چه زمانی است؟

الکتروگیربکس ها و انواع گیربکس

صفر تا صد تحصیل پزشکی در چین

هوندا سیویک از ابتدای تولید تا کنون

جهت مشاوره رایگان درباره تبلیغات، با ما تماس بگیرید:

۰۲۱ – ۲۳۰ ۴۴ ۳۳۳

آفتاب وبسایت مرجع فارسی زبانان سراسر دنیا، از سال ۱۳۸۰ تا کنون است

+۹۸ ۲۱ ۲۳۰ ۴۴ ۳۳۳

تلگرام آفتاب

اینستاگرام آفتاب

+۹۸ ۲۱ ۲۳۰ ۴۴ ۱۰۳

ایران، تهران، میدان نوبنیاد ، کوهستان سوم ، پلاک ۳

آسنترا برای درمان افسردگی و اضطراب و اختلالت ناشی از وحشت زدگی و همچنین برخی از بیماری های دیگر که در این مقاله ملاحظه خواهید کرد تجویز می شود. در این مقاله با اطلاعات دارویی قرص آسنترا و کاربردها و عوارض جانبی که دارد آشنا خواهید شد.

آسنترا نام تجاری سرترالین است که از دسته دارو های مهار کننده باز جذب سروتونین می باشد. قرص آسنترا باعث افزایش فعالیت ماده شیمیایی سروتونین در مغز می شود. مهمترین کاربرد آسنترا برای درمان اختلال افسردگی همراه یا بدون اضطراب می باشد که برای این بیماران تجویز می شود.

آسنترا علاوه بر درمان افسردگی و اضطراب برای مشکلاتی مانند اختلالات پیش از قاعدگی، اختلال هراس، اختلال وسواسی اجباری، اختلال اضطراب اجتماعی، انزال زود رس و اختلال استرس پس از سانحه نیز تجویز می شود.

موارد مصرف قرص asentra 50

آسنترا یک نوع داروی موثر برای درمان افسردگی می باشد. این قرص موجب بهبود و از بین رفتن وحشت زدگی (اختلالات پاتیک) یا اضطراب شدید ناشی از اتفاق یا رخدادی می شود. همچنین اختلالات فکری و وسواسی رفتار های تکراری مانند شستن مداوم دست ها  را رفع و بهبود می بخشد. اثرات ضد اضطراب و ضد افسردگی آسنترا تقریبا پس از گذشت ۴ هفته بعد از مصرف دارو ظاهر می شود و ممکن است این زمان برای بروز اثرات ضد وسواس آن طولانی تر گردد.

میزان معمول شروع درمان با قرص آسنترا ۵۰ میلی گرم در روز می باشد. اگر این میزان برای درمان موثر نبود پزشک به تدریج و در فواصل زمانی بیش از یک هفته دوز مصرفی روزانه را به میزان حداکثر ۲۰۰ میلی گرم افزایش می دهد.

مقدار مصرف داروی آسنترا برای شروع درمان ۲۵ میلی گرم می باشد. بعد از گذشت یک هفته از مصرف این قرص دوز روزانه را به ۵۰ میلی گرم افزایش می دهد و به تدریج با فواصل زمانی بیش از یک هفته دوز روزانه را به میزان ۲۰۰ میلی گرم افزایش می دهد. این قرص را باید هر روز در زمان معینی همراه یا بدون غذا مصرف کرد. قرص را با مقداری آب مصرف کنید. اگر قرص های آسنترا را به طور منظم مصرف کنید بعد از گذشت یک هفته ممکن است آثار بهبودی را در خود حس نمایید، در مواردی هم احساس بهبودی بین گذشت ۲ تا ۴ هفته نمایان می شود. اگر احساس کردید که بهبود یافتید مصرف این قرص را قطع نکنید و تا زمانی که پزشک معین کرده است ادامه دهید. اگر مصرف یک وعده از این قرص را فراموش کردید مقدار مصرف بعدی را به هیچ وجه دو برابر نکنید.

با قطع مصرف این دارو ممکن است عوارضی مانند لرزش دست ها، تهوع، اضطراب، گیجی و طپش شدید قلب که بسیار نادر است به وجود آید.

همه دارو ها علاوه بر مزیت هایی که برای بهبودی و درمان دارند، دارای عوارضی بسیار محدود نیز می باشند. ممکن است یکی از عوارض زیر در هر فردی رخ دهد. این عوارض معمولا خفیف هستند و با ادامه مصرف قرص آسنترا از بین می روند.

در صورتی که داروی دیگر مصرف می کنید حتی داروهای بدون نسخه پزشک و یا گیاهی، پزشک خود را از این مسئله مطلع سازید. دلیل این موضوع این است که برخی از دارو ها میزان اثر بخشی داروی آسنترا ار تحت تاثیر قرار می دهند و تاثیرات آن را بر عکس می کنند. مصرف همزمان آسنترا با الکل به هیچ وجه توصیه نمی شود. داروهایی که ممکن است با قرص آسنترا تداخل ایجاد نمایند شامل موارد زیر می شوند.

مصرف این قرص در دوران بارداری و یا شیر دهی تنها زمانی مجاز است که نیاز به آن کاملا محرز شده باشد که این تنها با تشخیص و نظر پزشک صورت می گیرد.

آسنترا را دور از دسترس اطفال و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری نمایید. در این مقاله با اطلاعات دارویی قرص آسنترا و کاربرد ها و عواض این دارو آشنا شدید. در صورت تمایل می توانید برای داشتن اطلاعات دارویی و کاربردها و عوارض دارو های دیگر به بخش اطلاعات دارویی مراجعه نمایید.

منبع : آرگا



موهاتو ابریشمی کن !



روغن خراطین و خواص شگفت انگیز آن !



چطور ارزان به آنتالیا سفر کنیم؟


معرفی بهترین رستوران های کوش آداسی مناسب با ذائقه شما


مردان زیبا چه ویژگی هایی دارند؟ (معیارهای زیبایی از دید خانم ها)


ایده های دوست داشتنی برای تزیین منزل با وسایل دور ریز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

نام

ایمیل

وب‌سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

آسنترا یک داروی ضد افسردگی تاثیر گذار است که باید با تجویز پزشک مصرف شود و دوز مصرف آن با توجه به میزان افسردگی شما متفاوت است. این دارو علایم افسردگی مثل اضطراب را کاهش می دهد. این دارو باعث افزایش سروتونین در مغز شده و روحیه را بهتر می کند.

آسنترا نام تجاری داروی سرترالین می باشد. آسنترا یک داروی ضد افسردگی می باشد و معمولا در درمان افسردگی بکار می رود. این دارو برای کاهش علایم افسردگی نظیر تغییرات اشتها، تغییر در الگوی خواب، تشویش و اضطراب، از دست دادن کشش و تمایل به فعالیت های رومره، کاهش میل جنسی، تفکر کُند یا اختلال یا تمرکز، یا افکار خودکشی یا اقدام به آن، تجویز می شود. سرترالین یک مهارکننده بازجذب سروتونین است.

علاوه بر این از سرترالین برای درمان برخی اختلالات اضطرابی همچون اختلال وسواسی_جبری، حملات ترس، فوبیا و استرس به دنبال سانحه استفاده می شود. اخیرا سرترالین بصورت موفقیت آمیزی در درمان نشانگان (syndrome) قبل از قاعدگی زنان، که علایمی از قبیل نوسانات خلقی، تحریک پذیری و حساسیت پستان ها ایجاد می کند، بکار رفته است.

اصولا سرترالین باعث افزایش سطوح ماده ای طبیعی در مغز به نام سروتونین (serotonin) می گردد؛ این ماده در حفظ تعادل روحی نقش دارد. سرترالین در قالب قرص های پوشش دار تولید می شود.موارد مصرف قرص asentra 50

بسته به مشکل شما پزشک معالج دوز بخصوصی از آسنترا ( داروی ضد افسردگی ) را تجویز می کند. آسنترا روزی یک نوبت مصرف می شود. این دارو را می توان صبح قبل از هر کاری (تا فراموش نشود) یا شب پیش از خوابیدن مصرف نمود. هیچ گاه کمتر یا بیشتر از مقدار تجویز شده مصرف نکنید.

از دستورات پزشکتان به دقت پیروی کنید. برای جلوگیری از ناراحت شدن معده می توانید دارو را با غذا بخورید. اگر یک نوبت را فراموش کردید، اگر حداکثر تا یک ساعت بعد به یاد آوردید مصرفش کنید؛ در غیر این صورت نوبت فراموش شده را رها کرده، به برنامه دارویی معمولتان باز گردید. قرص ها را بطور کامل ببلعید و از جویدن یا خرد کردن آنها خودداری کنید.

در ضمن ممکن است روز ها و حتی هفته ها طول بکشد تا شما اثرات سرترالین را بطور کامل احساس کنید. حتی در صورت احساس بهبودی بدون مشورت با پزشک معالج خود، مصرف دارو را قطع نکنید. اهمیت این مساله به خصوص در مواقعی است که دوزهای زیادی از سرترالین برای مدت طولانی استفاده کرده اید. اگر مصرف دارو را ناگهان قطع کنید، ممکن است دچار مشکلات جدی شوید.

قرص آسنترا نام تجاری سرتالین است که از دسته داروهای مهار کننده باز جذب سروتونین می باشد.

داروی آسنترا در درمان اختلالات افسردگی توام یا بدون اضطراب، اختلالات پانیک یا وحشت زدگی، اختلالات وسواسی فکری-عملی به کار می رود.

این داروی ضد افسردگی در موارد وجود حساسیت به سرتالین یا سایر ترکیبات موجود در این دارو نباید مصرف شود.

به گزارش مجله پزشکی آسان طب میزان معمول شروع درمان 50 میلی گرم یک بار در روز می باشد. اگر درمان موثر نبود پزشک به تدریج و در فواصل زمانی بیش از یک هفته دوز روزانه را به میزان حداکثر 200 میلی گرم افزایش می دهد.

دوز ابتدایی داروی آسنترا روزانه 25 میلی گرم سرتالین می باشد. بعد از یک هفته پزشک دوز روزانه را به 50 میلی گرم افزایش می دهد و به تدریج با فواصل زمانی بیش از یک هفته دوز روزانه را به میزان حداکثر 200 میلی گرم افزایش می دهد.

دارو را باید هر روز در زمان معینی همراه یا بدون غذا مصرف نمود.

دارو را با مقداری آب مصرف نمایید.

قرصها را هر روز به طور مرتب مصرف نمایید. بعد از یک هفته ممکن است احساس بهبودی نسبی پیدا کنید. در مواردی هم احساس بهبودی 2 تا 4 هفته پس از آغاز درمان بوجود می آید. در صورت احساس بهبودی مصرف دارو را تا زمانی که پزشک معین کرده است ادامه دهید.

اگر مصرف یک وعده آسنترا را فراموش کردید، مقدار مصرف بعدی را به هیچ وجه دو برابر نکنید.

احتمال بروز گیجی، لرزش دستها، اضطراب، تهوع و طپش شدید قلب به صورت بسیار نادر وجود دارد.

تهوع، اسهال، یبوست، لرزش دستها، تعریق، اختلالات جنسی، گیجی، بی خوابی، خواب آلودگی، کاهش اشتها و کاهش وزن از جمله عوارض سرتالین هستند. این عوارض معمولا خفیف بوده و با ادامه مصرف دارو از بین می روند.

قرص آسنترا یکی از قرصها برای درمان افسردگی است که عوارض خاص خودش را دارد.

امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش درباره آسنترا تقدیمتان کردیم بهره مند شده باشید. این دارو را حتما با تجویز پزشک شروع و قطع کنید و خودسرانه از آن استفاده نکنید.

داروی پاروکستین Paroxetine و درمان بیماری افسردگی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وب‌سایت

تصویر امنیتی *

سایت آسان طب یک مجله پزشکی آنلاین است که همه روزه مقالات مرتبط با سلامت و تندرستی، بررسی علل و راه های درمان انواع بیماری ها، معرفی انواع داروهای گیاهی و شیمیایی و همچنین مقالات مربوط به سبک زندگی و مراقبت از حیوانات خانگی را برای بهتر زیستن ایرانیان سراسر دنیا ارائه می کند.

اگر چنانچه پیرامون بخش های مختلف سایت پزشکی آسان طب نقطه نظرات یا مقالاتی دارید، آسان طب با کمال میل آماده همکاری با شما عزیزان می باشد. از طریق بخش تماس با ما می توانید مشخصات، درخواست و تجارب خود را به همراه اطلاعات تماس برای ما ارسال فرمائید.

مطالب پر بازدید

مطالب پیشنهادی

آسنترا (ASENTRA) چیست؟ در مورد این دارو چه اطلاعاتی دارید؟ آیا می دانید این دارو برای درمان بیماری های افسردگی مورد استفاده قرار می گیرد؟ سوال اکثر افراد از پزشکان متخصص این است: آسنترا بهتر است یا فلوکسیتین؟ کدام یک دارای عوارض کمتری بوده و با سرعت بیشتری علائم بیماری را کاهش می دهند؟ در این مقاله از بخش داروهای دکتر سلام به بررسی قرص 50 میلی گرمی آسنترا خواهیم پرداخت و شما را با نحوه مصرف و عوارض آن آشنا خواهیم کرد. همچنین در ادامه در مورد تداخلات دارویی این قرص، صحبت خواهیم کرد.

آسنترا دارویی است که حاوی ماده ای فعال به نام سرترالین است و متعلق به گروه داروهای ضد افسردگی (داروهای مورد استفاده برای درمان افسردگی) به نام بازدارنده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) می باشد. این دارو برای درمان افسردگی، اختلال وسواسی-جبری، ترس اجتماعی و همچنین کاهش استرس پس از تروما استفاده می شود.

موارد مصرف قرص asentra 50

بیمارانی که نسبت به ماده فعال سرترالین یا سایر داروهای مشابه آلرژی دارند، باید از مصرف آسنترا اجتناب کنند.

همچنین باید در ترکیب با سایر داروهایی که برای درمان افسردگی که به عنوان مهار کننده های MAO شناخته می شوند، اجتناب کنند. از جمله:

مصرف همزمان با این داروها می تواند سبب ایجاد سندرم سروتونین بسیار خطرناک شود. علائم سندرم سروتونین عبارتند از:

این علائم معمولا چند ساعت پس از مصرف آسنترا رخ می دهد. اگر در معرض هر کدام از علائم بالا قرار داشته باشید، بلافاصله باید با پزشک خود مشورت کنید. اگر شما قبلا برخی از مهار کننده های MAO را مصرف کرده اید، باید حداقل دو هفته قبل از شروع آسنترا، مصرف این داروها را متوقف کنید.

از مصرف این دارو در شرایط زیر باید اجتناب شود:

مصرف این دارو را به طور ناگهانی متوقف نکنید. شما باید به تدریج دوز آسنترا را کاهش دهید. اگر به طور ناگهانی استفاده از آسنترا را متوقف کنید، ممکن است “سندرم کناره گیری یا اسپرگر” رخ دهد. نشانه های سندرم کناره گیری یا اسپرگر عبارتند از:

این علائم ممکن است بسیار جدی باشد، بنابراین شما باید مصرف این دارو را به روشی که پزشک توصیه می کند، متوقف کنید.

بر اساس گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا، آسنترا عضو گروه C است. این بدان معنی است که مطالعات انجام شده بر روی حیوانات، اثرات سوء بر جنین داشته است، اما مطالعاتی در مورد انسان انجام نشده است. این دارو می تواند در دوران بارداری مورد استفاده قرار گیرد، تنها در صورتی که فوایدی که به مادر می رسد، از خطری که کودک را تهدید می کند، بیشتر باشد.

این ماده با غلظت کم به شیر مادر وارد می شود. با این وجود توصیه می شود که هنگام مصرف آسنترا، کودک با شیر مادر تغذیه نشود و به جای شیر مادر، می توانید شیر خشک به نوزاد خود بدهید.

این قرص در دوز های 50 و 100 میلی گرم یافت می شود.

باید بدون توجه به غذا، یک بار در روز (صبح یا عصر) مصرف شود.

دوز اولیه برای درمان افسردگی و اختلالات وسواسی – جبری، 50 میلی گرم یک بار در روز است. ممکن است دوز به تدریج افزایش یابد تا زمانی که به اثر مورد نظر برسید. همیشه توصیه می شود از کوچکترین دوز استفاده کنید زیرا  برای بیماران موثر است. حداکثر دوز روزانه 200 میلی گرم است.

دوز آسنترا در درمان حملات هراس، 25 میلی گرم یک بار در روز است.

به یاد داشته باشید که حداقل 10 روز طول می کشد تا این دارو شروع به کار کند.

درمان با این دارو معمولا طولانی مدت است و باید چند ماه مصرف شود تا علائم بهبودی را مشاهده کنید.

اگر شما نیاز به متوقف کردن استفاده از این دارو را دارید، باید به تدریج این مقدار را کاهش دهید.

به عنوان مثال، اگر 75 میلی گرم در روز استفاده می کنید، ابتدا لازم است دوز را تا 50 میلی گرم در روز کاهش دهید. سپس، شما نیاز به مصرف 50 میلی گرم برای 7 تا 10 روز دارید. پس از آن، باید دوز را به 25 میلی گرم در روز کاهش دهید. سپس 25 میلی گرم باید برای 7 تا10 روز مصرف شود. پس از آن شما باید دوز مصرفی را به mg 12.5 در روز کاهش دهید. دوز 12.5 میلی گرم باید برای 7 تا 10 روز دیگر  مصرف شود و در نهایت می توانید مصرف آسنترا را به طور کامل متوقف کنید.

اگر به طور ناگهانی مصرف آسنترا را متوقف کنید، ممکن است سندروم کناره گیری ایجاد شود.

از ترکیب آسنترا با داروهای زیر باید اجتناب شود:

مهار کننده های MAO، داروهایی که برای درمان افسردگی استفاده می شوند، مانند:

 مصرف همزمان با این داروها ممکن است باعث سندرم سروتونین (بیماری جدی) شود.

پیموزاید، داروئی که برای درمان اختلالات روانی استفاده می شود و ممکن است غلظت پیموزاید را در خون افزایش داده و باعث ایجاد عوارض جانبی شود.

وارفارین، داروهای مورد استفاده برای درمان اختلالات لخته شدن خون

لیتیوم، دارویی که برای درمان افسردگی استفاده می شود. مصرف همزمان با لیتیم خطر عوارض جانبی را افزایش می دهد.

تمام داروها و محصولات گیاهی را که مصرف می کنید، به اطلاع پزشک خود برسانید.

آسنترا ممکن است عوارض جانبی زیر را ایجاد کند:

اگر در معرض این عوارض جانبی هستید، به پزشک خود اطلاع دهید.

موضوعات مرتبط

مطالب مرتبط

هماهنگی جهت تبلیغات: 02184215883 – 09128833237

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است

آسنترا دارویی است که برای درمان افسردگی، حملات پانیک، اختلال وسواس فکری، اختلال استرس پس از سانحه، اختلال اضطراب اجتماعی (فوبیای اجتماعی)، و فرم شدید سندروم پیش از قاعدگی مورد استفاده قرار می گیرد.

این دارو می تواند خلق و خو، خواب، اشتها و سطح انرژی فرد را تحت تاثیر قرار داده و سبب بازگشت میل وی به زندگی و علاقه ی او به فعالیت های روزمره می شود.

آسنترا می تواند ترس، اضطراب، افکار ناخواسته و تعداد حملات پانیک را کاهش دهد. بعلاوه وسواس فکری که منجر به انجام بیش از حد فعالیت های مکرر می شود را کمتر می کند. (مثل شست و شوی دست، شمارش، و چک کردن و…)

افراد مبتلا به وسواس فکری، در طول شبانه روز به دفعات با چنین الزاماتی مواجه می شوند.

آسنترا با نام ژنریک سرترالین، در ایران به شکل قرص ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرم در دسترس می باشد. در این مقاله سعی شده اطلاعات جامعی در خصوص این دارو در اختیار عموم بخصوص مصرف کنندگان قرار گیرد.موارد مصرف قرص asentra 50

جهت آشنایی بیشتر با سرترالین به مقاله ی آشنایی با قرص سرترالین مراجعه نمایید. (جهت مطالعه مقاله کلیک کنید.)

جهت آشنایی بیشتر با زلفت به مقاله ی آشنایی با قرص زلفت مراجعه نمایید. (جهت مطالعه مقاله کلیک کنید.)

لازم به ذکر است مطالب جمع آوری شده در این مقاله صرفا جهت بالا بردن اطلاعات عمومی افراد بخصوص مصرف کنندگان قرص آسنترا است و هرگز جایگزین توصیه های پزشک نمی باشد.

تهیه ی دارو صرفا از طریق مراجعه حضوری به داروخانه ها و با ارائه ی نسخه ی پزشک امکان پذیر است. (جهت اطلاعات بیشتر با اطلاعات دارویی به شماره ۱۴۹۰ تماس بگیرید.)

اویرو هیچگونه مسئولیتی در قبال مصرف خودسرانه این دارو نداشته و به غیر از مقاله درج شده در خصوص این دارو هیچگونه مشاوره ای ارائه نمی گردد.

 

 

آسنترا (سرترالین) در دسته ی داروهای مهارکننده اختصاصی باز جذب سروتونین (SSRI) قرار می گیرد. این نوع داروها به بازگرداندن تعادل یک ماده طبیعی خاص (سروتونین) در مغز کمک می کنند.

سروتونین یک ماده شیمیایی است که عملکردهای متعددی در بدن بر عهده دارد؛ سروتونین:

* برای انتقال پیام، بین سلول های عصبی مورد استفاده قرار می گیرد.

* پیش زمینه ساز تولید ملانین است؛ ملانین به تنظیم چرخه ی خواب و بیداری بدن کمک می کند و ساعت داخلی بدن نامیده می شود.

* در تنظیم اشتها، احساسات، عملکرد ارادی، حرکتی و شناختی موثر است؛ اگرچه هنوز مشخص نیست سروتونین بطور مستقیم روی این موارد موثر است یا فقط نقش کلی در هماهنگ کردن سیستم عصبی بر عهده دارد.

* نقش کلیدی در حفظ تعادل خلقی ایفا می کند؛ سطح پائین سروتونین با افسردگی ارتباط مستقیم دارد.

* عمدتا در مغز، روده ها و پلاکت خون یافت می شود.

گاهی اوقات این ترکیب را ماده شیمیایی شادمانی می نامند، زیرا یکی از عملکردهای آن، ایجاد خوشحالی و احساس خوشبختی است.

 

 

هر بار پیش از شروع دوره ی مصرف دارو، بروشور راهنمای داخل محصول و یا اطلاعات درج شده در این مقاله را مطالعه بفرمایید. هرگونه سوال یا ابهام ایجاد شده را با داروساز مطرح کنید.

آسنترا می بایست بصورت خوراکی و معمولا روزانه یکمرتبه (صبح یا عصر) مصرف شود. می توان دارو را همراه با غذا و یا با معده خالی (به انتخاب شخص) مصرف نمود.

پزشکانی که به منظور کنترل علائم پیش از قاعدگی، آسنترا را تجویز می کنند، ممکن است دارو را براساس دو متد متفاوت تجویز کنند:

* مصرف روزانه

* مصرف دارو از دو هفته پیش از قاعدگی تا شروع خونریزی

دوز دارو براساس نوع، شدت بیماری و میزان پاسخ به درمان تعیین می شود. برای کاهش عوارض جانبی احتمالی، ممکن است پزشک در ابتدا، دوره مصرف دارو را با دوز پائین شروع کند و به تدریج دوز را افزایش دهد. دستورالعمل های پزشک را دقیقا رعایت کنید. برای بهره مندی از حداکثر نتایج درمان، دارو را بطور منظم مصرف کنید. برای آنکه مصرف دارو را فراموش نکنید، سعی کنید هر روز سر ساعت خاصی دارو را میل کنید.

حتی اگر بعد از مدت کوتاهی متوجه بهبود علائم بیماری شدید، مصرف دارو را ادامه دهید. هرگز بدون مشورت پزشک مصرف آسنترا را متوقف نکنید. در صورت قطع ناگهانی مصرف دارو، ممکن است علائم برخی بیماری ها تشدید شوند. همچنین ممکن است متوجه علائمی نظیر نوسانات خلقی، سردرد، خستگی، تغییرات خواب و احساس کوتاه شبیه شوک الکتریکی شوید. برای جلوگیری از بروز این علائم، پزشک به تدریج دوز دارو را تا توقف کامل مصرف کاهش می دهد. اگر متوجه هرگونه تشدید علائم و یا ابتلا به علائم جدید شدید، فورا پزشک را مطلع کنید.

در صورت استمرار وضعیت بیماری یا تشدید علائم بیماری حتما پزشک را در جریان بگذارید.

 

 

به خاطر داشته باشید، با توجه به شرایط کنونی شما، پزشک فواید دارو را بیشتر از عوارض احتمالی آن ارزیابی کرده است. بعلاوه بسیاری از افراد با مصرف آسنترا متوجه هیچگونه عوارض جانبی جدی نمی شوند.

در طول مصرف آسنترا ممکن است علائم زیر را تجربه کنید: (در صورتی که هر یک از این اثرات به مدت طولانی ادامه داشتند و یا تشدید شدند فورا پزشک یا داروساز را مطلع کنید.)

تهوع، سرگیجه، خواب آلودگی، خشک شدن دهان، از دست دادن اشتها، افزایش تعریق، اسهال، ناراحتی معده و یا خواب آلودگی

اگر متوجه هریک از نشانه های زیر که علائم عوارض جانبی جدی دارو هستند، شدید فورا پزشک را مطلع کنید:

سهولت در کبودی/خونریری، کاهش میل جنسی، کاهش توانایی جنسی (تاخیر انزال) ،ضعف/ گرفتگی عضلانی، لرزش، کاهش وزن ناگهانی و بی دلیلموارد مصرف قرص asentra 50

اگر متوجه عوارض جانبی بسیار خطرناک دارو شدید، فورا به یک مرکز درمانی مراجعه کنید. مهمترین این علائم عبارت اند از:

ضربان قلب سریع/ نامنظم، غش، مدفوع تیره/ خونی، استفراغ که به نظر شبیه پودر قهوه است، قرمزی/ تورم/ درد چشم، گشاد شدن مردمک چشم، تغییرات بینایی (مثل دیدن رنگین کمان اطراف چراغ ها در شب، تاری دید)

این دارو سبب افزایش سروتونین می شود و به ندرت شرایطی پدید می آورد که سندروم/مسمومیت سروتونین نامیده می شود. ریسک این اتفاق زمانی افزایش می یابد که از داروهای دیگر افزایش دهنده سروتونین در کنار سرترالین استفاده شود. لذا لیست تمام داروهای مصرفی خود (اعم از داروهای نسخه ای، غیر نسخه ای، مکمل ها و داروهای گیاهی) تهیه کرده و در اختیار پزشک قرار دهید و اگر متوجه هر یک از علائم زیر شدید، فورا به یک مرکز درمانی مراجعه کنید:

ضربان قلب سریع، توهم، اختلال در هماهنگی، سرگیجه شدید، تهوع/ استفراغ/ اسهال شدید، درد عضلانی، تب بی دلیل، آشفتگی/ بیقراری بی دلیل

به ندرت ممکن است برخی آقایان نعوظ دردناک و طولانی (بیش از ۴ ساعت) تجربه کنند. در اینصورت می بایست مصرف دارو را متوقف نمود و فورا به یک مرکز درمانی مراجعه کرد. چراکه ممکن است این مشکل دائمی شود.

واکنش آلرژی شدید به آسنترا (سرترالین) بعید است؛ با این حال اگر متوجه هر یک از علائم زیر که رایج نشانه های واکنش آلرژیک داروی هستند شدید، به سرعت به یک مرکز درمانی مراجعه کنید:

راش پوستی، خارش/ تورم (بخصوص در نواجی صورت/ گلو/ زبان)، سرگیجه شدید، مشکلات تنفسی

این بخش شامل تمام عوارض جانبی دارو نیست. اگر متوجه هر نشانه ی غیر عادی شدید که تا پیش از مصرف دارو تجربه نکرده بودید، پزشک یا داروساز را در جریان قرار دهید.

 

قبل از مصرف آسنترا (سرترالین)، اگر به این دارو و یا هر داروی دیگری حساسیت دارید، پزشک را مطلع کنید.

قبل از مصرف این دارو، پرونده ی پزشکی خود را در اختیار پزشک یا داروساز قرار دهید. بخصوص در موارد زیر:

* سابقه ی شخصی یا خانوادگی ابتلا به اختلال افسردگی مانیک/ دوقطبی

* مشکلات خونریزی

* بیماری های کبدی

* اختلال تشنج

* بیماری تیروئید

* سابقه شخصی یا خانوادگی گلوکوم (نوع زاویه بسته)

آسنترا (سرترالین) ممکن است سبب پدید آمدن وضعیتی شود که ریتم قلب را تحت تاثیر قرار می دهد. (طولانی شدن QT).  طولانی شدن QT به ندرت می تواند باعث ضربان قلب نامنظم/ سریع خطرناک (و به ندرت کشنده) و سایر علائمی نظیر سرگیجه شدید و غش شود. این وضعیت نیازمند مراقبت های ویژه درمانی است.

خطر ابتلا به طولانی شدن QT زمانی بیشتر است که فرد مبتلا به بیماری خاصی باشد و داروهایی مصرف کند که عوارض آنها نیز طولانی نمودن QT است. لذا قبل از شروع مصرف آسنترا (سرترالین) لازم است لیست تمام داروهایی که مصرف می کنید در اختیار پزشک قرار دهید و پزشک را در خصوص وضعیت سلامت پزشکی خود مطلع کنید؛ بخصوص موارد زیر را به پزشک اطلاع دهید:

* مشکلات قلبی (نارسایی قلبی، ضربان قلب آهسته، طولانی بودن QT در الکتروکاردیوگرام)

* سابقه خانوادگی برخی مشکلات قلبی (طولانی بودن QT در الکتروکاردیوگرام، مرگ قلبی ناگهانی)

پائین بودن سطح پتاسیم یا منیزیم خون نیز ممکن است خطر ابتلا به طولانی شدن QT را افزایش دهند. این احتمال در صورت مصرف برخی داروها تشدید می شود. (مثل داروهای دیورتیک). همچنین شرایط ویژه ای مثل تعریق زیاد، اسهال یا استفراغ نیز منجر به این امر می شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر و اطمینان از ایمنی آسنترا (سرترالین) با متخصص خود مشورت کنید.

این دارو ممکن است سبب خواب آلودگی یا گیجی شود. الکل و ماریجوانا می توانند میزان گیجی و خواب آلودگی فرد را تشدید کنند. در طول مصرف آسنترا (سرترالین) از رانندگی، کار با ماشین آلات یا انجام هر فعالیتی که نیاز به هوشیاری کامل دارد تا زمانی که از هوشیاری خود مطمئن نشده اید، پرهیر کنید. از مصرف مشروبات الکلی خودداری کنید. در صورت اعتیاد به ماریجوانا، پزشک خود را مطلع کنید.

فرم لیکوئیدی این دارو حاوی الکل است. در صورتی که به الکل اعتیاد دارید و یا مبتلا به دیابت یا بیماری های کبدی هستید، موارد احتیاط را در طول مصرف لیکوئید سرترالین رعایت کنید. برخی داروها (مثل مترونیدازول و دی سولفیرام ها) تداخل خطرناکی با الکل ایجاد می کنند. لذا اگر تحت درمان با این داروها هستید، در خصوص اطمینان از ایمنی مصرف آسنترا (سرترالین) با پزشک خود مشورت کنید.

جهت اطلاعات بیشتر به مقاله ی تداخل الکل و آنتی بیوتیک مراجعه نمایید. (جهت مطالعه مقاله کلیک کنید.)

قبل از انجام اعمال دندانپزشکی یا هر نوع جراحی، لیست تمام داروهای مصرفی خود (اعم از داروهای نسخه ای، غیرنسخه ای، مکمل ها و داروهای گیاهی) را در اختیار پزشک قرار دهید.

سالمندان در برابر عوارض جانبی دارو حساس تر هستند. بخصوص خونریزی، از دست دادن هماهنگی یا طولانی شدن QT؛ از دست دادن هماهنگی، ریسک زمین خوردن را افزایش می دهد. بعلاوه سالمندان بیشتر مستعد ابتلا به نوعی عدم تعادل نمک (هایپوناترمیا یا کاهش سدیم در جریان خون) هستند. بخصوص اگر داروهای دیورتیک (مدر) مصرف کنند.

کودکان نسبت به عوارض جانبی دارو حساس تر هستند. بخصوص از دست دادن اشتها و کاهش وزن؛ اگر فرزند شما، تحت درمان با آسنترا (سرترالین) قرار دارد، بطور منظم قد و وزن وی را کنترل کنید.

در طول دوران بارداری، این دارو تنها زمانی تجویز می شود شود که استلزام مصرف آن به وضوح اثبات شود. سرترالین ممکن است به جنین آسیب بزند. همچنین کودکانی که مادران آنها در طول دوران بارداری (بخصوص سه ماه آخر بارداری)، آسنترا (سرترالین) مصرف می کرده اند، به ندرت علائمی شبیه به ترک اعتیاد نشان داده اند؛ از جمله مشکلات تنفسی/تغذیه ای، تشنج، سفت شدن عضلات، یا گریه ی دائمی؛ اگر متوجه هریک از این علائم در نوزاد تازه متولد خود شده اید (با فرض مصرف سرترالین توسط مادر) فورا پزشک را مطلع کنید.

از آنجائیکه مشکلات روحی/روانی درمان نشده (نظیر افسردگی، حملات پانیک، اختلال وسواس فکری، اختلال استرس پس از سانحه) می تواند منجر به وضعیت خطرناکی شود، لذا هرگز بدون تایید پزشک مصرف دارو را متوقف نکنید.

اگر تصمیم به بارداری دارید و یا تصور می کنید باردار هستید، در خصوص مزایا، معایب و ایمنی ادامه مصرف دارو در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید.

این دارو می تواند وارد شیر مادر شود. در خصوص مصرف دارو در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید.

 

اگر فردی در اثر مصرف بیش از انداره ی آسنترا (سرترالین) دچار علائمی نظیر مشکلات تنفسی و یا بیرون روی شود می بایست فورا با اورژانس تماس گرفت.

سایر علائم اوردوز دارو سرترالین عبارت اند از سرگیجه شدید، غش

 

از توصیه مصرف خودسرانه دارو به دیگران اکیدا خودداری کنید.

برنامه تعیین شده، جهت معاینه های پزشکی یا روانپزشکی خود را بطور منظم پیگیری کنید.

 

اگر یک نوبت مصرف دارو را فراموش کردید، به محض به خاطر آوردن، آن را استفاده کنید. اگر نزدیک به نوبت مصرف بعدی دارو است، نیاز به مصرف دوز فراموش شده نیست. هرگز به منظور جبران دوز دارو را دو برابر نکنید.

 

در دمای اتاق به دور از نور و رطوبت نگهداری شود.

از نگهداری دارو در حمام خودداری کنید.

همانند تمام داروهای دیگر دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگهداری شود.

لازم به ذکر است مطالب جمع آوری شده در این مقاله صرفا جهت بالا بردن اطلاعات عمومی افراد بخصوص مصرف کنندگان آسنترا است و هرگز جایگزین توصیه های پزشک نمی باشد.

تهیه ی دارو صرفا از طریق مراجعه حضوری به داروخانه ها و با ارائه ی نسخه ی پزشک امکان پذیر است. (جهت اطلاعات بیشتر با اطلاعات دارویی به شماره ۱۴۹۰ تماس بگیرید.)

به غیر از مقاله درج شده در خصوص این دارو هیچگونه مشاوره ای ارائه نمی گردد.

۰۱ مرداد ۱۳۹۸

۳۰ تیر ۱۳۹۸

۲۹ تیر ۱۳۹۸

سایت اویـرو در ابتدای سال 1387، با گردآوری گروهی از مشاوران مجرب اقدام به ارائه خدماتي نوين در زمينه مشاوره و فروش اینترنتی محصولات آرايشی و زيبايی آغاز به کار نمود. اعتبار ما بیش از 40 سال سـابقه و خدمت به شما عزیزان در قالب داروخـانه (عدالت) می باشد که خود تجربه ایست بسیار در زمینه فروش محصولات زیبایی و آرایشی.

بررسی کوآنزیم Q10 در جوانسازی پوست و کرم دست الارو

درمان شوره مقاوم با شامپو فیتو اسکوام اینتنس

قرص دیکلوفناک سدیم انتریک کوتد

سرم تقویت کننده مژه و ابرو سس لش سسدرما

InChI=1S/C17H17Cl2N/c1-20-17-9-7-12(13-4-2-3-5-14(13)17)11-6-8-15(18)16(19)10-11/h2-6,8,10,12,17,20H,7,9H2,1H3/t12-,17-/m0/s1 YKey:VGKDLMBJGBXTGI-SJCJKPOMSA-N Y

سرترالین (به انگلیسی: Sertraline) (با نام‌های تجاری زُلُفْت و آسِنْتْرا) یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین است که استفاده از آن برای درمان افسردگی، اختلال وسواسی جبری، اختلال هراس، فوبیای اجتماعی، اختلال ناخوشی پیشاقاعدگی و اختلال استرس پس از سانحه پذیرفته شده‌است.

سرترالین در سال ۲۰۱۳ با تجویز بیش از ۴۱ میلیون نسخه پرمصرف‌ترین داروی ضدافسردگی و دومین داروی پرمصرف روانپزشکی پس از آلپرازولام در ایالات متحده بوده‌است.[۲]

سرترالین از طریق جلوگیری از جذب مجدد سروتونین توسط گیرنده‌های عصبی پس سیناپسی و بالابردن غلظت سروتونین در دستگاه عصبی مرکزی است. سرترالین هم‌چنین به میزان کمی از جذب مجدد دوپامین جلوگیری می‌کند (حدود ۱٪ قدرت جلوگیری از جذب سروتونین آن) و تا حدی نیز وقفه‌دهنده گیرنده‌های آلفای آدرنالین است (حدود ۱٪ تا ۱۰٪ قدرت جلوگیری از جذب سروتونین آن).

فرمول شیمیایی سرترالین C17H17Cl2N است. نیمه عمر آن بین ۱۳ تا ۴۵ ساعت و در زنان حدود ۱٫۵ برابر بیش از مردان است. غلظت آن در پلاسمای خون پس از ۴ تا ۶ ساعت به حداکثر می‌رسد و درصد وابستگی آن به پروتئین پلاسمای خون حدود ۹۹٪ است.
موارد مصرف قرص asentra 50

سرترالین برای درمان بیماری هراس اجتماعی نتایج موفقیت‌آمیزی بدست آورده‌است. مطالعات و تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده نشان دهنده این امر است که برای درمان این بیماری به میزان دوز بیشتری از مصرف نیاز است علاوه بر این بهبودی به کندی صورت می‌گیرد و معمولاً پاسخ به دارو از هفته ششم شروع شده و تا هفته دوازدهم افزایش می‌یابد. سرترالین علاو بر اینکه مولفه‌های روانی هراس اجتماعی همچون ترس و اجتناب بهبود می‌بخشد بر مولفه‌های فیزیکی مانند سرخ شدن و تپش قلب نیز تأثیر مثبت می‌گذارد.

این دارو می‌تواند برای جنین مضر باشد. مصرف این دارو در دوران بارداری می‌تواند باعث مشکلات بسیار جدی ریوی در نوزاد شود. در دوره مصرف این دارو توصیه می‌شود از روش‌های مطمئن پیشگیری از بارداری استفاده کنید و در صورتی که در دوره مصرف سرترالین متوجه شدید که باردار هستید سریعاً به پزشک مراجعه کرده و از قطع ناگهانی و بدون تجویز پزشک خودداری کنید. مصرف این دارو در دوران بارداری می‌تواند علائم افسردگی شما را تشدید کرده و باعث بروز افسردگی شدید بعد از زایمان شود .

کاهش تمایلات جنسی، تأخیر در انزال، خونریزیهای غیرطبیعی (نقاط قرمز در سطح پوست)، آکاتزیا (عدم تحمل وضعیت نشسته)، بزرگی و احساس کشیدگی پستان یا ترشح شیر در خانمها، عوارض اکستراپیرامیدال (اختلالات حرکات عضلانی)، گرفتگی و پرش ناگهانی عضلات، تب، سرگیجه، خشکی دهان، افزایش احساس تشنگی، خستگی، تغییرات ناگهانی و بی‌اراده خلق، تپش قلب، راش پوستی، احساس خارش در پوست،اختلال در عملکرد .

موارد مصرف قرص asentra 50
موارد مصرف قرص asentra 50
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *