موارد استفاده قرص کلردیازپوکساید5

‎کلردیازپوکساید چیست؟
‎کلرودیازپوکساید با اثر بر روی ناقل های عصبی منجربه انتقال اثر آرامبخشی در سلول های مغزی می شود. این ناقل های عصبی نوروترانسمیتر یده می شوند که در افرادی که اضطراب دارند کمک می کند تا علائم اضطراب کاهش یابد. به همین دلیل این دارو معمولاً برای کاهش اضطراب به صورت کوتاه مدت تجویز می گردد.
‎کلرودیازپوکساید همچنین یک شل کننده ی عضلانی نیز می باشد. یکی دیگر از موارد کاربرد آن در برطرف کردن علائم ترک الکل است. در افراد معتاد به الکل ، ۳تا ۸ ساعت پس از آخرین مصرف الکل ، علائم ترک آغاز می‌شود . سم زدایی در شرایط ترک الکل همراه با علائمی می باشد که گرفتگی عضلانی یکی از این علائم می باشد که برای تسکین آن، کلرودیازپوکساید تجویز می گردد.
کلردیازپوکساید با مقادیر کم اثرات ضد اضطراب دارد و با افزایش میزان این دارو در بدن اثرات خواب آور از خود نشان می دهد.

‎پیش از مصرف کلردیازپوکساید 
– در صورت بارداری یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید .
– در صورت مشکل در نفس کشیدن (بطور مثال تنگی نفس و احساس خفگی در خواب ) به پزشک خود اطلاع دهید .
– در صورت سابقه ی مشکلات کبدی ، کلیوی ، بیماری های اعصاب و روان (مانند افسردگی، وسواس، اختلالات شخصیتی و فوبیا) ،سابقه ی حساسیت دارویی پزشک خود را مطلع نمایید .
– در صورتی که اعتیاد به الکل دارید و مصرف این دارو جهت علائم ترک الکل برای شما تجویز نشده است ، به پزشک خود اطلاع دهید .
– _از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجادکند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خوددر اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید. ( خصوصا داروهای آرامبخش،خواب آور،ضد حساسیت ها و داروهای تضعیف کننده ی اعصاب).

‎نحوه ی مصرف کلردیازپوکساید
– مقدار مصرف دارو و نحوه ی مصرف باید توسط پزشک با توجه به شرایط شما تجویز شود . لذا دارو را حتما طبق توصیه ی پزشک مصرف نمایید.
– در صورتی که کلرودیازپوکساید جهت کاهش اضطراب تجویز شده است معمولا به صورت یک قرص ۱تا۳ مرتبه در روز مصرف می شود .
– در صورتی که این دارو جهت تسکین علائم ترک الکل تجویز شده باشد معمولا به صورت ۴نوبت در روز تجویز می گردد. ممکن است روز نخست درمان ، مقدار مصرف این دارو از سایر روزهای ادامه ی درمان باشد و مقدار مصرف دارو به تدریج در۵ تا ۱۰ روز کاهش یابد.
-این دارو با غذا تداخل خاصی ندارد و می توان آن را قبل یا بعد از غذا مصرف کرد.با این حال بهتر است همراه یا پس از غذا مصرف شود.
_در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جدا خودداری نمایید.
– در صورت مصرف شربت های ضد اسید معده ، مصرف این دارو را حداقل ۲ساعت با مصرف شربت فاصله دهید.

‎توصیه های دارویی کلردیازپوکساید
– مصرف دارو را تحت نظر پزشک ادامه دهید تا پیشرفت درمانی شما بررسی گردد و آزمایشات لازم انجام گیرد.
– این دارو موجب خواب آلودگی و گیجی شدید می شود لذا در مدت مصرف این دارو (خصوصا ابتدای درمان ) و تا زمانی که اثرات آن بطور کامل از بین نرفته است از رانندگی و کارهایی که نیاز به تمرکز و احتیاط بیشتری دارند،خودداری نمایید .
– این دارو جهت درمان مشکل شما در کوتاه مدت تجویز می شود زیرا مصرف طولانی مدت این دارو ایجاد وابستگی نسبت به آن می نماید.
– مصرف این دارو همراه با الکل عوارض بسیاری همراه دارد.
– در صورت مصرف طولانی مدت ، قطع این دارو توسط پزشک و به صورت تدریجی انجام می شود . برای جلوگیری از بروز عوارض ناخواسته،قطع دارو را دقیقاً طبق توصیه ی پزشک انجام دهید و از قطع ناگهانی خودداری نماید
– در صورتی که قصد عمل جراحی یا درمان دندانپزشکی دارید درمانگر خود را از مصرف کلرودیازپوکساید آگاه نمایید زیرا این دارو می تواند اثر برخی از داروهای بی حس کننده یا بیهوش کننده را افزایش دهد.
– پس از پایان دوره ی ترک الکل ، ارتباط خود را با تیم درمانی خصوصاً تیم رفتار درمانی قطع ننمایید تا بطور کامل ترک این ماده بصورت موثر صورت گیرد.

‎عوارض شایع کلردیازپوکساید:
– احساس خواب آلودگی، ضعف یا سبکی سر در اثر مصرف این دارو ایجاد می شود که می تواند در تمام طول روز ادامه داشته باشد .برای کنترل این عارضه از رانندگی و انجام کارهایی که نیاز به تمرکز و احتیاط دارند خودداری نمایید و از مصرف الکل بپرهیزید.
– احساس فراموشی و گیجی از عوارض این دارو می باشد که در صورت شدید بودن آن ها باید با پزشک خود صحبت کنید .
– در برخی از افراد تغییر خلق و خو و عصبانیت بیش از حد در مدت مصرف این دارو ممکن است رخ دهد. در این صورت با پزشک خود مشورت نمایید .
– مصرف طولانی مدت این دارو، ایجاد وابستگی می کند لذا دارو را تحت نظر پزشک و برای مدت کوتاه مصرف نمایید .
– در صورت بروز تب و ضعف، علائم شبیه به آنفولانزا و بروز زخم های دهانی فوراً به پزشک مراجعه نمایید .

۵ هیدروکسی تریپتوفان خواب آور طبیعی 
ملاتونین تنظیم کننده طبیعی خواب

با مجله اینترنتی دلگرم همراه باشید تا با قرص کلردیازپوکساید آشنا شوید



کلردیازپوکساید (Chlordiazepoxide) برای کاهش علایم ترک اعتیاد به الکل مورد استفاده قرار می‌گیرد. وقتی شما به الکل اعتیاد دارید، بدن شما عادت می‌کند تا مقدار زیادی الکل مصرف کند. رایج‌ترین دارو که برای ترک اعتیاد به الکل مورد استفاده قرار می‌گیرد قرص کلردیازپوکساید می‌باشد. این دارو همچنین برای درمان اضطراب و افسردگی مورد استفاده قرار می‌گیرد.موارد استفاده قرص کلردیازپوکساید5

کلردیازپوکساید اولین دارو از خانواده معروف بنزودیازپین‌ها است که در سال ۱۹۵۷ خواص درمانی آن کشف شد و در سال ۱۹۶۰ با تجاری لیبریوم وارد بازار شد. مصرف همزمان یک داروی بنزودیازپین همراه با داروهای مخدر به عوارض جانبی بسیار بدی از جمله مشکلات تنفسی و حتی به مرگ منجر خواهد شد. این داروهای مخدر که برای درمان درد و برخی از آنها برای درمان سرفه استفاده می‌شود، می‌تواند شامل کدئین، اکسید کوردون و مورفین باشد. بنابراین اگر از هر یک از این داروها استفاده می‌کنید، قبل از مصرف کلردیازپوکساید پزشک خود را در جریان بگذارید.

اگر بطور ناخواسته کلردیازپوکساید را با یک داروی مخدر مصرف کردید و احساس خواب آلودگی، گیجی، مشکل در تنفس یا حالت بیهوشی به شما دست داد، حتما سریعا به پزشک مراجعه کنید.


این دارو از راه خوراکی جذب و از طریق ادرار دفع می‌شود. میزان دوز مصرفی این دارو به عوامل زیادی از جمله سن، شرایط درمان، شدت بیماری، دیگر شرایط پزشکی و چگونگی واکنش نشان دادن بدن شما به اولین دوز مصرفی بستگی دارد. دکتر شما در مورد میزان دوز مصرفی و زمان مصرف این دارو شما را راهنمایی خواهد کرد.

اگز از این دارو برای اضطراب استفاده می‌کنید به شما تجویز می‌شود تا روزی سه بار و هر بار یک قرص کلردیازپوکساید مصرف کنید و اگر از آن برای کاهش علایم قطع مصرف الکل استفاده می‌کنید بهتر است ۴ بار در روز از آن استفاده کنید ممکن است در روز اولی که مصرف الکل را قطع می کنید مصرف دوز بالایی از آن توصیه شود سپس دوز مصرفی شما به تدریج به ۵ عدد در روز کاهش می‌یابد.

می‌توانید این دارو را قبل و یا بعد از غذا مصرف کنید. وقتی مصرف یک دوز آن را فراموش کردید به محض اینکه به یاد آوردید آن را مصرف کنید اما اگر به زمان مصرف دوز بعدی نزدیک بود از مصرف دوز فراموش شده چشم‌پوشی کرده و هرگز از دو دوز مصرفی برای جبران دوز فراموش شده استفاده نکنید.


این قرص معمولا با تجاری لبریوم نیز شناخته می‌شود. کلردیازپوکساید در دوزها و تحت شرکت‌های داروسازی مختلفی در اختیار مصرف کنندگان قرار می‌گیرد.










تظاهرات بالینی: خواب آلودگی، اغتشاش شعور، اغما، كاهش رفلكسها، تنگی نفس، ‌تنفس مشكل، كمی فشار خون، برادیكاردی، ‌اختلال در تكلم، بی ثباتی در راه رفتن و از دست دادن تعادل بدن.

درمان: شامل حفظ فشار خون و تنفس می‌ شود تا زمانی كه اثرات دارو در بدن از بین برود. علائم حیاتی كنترل شود. ممكن است كمك تنفسی مكانیكی از طریق لوله گذاری داخل نای، برای باز نگه داشتن راه تنفسی، و اكسیژن رسانی كافی لازم باشد. در صورت لزوم برای درمان كاهش فشار خون ازمحلولهای تزریق وریدی و داروهای تنگ كننده عروق ، ‌مانند دوپامین و فنیل افرین، استفاده شود.

اگر دارو به تازگی مصرف شده بود، در صورت وجود لوله داخل نای، می‌توان معده را شستشو داد. در صورت هوشیار بودن بیمار می‌ توان وی را وادار به استفراغ كرد. بعد از استفراغ یا شستشوی معده، ذغال فعال همراه با یك مسهل به صورت مقدار واحد استفاده می‌ شود. در صورت بروز هیجان، باید از مصرف باربیتوراتها خودداری كرد. دیالیز ارزش محدودی دارد. استفاده از فلومازنیل (آنتاگوسیت اختصاصی بنزودیازپینها )، ممكن است مفید باشد.


اثر ضد اضطراب: كلردیازپوكساید باعث تضعیف CNS در سیستم لیمبیك و زیر قشر مغز می‌ شود. این دارو با تحریك گیرنده‌های GABA در سیستم فعال كننده مشبك صاعد ( ARAS) موجب افزایش مهار و انسداد تحریك قشر مغز و سیستم لیمبیك، بعد از تحریك تشكیلات مشبك تنه مغزی، می‌ شود.

اثر ضد تشنج: این دارو با تقویت مهار پیش سیناپسی از گسترش فعالیتهای تشنجی كانونهای صرع زا در قشر مغز، تالاموس، و سیستم لیمبیك جلوگیری می‌ كند.

اثر تسكین بخش : خواب آور: اثر دپرسیون سیستم اعصاب مركزی با این دارو، ‌تنها در دوزهای بالاتر از دوز ضد اضطرابی این دارو اتفاق می‌ افتد.

فراموشی : اختلال موقت حافظه با استفاده از بنزودیازپین ها بسیار شایع است( اختلال در توانایی فرد برای یادگیری و تشکیل خاطرات جدید) ولی تقریبا همیشه موقت است و با قطع دارو این حالت برطرف می شود.

شل کننده ی عضلانی : در دوزهای بالا ، بنزودیازپین ها باعث شل شدن اسپاسم ماهیچه های اسکلتی می شوند و این اثر را احتمالا با افزایش مهار پیش سیناپس در طناب نخاعی اعمال می کنند.








تهیه شده مجله اینترنتی دلگرم


مرضیه ملایری


موارد استفاده قرص کلردیازپوکساید5


پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

کلردیازپوکساید برای درمان اضطراب و علائم شدید هنگام ترک مصرف الکل استفاده می شود. همچنین برای از بین بردن ترس و اضطراب قبل از عمل جراحی مورد استفاده قرار می گیرد.
این دارو متعلق به دسته ای از داروها موسوم به بنزودیازپین ها است که بر روی مغز و اعصاب (سیستم عصبی مرکزی) تاثیر میگذارند تا بتوانند آرامش ایجاد کنند. این دارو با افزایش تاثیرات برخی مواد شیمیایی طبیعی بدن (GABA) عمل میکند.

قبل از شروع مصرف کلردیازپوکساید، یا هر بار مصرف مجدد، راهنمای دارو ارائه شده توسط داروساز خود را بخوانید. اگر سوالی دارید، از پزشک یا داروساز خود بپرسید.این دارو را به صورت خوراکی طبق دستور پزشک، مصرف کنید. دوز دارو بر اساس سن، وضعیت پزشکی و پاسخ به درمان تعیین میشود.

این دارو را دقیقا طبق تجویز مصرف کنید. دوز، دفعات و دوره مصرف را از میزان تجویز شده نکنید، زیرا این دارو می تواند نوعی عادت ایجاد کند. همچنین، اگر برای مدت زمان طولانی استفاده می شود، مصرف آن را بدون تایید پزشک خود به طور ناگهانی متوقف نکنید. بعضی از شرایط در صورت توقف ناگهانی مصرف دارو، بدتر می شوند. برای جلوگیری از عوارض جانبی مانند تشنج، ممکن است نیاز به کاهش تدریجی دوز مصرفی باشد.این دارو هنگامی که برای مدت طولانی استفاده می شود، ممکن است به خوبی عمل نکند و ممکن است نیاز به دوزهای متفاوت باشد. اگر این دارو به خوبی اثرگذار نیست با پزشک خود صحبت کنید.

با مصرف این دارو خواب آلودگی، سرگیجه، حالت تهوع، یبوست، تاری دید و یا سردرد ممکن است رخ دهند. اگر هر کدام از این موارد ادامه پیدا کرد یا بدتر شد، فورا به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.به یاد داشته باشید که پزشک این دارو را بدین دلیل برای شما تجویز کرده است که نفع آن را از خطر عوارض جانبی آن در نظر گرفته است. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می کنند، عوارض جانبی جدی ندارند.موارد استفاده قرص کلردیازپوکساید5

در صورت بروز هر کدام از این موارد نادر، اما جدی، به پزشک خود اطلاع دهید: تغییرات ذهنی / روحی، بی حوصلگی، بی دست و پایی، مشکل در راه رفتن، کاهش / افزایش علاقه جنسی، لرز، حرکات غیرقابل کنترل، تیک عصبی در صورت و یا عضلات، بی اختیاری در ادرار، اختلالات خواب.

در صورت بروز هر کدام از این موارد بسیار نادر، اما بسیار جدی، به پزشک خود اطلاع دهید: غش، درد معده یا شکم، تهوع مداوم، استفراغ، خستگی، زردی چشم یا پوست، ادرار تیره، گلودرد و یا تب.واکنش آلرژیک جدی به این دارو بعید است، اما در صورت بروز علائم واکنش آلرژیک جدی به پزشک مراجعه کنید علائمی از قبیل: بثورات، خارش / تورم (به ویژه در صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید، مشکل تنفسی.

قبل از مصرف این دارو، اگر به این دارو حساسیت دارید یا اگر آلرژی دیگری دارید با پزشک یا داروساز خود در میان بگذارید. این محصول ممکن است حاوی مواد غیر فعالی باشد که می توانند واکنش های آلرژیک و سایر مشکلات را ایجاد کنند. برای اطلاعات با داروساز خود صحبت کنید.قبل از استفاده از این دارو، پزشک یا داروساز را از سابقه پزشکی خود مطلع نمایید، به ویژه سوابقی همچون: بیماری کبدی، بیماری کلیوی، مشکلات ریوی / تنفسی (به عنوان مثال COPD، آپنه خواب)، اختلال در خون (پورفیری)، سوء مصرف مواد مخدر یا الکل.

این دارو ممکن است باعث ایجاد سرگیجه یا خواب آلودگی شود یا بینایی شما را مختل کند. مصرف الکل یا ماری جوانا می تواند موجب تشدید سرگیجه یا خواب آلودگی شود. از رانندگی، استفاده از ماشین آلات یا انجام هر کاری که نیاز به آرامش و یا بینایی دارد تا زمانی که بتوانید چنین کارهایی را با خیال راحت انجام دهید، خودداری کنید. از مصرف نوشیدنی های الکلی پرهیز کنید.سالمندان ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو، به ویژه خواب آلودگی حساس تر باشند. خواب آلودگی می تواند خطر سقوط را افزایش دهد.

این دارو برای استفاده در دوران بارداری توصیه نمی شود زیرا ممکن است به جنین آسیب وارد کند. اگر باردار هستید یا فکر می کنید ممکن است باردار شوید، بلافاصله به پزشک اطلاع دهید. برای جزئیات با پزشک خود مشورت کنید.براساس اطلاعات مربوط به داروهای مرتبط، این دارو ممکن است به شیر مادر منتقل شود و میتواند علائم طلوبی در نوزاد شیرخوار ایجاد کند. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی میتوانند نحوه عملکرد داروهای شما را تغییر دهند یا خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهند. فهرستی از تمام محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله داروهای تجویزی / بدون نسخه و محصولات گیاهی) تهیه و آن را به پزشک و داروساز خود ارائه دهید. بدون تایید پزشک مصرف هیچ دارویی را شروع یا متوقف نکنید و یا دوز داروها را تغییر ندهید.

برخی از محصولاتی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند عبارتند از: آنتی اسیدها، بعضی از داروهای ضد افسردگی (مثلا فلوکستین، فلووکسامین، نفازودون)، سایمتیدین، کلوزاپین، دیگوکسین، دیسولفیرام، کاوا، سدیم اکسی بات.در صورتی که این دارو با سایر محصولاتی که ممکن است موجب خواب آلودگی یا مشکلات تنفسی شوند، مصرف شود خطر ابتلا به عوارض جدی (مانند تنفس آهسته / کم عمق، خواب آلودگی / سرگیجه شدید) ممکن است افزایش یابد.

در صورت مصرف داروهای دیگر همچون داروهای ضد درد یا سرفه اپیوئیدی (مانند کدئین، هیدروکودون)، الکل، ماری جوانا، داروهای دیگر برای خواب یا اضطراب (مانند آلپرازولام، لورازپام، زولپیدم)، شل کننده های عضلانی (مانند کاریسوپرودول، سیکلوبنزاپرین) و یا آنتی هیستامین ها (مانند ستیریزین، دیفن هیدرامین) به پزشک یا داروساز اطلاع دهید.

برچسب روی تمام داروهای خود (مانند داروهای آلرژی یا سرفه و سرماخوردگی) را بررسی کنید زیرا ممکن است حاوی مواد تشکیل دهنده ای باشند که موجب خواب آلودگی می شوند. از داروساز خود در مورد استفاده بی خطر این محصولات سوال کنید.

این محصول می تواند نتیجه آزمایشات خاص آزمایشگاهی را مختل کند. اطمینان حاصل کنید که پرسنل آزمایشگاهی و پزشکان شما می دانند که شما از این دارو استفاده می کنید.سیگار کشیدن می تواند فواید این دارو را کاهش دهد (از طریق القاء آنزیم کبدی). اگر سیگار میکشید یا به تازگی سیگاری شده اید، به پزشک خود اطلاع دهید، زیرا ممکن است لازم باشد دوز شما تنظیم شود.


مصرف دوز بالا یا اوردوز

در صورتی که دوز بالایی مصرف گردد با مرکز مسمومیت یا اورژانس تماس گیرید. در تهران می توان با مرکز مسمومیت با شماره تلفن ۱۴۹۰ تماس بگیرید. ساکنان دیگر شهر ها می توانند با مرکز کنترل مسمومیت استانی یا اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند.علائم اوردوز ممکن است شامل موارد زیر باشند: خواب آلودگی شدید، کند شدن واکنش های غیرارادی بدن، کند شدن تنفس، خستگی، از دست دادن هوشیاری.


نکته های مهم

پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

یکی از داروهایی که اغلب به صورت قرص در دسترس می باشد و برای درمان اضطراب و افسردگی همزمان تجویز می شود قرص کلردیازپوکساید می باشد. این دارو برای دوره های کوتاه مدت به افرادی که مصرف الکل را قطع کرده اند نیز تجویز می شود.

قرص کلردیازپوکساید ترکیبی از دو دارو می باشد. و برای درمان افراد مبتلا به افسردگی و اضطراب مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو بصورت قرص می باشد که از طریق دهان استفاده می شود. از عوارض جانبی این دارو می توان به سرگیجه، خشکی دهان، یبوست و تاری دید اشاره کرد. در این مطلب به طور کامل و جامع موارد مصرف و عوارض جانبی این دارو را مورد بررسی قرار می دهیم. تا پایان مطلب همراه ما باشید.

کلردیازپوکساید برای تسکین علایم اضطراب و علایم قطع مصرف الکل برای مدت زمان کوتاه مورد استفاده قرار می گیرد. بر برخی مواد شیمایی در ذهن که پیام را به سلول های مغز ارسال می کنند تاثیر می گذارد. دارای تاثیرات آرامش بخش بر عملکرد های مختلف ذهن می باشد. همچنین برای تسکین درد ماهیچه مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه موارد مصرف و عوارض جانبی این قرص را بررسی خواهیم کرد.

موارد استفاده قرص کلردیازپوکساید5

کلردیازپوکساید برای کاهش علایم ترک اعتیاد به الکل مورد استفاده قرار می گیرد. وقتی شما به الکل اعتیاد دارید، بدن شما عادت می کند تا مقدار زیادی الکل مصرف کند. رایج ترین دارو که برای ترک اعتیاد به الکل مورد استفاده قرار می گیرد قرص کلردیازپوکساید می باشد. این دارو همچنین برای درمان اضطراب و افسردگی مورد استفاده قرار می گیرد.

قرص کلردیازپوکساید اغلب برای تسکین علایم اضطراب، رفع علایم قطع مصرف الکل و کنترل اختلالات افسردگی مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجا که این دارو می تواند وابستگی ایجاد کند نباید بیش از مقدار تجویز شده از آن استفاده کرد.

میزان دوز مصرفی این دارو به عوامل زیادی از جمله سن، شرایط درمان، شدت بیماری، دیگر شرایط پزشکی و چگونگی واکنش نشان دادن بدن شما به اولین دوز مصرفی بستگی دارد. دکتر شما در مورد میزان دوز مصرفی و زمان مصرف این دارو شما را راهنمایی خواهد کرد. این دارو را دقیقا مطابق با دستور پزشک مصرف کنید. اگز از این دارو برای اضطراب استفاده می کنید به شما تجویز می شود تا روزی سه بار و هر بار یک قرص کلردیازپوکساید مصرف کنید. و اگر از آن برای کاهش علایم قطع مصرف الکل استفاده می کنید بهتر است 4 بار در روز از آن استفاده کنید ممکن است در روز اولی که مصرف الکل را قطع می کنید مصرف دوز بالایی از آن توصیه شود سپس دوز مصرفی شما به تدریج به 5 عدد در روز کاهش می یابد. می توانید این دارو را قبل و یا بعد از غذا مصرف کنید. وقتی مصرف یک دوز آن را فراموش کردید به محض اینکه به یاد آوردید آن را مصرف کنید اما اگر به زمان مصرف دوز بعدی نزدیک بود از مصرف دوز فراموش شده چشم پوشی کرده و هرگز از دو دوز مصرفی برای جبران دوز فراموش شده استفاده نکنید.

قبل از اینکه استفاده از کلردیازپوکساید را شروع کنید اگر شرایط زیر را داشتید دکتر یا پزشک متخصص خود را در جریان قرار دهید.

رایج ترین عوارض جانبی استفاده از این قرص می تواند علایم زیر باشند:

این مقاله صرفا جهت افزایش اطلاعات شم در رابطه با این قرص ترجمه و گرد آوری شده است. بدون تجویز پزشک از این دارو استفاده نکنید و در هنگام مصرف آن خطرا احتمالی آن را در نظر بگیرید. بخاطر داشته باشید پزشک شما بدین منظور این دارو را برای شما تجویز کرده است که فواید آن بیش از عوارض جانبی و احتمالی همراه می باشد.

منبع : آرگا










قالی شویی ارزان و باکیفیت برای عید نوروز


سلام ،فرمودید هنگام حضور در مطب پزشک ضرورت دارد کلیه اطلاعات لازم را با پزشک در مورد بیماری ،داروهای در حال استفاده ،حاسیت های داروئی،بیماریهایی که به انها مبتلا هستی د ،نحوه استفاده از داروهایتان با پزشک مشورت و راهنمایی بخواهید ،باید به عرض برسانم اغلب پزشکتن متخصص ما به دلیل ازدحام بیماران وقت کافی برای مریض ندارند .و فقط سیوال میکنند مشکلتان چیست و بلافاصله دارو مینویسند ،حتی وقت ندارند که در مورد داروها خودش به بیمار توضیح دهد ،و میگوید دستور استفاده را از داروخانه بپرسید ،این نارسایی در جامعه پزشکی که کم نیست مایه تاسف است زیرا بیمار درست درمان نمیشود ویا نحوه استفاده از دارو را نمی داند و بیماری او بهبود نمی شود ،بعد گناه را به گردن داروهای ایرانی میگذارند و میگویند دارو بی کیفیت است !!!!!

سلام
خیلی مفید بود ، مرسی

با شما کاملا موافقم . ودر مورد داروهای ایران نیز بد نیست بدانید که مردمان کشورهای منطقه قفقاز با وجود دسترسی به انواع داروهای خارجی سعی بر استفاده از داروهای ایرانی را به خاطر کیفیت مطلوب ترجیح میدهند.البته نا گفته نماند که بنده پزشک هستم و در باکو اقامت دارم و خود شاهد این مدعا هستم.

سلام همانطورکه اعلام داشتن بزرگترین مشکل همه بیماران استفاده ناسب از داروها است، چرا که از جانب پزشکان مربوطه درست راهنمایی نمی شوند و یکی دیگر از مشکلات بیماران که خیلی هم مهم است و اکثر بیماران دچار آن هستند عدم آموزشهای بعد از عمل جراحی است و..ممنون

نشانی شما منتشر نخواهد شد.

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

کلردیازپوکساید برای درمان اضطراب و ترک اعتیاد حاد به الکل استفاده می شود. از این دارو برای از بین بردن ترس و اضطراب پیش از عمل جراحی نیز استفاده می شود. این دارو متعلق به گروهی از داروهاست که به بنزودیازپین ها موسوم هستند.که بر روی مغز و اعصاب (مخصوصا سیستم اعصاب مرکزی) اثر کرده و تاثیر آرامش بخشی را در فرد ایجاد می کند. این دارو با افزایش تاثیر گذاری بعضی از مواد شیمیایی طبیعی در بدن (GABA) عمل می کند.

پیش از مصرف دارو راهنمایی های موجود در بسته بندی دارو را به دقت مطالعه کنید.

این دارو بصورت خوراکی مصرف میشود. مقدار دوز مصرفی بسته به سن، شرایط پزشکی و پاسخ به درمان متفاوت است.

از تغییر دادن دوز دارو و یا قطع مصرف آن بصورت خودسرانه اجتناب کنید. کلردیازپوکساید درصورت مصرف مداوم و طولانی تر از مدت زمان توصیه شده توسط پزشک و یا مصرف در دوز های بالا میتواند باعث وابستگی بیمار شود. همچنین درصورت مصرف طولانی مدت این دارو نباید مصرف آنرا بطور ناگهانی متوقف کنید. وضعیت بیمار میتواند با ترک ناگهانی دارو دچار وخامت شود. جهت جلوگیری از بروز عوارض جانبی مانند تشنج، مصرف دارو باید به تدریج متوقف شود.

اثربخشی کلردیازپوکساید میتواند با مصرف طولانی مدت کاهش یابد و جهت درمان ممکن است نیاز به تغییر دوز دارو باشد. در این باره با پزشک مشورت کنید.موارد استفاده قرص کلردیازپوکساید5

درصورت مصرف بیش از حد (اووردوز): اگر فردی دچار اووردوز شد و علایم جدی مانند از حال رفتن و مشکل در تنفس را داشت فورا با اورژانس تماس بگیرید.

در صورت فراموش کردن مصرف دارو: نوبت از دست رفته دارو را به محض یادآوری، مصرف کنید. اگر تقریبا نزدیک به زمان مصرف نوبت بعدی هستید، از مصرف مقدار از دست رفته چشم پوشی کنید. برای جبران کردن داروی از دست رفته، داروی اضافی مصرف نکنید.

در اثر مصرف کلردیازپوکساید ممکن است عوارض خواب آلودگی، سرگیجه، حالت تهوع، یبوست، تاری دید و یا سردرد رخ دهد. اگر هر یک از این عوارض جانبی همچنان ادامه پیدا کرد یا بدتر شد، به پزشک اطلاع دهید.

بسیاری از افرادی که از بوپرنوفرین استفاده میکنند عوارض جانبی جدی را تجربه نمیکنند.

اگر هر یک از عوارض جانبی نادر ولی جدی ذکر شده در این لیست برای شما اتفاق افتاد فورا به پزشک مراجعه کنید:

اگر این عوارض جانبی که بسیار نادر ولی خطرناک هستند برایتان اتفاق افتاد فورا به پزشک مراجعه کنید:

واکنش شدید آلرژیک به کلردیازپوکساید نادر است در هر صورت اگر متوجه علایم واکنش آلرژیک شدید فورا به اورژانس مراجعه کنید. این علایم میتواند شامل جوش های پوستی، خارش، تورم (به ویژه در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه و مشکل در تنفس باشد

پیش از مصرف کلردیازپوکساید درصورت داشتن حساسیت نسبت به این دارو یا سایر مواد، پزشک را در جریان بگذارید. این دارو میتواند حاوی برخی از مواد غیر فعال باشد که میتوانند سبب بروز حساسیت شوند.

قبل از مصرف کلردیازپوکساید، سابقه بیماری های خود مخصوصا بیماری کبد، بیماری کلیوی، مشکلات ریوی یا تنفسی (مثلا COPD، آپنه خواب)، بیماری های خونی (مانند پورفیری) و همچنین مصرف مواد مخدر یا الکل را به پزشک خود اطلاع دهید.

این دارو ممکن است باعث ایجاد سرگیجه یا خواب آلودگی شود یا بینایی شما را مختل کند. الکل یا ماری جوانا می تواند موجب سرگیجه یا خواب آلودگی شود. در طول مصرف این دارو هنگام انجام کارهایی مانند رانندگی که به دقت و هوشیاری نیاز دارند احتیاط کنید. از نوشیدن الکل خودداری کنید. اگر از ماریجوانا استفاده می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

سالمندان ممکن است حساسیت بیشتری نسبت به عوارض جانبی این دارو، به خصوص خواب آلودگی داشته باشند. خواب آلودگی می تواند خطر زمین خوردن را افزایش دهد.

این دارو برای استفاده در دوران بارداری توصیه نمی شود زیرا ممکن است به جنین آسیب برساند. درصورتی که باردار هستید فورا به پزشک اطلاع دهید.

این دارو میتواند به شیر مادر منتقل شده و به نوزاد شیر خوار آسیب برساند. پیش از شیر دادن به نوزاد با پزشک مشورت کنید.

درصورت مصرف طولانی مدت لازم است تا جهت آگاه شدن از عوارض جانبی احتمالی آزمایش های مرتبط با عملکرد کبد و تعداد سلول های خونی بصورت مرتب انجام شود.

دارو را در دمای اتاق و دور از رطوبت و تابش نور نگهداری کنید.

از قرار دادن این دارو در اختیار افراد دیگر خودداری کنید.

تداخلات دارویی میتوانند چگونگی عملکرد داروها را در بدن تغییر دهند. درمورد تمام داروهای مصرفی، ویتامین ها و یا داروهای گیاهی پزشک را در جریان بگذارید و از شروع یا توقف خودسرانه مصرف داروها اجتناب کنید.

دارو هایی که می توانند با این دارو تداخل ایجاد کنند عبارتند از:

مصرف این دارو با دارو هایی که مشکلات خواب آلودگی و تنفس را ایجاد می کنند خطر مبتلا شدن به عوارض جانبی خطرناک مانند آهسته شدن یا کم عمق شدن تنفس، خواب آلودگی و سرگیجه را افزایش میدهد. اگر از محصولات زیر استفاده می کنید پزشک خود را از مصرف آن ها مطلع سازید:

راهنمای دارویی همه دارو های خود‌‌ (اعم از دارو های ضد حساسیت ها و ضد سرفه ها) را بررسی کنید زیرا ممکن است حاوی موادی  باشند که موجب خواب آلودگی می شوند.

این دارو میتواند نتایج برخی از آزمایش های پزشکی را با خطا مواجه کند. پیش از انجلم آزمایش های پزشکی، پزشک معالج را از مصرف کلردیازپوکساید آگاه کنید.

سیگار کشیدن می تواند اثربخشی این دارو را کاهش دهد. اگر سیگار می کشید و یا به تازگی سیگار را ترک کرده اید، به پزشک خود اطلاع دهید زیرا ممکن است نیاز به تغییر میزان مصرف دارو باشد.

اگر هنوز سوالی در رابطه با کلردیازپوکساید دارید. میتوانید آن را در انجمن پرسش و پاسخ مطرح کرده و متخصصین مربوطه در وب سایت به آن جواب دهند.

مترجم:
امیر فرصتی

نوشته شده در 31 خرد 1397

مرجع : www.webmd.com

دیدگاهی در رابطه با کلردیازپوکساید ثبت نشده است.

شما می توانید سوال های خود را در انجمن پرسش و پاسخ وب سایت داروی مطرح کنید و پزشکان و متخصصین داروی در این رابطه پاسخ دهند.

برای در این وب سایت شما بایستی قوانین وب سایت را در این رابطه مطالعه کنید.

اپلیکیشن موبایل داروی

کلیه حقوق مادی و معنوی برای سایت داروی محفوظ میباشد و استفاده از محتوا و امکانات آن وابسته به رعایت قوانین آن میباشد.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *