خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.
آدرس ایمیلی که با آن ثبتنام کردهاید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.
بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت
به برگشت اسید معده به مری، «رفلاکس معده به مری» (GERD) گفته میشود که حالت مزمن رفلاکس اسیدی معده است. این بیماری زمانی اتفاق میافتد که اسفنکتر (sphincter، عضلهی تنگکننده) تحتانی مری ضعیف شده یا آسیب جدی دیده باشد. وظیفهی اسفنکتر تحتانی مری جلوگیری از حرکتِ رو به بالای غذا از معده به مری است. علائم رفلاکس بهدلیلِ افزایش یا کاهش غیرطبیعی حجم اسید معده ظاهر میشوند و با اصلاح عادات غذایی، تا حدی قابلکنترل خواهند بود. چنانچه بهعلت حجم بالای اسید معده از علائم رفلاکس رنج میبرید، در ادامه با ما همراه باشید تا با مواد غذایی کاهندهی این علائم بیشتر آشنا شوید.مواد غذایی مفید برای ریفلاکس معده
سبزیجات بهعلت چربی و قند پایین، موجب کاهش اسید معده میشوند. لوبیا سبز، کلم بروکلی، مارچوبه، گلکلم، سبزیجاتِ دارای برگهای سبز خوراکی، سیبزمینی و خیار از جمله سبزیجات مفید برای رفلاکس معده بهشمار میروند.
زنجبیل دارای خواص ضدالتهابی است و در درمان ترش کردن معده و سایر مشکلات گوارشی مؤثر است. میتوانید ریشهی زنجبیل را بهصورت رندهشده یا خُردشده به انواع غذاها و نوشیدنیها اضافه کنید.
جو دوسر از جمله غلات کامل و منبعی غنی از فیبر است که معمولا به شکل حلیم در وعدهی صبحانه مصرف میشود و بهعلت جذب اسید معده، در کاهش علائم رفلاکس مؤثر است. برنج سبوسدار و نانهایی که از غلات کامل درست شدهاند، از دیگر خوراکیهای حاوی فیبر بالا بهشمار میروند.
میوههایی همچون هندوانه، خربزه، طالبی، موز، سیب و گلابی در مقایسه با مرکبات، کمتر موجب رفلاکس معده میشوند.
گوشتهای کمچرب مانند گوشت مرغ، بوقلمون، ماهی و غذاهای دریایی دارای چربی خیلی کمی هستند و موجب کاهش علائم رفلاکس معده میشوند. انواع مختلف گوشت کمچرب را میتوانید بهصورت گریل، کبابی یا آبپَز تهیه و مصرف کنید.
سفیدهی تخممرغ در کاهش علائم رفلاکس معده مؤثر است، درحالیکه زرده بهعلت مقادیر بالای چربی، موجب تشدید علائم رفلاکس معده میشود.
آووکادو، گردو، تخم کتان، روغن زیتون، روغن کنجد و روغن آفتابگردان از جمله منابع حاوی چربیهای مفید بهشمار میروند. تا حد امکان از مصرف چربیهای اشباع و ترانس بپرهیزید و در عوض از روغنهای غیراشباع که سالمترند، استفاده کنید.
ترش کردن یکی از شایعترین علائم رفلاکس معده است که پس از مصرف وعدههای غذایی کامل یا برخی غذاهای خاص به شکل سوزش معده یا سوزش قفسهی سینه احساس میشود. حتی ممکن است در رفلاکس معده مزمن، بهعلت ورود اسید به مری، فرد دچار استفراغ شود. سایر علائم عبارتند از:
برخی مواد غذایی خاص، علائم رفلاکس معده را تشدید میکنند. البته، مواد غذایی محرک علائم رفلاکس معده در همهی مبتلایان یکسان نیستند و هیچ رژیم غذایی خاصی وجود ندارد که تمامی علائم را یکجا برطرف کند. برای اینکه بدانید علائمتان دقیقا در پیِ مصرف کدام مواد غذایی تشدید میشوند، تمامی غذاهایی را که در طول روز میخورید، با ذکر ساعت یادداشت کنید و تکتک علائمی را که پس از هر وعدهی غذایی به سراغتان میآیند نیز بنویسید. یادداشت این موارد را حداقل تا یک هفته ادامه بدهید. اگر رژیم غذایی متغیری دارید، باید مدت طولانیتری غذاهای مصرفی و علائمتان را بادقت ثبت کنید. با این راهکار میتوانید غذاها یا نوشیدنیهایی که علائمتان را تشدید میکنند، راحتتر بشناسید.
درمورد اینکه دقیقا کدام مواد غذایی موجب تشدید علائم رفلاکس معده میشوند اتفاق نظر وجود ندارد، اما برخی مواد غذایی خاص در اغلب افراد موجب تحریک علائم میشوند که عبارتند از:
غذاهای سرخشده و پرچرب بهعلت اینکه اسفنکتر تحتانی مری را به حالت استراحت درمیآورند، موجب میشوند که مقدار بیشتری اسید معده به مری وارد شود. این قبیل غذاها همچنین زمان تخلیهی معده را به تعویق میاندازند. بنابراین با کاهش مقدار چربی مصرفی روزانه میتوانید یکی از علتهای تشدید علائم رفلاکس معده را تا حدودی مهار کنید.
متداولترین مواد غذایی پرچرب که بهتر است مقدار مصرفشان را محدود کنید عبارتند از:
میوهها و سبزیجات از جایگاه ویژهای در رژیم غذایی سالم برخوردارند، اما برخی میوههای خاص، بهویژه میوههای اسیدی، موجب ایجاد یا تشدید علائم رفلاکس معده میشوند. چنانچه از رفلاکس معده مزمن رنج میبرید، باید مصرف مواد غذایی زیر را در رژیم غذایی روزانهی خود محدود کنید:
شکلات حاوی ترکیباتی به نام مِتیلگِزانتین است که به نظر میرسد عضلهی صاف اسفنکتر تحتانی مری را به حالت استراحت درمیآورد و موجب تشدید علائم رفلاکس معده میشود.
غذاهای تند و پُرادویه و نیز غذاهای پر از سیر و پیاز، در اغلب افراد موجب ترش کردن میشوند. البته این مواد غذایی در همهی افراد به تحریک علائم رفلاکس معده نمیانجامند، اما چنانچه به مصرف زیادِ سیر و پیاز یا غذاهای پرادویه عادت دارید، حتما دقت کنید که آیا پس از مصرف چنین غذاهایی به علائم رفلاکس معده دچار میشوید یا خیر.
نوشیدن قهوه در برخی افراد موجب تشدید علائم رفلاکس معده میشود، چرا که کافئین یکی از عوامل تحریککنندهی رفلاکس معده است.
نعناع یا فرآوردههایِ با طعم نعناع، مانند آدامس و خوشبوکنندههای دهان، در برخی افراد موجب تشدید علائم رفلاکس معده میشود.
علاوه بر اصلاح رژیم غذایی میتوانید با تغییر سبک زندگی نیز از شدت علائم رفلاکس معده بکاهید:
هیچ رژیم غذایی بهخصوصی نیست که از برگشت اسید معده به مری جلوگیری کند. با این حال، برخی مواد غذایی برای کاهش علائم رفلاکس معده در برخی مبتلایان مؤثرند. در تحقیقات علمی نشان داده شده است که افزایش مصرف فیبر، بهویژه در قالب میوهها و سبزیجات، تا حدودی در بهبود علائم این بیماری مؤثر است، اما پژوهشگران هنوز درمورد اینکه فیبرها چگونه از بروز علائم این بیماری جلوگیری میکنند، اطلاعات کاملی ندارند. افزایش مصرف فیبر علاوه بر بهبود علائم رفلاکس معده در کاهش خطر ابتلا به کلسترول بالا، قند خون کنترلنشده و هِموروئید و سایر اختلالات رودهای نیز نقش بسزایی دارد.
درمورد مصرف غذاها و نوشیدنیهایی که احتمال میدهید علائمتان را بدتر میکنند، حتما با پزشک خود مشورت کنید. یادتان باشد گاهی غذاهایی که در یک فرد موجب کاهش علائم رفلاکس معده میشوند، ممکن است باعث تشدید علائم بیماری در فرد دیگری شوند، اما مشورت با یک مشاور تغذیه قطعا راهگشا خواهد بود. چنانچه از اصلاح رژیم غذایی یا تغییرات سبک زندگی نتیجه نگرفتید و هیچ بهبود قابل ملاحظهای در علائم خود مشاهده نکردید، به پزشک مراجعه کنید. احتمالا پزشک معالج برایتان دارو تجویز میکند. پزشکان در موارد بسیار حاد، جراحی را توصیه میکنند.
برگرفته از: healthline
(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')
با نکات ورزشی و تغذیهای این مجموعه، اندامی متناسب و جذاب داشته باشید.
17000تومان
14000تومان
now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);
now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);
var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);
مترجم گروه دانش و سلامت روزنامهی جام جم. دانش آموختهی ادبیات انگلیسی. علاقهمند به نقد روانکاوانه. بینهایت عاشق نقاشی.
مواد غذایی مفید برای ریفلاکس معده
ممنون خانم دژالود خوب بود..ولی شخصا هروقت به مسافرت میرم مخصوصا در هتل موقع صبحانه حجم پروتئین بالاست لوبیا تخم مرغ.. کره مربا هم معمولا هست و چرب بودن خاص کره خیلی تاثیر گذار..ولی پیشنهاد من قرص هیوسین خیلی خوب به ۱۵ دقیقه نمیکشه که رفلکس از بین میبره..
و موقع رفلکس اصلا نباید وسایل سنگین بلند کرد و بعد صرف غذا زود به رختخواب رفت..سیگار خیلی تشدیدکنتده..
درود بر شما،
خیلی ممنون که دیدگاهتون رو با ما درمیون گذاشتید. راستش بهشخصه درمورد داروهای رفلاکس اطلاعاتی ندارم. اما درمورد بلندکردن وسایل سنگین و کشیدن سیگار درست میفرمایید. انجام این کارها بعد از صرف غذا میتونه علائم رفلاکس رو تشدید کنه.
سلامت و پایدار باشید
سلام و تشكر
به نظر من اين بيماري در اثر استرس و نگراني هاي روزانه به وجود ميايد و عوارض بدي هم دارد
درمان داروي : قرص دمپريدون قبل از شام و قرص اس امپرازول ناشتا
سلام مقاله خوب ومفیدی بود.
خوشحالم که براتون مفید بوده.
سلامت باشید
رژیم و تغذیه
۱۵ غذای مفید که هنگام سرماخوردگی باید بخورید
رژیم خام خواری برای لاغری؛ آیا رژیم خام خواری سالم است؟
پیشگیری از سرطان با مصرف ۱۳ خوراکی سالم
رژیم لاغری در دوران شیردهی و نکاتی که باید بدانید
خواص سمنو؛ طرز تهیه و خواص شگفتانگیز آن برای بدن
آخرین مطالب
سکسکه نوزاد؛ راههای پیشگیری و درمان سکسکه نوزاد
راهنمای تحصیل در ایتالیا و گرفتن پذیرش تحصیلی از دانشگاههای آن
منگوستین چیست و چه فوایدی برای سلامتی دارد؟
معرفی کتاب نقاط ضعف شما؛ راه حل وین دایر برای پیشرفت زندگی
انواع سخنرانی؛ چطور برای سخنرانیهای مختلف آماده شویم؟
ترین های جهان
بهترین کشور برای مهاجرت در سال ۲۰۱۸ کدام است؟
پرفروش ترین خودروهای جهان در سال ۲۰۱۷
بهترین شهرهای کانادا برای مهاجرت کداماند؟
جذاب ترین گرافیتی ها در شهرهای مختلف جهان
فینگرفود؛ خوشمزهترین فینگرفودهای دنیا
بهترین فیلم های علمی تخیلی از گذشته تا کنون
۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
فودمپ ها کربوهیدراتهایی هستند که هضم سختی دارند از این رو کاهش مصرف غذاهایی که حاوی فودمپ هستند به بهبود هضم، از بین بردن مشکلات دستگاه گوارش و کاهش وزن کمک خواهد کرد.
ماست: به خاطر داشته باشید که در اینجا منظور ما ماستهای شیرین شده و دارای خامه نیست. انواع ماست کم چرب یا بدون چربی منجر به کاهش فشار در اسفنکتر تحتانی مری و بالا رفتن سرعت هضم غذا میشود.
خربزه: این گروه از میوهها هم برای کاهش علائم سوزش سر دل مفیدند اما همانند آنچه که درباره موز گفته شد، ممکن است که در معدودی از افراد، برعکس عمل نموده و علائم را تشدید کنند. به همین خاطر در صورت بروز مشکل باید از مصرف آنها پرهیز شود.مواد غذایی مفید برای ریفلاکس معده
جو دو سر یکی از بهترین انتخابها برای وعده صبحانه و میان وعده در طی روز است. این ماده غذایی، هم سیرکننده است و هم از بالا رفتن اسید معده در داخل مری، جلوگیری میکند
سبزیجات تیره رنگ: این قبیل سبزیجات از قبیل مارچوبه، کلم بروکسل، کلم پیچ و اسفناج خاصیت قلیایی دارند و در هضم مؤثر غذا و کاهش اسید معده مؤثرند.
بلغور جو: جو دو سر یکی از بهترین انتخابها برای وعده صبحانه و میان وعده در طی روز است. این ماده غذایی، هم سیرکننده است و هم از بالا رفتن اسید معده در داخل مری، جلوگیری میکند. جو دو سر رو حتی میتوان با کشمش مصرف کرد زیرا این توانایی را دارد که اسید کشمش را جذب خود کند.
آدامس: منجر به افزایش تولید بزاق و کاهش میزان اسید در مری میشود. دقت کنید که در انتخاب آدامسها، نوع حاوی نعناع و بدون شکر آنها را انتخاب کنید.
زنجبیل: اگر در حد متعادل مصرف شود، یکی از مواد غذایی بسیار مفید برای مبارزه با سوزش سر دل است. در طول تاریخ از زنجبیل به منظور از بین بردن التهاب و مشکلات گوارشی استفاده میشده است.
موز: این میوه به دلیل PH مناسبی که دارد یک میان وعده فوقالعاده برای مبتلایان به سوزش سر دل است. خاصیت قلیایی موز منجر به خنثی کردن اسید معده و کمک به تخفیف علائم ریفلاکس میشود. البته در معدودی از افراد همانطور که مصرف انواع توتها، پرتقال و گریپفروت منجر به تولید اسید در معده میشود، مصرف موز نیز میتواند همین علامت را ایجاد کند.
منبع: آوای سلامت
10